Mamusie październikowe 2015 :D - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-01-27, 20:40   #2251
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
A my byliśmy dziś na zakupach w duuużym sklepie U KUBUSIA. mało oczopląsu nie dostałam ale mocno, mocno się ogarnęłam i kupiłam tylko to co trzeba. W JYSKu kupiłam koszyk na zabawki taki ładniusi wygodne mieć w takim koszyczku

Maggie Ty byłas tam u siebie w tym duużym dzieciowym sklepie?

No to w tym samym dniu diabełek wygoniony co u mojej

Rany ja się budze dziś o 3 w nocy i słucham co tak piszczy a to Gabi. No piszczała i się śmiała w ciemności. Co za dziecko heheh NAgle cisza. I nie wiem czy spała czy nie, bo się bałam iść zobaczyć że jak mnie zobaczy to będzie po spaniu

heheh moja tez głośno ciumka ale nie mam sumienia JEj smokiem zatykac i kończy się cyckiem

Już chyba będzie wracał mąż?

w "Język niemowląt" ta autorka pisała, że trzeba odciągnąć rano z [pierwszego mleka bo jest najtłustsze i podać przed spaniem, ale Twoja chyba nie chce butli? a mi by się nie chciało ściągać mleka
No moja nie je z butli,:-(

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-01-27, 20:44   #2252
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
No moja nie je z butli,:-(

No jak a wybredna
Stary 2016-01-27, 20:48   #2253
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
No jak a wybredna

Niestety, przez to jestem z nia uwiązana...
Stary 2016-01-27, 20:56   #2254
krolewna1986
Wtajemniczenie

No mój ani butli ani smoka, co za szogun mi się trafił od jutra walczę, żeby zassal cos innego niż cyc i własne rąsie

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-27, 21:35   #2255
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestety, przez to jestem z nia uwiązana...
Jej, chyba tylko ja jestem taka dziwna że w ogóle nie czuję się uwiązana 😏 Decydując się na dziecko zakładałam, że to pierwsze pół roku tak będzie i chyba dlatego w ogóle mi to nie przeszkadza. Jeszcze 3 miesiące, wprowadzimy stałe posiłki i będzie można zostawić nasze szkraby 😋

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Napisane przez szwedka007 Pokaż wiadomość
Moja tez bezsmokowa, denerwuje sie jeszcze bardziej jak jej go wkladam...
I cale piastki ssie.
Szkoda bo jednak smok powinien uspokajac , co nie
Ciesz się że całe piastki =) Od kilku dni Wiktor ma na policzkach taka jakby wysypkę, lekko się to powiększa ale dalej obserwuję i póki co nie ruszam, kilka czerwonych kropek/kresek. Dopiero dziś przed kąpielą mnie oświeciło, że Wiktor wsadza sobie do buzki 2 albo 3 palce a pozostałymi się drapie ! Ot cała tajemnica wysypki

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

A mój mały krzyczy przez sen ;( Bidulkowi się coś śni, a matka od razu na posterunku i spać nie może.
niud jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-27, 21:51   #2256
88maggie88
Wtajemniczenie

Ewlina Mój 10 minut i po jedzeniu, czasami nawet krócej. Pamiętam piękne początki to jedzenie trwało 20 minut. Mamy bardzo aktywne dzieci w dzień )

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Mala nie byłam jeszcze w tym.sklepie. ciągle zapominam że jest w moim mieście Taa mąż za tydzień wraca nareszcie trochę odpocznę

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Niud nie gniewam się

Btw no to z tym odkryciem tez mi pomoglas bo młody ma tak samo
Stary 2016-01-27, 22:35   #2257
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
No mój ani butli ani smoka, co za szogun mi się trafił od jutra walczę, żeby zassal cos innego niż cyc i własne rąsie
a opłaca CI się teraz? Później problem z odzwyczajaniem
Gabi cycoli smoka z LOVI dalej tego 0-3 bo większego nie chce

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Mala nie byłam jeszcze w tym.sklepie. ciągle zapominam że jest w moim mieście Taa mąż za tydzień wraca nareszcie trochę odpocznę [COLOR="Silver"]
To też oczopląsu dostaniesz taki wielki Tylko mało czasu miałam na ogarnięcie wszystkiego. Głównie polowałam na śliniaczki mąłe których nigdzie znaleźć nie mogłam i kombinezon jesienny. Kombinezonu niestety nie było a śliniaczek taki jak ja chce tylko jeden kurde. Kupiłam parę pierdół tylko. Czapki są świetne i duuuużo
Stary 2016-01-27, 23:37   #2258
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
a opłaca CI się teraz? Później problem z odzwyczajaniem

Gabi cycoli smoka z LOVI dalej tego 0-3 bo większego nie chce

No jasne ze opłaca, to dopiero 3msce, a ile atrakcji typu ząbkowanie przed nami.... Jeszcze 1 nie ma a ja juz 3 pobudki zaliczyłam z karmieniem.... A raczej ciumkaniem suta zeby usnal...

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2016-01-28, 02:09   #2259
frik frik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Jej, chyba tylko ja jestem taka dziwna że w ogóle nie czuję się uwiązana 😏 Decydując się na dziecko zakładałam, że to pierwsze pół roku tak będzie i chyba dlatego w ogóle mi to nie przeszkadza. Jeszcze 3 miesiące, wprowadzimy stałe posiłki i będzie można zostawić nasze szkraby 😋

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Ciesz się że całe piastki =) Od kilku dni Wiktor ma na policzkach taka jakby wysypkę, lekko się to powiększa ale dalej obserwuję i póki co nie ruszam, kilka czerwonych kropek/kresek. Dopiero dziś przed kąpielą mnie oświeciło, że Wiktor wsadza sobie do buzki 2 albo 3 palce a pozostałymi się drapie ! Ot cała tajemnica wysypki

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

A mój mały krzyczy przez sen ;( Bidulkowi się coś śni, a matka od razu na posterunku i spać nie może.
Ja tez nie czuję sie uwiazana. Dziecko to było moje największe marzenie, w końcu sie spełniło i mam pełną świadomość, ze poki co jej egzystencja zalezy ode mnie. Cokolwiek mi sie zlego przytrafi jak wyjde z domu, będzie wielkie nieszczęście. Wiadomo ze moze sie cos zdarzyc, gdy będziemy razem, jednak mam wieksze poczucie kontrolowania sytuacji. Wychodzę bez niej najwyzej na godzinę na zakupy, jeśli mam wizytacje z Polski i ma kto z małą zostac. Jak wychodzę to i tak cały czas o niej mysle a jak wracam i ja widze to ciesze sie jakbym caly dzien jej nie widziała
Po drugie mam jakieś takie poczucie, ze nikt inny nie zajmie sie dzieckiem lepiej niz matka

My właśnie po pierwszym nocnym karmieniu po którym sie rozryczala nie wiem czemu?!
W pionie ponosilam i zasnela z brodka na moim ramieniu.

Sent from my D5803 using Tapatalk
frik frik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-28, 07:17   #2260
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość
Yy czekaj chcialam linka do lampy hybrydowej na ali 😅

Wlasnie ja mam problem z pomadkami tzn wiecie jak to jest jak sie ma hopla na punkcie czegos.. u mnie to wyglada tak ze szukam idealnej pomadki w odcieniu zgaszonego ciemniejszrgo rozu wszystko jest oczodajne do tej pory nie znalazlam idealnej. Ponoc golden rose ma no ale tu nie ma GR.
Wogole to dziwnie sie czuje z pomalowanymi ustami, troche wiecie tak jakby kazdy na ulicy sie na mnie gapil ze o jezu tyle makijazuna innych mi sie to podoba a na mnie niekoniecznie ALE mimo wszystko co chwile nowa kupuje lol

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk
Kocham pomadki Gr
Wrzucałam kiedyś jak na ustach wyglądają jedna to taki brudny róż właśnie.
Tez mam świra na pomadki
Tylko teraz do nowych włosów chyba już takie kolory jak lubię pasować nie będą

Miałam nie wchodzić na fb ale jakoś weszłam raz i wyjść nie mogę
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-28, 09:33   #2261
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Kocham pomadki Gr
Wrzucałam kiedyś jak na ustach wyglądają jedna to taki brudny róż właśnie.
Tez mam świra na pomadki
Tylko teraz do nowych włosów chyba już takie kolory jak lubię pasować nie będą

Dawaj fotę włosów, może być bez pomadki )

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Maggie a co Twój luby robi, że go tak długo z Wami nie ma ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-28, 09:53   #2262
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez frik frik Pokaż wiadomość
Dziecko to było moje największe marzenie, w końcu sie spełniło i mam pełną świadomość, ze poki co jej egzystencja zalezy ode mnie. Cokolwiek mi sie zlego przytrafi jak wyjde z domu, będzie wielkie nieszczęście. Wiadomo ze moze sie cos zdarzyc, gdy będziemy razem, jednak mam wieksze poczucie kontrolowania sytuacji. Wychodzę bez niej najwyzej na godzinę na zakupy, jeśli mam wizytacje z Polski i ma kto z małą zostac. Jak wychodzę to i tak cały czas o niej mysle a jak wracam i ja widze to ciesze sie jakbym caly dzien jej nie widziała
Po drugie mam jakieś takie poczucie, ze nikt inny nie zajmie sie dzieckiem lepiej niz matka
To chyba hormony tak działają Ja na początku miałam podobnie, co jakiś czas wydłużam okres swojego przebywania z dala od dzidziola, ale powoli idzie Jak moi rodzice zaproponowali, że wezmą ją na sylwestra, to się w czoło popukałam

Cytat:
Ja się tam nie udzielam, chyba że mi się rzuci w oczy coś istotnego, ale jakoś mnie w ogóle nie ciągnie do fb.
Stary 2016-01-28, 10:29   #2263
olibar
Raczkowanie

Agatka czekamy na fotencje wlosow ;-)

olibar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-28, 10:34   #2264
Daisy 85
Wtajemniczenie

No moja też juz jest bezbutelkowa (bo wcześniej nie robiło jej różnicy) i bezsmoczkowa, ale akurat jej bezbutelkowość traktuję jak strzał w kolano, bo o ile nie bardzo mam z kim ją zostawić jak chce wyskoczyć na zakupy albo kawkę z koleżanką tak w pewnych sytuacjach kiedy nie mam wyjścia bejtam mamę i ostatnio ta jej bezbutelkowość dała nam mocno w kość, bo pojechałam przed chrzcinami na nauki, spowiedź, ostatnie zakupy oraz odebrać placki (czas był wyliczony=2h) i padła mi skrzynia biegów (automat)... i lipa, musiałam być holowana, zeszło w cholerę, oczywiście nie muszę chyba zaznaczać, że jej pora jedzenia minęła i dziecko chciało powietrze ze złości pogryść
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-28, 10:50   #2265
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
No jasne ze opłaca, to dopiero 3msce, a ile atrakcji typu ząbkowanie przed nami.... Jeszcze 1 nie ma a ja juz 3 pobudki zaliczyłam z karmieniem.... A raczej ciumkaniem suta zeby usnal...
a Ty go bierzesz do karmienia jak już beczy porządnie? Tak sobie pomyślałam, że może nie pozwalasz Mu wypracować odruchu samouspokajania czyli cycania paluszków, bo jak jadł godzinę wcześniej to głodny raczej nie jest tylko chce sobie pocycać? Tak tylko głośno myślę

Cytat:

a tak się buntowała przeciwko FB

JA tez się nie czuję jakoś szczególnie uwiązana. Jakbym się czuła to bym wciskała codziennie teściowi Gabi a staram się jak najrzadziej to robić. W ogóle jak osttanio byliśmy u teściów to teściowa nosiła małą i posżły do kuchni a ta do Niej mówi "No babcia jeszcze nie może Ci nic dac do jedzenia, ale niedługo jak będziesz zostawała u dziadków to babcia CI będzie dawała pyszności" aż mi się krew z żyłach zmroziła jak sobie przypomniałam jak we wnuka pakowali jedzenie aż rzygał, wycierali i dalej pakowali. Szybko to ja im Gabi nie zostawię u nich w domu. NAjlepiej w ogóle. Wolę moim rodzicom. Szanują moje zdanie i to jak chcę wychowywać Gabi oraz co i kiedy dawać do jedzenia, a teście mają totalnie gdzies nasze zdanie, bo oni wiedzą lepiej. Czasami mam ochote powiedzieć, ze widzą jak wychowali swoje dzieci, baaaa nawet jeden egzemplarz mam w domu i dziękuję za rady ale nie skorzystam. Wnuka jednego tez wychowywali właściwie i pisałam na FB co za cyrki odstawia rozpieszczony bachor bo inaczej nazwać go chyba nie można

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
No moja też juz jest bezbutelkowa (bo wcześniej nie robiło jej różnicy) i bezsmoczkowa, ale akurat jej bezbutelkowość traktuję jak strzał w kolano, bo o ile nie bardzo mam z kim ją zostawić jak chce wyskoczyć na zakupy albo kawkę z koleżanką tak w pewnych sytuacjach kiedy nie mam wyjścia bejtam mamę i ostatnio ta jej bezbutelkowość dała nam mocno w kość, bo pojechałam przed chrzcinami na nauki, spowiedź, ostatnie zakupy oraz odebrać placki (czas był wyliczony=2h) i padła mi skrzynia biegów (automat)... i lipa, musiałam być holowana, zeszło w cholerę, oczywiście nie muszę chyba zaznaczać, że jej pora jedzenia minęła i dziecko chciało powietrze ze złości pogryść
uuuuuuuu ale pech :/ Kurde dziwne że wczesniej nie robiło Jej różnicy i się odwidziało. Mojej jak wtyknąć butelkę to tylko się dziwi i robi wielkie oczy a jak się skapnie że to jak smoczek i jeszcze mlesio leci to w siódmym niebie
Stary 2016-01-28, 11:18   #2266
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Może to co napisałam źle zabrzmiało
.ale do tej pory wyszłam bez małej raz do lekarza..do sklepu nie wychodze sama, gdyby mała mniej dawała q kość może bym tak nie napisala;-)

Stary 2016-01-28, 12:00   #2267
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Ja na początku czułam się bardzo uwiązana do młodej. Chyba miało to związek z jakimś baby bluesem, który wtedy miałam. Ale przemyślałam wszystko, kilka razy pogadaliśmy o tym z tztem i doszłam do wniosku, ze teraz ma tylko mnie i ja jestem dla niej całym światem. Dalej traktuje samotne wyjście do sklepu, jak jakieś święto lasu, ale już nie mam ciśnienia, żeby się uwolnić od małej, co w pierwszym miesiącu jej życia często mi towarzyszyło.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2016-01-28, 12:02   #2268
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

To ja chyba wcześniej tak nir mialam;-) i teraz jakoś tak są dni kiedy chętnie gdzieś bym sama wyszla;-)

Stary 2016-01-28, 13:16   #2269
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Dlatego nie chciałam automatu jak teraz kupowaliśmy samochód 😝 - j/k
Ja zabieram wszędzie Wiktora ze sobą i do tego ewentualnie tż na ten czas kiedy muszę być sama - u lekarza, fryzjera, kosmetyczki, czy dentysty. Zaraz po tym jak wyjdę mogę go nakarmić. Jakoś udaję nam się tak organizować.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-28, 13:42   #2270
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Dobrze ze Nel jest inna niż Inga bo ta to wogole nie chciała smoka, butli nic nawet z moim mlekiem a ta ssie smoka je sztuczne z butli jak trzeba
Ale się fajna pogoda robi i nawet jasno jest
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-28, 14:13   #2271
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
To ja chyba wcześniej tak nir mialam;-) i teraz jakoś tak są dni kiedy chętnie gdzieś bym sama wyszla;-)

nie jesteś sama, nie miej wyrzutów

Cytat:
Dlatego nie chciałam automatu jak teraz kupowaliśmy samochód 😝 - j/k
Ja zabieram wszędzie Wiktora ze sobą i do tego ewentualnie tż na ten czas kiedy muszę być sama - u lekarza, fryzjera, kosmetyczki, czy dentysty. Zaraz po tym jak wyjdę mogę go nakarmić. Jakoś udaję nam się tak organizować.
a ja uwielbiam automaty, bo mogę swobodnie gadać przez telefon ale teraz jakiś wadliwy egzemplarz nam się trafił, już drugi raz będziemy skrzynię wymieniać w nim...
a z dzieckiem sama nie jeżdżę autem, bo to dzikus niereformowalny i jedna osoba prowadzi samochód a druga musi dziecko uspokajać, bo się wydziera w niebogłosy podczas jazdy, nie rozumiem tego bo ja całą ciążę jeździłam autem i ją z nim oswajałam, w poniedziałek miałam cesarkę umówioną, a w czwartek się jeszcze sama szlajałam autem od 11 do 22
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-28, 14:18   #2272
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Moja uwielbia jazde;-) gorzej z zapinaniem w fotelik ale potem przejezdzam 5 metrów i czuje się jakbym sama jechala:-P. No chyba ze głodna albo coś to wtedy yez ryk;-)

Stary 2016-01-28, 16:08   #2273
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
nie jesteś sama, nie miej wyrzutów

a ja uwielbiam automaty, bo mogę swobodnie gadać przez telefon ale teraz jakiś wadliwy egzemplarz nam się trafił, już drugi raz będziemy skrzynię wymieniać w nim...
a z dzieckiem sama nie jeżdżę autem, bo to dzikus niereformowalny i jedna osoba prowadzi samochód a druga musi dziecko uspokajać, bo się wydziera w niebogłosy podczas jazdy, nie rozumiem tego bo ja całą ciążę jeździłam autem i ją z nim oswajałam, w poniedziałek miałam cesarkę umówioną, a w czwartek się jeszcze sama szlajałam autem od 11 do 22
Ja mam zestaw głośnomówiący A tak serio to automaty są super na korki, ale jakoś mam za dużo znajomych, którym często się psuły i jestem uprzedzona.
Faktycznie jak nie chce jeździć to ciężko Mój odpływa jak tylko ruszę, chyba że jest już bardzo zmęczony. Jak jadę gdzieś - np. do supermarketu na dłuższe zakupy niż 20 minut, to go przekładam do wózeczka i jak wracamy to znów do fotelika i czasami już to przekładania go tak męczy, że wtedy marudzi. No i jak jest nieodbity, ale to już umiem rozpoznać
Też jeździłam do samego końca i dopiero w ciąży nauczyłam się jeździć

Ewlina żadne wyrzuty sumienia, nie chciałam żeby to tak zabrzmiało. Ty masz bardzo absorbujące dziecko i nie dziwię Ci się że marzy Ci się odrobina samotności
Cytat:
Ale się fajna pogoda robi i nawet jasno jest
Mi się nawet udało idealnie załapać na odrobinę słońca, bo tak cały dzień u mnie pochmurny, tylko niestety mega wiało. Jednak czuć już wiosnę w powietrzu

Jej jak to fajnie jak mój książę śpi po spacerze. Poćwiczone, obiad zjedzony, kuchnia ogarnięta - idę otworzyć paczkę z lakierami - małe szczęścia
Stary 2016-01-28, 16:18   #2274
olibar
Raczkowanie

Ja mam o tyle dobrze teraz ze jak czuje ze zaraz wybuchne albo po prostu potrzebuje pobyc z dala od dziecka to wychodze a mlody z tz zostaje. Wlasnie aiedze na przystanku haha pojechalam kupic jakies ubranko do wozka bo to zimowe za cieple a trafilam w hm na wyprzedaz wiec super. Zaszlam do M&S a tam clearance! Takie xeny ze wyszlam z przecudowna kurtka i seksowna sukienka omg. Sukienka w oryginale
.55 funtow a ja dalam 6.99 a kurtka w cudnym kolorze z 75 na 16.99

olibar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-28, 16:19   #2275
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Nic z tych rzeczy, po to tu jesteśmy, żeby móc wywalić swoje frustracje do kogoś, kto to zrozumie

Cytat:
Dlatego nie chciałam automatu jak teraz kupowaliśmy samochód �� - j/k
Dokładnie

Cytat:
a ja uwielbiam automaty, bo mogę swobodnie gadać przez telefon ale
ŁOT?!? A słuchawkę bt to nie łaska kupić?
Stary 2016-01-28, 16:48   #2276
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość
Ja mam o tyle dobrze teraz ze jak czuje ze zaraz wybuchne albo po prostu potrzebuje pobyc z dala od dziecka to wychodze a mlody z tz zostaje. Wlasnie aiedze na przystanku haha pojechalam kupic jakies ubranko do wozka bo to zimowe za cieple a trafilam w hm na wyprzedaz wiec super. Zaszlam do M&S a tam clearance! Takie xeny ze wyszlam z przecudowna kurtka i seksowna sukienka omg. Sukienka w oryginale
.55 funtow a ja dalam 6.99 a kurtka w cudnym kolorze z 75 na 16.99

No ja też lubie M&S. U nas też bywają super ceny, jeansy za 15 zł, biustonosz za 15 z 119 zl itd A teraz kupiłam sobie kapelusz w M&S

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Na wiosnę mogę dojechać, jak mieszkacie obok metra
Dokładnie tak jest Jest też kilka kawiarni przyjaznych mamom z maluchami
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-28, 17:49   #2277
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Dlatego nie chciałam automatu jak teraz kupowaliśmy samochód - j/k

Mój by chciał automata, ale nie kupi z tego względu, ze cieżko u nas znaleźć zadbanego, używanego automata. Nad czym strasznie ubolewa . Mnie się tam dobrze manualem jeździ i nie wybrzydzam :P.
Moja, choćby głodna była, to zaśnie w samochodzie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2016-01-28, 18:54   #2278
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
.ale do tej pory wyszłam bez małej raz do lekarza..do sklepu nie wychodze sama, gdyby mała mniej dawała q kość może bym tak nie napisala;-)

no coś Ty. Świetnie CIę rozumiem ja mam tą świadomość że jak coś to Gabi wydoi butlę i to dużo daje. Taki komfort psychiczny, a Ty go nie masz i masz prawo czuć się uwięziona
Stary 2016-01-28, 19:12   #2279
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
a Ty go bierzesz do karmienia jak już beczy porządnie? Tak sobie pomyślałam, że może nie pozwalasz Mu wypracować odruchu samouspokajania czyli cycania paluszków, bo jak jadł godzinę wcześniej to głodny raczej nie jest tylko chce sobie pocycać? Tak tylko głośno myślę

Co Ty Kochana, ja go biorę dopiero jak zaczyna się awanturować. Nawet próbuje go uspokoić w lozeczku, potem na rękach a dopiero na koncu daje cyca...az się boję dzisiejszej nocy, dziś pierwszy raz poczułam mega zmęczenie w dzien, aż miałam mroczki przed oczami :/ dobrze, że kumpela do mnie przyszła posiedzieć, a potem wyszłam z małym na spacer dwugodzinny bo chyba bym padła

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2016-01-28, 19:13   #2280
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Mam to samo;-) yez biorę jak jesy darcie, tylko o 2 jak się budzi tp wole wziąć na śpiocha bo o tej godzinę coś się strasznie wubudza:-/

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości