|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II
Magda mój ma tak samo, to duża zaleta że jedynie co mu wtedy w głowie to kochanko i spanko
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Po narodzinach to rozumiem
Ale Tż mówi że po urodzeniu dziecka chce zrobic pępkowe i później nic. Jedynym wyjątkiem będzie ślub ale to zrozumiałe Także ma postanowienie że po urodzeniu dziecka nie będzie pił w ogóle Zobaczymy jak mu wyjdzie to ![]() I chyba będzie malowanie mojej boskiej różowej sypialni na biało ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
A będziecie dawać jakąś naklejkę nad łózko?
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam o tym.. ale nie wiem.. Myślałam o ramkach też na łóżeczkiem i karuzeli i chyba na tym stanie
Koncepcja zmienia się pod wpływem każdej następnej inspiracji
|
|
|
|
#2255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas był majtkowy róż i brzoskwiniowy, dopiero jak tż przemalował wszystko na biało to przyjechałam zobaczyć mieszkanie Ale to akurat dlatego, że wcześniej miałam maturę i dyplom ![]() Baby czekam na wieści ze szpitala!
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Idzie przecierpieć ten różowy no ale jak będzie biały to będzie mega pięknie ślicznie i w ogóle
![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Zresztą jak będzie chłopczyk to dopasuje niebieskie ramki czy w ogóle coś normalnego do białych ścian a do różowych to by wyglądało mega słabo I czytałam ze przy łóżeczku powinien być spokojny kolor czy tapeta bo dziecko wtedy lepiej śpi bo nie są rozbudzane jego zmysły ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- U październikowych mamusiów w pierwszym poście mają podanych dwóch allegrowiczów.. U jednego z nich znalazłam takie ładne pościele <3 KLIK najładniejsze to sówki (hhehe ) ale i misie są fajne i żyrafki Musze poszukać jeszcze ochraniaczy bo to tylko dwa elementy pościeli ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Znalazłam pieluchę do karmienia za 57 zł
|
|
|
|
#2257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny a w sumie to po co pościel? Takiego malucha się przecież nie przykrywa kołderką, nie mówiąc już o poduszkach ![]() Ja chyba ochraniaczy nie kupuję na początek. Jak Orzeszek będzie bardzo wierzgał to dostanie, wcześniej łóżeczko chcę mieć "puste".
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam kołderkę
Ale w sumie na początku w becik czy ten śpiworek to kołderki nie trzeba.. a później kocyk wystarczy nie? To nie kupuję przekonałam sama siebie haha
|
|
|
|
#2259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja już chyba wiem jakiego wózka szukam, tylko chciałabym jeszcze go dotknąć Wezmę chyba któryś Jedo, dobre recenzje, wielka ilość używanych w dobrych cenach... W ogóle w Bielsku-Białej testowałam w Smyku kilka wózków-gondoli to jakoś żadne z wystawionych tam mi nie pasował Albo ciężki i stabilny, albo w miarę lekki, ale chwiał się na wszystkie strony. W ogóle mieli mnóstwo wózków z firmy Amelis - nigdy wcześniej o niej nie słyszałam Właśnie one się tak chwiały. Niby spoko, bo dziecko na wertepach nie będzie aż tak podskakiwać, ale jakoś mnie nie przekonały.
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Magda super ze ściany będą malowane. Ja bym z różem też nie mogła żyć.
Medeline my nie będziemy mieć naklejek jedynie imię z literek z materiału. A co to za pielucha do karmienia jakaś specjalna? |
|
|
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Baby, głupku, co Ty opowiadasz! Bierz tyłek w troki i leć do szpitala, albo zadzwoń do gina! |
|
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz pisałam że kołderki mieć nie będę bo się boje ze mi się dzidzia nakryje. Śpiworek myślę że się sprawdzi a jak nie to pomyślimy
|
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
KLIK taką znalazłam. I u tego gościa kupię jeszcze czapeczki, pieluchy tetrowe białe i kolorowe bo mi się podobają
A flanelowych nie będę kupowac bo mi się nie widzą A i jeszcze kocyk polarowy kupię za 10 zł. Biały uniwersalny a będzie akurat
|
|
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
Magda poduche nie pieluche tak ? Bo myślałam że jakaś pielucha jest specjalna.
|
|
|
|
#2266 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj w nocy prasowałam i składałam te tetry i flanele i nie rozumiem co miała na myśli moja mama szyjąc taką ogroooooomną flanelową pieluchę. Jest wielkości sporego ręcznika dla dorosłych
![]() Magda pielucha, pielucha
|
#2267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Flaneli używałam w lato jako kocyk, osłonka od słońca czy matę na trawę. |
|
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostałam zielone światło na poduchę, pieluchy, czapeczki i kocyk
|
|
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
A widziałeście te flanele z ceratka pod spodem, one chyba do przewijania tylko służą, czy jest jeszcze jakieś ich zastosowanie, czytałam u mam grudniowych,że kupują a ja jakoś sensu ich nie widzę.
|
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam takie KLIK i one chyba na przewijak albo zamiast przwijaka albo pod prześcieradło żeby nic nie przeciekło na materac
W sumie nie byłoby głupie takie w moim przypadku jak nie chce przwijaka kupować
|
|
|
|
#2271 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze jako podkład do łóżka? Choć u takich maluchów się nie zaleca. Do przewijania to bedzie zaraz ufajdana
|
|
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie nie wiem do czego to może służyć, a może też na ramię wtedy masz pewność, że nie przecieknie na bluzkę jak się dziecku uleje. No nie wiem
|
|
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się wydaje, że to podklad do łóżka i to akurat przydatne, ja też kupię pod prześcieradło.
Wczoraj byliśmy na grillu u znajomych i taaak mi bulgotalo w brzuchu przez jakiś czass, potem się uspokoiło, ciekawe czy to dzieć ![]() I jutro wizytaaaa nie moge się doczekać
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2275 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupię coś takiego, tylko chciałam od razu taki na boki też, my taki mamy i się lepiej sprawdza niż z gumką, ale jak na razie nie znalazłam. Wydam raz pieniądze, a będzie już na dłużej, później wiadomo, że dziecko śpi na wszystkie strony i te małe się już nie sprawdzą.
http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...400180083.html http://allegro.pl/dzieciecy-podklad-...465795576.html Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-08-02 o 14:39 |
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
A ja widziałam takie ochraniacze na materac.. hmmm zaraz znajdę
![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Jak na złość teraz nigdzie nie ma Ale w sumie podkład może być na gumce na górę i tak idzie przecież prześcieradło nie? To nie powinno ściągać.. choć co ja tam wiem Mam niewymiarowe łóżeczko 64x119 I co teraz?---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- O to mi się spodobało: KLIK |
|
|
|
#2279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Organizer mega!
|
|
#2280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A że ja mam manie pozwijanego prześcieradła, to mnie to bardzo denerwowało, jak pod spodem odstawał mi taki zwinięty ten pokrowiec. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-08-02 o 15:06 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:06.

Ale Tż mówi że po urodzeniu dziecka chce zrobic pępkowe i później nic. Jedynym wyjątkiem będzie ślub ale to zrozumiałe 

U nas był majtkowy róż i brzoskwiniowy, dopiero jak tż przemalował wszystko na biało to przyjechałam zobaczyć mieszkanie
Ale to akurat dlatego, że wcześniej miałam maturę i dyplom
I czytałam ze przy łóżeczku powinien być spokojny kolor czy tapeta bo dziecko wtedy lepiej śpi bo nie są rozbudzane jego zmysły 

Albo ciężki i stabilny, albo w miarę lekki, ale chwiał się na wszystkie strony. W ogóle mieli mnóstwo wózków z firmy Amelis - nigdy wcześniej o niej nie słyszałam 

64x119