|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? Prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. XI
coco1919, uspokoj sie. Nie jestes w ciazy, na milion procent. Nie ma szans, to nie podlega dyskusji. Ja rozumiem, że stresujesz sie, ze wracają te mysli, ze boisz sie panicznie ciązy. Pomysl spokojnie. Tyle razy się juz stresowalas, tyle miesiecy w ktorych podejrzewalas ciaze i co? Nigdy w ciazy nie bylas. Teraz tym bardziej nie ma szans, bo nie bylo penetracji. Co ty opowiadasz o sluzie na wargach i wyplynieciu prejakulatu. To są brednie. Czy ty zdajesz sobie sprawe jaka konsystencję ma prejakulat, jaka ma ilosc? Jestem mezczyzna i wiem. Uwierz mi, to jest taka maź, maciupeńka, nieporównywalna z nasieniem. To nawet nie ma jak wypłynąć, od razu wedrze się w ściany pupy. Po drugie, czy Ty zdajesz sobie sprawe jakie bakterie masz w pupie? Przeciez to srodowisko z miejsca zabija plemniki. Kolejna rzecz - nie rób żadnej bety, stracisz pieniadze a i tak dopoki nie dostaniesz okresu (na dodatek kazde odstepstwo, czy to bedzie go wiecej, mniej, krocej dluzej, kolor itp bedziesz traktowac jako powod do myslenia o ciazy) nie uspokoisz się. Teraz najważniejsza rzecz. Czysto hipotetycznie, gdybyś była w ciąży (wyobraź to sobie, chociaż jest to gwarantuje Ci niemozliwe) to co zrobisz? I tak byłoby juz po wszystkim, ciaza bylaby. Wiec co to za roznica, tymi testami i stresem nie przyspieszysz niczego a jedynie pogorszysz sytuację. Zostaw to tak jak jest, zacznij sie stresowac jesli rzeczywiscie bedziesz miala pewnosc, ze jestes w ciazy. A teraz jedynie masz obawy, ale wiesz, ze to niemozliwe. Czy ty kochasz tego chlopaka? Czy ufasz mu i wiesz, ze mozesz na niego liczyc? Czy moze ukrywasz zwiazek z nim albo masz inne problemy, np z rodzicami? Wydaje mi sie, ze stad biore sie Twoje stresy. Jestes pomimo Twojej naiwnosci odpowiedzialną osobą, nie uprawiasz seksu bez zabezpieczenia (penetracji pochwy), dlatego nie powinnaś mieć obaw. Ludzie ktorzy wpadają, to osoby, ktore sie nie zabezpieczają albo co najmniej odbyli pełny stosunek z tym, ze np pękła im prezerwatywa z nasieniem w środku. Głowa do góry, uspokoj sie, wyjdz na spacer, powiedz o swoich obawach komus bliższemu, zaufanemu, np kolezance, zobaczysz, ze bedzie Ci lzej i sie ogarniesz. Powodzenia. I na koniec, nie jesteś w ciąży, nie ma takiej możliwości, nic nie skapnęło, nie ma sensu robić bety ani żadnego innego testu. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2252 | ||
|
Fuck google, ask me!
|
Cytat:
Albo korki z przyry ![]() Cytat:
![]() Coco, jak się mężczyzna wypowiedział to znaczy, że zrobiłaś aferę.
|
|
|
#2253 |
|
Pyskatka
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;60861911]A wiesz, że nawet będąc w ciąży można mieć okres?
(jestem demonem zła)[/QUOTE] Przestań wciskać wyssane z palca bzdury bo jeszcze ktos uwierzy.
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2255 |
|
Rozeznanie
|
Nom, nawet podziekowałam meskiemu_punktowi w PW tylko ze nie wiem czy to sie wysłało, bo nie moge nigdzie znaleźć skrzynki wiadomości wysłanych, żeby upewnić się czy wysłałam prawidłowo. Bo boje sie już cokolwiek tutaj pisać... lubię to forum i nie chce dostać bana
*** Curacne - od 20.07.2015 do 17.08.2016 Edytowane przez coco1919 Czas edycji: 2016-05-25 o 00:59 |
|
|
|
|
#2256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyno chcesz to pisz ale dlaczego ciagle wmawiasz NAM., ze jestes w ciazy? Uwierz, sa tu o wiele bardziej doswiadczone dziewczyny, uprawiajacy seks waginalny, maja naprawde powody do paniki a sa o wiele bardziej spokojne. Chcesz to zrob bete w piatek ale odpowoedz szczerze czy ona rzeczywiscie Cie uspokoi? Watpie...
|
|
|
|
|
|
#2257 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;60861911]A wiesz, że nawet będąc w ciąży można mieć okres?
(jestem demonem zła)[/QUOTE] Nie, w ciąży nie można mieć okresu. ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Odczekają 9 miesięcy i będą płakać i tak, bo może ciąża po prostu przenoszona :P
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2258 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam prawie 20 lat. (zaraz pewnie uznacie mnie za niedojarzała do seksu - ale ja to juz teraz na pewno wiem.) A jezeli chodzi o tą bete to zastanawiam sie czy ją zrobić właśnie. Bo jeżeli zrobię ją w odpowiednim terminie to na bank mnie uspokoi. Tylko, że ja do końca nie wiem czy piątek to nie za wcześnie
|
|
|
#2259 |
|
Konto usunięte
|
teraz będzie czepianie się nazewnictwa, aż dziw, że dopiero tak późno, witamy na wizażu wiem, że w ciąży nie ma okresu, ale może występować krwawienie, które mylnie brane jest za okres. End of story.
|
|
|
|
|
#2260 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Widzę, że bardzo się starasz, żeby zmieścić się z drugą betą w tym miesiącu |
|
|
|
|
|
#2261 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Była wykonana PRZED tym moim wybrykiem analnym... Po prostu chciałabym się upewnić, żeby już o tym nie myśleć, bo będę mieć ten świstek papieru na którego będę patrzeć przed snem
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2262 |
|
Konto usunięte
|
Przecież wiem.
A z jakiego powodu była wykonywana? |
|
|
|
|
#2263 |
|
Raczkowanie
|
Tak, doszło PW, przeczytałem i odpisałem Ci. Bardzo długi wpis, więc szykuj się na lekturę. PS. nie rób bety, wyjaśniłem Ci w privie
|
|
|
|
|
#2264 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny tydzien po stosunku i tydzień przed @ mam przeźroczysty śluz z białawymi elementami ? normalne ?
|
|
|
|
|
#2265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie nakręcaj się (jak ja... )
|
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
A jak stwierdzisz, że w laboratorium się pomylili?
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie by bylo szkoda tyle kasy wydawac, przeciez beta jest droga ;D
|
|
|
|
|
#2268 | |
|
Pyskatka
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;60877666]
teraz będzie czepianie się nazewnictwa, aż dziw, że dopiero tak późno, witamy na wizażu wiem, że w ciąży nie ma okresu, ale może występować krwawienie, które mylnie brane jest za okres. End of story.[/QUOTE]Jakie czepianie nazewnictwa? Wypisujesz głupoty po prostu. I wejdzie tu taka panikara niedouczona i jeszcze w to uwierzy. Z tego co wiem forum służy do udzielania rad, a nie wysmiewania i celowego wprowadzania ludzi w błąd. ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
Ale fakt w przypadku coco to kasa wyrzucona w błoto. ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Elementami? Może to świadczyc o infekcji.
|
|
|
#2269 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;60877666]
teraz będzie czepianie się nazewnictwa, aż dziw, że dopiero tak późno, witamy na wizażu wiem, że w ciąży nie ma okresu, ale może występować krwawienie, które mylnie brane jest za okres. End of story.[/QUOTE]Skąd miałam wiedzieć, że wiesz nie ma czegoś takiego jak okres w ciaxy? Raczej z twojej wypowiedzi się nie dało tego wywnioskować. Natepnym razem używaj poprawnych nazw to nie będziesz miała problemów z tym, że ktoś wyprowadza cie z błędu. Witamy w normalnym świecie.
|
|
#2270 |
|
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------
[/COLOR] Elementami? Może to świadczyc o infekcji.[/QUOTE] Biały klaczkowaty, ale to dopiero we wnętrzu. Na zewnątrz sucho |
|
|
|
|
#2271 |
|
Pyskatka
|
" Biały klaczkowaty, ale to dopiero we wnętrzu. Na zewnątrz sucho[/QUOTE] "
Śluz kłaczkowaty to sluz poowulacyjny. Czyli w normie.
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
dorris23 u mnie place 34zl za bete
|
|
|
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie ceny od ok.25 do 60 zł (w szpitalu)
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
To moze i ja was zapytam jak znow tu jestem. 22.04 mialam nie zabepieczony kontakt, 23 dostalam miesiaczki. 13tego dnia od stosunku zrobilam bete negatwna. W zwiazku z brakiem ciazy zaczelam z zaleceniami lekarza brac luteine 16-25 dzien. Od jej odstawienia mija tydzien a miesiaczki nie ma. Czy owulka jest mozliwa mimo luteiny? 20stego dnia mimo brania lutki mialam wrazenie owulacji (sluz, bol etc.)...
|
|
|
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, jestem 3 dni po owulacji,3 dni temu kochałam się z mężem bez zabezpieczenia a dziś, zrobiłam 2 testy ciążowe i oba wyszły pozytywnie!!! Czy to możliwe, aby 3 dni po stosunku test był w stanie pokazać ciążę??? Dodam, że byłam u ginekologa dostałam tabletki na wywołanie owulacji a po kilku dniach byłam na zastrzyku, aby pękł pęcherzyk Graafa. Zastrzyk był w środę, dziś jest sobota i oba testy pozytywne!!!!
Tak się cieszę, tak boje się cieszyć.... I jeszcze jedno pytanie do kobiet które przeszły ciążę pozamaciczną, czy test wyszedł wam pozytywnie? jeśli tak to po jakim czasie? Kochani, mam nadzieje ze i tym razem mi pomożecie dziękuję ***
|
|
#2276 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale trzymam kciuki i zycze dzidzi
|
|
|
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
Czy przy torbielu wychodzi beta?? ;-O
|
|
#2278 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Sandrasandia, nie mam torbieli, jestem pod stałą opieką ginekologa, przebadana wzdłuż i wszerz, dostałam tabletki na wywołanie owulacji, kilku dniach zastrzyk aby pęcherzyk Graafa pękł i w środę miałam owulacji, a dziś, trzy testy wyszły pozytywnie.
Sama nie wiem co myśleć, jeszcze się nie ciesze...
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.