|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. V
Cytat:
Pewnie zależy jak dlugo sie ich używa.. Na pewno czym dluzej, tym gorzej. No ale nawet w oślizgłym osadzie moze e.coli czyhać. Brrrrrr no ja w ogóle nie lubię jakichś gąbek, myjek do mycia itd.. Mmgi to juz za chwile sie dowiesz, jak dziecina będzie łaskawa pokazac 😁 |
|
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Mmgi podoba mi się Tymon, Kajtek. Kiedyś miałam wybrane dla syna imię Tobiasz, ale uczeń mu je skutecznie obrzydził. Z dziewczęcych mam jedno wybrane przez męża, a oprócz tego podoba mi się Matylda (love Leon Zawodowiec).
|
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
moi faworyci to Mieszko, Leon i Staś a faworytki Iga, Pola i Gaja.
dobranoc lasencje. Jasiek dopiero padl. idę pod prysznic, bo za 3h pobudka
|
|
|
|
#2254 |
|
Wtajemniczenie
|
dobranoc Janka
![]() zaś mnie się podobają imiona Tadzio, Piotruś, Rita i Beatka ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Faustynka oraz Joanna
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
lindzia, lobuzie drugi!
|
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Zuza nie spi. Cos jej sie konkretnie przwstawilo. Ręce opadają -,-
|
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka555 odpowiedź na wszystko: zęby?
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
No wychodzi czwórka, ale ona nie płacze, nie marudzi ani nic. Zwyczajnie nie chce spać. Tragedia. Jutro na 6.30 jedziemy do laboratorium, mam nadzieje ze dzieki temu szybciej pójdzie na drzemkę i sie unormuje. ...chyba ze uśnie w aucie ;/ |
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
U nas wychodzą wszystkie trojki
Znaczy kawaleczki juz sie przebily Ale wczoraj juz podalam przeciwbólowy bo tak pchala łapki do buzi Mi się podobała "tradycyjne"imiona Np Karol i Marysia Zawsze mówiłam ze jak będę miec córkę będzie to Marysia i w ciąży stwierdziłam ze pewnie by do niej mówili Maryśka i zrezyzgnowalam
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka1368 u nas tez wszystkie trojki ida.. Odpukać póki co nie jest najgorzej w sensie ze nocki przespane ale marudzi tak ze mam ochotę zostawić ja z kotem i pojsc w pierony.. Gorne już widać ze się przebili troche. Te zeby ida najdluzej ze wszystkich.. Pocieszam sie ze piątki wychodza od 21 mca do nawet 36 wiec może będzie dluga przerwa
Mnie sie podoba Oliwia, Julia, i Werka miala być Kamilką na początku ale wyszlo inaczej. Z męskich to tragedia, prawie zadne nam sie nie podobamy, najbardziej jedno Filip potem Kamil i mnie sie podoba jeszcze Rafał
|
#2261 |
|
Wtajemniczenie
|
hello
![]() Ewka555 - o której poszłaś spać bidulko? ![]() namarelle- Kamila, piękne imię, zapomniałam sobie o nim ![]() jej, nie wiem co jest, czy zaczął się jakiś okres intensywnego rośnięcia , czy co, ale tak poszło małemu w zwyż zapotrzebowanie na mleko w nocy, od 3 dni - że normalnie musiałam o 3 nad ranem pampersa i przesikane ubranka zmieniać.....jak usnął ok 19stej po zjedzeniu pełnej butli, tak o 21szej opróżnił kolejną butlę i o 3 kolejną. o 5 rano wstaliśmy i biegiem musiałam kanapkę robić, taki godny - opałaszował półtorej kromki przez cały chleb... a do tej pory zdarzały się noce bez jedzenia już coraz częściej, a tak to standard jedna podbudka na jedzenie była już zazwyczaj tylko pepa - pamiętam, chyba Ty pisałąś że Twoja córa się tak rozjadła nocą? dalej tak ma? no nie powiem, zamiast latać za mlekiem wolałabym pospać
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2016-06-13 o 08:26 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Linda, mloda poszla spac o 23
Ale dzis zrobiliśmy jej pobudkę o 6.30 bo do lab jechaliśmy i mam nadzieje ze dzis wyjdzie szybciej drzemka. Jakas paranoja, robilam dzis ostatnie badania, mialam tez oddac mocz, i jak zawsze latam w nocy kilka razy, tak dzis bylam raz, a rano i tak nie uzbieralam, i nie oddalam tego moczu ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Co robicie na obiad? Mysle o tych szparagach ciekawa jestem jak smakują..
|
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
ewka, jak to mozliwe, ze nie zebralas siurkow? ja to beczke bym oddala w ciazy
![]() a zanim sie zdecydujesz na te szparagi to sezon sie skonczy :p u nas ida 2 trojki i 1 czworka i jest przekochany, tylko w nocy mnie podgryza ![]() linda, gdzies wyczytalam ze okolo 2 rz dzieci jedzą jak noworodki, ale to raczej o kp chodzilo... i juz mam stracha
|
|
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
Aczka właśnie nie wiem, sama sie zastanawiam jak to możliwe 😁
U nas wyszla czworka i trojka kolo siebie a teraz z drugiej strony czworka idzie. No dobra, to może zrobie ziemniaczki, jajo i szparagi, męża i tak dzis nie ma. Przypomnij aczka jakie szparagi mam kupic i jak zrobić?:p (pamiętaj, ze nie mam piekarnika :p). I co, tak po prostu jecie, czy z bulka tarta czy jak? |
|
|
|
#2265 |
|
Zadomowienie
|
Aczka, nie strasz z tym karmieniem, bo jak Aniela będzie miała 2 lata to będziemy mieć w domu prawdziwego noworodka. A ja myślę, że Aniela nawet w ciąży się nie odstawi. Nic nå to nie wskazuje, chyba że jednak trafię do tego szpitala.
U nas już na szczęście wszystkie żeby oprócz 5. Ewka1368, ja mam na imię Maria i nienawidziłam jak w gimnazjum niektórzy mówili na mnie Maryśka. Teraz już się to rzadko zdaza i polubiłam swoje imię. Jakbym sama tak nie miała to pewnie dałabym tak córce. Moja koleżanka w lipcu ma urodzić mała Marysie. |
|
|
|
#2266 |
|
Wtajemniczenie
|
omg aczka, to muszę zapas mleka zrobić, a Ty wyprodukować
![]() Maria to przepiękne imię, nie wiem po co ludzie na siłę to "zdrabniają" do Maryśki, Mańki......jak już to przecież można powiedzieć "Maryś"
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
ewka - biale szparagi obierasz i gotujesz w osolonej wodzie az beda miękkie. polewam maslem z bułką
a zielone - lamiesz. te czesci z koncowka gotujesz 2-3 minuty od momentu zagotowania i pozniej piekarnik najlepiej ale bez piekarnika tez spoko.mmgi, bedziesz karmila w tandemie chociaż 2latkowi juz mozna wytłumaczyć. tak mi sie wydaje
|
|
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
czasami "żałuje" że nie dałam córce na imię Maria ale tz mnie stawia do pionu "wyobrażasz sobie żeby "ona" nie była Mają"
no nie![]() u nas trójki sie przekuły troszke ale zanim wyjdą całe to ja już do końca oszaleje ![]() u nas duzo córka mleka pije w nocy i nie usnie dopóki nie dostanie flachy ![]() co kupujecie na dzien Taty w imieniu dzieciaczków? ja właśnie szukam jakiejs koszulki
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za dobre słowo.
![]() Ja to nadaję się do jakiegoś programu medycznego z niewyjaśnionymi przypadkami. W piątek mnie przewialo. W sobotę gardło bolało i katar. Wczoraj była masakra. Wszystkie objawy zapalenia krtani i tchawicy. O 14 byłam u lekarza. Osluchala mnie i NIC CZYSTO. Dała ibuprofen i supremin. O 20 miałam gulę, płakałam z bólu, bo nie potrafiłam odkrztusić wydzieliny. Sis mnie zgarneła do drugiego lekarza. I co. Kobita osluchała mnie na wszystkie strony. Chciała zrobić nawet ekg. Widziała jak nie potrafiłam odkrztusić flegmy. I co...... NIC, CZYSTO! Dała mi leki antyhistaminowe. Oby syn się nie zaraził
|
|
#2270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczka jak te zielone łamać? Zrobie chyba zielone, po prostu dluzej bede gotowac |
|
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj drugą noc Mała zaczęła od spania w łóżeczku. Przy pobudkach ją głaskałam i tuliłam, jakoś zasypiała. Natomiast ja nie mogłam usnąć, kręciłam się. Jak tylko lekko zakwiliła zgarnęłam ją do siebie i zasnęłyśmy grzecznie wtulone. Zdecydowanie problem jest we mnie
![]() Na Dzień Ojca nic specjalnego nie szykuję. Może jakąś laurkę stworzymy. W zeszłym roku fajną zrobiłyśmy - Mała odbiła stópki na kartce i zrobiłam z nich motylka. |
|
|
|
#2272 |
|
Zakorzenienie
|
łamiesz i tam gdzie się złamie to tak ma być. no nie wiem jak Ci wytłumaczyć. wyginasz i sie złamie. bo ten koniec bez koncowki jest taki twardy lykowaty
|
|
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
lilijka rece opadają!
jelonek tak to raczej córa nie nauczy się sama spać ![]() dziewczyny szukam dla córki kiecki na wesele na wrzesień na aliexpress i już oczopląsu dostaje!
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka1368 no wiem, że tak się nie nauczy, ale ja jestem straszny tulak i widzę, że córa też
Aczka może karmić do komuni, to ja nie mogę z dzieckiem spać? :P Będziemy próbować małymi kroczkami. Wybrałaś kieckę? |
|
|
|
#2275 |
|
Zadomowienie
|
Jelonek, ja będę karmić do komunii i śpię z dzieckiem w dodatku na razie niczego nie oduczam. Łudzę się, że oduczy się sama jak do tego dojrzeje.
Ewka1368, ja kupiłam Anieli sukienki na wesele w RE. Byłam dziś u lekarzy i już mam lepsze wyniki ginekolog powiedziała, że jej zdaniem chłopak ![]() Po tych antybiotykach czuję pieczenie i swędzenie i nie zapytałam dziś co mogę w ciąży zastosować żeby przywrócić odpowiednią florę bakteryjne. A wizyta za dwa tyg, boję się żeby do tego czasu nie zrobiła się jakaś grzybica. |
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Jelonku to cora ciebie musi odstawić a nie ty core
![]() Lilijka a ja zaś kiedyś pojechalam na rutynowe badania do pracy i mialam laryngologa, otwieram paszczaka a kobieta do mnie 'ale my tu mamy ostre zapalenie gardla!' A nic mnie nie bolalo.. Nic! Także jak sama lekarzem nie będziesz to.. ![]() Bylam u fryzjera dzis.. No i kur. mać sa tylko dwie fryzjerki które potrafią mi grzywkę o obciachach tak jak chce, znowu bede spinać do gory przez tydzień:/ Ewka555 i moja mama za miesiąc będzie robola tą trwalą falującą co robiłaś ty, i ja sie zaśmiałam że zapuszczam włosy i też sobie zrobię a ona do mnie, że to nie mogą być wlosy dłuższe jak do ramion bo wtedy d.pa i nie wyjdzie.. Wiec może tobie dlatego nie wyszło wtedy?
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Invag globulki możesz. Ja brałam, gin mi zalecil bo mialam skapa flore bakt. |
|
|
|
|
#2278 |
|
Zadomowienie
|
Ewka555 dzięki kupię sobie jutro.
|
|
|
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
Aczka - dzieki
Namarele no calkiem możliwe... Choc do tej pory jak sa wilgotne to falują, im bardziej schną tym bardziej proste ![]() A i mmgi gratuluje ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Namarele z grzywka mam ten sam problem, zawsze za krótko sciachaja. Tyle ze ja mam grzywkę na prosto, a mam tak wysokie czolo ze z grzywka upieta u góry z domu nie wyjde Wiec to jest dopiero tragedia jak mi zle obetna :p jedna to kiedys sciachaa na pól czola, to myślałam ze oczy wydrapie ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- A ja wlasnie teraz mecze się z infekcja |
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Mmgi fajnie, że będziesz miała parkę. Szykuje się kolejny Jasiek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

więc myślę, że za kilka tyg.