Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.25 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-02, 21:39   #2251
cholernarejestracja
Copyraptor

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.25

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
kliknęlam nie, bo to nieprawda co napisał sprzedawca
No ale jak to nie, przecież dokonywałaś zwrotu...
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 21:42   #2252
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
No ale jak to nie, przecież dokonywałaś zwrotu...
No właśnie. Zwróciłaś towar (co było jedną z opcji:zwrot, reklamacja lub uszkodzenie), więc powinnaś kliknąć tak

Zresztą zamiast coś klikać trzeba było najpierw upomnieć się o zwrot za koszta przesyłki. Zwrot prowizji sprzedającemu właściwie Ciebie w żaden sposób nie dotyczy, tylko potwierdzasz, że do transakcji ostatecznie nie doszło.

Edytowane przez eibhlin87
Czas edycji: 2014-07-02 o 21:43
eibhlin87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 22:11   #2253
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolusia00 Pokaż wiadomość
Jak mogę nauczyć się angielskiego? Uczyłam się w szkole, ale miałam takich nauczycieli, którzy w ogóle nic nie wymagali i takim sposobem umiem dosłownie pare podstawowych słów. Chciałabym umieć kogoś zrozumieć (jeśli ktoś mowi po angielsku do mnie), a także odpowiadać.
Ogladanie filmow po angielsku nic mi nie daje, bo kompletnie nic nie rozumiem
do gramatyki polecam "English Grammar in Use" wydawnictwa Cambridge. trochę to kosztuje, ale wszystko jest jasno wytłumaczone, są zadania na konkretne rzeczy z gramatyki i z tyłu jest klucz z odpowiedziami.

z podręczników, to ja lubię serię "English File". bardzo przejrzysty układ podręcznika, powtórki, klucz do zeszytu ćwiczeń, do tego płyta z ćwiczeniami i filmikami.

a do tłuczenia słownictwa, to ja polecam fiszki. z jednej strony masz słówka po angielsku i w zapisie fonetycznym, a na drugiej tłumaczenie na polski. tylko do tego bym radziła wziąć ze 2-3 godziny korepetycji, żeby Cię ktoś nauczył odczytywać zapis fonetyczny ("English File" kładzie na to nacisk, ale warto się upewnić czy się to robi dobrze).

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cytat:
Napisane przez malina885 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie u ortodonty. Będę nosić aparat, ( najpierw góra, poźniej dół) a za pół roku dodatkowo wyciągi= czyli te gumeczki nieszczęsne. (zakładane na górną 3kę i dolną 6stkę) Wyczytałam, że sa bardzo denerwujące, a zęby po nich bolą. Jak to u was było?
ja miałam z tych gumek strusie i lisy (dostawałam te gumki w torebeczkach z rysunkiem zwierzaka, stąd się to wzięło). lisy było spoko. trochę ciągnęły ale to nie był taki ból jak zmiana druta. po godzinie się szło przyzwyczaić. ale strusie to była mordęga. długie to to strasznie było. nie chciało się trzymać, co chwile trzeba było poprawiać. koszmar. nie nosiłam, bo się nie dało z tym żyć.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 22:15   #2254
malina885
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
do gramatyki polecam "English Grammar in Use" wydawnictwa Cambridge. trochę to kosztuje, ale wszystko jest jasno wytłumaczone, są zadania na konkretne rzeczy z gramatyki i z tyłu jest klucz z odpowiedziami.

z podręczników, to ja lubię serię "English File". bardzo przejrzysty układ podręcznika, powtórki, klucz do zeszytu ćwiczeń, do tego płyta z ćwiczeniami i filmikami.

a do tłuczenia słownictwa, to ja polecam fiszki. z jednej strony masz słówka po angielsku i w zapisie fonetycznym, a na drugiej tłumaczenie na polski. tylko do tego bym radziła wziąć ze 2-3 godziny korepetycji, żeby Cię ktoś nauczył odczytywać zapis fonetyczny ("English File" kładzie na to nacisk, ale warto się upewnić czy się to robi dobrze).

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

ja miałam z tych gumek strusie i lisy (dostawałam te gumki w torebeczkach z rysunkiem zwierzaka, stąd się to wzięło). lisy było spoko. trochę ciągnęły ale to nie był taki ból jak zmiana druta. po godzinie się szło przyzwyczaić. ale strusie to była mordęga. długie to to strasznie było. nie chciało się trzymać, co chwile trzeba było poprawiać. koszmar. nie nosiłam, bo się nie dało z tym żyć.
Kurczę, właśnie zmartwiłam się tymi gumkami, bo z tego co czytałam jest to bardzo uciążliwe i boli. A będe to musiała nosić cały czas
malina885 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 22:28   #2255
annadiana
Rozeznanie

Cytat:
Kurczę, właśnie zmartwiłam się tymi gumkami, bo z tego co czytałam jest to bardzo uciążliwe i boli. A będe to musiała nosić cały czas
szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie noszenia ich cały czas
ja na szczęście nie musiałam ich długo nosić (ale to było tylko na noc)
2015-04-12
2016-08-13

annadiana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 22:29   #2256
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma co się negatywnie nastawiać. serio. ja lisów nie wspominam źle. siła naciągu nie była duża. najgorszy ból był przy zakładaniu druta i przy jego zmianie na grubszy. tu się przyznaję, że przy grubszym chodziłam po ścianach z bólu. tylko dziwne, że Ty masz nosić gumki cały czas. ja je dostałam w końcowej fazie leczenia. strusie w ogóle nie mają siły naciągu, to taki makaron. długa gumka, która nic nie robi, tylko działa na nerwy.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 22:42   #2257
malina885
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
nie ma co się negatywnie nastawiać. serio. ja lisów nie wspominam źle. siła naciągu nie była duża. najgorszy ból był przy zakładaniu druta i przy jego zmianie na grubszy. tu się przyznaję, że przy grubszym chodziłam po ścianach z bólu. tylko dziwne, że Ty masz nosić gumki cały czas. ja je dostałam w końcowej fazie leczenia. strusie w ogóle nie mają siły naciągu, to taki makaron. długa gumka, która nic nie robi, tylko działa na nerwy.
ja też się dziwię, że cały czas Na wizycie kiedy będę zakładać aparat poruszę ten temat ( niby mam je zacząć nosić okolo pół roku po założeniu aparatu)...
malina885 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 22:54   #2258
Wolha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
kliknęlam nie, bo to nieprawda co napisał sprzedawca
To nie on to napisał, tylko na all jest kilka "zbiorów" powodów do wyboru przy zgłaszaniu takich rzeczy i akurat wybrał taki, który pasował.

Wolha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 23:02   #2259
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pitu pitu Pokaż wiadomość
Tmobile dawny alior sync. Konto możesz założyć przez kuriera, przywiezie umowę do domu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dużo czytałam o ich ofercie i bardzo mi się podoba. Zastanawiam się tylko co z wpłacaniem środków na konto. Znalazłam informację że jedynie w oddziałach placówki (najbliższy godzinę drogi ode mnie )
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 00:16   #2260
narcyzowa
Zakorzenienie

Jeżeli upiekę zwykły biszkopt, przekroję na dwa blaty, posmaruję jakąś masą/serkiem i dodam owoce, to ten biszkopt nie będzie za suchy? Trzeba go koniecznie czymś nasączyć?
narcyzowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 00:22   #2261
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez narcyzowa Pokaż wiadomość
Jeżeli upiekę zwykły biszkopt, przekroję na dwa blaty, posmaruję jakąś masą/serkiem i dodam owoce, to ten biszkopt nie będzie za suchy? Trzeba go koniecznie czymś nasączyć?
lepiej nasącz, np herbatą
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 00:23   #2262
narcyzowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
lepiej nasącz, np herbatą
Gorzką czy posłodzić? I to się naprawdę będzie komponowało z tą masą i owocami?
Stary 2014-07-03, 00:24   #2263
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez narcyzowa Pokaż wiadomość
Gorzką czy posłodzić? I to się naprawdę będzie komponowało z tą masą i owocami?
normalną, czarną, niesłodzoną, nie będzie jej czuć
Stary 2014-07-03, 00:25   #2264
narcyzowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
normalną, czarną, niesłodzoną, nie będzie jej czuć
Super, dzięki
Stary 2014-07-03, 00:25   #2265
kawa_zmlekiem
damn good coffee

ostatnio robiłam coś a'la sernik, masa, galaretka, owoce, nie nasączyłam i wyszedł potwornie suchy
Stary 2014-07-03, 00:36   #2266
Keket
Zakorzenienie

Babcia nasącza wodą z sokiem z cytryny i cukrem.

Keket jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 05:52   #2267
Friese
Zakorzenienie

Dziewczyny, znacie jakies strony, najlepiej jakiejs dziewczyny na YT, ktora pokazuje jak zrobic sobie fryzure, ktora doda objetosci wlosom?
znudzil mi sie kucyk w ktorym ciagle teraz chodze:brzydal
(moje wlosy sa za lopatki, grzywka na boku ale dluga)

tylko NIE to, bo tutaj one są przylizane te wlosy:

jest gdzies pokazane jak to zrobic, moze macie jakies swoje polecone kanaly na YT?

DOPISANE::

czy możecie mi pomóc znależć miejsce do założenia konta na tej stronie?
https://www.soliver.eu/on/demandware.../en/Login-Show
albo ślepa jestem albo naprawdę jest błąd i nie można założyć tutaj konta, którego wymagają do zakupów ???

Edytowane przez Friese
Czas edycji: 2014-07-03 o 08:20
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 08:52   #2268
NinaSimone
Zakorzenienie

szukam kursu jezyka angielskiego, ktory bedzie bardzo intensywny z naciskiem na komunikacje i od podstaw pozwoli mi dojsc do swobodnej rozmowy na co dzien. Kurs moze trwac rok lub mniej. Chodzi o to, ze od czasu I roku studiow nie uzywalam jezyka. Brakuje mi slow. Boje sie odpowiadac i wole poswiecic na to czas i uczyc sie od podstaw. Wiem, ze szybkosc uczenia zalezy od predyspozycji. Z tym nie mam problemu. Mozecie cos polecic?
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 09:06   #2269
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
szukam kursu jezyka angielskiego, ktory bedzie bardzo intensywny z naciskiem na komunikacje i od podstaw pozwoli mi dojsc do swobodnej rozmowy na co dzien. Kurs moze trwac rok lub mniej. Chodzi o to, ze od czasu I roku studiow nie uzywalam jezyka. Brakuje mi slow. Boje sie odpowiadac i wole poswiecic na to czas i uczyc sie od podstaw. Wiem, ze szybkosc uczenia zalezy od predyspozycji. Z tym nie mam problemu. Mozecie cos polecic?
moim zdaniem najlepsze co mozesz zrobic to zainstalowac sobie prof henry, ktory uczy Cie tylko slowek + czytac ksiazki po angielskui (tam masz pelne zdania, gramatyke, widzisz strukture zdan)

ewentualnie zajrzec do grammar murphy'ego

a rozmowy: wchodzisz na interpals.net, tam piszesz do ludzi czy od razu na skype mozecie przejsc, i rozmawiasz
ja tak robie, wieelu turkow jest , ale z nimi sie nie obje rozmawiac, przez anglikami i amerykanami mam jeszcze obawy

- w to wszystko musisz wlozyc energie by sie uczyc, na kursie stacjonarnym masz wszystko podane, i nei zawxsze jest chec do uczenia, albo jak sie nauczyczysz to jakos przejdzie sie dalej , a tu jasno widzisz: ile slowek nowych znasz (statystyki w prof henry) i jak plynnie sie dogadujesz (skype)

to wg nmie NAJLEPSZY sposob

a chodzilam do 4 szkol jezykowych
Stary 2014-07-03, 09:07   #2270
pitu pitu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MalinowaMamba Pokaż wiadomość
Dużo czytałam o ich ofercie i bardzo mi się podoba. Zastanawiam się tylko co z wpłacaniem środków na konto. Znalazłam informację że jedynie w oddziałach placówki (najbliższy godzinę drogi ode mnie )
We wpłatomatach.

Stary 2014-07-03, 09:18   #2271
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
moim zdaniem najlepsze co mozesz zrobic to zainstalowac sobie prof henry, ktory uczy Cie tylko slowek + czytac ksiazki po angielskui (tam masz pelne zdania, gramatyke, widzisz strukture zdan)

ewentualnie zajrzec do grammar murphy'ego

a rozmowy: wchodzisz na interpals.net, tam piszesz do ludzi czy od razu na skype mozecie przejsc, i rozmawiasz
ja tak robie, wieelu turkow jest , ale z nimi sie nie obje rozmawiac, przez anglikami i amerykanami mam jeszcze obawy

- w to wszystko musisz wlozyc energie by sie uczyc, na kursie stacjonarnym masz wszystko podane, i nei zawxsze jest chec do uczenia, albo jak sie nauczyczysz to jakos przejdzie sie dalej , a tu jasno widzisz: ile slowek nowych znasz (statystyki w prof henry) i jak plynnie sie dogadujesz (skype)

to wg nmie NAJLEPSZY sposob

a chodzilam do 4 szkol jezykowych

Z czytaniem jeszcze u mnie "za wczesnie", ale bede tez probowac. Wszystko wylecialo mi z glowy. Teraz mam luzniejszy rok na studiach (od pazdziernika), wiec chce chodzic na kurs. A to co polecasz swoja droga- by caly czas uzywac. Za rok, chce wyjechac byc moze na dluzej i boje sie, ze sie nie odezwe.

Poza tym chcialabym zrobic certyfikat, ktory pomoze mi np w zdobyciu pracy(dodatkowy atut).

prof henry odpada jest tylko na Win i Linux

Edytowane przez NinaSimone
Czas edycji: 2014-07-03 o 09:37
Stary 2014-07-03, 09:36   #2272
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Z czytaniem jeszcze u mnie "za wczesnie", ale bede tez probowac. Wszystko wylecialo mi z glowy. Teraz mam luzniejszy rok na studiach (od pazdziernika), wiec chce chodzic na kurs. A to co polecasz swoja droga- by caly czas uzywac. Za rok, chce wyjechac byc moze na dluzej i boje sie, ze sie nie odezwe.

Poza tym chcialabym zrobic certyfikat, ktory pomoze mi np w zdobyciu pracy(dodatkowy atut).
jeżeli gramatykę znasz a zależy Ci na mówieniu, to nie które szkoły mają kursy nastawione na samo mówienie.

aprzynajmniej w mojej szkole był taki kurs, gdzie stawiano głównie na mówienie.

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 09:36   #2273
Friese
Zakorzenienie

pomocyy:

kupilam przez allegro z opcja kuriera poczty polskiej przesylke, podalam zly nr telefonu (tzn moj ale nie moge go odbierac), przesylka jest dla babci ktora caly dzien jest w domu, jesli KURIER bedzie dzwonil i nikt nie odbierze, to czy i tak i tak pojedzie wreczyc ta przesylke?

jak moge podac prawidlowy nr komorkowy kurierowi?
czy to jest konieczne czy jak nikt nie odbierze to i tak babci zawiezie przesylke?

help
Stary 2014-07-03, 10:22   #2274
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
pomocyy:

kupilam przez allegro z opcja kuriera poczty polskiej przesylke, podalam zly nr telefonu (tzn moj ale nie moge go odbierac), przesylka jest dla babci ktora caly dzien jest w domu, jesli KURIER bedzie dzwonil i nikt nie odbierze, to czy i tak i tak pojedzie wreczyc ta przesylke?

jak moge podac prawidlowy nr komorkowy kurierowi?
czy to jest konieczne czy jak nikt nie odbierze to i tak babci zawiezie przesylke?

help

Ma obowiazek doreczyc. Telefon jest tylko po to, by uprzedzic. Na 10 przesylek kurierskich gdzie byl moj nr 2 moze zadzwonilo- wszystkie paczki dotarly. Uprzedz babcie, ze moze byc kurier.

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
jeżeli gramatykę znasz a zależy Ci na mówieniu, to nie które szkoły mają kursy nastawione na samo mówienie.

aprzynajmniej w mojej szkole był taki kurs, gdzie stawiano głównie na mówienie.
Zalezy mi tez na gramatyce. Szukam kursow godnych uwagi.
Stary 2014-07-03, 10:26   #2275
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Ma obowiazek doreczyc. Telefon jest tylko po to, by uprzedzic. Na 10 przesylek kurierskich gdzie byl moj nr 2 moze zadzwonilo- wszystkie paczki dotarly. Uprzedz babcie, ze moze byc kurier.
ufff dziekuje!!!
Stary 2014-07-03, 10:34   #2276
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
ufff dziekuje!!!
Ew bedzie awizo, ze paczka na poczcie

W temacie przesylek: zamowilam cos na All paczka pocztowa priorytetowa wysylka `z zagranicy ile moze to do mnie isc? Prosilam o nr nadania, ale sprzedawca zignorowal moja wiadomosc. Zalezy mi by dotarla przed 20stym lipca a zostala wyslana 27 czerwca
Stary 2014-07-03, 10:46   #2277
Silence_
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chcesz słówka to zajrzyj na etutor. Jest płatny, ale po rejestracji masz dostęp chyba do wszystkich lekcji przez kilka dni wiec możesz sprawdzić czy odpowiadalaby Ci taką forma.

Wysłane z mojego S4

Silence_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 10:53   #2278
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Silence_ Pokaż wiadomość
Jeśli chcesz słówka to zajrzyj na etutor. Jest płatny, ale po rejestracji masz dostęp chyba do wszystkich lekcji przez kilka dni wiec możesz sprawdzić czy odpowiadalaby Ci taką forma.

Wysłane z mojego S4
Dziekuje!
Stary 2014-07-03, 11:15   #2279
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Ew bedzie awizo, ze paczka na poczcie

W temacie przesylek: zamowilam cos na All paczka pocztowa priorytetowa wysylka `z zagranicy ile moze to do mnie isc? Prosilam o nr nadania, ale sprzedawca zignorowal moja wiadomosc. Zalezy mi by dotarla przed 20stym lipca a zostala wyslana 27 czerwca
jak zamawiam z Chin to 30-50 dni
jak z Niemiec to ok 14 dni
Stary 2014-07-03, 11:19   #2280
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
jak zamawiam z Chin to 30-50 dni
jak z Niemiec to ok 14 dni
na paczce bede miec napisane skad przyszla? Na aukcji pisze, ze do 25 dni roboczych, ale skad? Nie jest podane.

A jak nie odbiore, bedzie czekac na poczcie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości