Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-02, 20:16   #2251
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Witam
Nie dawno wróciłam do domu od lekarza naczekałam sie prawie półtorej godziny na wizytę i do tego jechałyśmy z moją Mamą w mega korku do lekarza, po drodze sie kapnęłam że zapomniałam karty ciąży ... i czekając sprawdziłam sobie wyniki moczu i co??? 1800 bakterii na 500 normy ... tyle pomógł ten antybiotyk... yhy pier.d.ol.enie. o Szopenie ! wkurzyłam sie nie malo . teraz mam brać urofuraginum 3x2 tabletki .
Malutka już nie taka malutka bo 650 gram , wszystkie wymiary odpowiadają 23 tygodniowi ciąży tak jak ma być , ph cipki odpowiednie , szyjka super , zamknięte to co ma być no i najgorsze jutro na Glukozę do szpitala mam iść i dodatkowo jeszcze raz morfo i mocz plus jeszcze Toxo p/ciała . Moja mama naoglądała sobie wnuczkę na monitorku bo znów ją wzięłam do gabinetu , choć mała sie chowała za łożyskiem ale cipkę i buźkę pokazała haha , serducho biło jak trzeba Tak więc babcie dostała prezent na swoje urodziny od wnuczki poszłam do apteki i baba mnie zgromiła wzrokiem że jak mogła mi lekarka zapisać taki lek w ciąży a ja jej na to że wybiera się mniejsze zło i bakterie w moczu są groźniejsze od tego leku a ona "no tak ma pani rację" kuźwa z irytowała mnie bo choć wiem że leki są groźne no to wybacz , brać trzeba , a Oni się na tych studiach chyba tylko z ulotek uczą ...
Martwię się tylko o Mamę bo będzie miała jutro ten zabieg i wydaje mi sie że ona mi wszystkiego nie mówi... Moja Gin mi obiecała że się jutro nią zaopiekuje i że załatwi najlepszego anestezjologa . Dlatego też mi dała skierowanie na ten sam oddział na glukozę co dadzą Mamę żebym była w pobliżu i żebyśmy mogły razem przyjechać do szpitala . Tak więc na 7 rano obie na czczo
No to brawa dla maluszka pewnie moje tez takie wielkie
I glukoza cie dopadła Dasz radę
Za mame trzymam kciuki, mus byc wszytsko dobrze

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 20:21   #2252
ZygaEffka
Zadomowienie

Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
No to brawa dla maluszka pewnie moje tez takie wielkie
I glukoza cie dopadła Dasz radę
Za mame trzymam kciuki, mus byc wszytsko dobrze

dzieki mam nadzieje ze bedzie dobrze bo dziś juz mam dość stresów każdy mi skutecznie podnosił cisnienie a jutro to chyba tam padnę !
No dopadła mnie glukoza ale w zasadzie na własne życzenie bo podsunełam jej ten pomysł czy nie mogłabym już mieć tego za sobą a lekarka od razu poczaiła fakty i mówi że to od razu bedziemy się z Mamą wspierać oczywiście w gabinecie miałam podwyższone ciśnienie ale wytłumaczyłam lekarce że jak mnie wszyscy dziś irytują itd to powiedziała że ok że rozumie
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 20:25   #2253
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki mam nadzieje ze bedzie dobrze bo dziś juz mam dość stresów każdy mi skutecznie podnosił cisnienie a jutro to chyba tam padnę !
No dopadła mnie glukoza ale w zasadzie na własne życzenie bo podsunełam jej ten pomysł czy nie mogłabym już mieć tego za sobą a lekarka od razu poczaiła fakty i mówi że to od razu bedziemy się z Mamą wspierać oczywiście w gabinecie miałam podwyższone ciśnienie ale wytłumaczyłam lekarce że jak mnie wszyscy dziś irytują itd to powiedziała że ok że rozumie
wiesz, lepiej mic to juz za soba mnie to czeka za 2 tygodnie
Weź sobie tylko sniadanko do torby, bo jak bedziesz czekała po glukozie z mamą albo na mamę już w trakcie zabiegu to mozesz byc głodna

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-06-02, 20:39   #2254
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
wiesz, lepiej mic to juz za soba mnie to czeka za 2 tygodnie
Weź sobie tylko sniadanko do torby, bo jak bedziesz czekała po glukozie z mamą albo na mamę już w trakcie zabiegu to mozesz byc głodna
No ba ! wezmę sobie bułencję uszykuję bo nie wiem jak długo będę czekać na Mamuśkę no i cytryna już spakowana też może pozwolą mi wcisnąć A teraz śmigam po męża
nasz kawałek nieba

Stary 2014-06-02, 20:40   #2255
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
No ba ! wezmę sobie bułencję uszykuję bo nie wiem jak długo będę czekać na Mamuśkę no i cytryna już spakowana też może pozwolą mi wcisnąć A teraz śmigam po męża
ja próbuję bez cytrynki idę na zywioł

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-06-02, 20:44   #2256
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Przy pierwszej ciąży miałam robioną bez cytrynki i łykałam swoje to była masakra !

Wiecie co dziwnie będzie tam byc na tym samym oddziale co poroniłam i to równo rok temu ... mam nadzieje ze ten jutrzejszy dzien dobrze sie skonczy ..
nasz kawałek nieba

Stary 2014-06-02, 20:48   #2257
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Przy pierwszej ciąży miałam robioną bez cytrynki i łykałam swoje to była masakra !

Wiecie co dziwnie będzie tam byc na tym samym oddziale co poroniłam i to równo rok temu ... mam nadzieje ze ten jutrzejszy dzien dobrze sie skonczy ..
Będzie dobrze, bo jest dobrze Musi byc
Tym bardziej, że będziesz tam z mamą i ona bedzie wspierać ciebie a ty ją

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-02, 20:51   #2258
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Cytat:

Glowa do góry będzie dobrze łatwo się mówi ale wierze ze tak będzie i jak skończy się dzień to i cale emocje opadna
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 20:56   #2259
aa2
Zakorzenienie

dobryy wieczór
Latte ja rodziłam 16 pazdziernika i ubrałam młodego w bodziaki na to jak dobrze pamietam pajacyka, cienka czapka i polarkowy kombinezon krówka-to co wklejałam tu kiedys
jak wychodziłam to pogoda była taka sobie, zimno nei było ale słoneczka tez nie ale ogólnie było ok i małemu było dobrze-sprawdzałam hehehe

ZygaEfka gratki za wizyte, kciuki z amame jutro i twoja glukoze
co do połoznej po porodzie to u nas było tak ze maz jechał do przychodni zgłaszać młoedgo i z tej przychodni miała przyjsc kobita, al enei zdąrzyła bo my z małym na kontorle w miedzy czasie jechalismy i pogadałam z nia na miejscu w przychodni i powiedzialam z enei musi wpadac

cos wam miełam jeszcze pisac i skleproza normalnie hehehe-zaponiałam musze sie wrócic i jeszcze raz przejzec co isakowałyście
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 21:02   #2260
Latte88
Zakorzenienie

Dziękuję Asiu za info na karku sprawdzałas? Mam nadzieję, że upału 30 st nie będzie w połowie września
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 21:07   #2261
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Dziękuję Asiu za info na karku sprawdzałas? Mam nadzieję, że upału 30 st nie będzie w połowie września
na karku sprawdzałam
jak byłoby słonko i mega ciepło to pewnei nie załozyłabym tej krówki
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-02, 21:08   #2262
kachna21
Raczkowanie

Cytat:
powiem wam że nie było to takie straszne, wypiłam na kilka łyków a smakowo...jakby ktoś w kubeczku rozpuścił pół szklanki cukru pudru
kachna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 21:15   #2263
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachna21 Pokaż wiadomość
powiem wam że nie było to takie straszne, wypiłam na kilka łyków a smakowo...jakby ktoś w kubeczku rozpuścił pół szklanki cukru pudru
Ja lubię słodkie
Ale też liczę się z tym że mogę mieć ta cukrzycę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-06-02, 21:36   #2264
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Rodziłam w innym mieście, co prawda to tylko 16 km ale już inne województwo😕
Na pewno ktoś do Was przyjdzie☺

Mi jeszcze nikt nie ustąpił miejsca czy kolejki, swoje muszę odstać niestety.Za to mój dobry mąż a zarazem głupi często to robi nawet będąc ze mną w sklepie.Nikt nie widzi wtedy że jesteśmy razem, że ja z brzuchem, świnie i tyle.A ja muszę mężowi tłumaczyć że nie można być dobrym, on jest zbyt miękki jeśli o to chodzi.

Może przyjdzie
a pediatrę kiedy się wybiera? i kiedy się zapisuje do przychodni.. w ogóle nie ogarniam kwestii prawnej i papierowej:P

Mi też nikt nie ustąpił.
Cytat:
Napisane przez martek Pokaż wiadomość
Bardzo mi się podobają te kocyki minky, ale wezmę raczej ten grubszy, bo ani się obejrzymy po porodzie, a będzie zima Powoli mam zamiar zabierać się za wyprawkę, oczywiście nie wiem od czego zacząć
Po wizycie ok, synek zdrowy, duży, waży już ponad 800 gramów na moje pytanie czy płeć jest na 100%, pokazał mi w 4d siusiaka , pokazał worek mosznowy i stwierdził,że to nawet nie jest "najprawdopodobniej" tylko na 100%, a że mój ginek jest raczej ostrożny w twierdzeniach, to mogę zacząć kompletować ciuszki dla chłopca
super informacje!! brawa za siusiaka

Cytat:
Napisane przez kachna21 Pokaż wiadomość
AAAA zrobiłam dzisiaj taaaakie cudne zakupy!!! wieczorem albo jutro wstawie foty.
bylam w h&m i akurat pani wywieszała dzieciece rzezcy na promocji i zakupiłam::

- legginsiki w biało granatowe paski
- dresiki różowe
- dresieki szare x 2, bo od razu wzielam tez wieksze
- body z długim rekawem w pieknych kolorach x4
- bawełniane opaski na włosy na gumkach z kwiatuszkami x3
- 3 śliniaki z gumową podszewką
- dzinsiki

i za wszytsko zapłaciłam 80 zł

a w ciucgu dorwałam nowy rozpinany sweterek biały za 3,5 i do tego piękna sukieneczka w kawietaki za piataka.

normalnie jestem taka zadowolona nawet ta pogoda dzisiajesza mnie nie denerwuje, zmoklam jak kura ale co tam, skoro wrocilam z taka piekna siatą
w h&m tak niedrogo?

pokazuj koniecznie

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
A już niedługo wyprzedaże... Może coś fajnego znajdę to kupię Bejbikowi... Ale przydałyby się raczej rzeczy typu kocyk, pościel, śliniaki, czapeczki, ręczniki pieluchy itp. Może coś będzie na wyprzedażach... I muszę się wybrać do Ikea kupić komodę no i kosze na pierdoły... Ah... jeszcze tyle rzeczy do zrobienia a to faktycznie coraz bliżej...
jakie wyprzedaże?:P letnie w sensie? czy gdzieś o czym nie wiem

Cytat:
Witam
Nie dawno wróciłam do domu od lekarza naczekałam sie prawie półtorej godziny na wizytę i do tego jechałyśmy z moją Mamą w mega korku do lekarza, po drodze sie kapnęłam że zapomniałam karty ciąży ... i czekając sprawdziłam sobie wyniki moczu i co??? 1800 bakterii na 500 normy ... tyle pomógł ten antybiotyk... yhy pier.d.ol.enie. o Szopenie ! wkurzyłam sie nie malo . teraz mam brać urofuraginum 3x2 tabletki .
Malutka już nie taka malutka bo 650 gram , wszystkie wymiary odpowiadają 23 tygodniowi ciąży tak jak ma być , ph cipki odpowiednie , szyjka super , zamknięte to co ma być no i najgorsze jutro na Glukozę do szpitala mam iść i dodatkowo jeszcze raz morfo i mocz plus jeszcze Toxo p/ciała . Moja mama naoglądała sobie wnuczkę na monitorku bo znów ją wzięłam do gabinetu , choć mała sie chowała za łożyskiem ale cipkę i buźkę pokazała haha , serducho biło jak trzeba Tak więc babcie dostała prezent na swoje urodziny od wnuczki poszłam do apteki i baba mnie zgromiła wzrokiem że jak mogła mi lekarka zapisać taki lek w ciąży a ja jej na to że wybiera się mniejsze zło i bakterie w moczu są groźniejsze od tego leku a ona "no tak ma pani rację" kuźwa z irytowała mnie bo choć wiem że leki są groźne no to wybacz , brać trzeba , a Oni się na tych studiach chyba tylko z ulotek uczą ...
Martwię się tylko o Mamę bo będzie miała jutro ten zabieg i wydaje mi sie że ona mi wszystkiego nie mówi... Moja Gin mi obiecała że się jutro nią zaopiekuje i że załatwi najlepszego anestezjologa . Dlatego też mi dała skierowanie na ten sam oddział na glukozę co dadzą Mamę żebym była w pobliżu i żebyśmy mogły razem przyjechać do szpitala . Tak więc na 7 rano obie na czczo
świetne wieści
w sumie to dobrze, ze będzie z mamą ja też się o swoją martwię bo ma mieć zabieg i operację... chyba się denerwuję bardziej od niej... ale to jeszcze trochę.
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 21:46   #2265
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
a z połozna juz miałas spotkanie ?

powiem szczerze, że ja biorę to co jest mi przypisane od zycia. Jeśli dziecko ułoży sie odpowiednio będę rodzic SN, jeśli dziecko ułozy się źle, albo poród nie będzie postepował zgodnie z zasadami SN to będziemy robić CC. Najważniejsze aby z dzieciaczkiem było wszystko wporządku
tez jestem tego zdania

i zgadzam się z Misstic to jest operacja,nie zabieg i to wcale nie jest takie proste.Moja kolezanka miala CC a mala byla niedotleniona i skrzywili jej bioderka... i potem 2 tygodnie w szpitalu

Życie pokaze ale ja nigdy w zyciu nie mialam operacji,nigdy nie lezalam w szpitalu i CC mnie przeraza chociaz SN tez jeszcze o tym nie mysle

ZygaEffka za wizyte

Dziewczyny nie straszcie jeszcze porodami bo nie będę mogła spać po nocach

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-02, 21:55   #2266
carolciuska
Zadomowienie

Hej matki wariatki
Bylismy dzis w szkole rodzenia, pierwsze zajecia takie bardzoej wprowadzajace, trzeba bylo sie przedstawic, opowiedziec o sobie o dzidziusiu itd. Kurde ja nie lubie mowic publicznie i czulam jak plona mi policzki.
Bylam tez dzis w ciucholandzie, ale bylo malo ubranek dla mikrusow, wiecej na roczek i w gore. Kupilam sobie za to 4 bluzki na lato
Jaram sie jak petarda
Teraz leze i napierdziela mnie glowa, do tego bekam ryba .... Taka prosto z kutra fuj! A to przed omege!
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-02, 22:30   #2267
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Dorotko Ty masz chyba córeczkę pierwsza z września z początków. Mogłabym Cie prosić żebyś napisała właśnie jak ją ubieralas, jak wyszlas ze szpitala jak była ubrana i w ogóle? bo podobnie jak Anetka nie mam pojęcia jak tu się zachować, nie chce małej przegrzac a nie znalazłam takich info jeszcze.

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Zaczęłam szukać tych informacji o ubieraniu noworodka na wyjście ze szpitala. I mdleje. Dziewczyny na jakimś forum, aż zacytuję : Maję na wyjście ubierała położna, i tak jest zawsze w szpitalu w którym rodziłam.☠Miała na sobie body /malunie na 50cm/ na to rampersiaka, skarpetki, czapeczka i mięciusi-cieplusi kombinezonik.☠Wskoczyła do nosidełka, nakryłam je kocykiem żeby jej niewiało i do domciu pojechałyśmy.
Przyznam że trochę mnie zdziwiło, ze Wasze bobasy tak cieniutko były ubrane!
Jak wychodziłam ze szpitala było dość ciepło, ale wiało. Rzeczywiście ubierała położna i sama też zapinała w foteliku samochodowym. Miałam przygotowane różne wersje ubranek dla dziecka, z czego położna ubrała dziecko w body, pajacyka, cienką czapeczkę i polarkowy komplecik: spodnie, bluza (wkleję zdjęcie tego ubranka wkrótce bo bardzo mi się podoba, a mam je już u siebie z powrotem). Przykryta była cienkim kocykiem polarowym i poradziła położna żeby przykryć buzię dziecka tetrą na zewnątrz: ochronić przed wiatrem i jasnością dnia.
A propo wiatru. Zaraz po urodzeniu jak oddychałam na malutką to cała się wzdrygiwała - nowe doświadczenie, przecież cały czas sobie pływała w wodach płodowych w niezmiennej temperaturze.

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
dobryy wieczór
Latte ja rodziłam 16 pazdziernika i ubrałam młodego w bodziaki na to jak dobrze pamietam pajacyka, cienka czapka i polarkowy kombinezon krówka-to co wklejałam tu kiedys
jak wychodziłam to pogoda była taka sobie, zimno nei było ale słoneczka tez nie ale ogólnie było ok i małemu było dobrze-sprawdzałam hehehe
Czyli podobnie

Dziękuję za Wasze rady odnośnie kota w bloku
Stary 2014-06-02, 23:20   #2268
Latte88
Zakorzenienie

Dziękuję Dorotko
Właśnie wyczytałam, że najlepiej ubrać tak jak my same plus jedna warstwa. U nas od szpitala do samochodu jest kilka kroków i tak myślę, że jak będzie ciepło ale nie gorąco to body śpioszki i otulacz. Bo później znów w samochodzie może być różnie a kawałek od domku będzie. Ale czas pokaże co będzie. Ja niestety jestem taka, że wszystko musze z góry wiedzieć i być przygotowana na wszystkie opcje. Długo taka nie byłam bo żyłam bardzo chaotycznie. Od kilku lat bardzo mi się to zmieniło dlatego wybaczcie jak będę zadowala dziwne pytania

A w ogóle dlaczego tu taki spokój ?
Stary 2014-06-02, 23:34   #2269
DorissiriD
Rozeznanie

Już ciemna noc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-02, 23:58   #2270
bezaczek7
Zakorzenienie

zgasły wszystkie światła...

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

sory, nie nadrabiam.
jak mnie małe teraz kopło aż mnie zabolało, wręcz zaszczypało coś w środku po lewej trochę i nisko. na pewno dziecko nie może nic tam zepsuć w środku, naderwać, otworzyć?
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 00:05   #2271
Latte88
Zakorzenienie

Ciemna noc, ale po 3 juz świta uwielbiam tę porę roku.

Edytowane przez Latte88
Czas edycji: 2014-06-03 o 00:17
Stary 2014-06-03, 00:18   #2272
DorissiriD
Rozeznanie

Dobrej nocy Nocne Duszki

....głuuucha noc(?)

Do jutra!

Edytowane przez DorissiriD
Czas edycji: 2014-06-03 o 00:20
DorissiriD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 00:22   #2273
Latte88
Zakorzenienie

Dobranoc
Ach to chyba zna każdy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-03, 05:07   #2274
Antananariwa
Raczkowanie

Dzień dobry Miłego dnia
U mnie dziś pogoda do bani, wieje i pada, ale podobno od jutra słonko i ponad 20 stopni
Antananariwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 06:58   #2275
201610121609
Konto usunięte

Dobry

Tz tak przestawiał budzik, ze otwieram oczy, patrzę śpi i mowię do niego która to godzina, ze tak jasno a on jak poparzony na równe nogi bo za 15 min musiał być w pracy
Takze z tego wszystkiego wstałam z nim a teraz mnie muli jakos...

Widziałam, ze było o ubieraniu i dzięki Ci Latte za ten temat bo kurde wiecie, ze dopiero teraz Wy mi uswiadomilyscie, ze moze być gorąco jeszcze a ja wszystkie body z długim rękawem mam jak to uświadomie mamie, ze o tym nie pomyslalysmy to powie "ale my głupie" tym bardziej, ze termin mam na 05.09 a jeszcze jak wyskoczy wcześniej to juz w ogole moze być gorąco

Poza tym temat porodów...
Tu gdzie rodzę tez można wybrać i mocno o tym myślałam ale denerwuje mnie w tym tylko to, ze po cc dłuższy szpital a poza tym myśle sobie, ze szkoda od razu decydować o cc bo moze akurat urodzę momentalnie jak moja mama...no i bądź tu mądry i przewidź jak to będzie ... Wyjdzie w praniu a jedyne czego jestem pewna to znieczulenie

A nie mówiłam Wam ale jak byłam u lekarza w piątek to wizytę miałam miałam na 8.45 rano i wyobraźcie sobie, ze juz było spóźnienie godzinne i 3 babki przede mną i nagle wchodzi jeszcze jedna i musi tez wejść przede mną bo nagły przypadek no i ok ale jak ona przyszła to wyszło, ze to opóźnienie wlasnie przez nagle przypadki od rana 4... nie wiem co to był za dzień ale 4 ciężarne od rana przychodziły z krwawieniem ...masakra...cały dzień kontrolowalam gacie

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 07:00   #2276
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej

U nas dalej pada....

A ja tam nie oczekuje, ze mi ktoś ustąpi. W to mam. Z tym, ze ja dobrze się czuje i nie będę się wkurzac głupotą innych ludzi.

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Może przyjdzie
a pediatrę kiedy się wybiera? i kiedy się zapisuje do przychodni.. w ogóle nie ogarniam kwestii prawnej i papierowej:P
W szpitalu wypisuje się deklaracje na której wskazuje się przychodnie do której będzie należało dziecko.
Szpital przekazuje dokumentację dziecka do przychodnia, dzięki temu w przychodni wiedzą, ze mają nowe dziecko i wiedza do kogo ma isc polozna.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Edytowane przez Mandragorrka
Czas edycji: 2014-06-03 o 07:07
Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 07:04   #2277
allckarola
Zadomowienie

Czesc Dziewczyny nie dawno wstalam pomyslalam ze w koncu wejde na neta. Jeszcze nie czytalam co sie dzialo na weekendzie na forum przepraszam ale ciezko Was nadgonic. Od wczoraj mam chorobowe ach jak dobrze byc w domu tym bardziej ze dzisiaj jest sloneczko.
Dzisiaj o 15 mam wizyte takze trzymajcie kciuki zobacze moje malenstwo
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 07:04   #2278
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Witam

Ja to też od 5 tej nie śpię, tz do pracy a ja z boku na bok
Macie jakieś schematy jak położyć się na tej poduszce rogalu ? Bo jak mam już nieco większy brzuch to już mi nie wygodnie i nie wiem jak się ułożyć

Ja pewnie małego ubiore w body, spiochy, skarpetki, czapeczke i kombinezonik polarkowy albo grubszy bo ja na koniec września to może być zimno już

Co tam u was

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-06-03, 07:08   #2279
allckarola
Zadomowienie

Katerina Myslalam wlasnie nad tym rogalem zebym kupic bo tez nie moglam spac w nocy ale tej nocy podlozylam sobie taka mala kaldre zeby bylo mi mekko i odziwo pomoglo znacznie lepiej mi sie spalo. W sumie mala tak nie kopala tej nocy to tez przez to sie wyspalam
O jej juz myslicie o wyjsciu ze szpitala w co ubierzecie dzidzi ja nawet nie myslalam o rodzeniu jeszcze hehe
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 07:13   #2280
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Witam

Ja to też od 5 tej nie śpię, tz do pracy a ja z boku na bok
Macie jakieś schematy jak położyć się na tej poduszce rogalu ? Bo jak mam już nieco większy brzuch to już mi nie wygodnie i nie wiem jak się ułożyć

Ja pewnie małego ubiore w body, spiochy, skarpetki, czapeczke i kombinezonik polarkowy albo grubszy bo ja na koniec września to może być zimno już

Co tam u was

Ja śpię jakos tak

ImageUploadedByWizaz Forum1401775879.184232.jpg

Mam nadzieje, ze to widzisz bo ja w aplikacji nie potrafię inaczej
W ogole sobie myślałam jak nie miałam tej podusi, ze przecież radzę sobie z poduszka miedzy nogami i w ogole a tu dzięki Bogu za promocje w Normie teraz wiem jak wygodnie z tym wynalazkiem :p

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości