Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-01, 16:06   #2251
soniuska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II

awww!
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 16:13   #2252
lekkaatletka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Mustela kiedys miala bardzo szkodliwy skladnik w swoim skladzie - Polyacrylamide - teraz juz zmienila sklad i nie powinno go byc, choc polecalabym Ci cos tanszego, bo ona jest mega droga,a w skladzie ma same konserwanty , silikony, wypelniacze - wiec moim zdaniem nie warto-tym bardziej za taka cene
Moja siostra ma duże skłonności do rozstępów i w obu ciążach smarowała się Mustellą i nic jej się nie zrobiło, więc idę jej przykładem.
Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Moze ten skladnik niekoniecznie jest az taki zracy zebysie przebic przez skore, tkanke tluszczowa, miesien macicy, lozysko, blony plodowe.
No właśnie, czytałam w PubMedzie wyniki badań naukowych na kobietach w ciąży i zakazane są kosmetyki i maści z pochodnymi witaminy Aoraz hydroquinonem (rozjaśnia przebarwienia). Wszystkie inne badane substancje są ok.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3114665/
W necie lubią wszystkim straszyć, ale jets to straszenie na podstawie albo jednych jedynych niepotwierdzonych badań albo czyichś "przypuszczeń".
Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
ja mam tylko nadzieje, ze w ciazy nie przybedzie ich duzo a jezeli juz to nie beda bardzo widoczne. no ale jakos to przezyje przeciez liczy sie dzidzia.

przekupilas mnie tym marwitem! bardzo go lubie ana nieszczescie nie ma go tu pod reka w moim sklepie, a nie chce mi sie chodzic dalej tylko po sok to co zrobimy an ten obiad?

te chipsy juz mi chodza po glowie odkad padl tu na nie pomysl i zastanawiam sie jak kroic tak cienkie plasterki?
Krajalnica albo obieraczka
Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
I za godzinę do domku )

Super, w pracy jestem nowością i narazie chodzą plotki na temat domniemanych trojaczków :blink:
Nie wiem skąd ludziom to się bierze

Narobiłyście mi ochoty na chipsy i wpadnę do sklepu jak dziewczynki będę z przedszkola odbierać to zakupię mega pakę zielonej cebulki :p

A wogóle dziś 15tc zaczęłam zaraz połowa
Jeszcze trojaczków Ci brakowało może dlatego, że brzuch spory masz?
Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki, z dzidzia ok. Crl 5cm przeziernosc w normie. Machalo raczkami... Gorzej że mną... Nie uwierzycie ale niechcący w jakiś sposób wysłali moja krew na przeciwciała boleriozy i okazało się że mam dodatni wynik. Niski ale dodatni... Zryczalam się jak durna, bo zawsze się bałam tej choroby jak ognia. Kleszcza miałam ostatnio z 10lat temu a w ogóle to że 3 razy w życiu.... Na szczęście nie mam żadnych objawów i rodzinna mowi że dostanę antybiotyki i będę zdrowa. Oby miała rację. Wynik powtorxylam ma być na jutro i liczę že to jakas pomylka...
Słuchaj, a może to w ogóle nie Twój wynik, tylko ktoś inny na boreliozę oddał krew? Albo zbadali na coś innego, a wydrukowali, że na boreliozę?
Nawet gdyby, to nic się nie martw, weźmiesz niegroźne dla malucha antybiotyki i za parę tygodni będziesz zdrowa jak rydz
"nie ma dowodu na to, że borelioza powoduje wady wrodzone u płodu, poród przedwczesny lub poronienie."

"Także inne badania nie udowodniły, że chora matka przekazuje zakażenie swojemu dziecku.

Należy podkreślić, że w przeprowadzonych badaniach większość kobiet, które chorowały na boreliozę w czasie ciąży, a które były szybko i skutecznie leczone antybiotykami wg opracowanych norm rodziły zdrowe dzieci w terminie porodu."
Tylko się nie denerwuj bo gorzej sobie zaszkodzisz stresem
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 16:30   #2253
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Rosario hehe kochana zjedlismy wlasnie. M byl zachwycony sosem!

Sunny uu daleko

Boleczko moj w tym tyg konczy dodatkowa prace i juz bedzie zawsze o16 wiec sie ciesze. ale w ten weekend ma granie z poprawinami wiec i sobote i niedziele sie nie widZimy

Mala o jak dobrze z krokietami! mniam. no powiem ze mega obiad mi wyszedl

Malinka musisz uwazac na siebie

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Niezawsze ale fajnie spedzacie czas

Casmere o mniam tez dobry obiadek zrobilas!!!
My mamy dla siebie w sumie tylko niedziele, no i pol tej soboty moze

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Z nimi źle, bez nich źle, a bez wypłaty byłoby jeszcze gorzej :p
Oj współczuję jeszcze do dentysty. Na szczęście teraz sa znieczulenia w ciąży jeśli potrzeba
To fakt czasem lubie pobyc sama ale ostatnio naprawde malo sie widujemy, M przychodzi z pracy, kapiel i do spania no ale coz...
Na NFZ nie wiem czy mi dadza takie znieczulenie :P

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 16:34   #2254
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Moja siostra ma duże skłonności do rozstępów i w obu ciążach smarowała się Mustellą i nic jej się nie zrobiło, więc idę jej przykładem.

No właśnie, czytałam w PubMedzie wyniki badań naukowych na kobietach w ciąży i zakazane są kosmetyki i maści z pochodnymi witaminy Aoraz hydroquinonem (rozjaśnia przebarwienia). Wszystkie inne badane substancje są ok.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3114665/
W necie lubią wszystkim straszyć, ale jets to straszenie na podstawie albo jednych jedynych niepotwierdzonych badań albo czyichś "przypuszczeń".

Jeszcze trojaczków Ci brakowało może dlatego, że brzuch spory masz?

Słuchaj, a może to w ogóle nie Twój wynik, tylko ktoś inny na boreliozę oddał krew? Albo zbadali na coś innego, a wydrukowali, że na boreliozę?
Nawet gdyby, to nic się nie martw, weźmiesz niegroźne dla malucha antybiotyki i za parę tygodni będziesz zdrowa jak rydz
"nie ma dowodu na to, że borelioza powoduje wady wrodzone u płodu, poród przedwczesny lub poronienie."

"Także inne badania nie udowodniły, że chora matka przekazuje zakażenie swojemu dziecku.

Należy podkreślić, że w przeprowadzonych badaniach większość kobiet, które chorowały na boreliozę w czasie ciąży, a które były szybko i skutecznie leczone antybiotykami wg opracowanych norm rodziły zdrowe dzieci w terminie porodu."
Tylko się nie denerwuj bo gorzej sobie zaszkodzisz stresem
Dziekuje :-* właśnie poczytalam trochę i na jednej stronce pisze że ten wynik nie jest do końca wiarygodny. Często jest fałszywie dodatni. Malo tego to jest igm czyli wykrywa wczesne zakażenie a ja na 99,99% nie miałam kleszcza w ciągu ostatnich 5lat. Jestem na tym punkcie tak przewrazliwiona że zawsze się oglądam w domu jak choćby obok lasu przejdę albo po łące. Musialabym mieć strasznego pecha a kleszcz ogromne szczęście żebym go nie znalazła. Trochę się uspokoilam.

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Aha no i dzidzia nadgonila mam 11t5d a dzidzia jest 12t2d
No i tp mi lekarz wpisał 18 kwietnia więc proszę o zmianę na pierwszej stronie
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 17:00   #2255
soniuska
Zakorzenienie

Lekka super
oby tak bylo

Boleczka no to korzystajcie hehe spacerki itd

Blackberry suuuper!!!

produkuje chipsy:P
Stary 2014-10-01, 17:00   #2256
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:

Sunny uu daleko
No od czasu do czasu jeszcze Bielsko jak teściów odwiedzamy.
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 17:01   #2257
czajelka
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczynki, z dzidzia ok. Crl 5cm przeziernosc w normie. Machalo raczkami... Gorzej że mną... Nie uwierzycie ale niechcący w jakiś sposób wysłali moja krew na przeciwciała boleriozy i okazało się że mam dodatni wynik. Niski ale dodatni... Zryczalam się jak durna, bo zawsze się bałam tej choroby jak ognia. Kleszcza miałam ostatnio z 10lat temu a w ogóle to że 3 razy w życiu.... Na szczęście nie mam żadnych objawów i rodzinna mowi że dostanę antybiotyki i będę zdrowa. Oby miała rację. Wynik powtorxylam ma być na jutro i liczę že to jakas pomylka...
napewno wszystko będzie dobrze staraj sie nie denerwować i o tym nie myslec i super z Dzidza wszystko okey

II kreseczki 30.07.2014

Czekamy na nasza Malutką Miłość
czajelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 17:02   #2258
soniuska
Zakorzenienie

jeszcze z godzine w kuchni sie pomecze z tymi chipsami:P na dwie blachy jade ;P i to te duze piekarnikowe;P a wzielam 7 duzych ziemniakow
Stary 2014-10-01, 17:03   #2259
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
My mamy dla siebie w sumie tylko niedziele, no i pol tej soboty moze

To fakt czasem lubie pobyc sama ale ostatnio naprawde malo sie widujemy, M przychodzi z pracy, kapiel i do spania no ale coz...
Na NFZ nie wiem czy mi dadza takie znieczulenie :P
No tz wrócił, pojadl, szybki prysznic i juz prawie śpi.
Akurat nie mam opcji na nfz, bo nie podpisali kontraktu z moja dentystka, a do nikogo innego nie pójdę.
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 17:04   #2260
czajelka
Rozeznanie

Slodkie twoje zdobycze i ten sliniaczek

II kreseczki 30.07.2014

Czekamy na nasza Malutką Miłość
czajelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 17:06   #2261
Majka232
Zakorzenienie

blackberry - wyniki na boreliozę często bywają zaburzone np. przy infekcji. Poza tym ten podst.test na boreliozę jest naprawdę mało wiarygodny. Jeśli w powtórzonym wyniku wyjdzie Ci nadal dodatnia borelioza to powinnaś zrobić tzw. test Western Blot w danej klasie tj.np IgM (to badanie z krwi). On także nawet jak wyjdzie dodatni to nie musi ozn.że chorujesz na boreliozę jeżeli nie masz innych objawów np. ze strony stawów czy bóle głowy itp. także głowa do góry!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-01, 17:10   #2262
rosarioV
Zakorzenienie

Boli mnie żołądek... ale nie tak jak na mdłości tylko kłuje ;/ Nic nie moge zjeść.... Wiecie może czy można pić herbatę miętową ? Może pomoże mi na żołądek.

Tak w ogóle zepsułam chyba pralke Pierwsze: Tż kazał mi wyprac jego buty: jasne... ma cztery pary z czego jedne czarne, odpadają, drugie kremowe-żółte, trzecie brązowe i czwarte szare... kazałam mu wrzucić do łazienki te które mam wyprać.. i co? nie wrzucił to patrze które mam wziąć i wzięłam te kremowo-żółte i brązowe (według mnie dwie pary najjaśniejszych) a co się okazało... chodziło mu o szare ( gdzie tu jasne ? ja nie wiem). No i drugi problem... Nigdy nie prałam butów !!! w sensie ja ich nie wrzucałam do pralki, robił to tż i co ? opłukałam je ładnie aby piachu nie było i wrzuciłam do pralki, no i co ? Zapomniałam wyjąć wkładki i zapchałam pralkę Tż ją naprawia :d

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 17:16   #2263
soniuska
Zakorzenienie

Rosario tak mozesz herbatke.
hahaha :P
ja wrzucalam z wkladkami:P

jutro tez czeka mnie pranie,sprzatanie itd
Stary 2014-10-01, 17:18   #2264
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Boli mnie żołądek... ale nie tak jak na mdłości tylko kłuje ;/ Nic nie moge zjeść.... Wiecie może czy można pić herbatę miętową ? Może pomoże mi na żołądek.
Mozna, ale nie wiem czy pomoze
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 17:28   #2265
soniuska
Zakorzenienie

kochane ostatnia porcja w piekarniku. wpadajcie,zrobilam pikantne :P
ledwo zyje,godzina stania :P :/
Stary 2014-10-01, 17:32   #2266
rosarioV
Zakorzenienie

Jestem po piekielnej kłótni z tż.... pobił pięściami meble i wyszedł do sypialni trzaskając drzwiami.. grrr.... ale mam na niego nerwa !!!!!!!!!

Stary 2014-10-01, 17:33   #2267
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czajelka Pokaż wiadomość
Slodkie twoje zdobycze i ten sliniaczek
I za wszystko 18zl zaplacilam :-D jutro idę jeszcze po kombinezon biały jak nowy 15zl z uszkami na kapturze
z misia, akurat na wiosnę będzie. Tz mi kazał kupić

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
blackberry - wyniki na boreliozę często bywają zaburzone np. przy infekcji. Poza tym ten podst.test na boreliozę jest naprawdę mało wiarygodny. Jeśli w powtórzonym wyniku wyjdzie Ci nadal dodatnia borelioza to powinnaś zrobić tzw. test Western Blot w danej klasie tj.np IgM (to badanie z krwi). On także nawet jak wyjdzie dodatni to nie musi ozn.że chorujesz na boreliozę jeżeli nie masz innych objawów np. ze strony stawów czy bóle głowy itp. także głowa do góry!

znasz się coś na tym? Właśnie czytałam na mecie że tak jest i jestem spokojniejsza. Ale jak wyszłam od gina to tak się zryczalam... :'( rodzinna mnie trochę uspokoiła.

Cytat:

Tak w ogóle zepsułam chyba pralke Pierwsze: Tż kazał mi wyprac jego buty: jasne... ma cztery pary z czego jedne czarne, odpadają, drugie kremowe-żółte, trzecie brązowe i czwarte szare... kazałam mu wrzucić do łazienki te które mam wyprać.. i co? nie wrzucił to patrze które mam wziąć i wzięłam te kremowo-żółte i brązowe (według mnie dwie pary najjaśniejszych) a co się okazało... chodziło mu o szare ( gdzie tu jasne ? ja nie wiem). No i drugi problem... Nigdy nie prałam butów !!! w sensie ja ich nie wrzucałam do pralki, robił to tż i co ? opłukałam je ładnie aby piachu nie było i wrzuciłam do pralki, no i co ? Zapomniałam wyjąć wkładki i zapchałam pralkę Tż ją naprawia :d
Można miete.
Brawo za pralkę, tz naprawi i po kłopocie. Krzyczał na ciezarna chyba nie będzie nie ? :-D

Jak mój tz wrócił dziś z pracy to prawie sie poplakal przez te moje podejrzenie boleriozy. A jeszcze nie widzialam jak płacze.
No i sterna żona że mnie bo go zarazilam :-(
Pawcio 13.04.2015
Stary 2014-10-01, 17:40   #2268
soniuska
Zakorzenienie

Rosario co sie stalo?

Blackberry kurde ale lupy no! kurde tez chce taki kombinezon
kirde ale ja rodze pod koniec kwietnia i juz cieplutko bedxie raczej wiec na kombinezon chyba za cieplo bedzie,bo ostaynio szybciej jest cieplo i szybciej konczy sie lato..
Stary 2014-10-01, 17:43   #2269
soniuska
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1412181830469.jpg (74,6 KB, 28 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-01, 17:55   #2270
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
I za wszystko 18zl zaplacilam :-D jutro idę jeszcze po kombinezon biały jak nowy 15zl z uszkami na kapturze
z misia, akurat na wiosnę będzie. Tz mi kazał kupić

znasz się coś na tym? Właśnie czytałam na mecie że tak jest i jestem spokojniejsza. Ale jak wyszłam od gina to tak się zryczalam... :'( rodzinna mnie trochę uspokoiła.
Ja mam taki lekko ocieplany kombinezon, że dziecko wygląda jak mały miś
Co do boreliozy to wielu osobom wychodzi pozytywny wynik, a nigdy nie widziały kleszcza, ale mogły go nie zauważyć, ewent.może to być "stara sprawa" lub zafałszowany wynik
Stary 2014-10-01, 18:06   #2271
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzucam moje pierwsze lumpkowe zdobycze dla dzidzi
jaaaki sliniak boski!

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
krajalnicy nie posiadam, ale obieraczka sprobuje

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 18:06   #2272
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Rosario co sie stalo?

Blackberry kurde ale lupy no! kurde tez chce taki kombinezon
kirde ale ja rodze pod koniec kwietnia i juz cieplutko bedxie raczej wiec na kombinezon chyba za cieplo bedzie,bo ostaynio szybciej jest cieplo i szybciej konczy sie lato..
No ja też tak rodze ale myślę że mogą być jeszcze chłodne dni. A ten kombinezon nie jest strasznie gruby. 15zl nie majątek najwyżej nie zaloze oddam komuś lub sprzedam na allegro.

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ja mam taki lekko ocieplany kombinezon, że dziecko wygląda jak mały miś
Co do boreliozy to wielu osobom wychodzi pozytywny wynik, a nigdy nie widziały kleszcza, ale mogły go nie zauważyć, ewent.może to być "stara sprawa" lub zafałszowany wynik
No w ogóle super są ciuszki dla bobasow. zamówiłam jeszcze 3pak body używanych na allegro za 15zl z przesyłka. Smutno mi nie, muszę się pocieszyć
Byłam właśnie w aptece kupić tzcikowi arsenał leków. Biedny zaraz wraca z drugiej pracy :-( nakazalam mu jutro wolne i leżeć :-(

Dziewczyny dziękuję ze jesteście i za słowa wsparcia
:-* <3
Pawcio 13.04.2015
Stary 2014-10-01, 18:14   #2273
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje :-* właśnie poczytalam trochę i na jednej stronce pisze że ten wynik nie jest do końca wiarygodny. Często jest fałszywie dodatni. Malo tego to jest igm czyli wykrywa wczesne zakażenie a ja na 99,99% nie miałam kleszcza w ciągu ostatnich 5lat. Jestem na tym punkcie tak przewrazliwiona że zawsze się oglądam w domu jak choćby obok lasu przejdę albo po łące. Musialabym mieć strasznego pecha a kleszcz ogromne szczęście żebym go nie znalazła. Trochę się uspokoilam.

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Aha no i dzidzia nadgonila mam 11t5d a dzidzia jest 12t2d
No i tp mi lekarz wpisał 18 kwietnia więc proszę o zmianę na pierwszej stronie
kochana spokoj, spokoj i jeszcze raz spokoj dzidzia tego potrzebuje a widze, ze rosnie jak na drozdzach

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Lekka super
oby tak bylo

Boleczka no to korzystajcie hehe spacerki itd

Blackberry suuuper!!!

produkuje chipsy:P
daaajjj no chipsa...

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:

ha! nie tylko ja jestem taka zdolniacha. ja jak kiedy wrzucilam dwie pary swoich balerinek to wyjelam 10 rozlecialy sie w nic. plus pralka zapchana

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Jestem po piekielnej kłótni z tż.... pobił pięściami meble i wyszedł do sypialni trzaskając drzwiami.. grrr.... ale mam na niego nerwa !!!!!!!!!
ho ho ho nerwuss.. moj tez tak mial, ale staram sie go do pionu ustawiac. a co sie stalo?

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
ale mam slinotok!!!!!

JAŚ

Stary 2014-10-01, 18:21   #2274
blackberry89
Zakorzenienie

Rosario palnij dziada w leb, co on sobie mysli?! :O

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

soniuska chipsy wyglądają jak ze sklepu normalnie mniaaam
Pawcio 13.04.2015
Stary 2014-10-01, 18:27   #2275
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

SONIA- czym ty kroilas chipsy? obieraczka?

JAŚ

Stary 2014-10-01, 18:31   #2276
rosarioV
Zakorzenienie

A poszło o to co zwykle.... o piwo... obiecał ( oczywiście nie pamięta tego i cholera nie nagrałam ;/ ) że nie będzie pił piwa w tygodniu jedynie na weekend, no i co dziś chce piwo bo mecz... no kurcze on wymyśla ostatnio takie wymówki, żeby wypić piwo, że to głowa mała.
Ale przyszedł za jakiś czas coś tam powiedział ja się poryczałam to przyszedł przytulił mnie, oczywiście odpychałam go ile sił Ale złapał mnie mocno przytulił, utulił, ucałował i powiedział że kupi sobie Lecha bezalkoholowego i czy się zgadzam, niech mu już będzie

do żołądka doszły nerki ;/ Dziś mało piłam więc pewnie dlatego.
Soniuska te chipsy Ci wyszły lepsze niż moje !!! Gratulacje !!!

Stary 2014-10-01, 18:38   #2277
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
A poszło o to co zwykle.... o piwo... obiecał ( oczywiście nie pamięta tego i cholera nie nagrałam ;/ ) że nie będzie pił piwa w tygodniu jedynie na weekend, no i co dziś chce piwo bo mecz... no kurcze on wymyśla ostatnio takie wymówki, żeby wypić piwo, że to głowa mała.
Ale przyszedł za jakiś czas coś tam powiedział ja się poryczałam to przyszedł przytulił mnie, oczywiście odpychałam go ile sił Ale złapał mnie mocno przytulił, utulił, ucałował i powiedział że kupi sobie Lecha bezalkoholowego i czy się zgadzam, niech mu już będzie
dokladnie wiem o czym mowisz, mj tez jest piwosz.. i jest to samo :/

JAŚ

Stary 2014-10-01, 18:50   #2278
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
kochane ostatnia porcja w piekarniku. wpadajcie,zrobilam pikantne :P
ledwo zyje,godzina stania :P :/
Ja chętnie!!!!

Rosario

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 19:06   #2279
madzixx88
Zakorzenienie

Melduje się po wizycie-wszystko okej

wg OM mam 10w6d a wg usg 11w3d, dzidzia ma 4,48 cm i serduszko biło 162 to było szybkie usg, bo na 10.10 umówił mnie na prenatalne.
u mnie też dobrze, macica i szyjka ok, ciśnienie 147/80 (chyba z tych emocji!!)
powiedział, że mam super wyniki krwi i na moje pytanie o witaminy stwierdził, że nie potrzeba żadnej dodatkowej suplementacji, lepiej jeść naturalne witaminy z owoców i warzyw, ale jak dla psychicznego komfortu chcę jakieś łykać to spoko
nierosnącym brzuchem kazał się też nie martwić, bo generalnie do 16 tyg może nie być nic widać

no to tyle, przyczepiłam sobie nowe zdjęcie na tablicę, teraz czekamy 10 dni i znowu zobaczymy dzidzię
muszę ponadrabiać co tam u Was, ale mąż poszedł biegać i po powrocie sobie zażyczył dobrą kolację
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-01, 19:10   #2280
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Melduje się po wizycie-wszystko okej

wg OM mam 10w6d a wg usg 11w3d, dzidzia ma 4,48 cm i serduszko biło 162 to było szybkie usg, bo na 10.10 umówił mnie na prenatalne.
u mnie też dobrze, macica i szyjka ok, ciśnienie 147/80 (chyba z tych emocji!!)
powiedział, że mam super wyniki krwi i na moje pytanie o witaminy stwierdził, że nie potrzeba żadnej dodatkowej suplementacji, lepiej jeść naturalne witaminy z owoców i warzyw, ale jak dla psychicznego komfortu chcę jakieś łykać to spoko
nierosnącym brzuchem kazał się też nie martwić, bo generalnie do 16 tyg może nie być nic widać

no to tyle, przyczepiłam sobie nowe zdjęcie na tablicę, teraz czekamy 10 dni i znowu zobaczymy dzidzię
muszę ponadrabiać co tam u Was, ale mąż poszedł biegać i po powrocie sobie zażyczył dobrą kolację
ahhh jak pieknie sluchac takich dobrych wiesci! gratulacje!

JAŚ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości