Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :) - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-16, 15:48   #2251
slodziatek
Rozeznanie

Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Tylko kto to wino będzie pił?
ja! coraz mniej wierzę w moją motywację do kp.
Stary 2014-09-16, 16:26   #2252
nowa8686
Zakorzenienie

U biedrze nie bylo wczoraj a chcialam oblukqc.

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 16:28   #2253
Laila85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nocnyskowronek Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Koralinka - super, że wszystko się rozjaśniło

Laila - cudowne wieści! Już coraz bliżej domku

Nie pamiętam dla której to, ale - Odnośnie moli spożywczych to (odpukać) od kilku lat nie mam z nimi problemu, ale był moment gdzie długo walczyłam z co chwilę wracającym robactwem (np z tydzień wydawało się, że już po problemie i znów się pojawiały ).

U mnie sprawdziło się tylko wyrzucenie w zasadzie całej żywności - oprócz rzeczy mącznych itp o których czytałam, że je lubią i tam się gnieżdżą z czasem zauważyłam, że równie dobrze lęgną się np w herbatach, przyprawach, ryżu... Nie pamiętam czy jeszcze gdzieś je znalazłam

Codziennie też przez jakieś ok 2 tyg przeglądałam wszystkie szafki (lubią tworzyć swoje hmm coś a la kokony w różnych rogach, zgięciach czy to w szafkach czy np przy suficie), zamknięcia słoików czy plastikowych pudełek i wybijałam wszystko co wyglądało na ich "jaja" - w skrócie generalne porządki kuchni i utrzymywanie takiej prawie sterylności przez dłuższy czas Oczywiście jeśli gdzieś widziałam już dorosłego osobnika to polowałam do skutku

Całą nową żywność w tym wspomniane herbaty, przyprawy itp trzymałam (i to w zasadzie zostało mi do dziś - tak mi dały wtedy w kość :) w słoikach i plastikowych pudełkach (karton nie jest dla nich żadną przeszkodą) i szczelnie zamykałam. Jak wspomniała, któraś z Was w czasie "plagi" mogą próbować dostać się nawet tam, ale jeśli przez jakiś czas sprawdzamy te zamknięcia czy nic tam nie ma to było to wystarczające zabezpieczenie - przynajmniej u mnie Chleb do lodówki

Życzę żeby walka z nimi była krótka

A u mnie... Od 3-4 nocy budzę się z cierpnącymi i opuchniętymi dłońmi. O ile wcześniej wystarczyło, że je później rozruszałam i pozostawała tylko leciutka opuchlizna (żegnaj obrączko...) a poza tym ok, to od wczoraj prawy nadgarstek z dłonią boli mnie cały czas. Starałam się wczoraj nią ruszać, ale tylko się pogorszyło i w zasadzie bez bólu nie potrafię nic utrzymać w ręce czy ją przekręcić i spuchła na wieczór mocniej Dziś przyjęłam inną strategię i nie ruszam nią prawie wcale (co nie jest łatwe bo jestem praworęczna) i jest lepiej. Opuchlizna też minimalna tylko. No ale każda próba ruchu odzywa ten tępy ból. Jak się nie polepszy to jutro przy okazji zajęć SR pogadam z położną lub podejdę na IP, którą tam mają...

Ktoś tak miał i może coś doradzić? Szczególnie czy powinnam raczej unieruchamiać dłoń czy odwrotnie? Dodam, że nie miałam żadnego incydentu podczas którego mogłabym rękę zwichnąć, złamać itp.

Ja w ciazy nie miałam żadnych opuchnięte stop, ale za to 3 dni po cesarce nie mogłam uwierzyć w to co widzę. Stopy jak balony, masakra. Byłam z tym 2 razy w dyżurne i mówią tak ma byc po porodzie. To sie utrzymywali dobre 5 dni

Cytat:
Napisane przez gosiakk23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czytam wrześniówki i co chwile się wzruszam One rozkręciły się juz na dobre Piękne te ich historie porodowe, a dzidziolki jeszcze piękniejsze

idę zaraz sobie usmażyć miche frytek a co

Witamy Nie znam niestety sposobu na ból w krzyżu, może masaż albo ciepły okład jakiś, kąpiel?? A jeśli chodzi o siusianie to wiem o czym mówisz też mi się chce co chwile

Ja prosiłam tz-ta by mi rozpieralo ledzwie i to pomagało.

Cudowna nowina:
Jak waga nie spadnie jutro na pewno wychodzimy!!!
Lekki strach no niby tyle tu jestem ale do końca to nie wierzyłam ze tak szybko
A mały jak na złość spi dzis po 5h, wiec nawet nie je. Musze go obudzić i nakarmić.

Dziękujemy za wiarę w nas
06.09.2014 14:42
2230g 50cm
Laila85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 16:44   #2254
nowa8686
Zakorzenienie

Ja/wybieram zdj do wywołania z tz. Omg juz ponad 500... A to nie koniec...

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Laila to super ze do donku juz.

Fasolinka
Stary 2014-09-16, 16:46   #2255
Katrina2000
Raczkowanie

Dziewczyny czy któraś z Was zamawiała na allegro materiał na zasłony do pokoju dziecięcego? bo coś mi się kojarzy...
Stary 2014-09-16, 16:50   #2256
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
Napisane przez Ol7cia Pokaż wiadomość

Purblanca super, że wynik ujemny a neurolog to niezły palant ja bym weszła i powiedziała co myślę o jego podejściu ehh
Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
PurBlanka niezłe podejście tego lekarza... Jakbym usłyszała, że mam zaczekać z porodem aż lekarz będzie miał więcej czasu żeby wypisać papierek to bym się nieźle wkurzyla i powiedziała mu co o nim myślę...
Wiecie co, nie miałam siły już dzisiaj z nim walczyć. Za tydzień może mu grzecznie ale dosadnie że tak się nie traktuje kobiet w ciąży, żeby je ganiać do szpitala co tydzień Tym bardziej, że ja mieszkam kawałek za miastem...
Najważniejsze, że ten posiew ujemny, to nowina dnia, więc żaden jełop za przeproszeniem mi go nie rozpieprzy
Zaraz idę na kawkę do kumpeli więc już w ogóle

Cytat:
Napisane przez Laila85 Pokaż wiadomość
Cudowna nowina:
A mały jak na złość spi dzis po 5h, wiec nawet nie je. Musze go obudzić i nakarmić.

LAILA !! Ależ nowina Brawo dla Was obojga, jesteście tak dzielni, że nic tylko Was podziwiać...A Mały to prawdziwy bohater...Zawalczył o siebie mocno, i wyszło mu to na dobre...Trzymam kciuki za tą wagę, oby nie spadła. Daj nam znać !!

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Ja/wybieram zdj do wywołania z tz. Omg juz ponad 500... A to nie koniec...
Ja moje wywoływałam już dawno temu i leżą i czekają na włożenie do albumów...I albumy też kupione i się kurzą..Jakoś nie mogę się do tego zabrać
Stary 2014-09-16, 16:52   #2257
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez slodziatek Pokaż wiadomość
ja! coraz mniej wierzę w moją motywację do kp.
Słodziatek, jeśli tylko będziesz chciała, będziesz karmić i koniec kropka .
Karmienie jest w głowie- jeśli będziesz chcieć- to nie ma opcji, żeby coś miało się nie udać. Oczywiście, że mogą pojawić się kłopoty, problemy- mało która mama karmi nie borykając się a to z bólem, a to z przystawianiem, a to jeszcze czym innym. Ale te problemy zwykle mają charakter przejściowy. Ja tylko mogę powiedzieć, że jak przejdzie się przez pierwszy trudny etap, to potem karmienie jest fantastyczne, tanie, wygodne- ma po prostu mega dużo zalet. Warto pomęczyć się na początku.

Cytat:
Ja w ciazy nie miałam żadnych opuchnięte stop, ale za to 3 dni po cesarce nie mogłam uwierzyć w to co widzę. Stopy jak balony, masakra. Byłam z tym 2 razy w dyżurne i mówią tak ma byc po porodzie. To sie utrzymywali dobre 5 dni

Cudowna nowina:

Layla, super!! Cudne są te wszystkie wieści od Ciebie!!

Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-16, 16:52   #2258
nowa8686
Zakorzenienie

Purblanus tz juz jojdal zeby wywolac wszystkie nasze. Bo potem jak Maja sie urodzi to dopiero bedzie zdjec

Fasolinka
Stary 2014-09-16, 16:59   #2259
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Purblanus tz juz jojdal zeby wywolac wszystkie nasze. Bo potem jak Maja sie urodzi to dopiero bedzie zdjec
Też racja To teraz wybieraj, póki masz czasu jeszcze troszkę...
Właśnie dzwoniła kumpela, ma swoją kwiaciarnię i dopiero po 7 będzie w domu, więc przemówiłam się na jutro na kawę. Idę kończyć mój album, z okazji chrzcin córeczki kuzynki. Mnie niestety nie będzie bo wolę spędzić weekend z Tżtem niż jechać do Poznania Mam nadzieję, że kuzynka szczerze rozumie
Stary 2014-09-16, 17:18   #2260
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiakg Pokaż wiadomość
No faktycznie robi się poważnie, z tym że byłam dziś na wizycie i po mojej szyjce ani widu ani słychu jakiejkolwiek akcji Trzeba będzie wprowadzić system 3xS, czyli sprzątanie, schody i seks Mój TŻ jak to usłyszał to stwierdził, że musimy uprawiać seks w czasie mycia schodów
A tak poza tym to wszystko w porządku, Olcia waży 2900g (+/- 400g) więc wychodzi na to, że wielka nie będzie, z czego bardzo się cieszę. Wszystkie przepływy bardzo dobrze, no i miałam pobrany wymaz na GBS. Wynik w piątek. Następna wizyta 30.09 - mam nadzieję, że już jej nie będzie

Ja tego wypełnienia nie prałam, ale nie wiem czy dobrze. Jak zacznę używać to wcześniej będę dużo wietrzyła na balkonie.
A przepis bardzo fajny, zapisałam sobie i będę robiła w piątek
za wizyte!

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny odebrałam wyniki posiewu, ujemny Ale jestem szczęśliwa. Dziękuje za kciukasy !

Rozbroił mnie neurolog. Miałam dziś tylko podjechać po zaświadczenie, że choruję na epilepsję. W poczekalni full ludzi, każdy głowę odwracał jak zobaczył moją zaawansowaną ciąże Wyszła z gabinetu pielęgniarka, która mnie zna i mówię, że przyjechałam po to zaświadczenie, czy muszę wchodzić do gabinetu, żeby mi tylko wystawił. No to weszła do gabinetu, kazała poczekać. Wyszła i zacytowała lekarza: "Proszę powiedzieć pacjentce, żeby poczekała z porodem tydzień i przyjechała we wtorek za tydzień to ją przyjmiemy do gabinetu bo dziś jest dużo ludzi". Tydzień temu w rejestracji, kazali mi przyjechać dziś, bo przecież nie muszę wchodzić na wizytę. Kumacie co za lekarz ? Ależ mu za tydzień nagadam. W bak nie sikam za przeproszeniem a poza tym jeździć do tych bakterii tydzień w tydzień mi się nie uśmiecha

Ja bardzo mało piję. Wiem, że to źle, ale co ja poradzę, że mi się nie chce Może dlatego i mało sikam ?
Ładnie przygotowana już jesteś do porodu!

Gosiak, u Ciebie też już by mogło się coś zacząć ! Ale faktycznie, niech Julek jeszcze troszkę poczeka, oby tylko nie za długo

Agatkia, normalne kryzysy chyba, co ? Ostatnie dni ciąży przed Tobą, wszystko Cię boli i denerwuje i stresuje a jeszcze Mały broi...Ale dla niego to też nowa sytuacja, będzie starszym bratem, przeżywa na swój sposób...Poukładacie sobie wszystko !

Siuska, a lazania z cukinii ?

Dziewczyny, gratki za kolejne tygodnie ! 39 ? Matko jak to brzmi Ciekawe czy z pessarem wytrzymam do czasu, żeby sobie zmienić w podpisie 39/40 ?

Farminka, ja w sumie w ciąży też od riki tiki stroniłam, będzie dopiero po porodzie, ale mam podobnie- zapomniałam co i jak Ja tżta dokładnie 2 msc nie widziałam, mam wrażenie, że nie będę potrafiła się pocałować porządnie

Witam nową Brzuchatkę Ja na bóle pleców to tylko prysznic no i leżenie...Nic poza tym
Niezły lekarz
Gratki za wyniki.

Cytat:

Cudowna nowina:

Ale super, że już do domku

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Słodziatek, jeśli tylko będziesz chciała, będziesz karmić i koniec kropka .
Karmienie jest w głowie- jeśli będziesz chcieć- to nie ma opcji, żeby coś miało się nie udać. Oczywiście, że mogą pojawić się kłopoty, problemy- mało która mama karmi nie borykając się a to z bólem, a to z przystawianiem, a to jeszcze czym innym. Ale te problemy zwykle mają charakter przejściowy. Ja tylko mogę powiedzieć, że jak przejdzie się przez pierwszy trudny etap, to potem karmienie jest fantastyczne, tanie, wygodne- ma po prostu mega dużo zalet. Warto pomęczyć się na początku.

Layla, super!! Cudne są te wszystkie wieści od Ciebie!!
Wiesz, niekoniecznie. Czasem same chęci nie wystarczą. Ja jak pokonałam ból i karmienie się zaczeło normować dowiedziałam się, że Łucja za mało przybiera, mimo częstego karmienia. Musiałam dołączyć mm i po tygodniu młoda całkiem odrzuciła pierś. Więc to, że ja chciałam, nie miało znaczenia niestety.

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 17:23   #2261
gosiakk23
Rozeznanie

PurBlanuś- za posiew!!!!!

Cytat:
Cudowna nowina:

Piękne wieści nic tylko takie czytać!!!!! i daj znać jak juz bedzie wiadomo że wychodzisz
A my dziękujemy za piękne opisy i za lekcje, bo to co pisałaś to na pewno dla wielu za nas jest lekcją na przyszłość a przede wszystkim jesteś wzorem dla wielu mam do naśladowania i przykładem aby się nigdy nie poddawać !!!!
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-16, 17:35   #2262
Lilotka
Zakorzenienie

Dzień Dobry
Byłam dziś w szpitalu ustalić termin CC. Ale spóźniliśmy się nieco (tzn. byliśmy na czas, ale weszliśmy do innego gabinetu i zanim położna zorientowała się o co chodzi minęło pół godziny ) i lekarz nie miał już dla mnie czasu, ale wypełniłam papiery i zostałam oficjalnie zameldowana do szpitala więc na 100% wiem gdzie, tylko nie wiem kiedy. Dowiem się 23.09 na wizycie u mojego Gina który CC będzie wykonywał.

Laila Twój synek jest przecudowny dla niego, ze jest taki silny i ładnie się rozwija.

Gosiu Śliczne zdjęcia Juliusz będzie niezłym przystojniaczkiem

Witam nową mamusie październikową

Paulina

Edytowane przez Lilotka
Czas edycji: 2014-09-16 o 17:40
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 17:43   #2263
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
za wizyte!

Niezły lekarz
Gratki za wyniki.

Ale super, że już do domku

Wiesz, niekoniecznie. Czasem same chęci nie wystarczą. Ja jak pokonałam ból i karmienie się zaczeło normować dowiedziałam się, że Łucja za mało przybiera, mimo częstego karmienia. Musiałam dołączyć mm i po tygodniu młoda całkiem odrzuciła pierś. Więc to, że ja chciałam, nie miało znaczenia niestety.
Czasem się nie przeskoczy, pewnie . Moja koleżanka 8 miesięcy karmi już swoim mlekiem, które odciąga laktatorem i podaje w butelce bo dziecko nie mogło się nauczyć ssać piersi. Ale bardzo chciała. Nie twierdzę, że Ty nie , absolutnie. Sama- mimo ogromnej motywacji nie wiem, czy wytrwałabym w odciąganiu i czy bym zdecydowała się na to w takiej sytuacji- ale kłopoty z karmieniem często wynikają z jakichś naszych psychicznych blokad. Albo z faktu, że spodziewamy się, że pójdzie łatwo, szybko i przyjemnie, a tu się okazuje, że naturalne karmienie wcale nie jest takie naturalne i proste jakby nam się mogło wydawać. Wg mnie- najważniejsze, żeby mama była szczęśliwa, dziecko to czuje. Nie uważam, że mm to samo zło- absolutnie, czasami jest konieczne, ale ważne, żebyśmy też trochę w siebie uwierzyły w tym temacie i nie zakładały z góry, że będzie źle. Może być ciężko- tak, ale dlaczego z góry zakładać, że sobie nie poradzimy?

Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 17:57   #2264
poczwarkah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Tylko kto to wino będzie pił?
JAAA! Ale tylko jeśli to będzie tego typu rarytas:

Cytat:
Cudowna nowina:

Wspaniale!!! Trzymamy kciuki za ładne przybranie na wadze i wyjście!

Edytowane przez poczwarkah
Czas edycji: 2014-09-16 o 17:58
poczwarkah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 18:00   #2265
poczwarkah
Rozeznanie

ech, coś mi nie wychodzi to wstawianie obrazków chyba - trzymajcie załącznik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg vintense.jpg (36,1 KB, 44 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-16, 18:19   #2266
dariuska89
Raczkowanie

Laila świetne wieści kochana!!! I strach na pewno jest i podekscytowanie hihi

Co do karmienia piersią nikt mi nie wmówi że się nie da po prostu. Ja baaaardzo chciałam karmić Sebę piersią ale nie wychodziło, mogłam się poddać bo miałam mnóstwo wymówek, za krótki sutek, mały nie mógł łapać (tak długo kombinowałam z kapturkami aż się udało- a łatwo nie było wyłam z bólu tak poraniona byłam) później że mam "mało wartościowe mleko" (nic takiego nie istnieje- nie ma bardziej idealnego pokarmu niż mleko matki- nie dajcie sobie wmówić tego nigdy kochane) że za mało przybiera więc się nie najada ( po prostu źle ciągnął i zrobił sobie smoczek z cyca- dało się to naprawić)
Dziewczyny 6 bitych tygodni walczyłam, Sebastian dostawał sztuczne i moje mleko ( nie odrzucił bo uparcie przystawiałam do piersi), momentami ryczałam ale się nie poddałam i po tym czasie zaczęliśmy sobie radzić coraz lepiej, karmiłam przez ponad rok Jeśli się chce walczyć to każda kobieta może karmić, chyba że się nie chce za co nie powinno się krytykować, każda z nas inna

Hanna, Eliza księżniczka ur 2.11 3370 53cm
dariuska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 18:23   #2267
magsik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Ja tylko na szybciutko, bo sama z małą jestem, a jakaś rozdrazniona dzisiaj jest. Miałam nadzieję, że jakieś skurcze mi dzisiaj wyjdą na ktg skoro ten czop znowu ruszył, a tu nic, dalej cisza. Położna radziła żeby jednak podzialac z mężem, bo inaczej znowu się skończy podawaniem oksytocyny. Tylko ja juz z 8 miesięcy w celibacie, chyba zapomnialam jak to się robi
farminka przybij piątkę bo u mnie taka sama sytuacja, a ostatnio tak mi się chciało.....

Cytat:
Napisane przez slodziatek Pokaż wiadomość
ja mam! ja mam!
Brownie z cukinii mniam http://slodziutkamama.blogspot.com/2...z-cukinii.html
Placek z otrębami i cukinią http://slodziutkamama.blogspot.com/2...jak-pizza.html
łódeczki z łososiem: http://slodziutkamama.blogspot.com/2...ytrynowym.html
cukinia faszerowana mięsem i kaszą: http://slodziutkamama.blogspot.com/2...m-i-kasza.html

a ja to ogólnie cukinię uwielbiam i wcinam na surowo z solą

Ja dziś o 19 KTG + wizyta - trzymajcie kciuki proszę bo jak mi znowu powiedzą, że nic się nie dzieje to piechotą ze szpitala te 20km wrócę byle przyśpieszyć! według terminu z miesiączki to właśnie zaczęłam 40tc...
Rozbawiłaś mnie tym powrotem z buta do domu przynajmniej humor mi się poprawił. Ty się nie możesz doczekać kiedy urodzisz, a ja się cieszę że nie mam jeszcze skurczy

Cytat:
Napisane przez Ol7cia Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za rady odnośnie nudy
Na pewno wykorzystam

Byłam dziś w biedronce i dla mam, które mają zamiar kupować pościel ( w sensie wypełnienie) to takowe jest w biedrze za 39 zł. Wydaje się być całkiem w porządku.
A właśnie odnośnie tego wypełnienia mam pytanie czy prałyście je?? Czy może jak poszewkę wypiorę to tego wypełnienia już nie trzeba??

Zrobiłam dziś całkiem fajne i szybkie danie ( podziele się bo często nie mamy pomysłu co zrobić

Makaron pene ze szpinakiem:
na petelni, na masełku podsmażam dwa ząbki czosnku, dodaje pokrojoną w kosteczkę cebulę, a następnie odsączony szpinak. W trakcie gotuje się już makaron po 5 min smażenia dodaję serek mascarpone i czekam aż się rozpuści. Doprawiam solą i pieprzem. Dodałam również pokrojone suszone pomidory....
łącze makaron z otrzymanym sosem i koniec

Smacznego
Ja wypełnienia nie prałam, a co do przepisu muszę spróbować Twoją wersję z suszonymi pomidorami.

23.09.2014 Michałek
magsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 18:52   #2268
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Ja się chętnie piszę na takie wino (gdzie takowe można kupić )

Ostatnia partia prania się suszy, jutro wielkie prasowanie i układanie pora zacząć, bo póki co wszystko leży na łóżku w nieużywanym pokoju

Przy okazji pytanko, kupiłam dzisiaj majtki siateczkowe wielorazowe (tylko tego mi brakowało), w opakowaniu są 2 sztuki, czy to wystarczy Co prawda wiem, że to można przeprać, ale może dokupić jeszcze jednorazowe? Nie wiem totalnie...

Laila, coś mi się wydaje, że zabierzesz maluszka do domu
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 18:57   #2269
dariuska89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość

Ostatnia partia prania się suszy, jutro wielkie prasowanie i układanie pora zacząć, bo póki co wszystko leży na łóżku w nieużywanym pokoju

Przy okazji pytanko, kupiłam dzisiaj majtki siateczkowe wielorazowe (tylko tego mi brakowało), w opakowaniu są 2 sztuki, czy to wystarczy Co prawda wiem, że to można przeprać, ale może dokupić jeszcze jednorazowe? Nie wiem totalnie...

Mi wystarczyły 2 pary przebierzesz i za chwilkę są suche

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-16, 19:02   #2270
agnieszkakr1987
Raczkowanie

Jestem normalnie wkurzona - delikatnie rzecz ujmując. Dowiedziałam się dzisiaj, że w wymazie wyszedł mi gronkowiec - ten szpitalny. Weź tu człowieku bądź mądry.idź się lecz i jakieś cholerstwo ze sobą przynieś do domu. Masakra.
Stary 2014-09-16, 19:25   #2271
siuska
Raczkowanie

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi w sprawie cukinii
Zrobiłam faszerowaną i zapiekaną w piekarniku, czyli pierwsza odpowiedź jaką dostałam Bardzo dobre było !! A nie wierzyłam, że wyjdzie zjadliwe, bo moje eksperymenty często są klapą. Tym razem jednak się udało i nie ostatni raz jedliśmy faszerowaną cukinię

Wchodzę i czytam zawsze z ciekawością czy któraś rodzi z tych na granicy, a tu cisza. Farminka, Tynka.

Meczyk dziś znów
Stary 2014-09-16, 19:26   #2272
nowa8686
Zakorzenienie

Coffe ja mam 2 pary wielor. I kupilam dzia 3 pary najzwyklejazych bawelnianych w pepco. Potem do kosza beda.

Fasolinka
Stary 2014-09-16, 19:31   #2273
poczwarkah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dariuska89 Pokaż wiadomość

Co do karmienia piersią nikt mi nie wmówi że się nie da po prostu. Ja baaaardzo chciałam karmić Sebę piersią ale nie wychodziło, mogłam się poddać bo miałam mnóstwo wymówek, za krótki sutek, mały nie mógł łapać (tak długo kombinowałam z kapturkami aż się udało- a łatwo nie było wyłam z bólu tak poraniona byłam) później że mam "mało wartościowe mleko" (nic takiego nie istnieje- nie ma bardziej idealnego pokarmu niż mleko matki- nie dajcie sobie wmówić tego nigdy kochane) że za mało przybiera więc się nie najada ( po prostu źle ciągnął i zrobił sobie smoczek z cyca- dało się to naprawić)
Dziewczyny 6 bitych tygodni walczyłam, Sebastian dostawał sztuczne i moje mleko ( nie odrzucił bo uparcie przystawiałam do piersi), momentami ryczałam ale się nie poddałam i po tym czasie zaczęliśmy sobie radzić coraz lepiej, karmiłam przez ponad rok Jeśli się chce walczyć to każda kobieta może karmić, chyba że się nie chce za co nie powinno się krytykować, każda z nas inna
Piękna i pozytywna historia! Ja też uważam że każdy może karmić. Czasem to jednak wymaga czasu i cierpliwości. Ale w wielu szpitalach są poradnie laktacyjne, które na pewno są w stanie pomóc. Ja zamierzam korzystać jeśli będzie potrzeba

Cytat:

Akurat moje winko to bardziej szampan, a dostałam go od mamusi importem prosto z Belgii i trzymam na oblewanie porodu Jedno już takie piłam i jest naprawdę wyśmienite, nie ma żadnej różnicy w smaku z prawdziwym. Ale wiem, że można kupić też w Polsce, przez internet: http://winabezalkoholowe.pl/
A co do majtek ja początkowo planowałam też tylko dwie pary, ale później na szkole rodzenia położna śmiała się z dziewczyn które kupują dwie pary a potem suszą te nie do końca doprane siatki na grzejnikach. Powiedziała, że według niej lepiej wydać te 5 zł na dwie dodatkowe pary niż prać i narażać się na śmieszność. Trochę mnie to w pierwszej chwili oburzyło ale teraz stwierdzam że może rzeczywiście lepiej wydać 5 zł niż obwieszać się majtkami w trakcie wizyt np. teściowej

Cytat:
Napisane przez agnieszkakr1987 Pokaż wiadomość
Jestem normalnie wkurzona - delikatnie rzecz ujmując. Dowiedziałam się dzisiaj, że w wymazie wyszedł mi gronkowiec - ten szpitalny. Weź tu człowieku bądź mądry.idź się lecz i jakieś cholerstwo ze sobą przynieś do domu. Masakra.
Współczuję - niestety zarażenie gronkowcem szpitalnym jest bardzo częste Może powinnaś rozważyć jakąś skargę? Na pewno wysłałabym zawiadomienie do sanepidu.

REKLAMA
Stary 2014-09-16, 19:38   #2274
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Czasem się nie przeskoczy, pewnie . Moja koleżanka 8 miesięcy karmi już swoim mlekiem, które odciąga laktatorem i podaje w butelce bo dziecko nie mogło się nauczyć ssać piersi. Ale bardzo chciała. Nie twierdzę, że Ty nie , absolutnie. Sama- mimo ogromnej motywacji nie wiem, czy wytrwałabym w odciąganiu i czy bym zdecydowała się na to w takiej sytuacji- ale kłopoty z karmieniem często wynikają z jakichś naszych psychicznych blokad. Albo z faktu, że spodziewamy się, że pójdzie łatwo, szybko i przyjemnie, a tu się okazuje, że naturalne karmienie wcale nie jest takie naturalne i proste jakby nam się mogło wydawać. Wg mnie- najważniejsze, żeby mama była szczęśliwa, dziecko to czuje. Nie uważam, że mm to samo zło- absolutnie, czasami jest konieczne, ale ważne, żebyśmy też trochę w siebie uwierzyły w tym temacie i nie zakładały z góry, że będzie źle. Może być ciężko- tak, ale dlaczego z góry zakładać, że sobie nie poradzimy?
Ja zakładam, że sobie poradze Tym razem się uda, ale chciałam zwrócić uwagę, że nie zawsze się da, poprostu.

Cytat:

To powiedz mi co poszło nie tak, że młoda dobrze zasysała - opinia trzech położnych i lekarza, jadła na żądanie, a mimo to nie przybierała? Była głodna, darła się niesamowicie. Jak przeszliśmy na mm to przeszło, zaczęła przybierać i była spokojnym dzieckiem.

Niunia

Bobas
Stary 2014-09-16, 19:56   #2275
dariuska89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
Ja zakładam, że sobie poradze Tym razem się uda, ale chciałam zwrócić uwagę, że nie zawsze się da, poprostu.

To powiedz mi co poszło nie tak, że młoda dobrze zasysała - opinia trzech położnych i lekarza, jadła na żądanie, a mimo to nie przybierała? Była głodna, darła się niesamowicie. Jak przeszliśmy na mm to przeszło, zaczęła przybierać i była spokojnym dzieckiem.
U nas było to samo dlatego pisałam że był i na sztucznym i na moim, jednak zaczęliśmy coraz mniej dawać sztucznego i po 6 tyg zaczęło być "normalnie" słyszałam mnóstwo opinii na temat mojego mleka itp. Też mi położna mówiła że "lepiej" było by przestawić go na butlę ale ja się uparłam i pięknie zaczął w końcu przybierać i był zdrowy jak rybka, nikt nie potrafił mi wytłumaczyć dlaczego tak było i co się zmieniło.
Kochana oczywiście w życiu nie chciałam zaatakować Ciebie, przepraszam jeśli tak sie poczułaś.
Ani nie będę tak długo karmić i jeśli będzie tak samo jak z Sebą to nie będę walczyć bo teraz mam na głowie jeszcze jednego szkraba a z nim mogłam sobie pozwolić na całe dnie przy cycu teraz już nie będzie tyle czasu

Stary 2014-09-16, 19:57   #2276
agnieszkakr1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez poczwarkah Pokaż wiadomość
Piękna i pozytywna historia! Ja też uważam że każdy może karmić. Czasem to jednak wymaga czasu i cierpliwości. Ale w wielu szpitalach są poradnie laktacyjne, które na pewno są w stanie pomóc. Ja zamierzam korzystać jeśli będzie potrzeba

Akurat moje winko to bardziej szampan, a dostałam go od mamusi importem prosto z Belgii i trzymam na oblewanie porodu Jedno już takie piłam i jest naprawdę wyśmienite, nie ma żadnej różnicy w smaku z prawdziwym. Ale wiem, że można kupić też w Polsce, przez internet: http://winabezalkoholowe.pl/
A co do majtek ja początkowo planowałam też tylko dwie pary, ale później na szkole rodzenia położna śmiała się z dziewczyn które kupują dwie pary a potem suszą te nie do końca doprane siatki na grzejnikach. Powiedziała, że według niej lepiej wydać te 5 zł na dwie dodatkowe pary niż prać i narażać się na śmieszność. Trochę mnie to w pierwszej chwili oburzyło ale teraz stwierdzam że może rzeczywiście lepiej wydać 5 zł niż obwieszać się majtkami w trakcie wizyt np. teściowej

Współczuję - niestety zarażenie gronkowcem szpitalnym jest bardzo częste Może powinnaś rozważyć jakąś skargę? Na pewno wysłałabym zawiadomienie do sanepidu.
Wolę przed porodem żadnych skarg nie składać (myślałam o tym) Niestety jest to jedyny szpital w mojej okolicy. Inny jest oddalony o jakieś 70 km.

Umówiłam się dzisiaj na ostatnie kontrolne USG na poniedziałek na 9. 20 i ostatni raz podejrzę mojego Adaśka. Mam nadzieje, że sytuacja z jego nerkami się poprawiła.

Co do gatków poporodowych - kupiłam 4 pary jednorazowych. Myślę, że wystarczy.
Stary 2014-09-16, 20:08   #2277
Isgaard
Raczkowanie

Laila trzymam kciuki za jutrzejsze wyjście ze szpitala

Cytat:

Ja bym wzięła jeszcze jakieś stare, takie do wyrzucenia, lub kupiłabym sobie jakieś takie najzwyklejsze też docelowo do wyrzucenia.

Co do majtek to mam pytanie jakie kupić jak mam mieć CC? Jak patrzyłam na te wszystkie siateczkowe to one są chyba za wysokie czy się mylę? Poza tym te wszystkie podkłady/podpaski połogowe to też jakieś strasznie wysokie są? Normalnie zgłupiałam teraz co mam kupić.
Isgaard jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-09-16, 20:12   #2278
dariuska89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Isgaard Pokaż wiadomość

Co do majtek to mam pytanie jakie kupić jak mam mieć CC? Jak patrzyłam na te wszystkie siateczkowe to one są chyba za wysokie czy się mylę? Poza tym te wszystkie podkłady/podpaski połogowe to też jakieś strasznie wysokie są? Normalnie zgłupiałam teraz co mam kupić.
Z tego co pamiętam to w jednym opakowaniu są 2 pary jedne "krótkie" i jedne wysokie.

Stary 2014-09-16, 20:16   #2279
nowa8686
Zakorzenienie

U mnie pojawilo sie cos nowego. Jak stojw czy ide to jak to nazwac jakby zcina mnie z nog a/raczej prawej nogi.
Jakby w prawej pachwinie czuje taki ucisk jakby mala mi na jakis nerw naciskala czy cus hmm

Fasolinka
Stary 2014-09-16, 20:23   #2280
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
U nas było to samo dlatego pisałam że był i na sztucznym i na moim, jednak zaczęliśmy coraz mniej dawać sztucznego i po 6 tyg zaczęło być "normalnie" słyszałam mnóstwo opinii na temat mojego mleka itp. Też mi położna mówiła że "lepiej" było by przestawić go na butlę ale ja się uparłam i pięknie zaczął w końcu przybierać i był zdrowy jak rybka, nikt nie potrafił mi wytłumaczyć dlaczego tak było i co się zmieniło.
Kochana oczywiście w życiu nie chciałam zaatakować Ciebie, przepraszam jeśli tak sie poczułaś.
Ani nie będę tak długo karmić i jeśli będzie tak samo jak z Sebą to nie będę walczyć bo teraz mam na głowie jeszcze jednego szkraba a z nim mogłam sobie pozwolić na całe dnie przy cycu teraz już nie będzie tyle czasu
Też karmiłam mieszanie, odciągałam, położna przychodziła specjalnie sprawdzać, no i się nie udało. Pamiętam jedno z ostatnich karmień, które trwało ok godziny, a młoda dalej głodna - rządza w oczach i przyssana do piersi, aż ją odsunełam, żeby sprawdzić, czy coś leci i leciało. Przystawiłam do drugiej, aż się dławiła tak ciągnęła, po pół godziny miała dalej głód w oczach. Poprosiłam Tżta żeby butle zrobił, wypiła ok 50-60ml i zasnęła. Poryczałam się wtedy jak dziecko.
Oczywiście nie chcę nikogo straszyć, mam nadzieję, że wszystkim nam się uda wykarmić dzidziolki, tylko naprawde nie podchodźcie do tego tak naiwnie, że na pewno się uda, bo tak chcecie.

Co do gatków, ja mam 4 pary wielorazowych siateczkowych, ale raczej nie będę ich prać. Zresztą nie zastanawiałam się nad tym, bo wydaje mi się, że mi te 4 pary do wyjścia wystarczą.

Isgaard mogą być za wysokie. Ja po cc miałam zwykłe bawełniane i były ok.

Idę spać, bo znowu mam skurcze na wieczór...

Niunia

Bobas
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości