|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 10
Niezawsze, a owsianka na wodzie? Zosi dalam wczoraj owsianke na wodzie (200 ml) z sokiem malinowym i 3h nie minęły i juz byla głodna. Na mleku nie chciała jeść...
|
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe nie ma szans 😁 ostatnim razem jak skolowalam nianke by iść na Bonda z mężem udało nam się obejrzeć reklamy i kilka zwiastunow.. Dobrze ze kino mamy ulice obok, maz biegł z powrotem a ja szłam z cola i popcornem 😜
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co sie stało wtedy ??
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
Nic szczególnego, panna się obudziła i wpadła w panikę, płakała strasznie nie do opanowania, dopiero jak nas zobaczyła się uspokoiła 😳 moja mamę rzadko widuje, w sumie obce miejsce, wystraszyła się biedulka 😖 a spała już tym nocnym snem, bylam pewna ze do 3 przynajmniej się nie obudzi a tu proszę 😉
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojj bidulka, musiala sie wystraszyć ale miała zgaszone światło i sie zorientowała, ze jest gdzie indziej ?![]() A mama sie pewnie pokazała przed Waszym wyjściem ? Moja na początku jak Ala była mniejsza i miała zostać to sie nie pokazywała jak przyjeżdzała do nas, zeby Ala nie wyczuła, ze wychodzimy Teraz juz normalnie i tesciowa tak samo W ogóle to rozmawiałam ze znajoma, ostatnio miała urodziny, robiła imprezę i pytałam kto synkiem sie zajmował (miesiac starszy) a ona mowi, ze cały wieczor, noc był u babci i do 15ej następnego dnia sie nim opiekowała, wiec mogli na spokojnie odespać. Ja chyba nadopiekuńczą jestem, albo niegotowa, bałabym sie czy zje kaszke i obiadek
|
|
#2256 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 13-14 godz.to chyba norma a u Was sporo więcej. U nas standardowo Cytat:
Z Tz już ok? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Niezawsze - dobrej zabawy!
|
|
#2257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio ?myslalam, ze 15h jest norma ![]() Spoko, ja sie nie czuje pokrzywdzona dzis, moj maz w domu siedzi a jego brat z kumplami pojechali na gale KSW do Krakowa i zostają do jutra, taki meski wypad
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIXX tak, zwykle jaglane płatki
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Sam Ponoc jak stwierdził ma teraz ważniejsze wydatki a ten wyjazd to dość kosztowna impreza ![]() Majka-dostałaś tez na priv propozycje reklamy?
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wlalam sobie mogen davida. Jednak dla mnie za słodki
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakas laska do mnie napisała, ze jestem 'dość aktywna użytkowniczka' i ma propozycje zestaw kosmetyków oriflame za umieszczenie adresu jej strony w podpisie Dziwne, ze do Ciebie nie napisała jako top królowej ![]() Słodkie jest, a Ty az tak za słodyczami nie jestes ![]() Ja pije Heńka z sokiem
|
|
#2263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słodycze lubię ale wino ble za slodkie. Smakowało mi przed ciążą polslodkie czarny doktor. Violka - Tobie też dobrej zabawy bo zapomniałam ![]() Wszystkie mamusie imprezuja?
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba balują wszystkie ![]() Szkoda, ze tak daleko mieszkasz to byśmy tez poimprezowały, alkohol juz mamy, Zenka lubimy.. ![]() ![]()
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie imprezuje. Noo pod koldra
hehe---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- MADZIXX i co zgodzilas się? 😉
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybyśmy sie tak wszystkie spotkały byłoby wesoło ![]() Ja tez juz pod kołdrą. Nasze wyjście na chrzciny tydzień temu uznaję za imprezę ostatkowa :P
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatkowo wypilam Leszka free i zagryzlam chipsami 😜
---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Szymek cos poplakuje przez sen. Serce mi się kraje
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
Myślisz ze coś go boli?
|
#2269 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
niee dalej cisza 😉 ja bym chętnie gdzieś wyskoczyła ale z drugiej strony nie chciałabym Nadii zostawiać.. Ehh dylematy 😁 Cytat:
---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Może jakiś zły sen? 😖
|
|
#2270 |
|
Wtajemniczenie
|
Śpicie
?Czytam Was ale mam jakiś podły nastrój dziś .. Tak pięknie się dzień zapowiadał, Filip spał na drzemkach po dwie godziny, a popołudniu dał czadu.Za nic nie chciał spać tylko płakał, tylko ręce i ręce, posmarowałam dentinoxem ale nie pomogło.Usnąl dopiero koło 20. A miałam w planie wybrać się gdzieś z męzem i zostawić Go z mamą...nic nie wypaliło..kompletnie nic. Ogólnie jakoś wszystko mnie dziś denerwuje..
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ksw oglądałam z mężem, kurde i od 20 godziny czekałam a tu 30sec walki.... Ehh młoda mi się jeszcze teraz obudziła, je butle oby usnela normalnie bo ja padam na ryjek....
|
|
#2272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja że słoika babydream mam Cytat:
---------- Dopisano o 02:53 ---------- Poprzedni post napisano o 02:50 ---------- Mama super dala rade z moja parka Macius się darł, ale mama wzięła moja bluzkę i się mógł w nią wtulic i zasnął. Jak wróciliśmy po 2 wszyscy spali
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2274 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Oj była by impreza hehe ![]() Cytat:
![]() Alicja w sumie od początku jezdzi z nami do rodzinki i nocowała juz w rożnych miejscach i większych problemow nigdy nie było, jak jest krolis towarzysz snu to wszystko super w Sylwestra bedzie z tesciowa spała u szwagra w domu, my daleko nie bedziemy ale raczej nie przewiduje, zeby sie obudziła Rozumiem Cie z ta zazdrością ale z drugiej strony mysle, warto przyzwyczajać dziecko do innych warunków niz w domu, bo pózniej zrobi sie problem, ze bedzie sie bała zasnąć w innym miejscu.. A ja juz troche wyluzowalam z tym braniem na rękę przez teściowa, tzn pyta mnie oczywiście ale sie czasem zgadzam, ze na chwile moze nie widuje jej czesto i tak mi żal, bo wiem, ze tez chciałaby sie przytulić do wnusi Cytat:
Cytat:
Dobry nokaut ![]() Cytat:
Hmm nie wiem, pewnie by sie denerwowała, ze głodna.. Moja mama to jest chętna, zeby zostawać wieczorem bo wie, ze Ala spi ładnie a w ciagu dnia to sama była gdzieś na ok 2 h i ja juz zawsze wracałam na kolejne jedzonko. Mysle, ze do kwestia podejścia, ja wszystko sama robię i mam takie poczucie obowiązku, ze musze być, ze najlepiej sie zajmę itd a ta znajoma to od początku zaangażowała rodzine w opiekę, babcie sie udzielają, jej rodzeństwo, teraz wróciła do pracy na pol etatu. Na weekend sobie do koleżanki pojechała a dziecko tatusiowi zostawiła. Takie ma podejście wyluzowane moze sie wydawać, a moze po prostu chce miec tez inne życie niz przysłowiowe pieluchy. O dziecko sie starali 1,5r i w międzyczasie straciła jedna ciaze, wiec wyczekany synus, w ciąży oszczędzała sie na maxa, od 3 trymestru to juz nie schylala sie, nie sprzątała nic w domu.. Brawa dla Twojej mamy, super sie zajęła i pomysł z koszulka idealny w ciagu dnia tez sobie z Maćkiem poradziła jak byłaś w szkole, prawda?---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Witam sie, dzien dobry ![]() U nas slonce za oknem, pójdziemy na spacer, wyciągnę tez meza niby niedziela a ja pracowicie, pościel zmienilam, pranie podkładałam i kolejna pralka chodzi, Ala zasnela niedawno i ide robić sniadanie
|
|
#2275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja Cie rozumiem bo podobnie mam, uważam że sama zaopiekuje się, nakarmię itp najlepiej i nie mogłabym jak ta Twoja koleżanka 😉 Witam się, właśnie wstalysmy, u nas też słonko, zabieram się za śniadanie i zbieramy się na spacer 😃
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
u nas nocka taka sobie, maly poplakiwal a od 1 do 2 nie chcial spac.tzn przy cycusiu bylo ok, ciumkal sobie i patrzyl n amnie tymi swoimi slepkami a jak odlozylam to ryk, za 4 razem juz mialam wziac do siebie, ale udalo sie go ujarzmic ogolnie to wstaje i mi sie obiaj, 3 razy rabnal juz glowa do tylu stojac przy meblach, teraz jak sie podnosi obkladam go poduszkami. no i Koperco mnie natchnela i siedzialam wczoraj i meczylam rekawy reglan
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Wczoraj w domu bylam po 19 zajecia sie przedluzyly troche i mega fajnie bylo. Troche nowych rzeczy sie dowiedzialam i foty jeszcze lepiej wychodza ![]() Maz ogarnal mieszkanie i dzieciaki a wieczorem po piwku wypilsmy ![]() PAVLINECZKA ja z palakiem zamontowanym woze mala.
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! My do 3 na imprezie byliśmy, przed 4 usnęłam, ale Adrianka kochana do 9 spała dziś
Przychodziłam przed północą, bo obudziła się i bez cyca sie nie dało, a mleka nie zostawiałam. Ogólnie 2 jej dałam bo po pierwszym usnać niechciala, a drugi juz na leżąco szedł i padła i spała do 6 na sypialni poobkladana poduchami Impreza świetna wyglądaliśmy się pośmieliśmy ) Żadnego alko nie wypiłam nawet, były jeszcze dwie dziewczyny które nie pily, w tym jedna karmiąca mama Na 13 jedziemy do teścia na imieniny Śnieg popadał u nas, a u nich na wiosce tak sielsko jest zimą latem tez w sumie.---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Niezawsze hmm powiem Ci że książek fantastycznych chyba nie czytałam, a za filmami sci fiction nie przepadam nie lubię stworów jakichś dziwadeł, katastroficzne lubię wiec niewiem jak to by było z książkami Śliniak się sprawdza, powierzchnia łatwo sie czyści, te obramowanie gorzej, bo ma inny materiał, ale dużego problemu z tym niema Ada tez czasem lubi wcinać te bufki, ale jak włożyłam inny bez bufek to wytarła buźkę o kocyk który pod nią leżał he także chyba przydatne są![]() Kamilove o masz ten sam śliniak fajnie szkoda ze Nadia Wam wtedy plany pokrzyżowała. Ja tez średnio lubię jak ją ktoś nosi, odkładać każe przeważnie i ubawiać hehe A jak całują jà to tez nie lubię to powinno być zarezerwowane dla mnie i męża![]() Madzia ale Ala wczoraj pospała nono Ada wczoraj 2x 30 minut ![]() Pavlinecka my jeździmy z pałąkiem, nawet niewiem czy u nas zdejmowany jest hmm ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Majka Madzia niezła impreza wczoraj u Was Henki Zenki hehe gustowne chłopaki ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Ada troche kicha i pokasłuje ehh Przed chwilą inhalowałyśmy i Nasivin wpuściłam i witaminę C daję, temperatury niema, niewiem czy jutro z nią iść, poza tym szczepienie w środę hmm
|
#2279 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ala pełza? Cytat:
Babcia super się spisała ![]() Jak sue bawiliscie? Cytat:
Ja znam dziewczynę ktora cały m-c po cc dziecka nie podnosiła. Każdy ma inne podejście. Ja gdyby babcie same proponowaly że zostaną z chlopcami to na pewno czesciej bym wychodziła ![]() Cytat:
Reglan. Hmm. A co to? :P Cytat:
Fajnie ze się wybawiliscie i Adka tak długo pospala Dzien dobry Pospalismy do 8. Chodzi spać 1,5 godz.pozniej i spi godz.dluzej o tak to
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Myślicie że podać Nurofen jak lekko pokasłuje trzeci dzien, taki suchy kaszel, bo niewiem czy samo to przejdzie hmm?? Tak to gorączki niema, jakaś bardziej marudna tez nie jest. Czy lepiej nie podawać i do lekarza iść?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:32.

ostatnim razem jak skolowalam nianke by iść na Bonda z mężem udało nam się obejrzeć reklamy i kilka zwiastunow.. Dobrze ze kino mamy ulice obok, maz biegł z powrotem a ja szłam z cola i popcornem 
moja mamę rzadko widuje, w sumie obce miejsce, wystraszyła się biedulka
a spała już tym nocnym snem, bylam pewna ze do 3 przynajmniej się nie obudzi a tu proszę 
ale miała zgaszone światło i sie zorientowała, ze jest gdzie indziej ?

Wcześniej ja całą rozłożyłam na części pierwsze do prania, teraz pojęcia nie mam jak złożyć. Ma ktoś x-landera xa? 

u nas nocka taka sobie, maly poplakiwal a od 1 do 2 nie chcial spac.tzn przy cycusiu bylo ok, ciumkal sobie i patrzyl n amnie tymi swoimi slepkami a jak odlozylam to ryk, za 4 razem juz mialam wziac do siebie, ale udalo sie go ujarzmic