|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Wika strasznie mi przykro
[*]
|
#2252 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Wika wyrazy współczucia..
smierc rodzica to jedno z najtrudniejszych przezyc w moim zyciu było.. |
|
|
|
#2253 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48268907]Młody się obudził, wstał i za swój obowiązek uznał poinformowanie mnie, gdzie zrzucił skarpetkę
![]() Stoi nad nią i mówi: TU [/QUOTE]![]() Cytat:
szkoda, że pewnie szew Cię nie ominie ale wiesz już co i jak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
liczę na to, że jakimś cudem uda mi się uchować przed choróbskiem - i doskonale rozumiem nerwy na kasłających czy smarkających w autobusie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kochana trudne to wszystko bardzo...Cytat:
jak to moja gin skomentowała "czyli panią zawsze tak samo mocno denerwujemy" ![]() Cytat:
trzymajcie się
|
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i wiele dzieci takiego mleka juz nie toleruje A masz Kubku jakieś info o laktoferynie? Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2255 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE]
trochę zmalał, schudłam w sumie 11 kg, a do porodu przytyłam w sumie 6kg, więc te 5 kg więcej udało mi się zrzucić za pomocą zdrowego odżywiania.. Ćwiczyć na razie nie mogę, ginka powiedziała, że widać bardzo na usg szwy, więc póki co mam sobie dać spokój..a chciałabym zrzucić jeszcze z 5 kg..i poćwiczyć trochę, bo ten brzuch trochę został - nie taki zwis, ale taka wypukłość i jak siedzę to paskudnie to wygląda, ale to już pewnie zostanie :/
|
|
#2256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wika bardzo Ci współczuję.....
![]() Cytat:
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Kubek, dzięki! jeszcze nie doczytałam do końca bo krasnal ciągle ręce wyciąga domagając się zainteresowania.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2258 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
jestem na rocznym macierzyńskim. do pracy powinnam wrócić na wakacjach. w październiku pójdę do lekarza i spytam kiedy możemy się starać, ale raczej tak dla własnej informacji...
ja za brzuszkiem nie tęsknię. ja nie chcę być znowu w ciąży ja chcę mieć drugie dziecko. najfajniej było by mieć dziecko omijając element brzucha ale tak się nie da.[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48268907]Młody się obudził, wstał i za swój obowiązek uznał poinformowanie mnie, gdzie zrzucił skarpetkę ![]() Stoi nad nią i mówi: TU [/QUOTE]Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a na ostatniej wizycie dzień przed porodem 4600 mi wyliczyli według pomiarów Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kubek jeśli biorę omegamed z DHA to powinnam jeszcze jakoś go dodatkowo DHA suplementować? podaję mu tylko K+D panika dziś kolejne leżaczkowanie? Kundzia jak Tosia? waderka torba spakowana? wyprawka gotowa? Gryzelda kiedy testujesz? rena pisałaś jakiś czas temu że macie zamiar sprzedać dom, kupić mieszkanie i wtedy się powoli budować? czemu tak? ten dom wam nie odpowiada? filusiek jak tam Staś i Franek? KP bez problemów? kupiłaś ten rower biegowy? ciekawe jak edytte i zeberka? monika jak się czujesz? jak tż zareagował na drugiego potomka? mówiliście komuś? nie niecierpliwisz się przed wizytą? iza czekam na relację jak tam w pracy dziś? jak Domiś zniósł rozstanie? Kubek jak chłopaki gdy byłaś na szkoleniu? bo nie wiem czy pisałaś, czy przegapiłam? my po szczepieniu. co za ryk. aż mi się serce krajało. obiecałam mu w nagrodę, że będzie się dziś cyckował ile zechce. teraz zasnął. w nocy pięknie spał, rano tak radośnie z nami rozmawiał, śmiał się. a teraz pewnie się obrazi. a ja jeszcze dziś mam do kosmetyczki waży 6800l, wzrost 61. 75 centyl. lekarka mówi, że super chłopak.
|
|
#2259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
a jeszcze lepiej ominąć element wyjścia
A ile Twój Krzyś się urodził? bo nie pamiętam... Biedne te dzieciaczki z tymi szczepieniami ;/ masakra jakaś, ja sobie tego nie wyobrażam i będę angażować Tż do tej roboty...
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
tyż miałam taki plan
![]() :brzyda l:Cytat:
ale chyba coś mam ze zbiorowym żywieniem (choć w internacie było okropne)... u Michała w żłobie tak pysznie gotują (dla mnie to że kalafior w zupie jest i miękki, i chrupiący, to oksymoron. dla pań kucharek - nie ), że mi konkubent zadał zapytać czy mogę sobie abonament wykupić ![]() tak się bałam tego żarcia, a T. teraz nie chce jeść mojej kuchni... i wcale mu się nie dziwię jedyne czego nie tyka, to kompot. chyba, że mu panie dobrze rozwodnią ![]() w ogóle olbrzymi plus, że dzieci mają cały czas dostęp do wody. pięknie przybiera!!!!!! i bystra lekarka
|
|
|
#2262 | |
|
Zakorzenienie
|
3580
Cytat:
a i zapomniałam Wam napisać, że od wczoraj Krzyś próbuje usiąść, tzn. trzymany za rączki się podciąga i nie trzymany też próbuje się podnieść
|
|
#2263 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie tam leżałam i wiem, że niedobre jak była pora obiadu to wszystkie kobitki (jeśli tylko mogły chodzić) znikały do bufetu ![]() Wyprawka gotowa Biedny Krzyś, ja to w ogóle nie mogę słuchać płaczu dzieci, np. przy pobieraniu krwi nie wiem jak zniosę nasze szczepienia...Cytat:
czy tak wszędzie jest
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2014-09-25 o 11:41 |
||
|
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie biedny Krzysiu... U nas więcej płaczu było przy ubieraniu i badaniu
![]() No i pięknie przybiera! ![]() M ma 6130 czyli drobina. 25 centyl albo i mniej.Królewna taki fald to chyba po cc zostaje... Ja tez mam taką skórę podwiniętą jakby.. U nas ok A mi się okresy uregulowały i juz drugi raz równo co 21 dni.... Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2265 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48266569]Hej. My dziś u lekarki. Morfo, kupa i siury wporzo, ale spadł z wagi :/ 100 g w niecałe 3 tygodnie. No i w związku z gorączką nie było mmr (co mnie akurat cieszy:P), za tydzień mam przyjść (ale ja z kolei właśnie się cudnie rozkładam, jak Młody złapie ode mnie, to zaszczepimy chyba w przyszłym roku w końcu:/). Jezu ale Artek ma płuca.... Tak strasznie wrzeszczał, że nie słyszałam połowy tego, co lekarka mówiła. ![/QUOTE] zawsze się zastanawiam jak te matki coś rozumieją przy drącym dziecku jak ja czasami nie zrozumiem/albo nie zakoduję wiadomości lekarki mimo że K. u niej jest najspokojniejszy na świecie. Siedzi a ona go bada... i on siedzi! w miejscu!-jedynym miejscu gdzie siedzi bez ruchu ![]() Cytat:
a czas i tak pokazeCytat:
pamiętam jak w ostatni dzień powiedziano mi że K. ma chyba żółtaczkę i będziemy musieli zostać. Dostałam takiego ciśnienia że byłam bordowa na twarzy i ryczałam a koleżanka z pokoju nie mogła mnie uspokoić. Na szczęście wyszliśmy...Róźne są warunki w szpitalach ja liczyłam minuty do wyjścia... Cytat:
![]() mi się wydaje że lekarz ma dużo racji, z tym że za drugim razem pójdzie prawie jak po maśle leci ta Twoja ciąża ![]() Perse i tak masz dobrze że Ci chodziaż TŻ zakupy zrobi ![]() Mlebi Wika kochana trzymaj się bardzo mi przykro...Pani mój tata dziś wyjechał na lotnisko. Heh pewnie się mijają samolotami ![]() Kubek podpinam się pod ten multi-coś tam bo TŻ mnie namawia a nie wiem ile to warte ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Kucyk ja też miałam tą fałdę do roku i do roku mnie pobolewała blizna. Teraz kompletnie nie widać ani już nie czuje nawet jak ktoś mnie kopnie ![]() a jak macie po znieczuleniu? Bo mnie jak TŻ masuje/drapie po plecach to w miejscu znieczulenia nie mam czucia i czasami mi drętwieje |
|||||
|
|
|
#2266 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- [QUOTE=krolewna1986;482780 70][QUOTE] Cytat:
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
jaki spory już jest dzielny chłopak---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
Pani ja się do Ciebie kiedyś zgłoszę na namiary na to przedszkole - tak zachwalasz to jedzenie, a dla mnie to najważniejsze ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
Maksio ładnie waży - 6 kg to chyba dużo jest, na pewno dobije do 50 centyla niedługo |
|||||
|
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja takie miesiączki miałam przed ciążą ![]() anitax ty dostałaś już @? filusiek jak Twoje krwawienie?
|
|
#2268 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale grzeczny
|
|
|
|
|
#2269 |
|
Konto usunięte
|
Pewnie, że mało. Czytam wątek o karmieniu, to dziewczynka 3,5-letnia jest w stanie zjeść 7 pierogów (czyli dorosłą porcję).
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2270 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wagi Krzysia to wow!wow!wow! ja myślałam, że moja Emilka to "olbrzymka" . Wczorajszy pomiar: 5 miesięcy: 7kg, 70cm ![]() Cytat:
dla Krzysia! ze skarpetami mamy to samo, do tego od kiedy E. odkryła, że ma stopy i że stopy fajne są to ciagle zdejmuje sobie skarpety i wkłada je do buzi ![]() Nie i bardzo mnie to cieszy!
|
||
|
|
|
#2271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasz Krzyś to niezły kloc, czuć w rękach, że chłop rośnie. u nas Krzyś dopiero rączki odkrył, najpierw prawą, później lewą. jak sie budzi to patrzy na nie w zachwycie. a później szybko do buźki ![]() a jak tam wasze spacery? u nas kalpa. ostatnio koleżanka poradziła mi żebym spróbowała z rozłożoną na płasko spacerówka ![]() nie wiem co o tym myśleć. co wy myślicie?
|
|
#2272 |
|
Konto usunięte
|
Berbie testuję za tydzień chyba. A jak nie wytrzymam to w niedzielę - będzie 10dpo. Brzuch mnie dziś boli jak na @ - to chyba dobry znak...
Przykro mi, że Krzyś tak źle zniósł szczepienie. Mam nadzieję, że nie będzie nic więcej poza krzykiem Co do omijania elementu brzucha to jest jeszcze adopcja... ![]() Panika super ten żłobek ![]() Kucyk 21 dni...? Omg... Ja już sama nie wiem co mam myśleć. Doszukuję się na siłę bolących piersi, tego, że jest mi niedobrze, jakiegoś kłucia w brzuchu i innych mam nawalone w głowie Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48282344]Co do omijania elementu brzucha to jest jeszcze adopcja...
[/QUOTE]wiem, ja o tym myślę od dłuższego czasu... jeszcze przed Krzysiem 100 razy poruszałam ten temat z tż. niestety dla niego to nie wchodzi w rachubę a tej bariery nie przeskoczę. tutaj dwóje musi być na 100% pewne, że tego chce. proszę nie wkręcaj sobie żadnych objawów itp. nie nastawiaj się. lepiej się mile zaskoczyć.
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
Anita aż trzy wkłucia? Na co szczepicie?
Berbie M tez "siada" co w naszym przypadku jest mega wielkim sukcesem Gdyby nie ćwiczenia to długo by jeszcze tego nie robił. Lekarka pytała nas czy "robi na drutach" powiedziała że nie a wieczorem zauważyłam że jednak robi Luna, no masz racje z tymi planami dzieciowymi I brawa dla K że taki grzeczny u lekarza Ja musze iść z tż albo z moją mamą jak moze. Bo inaczej z lekarzem nie pogadam ![]() Lekarka przepisała dla małego plasterki emla żeby przykleić przed kolejnym szczepieniam. Używałyście? Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to robi na drutach?
|
|
#2276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48282344] Ja już sama nie wiem co mam myśleć. Doszukuję się na siłę bolących piersi, tego, że jest mi niedobrze, jakiegoś kłucia w brzuchu i innych mam nawalone w głowie Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Skąd ja to znam! Ja co miesiąc czułam się jak w ciąży. Kurcze jak tu wyłaczyć to myslenie? Ja nie umiem! W tym cyklu tylko jestem spokojna bo tż niet, więc i ciąży niet. Ja plasterków nigdy nie widziałam, ale za to znam emlę z makijażu permanentnego. Pomaga, bardzo dobrze znieczula miejce kłucia.
|
|
|
#2277 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuje płaczu na szczepieniuCytat:
Jejku jaki on szybki ![]() Cytat:
U mnie humor taki sobie bo praca mi nie idzie,w dodatku dowiedzialam sie ze maja zwalniac bo nie ma roboty Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
Iza ale co Ci nie idzie?? Nie kumam tego to po co zatrudniają osoby jak nie ma roboty i zwalniać będą??
|
#2279 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() chciałabym do drugiej połowy listopada, jak wyjdzie to zobaczymy ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48282344] Ja już sama nie wiem co mam myśleć. Doszukuję się na siłę bolących piersi, tego, że jest mi niedobrze, jakiegoś kłucia w brzuchu i innych mam nawalone w głowie ) i mieć miłą niespodziankę ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
po co mieliby zatrudniać nowe osoby jak planują zwolnienia? nie rozumiem...
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, Dziewczyny, jesteście kochane
niestety, udar Z białaczką zaczęła walczyć, ostatnie wyniki miała coraz lepsze co za życie...
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:19.

[*]

[/QUOTE]
jak raz dali radę Brazylii, to za drugim razem poszło jak z masełkiem). tja
szkoda, że pewnie szew Cię nie ominie ale wiesz już co i jak 

czy tak wszędzie jest 

pamiętam jak w ostatni dzień powiedziano mi że K. ma chyba żółtaczkę i będziemy musieli zostać. Dostałam takiego ciśnienia że byłam bordowa na twarzy i ryczałam a koleżanka z pokoju nie mogła mnie uspokoić. Na szczęście wyszliśmy...

mam nawalone w głowie