![]() |
#2251 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 8
dziecko miało wiele wad wrodzonych i dlatego zrobili badania DNA. prawdopodobnie połączyli plemniki ojca z komórką jajową innej kobiety! To jest klinika pomorskiego instytutu medycznego.
#2252 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Wtajemniczenie
|
wiesz jakie to straszne było.. normalnie jak paraliż brrrr....
#2254 |
Zadomowienie
|
Czytałam o tej pomylce. Szok porostu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Zakorzenienie
|
Duszona jej współczuję akcji.. To drętwienie ze nie mogłaś się nawet napić.. Brzmi okropnie :-(
#2256 |
Zakorzenienie
|
Asia, aga.. ja Marcina urodziłam w czasie pełni
![]() Duszona ty to się masz z tą migreną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | |
Wtajemniczenie
|
Ola wpisz mi proszę wizytę na 10 lutego na 18
---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
A akurat mam głowę umytą i ułożone włosy! Nic z tego nie będzie! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
Asia, juz dopisuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Wtajemniczenie
|
Asia Ale pewnie juz niedlugo i Ciebie weźmie rodzenie skoro juz jakaś akcja była
![]()
#2261 |
Wtajemniczenie
|
Rety, ale jestem nienażarta!
Zjadłam 2 buły takie duże paluchy i nic nie poczułam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2262 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Duszona - biedna jesteś z tą migreną ![]() Edytowane przez biala17a Czas edycji: 2015-02-03 o 21:13 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym lekarz mówi, że takie skurcze są dobre przed porodem. Gorzej ponoć jest jak raptownie przyjdą i się poród odrazu zaczyna. A tak ponoć macica się przygotowuje więc git ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Zadomowienie
|
Wybaczcie dziewczyny ze się nie ustosunkuje, ledwo żyje... Przeziębienie mnie wzięło porzadne i z córka razem smarkamy, mam nadzieje tylko ze to nie od siostry przynioslysmy bo u niej skończyło sie antybiotykiem na gardlo a mnie tez boli... Dzisiaj jeszcze byłam na wynikach w labiei od 6 na nogach także padam zalzawiona..
Zielona nie zdazylam Ci pogratulować Szczęścia, Klarunia cudna ![]() Emdzik, pamiętaj ze laktator nigdy Ci nie wyciągnie tyle pokarmu co bejbik, także niema co sugerować tym ile sciagasz, możesz malo nadoic, a jak prawidłowo dzidziuniek się dossie to więcej wypije, poza tym pokarm produkowany jest na bieżąco później, także w tym Twoim szpitalu położne w DUP.ie były, go w.no widziały i o! A tak naprawdę matko jedyna jak tak piszecie to cały personel bym wykopala choć raz na kilka lat na szkolenie laktacyjne bo zał tyłek ściska. Ja w swoim szpitalu trafilam tylko na jedna położna chyba dopiero drugiego dnia karmienia która się zainteresowała mną i tematem i sobie pogadalysmy, pierwsze karmienia były intuicyjne Sama przystawialam do bólu bo wiedziałam ze to najskuteczniejszy sposób żeby laktavje rozhulac. A co do głupich tekstów o jalowosci pokarmu itd. To nawet nie wiem czy komentować. Często tez slyszalam ze powinnam cos Pic innego niz wodę, a pilam zgrzewkami, bo co te dziecko bedzie pilo, tez sama wode z cyckow, wtedy się tylko pytalam jak to jest z tymi krowami ze wodę piją, trawę jedzą i mleko dają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny.. póki mam chwilę, OPIS PORODU
![]() Jak wiecie w środę po wizycie u gin pojechałam na obserwację do szpitala, bo lekarz podejrzewał niewydolność łożyska, malutka słabo się ruszała, zapis ktg był nieprawidłowy. w nocy zrobili mi ktg, na następny dzień USG i wszystko było dobrze. a ja odkąd tam zajechałam to miałam skurcze, nie tam jakieś mocne, ale takie jak zwykle. i męczyły mnie całą noc, nawet apka pokazywała czasem co 5,7minut. pomyslałam sobie, że stres tak na mnie podziałał. Rano wyleciał kawałek czopu podbarwionego krwią i od razu pomyślałam, że te skurcze w nocy jednak dały mi w kość. ok 15 wypuścili mnie z obserwacji, małż zabrał mnie do domu, nacieszyłam się dzieciaczkami, ale brzuch dalej bolał. poszłam pod prysznic i jeszcze gorzej się zrobiło. powiedziałam do męża, ze jeśli nie urodzę dzisiaj, to najpóźniej jutro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() w międzyczasie zadzwoniłam do douli, spotkaliśmy się na miejscu. na IP już tylko mnie poganiali bo bali się że urodzę, a mi skurcze przeszły, jak siedziałam to w ogóle ich nie było. Babka zbadała, 3palce rozwarcia no i na porodówkę, prawie biegiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Wtajemniczenie
|
Asia, super poród
![]() A skąd wiedziałaś, że tonte skurcze i trzeba jechać, jak je czułaś? |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Asia jestes niesamowita !!! Piekny opis tez chce taki porod ![]() Brawo dla meza za opanowanie I kurde tak to by chyba kazda chciala... ![]()
![]() |
#2268 |
Zadomowienie
|
Logoasia piekny opis
Niespodziewalam sie ze mozna zalowac ze porod za krotko trwal
![]() |
#2269 |
Zakorzenienie
|
Nicki zdrowia dla Was
![]() Logoasia, super poród, zazdrościć ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Zakorzenienie
|
Inco moze tak byc,ja nie pamietam calej tej papierologii z pierwszego pobytu w szpitalu,a reszte tak de facto zalatwial maz
ze slodyczami to glownie chodzi o czekolade-zeby z nia nie pzresadzic od razu a tez mysle ze baczki moga bolec,nagromadzone gazy w takim malym brzuszku,wiec spokojnie mozna robic juz u takich malenstw masaz brzuszka,tak jak duszona pisala,musiala bys poszukac w necie i na pewno znajdziesz jakas stronke jak to sie robi dodatkowo pamietam ze moje znajome polecaly cos takiego-ja sie z tego troche smialam,nie uzywalam,ale jesli to u nich pomagalo? to czemu nie http://www.strefalekow.pl/product/de...niemowlat.html ale ja tego nie uzywalam,nie testowala,wiec sie nie wypowiem czy to faktycznie cos daje niki ![]() noo i prawidlowa postawa nie dalas sobie ciemnoty wciskac,najgorsze to gadanie i gadanie,to robisz zle,tego nie pijesz,pij i jedz to ![]() ![]() zdrowka dla was,zeby was bardziej nie rozlozylo logoasia jeju,znow sie wzruszylam,piekny i zarazem szybki porod ![]() tez bym chciala tak,chociaz troszke ![]() martula aa ja chyba mialam dzis przepowiadacze,stoje,i nagle taki scisk i bol,kilka sekund trwal,tak sie zdziwilam co to a moj maz oczywiscie-rodzisz juz? ![]() moze to glupie,ale ja nie mialam przy pierwszym porodzie zadnych takich,bolow jak na @,przepowiadaczy,wiec ja nie wiem z czym to sie je ze tak powiem zaczelam plamic,a jak skurcze przyszly to takie bolesne ze ![]() a teraz ciut inaczej jest,tylko sama przez to nie wiem czego sie spodziewac |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do kp i krowy ![]() ![]() ![]() Mnie się wydaje że jeśli chodzi o kp to po pierwsze pić dużo wody - to nigdy nie zaszkodzi, po drugie przystawiac do skutku, po trzecie mieć święty spokój i podejść do sprawy lajtowo - bez presji położnych i otoczenia.
![]() |
#2272 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja wizytuje 9, wiec zobacz mamy dwie wizyty w tygodniu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja się założę, że mój opis będzie przypominał scene z filmu teksanska masakra pila mechaniczna ![]() noooo a mnie dopadlo kilka skurczybykow, nawet apke wlaczylam,ale jakies takie dziwne to , bo lapaly mnie na kilka sekund, puszczaly, nagle znow lapaly, dziwne A teraz...teraz zaczelo sie pieklo chcialam was pocytowac a Tym tak mi na dolach jezdzi,ze widze gwiazdy z bolu. Nie wiem, on chyba glowe chce wcisnac w szyjke, bo takie klucie mam,ze naprawde oczy sie schodza skrzyzowalam nogi, leze na boku sciskajac miednice, bo nie chce by mnie cisnal ![]() a moja mama jak jej dzis opowiadalam jak sie czuje, to stwierdzila,ze malo zna ciezarnych co tak brzydko opowiadaja ![]()
![]() |
#2273 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() padlam kefir albo zsiadle mleko ![]() ![]() a zamowilas juz jakis pancerz na lato? ![]() przepraszam ale no jak slysze takie glupotki to ![]() zgadzam sie w 100% z reszta co napisalas,a ciezko o otoczenie ktory ten swiety spokoj zagwarantuje ![]() Cytat:
hehe no to wez raz dla odmiany mamie poopowiadaj tak pieknie,zeby sie zdziwila ![]() ciekawe jak tam mala,czy cos sie ruszy u niej do jutra? |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jestem teraz tak jęcząca...ałaaaaaa nawet piszac do was moglabym co chwile wpisywać :Ałaaaaa: tak mnie kłuje. Ale co z tego skoro to tylko ruchy mlodego na dole, a nie rozwarcie z pewnoscia ![]() nic sie na bank nie dzieje bede wymiotowac, turlac sie jeszcze dlugo dlugo masakraaaaaaaaaaaaaaaaaaa a zycie jest piekne ![]()
![]() |
#2275 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dla niektorych osób będę miała tą najgorszą i najkrwawszą wersję porodu a innym powiem ze bylo ok ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- buu z masy solnej sobie chyba taki odlew zrobię co by dokładnie przylegał i przed sloncem chronił ![]()
![]() |
#2276 |
Zadomowienie
|
Logoasia gratuluje super porodu! I piękny opis
![]() Co do kp to jeszcze rozmawiałam z lekarka tutaj na oddziale o tym ze karmie piersią, oczywiście pochwaliła i od razu powiedziała do Tż ze ma się ze mną nie kłócić bo jeden większy wnerw i będzie po laktacji Niech pretensje spisuje na kartce i czeka az Mały nie będzie na cycu czyli jakiś rok ![]() Coś w tym może być ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ja tak samo, jak np, T pyta jak sie czuje, to oczywiscie zarabiście, zero dolegliwosci, jedynie drobna sennosc ![]() mam tez grono ktoremu mowie, ze ciaza jest piekna, ja nie tyje i generalnie bomba a jest grono- Wy, moja mama, przyjaciolka , Antkowa i blizniakowa :P ze wiedza wszystko ze szczegolami ![]() kurde zaraz sie wsciekne tak boli.
![]() |
#2278 |
Wtajemniczenie
|
absurdow ciąg dalszy
![]()
#2279 |
Wtajemniczenie
|
No tak Aga wizytujemy w poniedziałek i wtorek
![]() A może już nie?! No nic łysy świeci mi nad samą głową, więc się pomęczę i spróbuję zasnąć. Owocnych nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Wtajemniczenie
|
Aga Ty urodzisz przede mną
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.