|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016 cz. VIII
Mama mi powtarza, że mam nie schizować, więc tak też robię. Pewnie jak mnie przyjmą do szpitala na poród, to jeszcze zrobią mi USG, żeby sprawdzić jak dziecko jest ułożone, bo od 32 tc wszystko się mogło wydarzyć. Plan mam taki, żeby Młody jak najdłużej siedział w brzuchu, a to jak jest ułożony, będę się martwić później. Będę w szpitalu z najlepszą opieką, w końcu moja mama tam pracuje, to się nie boję
![]() taki kozak ze mnie jeszcze
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#2252 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
ja od wczoraj już 35 tc jutro wizyta Cytat:
także podziwiam za spokój ducha
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
Lupo od husky to sie tylko materialem i kolorystyka chyba rozni
![]() Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
EWULA, ja kupowałam przez Internet wózek w sklepie z Poznania i jest ok. Więc może faktycznie zaryzykuj
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także to że nie zauważyłaś ze był trochę mokry to raczej normalne
21.06.2014r.Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2015-12-16 o 12:08 |
|
|
|
|
#2256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Poza tym noo i tak nie mam przeciez pewnosci kiedy sie zmoczyl czy nie po przewinieciu..
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2258 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
.... Boże dobrze że wszystko już mamy i tylko ten wózek został bo jakbym miała teraz kompletować wyprawkę w tym przed świątecznym szale to bym zwariowala ! |
||
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
czarnulax, koktajlowa, viki gratuluję nowych tygodni
![]() Pięknie Ale super Tą położną się nie przejmuj, głupie gadanie. A jak z wyprawą męża do ikea ? Wróciliśmy z badań, mały jak zawsze się złościł na ktg, nawet sobie filmik nagrałam jak serduszko słychać, a on kopie jak szalony |
|
|
|
#2260 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja
po wczorajszej wizycie u endo wymiekłam, mam nadzieję że się nie zaraziłam jakimś choróbskiem bo w tej przychodni jest malutka poczekalnia i wszyscy razem siedzą: chorzy dorosli, chore dzieci i babki w ciąży - zaje*****e 2 godziny czekałam na przyjęcie Dziewczyny współczuję wczorajszych wizyt, że też ta końcówka trafiła się na taki gorący okres kiedy wszyscy już chyba myślą tylko o świętach i odpoczynku a my na wylocie..... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dotka super wieści
|
|||
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, ahness
za udane wizyty
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2262 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://dino.sklep.pl/nowy/ pani przez telefon udzieliła mi rzetelnej informacji że nie mają na magazynie wózka a nie ściemniała jak w większości sklepów więc polecam ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- |
|
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2264 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Negocjujcie jakąś zniżkę Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziwna sprawa z tymi wodami... Pierwsze słyszę że nie można samemu jechać, wszystkie koleżanki którym tak odeszły wody normalnie same jechały. Od położnych też mam taką informację Cytat:
|
||||
|
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziesz miała przynajmniej opiekę w ojczystym języku
|
|
|
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lune1992, zawsze można się na swoje żądanie wypisać chociaż chyba wszystkie położne z którymi się zetknęłam odradzają Kinga, dzięki
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I przede wszystkim ja znam go, a on całą naszą historię więc jakoś mi lepiej. I ja widzę te wszystkie uśmiechnięte mamy na zdjęciach z nim i noworodkami na rękach co wiszą u niego na ścianie i cały czas ich przybywa to aż mi lżej
|
|
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym znieczuleniem to bym sie upewnila jednak,bo do sn też jest zzo i może wystapic Zeapol popunkcyjny,żeby go uniknac nie wolno wstawac
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2270 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratulacje kolejnego tygodnia ![]() Cytat:
Szkoda, że nie wiesz ile waży, bo ciekawa jestem jak urósł Mnie też gin mówił, że mam jeść mało, ale częściej. Ale sama to robię, bo nawet jakbym chciała zjeść więcej, to jak? A z tymi wodami to dlaczego tak? Nigdy o tym nie słyszałam. Mój gin nic takiego nie mówił, położna w szpitalu też mi powiedziała, że jak wody odejdą, to jeśli nie są zielone, to spokojnie można jeszcze wziąć prysznic, zebrać się i jechać do szpitala. Na belly na styczniówkach jest dziewczyna, która jest położną (albo się na nią uczy?) i mówiła, że tak na prawdę wody nigdy nie odchodzą w całości, tylko te co są przed główką, reszta odchodzi przy porodzie. (tego info nigdzie nie sprawdzałam)
|
||||
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
ahnessy super
![]() kinga dobrze, że lekarz przyjedzie, zawsze to lepiej jak lekarz was zna
|
|
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie planujesz rodzić?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
czarnulax mnie strasznie ciekawiło ile urósł, pewnie już ładnie ponad 3 kg ma chyba, że coś zwolnił. No ale jak widać i ich tutaj się czepiają, bo tak samo jak w Polsce teoretycznie powinni wykonać tylko 3 główne badania, a ja nawet nie liczę już ile miałam. Mówił, że mogę zapłacić jak chcę, ale on nie widzi potrzeby bo dwa tygodnie temu było i za tydzień się spotkamy znowu. To już zaczekam. A z wodami to mówi, że tak jest bezpieczniej dla nas i już nie dopytywałam więcej, więc za dużo wam nie powiem na ten temat. Tak samo powiedział, że jak skurcze będą co 10-15 min, prysznic nie pomorze, brzuch będzie twardniał to jechać, mimo tego, że on wie że inny mówią że jak będą co 5-8 ale lepiej pojechać wcześniej i ewentualnie wrócić. Niż mam się stresować czy to już czy jeszcze. I już w szpitalu ocenią co dalej robić.
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Chyba, że będę się sączyć to wtedy normalnie w samochód i powoli sobie przyjechać. |
|
|
|
#2276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja się rano popłakałam, bo jeszcze nie mamy prezentu dla Kuby pod choinkę.. I mi się przykro zrobiło, że dla siostrzeńców męża już spakowane, a nasz Kubulek bez niczego? Tym samym własnie kliknęłam zamówienie i oficjalnie Kuba dostanie coś od Mikołaja ![]() Pokażę Wam co zamówiłam: http://nodik.pl/muzyczna-lampka-koal...ts-p-5374.html http://nodik.pl/skarpetki-maluszka-z...ze-p-3001.html http://nodik.pl/zawieszka-jezyk-lamaze-p-2795.html Myślicie, że fajny zestaw?
|
|
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
kinga same dobre wieści z tym lekarzem, super
![]() Co do macicy to ja też mam takie wrażenie, że w środku nie mam już miejsca na nic tylko na nią i że sięga mi pod szyję ![]() ahnessy co za idiotym zrobić jedną poczekalnię dla chorych i zdrowych
|
#2278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko ta warstwa jest taka hm... No mnie nie odpowiada, wolę polakierowane Jaka farba to już nie wiem, wyszła cała ![]() Pan robotnik mówił że w poniedziałek już najprawdopodobniej będzie już kłaść panele w tych dwóch pokojach, bo najbardziej zależy mu żeby tego syfu się pozbyć
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Ok poczytałam trochę i tutaj faktycznie w większości przypadków tak jest, że jeżeli odchodzą wody nagle to dzwoni się normalnie na porodówkę do szpitala gdzie jest się zameldowanym ( tu zawsze się dzwoni, przy zameldowaniu wbijają pieczątkę do książeczki ciąży z numerem tel. itd) dzwonisz informujesz jak ma się sytuacja i jeżeli odeszły gwałtownie i dużo to przyjeżdża karetka i położna, jeżeli odeszły np. zielone to wtedy karetka z specjalistycznym sprzętem i faktycznie nie jedzie się samemu w takim przypadku. W każdym innym przypadku po prostu dzwonie do szpitala mówię, że jadę jak się mam i oni już czekają, oceniają sytuacje i jak już będę rodzić to dzwonią po mojego lekarza. A dalej niech cię dzieje co trzeba byle szybko i bezboleśnie
![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Jerzyczka super prezent, Kubuś na pewno się ucieszy. Tez mam jedne skarpetki z grzechotką. Wydają mi się bardzo fajne bo ja będzie machać nóżkami to grzechocze i będzie mu się podobać mam nadzieje. Czyli coraz bliżej do końca, przed świętami się wyrobicie ze wszystkim ? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

taki kozak ze mnie 
ja od wczoraj już 35 tc
21.06.2014r.