![]() |
#2251 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze 6-latki w szkole-obawy, opinie, sugestie, rady
U nas są inne książki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2252 |
Konto usunięte
|
Rozumiem, że są inne rodzaje podręczników dodatkowych i płatnych.
Mam pytanie w kwestii spóźnień ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2253 |
BAN stały
|
Nie mam pojęcia. Nie słyszałam u nas w klasie o takiej sytuacji. O jak długich spóźnieniach piszesz?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2254 |
Konto usunięte
|
Ingrid
5-10 minut. Ma zaznaczone na librusie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2255 |
Zakorzeniona
|
[1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;85907270]Ingrid
5-10 minut. Ma zaznaczone na librusie.[/QUOTE]Jaki powód? Bo spóźnienia można usprawiedliwić, jeśli nie wyniknęły z winy dziecka (np. spóźnił się autobus). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2256 |
Zakorzenienie
|
Maja korzystać z tych cwiczen na lekcjach? Ostatnio media internetowe rozpisywały się w temacie, ze szkoły maja coś koło 30zl na ćwiczenia, ćwiczenie kosztuje miedzy 6-7zl i zwyczajnie brakuje na wszystkie przedmioty. Szkoła poinformowała rodziców, ze brakujące maja dokupić, ale jest to niezgodne z prawem.
Co do spóźnień nie wiem, musze się zorientować. Natomiast nieobecności do 3 dni wypisuje rodzic/opiekun, powyżej lekarz. Nigdy nie mieliśmy potrzeby, ale zastanawiam się czy lekarze bez problemu to wypisują? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2257 | |
Konto usunięte
|
Nie będę usprawiedliwiać, bo czasem córka robi wszystko, żeby nie wyjść na czas z domu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
Nasza szkoła nie jest państwowa, więc chyba można mieć dodatkowe płatne podręczniki ![]() W miejscu, gdzie pracuję, zwolnienia chorym dzieciom wystawia się do szkół ponadpodstawowych, w podstawówce usprawiedliwiają rodzice. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
W prywatnej pewnie można
![]() Powiem szczerze, ze zdziwiło mnie to usprawiedliwienie od lekarza. Narazie mamy 3l bez takiej długiej nieobecności, może nie będzie potrzeby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2259 |
Konto usunięte
|
Berry w edukacji wczesnoszkolnej jest ocena opisowa, nie ma obniżenia ze sprawowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2260 |
Zakorzenienie
|
Moja też ma już dwa spóźnienia - ale spóźniamy się notorycznie
![]() ![]() ![]() U nas jedynie podręczniki do religii płatne. Za to ciągle w szkole papieru toaletowego brakuje ![]()
![]() |
#2261 |
Zakorzenienie
|
O moja tez ostatnio mi mowi, ze nie ma papieru, to jej porwalam na kawalki do plecaka
![]() Moja nie moze sie spoźnic, bo matka wstaje na czas i goni ![]() ![]() Biedna ma jakas piosenke do nauczenia, nie wiem czy to związane z tym pasowaniem na ucznia czy co, ale ile to ma zwrotek ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2262 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2263 | |
Wtajemniczenie
|
[1=95b84f0cb57718c1b68287b 1ccb1b977c909159a_5f79027 3693ad;85907198]Rozumiem, że są inne rodzaje podręczników dodatkowych i płatnych.
Mam pytanie w kwestii spóźnień ![]() ![]() My nie mamy dodatkowych platnych książek. Myślę, że te z których korzystają są wystarczające 😉 plus pani daje duzo kserowanych kart pracy. U nas za spóźnienia jest inna kropka z zachowania za dany dzień. Moje świetlicowe wiec nie ma możliwości spóźnienia, ale starsza chodzi juz sama do szkoly i póki co wychodzi punktualnie. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2264 |
Zakorzenienie
|
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;8590920 9]O, piosenkę to i mój ma. Właśnie na pasowanie.
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Moja mi wczoraj mowi, ze na dzis ma sie nauczyc ![]() ![]() ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi Edytowane przez groszek75 Czas edycji: 2018-09-25 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2265 | |
Zakorzenienie
|
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;8590920 9]O, piosenkę to i mój ma. Właśnie na pasowanie.
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] U nas była piosenka - jeździłyśmy na rowerach i śpiewałyśmy, szybko sie nauczyła, pasowanie było w drugim tyg. września. Cytat:
Moja właśnie z buta chodzi ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
Spieszę zameldować, że kryzys religijny zażegnany. Wykorzystaliśmy pismo ze wzoru, skleciliśmy wiadomość do wychowawcy, że z pewnością wymuszanie obecności dziecka w sali, gdzie jest religia łamie nasza prawa do wychowywania dziecka z zgodnie z naszym światopoglądem i już następnego dnia ogarnęli całą klasę. Znalazła się pani, która zaprowadza dzieci na świetlicę i do klasy. Jakoś się dało, tylko czemu nie można było tak od początku
![]() Odnośnie usprawiedliwiania to nic nam nie mówili jak mamy to załatwiać. Pani prosiła, by przez librusa to robić od razu, bo po jakimś tam czasie wstecz jest problem i to wszystko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2267 |
wańka wstańka
|
Brak papieru toaletowego w szkole to dla mnie szok.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
![]() |
#2268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas podstawówka jest bardzo oblegana - pewnie ok 700 dzieci - ale i tak dziwnie słyszeć że rodzice muszą się składać na papier toaletowy ![]()
![]() |
![]() |
#2269 |
Konto usunięte
|
Ajah, ty w ogóle w innej rzeczywistości żyjesz. I to nie złośliwe
![]() DOdatkowe książki - te akurat Berry nie, bo na czym innym pracujemy, i nie teraz - w 3 klasie będziemy mieć świetną ortografię dodatkowo. W pierwszej klasie córka miała grafomotoryczne ćwiczenia dodatkowo. Ogólnie ja dzieciakom daję różne dodatkowe, sama robię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2270 |
wańka wstańka
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;85910622]Ajah, ty w ogóle w innej rzeczywistości żyjesz. I to nie złośliwe
![]() DOdatkowe książki - te akurat Berry nie, bo na czym innym pracujemy, i nie teraz - w 3 klasie będziemy mieć świetną ortografię dodatkowo. W pierwszej klasie córka miała grafomotoryczne ćwiczenia dodatkowo. Ogólnie ja dzieciakom daję różne dodatkowe, sama robię.[/QUOTE]ano żyję. i nie wyobrażam sobie sytuacji, gdy dziecko idzie do toalety i nie ma tam papieru ( a ono zapomniało się zaopatrzyć przed wejście do ubikacji). jaki to stres dla malego dziecka musi być. poza tym, jestem pewna, że bywają rodzice , którzy nie zaostrza dziecka w papier ( jakikolwiek). Wychodzi na to, że publiczna edukacja wcale nie jest tak bardzo bezpłatna.
nauczycielu, zajrzyj ![]() Edytowane przez ajah Czas edycji: 2018-09-25 o 16:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2271 |
Konto usunięte
|
Ano nie jest. I nigdy nie była ani nie będzie, wbrew zaklinaniom Zalewskiej.
U mnie w klasie dzieci papier przyniosły (każdy na początku 1 klasy, zapas do dzisiaj mamy, czyli ponad rok), tak samo ręczniki kuchenne mamy i zwykłe chustki jeszcze zostały. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2272 |
Konto usunięte
|
Aż muszę się podpytać jak u nas jest w szkole. Na razie to załamuje ręce nad tym naszym roztrzepańcem. Będzie tak że młoda jako pierwszoklasistka będzie ogarniała trzecioklasistę
![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2273 |
Zakorzenienie
|
Zaglądacie do librusa czesto ? Ja jak pamietam i mam czas to zagladam
![]() A tu wychodzi, ze raz dziennnie teraz musze, bo mi corka wczoraj wieczorem wyskoczyla, ze guziki potrzebuje, bo koty beda robic i pani tam w necie napisala... To ja szybko telefon w rekę, a tam rzeczywiscie wiadomosc od wychowawcy co kupic, ale uff na czwartek. I co sie okazuje , ze zagladalam w ten dzien, a pani wiadomosc wyslala po 18 i jak by mi dziecko nie powiedzialo, to bym dzis jej nie kupila.
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
Ja ściągnęłam aplikację i wyskakują mi powiadomienia. Nie wiem tylko o co chodzi, bo mi wszystko działa, a inne mamy miały problem i wyskakiwała jakaś opłata za dostęp do wiadomości w aplikacji. Przetestuj u siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no teraz po tym, to juz z moim charakterem bede na biężąco jak ta aplikacja ![]() A swoja droga pomyslalam, ze jak jakis rodzic nie przeczyta , to dziecko nie bedzie przygotowane ... W sumie to tez najpierw byla lista wyprawki, a teraz w takim zadaniu to samo, ze nozyczki, klej, papier kolorowy, przeciez ja to dawalam i ma ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2276 | |
Zakorzenienie
|
W ogóle ciekawa sytuacja, o w przedszkolu w grupie były siostry rok po roku. Zapisali starszą do 1 klasy, młodszą do zerówki w szkole, by razem zaprowadzać. Po tygodniu młodsza znerwicowana, że jest tam sama, że niektóre dzieci nie umieją najprostszych rzeczy i zamiast uczyć się to cofa się.
Co myślicie o chodzeniu rodzeństwa, nie bliźniaków do jednej klasy? ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo w sumie nie wiem co teraz te zerowki robia, nie moga wymuszac nauki, i gdy nie nasze jakies tam ćwiczenia, to nie wiem co ona by sie w tym przedszkolu nauczyla z czytania czy innych rzeczy
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 |
Zakorzenienie
|
Też muszę częściej zaglądać na librusa bo przegapiliśmy fluoryzację ( co do której mam wątpliwości więc może dobrze)
Z tego co czytałam w regulaminie są jakby dwa librusy - jeden z dodatkowymi funkcjami płatnymi. U nas zerówki nie wiem czego uczą -mam wrażenie że przez trzy lata robili to samo ( czytanie i pisanie ogarnialiśmy sami w domu) - w wolnych chwilach córka robi sobie zadania z zerówki ![]() Pamiętam że jak ja chodziłam do p-la robiliśmy szlaczki litery - teraz to należy do zadań w pierwszej klasie ![]() ![]() Raczej jestem przeciwna rodzeństwu w tej samej klasie - często te dzieci dzielą też pokój - teoretycznie są trochę jak bliźniaki - ciągle ze sobą. Patrząc na swoją dwójkę - oni potrzebują też odpocząć od siebie i starsze może nie chcieć czuć się odpowiedzialne za młodsze jak to czasem bywa.
Edytowane przez żurawinka Czas edycji: 2018-09-26 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2279 |
Zakorzenienie
|
Ja mam pytanie o pracę domową (2 klasa) z muzyki - może już to ktoś przerabiał bo ni jak nie umiem sobie wyobrazić jak to zrobić
![]() "Narysuj pocztówkę z wakacji. Przedstaw jej treść za pomocą różnych odgłosów." ![]() No serio nie kumam tego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2280 |
Konto usunięte
|
Kotek, może chodzi o to, że narysować, a potem "wygłosować" - szumieć jak morze, ćwierkać jak ptaki i drzeć się jak mewy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:58.