Rossmann cz. XXVIII - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-21, 12:31   #2251
Silloe
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann cz. XXVIII

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Bylam tam gdzie robilam zakupy i mi powiedzieli ze nie moga teraz robic zwrotow jak jest ta promocja. :/ niewiem.

Swoja droga kulki od wibo tylka nie urywaja. Dobrze ze kosztowaly dyche.
Które kulki ?
Silloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 12:32   #2252
czuprynka
Zakorzenienie

W sumie to nie zamierzałam korzystać z promocji twarzowej, ale byłam wczoraj po odbiór zamówienia internetowego i jak czekałam to jarnęłam się ze przecież to początek promocji... no i tak, zupełnie przypadkiem, wpadł mi w ręce lasting finish w tubce który mam i bardzo chwalę. A jak jeszcze zobaczyłam, że mój ivory jest chyba ostatni i nic a nic niezmacany to już nie mogłam przepuścić takiej okazji

Do tego dorwałam pomadkę alterry z rumiankiem- będę miała na rzęsy

Edytowane przez czuprynka
Czas edycji: 2016-04-21 o 12:51
czuprynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 12:36   #2253
daydreaming_
Zakorzenienie

Cytat:
Bylam tam gdzie robilam zakupy i mi powiedzieli ze nie moga teraz robic zwrotow jak jest ta promocja. :/ niewiem.

Swoja droga kulki od wibo tylka nie urywaja. Dobrze ze kosztowaly dyche.
Najlepiej dowiedzieć się w BOKu, jak już ktoś napisał dwa posty przede mną.
Cytat:
Napisane przez Silloe Pokaż wiadomość
Które kulki ?
Pewnie chodzi o Star Glow. Też je kupiłam.

daydreaming_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 12:37   #2254
pingwintastas
Explorer siłowni 💪🏼😎

Cytat:
Napisane przez White Demon Pokaż wiadomość
Zadzwoń do BOK sklepu on-line i opowiedz o sytuacji.
Kiedyś miałam problem z zamówieniem ze sklepu on-line (zamówienie anulowali mimo, że w danym sklepie asortyment był). Zadzwoniłam, opowiedziałam i miła Pani tak zainterweniowała, że nie dość, że zamówione produkty przygotowano to jeszcze dostałam rabat i całą siatę różnych rzeczy w ramach przeprosin
Napisałam do BOKu - zobaczymy co odpiszą.
Mi zawsze anulują prawie wszystkie zamówienia z rzeczami w CND Trochę dziwne mi się to wydaje, że na stronie np. pokazuje, że w danym sklepie są 54 sztuki, a mi anulują zamówienia podając info, że nie ma towaru...?
pingwintastas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 12:37   #2255
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Make4Up Pokaż wiadomość
Też zauważyłam i lekki szok przeżyłam, nie posądzałam ich o to, że się odważą

Byłam w ..... 7 Rosach i co? na pocieszenie wzięłam zapas mydełka i czekoladę
Ludzi tyle jakby za darmo dawali, kolejki do kas jak w PRLu. Mimo wszystko podziwiam spokój i zaangażowanie tych ekspedientek które spotkałam i pytałam lub ktoś obok mnie pytał Ja po setnym pytaniu: "Czy w promocji wchodzą..." i "Czy jest..." chyba bym
ja wczoraj byłam świadkiem jeszcze "lepszej" sytuacji. Była jedna kobiecinka na kasie przy pudrach i jedna na kasie tej zwykłej. Razem dwie kasjerki na cały sklep. A tłumy wiadomo jakie. I tak ta kasjerka starała się ogarniać sytuację, trochę doradzić, coś wyjąć z szuflady i między czasie kasować produkty. Podchodzi do niej babeczka 50+ z ulotką Rossmanna w ręku i pokazuje jej na jakiś krem i pyta, gdzie tego szukać. Pani odpowiada,że na kremach. Ta na to warknęła że ona tam była i nie widziała niech i pani to przyniesie! Ta znowu do niej spokojnie,że ona nie może iść tak daleko (wiadomo w domyślę-zostawić cały ten bajzer), a ta "To ja panią zaniosę jak paniusi tak ciężko" szok w trampkach. Dodam jeszcze,że ta kasjerka też już miała swoje lata.
Cytat:
Napisane przez ni_cola Pokaż wiadomość
hej, ile mam na odbiór kosmetyków w rossmanie ( zamówienie online) ? Zamówiłam wczoraj i od razu było do odbioru - szok! ale nie mam czasu chyba w tym tygodniu przejść się do rossmana..

A jak cos bedzie otwarte itp i miało znamiona użycia to mogą odrazu przejrzeć zawartość i zwrócic? zwracają wtedy kasę od ręki czy jak?

dzieki za odp
A nie wiecie ile czasu jest na odbiór zamówienia online w Naturze??
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 12:40   #2256
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Wy szalejecie a ja tylko idę po róż lovely oh oh mam nadzieję że będzie pasował do chłodnego typu urody.
Miałam dużą listę ale mam wyjazd za parę dni do uk i tam kupię parę kosmetyków :P tu oszczedzam.

Editobra roz czekał na mnie jedny i nie macanany jeszcze kupiłam puder fix z wibo xd

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia

Edytowane przez Smerfetka696969
Czas edycji: 2016-04-21 o 14:34
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 12:41   #2257
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez kaate93 Pokaż wiadomość
też miałam zamiar go tak używać, ale 250 okazał się do tego dla mnie za jasny , wzięłam 220 będę używać normalnie za 5 zł żal było nie brać

czy ktoraś z was może już coś powiedzieć o nowej bazie z bell tej zmniejszającej widoczność porów? zastanawiam się czy dziś po nią nie wstąpić do rossa
No dla mnie ta najjasniejsza wersja jest za ciemna, więc ten 250 będzie fajny do konturowania
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-21, 12:45   #2258
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
ja wczoraj byłam świadkiem jeszcze "lepszej" sytuacji. Była jedna kobiecinka na kasie przy pudrach i jedna na kasie tej zwykłej. Razem dwie kasjerki na cały sklep. A tłumy wiadomo jakie. I tak ta kasjerka starała się ogarniać sytuację, trochę doradzić, coś wyjąć z szuflady i między czasie kasować produkty. Podchodzi do niej babeczka 50+ z ulotką Rossmanna w ręku i pokazuje jej na jakiś krem i pyta, gdzie tego szukać. Pani odpowiada,że na kremach. Ta na to warknęła że ona tam była i nie widziała niech i pani to przyniesie! Ta znowu do niej spokojnie,że ona nie może iść tak daleko (wiadomo w domyślę-zostawić cały ten bajzer), a ta "To ja panią zaniosę jak paniusi tak ciężko" szok w trampkach. Dodam jeszcze,że ta kasjerka też już miała swoje lata.
Jak ja nie lubię tego typu ludzi, arystokraci którym się wydaje że innych mogą traktować z góry
Make4Up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 12:48   #2259
Silloe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daydreaming_ Pokaż wiadomość
Najlepiej dowiedzieć się w BOKu, jak już ktoś napisał dwa posty przede mną.

Pewnie chodzi o Star Glow. Też je kupiłam.
Bo tam są chyba 3 rodzaje kulek dlatego pytam
Stary 2016-04-21, 12:51   #2260
daydreaming_
Zakorzenienie

Cytat:
Bo tam są chyba 3 rodzaje kulek dlatego pytam
Wiem, ale dużo dziewczyn to napisało, że kupiły Star Glow, więc to chyba będą te.
Ja swoich jeszcze nie otworzyłam, ale nawet jeśli są słabe to nic nie szkodzi, bo dodatkowo będę się świecić swoim własnym światłem produkowanym przez mieszaną cerę

daydreaming_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 12:53   #2261
_czarny_kot
Zakorzenienie

Jakiego pędzla używacie do tych kulek?
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 12:53   #2262
Silloe
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, ale dużo dziewczyn to napisało, że kupiły Star Glow, więc to chyba będą te.
Ja swoich jeszcze nie otworzyłam, ale nawet jeśli są słabe to nic nie szkodzi, bo dodatkowo będę się świecić swoim własnym światłem produkowanym przez mieszaną cerę
Stary 2016-04-21, 13:09   #2263
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie zastanawia to bo u mnie w mieście można odebrać w 7 R. a nie we wszystkich są te szafy co online np. Wibo w jednej zamienili na Eriskę mimo to, po wrzuceniu do koszyka pokazuję mi, że mogę odebrać w tej lokalizacji, z Bourjois i Eveline to samo. To co ja złożę zamówienie a oni mi odpiszą, że przepraszamy bo tam nie ma
Cofam. Zalogowałam się na stronę R. i już widzę jak to działa

Kurcze boję się zamówić z odbiorem w sklepie, bo niby ten korektor ma zabezpieczenie, które widać że będzie przerwane (Bourjois Radiance Reveal) Ale jak wezmą ostatnią sztukę z półki zmacana to szkoda mojego czasu. Nie dorwałam go w SP jeszcze przed promo najjaśniejszy to widmo, wcale go nie było. Bourjois jakieś braki ma. Zeszłam tyle rossów i jak coś było to otwarte ehh Nie wiem co mam robić czy sobie darować czy jeszcze próbować Niech ktoś napisze że jest zły to będzie mi mniej smutno
Stary 2016-04-21, 13:11   #2264
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Które kulki ?
Tak oslawione star glow.
Myslalam ze bedzie mniej glow ale jednak jest duuze. Swiece sie jak psu jajca.
Stary 2016-04-21, 13:16   #2265
GoskaVelPerla
Rozeznanie

Chyba tu ktoś pytał o szafę Eveline i Bell w Łodzi. To sa obie te szafy w centrum handlowym przy castoramie na zgierskiej. Ponadto samo Eveline widziałam chyba jeszcze w M1
GoskaVelPerla jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-21, 13:20   #2266
Silloe
Zakorzenienie

Cytat:
Tak oslawione star glow.
co to musi być za efekt
Stary 2016-04-21, 13:22   #2267
żurawinka
Zakorzenienie

Nie kupujcie tych kulek Wibo bo się do niczego nie nadają, nieumiejętnie nałożone/roztarte pozostawiają niebieskie/zielone placki Efekt żaden, nie są pudrem ani rozświetlaczem.Nie widać ich na skórze. Szkoda tych 10 zł ( wiem bo sama kupiłam za ponad 17 zł )
Z mojej listy odpadły rzeczy których po prostu w drogerii nie było i nie, nie wykupili ich - może to i dobrze.
Wzięłam AA satin ( ivory ciut bledszy od nr 51 HM) i na ręce nie ciemnieje, Fixing powder Wibo bo jest całkiem całkiem jeśli nie nabierze się dużo na pędzel i róż w musie Maybelline ( cena na paragonie przed obniżką 40 zł )
Dziś pusto, spokojnie można było sobie wybrać, raczej mamy z dziećmi

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Tak oslawione star glow.
No co ty? Podobno zdarzają się tam srebrne kulki, ale w moim były tylko białe, same maty

żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 13:34   #2268
ellenas
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wikaa24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiecie w których Ross w Łodzi poza Manu i galeria łódzka są szafy eveline i bell?
Obie szafy są na Zgierskiej 19 koło Hebe i wydaje mi się, że też w M1.

Cytat:
Napisane przez GoskaVelPerla Pokaż wiadomość
Chyba tu ktoś pytał o szafę Eveline i Bell w Łodzi. To sa obie te szafy w centrum handlowym przy castoramie na zgierskiej. Ponadto samo Eveline widziałam chyba jeszcze w M1
ellenas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 13:36   #2269
wikaa24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez GoskaVelPerla Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez ellenas Pokaż wiadomość
Obie szafy są na Zgierskiej 19 koło Hebe i wydaje mi się, że też w M1.

wikaa24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-21, 13:43   #2270
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Nie kupujcie tych kulek Wibo bo się do niczego nie nadają, nieumiejętnie nałożone/roztarte pozostawiają niebieskie/zielone placki Efekt żaden, nie są pudrem ani rozświetlaczem.Nie widać ich na skórze. Szkoda tych 10 zł ( wiem bo sama kupiłam za ponad 17 zł )
Z mojej listy odpadły rzeczy których po prostu w drogerii nie było i nie, nie wykupili ich - może to i dobrze.
Wzięłam AA satin ( ivory ciut bledszy od nr 51 HM) i na ręce nie ciemnieje, Fixing powder Wibo bo jest całkiem całkiem jeśli nie nabierze się dużo na pędzel i róż w musie Maybelline ( cena na paragonie przed obniżką 40 zł )
Dziś pusto, spokojnie można było sobie wybrać, raczej mamy z dziećmi

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

No co ty? Podobno zdarzają się tam srebrne kulki, ale w moim były tylko białe, same maty
Podpisuję się. Te kulki brązująco-roświetlające z Wibo są bardzo słabe. Wiem, bo sama je kiedyś testowałam. Dużo, dużo lepsze są takie kulki z Avonu.
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 13:50   #2271
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
co to musi być za efekt
Piorunujacy! widac mnie z kilometra.
Stary 2016-04-21, 13:53   #2272
Silloe
Zakorzenienie

Cytat:
Piorunujacy! widac mnie z kilometra.
tak ? -> https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1461162792

Stary 2016-04-21, 13:53   #2273
Synthesthesia
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°

Cytat:
Napisane przez Haggat Pokaż wiadomość
Ja się pochwalę że kupiłam bibułki matujące Wibo, puder Isana Young (mam nadzieje że będzie ok bo teraz znowu wszystko pozmieniali, od nazwy po oznaczenie kolorów), oraz krem Bell CC miałam fart Pani mi przyniosła z magazynu więc egzemplarz nie zmacany. W domu okazało się że jednak kolor CC za jasny ....

Zmienili nazwę z Synergen na Isana Young.
Naszczęście z tyłu jest napisane, jaki to puder, tzn. jasny, średni i ciemny Bo np ja bym nie wydedukowała, że "Hell" to jasny
Cytat:
Podczas promocji nie przyjmują zwrotów. :/
Zalezy jakich. Normalnych ( przy azkupach na miejscu) nie muszą przyjąć. Przy zakupach na odległość muszą, takie prawo mozna jedynie trafic na kogoś z obsługi, kto nie ma o tym pojęcia.
Cytat:
Napisane przez pingwintastas Pokaż wiadomość
Jednak to zależy od Rossmanna chyba - wczoraj zamówiłam podkład online, dzisiaj przyszłam do tego R odebrać, tam pełne półki świeżych, a mi spakowali stary - bardzo niemiłe panie poinformowały mnie, że nie mogą mi wymienić na świeży i mam odesłać na swój koszt do siedziby
Nie zależy od Rossmanna tylko od wiedzy obsługi.
Cytat:
Wiesz wygląda na to że zwroty się odsyła... "6.2. Odstąpienie od umowy

Konsumencie, dokonując zakupów w Drogerii Internetowej Rossmann przysługuje Ci prawo do odstąpienia od umowy sprzedaży w ciągu 14 dni od dnia dostarczenia Zamówienia lub jego odbioru w drogerii, w zależności od tego, którą formę dostawy wybierzesz. Do paczki dołączany jest wzór formularza odstąpienia od umowy (znajdziesz go również w zakładce Pomoc „Formularze do pobrania”).
Możesz go wypełnić i odesłać na adres do korespondencji: Rossmann SDP Sp. z o.o. ul. św. Teresy 111, 91-222 Łódź. Prosimy o zatytułowanie paczki, jako „Odstąpienie od umowy” jeśli zdecydujesz się na skorzystanie z prawa do odstąpienia od umowy.

Bezpośrednie koszty związane ze zwrotem artykułów (w tym w szczególności koszt opakowania i dostarczenia do sprzedawcy) w związku z odstąpieniem od umowy ponosi Konsument. W tym celu możesz skorzystać np. z usług Poczty Polskiej lub innych podmiotów świadczących takie usługi."

Nie ma mowy, że można na miejscu

A z tym zapisem to się absolutnie nie zgadzam "Pamiętaj, o reklamacji mówimy w przypadku towaru niezgodnego z umową (np. produktu posiadającego wady)." Dla mnie złożenie reklamacji a oddanie towaru niezgodne z umowa to dwie różne sprawy
A zresztą jak im potem udowodnić, że dali Ci otwarty kosmetyk?
Przecież mogą odpisać, w przypadku złożenia reklamacji, że sama go otwarłaś i to nie jest żadna jego wada
Reklamacja to bardzo bliskie pojęcie niezgodności towaru z umową. W oby przypadkach czekasz na rozpatrzenie wniosku itp.
Zwrócić natomiast mozna produkt pełnowartościowy.
A jak udowodnic? Jak skłądasz reklamacje od razu ( po otwarciu paczki w sklepie) to wypisujesz wniosek i piszesz, że produkt był otwarty. Dodatkowo możesz też przeciez zrobic zdjęcie telefonem, żeby mieć dowód u siebie. A w reklamacji żadasz wymiany towaru na nowy.

tu jest cała procedura:
http://www.rossmann.pl/Portals/0/dok...klamacyjna.pdf
Cytat:
Dzisiaj w Rossmannie ekspedientka powiedziała klientce, która chciała zrobić zwrot, że może ale tylko tam gdzie zrobiła zakupy
Ja bym rozmawiała z kierowniczką w takich sprawach a nie z eskpedientką
Cytat:
Jesli bedzie uszkodzony to pewnie wymienia. Ale zwrotow nie ma.
W skrócie tak to wygląda. Tylko, żeśli np skłądając reklamację chciałaś wymienić towar na nowy a oni takiego nie maja, to żadasz odstapienia od umowy i wtedy zwracaja kase.
Cytat:
Napisane przez pingwintastas Pokaż wiadomość
Czyli trzeba odsyłać? (zamówienie online z odbiorem w sklepie)
Jeżeli chcesz zwrócić to tak. Reklamowac lub zgłaszac niezgodnośc toragu z umową - na miejscu w sklepie.

"Aby złożyć reklamację w sklepie Rossmann SDP sp. z o.o., Konsument powinien:
4
a) Udać się do dowolnie wybranej drogerii Rossmann SDP sp. z o.o. na terenie
całej Polski.
b) Zabrać ze sobą towar, który uważa za wadliwy.
c) Zgłosić u pracownika drogerii Reklamację i przedstawić dowód dokonania
zakupu ww. towaru w Sklepie Internetowym. "

Synthesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 13:59   #2274
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Ol yes!
Stary 2016-04-21, 14:00   #2275
Silloe
Zakorzenienie

Cytat:
Ol yes!
To jestem pod wielkim wrażeniem
Stary 2016-04-21, 14:02   #2276
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
To jestem pod wielkim wrażeniem
Musisz je koniecznie kupic
Stary 2016-04-21, 14:04   #2277
Paulincia1234
CzekoladoweLove

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Jeżeli tego kosmetyku nie ma na wybranym przez Ciebie sklepie to go nie dostaniesz. Zamowienie robi sie z asortymentu dostępnego w sklepie.

Wysłane z iPad
No nie wiem czy do końca tak jest u mnie są 3R, zamówienie odbierałam w tym na ul.A, a paragon był z R na ul. B, więc nie wiem jak to jest z tymi zamówieniami

Edytowane przez Paulincia1234
Czas edycji: 2016-04-21 o 14:55
Paulincia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 14:27   #2278
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Synthesthesia Pokaż wiadomość

Zalezy jakich. Normalnych ( przy azkupach na miejscu) nie muszą przyjąć. Przy zakupach na odległość muszą, takie prawo mozna jedynie trafic na kogoś z obsługi, kto nie ma o tym pojęcia.

Nie zależy od Rossmanna tylko od wiedzy obsługi.

Reklamacja to bardzo bliskie pojęcie niezgodności towaru z umową. W oby przypadkach czekasz na rozpatrzenie wniosku itp.
Zwrócić natomiast mozna produkt pełnowartościowy.
A jak udowodnic? Jak skłądasz reklamacje od razu ( po otwarciu paczki w sklepie) to wypisujesz wniosek i piszesz, że produkt był otwarty. Dodatkowo możesz też przeciez zrobic zdjęcie telefonem, żeby mieć dowód u siebie. A w reklamacji żadasz wymiany towaru na nowy.

tu jest cała procedura:
http://www.rossmann.pl/Portals/0/dok...klamacyjna.pdf

Ja bym rozmawiała z kierowniczką w takich sprawach a nie z eskpedientką

W skrócie tak to wygląda. Tylko, żeśli np skłądając reklamację chciałaś wymienić towar na nowy a oni takiego nie maja, to żadasz odstapienia od umowy i wtedy zwracaja kase.

Jeżeli chcesz zwrócić to tak. Reklamowac lub zgłaszac niezgodnośc toragu z umową - na miejscu w sklepie.

"Aby złożyć reklamację w sklepie Rossmann SDP sp. z o.o., Konsument powinien:
4
a) Udać się do dowolnie wybranej drogerii Rossmann SDP sp. z o.o. na terenie
całej Polski.
b) Zabrać ze sobą towar, który uważa za wadliwy.
c) Zgłosić u pracownika drogerii Reklamację i przedstawić dowód dokonania
zakupu ww. towaru w Sklepie Internetowym. "
Owszem bliskie ale nie identyczne np. kupujesz lakier do paznokci otwierasz a tam nie masz pędzelka.
a) jeśli złożysz reklamację to oni to mogą odesłać do producenta bo to wtedy on za to odpowiada i termin jest chyba troszkę dłuższy na rozpatrzenie
b) składając niezgodność towaru z umową o sklep który Ci sprzedał odpowiada za towar jaki dostałaś, czyli Rossmann odpowiada za to, a nie producent lakieru i też terminy rozpatrzenia są lepsze i korzystniejsze dla konsumenta

reklamacja - producent X albo Y uznaje czy zasadna czy nie
niezgodność towaru z umową - sklep w którym dokonałaś zakupu uznaje zasadność

Przynajmniej ja tak to rozróżniam i dlatego jak składam to niezgodność towaru z umową, a nie reklamacje.
Mi w Saturnie kilka razy sugerowali żebym złożyła reklamacje na słuchawki bo firma X zawsze uznaje.. a tak to muszą pisemnie odpisywać.. Ja na to krótko, że chcę niezgodność i kropka. Dostawałam oficjalne pismo i wymieniali na nowe i tak ze 3 razy miałam
Stary 2016-04-21, 14:44   #2279
Synthesthesia
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°

Cytat:
Owszem bliskie ale nie identyczne np. kupujesz lakier do paznokci otwierasz a tam nie masz pędzelka.
a) jeśli złożysz reklamację to oni to mogą odesłać do producenta bo to wtedy on za to odpowiada i termin jest chyba troszkę dłuższy na rozpatrzenie
b) składając niezgodność towaru z umową o sklep który Ci sprzedał odpowiada za towar jaki dostałaś, czyli Rossmann odpowiada za to, a nie producent lakieru i też terminy rozpatrzenia są lepsze i korzystniejsze dla konsumenta

reklamacja - producent X albo Y uznaje czy zasadna czy nie
niezgodność towaru z umową - sklep w którym dokonałaś zakupu uznaje zasadność

Przynajmniej ja tak to rozróżniam i dlatego jak składam to niezgodność towaru z umową, a nie reklamacje.
Mi w Saturnie kilka razy sugerowali żebym złożyła reklamacje na słuchawki bo firma X zawsze uznaje.. a tak to muszą pisemnie odpisywać.. Ja na to krótko, że chcę niezgodność i kropka. Dostawałam oficjalne pismo i wymieniali na nowe i tak ze 3 razy miałam
Nie prawda! Mylisz reklamację z gwarancją

Z sprzedawany towar odpowiada sprzedawca! Jesli masz dodatkowa karte gwarancyjna od producenta to sama wybierasz, u kogo składasz reklamację. I sprzedawca nie ma prawa Ci narzucic obowiązku składania reklamacji u producenta, skoro Ty wybrałaś złożenie reklamacji u sprzedawcy.

Synthesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-21, 14:48   #2280
ama09
Zakorzenienie

Który ze sklepów w Katowicach miał dziś albo ma jutro dostawę???
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości