Lato minęło, jesień nadeszła, zima tuż tuż - wątek starań i mamuś cz.XV - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-01-12, 16:25   #2251
Calineczka 27
Zakorzenienie

Dot.: Lato minęło, jesień nadeszła, zima tuż tuż - wątek starań i mamuś cz.XV

Kurde no... Chyba nam dala te kaszkę sinlac, bo maly malo przybieral. Powiedziala, ze jest kaloryczna i bezmleczna. Nie czytalam jeszcze o tym nic a nic. To nie dam jak cukier. Zglebie temat kaszek najpierw.

Nie wiem, czy to sie sprawdza, ale sa takie siatki na pokarmy stale np. owoce itd.
Calineczka 27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-12, 17:28   #2252
aggo_di
Wtajemniczenie

CALI tu masz sklad Sinlacu:
Mąka ryżowa 53,8%, mączka chleba świętojańskiego 15%, sacharoza, maltodekstryna, oleje roślinne, węglan wapnia, syrop glukozowy, kwas cytrynowy (regulator kwasowości), fosforan sodu (przeciwutleniacz), witaminy (C, niacyna, E, B1, A, B2, B6, kwas foliowy, kwas pantotenowy, biotyna, D, B12), pirofosforan żelazowy, siarczan cynku, jodek potasu, kultury bakterii Bifidobacterium lactis.

Wybór kaszek jest ogromny. Dla mnie wiele skladnikow w nich mozna sobie darowac. chocby syrop glukozowy.
Trzeba czytac sklady jesli chce sie uniknac cukru, aromatów itd.
Ja używam czasem jak Mlebi holle (ale po niej moj Maluch nie spi tak dlugo ), ale też "zwykłych" kasz. Na poczatku blendowalam, ale krotko- dosc szybko "spodobala" mu sie grudkowatosc w jedzeniu

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

GRYZIU bez Tesciowej to jednak inne zycie... kiedy idziecie "na swoje"?

KISS a Ty dobrze sie dogadujesz z rodzicami? bo dobrze pamietam, ze mueszkacie z Twpoimi?

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

FIONA- mozemy sobie podac rece ze spaniem dzieciakow godzin bez pobudki? no way kaszka/ mm/ obiad / brak drzemek w ciagu dnia- nie dają dluzszego spanka. Moze po skonczeniu roczku bedzie lepiej? Zostalo mu juz niedlugo, to moze wytrzymam. Choc jak ide fo pracy to czasem ciezko mi dobrze zatuszowac cienie pod oczami nie mowie jjuz o wyslowieniu sie sensownym
aggo_di jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-12, 17:30   #2253
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Aggo póki co jest tak, że ja jestem gotowa mieć zrobione tylko łazienki i kuchnię i już się wyprowadzać. Panele i malowanie na bieżąco. Mały ma swoje łóżeczko, a my na materacu. I jeśli tak, to może już w kwietniu się uda
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-12, 17:40   #2254
Lwic88a
Zadomowienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;54103630]Kanwa a Ty kiedy idziesz podglądać swoje małe?

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Lwica a Ty?[/QUOTE]

Ja 22.01 zobaczę Kropka. Juz będzie spory. Jeszcze czasami mdłości się zdarzają nawet raz w pracy wymiotowalam po zjedzeniu naleśników.
Lwic88a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-12, 17:42   #2255
aggo_di
Wtajemniczenie

Lwica a idzesz na zwolneine?
aggo_di jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-12, 19:16   #2256
mariolaw_132
Zakorzenienie

Gryzia moje tabsy zaczynaja sie na l..... Ale nie pamietamco dalej a nie mam ich pod reka. Zjadam juz 3 opakowanie.
mariolaw_132 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-12, 19:48   #2257
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Gryzia super że teściowa wyjeżdża
Chyba sobie kupisz z tej okazji picolo co?:P

Paluszku mega mega kciuki za pozytywny test
Jak dzieciaki?Kiedy ferie mają?

Cali masz już ta fb? Ja czekam wciąż
Co u Dominika?Dawaj jakąś fotę do albumu

Fionka jak Lenki jedzenie?Nadal do butli się nie przekona z mm?

Kiss a jak bioderka Filipka?Kiedy teraz wizyta?

Buu współczuję kochana
Będziesz w domu dopóki młodsza nie pójdzie do przedszkola?Czy jednak trzecie bejbi?

Mariola gratki zębów u Cezarka

Lwica jak samopoczucie?Mdłości są?

Nowa co tam u Majki?

Mlebi jak tam Twój maluch?Ile już ma?

Magiusa a Daro chodzi do publicznego żłobka?Powiedz jak to cenowo wychodzi?

Elinka niezły ten Twój Szymon akrobata

Coś co u bliźniaków?Ty się sama nimi opiekujesz czy masz kogoś do pomocy?

Brawurka co tam u Hanutka?Je już wszystko?
Do prywatnego. W tym roku sa fajne doplaty wiec razem z nedzeniem placimy tylko 700 pln. A to wez pod uwage w duzym miesxie Poznan

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny!

Dostałam okres i laktacja mi się zatrzymała. Chyba...

Młody placze przy piersi ze nic mu nie leci. Próbuje ręcznie odciągać lub laktatorem a tak nic nie idzie.

Piersi tkliwe i obrzmiale. Nie wiem co robić...

Nauczył by się, w sensie stary hehe

Wczoraj byliśmy. Jest poprawa ale dalej musimy nosić szelki. Szlag...

Był inny lekarz. Bardzo fajny i pierwsze co zrobił usg. Bardzo szybko i dziecko mi nie płakało. Potem spytał się czy choruje na tarczyce.
Powiedział ze te bioderko to przez nią.

Ale będziesz miała spokój

kurcze ja to okresu nie mam juz 10.5 miesiaca i na razie sie nie zapowiada

Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość
Fionka moja to leniuszek i tez się nie przekrecala. Ba nawet z raczkowania siąść nie chciała. bo przecież mama jest 😂 mama powiedziała stop i Hannah nagle zaczęła wszystko sama

Paluszkowa kciuki mocno zaciskam !

Kanwus tak tak.Hannah juz wszystko je.Procz grzybów i orzechów .Mleko krowie tez pije.Sniadania, obiady, kolacje je normalnie z nami.wiec butla tylko o 22 i nad ranem

powiem Ci ze ja najbardziej lubie juz ten czas jak dziecko jw wszystko to co dorosly. Tzn.u nas Bart juz w sumie tez moze wiekszosc ( bo prawie 11 mies ma) ale jeszcze czesc rozmemlanych czy malutkie kawaleczki.

Cytat:
Napisane przez Calineczka 27 Pokaż wiadomość
Fiona, jaką kaszkę dajesz? Nam na razie pediatra zaleciła Sinlac, ale ona bezglutenowa jest. Jak się wprowadza gluten? Codziennie po łyżeczce? Czyli co: jakaś kaszka glutenowa czy słoiczki niektóre?

Pije z butelki, ale nie z Medeli i tylko ja go umiem nakarmić. Muszę czasem pokombinować, więc i tak g... mi to daje, bo mi chodzi o to, żeby ktoś mu dał. A Dominik też je często. Odkąd się obudził w nocy to już z 8 razy jadł.

Kanwa, normalnie nie mam czasu na tego face'a. Jeszcze muszę dzisiaj do pracy lecieć na 2,5 h.

Fiona, odnośnie pracy. Siedź na dupie. Gdybyś miała pracę marzeń, do tego dobrze płatną to co innego, ale tak od razu nie znajdzie się taka, żeby udało się zapłacić niańce, za dojazdy i jeszcze dobrze na tym wyjść. Efekt byłby taki, że obca osoba wychowywałaby ci dzieci, a ty byś się najeździła i nakombinowała. Nie warto. Myślę, że większość z nas tu podejmie taką decyzję. Nie wierzę, że któraś po roku wróci na etat. No może może na pół jak ma pomoc w rodzinie, której nie trzeba zapłacić. Nie wiem, ile taka niania bierze? U nas 10-12 zł. To ile by trzeba mieć na godzinę, żeby się opłacało...

Ja też nie biorę tabletek i nie planuję.
Cali jesli moge. Jesli Twoj Dominik nie ma zDnych uczulen to rzuc w cholere sinlac bo jest jedno wielkie gowno. kaszka napakowana na maxa cukrami i nic poza tym. Szczerze mowiac ja siw czesto podaje jak dzidcko malo tyje po to by przybralo a i tak znam wielu rodzicow ktorzy wola w tej syt.i tak jej nie dawac.
Ale odpowiadajac na pytanie o gluten. To tak. Ekspozycje sie robi dajac po 1 lyzce stolowej kaszki z glutensm przez 2 miesiace. Mozesz dawac sama lub mieszac z obiadkiem czy czymkolwiek. Dodam jednak ze od tefo roku tj.juz zeszlego zlikwidowali tzw.ekspozycje i nie musisz jej robic. Mozesz podawac ile chcesz i kiedy chcesz. Te zalecenia z ekspozycja sa sprzed 2 lat. Nie mniej ja Bartkowi robilam bo czulam sie tak bezpieczniej.

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
kanwa mały ma już prawie rok
mam problem że je tylko papki- nie chce nic innego

na noc daje jaglanke z holle i śpi całą noc

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Wydaje mi sie ze warto bys uparcis podawala te kawalki bo im dluzej bedzie jadl papki tym ciezwj pojdzie uczenie kawalkow.

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;54107749]Aggo póki co jest tak, że ja jestem gotowa mieć zrobione tylko łazienki i kuchnię i już się wyprowadzać. Panele i malowanie na bieżąco. Mały ma swoje łóżeczko, a my na materacu. I jeśli tak, to może już w kwietniu się uda [/QUOTE]

O my mamy ten sam plan. Tzn.chcemy odmalowac dom, polozyc plytki i panele. Zrobic kuchnie i lazienki i sie wprowadzax. Podstawowe lozka bedziemy mieli a reszte stopniowo dokoptujemye
Teraz wlasnie z kolezanks projektantka dopraxowujemy juz ku koncowi projekt naszej kuchni i za chwile bierzemy sie za lazienki

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-12, 20:12   #2258
mariolaw_132
Zakorzenienie

Limetic, tak sie nazywaja moje anty.
Stary 2016-01-12, 20:14   #2259
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Kryzys w cyckach opanowany.
Znalazłam zatkane kanaliki w oby dwu piersiach. Musiałam wejść po prysznic by to wylookac. Nie pytajcie jak to tryskało, a jaka ulga.

Okresu nie ma. Nie wiem skąd ta krew.
Cytat:
Napisane przez aggo_di Pokaż wiadomość
CALI tu masz sklad Sinlacu:
Mąka ryżowa 53,8%, mączka chleba świętojańskiego 15%, sacharoza, maltodekstryna, oleje roślinne, węglan wapnia, syrop glukozowy, kwas cytrynowy (regulator kwasowości), fosforan sodu (przeciwutleniacz), witaminy (C, niacyna, E, B1, A, B2, B6, kwas foliowy, kwas pantotenowy, biotyna, D, B12), pirofosforan żelazowy, siarczan cynku, jodek potasu, kultury bakterii Bifidobacterium lactis.

Wybór kaszek jest ogromny. Dla mnie wiele skladnikow w nich mozna sobie darowac. chocby syrop glukozowy.
Trzeba czytac sklady jesli chce sie uniknac cukru, aromatów itd.
Ja używam czasem jak Mlebi holle (ale po niej moj Maluch nie spi tak dlugo ), ale też "zwykłych" kasz. Na poczatku blendowalam, ale krotko- dosc szybko "spodobala" mu sie grudkowatosc w jedzeniu

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

GRYZIU bez Tesciowej to jednak inne zycie... kiedy idziecie "na swoje"?

KISS a Ty dobrze sie dogadujesz z rodzicami? bo dobrze pamietam, ze mueszkacie z Twpoimi?

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

FIONA- mozemy sobie podac rece ze spaniem dzieciakow godzin bez pobudki? no way kaszka/ mm/ obiad / brak drzemek w ciagu dnia- nie dają dluzszego spanka. Moze po skonczeniu roczku bedzie lepiej? Zostalo mu juz niedlugo, to moze wytrzymam. Choc jak ide fo pracy to czasem ciezko mi dobrze zatuszowac cienie pod oczami nie mowie jjuz o wyslowieniu sie sensownym
Mieszka się jako tako. Człowiek chciałby być juz na swoim, ale nie ukrywam czasami jest ciężko. Choć rodzice nie wtrącaja nam się to są zgrzyty

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Cali daje kaszkę. Zaczęliśmy drugie opakowanie. Dostaje na noc, ale co z tego jak za 2 h jest głodna. Druga sprawa ona je mało, a często.
I co przekonałaś Dominika do picia z butli ?

Kiss przystawiaj Filipka do tej piersi gdzie masz zastój. Parę razy i powinno pomóc.

Brawurko u nas nie ma już noszenia. Leżę obok niej na dywanie.
Szybko z tym mlekiem .
Młody nic by nie wyciągnął bo nic nie leciało.
Cytat:
Fiona, jaką kaszkę dajesz? Nam na razie pediatra zaleciła Sinlac, ale ona bezglutenowa jest. Jak się wprowadza gluten? Codziennie po łyżeczce? Czyli co: jakaś kaszka glutenowa czy słoiczki niektóre?

Pije z butelki, ale nie z Medeli i tylko ja go umiem nakarmić. Muszę czasem pokombinować, więc i tak g... mi to daje, bo mi chodzi o to, żeby ktoś mu dał. A Dominik też je często. Odkąd się obudził w nocy to już z 8 razy jadł.

Kanwa, normalnie nie mam czasu na tego face'a. Jeszcze muszę dzisiaj do pracy lecieć na 2,5 h.

Fiona, odnośnie pracy. Siedź na dupie. Gdybyś miała pracę marzeń, do tego dobrze płatną to co innego, ale tak od razu nie znajdzie się taka, żeby udało się zapłacić niańce, za dojazdy i jeszcze dobrze na tym wyjść. Efekt byłby taki, że obca osoba wychowywałaby ci dzieci, a ty byś się najeździła i nakombinowała. Nie warto. Myślę, że większość z nas tu podejmie taką decyzję. Nie wierzę, że któraś po roku wróci na etat. No może może na pół jak ma pomoc w rodzinie, której nie trzeba zapłacić. Nie wiem, ile taka niania bierze? U nas 10-12 zł. To ile by trzeba mieć na godzinę, żeby się opłacało...

Ja też nie biorę tabletek i nie planuję.
Ja najprawdopodobniej nie będę wracała ale to ciche plany.

Edytowane przez Kissmisiaa
Czas edycji: 2016-01-12 o 20:17
Kissmisiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-12, 20:17   #2260
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Gryzia super że teściowa wyjeżdża
Chyba sobie kupisz z tej okazji picolo co?:P

Paluszku mega mega kciuki za pozytywny test
Jak dzieciaki?Kiedy ferie mają?

Cali masz już ta fb? Ja czekam wciąż
Co u Dominika?Dawaj jakąś fotę do albumu

Fionka jak Lenki jedzenie?Nadal do butli się nie przekona z mm?

Kiss a jak bioderka Filipka?Kiedy teraz wizyta?

Buu współczuję kochana
Będziesz w domu dopóki młodsza nie pójdzie do przedszkola?Czy jednak trzecie bejbi?

Mariola gratki zębów u Cezarka

Lwica jak samopoczucie?Mdłości są?

Nowa co tam u Majki?

Mlebi jak tam Twój maluch?Ile już ma?

Magiusa a Daro chodzi do publicznego żłobka?Powiedz jak to cenowo wychodzi?

Elinka niezły ten Twój Szymon akrobata

Coś co u bliźniaków?Ty się sama nimi opiekujesz czy masz kogoś do pomocy?

Brawurka co tam u Hanutka?Je już wszystko?
Blizniaki lobuzuja jutro mamy kontrole u neonatologa
Jak jestem w domu to sama. Do poludnia jest moja mama ale ona wiadomo non stop cos robi. Jak nie jestem w pracy to jestem sama z nimi
Stary 2016-01-12, 20:17   #2261
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Do prywatnego. W tym roku sa fajne doplaty wiec razem z nedzeniem placimy tylko 700 pln. A to wez pod uwage w duzym miesxie Poznan

kurcze ja to okresu nie mam juz 10.5 miesiaca i na razie sie nie zapowiada

powiem Ci ze ja najbardziej lubie juz ten czas jak dziecko jw wszystko to co dorosly. Tzn.u nas Bart juz w sumie tez moze wiekszosc ( bo prawie 11 mies ma) ale jeszcze czesc rozmemlanych czy malutkie kawaleczki.

Cali jesli moge. Jesli Twoj Dominik nie ma zDnych uczulen to rzuc w cholere sinlac bo jest jedno wielkie gowno. kaszka napakowana na maxa cukrami i nic poza tym. Szczerze mowiac ja siw czesto podaje jak dzidcko malo tyje po to by przybralo a i tak znam wielu rodzicow ktorzy wola w tej syt.i tak jej nie dawac.
Ale odpowiadajac na pytanie o gluten. To tak. Ekspozycje sie robi dajac po 1 lyzce stolowej kaszki z glutensm przez 2 miesiace. Mozesz dawac sama lub mieszac z obiadkiem czy czymkolwiek. Dodam jednak ze od tefo roku tj.juz zeszlego zlikwidowali tzw.ekspozycje i nie musisz jej robic. Mozesz podawac ile chcesz i kiedy chcesz. Te zalecenia z ekspozycja sa sprzed 2 lat. Nie mniej ja Bartkowi robilam bo czulam sie tak bezpieczniej.

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Wydaje mi sie ze warto bys uparcis podawala te kawalki bo im dluzej bedzie jadl papki tym ciezwj pojdzie uczenie kawalkow.

O my mamy ten sam plan. Tzn.chcemy odmalowac dom, polozyc plytki i panele. Zrobic kuchnie i lazienki i sie wprowadzax. Podstawowe lozka bedziemy mieli a reszte stopniowo dokoptujemye
Teraz wlasnie z kolezanks projektantka dopraxowujemy juz ku koncowi projekt naszej kuchni i za chwile bierzemy sie za lazienki
Dzięki na info
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-12, 20:28   #2262
Calineczka 27
Zakorzenienie

Magi, dzięki. Jeszcze nie dałam tego sinlacu i nie dam.

Kiss, ło matko. Nigdy nie miałam takiej sytuacji.

Nie wiem, czy dobrze zrobiłam, że pozwoliłam D. spać w łóżku. Nie żeby mnie to męczyło, bo mi tak wygodnie, ale on coraz bardziej kumaty jest i boję się, że już tak zostanie.
Stary 2016-01-12, 20:52   #2263
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Magi, dzięki. Jeszcze nie dałam tego sinlacu i nie dam.

Kiss, ło matko. Nigdy nie miałam takiej sytuacji.

Nie wiem, czy dobrze zrobiłam, że pozwoliłam D. spać w łóżku. Nie żeby mnie to męczyło, bo mi tak wygodnie, ale on coraz bardziej kumaty jest i boję się, że już tak zostanie.
Ja swojego zawsze przenoszę do łóżeczka ale jak mam gorszy dzień to śpi ze mną.
Nam to nie przeszkadza. Będzie chciał to będzie spał w łóżeczku
Stary 2016-01-13, 04:19   #2264
kanwa
Zakorzenienie

Gryzia jaki rozmiar nosi teraz Aleks?
Stary 2016-01-13, 04:26   #2265
Konto usunięte

Kanwa jeszcze 56. Ale powoli wyrasta i będziemy przechodzić na 62
Czemu nie śpisz?

Dziewczyny czy Wasze dzieci też ulewały z takim chlustem?
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-13, 04:32   #2266
201704210903
Konto usunięte

magi a z czym dajesz chleb?

---------- Dopisano o 05:32 ---------- Poprzedni post napisano o 05:30 ----------

gryzia raz to sobie do oka nachlustal bo takie fontanny leciały

dla mnie to był koszmar bo się bałam że się w nocy udusi

201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-13, 04:37   #2267
Konto usunięte

No właśnie ja tego szczerze nienawidzę. Ulewanie i czkawka to są najgorsze rzeczy, które mają miejsce u niemowlaka. Wczoraj mi 2 razy tak ulał. Raz jak go trzymałam na ramieniu, drugi raz wieczorem po karmieniu jak go usypiałam... Aż do lekarza dzwoniłam w panice... Na szczęście reszta nocy już bez takiego chlustania, ale łóżeczko stoi na książkach, żeby miał głowę wysoko.
Stary 2016-01-13, 04:44   #2268
kanwa
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;54112828]Kanwa jeszcze 56. Ale powoli wyrasta i będziemy przechodzić na 62
Czemu nie śpisz?

Dziewczyny czy Wasze dzieci też ulewały z takim chlustem?[/QUOTE]

To długo w 56.Miesiąc.

Nie mogę spać Budzę się o różnych porach w nocy i już nie mogę zasnąć.To i tak że dziś o 4 się obudziłam a nie o 2.
Muszę zapytać na wizycie czy coś mogę na bezsenność w ciąży poradzić.Czasami jestem już zmęczona bardzo jak 3 dni pośpię po 4 godziny np.

Gryziu współczuję tego ulewania.To musi być bardzo stresujące
Stary 2016-01-13, 05:14   #2269
Konto usunięte

Kanwa no mam ochotę zejść na zawał jak tak ulewa. Niestety nie ma na to rady, chyba że wiąże się to z nie przybieraniem na wadze, to można podawać preparat zagęszczający mleko w brzuszku.

---------- Dopisano o 06:14 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ----------

Też się budziłam, ale nie aż tak ekstremalnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-13, 06:15   #2270
201704210903
Konto usunięte

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;54112838]No właśnie ja tego szczerze nienawidzę. Ulewanie i czkawka to są najgorsze rzeczy, które mają miejsce u niemowlaka. Wczoraj mi 2 razy tak ulał. Raz jak go trzymałam na ramieniu, drugi raz wieczorem po karmieniu jak go usypiałam... Aż do lekarza dzwoniłam w panice... Na szczęście reszta nocy już bez takiego chlustania, ale łóżeczko stoi na książkach, żeby miał głowę wysoko.[/QUOTE]

też tak mieliśmy- książki plus taka poduszka pod materac

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

kanwa a może melisa?

201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-13, 06:20   #2271
mariolaw_132
Zakorzenienie

Gryzia mi Czarek bardzo zadko ulewal i ulewa ale raz byla taka fontanna ze w mleku bylam ja i on. To byla noc i nie wiedzialam za co chwycic
Stary 2016-01-13, 06:38   #2272
Calineczka 27
Zakorzenienie

Wiem, ze to marne rozwiązanie i ostatecznosc, ale ja dawalam gasstrotuss na ulewanie, bo u nas chodzilo o wagę.
Stary 2016-01-13, 07:02   #2273
Konto usunięte

U nas taka fontanna się zdarzyła chyba 4 raz...

Cali słyszałam o Nutritrion.

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Uwielbiam karmienie na leżąco - mały je, ja dosypiam
Stary 2016-01-13, 07:03   #2274
Calineczka 27
Zakorzenienie

Ten gasstrotuss to jest syropek a inne zageszczaja mleko np. ten nutri...
Stary 2016-01-13, 07:20   #2275
Konto usunięte

Aha. I pomogło?
Stary 2016-01-13, 07:29   #2276
Calineczka 27
Zakorzenienie

Troche bylo lepiej. Tylko tam jest napisane po kazdym posilku a ja dawalam tak ze dwa razy dziennie
Stary 2016-01-13, 07:29   #2277
Cos_
Zakorzenienie

Gryzia moze zainwestuj w klin.??

Kanwa ja nie moglam spac ostatnie dwa msc bo co godzine biegalam do wc.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-13, 07:32   #2278
Konto usunięte

Cos póki co podniesienie łóżeczka chyba daje radę. A jak nie to będę myśleć dalej no i ostatecznie to ulewanie powinno się skończyć za jakieś 2.5 miesiąca
Stary 2016-01-13, 07:45   #2279
mariolaw_132
Zakorzenienie

Jak Aleks sie nauczy to bedzie sobie radzil z ulewaniem .

Jak ja karmilam na lezaco to nigdy nie przysypialam.

My mamy klin pod materacem.

Cali a co do spania w lozeczku to wg mnie juz ppwinnas to robic bo maly jest coraz madrzejszy i bedziesz miala problem.
Stary 2016-01-13, 07:58   #2280
Konto usunięte

Mariola ja tylko rano karmię na leżąco i to przysypianie to takie bardziej dojście do siebie po nocy. Oczy mi się zamykają, ale co chwilę otwieram i zerkam na małego normalnie to karmię na fotelu, bo mogłabym zasnąć i coś małemu zrobić. A tak to muszę trzymać pion
A on sobie radzi, wcale mu to nie przeszkadza. Mało tego, wczoraj jak chlusnął wieczorem to natychmiast zasnął i się uśmiechał przez sen. Efekt był taki, że zmieniłam mu tylko tetrę pod głową, żeby nie mial mokro i spał w mokrym łóżeczku matka Polka nie ma co

Edytowane przez d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Czas edycji: 2016-01-13 o 08:00
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości