![]() |
#2251 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Cytat:
Ja zrobiłam dzieciom nalesniki i mnie tak masakrycznie zaczął brzuch bolec i nogi, ze juz w łożku leżę...pooglądam cos na iPadzie, wstyd isc spac. Moje dziexi jeszcze nie spia-gadają w łożku, to co bede szła przed nimi. Próbowałam smsem wyciągnąć jakies info od ginka, czy no w czwartek mam sie szykować do szpitala i zapytałam czy niby powinnam miec juz gotowa torbę (jak wiecie mam od miesiaca) ale chciałam go jakoś pod włos wziac na co on tylko "cały czas masz byc gotowa" i nic wiecej nie napisał ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ludzie grube hajsy dają za podarte spodnie, a Ty zamiast się lansować w końcówce ciąży wywalasz ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2253 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
na masie ![]() I wszystko pozamykane ![]() Cytat:
Daj znać jak będziesz już coś wiedziała ![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymamy jutro kciuki i czekamy na info ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
Zadomowienie
|
Agusia cifem w tamtym roku czyscilam i były ok
![]() ![]() Velika super! ![]() Kropcia ważne ze wszystko jest ok ![]()
#2255 |
Zakorzenienie
|
kto prowadzi Ci ciaze?
#2256 |
Wtajemniczenie
|
No i nie bede rodzic w tym szpitalu co chcialam
![]() ![]()
#2257 |
Zakorzenienie
|
Sunshine o jak slodko
![]() Ineso och czuje ze masz racje, ze te 100 to faktycznie nie dostają. A z badaniami hmmm nie wiedziałam :0 Sunshine ach no o tyle dobrze ze idzie Ci to odciąganie ![]() Pffff Księżyc Polozna właśnie mowila ze przy nowiu lub pelni (nie pamiętam co przy czym) zaczynają sie skurcze a przy tym drugim często wody odchodzą i maja masę dziewczyn bez akcji porodowej ale z wodami GGI Kochana ![]() ![]() Ach i to krawienie to przez badanie tak? Kejka - kolezanka miała to samo, byla u lekarza i pytala czy jest szansa ze urodzi zanim on na urlop pojedzie. To zrobil jej masaż - a mężowi szepnął na ucho żeby byl gotowy. W ten sam dzien odeszly jej wody. GGI czytam i szokuje sie coraz mocniej. Nie ma opcji wypisania sie na żądanie i zmianę szpitala? Tam to jakies jaja są ![]() MajWija ja w chyba 6 tyg dopiero zaczęłam brać euthyrox, a w 4 wyszla w badaniach niedoczynność na sto procent miałam ponad 4 chyba, wiem ze naprawde dużo, moge sprawdzić jak cos. Lekarka powiedziala ze to nie TSH szkodzi dziecku - to szkodzi Tobie. Ale FT4 albo jalos tak, to tego jak za dużo to szkodzi maleństwu. I to w drugim czasie nie ze hop siup w ciagu kilku dni. Dlatego bierz jak bierzesz, nic nie zwiekszaj na własną rękę. Velila o rany aleś mnie przestraszyla! No ładnie zgrabnie upadłaś ![]() Martinixxx ahhh zdjęcia poprosze tej waszej pogody i kawki na tarasie !!! ![]() Justynka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Ułożenie posladkowe a CC Wiecie co mi kuzynka powiedziała - ze tam gdzie ona rodzila nie dopuszczają do tego by z takim ulozeniem zaczela sie akcja bo jak dziecko pupa zejdzie niżej to ciężko km przy cesarce wyciągnąć dlatego nie czekają na akcje tylko wczesniej tną. Ciekawe ile w tym prawdy a ile wygody lekarzy. Velika i Kropcia gratuluje wizyt ![]() ![]()
![]() |
#2258 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny tak na szybko. Pojechalam dzisiaj do szpitala,bo cisnienie znow powyzej 160. A przy przyjeciu 180/110.... dostalam zastrzyk w dupe, kroplowe, i tablety. Zbili do 145 i teraz beda stabilizowac. Ciekawe ile tu bede lezec.
Pisalysmy kiedys o jedzeniu w szpitalu. Wiecie co dostalam na kolacje? Dwie kromki z maslem..... nie zartuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Zakorzenienie
|
Ha! Spakowałam się wstępnie do szpitala
![]() Jutro muszę zadzwonić do szpitala i się umówić na jakieś wstępne spotkanie z anestezjologiem czy coś. No i wyszło mi, że dalej jestem nosicielem żółtaczki (B), więc za tydzień dowiem się od gina co dalej...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |
Winter is coming
|
Cytat:
![]() ja w te 3 tygodnie też przykoksiłam 2 kilo, więc żarcie słodyczy nie poszło na marne ![]() kropcia też gratuluję wizyty ![]() madzia2409 ojej, współczuję. Ale przynajmniej jesteś pod opieką. Oby ci ustabilizowali to ciśnienie
![]() |
#2261 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() widzę dieta jak trzeba ![]()
![]() |
#2262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję problemów z ciśnieniem ![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Zakorzenienie
|
A to sobie kazdy moze isc na porodówkę pooglądać i pogadać z personelem? Czemu chcesz /musisz rozmawiać z anestezjologiem Linaewen?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Zakorzenienie
|
Główny bohater twojej historii
![]() wysłane przez tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że się okaże, że akurat tego nie praktykują, w takim razie będę naciskać na spotkanie na IP jak będę rodzić ![]() Na stronie Rodzić po ludzku Borowska ma opisaną opcję, że można przyjść wcześniej i obejrzeć porodówkę(to akurat mam w tyłku, tylko mi na tym anestezjologu zależy, bo mam spore wątpliwości co do znieczulenia), jak jest faktycznie to nie wiem, bo jeszcze nie miałam przyjemności rodzić ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolacja porządna, nie ma co ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas jak leżałam z córcia na dziecięcym to było całkiem dobre jedzenie, a na położnictwie to nawet nie pamietam wysłane przez tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Zakorzenienie
|
Miałam, ostatni raz w liceum i byłam nosicielem, żółtaczkę przeszłam prawdopodobnie w wieku 7 lat-bezobjawowo. Od tego czasu w sumie
nie kontrolowałam, bo nikt mi tego nie zalecał. Nawiasem mówiąc moja mama ze mną w ciąży też to najprawdopodobniej miała i się prawdopodobnie zaraziłam... A po drodze szczepili mnie na żółtaczkę, a nikt nie badał na nosicielstwo wtedy :/
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Zadomowienie
|
Madzia dobrze ze pojechalas do szpitala i zbili Ci jakos to ciśnienie. Ja po takiej kolacji to bym padla, po tym co piszecie o jedzeniu tam to pól torby prowiantu chyba wezme
![]()
![]() |
#2270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2271 |
Wtajemniczenie
|
Jowita dobrze ze przeszlo ale przy nastepnej powtorce jedz na oddzial
![]() Justyna pozazdroscic braku ciazowych dolegliwosci ![]() ![]() Velika Ty sierotko ![]() ![]() ![]() ![]() Kropcia jestesmy raczej zdane na posladki, choc ja juz z racji spojenia wolalabym zeby sie maly nie odwrocil. I tak jak Ty jestem cala obolala..maly jest mega aktywny od niedzieli...dziwne to no ale wszystko w porzadku wiec juz sobie nic nie wkrecam. Poli wlasnie co do posladkow i CC to wlasnie tez slyszalam taka opinie...ze dlatego robi sie wczesniej zeby malenstwo nie zeszlo tam gdzie nie powinno, ale ile w tym prawdy? Madzia niezle z tym cisnieniem ![]() ![]() Linaewen u mnie w pipidowie niby tez umawiaja na rozmowe przed planowana CC, ale na pewno nie ma przy tym anestezjologa. A Ty jakie bedziesz miec znieczulenie? Tzn chodzi mi o to, czy masz jakies przeciwskazania do czegos. Bosh jak mnie maly obkopuje ![]() ![]() ![]()
#2272 |
Zadomowienie
|
I mnie znów bóle podbrzusza. Wzięłam prysznic i leżę. :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Winter is coming
|
kejka obawiam się, że magnum nie da się zaliczyć ani do owoców, ani do warzyw, no możesz na upartego podciągnąć pod nabiał
![]() ja dzisiaj na śniadanie zjadłam 3 rodzaje lodów, bo moi rodzice tyle różnych mają w lodówce ![]() ![]() jutro muszę wcześnie wstać, bo jadę zawieźć do labu wymaz na gbs, a potem mam jogę w sr, ale jeszcze nie wiem czy pójdę, zależy jak kolano kurde.
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
Vel gratuluję udanej wizyty. Sierotko dobrze, że nic Ci się nie stało.
Kropcia gratuluję wizyty. Szkoda, ze cały czas ułożenie pośladkowe ale nic na to nie poradzisz. Sunshine, fajnie, ze się odezwalaś. A jak w ogóle idzie Ci obsługa małej, ciężko jest? madzia2409 dobrze, że pojechałaś. Mam nadzieję, ze szybko ustabilizują Ci to ciśnienie. Ducha gratuluję zdanej teorii. Ja ostatnio robiłam ten nowy test i oczywiście niezdałam ![]() Mężu ma dzisiaj urodziny więc trochę mu czasu poświęciłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm ja nie słyszałam o czymś takim ![]() ![]() A ty we Wrocławiu rodzisz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kolacja bardzo pożywna ![]() Cytat:
![]() lody to lody ![]() w ogóle to przypomniałaś mi ze miałam dziś meza do lidla wysłać po te słynne amerykańskie lody, podobno ciasteczkowe są pyszne a ja jeszcze nie próbowałam |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |
Winter is coming
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2278 |
Wtajemniczenie
|
Velika kurde...niech bedzie ten nabial
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gosia bo Ty masz chody z ordynatorem ![]() Lucy no wlasnie tez ich nie jadlam jeszcze a wszyscy tak zachwalaja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2279 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Zadomowienie
|
Kejka bez węglowodanów trudno o energie wiec podciagnij pod nie
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.