![]() |
#2251 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Cytat:
Dzięki za zyczenia zdrowia! ![]() Wróciliśmy z Sor, bo mi zaczął szczekac, a potem jakby nie mógł złapać oddechu i bekał ciągle....PO wystawieniu na balkon przeszło, ale dostał dreszczy (rzecz jasna w piernaty był opatulony), wystraszyłam się, wezwałam sąsiada ratownika i kazał jechać...zapalenie krtani ofkors ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 |
Zakorzenienie
|
Kasia, to wysoki jext dlatego masz wrazenie ze chudy.
Sorce o 20 to se powietrze moze byc czysciutkie jak lza, ale juz Emila nie pogoni. A ona jak sie nie wyszaleje to w domu w ciagu 5 minut rozpierduche zrobi. Wiec jak jest cieplo, to chcialabym zeby sie wygonila. Tylko jsk za 5 minut drogi do domu i jej i mi leca lzy to ja dziekuje. Kwiatuszku, czekalam az ktoras to napisze. Emila dokladnie w tych samych godxinach co w brzuchu dawala czadu po drugiej stronie. A ze to byla z reguly noc, to bylo przesrane. Demeter, u nas problem z jedzeniem byl duzy. Dlugo nic nie chciala jesc a mm tylko z butli. Nie przeszlo nic,malo nm z innej butli, kubka niekapka tez nie. Jak wyrzucilam butelki dziecko skonczylo jesc mm. I powoli, powoli poszlo. Oczywiscie byly tygodnie gdzie jadla tylko patologiczne parowki i nic wiecej. Teraz je, coraz wiecej. Sorce stawki mamy chyba podobne u nas chyba 4,5 z tego co kojarze. Jestem przed @, wszystko mnie tak wkur...ze masakra. Poklocilam sie z chlopem, sfochowany spi. Bo podobno ja sie czepiam. No czepiam ze nie mam wsparcia. Oliwia ma bunt na nauke, codzienna walka z nia mnie wykancza a ten ciptok zamiast mnie wesprzec, pomoc to siedzi cicho. Mam dosyc. W robocie mlyn, coraz wiecej dokladaja, prowizje obcieli madakrycznie, bo jak p.o juz nie ma to grza sie wykazac. Na pensjach z prowizjami jestesmy stratni masakrycznie. Na umowach zlecenie nas wydymali. Raj. Po prostu raj. Ide umyc glowe i spac bo nieuchronnnosc pobudki o 4 rano sie zbliza. Pa.
#2253 |
Zadomowienie
|
Klementyna zdrówka dla Kacpra. Współczuję przeżyć
Przeraża mnie te zapalenie krtani ale dzięki Wam wiem co robić w razie w. Despa ściskam mocno ![]() Malpko jak wyjście? Tez błogosławię chłopa, że uparł się na żłobek dla K. Zuzia ma czas, żeby choć trochę pospac a i Karol jak się tam wyszaleje to w domu spokojniejszy W ogóle mam straszne wyrzuty sumienia, bo on w większości po powrocie do domu bawi się sam. Jak wroci to Zuzia juz nie może zasnąć. Jedynie troszeczkę przy cycku jak je to przysnie, potem domaga się towarzystwa. Niby K. nie narzeka i nie odciaga mnie od malej, niby ciągle go zagaduje, żeby nie odczuł że się bawi sam ![]() ![]() Demeter dzięki za pomysł ![]() ![]() Pani Z. chyba tez poszkodowana bedzie zabawkowo ![]() ![]() A jak Ola i Michas? Bawią się już razem czy to jeszcze za wcześnie? Demeter jak u Was? Zuzia nie dokucza bratu? ![]()
#2254 |
Zadomowienie
|
Kwiatuszek- fajnie ze pytasz
U nas niestety nie za dobrze.. Byłam z olafem u lekarza. Dostał mleko testowe aby sprawdzić czy to alergia na mleko krowie.. Dzis 5dzien niby lepiej ale czasami zdarza sie ze wszystko powraca ze zdwojona siła.. I jeszcze Olaf je jak smok, próbuje nowe pokarmy.. I nie wiem czy wysypuje go np po jabłku, czy ma na to wpływ ogrzewanie np, czy inne.. Do tego drapie sie- juz moze mniej ale jednak.. Broda wiecznie rozdarta bo startuje z raczkowaniem, do tego 2 zeby :/ I wiem juz jak to jest wstawać pierdyliard razy do dziecka w nocy :/ co 2h na nogach! Nawet jak zje kasze na noc i zapije mlekiem :/ Jestem w Polsce na przymusowych wakacjach z dziećmi wiec ewentualna wizyta u dermatologa za miesiąc. Jakby tego było mało ja sama cos nie bardzo.. Dziwnie kłuje mnie nagle macica. Tzn czuje jakby skurcz ale wydaje mi sie ze to od hemoroidów, wewnętrznych :/ na szczęście poprzedza to lekkie klucie i lecę po nospe. I z cycem cos nie halo.. Zrobił mi sie wklęsły sutek i jest jakby lepki.. Sypie sie chyba ![]() A co do tych siatek- to jeśli kropa jest poza tym zielonym to co? Jest poza centylem? Moja Ewa miala 98 na 2 latka i teraz gdzieś 15/15,5kg ![]() Jest wyższa od kuzyna ze stycznia, ale ma po kim ![]() Moderna- pytałam chyba o to czy i Ciebie azs od dziecka? |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Zadomowienie
|
Matko wszystko na raz
![]() Czyli jak dobrze zrozumiałam Olafowi nie pogorszylo się po mleku? Alergie to ciężki temat, zwłaszcza u takiego malucha gdzie może być milion przyczyn wysypki i weź tu się domysl od czego. Współczuję, bo na pewno się tym denerwujesz ![]() Ja też się sypie. W nocy trzeszcze gorzej jak kanapa. Tak mnie napiernicza te spojenie lonowe i pachwiny, że momentami wymiekam. Jak się przekrecam w nocy to słychać trzask kosci miednicy. Takie pyk jak niektórzy mają w kolanach. Jak siedzę jest ok, jak leżę albo chodzę masakra A Ty leć z tym sutkiem do lekarza pliiis. Hemoroidy hemoroidami ale tym cyckiem mnie zmartwilas. Jesteś u mamy?
#2256 |
Zakorzenienie
|
U nas cudowne uzdrowienie....rano kaszlną raz! wszystko je i pije i wscieka sie na łózku, wspominając jak był w szpitalu i Pani kazała kaszlnąć a on nie umiał;p
Dałam rano antybiotyk i teraz robimy inhalacje z pulmicortu 0,25 i Berodaul 20 kropli... |
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Zakorzenienie
|
JolanT oj oj 3mam kciuki za olafka.
Może faktycznie jakoś przewrazliwiona jestem ![]() Ja od tygodnia mam ból szyi myślałam że naciągnąć sobie mięsień była w sobotę znajoma wymasowala mnie to nic ze dalej cale mnie bolą haha. Ale z ta szyja to przegięcie :-/ powinnam iść do lekarza na skierowanie na przewiwtlenie ale Nie mam Czasu ;-( buuuuu |
![]() ![]() |
![]() |
#2258 | |||||||
Zakorzenienie
|
Klementyna, jak nocka???
Kasia, Miluś, jak widać z siatek i tu na naszym forum, jest z tych większych i grubszych ![]() ![]() T. ma 96 cm i 16 kg. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() a jak nie idzie do żłoba, to Olka nie śpi i jest jaazzzzddddaaa ![]() Cytat:
![]() u nas wyrzuty mam tylko wobec Oli. wciąż mam wrażenie, że T. jest jedynakiem. Cytat:
![]() Od soboty T. powtarza, że Mikołaj przyniesie mu parasolkę ( ![]() ![]() Cytat:
![]() nikt tak nie interesuje Oli, jak brat ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() mam drugie takie. nawet nie wiem, ze moze byc inaczej ![]() raczkowanie + 2 zęby ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ta krtań to chyba tak ma, że wieczorem i w nocy się nasila ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
MBZ♥
|
Klementyna, wieczorem/ w nocy są ataki. Przeważnie. Ja bym inhalowała nawet przez sen. To cholerstwo lubi zaatakować znienacka. ZOsia w dzień zero kaszlu, zero innych objawów. A wieczorem koszmar.
Trzymam kciuki. Jola, nie lekceważ tego sutka ![]() ![]() Despa, chłopu powiedz, że fochy to u mmy mógł robić ![]() Myslałam, że telefon mi padł:/ale zrobiłam mu miękki reset i się włączył. Na szczęście. |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Zakorzenienie
|
dzieki.
No tak ataki krtani noca sa, ale to normalne, ze cała nockę nic? (fakt póxno zasnał, bo aby z samochodu do domu, do lekarza, do samochodu, do domu, do lekarza.....) Ale nawet się nie budził wcale-jak to co noc bywa, a dziś chrypki nawet nie ma...chyba sie umówie do rodzinnego na jutro... |
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
My już od 7:30 w podróży, jeszcze tylko 7 godzin do domu
![]() Marcel mi sie po pobycie wsród tylu dzieci trochę zmienił, jakie mi ostatnio dwie histerie odstawił, to nie poznałam swojego dziecka. Klementyna zdrowia dla K. ![]() JolanT od późnego dziecka, pierwsze alergiczne objawy ok 4tego roku życia , AZS jakiś czas po rozpoczeciu szkoły (kurz) ok 7-8 r.z. Panika to wykrakalam trochę z tymi chrzcinami ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2015-11-03 o 08:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
MBZ♥
|
Nie wiem. Zosi dopiero po inhalacji ataki ustały i przespała całą noc:/ ja byłam skontrolować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Zakorzenienie
|
umówiłam na jutro rano, zeby tego antybiotyku mu w razie potzreby bez potrzeby nie dawać... na razie okaz zdrowia-łobuzuje na maxa;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Zakorzenienie
|
Pani - lekarz w drugim miescie 15 km ale byla godzin opoznienia:/ ale dali rade
![]() Sorce - niech rosnie Pchelka :-* Moderna - szczesliwej drogi a u nas tz i Karol maja jelitowka. masakra czuje sie jak pielegniark na dyzuze:p a jeszcze Wojtkiem.tz sie nie zajmie bo.boje sie ze go zarazi eh ![]()
#2266 | ||||
Wtajemniczenie
|
O tak. Ale teraz żałuję, że zwizualizowałam sobie go jako średnio przystojnego... nie jest brzydki, ale mogłam większego pięknisia
![]() ooo, nie.... ![]() Cytat:
![]() Ważne, że je... że dostarcza sobie składników odżywczych. Oj. No to krtań. Ale cieszę się, że rano już w porządku. A tak na marginesie to jest zamiennik pulmicortu, który kosztuje ok 6zł. Cytat:
Cytat:
![]() Kurcze, musi to wszystko być strasznie trudne. Swoich dolegliwości nie bagatelizuj. A czemu wakacje w PL przymusowe? Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale miałam noc. Same koszmary. Brrr... najgorsze, że jakieś głupoty związane z Fifim mi się śniły i teraz tego z głowy wyrzucić nie mogę. A TFU TFU!
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | ||||
Wtajemniczenie
|
Czesc
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ech, faceci ![]() Cytat:
![]() ![]() A moja Z uwielbia K. Brat ją całuje po rączkach, buzi, dzieli się jedzeniem. Czasem zabiera mu zabawkę to się K wkurza ale poza tym dobrze się dogadują ![]() Najlepiej jak K po żłobku łapie ją za rączki i robi tany tany ![]() ![]() Cytat:
![]() Dużo sił, koniecznie idz do lekarza ![]() Ech to zawsze tak chyba jest. Wszystko ma swoje plusy i minusy. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | ||
Zakorzenienie
|
Despa, Oliwka, uściski imieninowe!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a Julka???
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() uwielbiam. mam tu jakieś tomiszcza, tylko nie wiem jak z kolejnością ![]() ![]() (mój ojciec się denerwuje wielka iloscia imion. mnie rosyjskie, a wlasciwie moskiewskie realia zachwycaja) o tak ![]() ![]() ale z napisem "jeep"? odkad zna sie na markach, nie ma sciemy ![]() patrzylam w sieci i najczesciej jeepy sa zdalnie sterowane. ma takie jedno autko, ale jest za delikatne jak na jego jazde (opiera sie całym ciałem o samochod, jakby w kocim grzbiecie ![]() a jaki macie duzy dom. heh... "tany, tany" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Zadomowienie
|
Klementyna
![]() Pani czemu masz wyrzuty wobec Oli? Z. tez oglada sie za K. Najlepsza zabawka ![]() ![]() A jeepa na pewno gdzieś znajdziesz. Najwyżej dorobisz znaczek ![]() Demeter, Pani widzę, że wszystkie trzy mamy szczęście, że córki mają super starszych braci heh sama zawsze chciałam takiego mieć Mnie rozbraja jak K. sie bawi albo gdzieś lata a nagle podleci do Zuzi pocaluje w rączkę albo w główkę i leci dalej. Albo jak ją noszę to chce żeby się schylic, żeby mógł ją pocałować. Wczoraj tak delikatnie glaskal ją po główce, że mój brat powiedział, ż e o wiele oatrozniej podchodzi do malej niż siostry 8-latek do swojego 3-miesięcznego brata Despa Oliwka najlepszego ![]()
#2272 |
Zakorzenienie
|
Cisza, spokój w domu a Dominika nie śpi. Już przed 9 ziewala, tarla oczy, marudzila. Pół dnia mi schodzi na usypianiu jej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Wtajemniczenie
|
Klementyna, głodnemu chleb na myśli
![]() Pani, książki z chęcią pożyczę ![]() ![]() Hehe, markerem napisz JEEP ![]() Malpa, zdrówka dla chłopów! Mój by już testament spisywał! Monika, to może właśnie włącz radio, odkurzacz, pralkę ![]() ![]()
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-11-03 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2274 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ona ma to samo co T. MUSI mnie widzieć (czy kogokolwiek, bo towarzyska jest). nie pobędzie przez 5 sekund sama, bo jest krzyk. np. dziś prasuję, a ona leży przy moich nogach z głową opartą o moją łydę. tak samo myję naczynia czy gotuję. nie jest to komfortowe ani psychicznie, ani fizycznie ![]() i jeszcze po weekendzie z t. najchętniej by była na moich rękach ![]() T. w jej wieku spał te 2 godziny. a ona śpi, ale albo na moich kolanach (jak teraz ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
9 lub 10 XI? tak masz auto? kiedy Ci pasuje ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no taki by lalki jeździły i klakson był ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aaaa ja też ale nawet sie nie przyznawałam ![]() To fakt. Ale jednak co za dużo to niezdrowo, nie mam sił na sprzatanie tego ![]() Cytat:
![]() U nas też jak Z wstanie i płacze to K leci do niej, całuje i woła "cześć dzidzi" i każe ją zabrać. Ostatnio chce sam ją nosić,tzn. niesiemy w dwójke a oni się oboje cieszą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Zadomowienie
|
Demeter hehe super zabawa
![]() Pani myślałam, że masz wyrzuty bo bawisz się z T. a Ola się sobą zajmuje ![]() ![]() Samochodzik miniaturka super pomysł, tylko teraz musisz znaleźć miniaturowe lalki, żeby się nim wozily ![]() Małpka zdrówka, bo zapomniałam. Niezły masz szpital. Oby szybko przeszło Z tymi robotami to i u nas ciężko. Zuzi najlepiej śpi sie przy cycku (jak teraz ![]() ![]() Nawet Karolowi już wbilo się do głowy te moje gadanie i jak mała zaczyna się niecierpliwic to leci i mówi takim lagodzacym glosikiem "juś Duzia juś" ![]()
#2277 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny' dzieki!
Nie ukrywam ze jest to ciężkie.. Próbowalam juz wiele a ciagle nie ma poprawy a jeśli juz to wszystko na chwile.. Po mleku jest lepiej ale przychodzą momenty ze juz w sumie nie wiem czy cos to wszystko daje.. Czuje sie zrezygnowana.. Tak. Jestem u rodziców. Tz wysłał mnie do polski bo fizycznie i psychicznie wysiadam.. Jestem tak nerwowa ze odbijało to sie na nas wszystkich. Nie daje rady i trzeba mi sie do tego przyznać.. A Olaf jeszcze nie ruszył ale jest juz w blokach startowych, dupka w gorze i lada moment ruszy. Polecam Wam domek z kartonu do malowania jako prezent pod choinkę. Super sprawa Ewa bawi sie 4dzien i wciąż jest pod wrażeniem ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze on na pierwszym miejscu. kiedyś myślałam, że młodsze rodzeństwo ma lepiej (bo sama jestem starsza :P), ale to chyba różnie bywa ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() "już, Olusia, już. jeszcze tylko pięć rzeczy". i wszystko robione na raty. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2279 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() dobrze, że masz gdzie ładować akumulatory. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:34.