Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-27, 16:56   #2251
Ani_ka3
Raczkowanie

Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4

Witajcie dziewczyny. Ile pozytywnych bet bardzo się cieszę! Zarażajcie nas dziewczyny !
Czy może wiecie jakie suplementy stosować lub co jeść na zagojenie/poprawę endometrium po laparoskopii ? Oraz na poprawę jakości komórek jajowych? Zastanawiam się czy sobie nie zrobię jeszcze raz amh, jak myślicie czy zabieg laparoskopii mógł jeszcze obniżyć ?
Ani_ka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 16:58   #2252
patrycja665
Raczkowanie

Dziewczyny, czy po tych zastrzykach prolutex to normalne, że boli brzuch w miejscu wkłucia???
patrycja665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 17:06   #2253
justyna183
Marzenia się spełniają :)

Cytat:
Napisane przez Ani_ka3 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny. Ile pozytywnych bet bardzo się cieszę! Zarażajcie nas dziewczyny !
Czy może wiecie jakie suplementy stosować lub co jeść na zagojenie/poprawę endometrium po laparoskopii ? Oraz na poprawę jakości komórek jajowych? Zastanawiam się czy sobie nie zrobię jeszcze raz amh, jak myślicie czy zabieg laparoskopii mógł jeszcze obniżyć ?
Aniu pisz nam szybciutko jak poszła laparo i że nic nie wykryli

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycja665 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy po tych zastrzykach prolutex to normalne, że boli brzuch w miejscu wkłucia???
Patrycja, tak to normalne ale nie przejmuj się na drugi dzień przechodzi. Jak dla mnie prolutex to pikuś w porównaniu do gonapeptylu
Stary 2016-02-27, 17:07   #2254
asiorekkkk
Rozeznanie

Patrycja tak to jest normalne, tez sie martwiłam na poczatku ale większość dziewczyn ma taki bol wlasnie w miejscu wkłucia takze sie nie stresuj ja juz wstrzykuje sobie teraz 4 opakowanie i juz nie odczuwam tak bardzo bólu. Kiedy idziesz znowu na betę? Jak sie czujesz?
asiorekkkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 17:10   #2255
patrycja665
Raczkowanie

[/COLOR]

Patrycja, tak to normalne ale nie przejmuj się na drugi dzień przechodzi. Jak dla mnie prolutex to pikuś w porównaniu do gonapeptylu [/QUOTE]

Dzięki za szybką odpowiedź uspokoiłaś mnie, bo myślałam że źle dałam zastrzyk
Stary 2016-02-27, 17:13   #2256
Ani_ka3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justyna183 Pokaż wiadomość
Aniu pisz nam szybciutko jak poszła laparo i że nic nie wykryli

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Patrycja, tak to normalne ale nie przejmuj się na drugi dzień przechodzi. Jak dla mnie prolutex to pikuś w porównaniu do gonapeptylu
Podczas laparoskpii wycieli cystę endometrialną i wynik pokazał, że mam endometriozę Dlatego chciałabym żeby moje endometrium szybko się odbudowało i było gotowe na przyjęcie dzieciaczka
Stary 2016-02-27, 17:14   #2257
patrycja665
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiorekkkk Pokaż wiadomość
Patrycja tak to jest normalne, tez sie martwiłam na poczatku ale większość dziewczyn ma taki bol wlasnie w miejscu wkłucia takze sie nie stresuj ja juz wstrzykuje sobie teraz 4 opakowanie i juz nie odczuwam tak bardzo bólu. Kiedy idziesz znowu na betę? Jak sie czujesz?
Dr mówił, że mam pokazać się w piątek z wynikami. Jestem trochę osłabiona, jeszcze nie mam żadnych objawów bo przecież to za wcześnie
A ty jak się czujesz?
Stary 2016-02-27, 17:19   #2258
asiorekkkk
Rozeznanie

A to pewnie przed wizyta zrobisz betę. Osłabienie, zmęczenie tez jest objawem . Ja ogólnie czuje sie dobrze ale codziennie jestem strasznie senna i zmęczona choc prawie ciagle leżę bo jak cos porobie to zaczyna mnie brzuch bolec. Dr kazal mi duzo leżeć a mężowi znaleść lafirynde

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

No i piersi troche bolą i sa powiększone i jędrne jak silikony
Stary 2016-02-27, 17:21   #2259
anessca
Rozeznanie

Cytat:
Mam mutacje MTHFR czyli wlasnie to o czym piszecie ze inni lekarze twierdza ze nią ma to nic wspólnego ze stosowaniem diety bezglutenowej. Niestety mało lekarzy ma wiedzę na ten temat zarówno jak jest mało informacji w necie na ten temat ale okazuje sie ze cos w tym jest i nasz dr ma racje. Kiedys ktoras dziewczyna wkleiła tutaj link do artykułu ktory swietnie to wyjaśnia. Mi dr powiedział ze dietę powinnam stosować podczas starań i w pierwszym trymestrze ciazy nie jakos restrykcyjnie jak u osob którzy nie tolerują glutenu tylko wlasnie zeby unikać tych podstawowych produktów, które raczej nie dostarczają naszemu organizmowi jakiś cudownych minerałów. Ja nie cuduje jakos strasznie z ta dieta tylko staram sie wlasnie nie jesc tych rzeczy o których pisałam poprzednio ale wiadomo kazdy ma swoje zdanie i postępuje tak jak uważa
Ja zamieszczałam ten link i zamieszczę go jeszcze raz bo mi rozwiał ten artykuł wiele wątpliwości
http://www.tlustezycie.pl/2014/02/gd...enu-mthfr.html
anessca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 17:22   #2260
patrycja665
Raczkowanie

Cytat:
A to pewnie przed wizyta zrobisz betę. Osłabienie, zmęczenie tez jest objawem . Ja ogólnie czuje sie dobrze ale codziennie jestem strasznie senna i zmęczona choc prawie ciagle leżę bo jak cos porobie to zaczyna mnie brzuch bolec. Dr kazal mi duzo leżeć a mężowi znaleść lafirynde

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

No i piersi troche bolą i sa powiększone i jędrne jak silikony
Z tymi silikonami to nie tak źle znowu hahaha nasz dr i jego żarty. Odpoczywaj jak najwięcej
Stary 2016-02-27, 17:25   #2261
asiorekkkk
Rozeznanie

Wlasnie ja go juz czytałam dawniej jak dr mi wspomniał o tej diecie i tez mi sie wiele rozjaśniło dzieki anessca za ponowne zamieszczenie

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Hihih Patrycja nie narzekam ale maz i tak z tego pożytku nie ma bo sama boje sie ich dotknąć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-27, 17:28   #2262
anessca
Rozeznanie

Dziewczyny, ja tak mam zawsze przed okresem, ze piersi są tak nabrzmiałe jak balony i przez to nie moge się opędzić od łap mojego męża a one wtedy bolą strasznie jak cholera...
Stary 2016-02-27, 17:51   #2263
201707171038
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anessca Pokaż wiadomość
Ja zamieszczałam ten link i zamieszczę go jeszcze raz bo mi rozwiał ten artykuł wiele wątpliwości
http://www.tlustezycie.pl/2014/02/gd...enu-mthfr.html
też to czytałam i mam mętlik

dlatego bym chciała namiar na jakiegoś dobrego dietetyka w Tarnowie
201707171038 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 19:46   #2264
jazzjazz
Raczkowanie

Wiem pamiętam artykuł Anesca -fajny.
Tylko nie rozumiem dwa lata temu jedząc gluten mój wynik homocysteiny :8 a teraz nie jedząc glutenu :10 :conf used:
tego nie kumam właśnie.
Dbam o suplementacje, nie jem przetworzonych produktów, najczęściej używam mąki owsianej pełnoziarnistej bezglutenowej, ziarna ,orzechy -więcej białek .
jazzjazz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 19:51   #2265
anessca
Rozeznanie

sama jestem ciekawa swojej homocysteiny... też miałam wynik ok. 8 ...
Stary 2016-02-27, 19:51   #2266
kambro
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anessca Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja tak mam zawsze przed okresem, ze piersi są tak nabrzmiałe jak balony i przez to nie moge się opędzić od łap mojego męża a one wtedy bolą strasznie jak cholera...
Haha dokładnie Anessca mam to samo
Kurka im bliżej testowania tym większy stres :/ Mimo, że jestem na wyjeździe w główce tylko jedno. I w związku z tym moim pobytem poza domkiem BETKE zrobię we wtorek. ..ale sikańca w poniedziałek bo nie wytrzymam . Pozdrawiam serdecznie wszytkie GIRLS z Białki Tatrzańskiej
Stary 2016-02-27, 19:55   #2267
anessca
Rozeznanie

O TY!!! Ale zazdroszczę wyjazdu Kochana Kambro życzę Ci aby poniedziałkowy sikaniec był kolejną dobrą wieścią u nas na forum Wszystko będzie dobrze a jak się czujesz?
Stary 2016-02-27, 19:55   #2268
jazzjazz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kambro Pokaż wiadomość
Haha dokładnie Anessca mam to samo
Kurka im bliżej testowania tym większy stres :/ Mimo, że jestem na wyjeździe w główce tylko jedno. I w związku z tym moim pobytem poza domkiem BETKE zrobię we wtorek. ..ale sikańca w poniedziałek bo nie wytrzymam . Pozdrawiam serdecznie wszytkie GIRLS z Białki Tatrzańskiej

Pozdrawiamy również! ja przyszły weekend tam spędzam
Stary 2016-02-27, 20:00   #2269
kambro
Raczkowanie

Kochana myślę o Was cały czas i w wolnej chwili sprawdzam nasze forum Czuję się normalnie. . Syfy wyszły, cyce bolą ale nie tracę nadziei a Ty jak się masz słońce ? Ten luty jest magiczny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-27, 20:01   #2270
jazzjazz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kambro Pokaż wiadomość
Kochana myślę o Was cały czas i w wolnej chwili sprawdzam nasze forum Czuję się normalnie. . Syfy wyszły, cyce bolą ale nie tracę nadziei a Ty jak się masz słońce ? Ten luty jest magiczny

syfy mogą być też ciążowe a co!!
Stary 2016-02-27, 20:12   #2271
anessca
Rozeznanie

Kambro, ogólnie czuję się dobrze jedynie w ciągu dnia łapią mnie zawroty głowy nawet gdy siedzę. Dziwnie kłuje mnie w macicy, a dzisiaj piersi zaczęły mnie leciutko boleć, choć tak jak wspominałam przed okresem mam takie balony że ból sprawia samo chodzenie i leżenie Wypoczywaj w tej Białce!!!

Jazzjazz, zyczę Ci aby i Twój wyjazd do Białki był udany

Edytowane przez anessca
Czas edycji: 2016-02-27 o 20:14
Stary 2016-02-27, 20:14   #2272
kamilamimila
Wtajemniczenie

Dziewczynki,witam,a ja jestem zalamana,bo powtorzylam wczoraj badania,choć Dr P mi nie kazal ich robic,pewnie nie chcial zebym się stresowala,no to nie posluchalam i mam caly dzien w stresie:-(Amh mi strasznie spadlo i wynosi 0,57 ;-( Dwa lata i dwa miesiące temu wynosilo 1,26.Fsh mam 12,tez niemalo,LH ponad 6 :-( Do tego robilam tez tarczycowe i FT 3 jest jeszcze w normie ale w górnej granicy ale zalamalo mnie doslownie to AMH i mysle czy jest w ogole sens robic to,podejście ,czy jeszcze mam szansę na swoje genetycznie dziecko,na swojej komórce.Dr sie tym nie przejmowal,bo mi nie kazal tego robic,a ja,glupia wydalam kupe kasy na badania i tylko sie zestresowałam,ciekawe co Dr P powie na te wyniki.Oby mi tylko nie powiedział,ze to nie ma sensu...Tak bardzo sie boje i ten stres mnie juz przerasta,Maz mowi,ze nie mogę tak zyc,tak sie umartwiac i pewnie ma racje ale to nie takie proste,jak tu sie nie martwić...,no i jak tu teraz podejsc do tej próby z nadzieją?:-( Czy słyszałyście o tym hormonie DHEA?Ponoc podaje się go przy niskiej rezerwie jaknikowej,razem z Wit.D i koenzymem Q10.Nadzieja pisala,ze Dr go jej odradzil,tylko dal Ovarin,a to przecież nie to samo.Musze z nim o tym porozmawiać,sama,na wlasna reke boje się brac tego hormonu.Dziewczynki,pocie szcie,bo dzis juz nie daje rady:-(
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy
kamilamimila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 20:19   #2273
anessca
Rozeznanie

Kamilamimila, może i faktycznie niepotrzebnie się teraz stresujesz tymi badaniami... przecież dziewczęta z niższą rezerwą jajnikową zachodziły w ciąże. Główka do góry Kochana. Natura w różnoraki sposób potrafi spłatać nam figla. Zawsze trzeba mieć nadzieję i wierzyć w to a wszystko na pewno będzie dobrze. Musi!
Stary 2016-02-27, 20:29   #2274
kamilamimila
Wtajemniczenie

Anesca,dziekuję za pocieszenie ale ka nie znam takich,które z nizsza rezerwa czy taka zaszly w ciaze:-(A Ty znasz?Gdzieś na forum pewnie mozna je znaleźć.No,po prostu zalamalam sie,pewnie nasz Dr nie będzie zdziwiony,dlatego nie kazal mi tego badania robic,bo wiadomo,ze amh nie rośnie,a spada,zwłaszcza w tym wieku ,ja nie liczylam,ze wzrośnie ale nie myslalam tez,ze tak drastycznie spadnie,myslalam ,ze będzie moze troszke ponizej 1 ale nie aż tyle:-(Jak tu teraz znaleźć w sobie tyle sily i wiary,ze w tym wieku i z takim amh sie uda?:-( Chyba tylko z pomocą Sw.Dominika,Tatusia i wszystkich świętych...A pasek juz dostalam i od dziś go noszę.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy
kamilamimila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 20:39   #2275
jazzjazz
Raczkowanie

Dziękuję Anessca ,myślę że napewno będzie
Kamilka , to prawda niepotrzebny stres i wydatek.
Pogadaj z Dr. myślę że Cię uspokoi..
Bo choć rezerwa maleje to jeszcze jest więc napewno utrzyma się do Twojego podejścia, przecież to za niedługo .
A co do tarczycowych jeśli w granicy normy to lepiej iść do endo lub skonsultujesz to z Dr. P
Stary 2016-02-27, 20:47   #2276
201707171038
Konto usunięte

Kamila to ty z własnej inicjatywy robiłaś badanie AMH?
Ja myślałam że przed każdym IV się to robi
201707171038 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-27, 21:10   #2277
Ani_ka3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamilamimila Pokaż wiadomość
Dziewczynki,witam,a ja jestem zalamana,bo powtorzylam wczoraj badania,choć Dr P mi nie kazal ich robic,pewnie nie chcial zebym się stresowala,no to nie posluchalam i mam caly dzien w stresie:-(Amh mi strasznie spadlo i wynosi 0,57 ;-( Dwa lata i dwa miesiące temu wynosilo 1,26.Fsh mam 12,tez niemalo,LH ponad 6 :-( Do tego robilam tez tarczycowe i FT 3 jest jeszcze w normie ale w górnej granicy ale zalamalo mnie doslownie to AMH i mysle czy jest w ogole sens robic to,podejście ,czy jeszcze mam szansę na swoje genetycznie dziecko,na swojej komórce.Dr sie tym nie przejmowal,bo mi nie kazal tego robic,a ja,glupia wydalam kupe kasy na badania i tylko sie zestresowałam,ciekawe co Dr P powie na te wyniki.Oby mi tylko nie powiedział,ze to nie ma sensu...Tak bardzo sie boje i ten stres mnie juz przerasta,Maz mowi,ze nie mogę tak zyc,tak sie umartwiac i pewnie ma racje ale to nie takie proste,jak tu sie nie martwić...,no i jak tu teraz podejsc do tej próby z nadzieją?:-( Czy słyszałyście o tym hormonie DHEA?Ponoc podaje się go przy niskiej rezerwie jaknikowej,razem z Wit.D i koenzymem Q10.Nadzieja pisala,ze Dr go jej odradzil,tylko dal Ovarin,a to przecież nie to samo.Musze z nim o tym porozmawiać,sama,na wlasna reke boje się brac tego hormonu.Dziewczynki,pocie szcie,bo dzis juz nie daje rady:-(
Kamila, wiem co przeżywasz. Ja też mam niskie amh 1,14 ale ja mam d 30 lat i też się załamałam na dodatek dowiedziałam się że mam endometriozę. Dlatego miesiąc po laparoskopii boję się robić ponownie. Od poczatku lutego nie było chyba dnia żebym nie płakała nad swoją sytuacją. Gdzieś na innym forum czytałam, że in vitro udało się gdy kobieta miała 0,1 i IV stopień endometriozy. Ja mam wyrzuty sumienia że dużo wcześniej się nie starałam o dziecko i że tak późno trafiłam na dr P., który to wszystko u mnie zdiagnozował. Pamiętam jak rok temu w marcu byłam u gina, który mnie zbadał i powiedział że wszystko jest w porządku, a na to że mam bolesne okresy odparł że tak musi boleć i tak żyłam w takiej bezświadomości... Żałuję że nie szukałam dalej... Strasznie się z tym czuję i mam ogromne wyrzuty sumienia. Przez tą endometriozę (cystę na jajniku) mam takie niskie. Proszę Boga o siłe do dalszej walki i o to żeby in vitro się powiodło, Tobie kamila też życzę woli walki. Wiem co czujesz, trzymaj się kochana Ty chociaż masz córeczkę, masz dla kogo żyć. Ja też bym chciała odnaleźć sens życia, nosząc pod sercem małą kruszynkę. Mam nadzieję, że Bóg pozwoli mi tego doświadczyć.
Stary 2016-02-27, 21:13   #2278
jazzjazz
Raczkowanie

Jols przed prywatnym ivf nie trzeba.
Kamilka, to trudna sytuacja ale nie masz wpływu na wynik amh , nadzieja jest zawsze! Uda się zobaczysz
Głowa do góry! napij się pysznego winka lub zjedz coś bezglutenowego ale idealnego zarazem na poprawę humoru -podejdź do tego na spokojnie bo od stresów Ci nie wzrośnie...
Pamiętasz jak pisałam że mi amh wzrosło w ciągu roku! i mój Dr. to potwierdził! nigdy nie wiesz jak organizm się zachowa a stresy nie pomagają!
Stary 2016-02-27, 21:19   #2279
Ani_ka3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jazzjazz Pokaż wiadomość
Jols przed prywatnym ivf nie trzeba.
Kamilka, to trudna sytuacja ale nie masz wpływu na wynik amh , nadzieja jest zawsze! Uda się zobaczysz
Głowa do góry! napij się pysznego winka lub zjedz coś bezglutenowego ale idealnego zarazem na poprawę humoru -podejdź do tego na spokojnie bo od stresów Ci nie wzrośnie...
Pamiętasz jak pisałam że mi amh wzrosło w ciągu roku! i mój Dr. to potwierdził! nigdy nie wiesz jak organizm się zachowa a stresy nie pomagają!
Jazz mogłabyś podać receptę na wzrost amh??
Stary 2016-02-27, 21:30   #2280
jazzjazz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ani_ka3 Pokaż wiadomość
Jazz mogłabyś podać receptę na wzrost amh??
Hah Kochana nie wiem o co chodzi może dieta bezglutenowa zadziałała suplementuje się , staram się ''normalnie'' funkcjonować
Powiem jedno , pogodziłam się z tym że mam bardzo niskie amh a nie mam jeszcze 30tki !
Staram się nie wariować na zasadzie jak się nie uda to mój świat się zawali! to to jest strzelanie sobie w kolano..bo to nie jest strefa wpływu -prócz tego że muszę o siebie dbać nic innego nie wymyślę .
Koncentruje się na tym na co mam wpływ.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości