~~~Czerwcóweczki 2016 - to tu :)~~~ - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-03, 20:04   #2251
olinka012
Zadomowienie

Dot.: ~~~Czerwcóweczki 2016 - to tu :)~~~

Kasa kasa ale to tylko moje zdanie
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 20:07   #2252
kaska87
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Napisane przez kat123 Pokaż wiadomość
Wykreślcie mnie. 3 dn8 temu serce się zatrzymało,czekam na poronienie. Trzymajcie się i powodzenia
tak mi przykro trzymaj się!

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Michru CO Z WAMI???
też o niej myślę
Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Mi gin powiedział, że jak usg wyjdzie niepokojące to będziemy myśleć o reszcie szczegółowych badań genetycznych.
u mnie przy ciąży z Mikim było to samo

Cytat:
Napisane przez MagdaLipa Pokaż wiadomość
Ja właśnie po wizycie... 5t5d wychodzi od daty ostatniej miesiączki, tak samo wychodzi z USG Na razie mamy tylko pęcherzyk i w środku malutkiego groszka Następna wizyta 21.11- podobno wtedy już zobaczymy fajną dziewuszkę (tak, tak- uparłam się, że to będzie dziewczynka )
hej oj żeby to się tak dało uprzeć mojej "córce" pindol wyrósł
Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Witajcie, jestem tu nowa i jesli mnie przyjmiecie, to tu zostanę, polecono mi to forum, że superaśne, duzo uczestniczek i stale cos się dzieje Trochę mnie przytłacza ilośc obecnych, ale pewnie przywyknę
Kilka info o mojej sytuacji: ostatnia miesiaczka 14.09.15 wiec powinien byc gdzies 6 tydz ale lekarz stwierdzil ze ciaza jest mlodsza na jakies 4 tyg. w czwartek mam wizyte to sie dowiem co na biezaco. Biore dufaston na wspomaganie i niepokoje sie cały czas ....
witam

mój Miki się rozchorował na dobre, ma antybiotyk, lek na kaszel i na tą flegmę zalegającą oby tylko wydobrzał, ja dzisiaj wyszłam 2h szybciej z pracy by z nim pobyć

no i zrobiłam na jutro obiad: ogórkową, a na drugie ziemniaczki, colesław i schabowe (ale ja bez mięsa bo nie wchodzi)
i jeszcze mam sałatkę jarzynową

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 20:07   #2253
201711281320
Konto usunięte

Też mi się tak wydaje...
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 20:12   #2254
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
mój Miki się rozchorował na dobre, ma antybiotyk, lek na kaszel i na tą flegmę zalegającą oby tylko wydobrzał, ja dzisiaj wyszłam 2h szybciej z pracy by z nim pobyć
Biedny Miki Dużo zdrówka dla niego!!!!!

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 20:46   #2255
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Mnie moja gin wysyła na badania prenatalne. Dzisiaj jej napisałam, że raczej z nich rezygnuje, to ona zaraz do mnie zadzwoniła i przekonuje, żeby jednak iść. I nie wiem co robić. Koszt to chyba 200zl. Przy Filipie ich nie miałam, miałam usg genetyczne.
Was też wysyłają na te badania?
Mój gin też mi mówił o prenatalnych badaniach coś, ale więcej i dokładniej opowie mi jak przyjdę do niego 13 listopada z wynikami badań i mówi że wtedy sama zadecyduję co robię, ale chyba poprzestanę na samym USG.

Cytat:
Napisane przez MagdaLipa Pokaż wiadomość
Ja właśnie po wizycie... 5t5d wychodzi od daty ostatniej miesiączki, tak samo wychodzi z USG Na razie mamy tylko pęcherzyk i w środku malutkiego groszka Następna wizyta 21.11- podobno wtedy już zobaczymy fajną dziewuszkę (tak, tak- uparłam się, że to będzie dziewczynka )

Mam brać 50% więcej Euthyroxu, być może za 3 tyg pomyślimy o luteinie. No i podobno mam paskudną nadżerkę.
To gratulacje i już ściskam kciuki za kolejną wizytę

Cytat:
Witajcie, jestem tu nowa i jesli mnie przyjmiecie, to tu zostanę, polecono mi to forum, że superaśne, duzo uczestniczek i stale cos się dzieje Trochę mnie przytłacza ilośc obecnych, ale pewnie przywyknę
Kilka info o mojej sytuacji: ostatnia miesiaczka 14.09.15 wiec powinien byc gdzies 6 tydz ale lekarz stwierdzil ze ciaza jest mlodsza na jakies 4 tyg. w czwartek mam wizyte to sie dowiem co na biezaco. Biore dufaston na wspomaganie i niepokoje sie cały czas ....

Witaj tutaj u nas jest bardzo fajnie a z czasem zapamiętamy się wszystkie

Ja dziś czuję się mega zmęczona i leżę sobie całe popołudnie nic nie robiąc, ale dobrze mi z tym jutro idę rano na krew i mocz oddać. I będę lżejsza o 300zł
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 20:49   #2256
silly78
tut tuut

GG do silly78

Zdrowka dla Mikołajka.
Moj wczoraj katar i stan podgoraczkowy, dzis juz tylko katar wiec mam cicha nadzieje ze chorobsko minie nas boczkiem...

Maluch
silly78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 20:52   #2257
dotuniek
Zakorzenienie

L
Cytat:
Kasa kasa ale to tylko moje zdanie
Czy ja wiem... dużo wad serca można wykryć w ten sposób, które można leczyć prenatalnie jeszcze. Mnie jeden z moich lekarzy też wysyła, tylko ze u niego to jest tak ze płaci się 150 w laboratorium za ten test papa, a usg genetyczne on robi sam w ramach wizyty i usg na wizycie prywatnej więc nie trzeba za to dodatkowo płacić, chyba że chodzi się do niego na nfz to proponuje ta jedną wizytę w prywatnym gabinecie bo w gabinecie na nfz ma za słaby sprzęt.

A aaa i dla dziewczyn starszych po 35rż wszystkie badania prenatalne należą się wam na nfz 😊 to też wiem od lekarza bo marudził że mi trochę brakuje

Edytowane przez dotuniek
Czas edycji: 2015-11-03 o 20:53
dotuniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 20:54   #2258
anuszka1984
Zadomowienie

Zapomniałam się pochwalić, że moje dziecko już trzeci dzień z rzędu zasnęło przed 20
Chyba ta zmiana czasu pozytywnie na nią wpłynęła

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Ojj, to dla Jula też zdróweczka!!!!

Stary 2015-11-03, 20:56   #2259
Madzia9999
Zakorzenienie

Uciekam powoli do spania. Ostatnio strasznie szybko robię się senna :/

Zdrowia dla Mikiego i Jula Niech Was pociechy nie zarażają

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 20:57   #2260
silly78
tut tuut

GG do silly78

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić, że moje dziecko już trzeci dzień z rzędu zasnęło przed 20
Chyba ta zmiana czasu pozytywnie na nią wpłynęła

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Ojj, to dla Jula też zdróweczka!!!!
Wow, to super zmiana czasu Wam sie przydala no i te spokojne wieczory, nieocenione
Dzieki za zyczenia zdrowka, przekaze synkowi... Oby sobie wzial do serca

Maluch
Stary 2015-11-03, 20:59   #2261
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez silly78 Pokaż wiadomość
Wow, to super zmiana czasu Wam sie przydala no i te spokojne wieczory, nieocenione :brzydal
Wieczory dłuuugie, że aż nie wiem co robić Odzwyczaiłam się.

Stary 2015-11-03, 21:10   #2262
S0phie
Raczkowanie

PikPik witaj mam juz coreczke trzyletnia w domu

Zdrowia dla Mikiego i Julusia
S0phie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-03, 21:49   #2263
silly78
tut tuut

GG do silly78

Dzieki S0phie

Aniu, popcorn, drink bezalkoholowy, nozki do gory i prosze odpoczywac a nie, ze nie wiesz co robic

Maluch
Stary 2015-11-04, 07:20   #2264
bojatoja
Zakorzenienie

Hej zdrowia dla chłopaków
Mój wczoraj też wyjątkowo poszedł spać wcześniej bo po 20.00, ale co z tego jak wstał o 4.30..
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 07:42   #2265
Platanoides
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Jest szansa, że rozstępy Cię oszczędzą. Ja też mam dużo rozstępów na udach i pośladkach po okresie dojrzewania, a w ciąży nie wyszedł mi ani jeden. Smarowałam się tylko mleczkiem babydream a brzuch miałam ogromnych rozmiarów
dobrze by było
Cytat:
Wykreślcie mnie. 3 dn8 temu serce się zatrzymało,czekam na poronienie. Trzymajcie się i powodzenia
przykro mi Kochana
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Melduje się po
Mały zdrowy jak koń wszystkie parametry w normie, ruszał się jak wściekły Wszystko w porządku
waży 390 gram

wrzucam fotke siusiak na miejscu

gratulacje!
Cytat:
Mnie moja gin wysyła na badania prenatalne. Dzisiaj jej napisałam, że raczej z nich rezygnuje, to ona zaraz do mnie zadzwoniła i przekonuje, żeby jednak iść. I nie wiem co robić. Koszt to chyba 200zl. Przy Filipie ich nie miałam, miałam usg genetyczne.
Was też wysyłają na te badania?
mnie nawet jak lekarz nie zaleci takich badań, w co szczerze wątpię, to zrobimy je na własną rękę. TUTAJ macie artykuł, dlaczego warto robić takie badania. Dla mnie tu nie chodzi o kasę, ale o spokój przyszłych rodziców i ewentualne przygotowanie się na sytuacje inne niż sie spodziewamy.
Cytat:
witamy
Cytat:
Ja miałam okres. 2dni wcześniej i jestem w. 8tyg skąd te różnice?
a Ty umiesz czytać ze zrozumieniem? już tyle razy była tu mowa skąd różnice w wieku ciąży
Cytat:
Napisane przez dotuniek Pokaż wiadomość
L

Czy ja wiem... dużo wad serca można wykryć w ten sposób, które można leczyć prenatalnie jeszcze. Mnie jeden z moich lekarzy też wysyła, tylko ze u niego to jest tak ze płaci się 150 w laboratorium za ten test papa, a usg genetyczne on robi sam w ramach wizyty i usg na wizycie prywatnej więc nie trzeba za to dodatkowo płacić, chyba że chodzi się do niego na nfz to proponuje ta jedną wizytę w prywatnym gabinecie bo w gabinecie na nfz ma za słaby sprzęt.

A aaa i dla dziewczyn starszych po 35rż wszystkie badania prenatalne należą się wam na nfz �� to też wiem od lekarza bo marudził że mi trochę brakuje
zgadzam się TUTAJ macie jeszcze listę chorób jakie mozna wykryć podczas badań prenatalnych

Platanoides jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 07:55   #2266
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Dzień dobry

Jak dziś samopoczucie? Ja z rana czuje się i wygladam za☠☠☠iscie, a potem mnie wydyma, cycki pecznieja, wieczorem brzuch zaczyna bolec od wzdec, jestem zmeczona, marudna i gniewna. I tak kazdego dnia. A tu zero czulosci od meza bo ma angine i sam by chcial zeby nim sie opiekowac ehh chory facet

Zdrowia dla Waszych maluchow

Ja dzis ide na zalozenie tego holtera

MagdaLipka pisalas ze zwiekszyli Ci przyjmowanie Euthyroxu o 50%. A mozesz mi napisac jaka dawke bralas wczesniej i czy wyniki na tsh i ft4 mialas dobre czy gorsze? Bo ja przyjmuje 125mg i jak bylam u lekarza to powiedzial ze jesli beda zle wyniki to bede brala wiecej, a ze wyniki odbieralam u pielegniarki to nic mi nie mowila, bo mialam dobre. Ale troche sie martwie bo ogolnie czytalam ze zwieksza sie dawke w ciazy bez wzgledu na wyniki. I teraz nie wiem

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 07:56   #2267
PikPik09
Raczkowanie

My chodzimy spac o 21.00 jeśli pozniej poloze synka to potem rano ciężko mu wstać a zawsze ma na 8. Ja zaś zaczynam sie wyłączać juz o 20.00 wiec usypiam malego i sama padam.tylko moj m. markuje noca w dzien tez mnie strasznie ciagnie do spania...
mój synek tez chory dzis do 1 nie spaliśmy kaszel niemilosierny i inhalacje i pic i siku.... Dzis nie poszedl bo oboje padamy na twarz.a temp nie ma tylko katar jeszcze.ehh
PikPik09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 08:24   #2268
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Jak dziś samopoczucie? Ja z rana czuje się i wygladam za☠☠☠iscie, a potem mnie wydyma, cycki pecznieja, wieczorem brzuch zaczyna bolec od wzdec, jestem zmeczona, marudna i gniewna. I tak kazdego dnia. A tu zero czulosci od meza bo ma angine i sam by chcial zeby nim sie opiekowac ehh chory facet

Zdrowia dla Waszych maluchow

Ja dzis ide na zalozenie tego holtera

MagdaLipka pisalas ze zwiekszyli Ci przyjmowanie Euthyroxu o 50%. A mozesz mi napisac jaka dawke bralas wczesniej i czy wyniki na tsh i ft4 mialas dobre czy gorsze? Bo ja przyjmuje 125mg i jak bylam u lekarza to powiedzial ze jesli beda zle wyniki to bede brala wiecej, a ze wyniki odbieralam u pielegniarki to nic mi nie mowila, bo mialam dobre. Ale troche sie martwie bo ogolnie czytalam ze zwieksza sie dawke w ciazy bez wzgledu na wyniki. I teraz nie wiem
Kochana, ponieważ mam ok wyniku tsh i ft4 to moi lekarze nie kazali mi zwiększać dawki (ja biorę 175) bo powiedzieli, że nie ma takie potrzeby na razie a większa dawka to większe obciązenie dla naszego serca. ale mam kontrolować co 4 tygodnie
dotuniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 08:26   #2269
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Hej zdrowia dla chłopaków
Mój wczoraj też wyjątkowo poszedł spać wcześniej bo po 20.00, ale co z tego jak wstał o 4.30..
O której???

Cytat:
Napisane przez Platanoides Pokaż wiadomość
dobrze by było

zgadzam się TUTAJ macie jeszcze listę chorób jakie mozna wykryć podczas badań prenatalnych

Czy te choroby wymienione w artykule nie dają żadnych objawów podczas usg prenatalnego? Czy może się okazać, że dziecko jest chore nawet jeśli na usg nie będzie absolutnie nic niepokojącego?
Stary 2015-11-04, 08:46   #2270
Platanoides
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
O której???

Czy te choroby wymienione w artykule nie dają żadnych objawów podczas usg prenatalnego? Czy może się okazać, że dziecko jest chore nawet jeśli na usg nie będzie absolutnie nic niepokojącego?
[/LEFT]
doświadcziny lekarz z dobrym sprzętem jest w stanie wykryć każdą wadę, ale wiadomo zawsze jest ryzyko pomyłki, w obie strony, moze też sie okazać, ze lekarz zobaczy coś niepokojącego, a dziecko urodzi się zdrowe. Osobiście nie znam takich przypadków. Ale znam rodziców, którym badania prenatalne pozwoliły przygotowac sie na przyjście dziecka na świat z zespołem Downa, a innym wykryto u dziecka brak jednej nerki i chore serduszko.
Stary 2015-11-04, 08:55   #2271
201711281320
Konto usunięte

Wydaje mi się, że zespół downa, brak jakiegoś narządu czy nieprawidłową budowę np. serca lekarz jest w stanie zdiagnozować najłatwiej podczas usg prenatalnego ale i później podczas innych badań usg. Oczywiście niepokojący wynik na pewno skłoniłby mnie do dalszych badań ale jeżeli ktoś nie jest w grupie ryzyka i na usg prenatalnym nie ma absolutnie żadnych nieprawidłowości to ja osobiście nie widzę potrzeby dalszej diagnostyki.
Ale oczywiście każdy zrobi jak uważa
Stary 2015-11-04, 08:56   #2272
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez silly78 Pokaż wiadomość
Aniu, popcorn, drink bezalkoholowy, nozki do gory i prosze odpoczywac a nie, ze nie wiesz co robic
Położyłam się spać o 21.30 Ależ się wyspałam!

Cytat:

Moja wstała o 6.40 także luz

Ja dziś z rana czuję się świetnie To chyba kwestia tego, że się wyspałam. Pierwsza noc w ciąży, którą przespałam bez zbędnych wybudzeń..... no i spałam 9 godz.

Stary 2015-11-04, 09:06   #2273
Platanoides
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się, że zespół downa, brak jakiegoś narządu czy nieprawidłową budowę np. serca lekarz jest w stanie zdiagnozować najłatwiej podczas usg prenatalnego ale i później podczas innych badań usg. Oczywiście niepokojący wynik na pewno skłoniłby mnie do dalszych badań ale jeżeli ktoś nie jest w grupie ryzyka i na usg prenatalnym nie ma absolutnie żadnych nieprawidłowości to ja osobiście nie widzę potrzeby dalszej diagnostyki.
Ale oczywiście każdy zrobi jak uważa
no wiadomo, ze dalszą diagnostykę, która jest inwazyjna wykonuje się dopiero, jeśli zostaną wykryte wady przy badaniach nieinwazyjnych takich jak:
- badanie USG
- USG genetyczne
- USG 4D
- Test NIFTY
- Test PAPP-A (test podwójny)
- Test potrójny
- Test zintegrowany
- Badanie przepływu w przewodzie żylnym
- Przepływ przez zastawkę trójdzielną

Jeśli jest wszystko ok, to też nie widzę potrzeby ryzykować badaniami inwazyjnymi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-04, 09:17   #2274
monini2507
Zakorzenienie

A ja dziś średnio wyspana rano musiałam wstać po 6 i jechać do diagnostyki z moczem i krew oddać.
Wyniki spłyną prosto do mojego lekarza także dowiem się co i jak dopiero na wizycie, także trzymajcie kciuki mocno.
Ja dziś na 12 do pracy idę dopiero, a tak mi się nie chce że szok.
Pociesza mnie jedynie piękne słoneczko za oknem.
Zajrzę do Was wieczorkiem a teraz życzę miłego dnia pa
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 09:18   #2275
Claudette1996
Raczkowanie

kat123

Przykro mi

misia880

Cieszę się że wszystko wporządku
Mały piękny

PikPik09

Witaj

A u mnie dziewczyny wczoraj mdłości przez cały dzień, dziś też, wykrakałam że po wszystkich świętych się zacznie
Claudette1996 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 09:21   #2276
CarycaKatharina
Zadomowienie

U mnie tez przyszly wymioty, ale biore prevomit i jest ok. Mam nadzieje ze po wyrwaniu zeba nie bedzie sensacji żadnych...
Stary 2015-11-04, 09:42   #2277
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też planowałam powiedzieć rodzinie podczas świąt Bożego Narodzenia ale zdaje się, że to za późno i już będzie to dokładnie widać. Powiem jak nadarzy się okazja po prostu. Jakby było lato i upały to każdy by zapewne już zauważył, że nagle mi się biust pojawił
My też myślimy nad powiedzeniem dopiero w święta. Jedyną przeszkodą jest to, że po drodze mamy kilka imprez rodzinnych a moja teściowa podejrzliwa i nie chce żeby się sama domyśliła.

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Ja juz myśle w jaki krem zainwestować bo brzuch ma mega płaski i umięsniony bo długo trenowałam boks i taki mi został, i jak myśle , że mi sie tak rozciagnie to juz widze widmo rozstępów
Już myślicie żeby zacząć się smarować? Ja przed ślubem ostro trenowałam, ale potem nogę złamałam i miałam przerwę - stąd nie wiem czy jakieś mięśnie się uchowały

Cytat:
Kasiu strasznie mi przykro. Nie wiem co Ci napisać

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Melduje się po
Mały zdrowy jak koń wszystkie parametry w normie, ruszał się jak wściekły Wszystko w porządku
waży 390 gram

wrzucam fotke siusiak na miejscu

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Misia dorodne dziecię w sobie nosisz Gratuluję

Odnośnie badań to ja po genetycznym będę myśleć, czy coś więcej robić. Nie interesowałam się wcześniej tym tematem stąd trudno mi się wypowiedzieć bo mało o tym wiem.
Stary 2015-11-04, 09:43   #2278
PikPik09
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
U mnie tez przyszly wymioty, ale biore prevomit i jest ok. Mam nadzieje ze po wyrwaniu zeba nie bedzie sensacji żadnych...
ja jako takich mdłosci jeszcze nie mam choc musze jesc regularnie (co mi sie rzadko zdazalo) bo od razu takie gwaltowne reakcje zolodka mam, ssanie okropne i boli. A widze ze mialas przygode z zebem mnie czeka robota w tej materii i sie boje, nie dosc ze terminy dlugie to jeszcze znieczulenia pewnie nie beda chcieli dac. A jestem zmuszona na nfz.... nie znosze robic czegokolwiek na nfz
PikPik09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 09:43   #2279
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Michuru - kciuki trzymam cały czas
Stary 2015-11-04, 09:47   #2280
silly78
tut tuut

GG do silly78

Dzien dobry, dobrego dnia wszystkim

Ja robie prenatalne, ale to juz wiek po temu wiec sie nad tym nie zastanawiam.

Wasze zyczenia pomogly, bo Jul obudzil sie dzis nawet bez kataru. Dzis zaczynaja sie zajecia adaptacyjne w przedszkolu, i chyba jednak sie wybierzemy, bo uwazam ze to wazne. Tym bardziej ze moj mlodzieniec jest mega niesmiala jednostka.

Maluch
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości