|
|
#2251 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ~~~Czerwcóweczki 2016 - to tu :)~~~
Kasa kasa ale to tylko moje zdanie
|
|
|
|
#2252 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
trzymaj się! ![]() też o niej myślę ![]() Cytat:
Cytat:
mojej "córce" pindol wyrósł Cytat:
![]() mój Miki się rozchorował na dobre, ma antybiotyk, lek na kaszel i na tą flegmę zalegającą oby tylko wydobrzał, ja dzisiaj wyszłam 2h szybciej z pracy by z nim pobyć ![]() no i zrobiłam na jutro obiad: ogórkową, a na drugie ziemniaczki, colesław i schabowe (ale ja bez mięsa bo nie wchodzi ) i jeszcze mam sałatkę jarzynową
|
|
#2253 |
|
Konto usunięte
|
Też mi się tak wydaje...
|
|
|
|
#2254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dużo zdrówka dla niego!!!!!
|
|
#2255 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Witaj tutaj u nas jest bardzo fajnie a z czasem zapamiętamy się wszystkie ![]() Ja dziś czuję się mega zmęczona i leżę sobie całe popołudnie nic nie robiąc, ale dobrze mi z tym jutro idę rano na krew i mocz oddać. I będę lżejsza o 300zł
|
|||
|
|
|
#2256 |
|
tut tuut
|
Zdrowka dla Mikołajka.
Moj wczoraj katar i stan podgoraczkowy, dzis juz tylko katar wiec mam cicha nadzieje ze chorobsko minie nas boczkiem... |
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
LCzy ja wiem... dużo wad serca można wykryć w ten sposób, które można leczyć prenatalnie jeszcze. Mnie jeden z moich lekarzy też wysyła, tylko ze u niego to jest tak ze płaci się 150 w laboratorium za ten test papa, a usg genetyczne on robi sam w ramach wizyty i usg na wizycie prywatnej więc nie trzeba za to dodatkowo płacić, chyba że chodzi się do niego na nfz to proponuje ta jedną wizytę w prywatnym gabinecie bo w gabinecie na nfz ma za słaby sprzęt.
A aaa i dla dziewczyn starszych po 35rż wszystkie badania prenatalne należą się wam na nfz 😊 to też wiem od lekarza bo marudził że mi trochę brakuje Edytowane przez dotuniek Czas edycji: 2015-11-03 o 20:53 |
|
|
|
#2258 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam się pochwalić, że moje dziecko już trzeci dzień z rzędu zasnęło przed 20
Chyba ta zmiana czasu pozytywnie na nią wpłynęła ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Ojj, to dla Jula też zdróweczka!!!!
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam powoli do spania. Ostatnio strasznie szybko robię się senna :/
Zdrowia dla Mikiego i Jula Niech Was pociechy nie zarażają
|
#2260 | |
|
tut tuut
|
Cytat:
zmiana czasu Wam sie przydala no i te spokojne wieczory, nieocenione ![]() Dzieki za zyczenia zdrowka, przekaze synkowi... Oby sobie wzial do serca |
|
|
|
|
#2261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Odzwyczaiłam się.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2262 |
|
Raczkowanie
|
PikPik witaj
mam juz coreczke trzyletnia w domu ![]() Zdrowia dla Mikiego i Julusia |
|
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
zdrowia dla chłopaków Mój wczoraj też wyjątkowo poszedł spać wcześniej bo po 20.00, ale co z tego jak wstał o 4.30.. |
|
|
|
#2265 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje!Cytat:
Cytat:
a Ty umiesz czytać ze zrozumieniem? już tyle razy była tu mowa skąd różnice w wieku ciąży ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2266 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Jak dziś samopoczucie? Ja z rana czuje się i wygladam za☠☠☠iscie, a potem mnie wydyma, cycki pecznieja, wieczorem brzuch zaczyna bolec od wzdec, jestem zmeczona, marudna i gniewna. I tak kazdego dnia. A tu zero czulosci od meza bo ma angine i sam by chcial zeby nim sie opiekowac ehh chory facet ![]() Zdrowia dla Waszych maluchow ![]() Ja dzis ide na zalozenie tego holtera ![]() MagdaLipka pisalas ze zwiekszyli Ci przyjmowanie Euthyroxu o 50%. A mozesz mi napisac jaka dawke bralas wczesniej i czy wyniki na tsh i ft4 mialas dobre czy gorsze? Bo ja przyjmuje 125mg i jak bylam u lekarza to powiedzial ze jesli beda zle wyniki to bede brala wiecej, a ze wyniki odbieralam u pielegniarki to nic mi nie mowila, bo mialam dobre. Ale troche sie martwie bo ogolnie czytalam ze zwieksza sie dawke w ciazy bez wzgledu na wyniki. I teraz nie wiem
|
#2267 |
|
Raczkowanie
|
My chodzimy spac o 21.00 jeśli pozniej poloze synka to potem rano ciężko mu wstać a zawsze ma na 8. Ja zaś zaczynam sie wyłączać juz o 20.00 wiec usypiam malego i sama padam.tylko moj m. markuje noca
w dzien tez mnie strasznie ciagnie do spania...mój synek tez chory dzis do 1 nie spaliśmy kaszel niemilosierny i inhalacje i pic i siku.... Dzis nie poszedl bo oboje padamy na twarz.a temp nie ma tylko katar jeszcze.ehh |
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2269 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czy te choroby wymienione w artykule nie dają żadnych objawów podczas usg prenatalnego? Czy może się okazać, że dziecko jest chore nawet jeśli na usg nie będzie absolutnie nic niepokojącego? |
||
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
doświadcziny lekarz z dobrym sprzętem jest w stanie wykryć każdą wadę, ale wiadomo zawsze jest ryzyko pomyłki, w obie strony, moze też sie okazać, ze lekarz zobaczy coś niepokojącego, a dziecko urodzi się zdrowe. Osobiście nie znam takich przypadków. Ale znam rodziców, którym badania prenatalne pozwoliły przygotowac sie na przyjście dziecka na świat z zespołem Downa, a innym wykryto u dziecka brak jednej nerki i chore serduszko.
|
|
|
|
#2271 |
|
Konto usunięte
|
Wydaje mi się, że zespół downa, brak jakiegoś narządu czy nieprawidłową budowę np. serca lekarz jest w stanie zdiagnozować najłatwiej podczas usg prenatalnego ale i później podczas innych badań usg. Oczywiście niepokojący wynik na pewno skłoniłby mnie do dalszych badań ale jeżeli ktoś nie jest w grupie ryzyka i na usg prenatalnym nie ma absolutnie żadnych nieprawidłowości to ja osobiście nie widzę potrzeby dalszej diagnostyki.
Ale oczywiście każdy zrobi jak uważa
|
|
|
|
#2272 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ależ się wyspałam!Cytat:
![]() ![]() Moja wstała o 6.40 także luz ![]() ********* Ja dziś z rana czuję się świetnie
|
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- badanie USG - USG genetyczne - USG 4D - Test NIFTY - Test PAPP-A (test podwójny) - Test potrójny - Test zintegrowany - Badanie przepływu w przewodzie żylnym - Przepływ przez zastawkę trójdzielną Jeśli jest wszystko ok, to też nie widzę potrzeby ryzykować badaniami inwazyjnymi |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś średnio wyspana rano musiałam wstać po 6 i jechać do diagnostyki z moczem i krew oddać.
Wyniki spłyną prosto do mojego lekarza także dowiem się co i jak dopiero na wizycie, także trzymajcie kciuki mocno. Ja dziś na 12 do pracy idę dopiero, a tak mi się nie chce że szok. Pociesza mnie jedynie piękne słoneczko za oknem. Zajrzę do Was wieczorkiem a teraz życzę miłego dnia pa |
|
|
|
#2275 |
|
Raczkowanie
|
kat123
Przykro mi misia880 Cieszę się że wszystko wporządku Mały piękny ![]() PikPik09 Witaj A u mnie dziewczyny wczoraj mdłości przez cały dzień, dziś też, wykrakałam że po wszystkich świętych się zacznie |
|
|
|
#2276 |
|
Zadomowienie
|
U mnie tez przyszly wymioty, ale biore prevomit i jest ok. Mam nadzieje ze po wyrwaniu zeba nie bedzie sensacji żadnych...
|
#2277 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję Odnośnie badań to ja po genetycznym będę myśleć, czy coś więcej robić. Nie interesowałam się wcześniej tym tematem stąd trudno mi się wypowiedzieć bo mało o tym wiem.
|
|
#2278 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2279 |
|
Wtajemniczenie
|
Michuru - kciuki trzymam cały czas
|
#2280 |
|
tut tuut
|
Dzien dobry, dobrego dnia wszystkim
![]() Ja robie prenatalne, ale to juz wiek po temu wiec sie nad tym nie zastanawiam. Wasze zyczenia pomogly, bo Jul obudzil sie dzis nawet bez kataru. Dzis zaczynaja sie zajecia adaptacyjne w przedszkolu, i chyba jednak sie wybierzemy, bo uwazam ze to wazne. Tym bardziej ze moj mlodzieniec jest mega niesmiala jednostka. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:57.

trzymaj się! 

(tak, tak- uparłam się, że to będzie dziewczynka
mojej "córce" pindol wyrósł
oby tylko wydobrzał, ja dzisiaj wyszłam 2h szybciej z pracy by z nim pobyć 

gratulacje!