Czy mogę być w ciąży? Prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. XI - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-05-25, 00:10   #2251
meski_punkt
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? Prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. XI

coco1919, uspokoj sie. Nie jestes w ciazy, na milion procent. Nie ma szans, to nie podlega dyskusji. Ja rozumiem, że stresujesz sie, ze wracają te mysli, ze boisz sie panicznie ciązy. Pomysl spokojnie. Tyle razy się juz stresowalas, tyle miesiecy w ktorych podejrzewalas ciaze i co? Nigdy w ciazy nie bylas. Teraz tym bardziej nie ma szans, bo nie bylo penetracji. Co ty opowiadasz o sluzie na wargach i wyplynieciu prejakulatu. To są brednie. Czy ty zdajesz sobie sprawe jaka konsystencję ma prejakulat, jaka ma ilosc? Jestem mezczyzna i wiem. Uwierz mi, to jest taka maź, maciupeńka, nieporównywalna z nasieniem. To nawet nie ma jak wypłynąć, od razu wedrze się w ściany pupy. Po drugie, czy Ty zdajesz sobie sprawe jakie bakterie masz w pupie? Przeciez to srodowisko z miejsca zabija plemniki. Kolejna rzecz - nie rób żadnej bety, stracisz pieniadze a i tak dopoki nie dostaniesz okresu (na dodatek kazde odstepstwo, czy to bedzie go wiecej, mniej, krocej dluzej, kolor itp bedziesz traktowac jako powod do myslenia o ciazy) nie uspokoisz się. Teraz najważniejsza rzecz. Czysto hipotetycznie, gdybyś była w ciąży (wyobraź to sobie, chociaż jest to gwarantuje Ci niemozliwe) to co zrobisz? I tak byłoby juz po wszystkim, ciaza bylaby. Wiec co to za roznica, tymi testami i stresem nie przyspieszysz niczego a jedynie pogorszysz sytuację. Zostaw to tak jak jest, zacznij sie stresowac jesli rzeczywiscie bedziesz miala pewnosc, ze jestes w ciazy. A teraz jedynie masz obawy, ale wiesz, ze to niemozliwe. Czy ty kochasz tego chlopaka? Czy ufasz mu i wiesz, ze mozesz na niego liczyc? Czy moze ukrywasz zwiazek z nim albo masz inne problemy, np z rodzicami? Wydaje mi sie, ze stad biore sie Twoje stresy. Jestes pomimo Twojej naiwnosci odpowiedzialną osobą, nie uprawiasz seksu bez zabezpieczenia (penetracji pochwy), dlatego nie powinnaś mieć obaw. Ludzie ktorzy wpadają, to osoby, ktore sie nie zabezpieczają albo co najmniej odbyli pełny stosunek z tym, ze np pękła im prezerwatywa z nasieniem w środku. Głowa do góry, uspokoj sie, wyjdz na spacer, powiedz o swoich obawach komus bliższemu, zaufanemu, np kolezance, zobaczysz, ze bedzie Ci lzej i sie ogarniesz. Powodzenia. I na koniec, nie jesteś w ciąży, nie ma takiej możliwości, nic nie skapnęło, nie ma sensu robić bety ani żadnego innego testu. Pozdrawiam
meski_punkt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-25, 00:17   #2252
bandra
Fuck google, ask me!

Cytat:
Napisane przez shantai Pokaż wiadomość
Były tu już takie co i po trzech okresach, testach i ginekologach dalej rozkmniały ciąże.
Niektórym, to chyba tylko odczekanie 9 miesięcy pomoże.
Jak nic się nie urodzi, znaczy nie było ciąży.
A wiem, byłam widziałam

Albo korki z przyry
Cytat:
Napisane przez meski_punkt Pokaż wiadomość
coco1919, uspokoj sie. Nie jestes w ciazy, na milion procent. Nie ma szans, to nie podlega dyskusji. Ja rozumiem, że stresujesz sie, ze wracają te mysli, ze boisz sie panicznie ciązy. Pomysl spokojnie. Tyle razy się juz stresowalas, tyle miesiecy w ktorych podejrzewalas ciaze i co? Nigdy w ciazy nie bylas. Teraz tym bardziej nie ma szans, bo nie bylo penetracji. Co ty opowiadasz o sluzie na wargach i wyplynieciu prejakulatu. To są brednie. Czy ty zdajesz sobie sprawe jaka konsystencję ma prejakulat, jaka ma ilosc? Jestem mezczyzna i wiem. Uwierz mi, to jest taka maź, maciupeńka, nieporównywalna z nasieniem. To nawet nie ma jak wypłynąć, od razu wedrze się w ściany pupy. Po drugie, czy Ty zdajesz sobie sprawe jakie bakterie masz w pupie? Przeciez to srodowisko z miejsca zabija plemniki. Kolejna rzecz - nie rób żadnej bety, stracisz pieniadze a i tak dopoki nie dostaniesz okresu (na dodatek kazde odstepstwo, czy to bedzie go wiecej, mniej, krocej dluzej, kolor itp bedziesz traktowac jako powod do myslenia o ciazy) nie uspokoisz się. Teraz najważniejsza rzecz. Czysto hipotetycznie, gdybyś była w ciąży (wyobraź to sobie, chociaż jest to gwarantuje Ci niemozliwe) to co zrobisz? I tak byłoby juz po wszystkim, ciaza bylaby. Wiec co to za roznica, tymi testami i stresem nie przyspieszysz niczego a jedynie pogorszysz sytuację. Zostaw to tak jak jest, zacznij sie stresowac jesli rzeczywiscie bedziesz miala pewnosc, ze jestes w ciazy. A teraz jedynie masz obawy, ale wiesz, ze to niemozliwe. Czy ty kochasz tego chlopaka? Czy ufasz mu i wiesz, ze mozesz na niego liczyc? Czy moze ukrywasz zwiazek z nim albo masz inne problemy, np z rodzicami? Wydaje mi sie, ze stad biore sie Twoje stresy. Jestes pomimo Twojej naiwnosci odpowiedzialną osobą, nie uprawiasz seksu bez zabezpieczenia (penetracji pochwy), dlatego nie powinnaś mieć obaw. Ludzie ktorzy wpadają, to osoby, ktore sie nie zabezpieczają albo co najmniej odbyli pełny stosunek z tym, ze np pękła im prezerwatywa z nasieniem w środku. Głowa do góry, uspokoj sie, wyjdz na spacer, powiedz o swoich obawach komus bliższemu, zaufanemu, np kolezance, zobaczysz, ze bedzie Ci lzej i sie ogarniesz. Powodzenia. I na koniec, nie jesteś w ciąży, nie ma takiej możliwości, nic nie skapnęło, nie ma sensu robić bety ani żadnego innego testu. Pozdrawiam
Jak merytorycznie!
Coco, jak się mężczyzna wypowiedział to znaczy, że zrobiłaś aferę.

bandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-25, 00:30   #2253
dorris23
Pyskatka

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;60861911]A wiesz, że nawet będąc w ciąży można mieć okres?

(jestem demonem zła)[/QUOTE]
Przestań wciskać wyssane z palca bzdury bo jeszcze ktos uwierzy.
dorris23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-25, 00:43   #2254
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorris23 Pokaż wiadomość
A tu sie zgodze. Po co takie bzdury opowiadac?
LadyChatterbox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-25, 00:48   #2255
coco1919
Rozeznanie

Nom, nawet podziekowałam meskiemu_punktowi w PW tylko ze nie wiem czy to sie wysłało, bo nie moge nigdzie znaleźć skrzynki wiadomości wysłanych, żeby upewnić się czy wysłałam prawidłowo. Bo boje sie już cokolwiek tutaj pisać... lubię to forum i nie chce dostać bana

Edytowane przez coco1919
Czas edycji: 2016-05-25 o 00:59
coco1919 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-25, 07:49   #2256
maajjaa88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coco1919 Pokaż wiadomość
Nom, nawet podziekowałam meskiemu_punktowi w PW tylko ze nie wiem czy to sie wysłało, bo nie moge nigdzie znaleźć skrzynki wiadomości wysłanych, żeby upewnić się czy wysłałam prawidłowo. Bo boje sie już cokolwiek tutaj pisać... lubię to forum i nie chce dostać bana
A ile masz lat? Twoje pisanie sb, bd zamiast pelnych slow moze wskazywac ze faktycznie jesteś jakims trollem z gimnazjum (tak mi sie skojarzylo, moze dlatego ze nie cierpie takich skrotow).

Dziewczyno chcesz to pisz ale dlaczego ciagle wmawiasz NAM., ze jestes w ciazy? Uwierz, sa tu o wiele bardziej doswiadczone dziewczyny, uprawiajacy seks waginalny, maja naprawde powody do paniki a sa o wiele bardziej spokojne.

Chcesz to zrob bete w piatek ale odpowoedz szczerze czy ona rzeczywiscie Cie uspokoi? Watpie...
maajjaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-25, 08:15   #2257
Ahoy
Wtajemniczenie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;60861911]A wiesz, że nawet będąc w ciąży można mieć okres?

(jestem demonem zła)[/QUOTE]

Nie, w ciąży nie można mieć okresu.

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Napisane przez shantai Pokaż wiadomość
Były tu już takie co i po trzech okresach, testach i ginekologach dalej rozkmniały ciąże.
Niektórym, to chyba tylko odczekanie 9 miesięcy pomoże.
Jak nic się nie urodzi, znaczy nie było ciąży.
Odczekają 9 miesięcy i będą płakać i tak, bo może ciąża po prostu przenoszona :P
Stary 2016-05-25, 11:15   #2258
coco1919
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maajjaa88 Pokaż wiadomość
A ile masz lat? Twoje pisanie sb, bd zamiast pelnych slow moze wskazywac ze faktycznie jesteś jakims trollem z gimnazjum (tak mi sie skojarzylo, moze dlatego ze nie cierpie takich skrotow).

Dziewczyno chcesz to pisz ale dlaczego ciagle wmawiasz NAM., ze jestes w ciazy? Uwierz, sa tu o wiele bardziej doswiadczone dziewczyny, uprawiajacy seks waginalny, maja naprawde powody do paniki a sa o wiele bardziej spokojne.

Chcesz to zrob bete w piatek ale odpowoedz szczerze czy ona rzeczywiscie Cie uspokoi? Watpie...
"Sb" i "bd" piszę czasami z pośpiechu..
Mam prawie 20 lat. (zaraz pewnie uznacie mnie za niedojarzała do seksu - ale ja to juz teraz na pewno wiem.)
A jezeli chodzi o tą bete to zastanawiam sie czy ją zrobić właśnie. Bo jeżeli zrobię ją w odpowiednim terminie to na bank mnie uspokoi. Tylko, że ja do końca nie wiem czy piątek to nie za wcześnie
Stary 2016-05-25, 11:30   #2259
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dorris23 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Ahoy Pokaż wiadomość
Nie, w ciąży nie można mieć okresu.
teraz będzie czepianie się nazewnictwa, aż dziw, że dopiero tak późno, witamy na wizażu wiem, że w ciąży nie ma okresu, ale może występować krwawienie, które mylnie brane jest za okres. End of story.
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-25, 11:43   #2260
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
"Sb" i "bd" piszę czasami z pośpiechu..

Mam prawie 20 lat. (zaraz pewnie uznacie mnie za niedojarzała do seksu - ale ja to juz teraz na pewno wiem.)

A jezeli chodzi o tą bete to zastanawiam sie czy ją zrobić właśnie. Bo jeżeli zrobię ją w odpowiednim terminie to na bank mnie uspokoi. Tylko, że ja do końca nie wiem czy piątek to nie za wcześnie

Widzę, że bardzo się starasz, żeby zmieścić się z drugą betą w tym miesiącu
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-25, 11:52   #2261
coco1919
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez carolina662 Pokaż wiadomość
Widzę, że bardzo się starasz, żeby zmieścić się z drugą betą w tym miesiącu
Bo tamta się już nie liczy przecież... Była wykonana PRZED tym moim wybrykiem analnym... Po prostu chciałabym się upewnić, żeby już o tym nie myśleć, bo będę mieć ten świstek papieru na którego będę patrzeć przed snem
Stary 2016-05-25, 11:55   #2262
201607111028
Konto usunięte

Przecież wiem.

A z jakiego powodu była wykonywana?
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-25, 11:56   #2263
meski_punkt
Raczkowanie

Cytat:
Bo tamta się już nie liczy przecież... Była wykonana PRZED tym moim wybrykiem analnym... Po prostu chciałabym się upewnić, żeby już o tym nie myśleć, bo będę mieć ten świstek papieru na którego będę patrzeć przed snem
Tak, doszło PW, przeczytałem i odpisałem Ci. Bardzo długi wpis, więc szykuj się na lekturę. PS. nie rób bety, wyjaśniłem Ci w privie
meski_punkt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-25, 13:38   #2264
patiiaa
Raczkowanie

dziewczyny tydzien po stosunku i tydzień przed @ mam przeźroczysty śluz z białawymi elementami ? normalne ?
patiiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-25, 13:49   #2265
coco1919
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patiiaa Pokaż wiadomość
dziewczyny tydzien po stosunku i tydzień przed @ mam przeźroczysty śluz z białawymi elementami ? normalne ?
Wydaje mi się, że raczej normalne
Nie nakręcaj się (jak ja...)
Stary 2016-05-25, 13:55   #2266
Devon_rose
Zakorzenienie

Cytat:
A jak stwierdzisz, że w laboratorium się pomylili?

Zwierzak to nie rzecz, nie kupuj go na prezent !
Devon_rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-25, 14:03   #2267
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Mnie by bylo szkoda tyle kasy wydawac, przeciez beta jest droga ;D
Stary 2016-05-25, 15:35   #2268
dorris23
Pyskatka

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;60877666] teraz będzie czepianie się nazewnictwa, aż dziw, że dopiero tak późno, witamy na wizażu wiem, że w ciąży nie ma okresu, ale może występować krwawienie, które mylnie brane jest za okres. End of story.[/QUOTE]
Jakie czepianie nazewnictwa? Wypisujesz głupoty po prostu. I wejdzie tu taka panikara niedouczona i jeszcze w to uwierzy.
Z tego co wiem forum służy do udzielania rad, a nie wysmiewania i celowego wprowadzania ludzi w błąd.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyChatterbox Pokaż wiadomość
Mnie by bylo szkoda tyle kasy wydawac, przeciez beta jest droga ;D
Jaka droga? U mnie 25 zl.
Ale fakt w przypadku coco to kasa wyrzucona w błoto.

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Napisane przez patiiaa Pokaż wiadomość
Elementami? Może to świadczyc o infekcji.
Stary 2016-05-25, 15:45   #2269
Ahoy
Wtajemniczenie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;60877666] teraz będzie czepianie się nazewnictwa, aż dziw, że dopiero tak późno, witamy na wizażu wiem, że w ciąży nie ma okresu, ale może występować krwawienie, które mylnie brane jest za okres. End of story.[/QUOTE]

Skąd miałam wiedzieć, że wiesz nie ma czegoś takiego jak okres w ciaxy? Raczej z twojej wypowiedzi się nie dało tego wywnioskować. Natepnym razem używaj poprawnych nazw to nie będziesz miała problemów z tym, że ktoś wyprowadza cie z błędu. Witamy w normalnym świecie.
Stary 2016-05-25, 15:47   #2270
patiiaa
Raczkowanie

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

[/COLOR]
Elementami? Może to świadczyc o infekcji.[/QUOTE]

Biały klaczkowaty, ale to dopiero we wnętrzu. Na zewnątrz sucho
patiiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-25, 15:58   #2271
dorris23
Pyskatka

" Biały klaczkowaty, ale to dopiero we wnętrzu. Na zewnątrz sucho[/QUOTE] "

Śluz kłaczkowaty to sluz poowulacyjny. Czyli w normie.
Stary 2016-05-25, 17:56   #2272
LadyChatterbox
Zakorzenienie

dorris23 u mnie place 34zl za bete
Stary 2016-05-25, 19:13   #2273
Devon_rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyChatterbox Pokaż wiadomość
dorris23 u mnie place 34zl za bete
A u mnie ceny od ok.25 do 60 zł (w szpitalu)

Zwierzak to nie rzecz, nie kupuj go na prezent !
Devon_rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-25, 19:18   #2274
LadyChatterbox
Zakorzenienie

To moze i ja was zapytam jak znow tu jestem. 22.04 mialam nie zabepieczony kontakt, 23 dostalam miesiaczki. 13tego dnia od stosunku zrobilam bete negatwna. W zwiazku z brakiem ciazy zaczelam z zaleceniami lekarza brac luteine 16-25 dzien. Od jej odstawienia mija tydzien a miesiaczki nie ma. Czy owulka jest mozliwa mimo luteiny? 20stego dnia mimo brania lutki mialam wrazenie owulacji (sluz, bol etc.)...
Stary 2016-05-28, 18:05   #2275
PatiPee
Zakorzenienie

Kochane, jestem 3 dni po owulacji,3 dni temu kochałam się z mężem bez zabezpieczenia a dziś, zrobiłam 2 testy ciążowe i oba wyszły pozytywnie!!! Czy to możliwe, aby 3 dni po stosunku test był w stanie pokazać ciążę??? Dodam, że byłam u ginekologa dostałam tabletki na wywołanie owulacji a po kilku dniach byłam na zastrzyku, aby pękł pęcherzyk Graafa. Zastrzyk był w środę, dziś jest sobota i oba testy pozytywne!!!!
Tak się cieszę, tak boje się cieszyć.... I jeszcze jedno pytanie do kobiet które przeszły ciążę pozamaciczną, czy test wyszedł wam pozytywnie? jeśli tak to po jakim czasie?

Kochani, mam nadzieje ze i tym razem mi pomożecie dziękuję ***
Stary 2016-05-28, 18:09   #2276
sandrasandia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość
Kochane, jestem 3 dni po owulacji,3 dni temu kochałam się z mężem bez zabezpieczenia a dziś, zrobiłam 2 testy ciążowe i oba wyszły pozytywnie!!! Czy to możliwe, aby 3 dni po stosunku test był w stanie pokazać ciążę??? Dodam, że byłam u ginekologa dostałam tabletki na wywołanie owulacji a po kilku dniach byłam na zastrzyku, aby pękł pęcherzyk Graafa. Zastrzyk był w środę, dziś jest sobota i oba testy pozytywne!!!!
Tak się cieszę, tak boje się cieszyć.... I jeszcze jedno pytanie do kobiet które przeszły ciążę pozamaciczną, czy test wyszedł wam pozytywnie? jeśli tak to po jakim czasie?

Idz na bete a sie przekonasz czy to ciążą, moze to byc tez jakaś torbiel niestety, nadżerka czy cos w tym rodzaju ale trzymam kciuki i zycze dzidzi
sandrasandia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-28, 18:10   #2277
PatiPee
Zakorzenienie

Czy przy torbielu wychodzi beta?? ;-O
Stary 2016-05-28, 18:11   #2278
sandrasandia
Raczkowanie

Cytat:
Czy przy torbielu wychodzi beta?? ;-O
Nie, to test z krwi. Polecam przejsc sie z tym do gina
sandrasandia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-28, 18:11   #2279
Ahoy
Wtajemniczenie

Cytat:

Pierwszy raz słyszę, aby test tam szybko pokazał ciążę, lepiej zrób badanie krwi. Ja przechodziłam ciążę pozamaciczną, test mi ja wykrył 3 dni po terminie miesiączki czyli jakoś 14dpo
Stary 2016-05-28, 18:13   #2280
PatiPee
Zakorzenienie

Sandrasandia, nie mam torbieli, jestem pod stałą opieką ginekologa, przebadana wzdłuż i wszerz, dostałam tabletki na wywołanie owulacji, kilku dniach zastrzyk aby pęcherzyk Graafa pękł i w środę miałam owulacji, a dziś, trzy testy wyszły pozytywnie.
Sama nie wiem co myśleć, jeszcze się nie ciesze...

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości