![]() |
#2251 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
czesc
![]() dołączam do grona majacych problemy ze snem ![]() no ale moze to chwilowa akcja :P Cytat:
![]()
![]() |
#2252 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2253 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mega.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() a coś mi się z tym liczeniem nie zgadzało.. Cytat:
u nas lekarz też wykrył u malutkiej to ognisko na serduszku, mówił, ze nie jest to żadna wada, czytałam trochę na ten temat i na razie podchodzę spokojnie do tego..na nastepnej wizycie ma sprawdzać dokładnie serduszko córeczki, więc mam nadzieję, że nic więcej nie znajdzie..to co mnie pocieszyło to, że te ogniska zdarzają się u płodów, ale wykrywa je tylko bardzo dobre usg..chyba z tego co pamiętam to było gdzieś podane nawet 70%dzieci..coś Wam więcej lekarz powiedział na ten temat? Cytat:
![]() ![]() i za wszystkie wizyty, których nie pocytowałam... scoiatael86 - a ja dopiero odkryłam ukryty link do Twojego bloga... też Cię podczytuje na bieżąco..czemu się nie chwaliłaś wcześniej?? hej w słoneczną sobotę ![]() Edytowane przez Piernik Torunski Czas edycji: 2016-04-02 o 09:15 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | ||
Zadomowienie
|
hejo
![]() ja tylko na minutkę, gdyż dziś piękny dzień, a mam masę roboty i o dziwo energię mam, więc muszę wykorzystać i chociaż podłogę poszoruję, bo czarna już jest ![]() dziecko mam u rodziców, to ogarnę sama wszystko co się da, bo z tym szogunem to nie zawsze da się coś posprzątać, tak jak bym chciała ![]() Cytat:
![]() a na bransoletkę byłam już najarana dość długo, ale tak jak mówię, to nie na moją kieszeń ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
masz ![]() ![]() https://www.facebook.com/pandorapols...7187823473673/ ![]()
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Zadomowienie
|
Nie chce Was straszyć z tym ciepłem w lato, ale już w przyszłym tygodniu ma być 20 na plusie a mamy początek kwietnia
![]() Chociaż wiem, że to niczego nie przesądza to czuję, że w lato będzie HOT ![]() Chyba już zamówię basenik na ogród, będzie w nim taplać jak hipopotam haha
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gratuluję!! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Troszkę mnie zmartwiłaś, że od zwykłego przeziębienia dzięją się takie rzeczy z maluszkiem ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kurcze to mnie zmartwiłaś tym 3 prenatalnym. Prywatnie pewnie kosmicznie będzie kosztować ![]() Dziewczynki.. jak tak piszecie o tych wkładach poporodowych to już kupię na wszelki zaś ![]() ![]() a co myślicie o body z Tesco? Widziałam ostatnio taki 5pak w korzystnej cenie, jakość wydaje się w porządku ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2257 |
Zakorzenienie
|
Jakie ja mam szczescie ze lato w UK zwykle jest łagodne. Dwa tygodnie upałów, a pozniej zwykle temperatury unormowane. Mam nadzieje, ze w tym roku bedzie podobnie. Dobrze, ze mam ogródek z trawą
![]() Dzisiaj piękne słonce, trzeba wyjść z domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2258 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do podziału obowiązków w domu to mój TŻ lubi sprzątać a ja gotować, ale jako że ja pracuję mniej to na mnie jednak spada większość obowiązków. TŻ często pracuje w weekendy albo wyjeżdża. Ale jak przez prawie 3 miesięce ciąży ![]() ![]() U moich rodziców to mama robi wszystko a tata niewiele pomaga. Natomiast u teściów to teść często gotuje, dla mojego taty to raczej nie do pomyślenia ![]() Dziś w nocy złapał mnie taki skurcz łydki aż mi się płakać chciało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny , ja tez mam nadzieje że lato będzie chłodniejsze , ale tak szczerze to juz siedzę na necie i szukam jakiegoś klimatyzatora . Mieszkam w kamienicy na 1 piętrze i jest o wiele chłodniej niż np u mojej mamie w bloku . Niestety nie liczę że będzie "tak zimno" z prostej przyczyny mieszkam w statystycznie najcieplejszym mieście w PL i 20 stopni ma byc już jutro...
Wysadziliśmy wczoraj nasionka pomidorów - sama pozyskiwała je w tamtym roku z takich śmiesznych wyglądających jak długie szpiczaste papryki. Mam zamiar wysadzić je na balkonie. W tamtym roku sadziliśmy pomidorki cherry ale chyba posadziliśmy ich o wiele za dużo - w dużej 10 l doniczcc po 4-5 sadzonek i efekty były nikłe. Teraz wysadziliśmy w rolkach papieru 21 rolek po 2 ziarna na rolke zobaczymy czy coś wyjdzie z tego . Mam zamiar sadzić po 1 krzak max 2 ? ( nie wiem chyba lepiej po jednym) na duża donice. Edytowane przez Aniol1985 Czas edycji: 2016-04-02 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Zadomowienie
|
aha i kuponu wcale mieć nie trzeba na tę PANDORĘ
![]()
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, że ząb dał Ci odpocząć. Dzięki za cynk. Idę zapytać mamy którą chce i zamówię nam ![]() Nie dostała ode mnie w tym roku prezentu na urodziny poza kwiatami bo akurat byłam na etapie rzygania w ciąży i nie miałam sił. A to na bank są ucieszy ![]() Mnie przy okazji też :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#2262 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do lata.. no cóż, będę zdychać ![]() ![]() Muszę się szybko zaopatrzyc w jakiś porządny krem z filtrem. Potwornie boję się tych możliwych plam na twarzy w ciąży (ostuda?) ![]() Polecacie, któryś z aptecznych produktów, który można stosować w ciązy? Czy te plamy grożą już od wiosny, czy tylko przy silnym słońcu w lecie? ![]()
![]() |
#2263 | |
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
Odnośnie koszuli- uważam ze jak juz ubiera sie taka to powinno sie jakoś wyglądać, a zdjęcie promocyjne jakoś mnie zniechęca. Może i koszulka "cute" postawa modelki zapada długo w pamięć. Jakby Pani za karę tam była. Moje znajome chwala sobie ubrania dla dzieci z Tesco. Dzień dobry sobotnio. Wysłałam męża na zakupy do Sowy ![]() ![]() ![]() Co do przebywania i obowiązków męża w domu. Mój nie przepada za sprzątaniem zrobiłby dużo zeby to odwlec ale nigdy nie dał mi odczuć ze zmywanie, odkurzanie, sprzątanie łazienki to poniżej jego godności. Zawsze mam problem z tym ze jak on sprząta to jest to nie po mojemu ale staram sie tego za bardzo nie okazywać ![]() Z racji tego ze leżę całe sprzątanie, gotowanie jest na jego głowie. Nie zdarzyło sie aby powiedział ze jest przemęczony lub ze czegoś nie zrobi. Chociaż nie... Jak sie okazało ze jednak nie mogę sie ruszać zastrzegł sobie ze ciast robić nie będzie ![]() Trochę mi smutno i przykro ze go tak ganiam. Jeszcze raz miłego dnia Wam wszystkim I cieszę sie z Waszych wczorajszych wizyt. Dobrze ze wszystko ok a ewentualne zmiany są odwracalne. Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-04-02 o 10:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2264 |
Przyczajenie
|
To 3 badanie to koszt 230 zł tam gdzie chodzę.
Ja także gratuluję wszystkim poznanej płci. Także uwielbiam lato ale tego sobie nie wyobrażam jeżeli będzie 30 stopni.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | |||
Zakorzenienie
|
witam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() w styczniu 2017 przejmnie Cię ZUS, jeśli pracujesz w małej firmie to ZUS przejmuję Cię już po 33 niach l4. Mi w poprzedniej ciąży jak mnie przejeli wypłacali chyba 5-ego. Teraz pierwszą wypłatę miałam 17-ego. Cytat:
życzę dobrej soboty ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2266 |
Zadomowienie
|
A kupiliście Pandorę złota moze? Bo jak masz złota to ja chętnie odkupie ta druga
![]() Ja ostatnio nie moge zasnąć bo meczy mnie zespół niespokojnych nóg straszne to jest ![]() Gratuluje wszystkich dzieci<3 Cos mi wizaż szwankował i dopiero mi sie odpalił. Troche mnie z tym zwapnieniem wystrasyzlyscie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Pozdrowienia z pendolino ![]() ![]()
![]() |
#2268 |
Raczkowanie
|
Witam się dziewczyny w 23+0!!!! Zapraszam na grila!
![]() Jest taka piekna pogoda że nawet poduchy na meble balkonowe wyciągnęłam! nadrabianie skończyłam na 69 stronie - ale po weekendzie dokoncze na bank! Chciałam wam tylko napisac, że w piatek robilam badania między innymi mocz - po zaplaceniu zorientowałam się że nie wzięłam próbki, TŻ gonił do domu.... ![]() Jako, że kociary chwalą się pupilami to i ja się pochwalę! |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 |
Raczkowanie
|
Ja mam termin na 26 sierpnia z usg a na 29 sierpnia wyliczony przez gina, wychodzi mi ze dzisiaj mam 18t + 3d czyli 19 tydzień... tak to wyliczacie??? Bo z tego co widzę to są różne sposoby liczenia a mój ginekolog powiedziałby że jest 18/19 tydzień, zawsze podaje dwa a nie ze np jest 18 tydzień i trzeci dzień...
#2270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Grill ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja w Łodzi za pierwsze płaciłam 240 złotych już z płytą i zdjęciami, drugie mam we wtorek i zapłacę tyle samo, wydaje mi się że trzecie będzie w tej samej cenie więc tragedii nie ma zwłaszcza że płacisz tylko za jedno...
![]() |
#2272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam termin na 25.08 a mam dzisiaj 19t 3d a z usg 19t 5d czyli 20 trwa a 19 jest skończony. Moj lekarz operuje skończonymi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2273 |
Zadomowienie
|
Ja za I badanie 230 zł +30 zł płyta, II badanie 250 zł + 30 zł płyta a III badanie ma kosztować 200 zł i płyta juz gratis . To III badanie moja gin powiedziała że możemy nie robić bo ona te przepływy i wage dziecka może sprawdzić u siebie, ale nie jestem przekonana. Znaczy nie żebym jej nie ufała jako lekarzowi ale ten dr do którego chodzimy na usg prenatalne jest taki super dokładny i wszystko nam tłumaczy, że chyba wolała by do niego iść. Z drugiej str 200 zł to kupa kasy na dodatki do wyprawki malucha , wiadomo nie cenie rzeczy materialnych ponad zdrowie dziecka , ale skoro moja gin mówi że może to sama ocenić to chyba moge jej zaufać ?? Sama nie wiem , chyba po prostu pójdziemy do niej ( bo bedzie sprawdzac to w ramach normalnej wizyty) i jak po wizycie bede miała niepewności to umówie sie na wizytę do speca od prenatalnych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2274 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja się na 3 prenatalne nie wybieram, mam nadzieję, że nasze połówkowe nie wykaże żadnych nieprawidłowości i nie będzie takiej potrzeby
![]() |
#2275 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zgadzam sie w 100% ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Przyczajenie
|
Ja mojego gin zapytam na kolejnej wizycie czy jest konieczne i podejmę decyzję bo w sumie teraz te w miałam refundowane i płaciłam tylko za płytę na pierwszym 30 zł i wczoraj 4d 100 zł trochę szaleją ale pamiątka zostanie . Na tym prenatalnym jest tyle dobrze ze sprawdza wszystko po kolei a mimo wszystko na normalnej wizycie to tylko chwile czy bije serduszko. Jeszcze 8 tyg mam na podjęcie decyzji☺
Mój ma warsztat i tak wczoraj mówi że dziwnie dziewczynka będzie wyglądała z kluczem w ręce tak się z tego uśmiałam ale cieszy się bardzo z córeczki . Będzie pewnie córeczka tatusia ☺ A jeśli jest większa firma to po ilu dniach przejmuje ZUS? Bo ja pracuje w korporacji więc zatrudnia multum osób na całą Polskę.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ma zamiar wziąść 2 tygodnie naleznego wolnego i moze 2 więcej po porodzie, zeby mnie wspierać. Współczuje Twojej kolezance. Mój TZ mówi, ze jak cos mi nie pasuje to mam mówić od razu i to naprawimy. Nawet jak sie posprzeczamy to zaraz się godzimy i dochodzimy do kompromisu. Rozmowa jest kluczem ![]() grazia0 Ja pamiętam jak pomagałam tacie w naprawie samochodu, zmienianiu koła, czy latałam naokoło maszyn rolniczych czy ciągnika jak coś robił. Takze tez byłam córeczką tatusia ![]() Przynajmniej wiem teraz jak zmienić koło i jak kosić trawe kosą. Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-04-02 o 10:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2278 |
Zakorzenienie
|
Takie kobiety same robią sobie krzywdę. Chyba że dzieki temu czuja sie spełnione na maksa.
Ja nawet przez chwilę nie pomyślałam, zeby odsunąć meza od dziecka. To bedzie jego pierwszy kontakt z noworodkiem. Mój tez kiedys był i wszystkiego można sie nauczyć. To jest nasze dziecko a nie tylko moje. I calej trojce wyjdzie na zdrowie jak wszyscy bedziemy współpracować. |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Zakorzenienie
|
Oj ja też nie wyobrażam sobie sytuacji, kiedy tż w ogóle by się dzieckiem nie zajął. On sobie teraz żartuje, że "on to w pracy będzie", ale nie sądzę, żeby po powrocie do domu udawał, że nie widzi dziecka i czekał aż mu obiadek pod nos podstawię
![]()
#2280 |
Zakorzenienie
|
Ja wracam na zumbe id października, co oznacza zajęcia wieczorem. Tatuś wie o tym od samego początku. Będą musieli nauczyć się organizacji.
I marzę o wolnym popołudniu, ktore beda mogla spedzic tak jak chce i gdzie chcę i jie zastanawiac się czy z Bobo eszystko ok, czy to nie za duze obciążenie, czy dam radę, czy z ciśnieniem ok itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.