Mamusie kwietniowe 2016 - część VI - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-15, 19:00   #2251
gosiaczek071
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Cytat:
Napisane przez jowitazz Pokaż wiadomość
Już po i się rozluźniło. To już dzisiaj moja 3 kąpiel. A zaczęło się od 4 rano...

Ale? Ale co?
No, ze moze to juz to...? Ktory tydzisn masz?
Ja zrobiłam dzieciom nalesniki i mnie tak masakrycznie zaczął brzuch bolec i nogi, ze juz w łożku leżę...pooglądam cos na iPadzie, wstyd isc spac. Moje dziexi jeszcze nie spia-gadają w łożku, to co bede szła przed nimi.

Próbowałam smsem wyciągnąć jakies info od ginka, czy no w czwartek mam sie szykować do szpitala i zapytałam czy niby powinnam miec juz gotowa torbę (jak wiecie mam od miesiaca) ale chciałam go jakoś pod włos wziac na co on tylko "cały czas masz byc gotowa" i nic wiecej nie napisał wiec mu dałam spokoj jutro sie dowiem...ehhhhh no ciekawa jestem
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 19:07   #2252
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
melduję się po wizycie u mnie wszystko ok, jestem pozamykana nadal na 4 spusty i przed świętami raczej nie urodzę
za to młoda przykoksiła i waży 2620, 700 g w niecałe 3 tygodnie wszystko wygląda cacy, następna wizyta 31.03. Poza tym pogadałam trochę o szpitalu i moja gin zdecydowanie poleca jednak się przejechać do tego szpitala, gdzie ona pracuje, a nie rodzić tu na miejscu, bo warunki są dużo lepsze. Czyli tak jak myślałam i planowałam.
a portki wyrzuciłam
za zgagą nie pomogę dziewczyny, bo ja nie mam prawie wcale.
no i elegancko waga już ładna, spokojnie 3 kg przekroczy do urodzenia to z pewnością dzięki tym pochłanianym słodyczom

ludzie grube hajsy dają za podarte spodnie, a Ty zamiast się lansować w końcówce ciąży wywalasz

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Skargę możesz złożyć jak już wyjdziesz. A nawet powinnaś moim zdaniem - z tą kroplowka to przecież mogła stać się tragedia...

wysłane przez tapatalka
zgadzam się
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 19:09   #2253
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
melduję się po wizycie u mnie wszystko ok, jestem pozamykana nadal na 4 spusty i przed świętami raczej nie urodzę
za to młoda przykoksiła i waży 2620, 700 g w niecałe 3 tygodnie wszystko wygląda cacy, następna wizyta 31.03. Poza tym pogadałam trochę o szpitalu i moja gin zdecydowanie poleca jednak się przejechać do tego szpitala, gdzie ona pracuje, a nie rodzić tu na miejscu, bo warunki są dużo lepsze. Czyli tak jak myślałam i planowałam.
a portki wyrzuciłam
za zgagą nie pomogę dziewczyny, bo ja nie mam prawie wcale.
No to ładnie przybiera
na masie
I wszystko pozamykane

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Hej hej ale produkujecie

Moja mała nadal pośladkowo ... Dostałam skierowanie do szpitala na CC w przyszłym tyg pójdę sue umówić. Dzwonilam do mojej położnej z sr bo ona jest położna w tym szpitalu do którego idę i pytałam jej co robić. Mówiła by negocjować zeby zrobili CC w 40 tyg ( planowane cesarki sa w środy wiec wypadałoby 30.03) mówiłam jej o moich obawach i o tym ze wolałabym zeby akcja sie zaczęła co maluszek bedzie gotowy i wtedy CC a nie wtedy kiedy im pasuje. Mam nadzieje ze zacznie sie szybciej niz 30tego i chociaż to bedzie po mojemu. Położna mówiła ze zawsze sprawdzają w szpitalu jak ktoś ma pośladkowo bo dwa razy sie zdarzyło kiedyś ze niby pośladki zrobili ciecie a dzidzia była dobrze ułożona Jutro jadę do Gdyni na usg by sprawdzisz stan łożyska przepływów wagę małej i porozmawiać z dobrym gin.

Mała moja jest od soboty mega aktywna wierci sie ciagle. A lędźwia tak mi dają w kość ze kuleje na jedna nogę dziś znów miałam masaż ale to nic nie daje chyba mała mi na jakiś nerw uciska bo tylko lewa strona boli a raczej napierd...
No tak mówią że Cc najlepiej robić jak akcja porodowa sama się zacznie bo wtedy mniejszy szok dla dziecka.
Daj znać jak będziesz już coś wiedziała

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
No, ze moze to juz to...? Ktory tydzisn masz?
Ja zrobiłam dzieciom nalesniki i mnie tak masakrycznie zaczął brzuch bolec i nogi, ze juz w łożku leżę...pooglądam cos na iPadzie, wstyd isc spac. Moje dziexi jeszcze nie spia-gadają w łożku, to co bede szła przed nimi.

Próbowałam smsem wyciągnąć jakies info od ginka, czy no w czwartek mam sie szykować do szpitala i zapytałam czy niby powinnam miec juz gotowa torbę (jak wiecie mam od miesiaca) ale chciałam go jakoś pod włos wziac na co on tylko "cały czas masz byc gotowa" i nic wiecej nie napisał wiec mu dałam spokoj jutro sie dowiem...ehhhhh no ciekawa jestem
Osz ty znów smsujesz z ginem
Trzymamy jutro kciuki i czekamy na info
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 19:10   #2254
patryska0804
Zadomowienie

Agusia cifem w tamtym roku czyscilam i były ok teraz o tym zapomniałam... zachciało mi się jasnych płytek w kuchni i na przedpokoju i białych fugi to teraz mam..
Velika super!
Kropcia ważne ze wszystko jest ok

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 19:10   #2255
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
W starym właśnie, ale mam nadzieję że dopiero po świętach z tym, że ja mam tam lekarza więc inna sytuacja.
Trzymaj się, musisz być dzielna bo co zrobić. Już niedługo.

wysłane przez tapatalka
kto prowadzi Ci ciaze?
Stary 2016-03-15, 19:15   #2256
duchaa123
Wtajemniczenie

No i nie bede rodzic w tym szpitalu co chcialam remont potrwa jeszcze ze 3 mies kupe pylu sala porodowa gdzies na patologii ogolnie brak warunkow do rodzenia , wszystkich odsylaja do 2 szpitala . Zreszta gin powiedzial zeby omijac na razie ten szpital szerokim lukiem bo wszyscy sie skupili na remoncie a nie na pacjentkach wiec ie mam wyboru i musze rodzic gdzie indziej . Po czytalam troche opinni o tym 2 szpitalu i bardzo duzo jest pozytywow moze ja sobie sama wmawiam ze tam jest gorzej a tak na prawde jest jeszcze lepiej , to sie okaze bede miala porownanie przynajmniej

Adrian 13.05.2013 r Gabriela 13.04.2016 r
duchaa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 19:20   #2257
Polinezyjka
Zakorzenienie

Sunshine o jak slodko a ze zgaga to taka bujda na resorach :P

Ineso och czuje ze masz racje, ze te 100 to faktycznie nie dostają.

A z badaniami hmmm nie wiedziałam :0

Sunshine ach no o tyle dobrze ze idzie Ci to odciąganie moja kuzynka ma dziecko w terminie po Cc i mala po prostu placze jak probuje jej dać pierś, wiec sie poddala i odciąga mleko - a cala rodzina na nią jedzie ze ma 'trenowac ' dziecko i dawać cycka.

Pffff

Księżyc

Polozna właśnie mowila ze przy nowiu lub pelni (nie pamiętam co przy czym) zaczynają sie skurcze a przy tym drugim często wody odchodzą i maja masę dziewczyn bez akcji porodowej ale z wodami

GGI Kochana no przytulilabym Cie i odwiedzila w tym szpitalu!

Ach i to krawienie to przez badanie tak?

Kejka - kolezanka miała to samo, byla u lekarza i pytala czy jest szansa ze urodzi zanim on na urlop pojedzie. To zrobil jej masaż - a mężowi szepnął na ucho żeby byl gotowy.

W ten sam dzien odeszly jej wody.

GGI czytam i szokuje sie coraz mocniej. Nie ma opcji wypisania sie na żądanie i zmianę szpitala? Tam to jakies jaja są

MajWija ja w chyba 6 tyg dopiero zaczęłam brać euthyrox, a w 4 wyszla w badaniach niedoczynność na sto procent miałam ponad 4 chyba, wiem ze naprawde dużo, moge sprawdzić jak cos.

Lekarka powiedziala ze to nie TSH szkodzi dziecku - to szkodzi Tobie. Ale FT4 albo jalos tak, to tego jak za dużo to szkodzi maleństwu. I to w drugim czasie nie ze hop siup w ciagu kilku dni.

Dlatego bierz jak bierzesz, nic nie zwiekszaj na własną rękę.

Velila o rany aleś mnie przestraszyla! No ładnie zgrabnie upadłaś dobrze ze nic się wam nie stalo

Martinixxx ahhh zdjęcia poprosze tej waszej pogody i kawki na tarasie !!!

Justynka moja przyjaciółka miała tak jak Ty tylko brzuch jej rósł i żadnych dolegliwości cala ciaze

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Ułożenie posladkowe a CC

Wiecie co mi kuzynka powiedziała - ze tam gdzie ona rodzila nie dopuszczają do tego by z takim ulozeniem zaczela sie akcja bo jak dziecko pupa zejdzie niżej to ciężko km przy cesarce wyciągnąć dlatego nie czekają na akcje tylko wczesniej tną.

Ciekawe ile w tym prawdy a ile wygody lekarzy.

Velika i Kropcia gratuluje wizyt
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 19:22   #2258
madzia2409
Raczkowanie

Dziewczyny tak na szybko. Pojechalam dzisiaj do szpitala,bo cisnienie znow powyzej 160. A przy przyjeciu 180/110.... dostalam zastrzyk w dupe, kroplowe, i tablety. Zbili do 145 i teraz beda stabilizowac. Ciekawe ile tu bede lezec.
Pisalysmy kiedys o jedzeniu w szpitalu. Wiecie co dostalam na kolacje? Dwie kromki z maslem..... nie zartuje
madzia2409 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 19:26   #2259
Linaewen
Zakorzenienie

Ha! Spakowałam się wstępnie do szpitala Plus zamówiłam koszule w końcu.
Jutro muszę zadzwonić do szpitala i się umówić na jakieś wstępne spotkanie z anestezjologiem czy coś. No i wyszło mi, że dalej jestem nosicielem żółtaczki (B), więc za tydzień dowiem się od gina co dalej...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 19:29   #2260
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
no i elegancko waga już ładna, spokojnie 3 kg przekroczy do urodzenia to z pewnością dzięki tym pochłanianym słodyczom

ludzie grube hajsy dają za podarte spodnie, a Ty zamiast się lansować w końcówce ciąży wywalasz
może jeszcze je wyciągnę z kosza, wypiore i sprzedam na allegro
ja w te 3 tygodnie też przykoksiłam 2 kilo, więc żarcie słodyczy nie poszło na marne
kropcia też gratuluję wizyty szkoda, że mała pośladkowo, no ale nic juz się nie poradzi.
madzia2409 ojej, współczuję. Ale przynajmniej jesteś pod opieką. Oby ci ustabilizowali to ciśnienie

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 19:29   #2261
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzia2409 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak na szybko. Pojechalam dzisiaj do szpitala,bo cisnienie znow powyzej 160. A przy przyjeciu 180/110.... dostalam zastrzyk w dupe, kroplowe, i tablety. Zbili do 145 i teraz beda stabilizowac. Ciekawe ile tu bede lezec.
Pisalysmy kiedys o jedzeniu w szpitalu. Wiecie co dostalam na kolacje? Dwie kromki z maslem..... nie zartuje
no to dobrze ze jestes pod opieką

widzę dieta jak trzeba
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-15, 19:30   #2262
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
E, to w Poznaniu na ortopedii karmią lepiej-3 kromki plus pomidor...

Współczuję problemów z ciśnieniem
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2016-03-15, 19:38   #2263
gosiaczek071
Zakorzenienie

A to sobie kazdy moze isc na porodówkę pooglądać i pogadać z personelem? Czemu chcesz /musisz rozmawiać z anestezjologiem Linaewen?
Stary 2016-03-15, 19:46   #2264
patulinka94
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze że pojechalas i jestes pod opieka. Oby sie wszystko ustabilizowało
Stary 2016-03-15, 19:46   #2265
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GGI Pokaż wiadomość
kto prowadzi Ci ciaze?
Główny bohater twojej historii ordynator we własnej osobie. Tamta z córcia też on prowadził.

wysłane przez tapatalka
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 19:49   #2266
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
A to sobie kazdy moze isc na porodówkę pooglądać i pogadać z personelem? Czemu chcesz /musisz rozmawiać z anestezjologiem Linaewen?
Bo... w niektórych szpitalach umawiają na konsultację przed CC. Poza tym przed operacją i tak muszę się spotkać z jakimś, bo jak inaczej mają mnie operować? Miałam dwie operacje i za każdym razem miałam konsultację przed.
Chyba, że się okaże, że akurat tego nie praktykują, w takim razie będę naciskać na spotkanie na IP jak będę rodzić

Na stronie Rodzić po ludzku Borowska ma opisaną opcję, że można przyjść wcześniej i obejrzeć porodówkę(to akurat mam w tyłku, tylko mi na tym anestezjologu zależy, bo mam spore wątpliwości co do znieczulenia), jak jest faktycznie to nie wiem, bo jeszcze nie miałam przyjemności rodzić
Stary 2016-03-15, 19:50   #2267
danika
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze, dobrze że pojechalas. Kciuki żeby ustabilizowali i wypuścili.
Kolacja porządna, nie ma co
Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Ha! Spakowałam się wstępnie do szpitala Plus zamówiłam koszule w końcu.
Jutro muszę zadzwonić do szpitala i się umówić na jakieś wstępne spotkanie z anestezjologiem czy coś. No i wyszło mi, że dalej jestem nosicielem żółtaczki (B), więc za tydzień dowiem się od gina co dalej...
A wcześniej nie miałaś tego badania? Czy w ciąży złapałas?
Cytat:
E, to w Poznaniu na ortopedii karmią lepiej-3 kromki plus pomidor...

Współczuję problemów z ciśnieniem
O to ful wypas
U nas jak leżałam z córcia na dziecięcym to było całkiem dobre jedzenie, a na położnictwie to nawet nie pamietam

wysłane przez tapatalka
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 20:02   #2268
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
A wcześniej nie miałaś tego badania? Czy w ciąży złapałas?
Miałam, ostatni raz w liceum i byłam nosicielem, żółtaczkę przeszłam prawdopodobnie w wieku 7 lat-bezobjawowo. Od tego czasu w sumie
nie kontrolowałam, bo nikt mi tego nie zalecał.

Nawiasem mówiąc moja mama ze mną w ciąży też to najprawdopodobniej miała i się prawdopodobnie zaraziłam... A po drodze szczepili mnie na żółtaczkę, a nikt nie badał na nosicielstwo wtedy :/
Stary 2016-03-15, 20:04   #2269
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Madzia dobrze ze pojechalas do szpitala i zbili Ci jakos to ciśnienie. Ja po takiej kolacji to bym padla, po tym co piszecie o jedzeniu tam to pól torby prowiantu chyba wezme
Stary 2016-03-15, 20:06   #2270
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Bo... w niektórych szpitalach umawiają na konsultację przed CC. Poza tym przed operacją i tak muszę się spotkać z jakimś, bo jak inaczej mają mnie operować? Miałam dwie operacje i za każdym razem miałam konsultację przed.
Chyba, że się okaże, że akurat tego nie praktykują, w takim razie będę naciskać na spotkanie na IP jak będę rodzić

Na stronie Rodzić po ludzku Borowska ma opisaną opcję, że można przyjść wcześniej i obejrzeć porodówkę(to akurat mam w tyłku, tylko mi na tym anestezjologu zależy, bo mam spore wątpliwości co do znieczulenia), jak jest faktycznie to nie wiem, bo jeszcze nie miałam przyjemności rodzić
Tfu, nie porodówkę tylko neonatologiczny.
Stary 2016-03-15, 20:11   #2271
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Jowita dobrze ze przeszlo ale przy nastepnej powtorce jedz na oddzial

Justyna pozazdroscic braku ciazowych dolegliwoscio to chyba Twoj dar za ten strach przed porodem...

Velika Ty sierotko i po co je wywalilas ladnie mala przykoksilai dobrze ze wszystko pozamykane

Kropcia jestesmy raczej zdane na posladki, choc ja juz z racji spojenia wolalabym zeby sie maly nie odwrocil. I tak jak Ty jestem cala obolala..maly jest mega aktywny od niedzieli...dziwne to no ale wszystko w porzadku wiec juz sobie nic nie wkrecam.

Poli wlasnie co do posladkow i CC to wlasnie tez slyszalam taka opinie...ze dlatego robi sie wczesniej zeby malenstwo nie zeszlo tam gdzie nie powinno, ale ile w tym prawdy?

Madzia niezle z tym cisnieniem oby sie ustabilizowalo.... A kolacja taka pewnie dlatego ze przyjecie pozno. U mnie w szpitalu sniadania i kolacje sa masakryczne ale obiady siw poprawily ma szczescie

Linaewen u mnie w pipidowie niby tez umawiaja na rozmowe przed planowana CC, ale na pewno nie ma przy tym anestezjologa. A Ty jakie bedziesz miec znieczulenie? Tzn chodzi mi o to, czy masz jakies przeciwskazania do czegos.

Bosh jak mnie maly obkopujeaz mi czasem niedobrze sie robi... Mam ochote na magnum, jak myslicie czy zalicza sie do slodyczy?

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 20:13   #2272
patulinka94
Zadomowienie

I mnie znów bóle podbrzusza. Wzięłam prysznic i leżę. :/
Stary 2016-03-15, 20:19   #2273
velika
Winter is coming

kejka obawiam się, że magnum nie da się zaliczyć ani do owoców, ani do warzyw, no możesz na upartego podciągnąć pod nabiał
ja dzisiaj na śniadanie zjadłam 3 rodzaje lodów, bo moi rodzice tyle różnych mają w lodówce i nie mogłam się zdecydować na jedne
jutro muszę wcześnie wstać, bo jadę zawieźć do labu wymaz na gbs, a potem mam jogę w sr, ale jeszcze nie wiem czy pójdę, zależy jak kolano kurde.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-15, 20:20   #2274
madziara889
Zakorzenienie

Vel gratuluję udanej wizyty. Sierotko dobrze, że nic Ci się nie stało.

Kropcia gratuluję wizyty. Szkoda, ze cały czas ułożenie pośladkowe ale nic na to nie poradzisz.

Sunshine, fajnie, ze się odezwalaś. A jak w ogóle idzie Ci obsługa małej, ciężko jest?

madzia2409 dobrze, że pojechałaś. Mam nadzieję, ze szybko ustabilizują Ci to ciśnienie.

Ducha gratuluję zdanej teorii. Ja ostatnio robiłam ten nowy test i oczywiście niezdałam

Mężu ma dzisiaj urodziny więc trochę mu czasu poświęciłam.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 20:21   #2275
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:

Hmmm ja nie słyszałam o czymś takim do mnie prżyszedl anestezjolog pogadać, zrobic ankietę itp pytał czy ma c0s wyjaśnić, czy mam pytania. Ale to juz po przyjęciu, jak leżałam pod kg i byłam szykowana do operacji. W 1 ciazy nie było czegoś takiego wogole, ale wtedy nie było czasu chyba, bo wody mi odeszły w nocy itp a tu jednak byłam "umówiona". Teraz nic mi gin nawet nie wspomniał o takim "spotkaniu" ani możliwości oglądania szpitala itd. Moze dlatego,ze jest ordynatorem tam? Cholera wie

A ty we Wrocławiu rodzisz?
Stary 2016-03-15, 20:22   #2276
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez duchaa123 Pokaż wiadomość
No i nie bede rodzic w tym szpitalu co chcialam remont potrwa jeszcze ze 3 mies kupe pylu sala porodowa gdzies na patologii ogolnie brak warunkow do rodzenia , wszystkich odsylaja do 2 szpitala . Zreszta gin powiedzial zeby omijac na razie ten szpital szerokim lukiem bo wszyscy sie skupili na remoncie a nie na pacjentkach wiec ie mam wyboru i musze rodzic gdzie indziej . Po czytalam troche opinni o tym 2 szpitalu i bardzo duzo jest pozytywow moze ja sobie sama wmawiam ze tam jest gorzej a tak na prawde jest jeszcze lepiej , to sie okaze bede miala porownanie przynajmniej
o widzisz może wyjdzie jeszcze lepiej niż chciałaś, nie ma się co nastawiać ze będzie źle

Cytat:
dobrze, ze pojechałas i że działaja coś z tym ciśnieniem, może długo nie będa Cię trzymać
kolacja bardzo pożywna mam nadzieję ze ktoś z rodziny dostarcza Ci jakieś jedzonko

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość

Bosh jak mnie maly obkopujeaz mi czasem niedobrze sie robi... Mam ochote na magnum, jak myslicie czy zalicza sie do slodyczy?
nie wiem czemu te nasze dzieciaki tak szaleją, ja właśnie po żebrach dostaję, czasem nawet wyrwie mi się głośne ała

lody to lody słodycze to czekolada cukierki itd. moim zdaniem magnuma możesz zjeść
w ogóle to przypomniałaś mi ze miałam dziś meza do lidla wysłać po te słynne amerykańskie lody, podobno ciasteczkowe są pyszne a ja jeszcze nie próbowałam
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 20:25   #2277
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
lody to lody słodycze to czekolada cukierki itd. moim zdaniem magnuma możesz zjeść
w ogóle to przypomniałaś mi ze miałam dziś meza do lidla wysłać po te słynne amerykańskie lody, podobno ciasteczkowe są pyszne a ja jeszcze nie próbowałam
nie próbuj, bo przepadniesz jak ja chociaż już się nimi ciut przejadłam, w poprzednim tygodniu amerykańskim kupiłam 7 opakowań

Stary 2016-03-15, 20:27   #2278
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Velika kurde...niech bedzie ten nabial a teraz znow w lodlu byly te amerykanskie lody nie?wrrr... Zgrzesze tym magnum, trudno a jak kolano? Boli?

Gosia bo Ty masz chody z ordynatorem

Lucy no wlasnie tez ich nie jadlam jeszcze a wszyscy tak zachwalaja chociaz ja wole sorbety

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 20:27   #2279
agusia8919
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Mam ochote na magnum, jak myslicie czy zalicza sie do slodyczy?
NIE magnum to nie słodycze
velika ma rację że można to podciągnąć pod nabiał
agusia8919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-15, 20:33   #2280
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Kejka bez węglowodanów trudno o energie wiec podciagnij pod nie Mnie ostatnio na grycanki wzielo, normalnie raz w tygodniu muszw zjeść deser lodowy z 4 kulek mmmm

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości