![]() |
#2251 | |||
Ania
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Cytat:
Ja nie lubie gosci o tej porze.. Do 19.00 maksymalnie. No ale wiadomo jak jest w praktyce :/ Cytat:
to jest właśnie najgorsze - dorosly wysmarka nos, odchrzaknie, a i tak dalej mu to przeszkadza, a dziecko nie zrobi nic ![]() oby Ignasiowi przeszlo ![]() Mialam ostatnio pytać o dziadka wlasnie Twojego tz. No takie choroby sa straszne niestety:/ Zdrowia dla niego ![]() Cytat:
![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2253 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja przytyłam 22 kg zostały mi 2 kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2255 |
Konto usunięte
|
Ja się już dawno nie wazylam. Ale tym razen zostal mi brzuszek i uda
![]() Chudziaszek kiedy wracasz na basen ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2256 |
Zakorzenienie
|
Chudziaszek mi tam nie przeszkadzało bo Tomek i tak miał kolki. Dopiero ok 21 się uspokoił. Ostatnio tak też go mniej więcej kładę spać. Przyjaciółka ciężarna z mężem i 2letnia córką. Nasze dzieci się bawiły a my pogadaliśmy bo dawno się nie widziałyśmy.
Ja przytyłam prawie 20 i zostało mi 6kg. Brzuch to u mnie masakra przez rozstępy, mam skórę jak staruszka także mogę pomarzyć o stroju dwuczęściowym |
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Zakorzenienie
|
Witam się po dość aktywnym łikendzie
![]() Byliśmy u teściów - teściowa jak się oburzyła, że drugie dziecko chcemy dopiero za 3-4 lata ![]() ![]() W niedzielę zaliczyliśmy poprawiny ![]() ![]() ![]() Co do wagi, to ja miałam finalnie +18, ze 3 tygodnie temu jak się ważyłam, to zostały mi 2kg, nie wiem jak teraz. Ale nie mogę narzekać - rozstępy mam tylko na piersiach, brzuch taki jak przed ciążą, nic nie wisi... Spodziewałam się większej masakry na moim ciele, a tu taka niespodzianka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2258 |
Zakorzenienie
|
Hej ho
![]() Australia olej co radiowa gada nie jej sprawa kiedy i czy w ogóle będziesz miała jeszcze dzieci Wysłane z mojego EM63 przy użyciu Tapatalka
#2259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja nigdy nie jadłam takich ilości jak w ciąży, acz nie dość że chodziłam na aqua aerobik to jeszcze na ćwiczenia dla kobiety w ciąży. Jedyny plus że rozstępów nie mam żadnych, acz ja smarowałam nawet 5 razy dziennie. [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;64196011]Ja się już dawno nie wazylam. Ale tym razen zostal mi brzuszek i uda ![]() Chudziaszek kiedy wracasz na basen ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Myślę żeby do końca tego miesiąca wrócić na mój kochany step 😊tylko muszę wymyślić jak to zrobić, bo akurat na kąpiel nam wypada. Cytat:
![]() |
#2261 |
Wtajemniczenie
|
Hej Mamuśki
![]() Witam się po dłuższej nieobecności ![]() ![]() A więc tak, co u nas. Wyniki posiewu wyszły brzydkie, bakteria w moczu. Czyli w sumie na to liczyłam, bo okazało się, że te plamki na nerkach, które wyszły podczas usg jamy brzusznej i nerek to właśnie infekcja. Ale okazało się też, że infekcje u takich małych dzieci leczy się dożylnie (do trzeciego miesiąca) i tym oto sposobem trafiłyśmy do szpitala. Antybiotyk na 7 dni. Mała miała zrobione wszystkie badania, i wyszło, że ma jeszcze dość wysoki poziom bilirubiny (7,6) więc od razu dostała kroplówki z glukozą. W sumie w szpitalu spędziłyśmy 11 dni... no masakra, myślałam, że tam umrę. Beczeć mi się chciało codziennie. Z tego, że jesteśmy w szpitalu, z tego, że do samego końca nie było wiadomo kiedy wyjdziemy, z tego, że nie widziałam starszej córki i strasznie za nią tęskniłam. Pogoda piękna, a my kiblowałyśmy w klitce, bo przecież nie można sobie wyjść na spacer z dzieckiem. Tyle czasu mała była bez spacerów, że aż przykro mi się robiło... tak się boroka kisiła... Ale najważniejsze, że to już za nami i mała jest już zdrowa. Ze szpitala wyszłyśmy tydzień temu we wtorek, a w sobotę mieliśmy chrzest, więc wszystko na szybko... Nie miałam nic kupione dla dziewczynek, dla siebie, więc szybkie zakupy w jeden dzień, na zasadzie biorę co jest, a nie co bym chciała. Też cieszę się, że jest już po wszystkim. I jestem jeszcze tymi ostatnimi przygodami strasznie zmęczona, nie wiem czy kiedykolwiek to odeśpię ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2262 |
Zakorzenienie
|
Nie zawsze ma kolki wieczorem. Zwykle bączki nad ranem budzą, a dziś np. nie miał. Dopiero o 6 wrzask bo kupa nie chciała iść. Piotrek ogólnie ok, nie budzi się przy płaczach nocnych. Za to zrobił się płaczliwy. Jak coś nie po jego myśli to płacze. Widzi że jak mały płacze to się bierze to i on.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2263 | |||
Konto usunięte
|
![]() Dzisiejsza noc rewelacyjna!!! Pierwszy raz Ignaś pospał tak długo. Zasnął o 22:00 i pierwsza pobudka o 5:30 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W niedzielę wyruszamy nad morze ale ja chyba stroju nie spakuję- w sumie to pewnie i tak mleczarnia by się nie zmieściła ![]() Cytat:
![]() A rozstępy to kwestia genów, ja też się smarowałam jak mi się przypomniało- czyli rzadko- i po 3 ciążach nie mam ani jednego. Co do pogrubionego- ![]() Veronique ![]() Ciężko widzę u Was było, też szpital... Najważniejsze, że już w porządku ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłoby fajnie gdyby chodzilo o skok Cytat:
![]() Mam nadzieję, że szybko wykryja co mu jest i przepisza odpowiednie leki i ze nie będziecie musieli być w szpitalu. Trzymaj się:-* Cytat:
Czytam dalej ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2265 |
Rozeznanie
|
Witam, synek dzis odsypia wczorajszy dzien. Poszedl spac o 21, kolo 22 sie przebudzil, to tatus ululal to wstal o 3, po 4 poszedl spac to pobudka po 7. O 8 dalej spi j z 1,5 h. Tylko wierci sie przetwiera oczy ale spi. Moglby ciagle tak spac
![]() Fiazo starszakowi powoli minie, pokazowka z tym placzem bo noze troche zazdrosny. Chudziaszek, u mnie jeszcze 9 kg zostalo do wagi sprzed ciazy, czyli 19 juz sie pozbylam. A potem jeszcze z jakies 20 zeby sie wylaszczyc ![]() Aniu jak cwiczenia z chodakowska? Kurcze mi juz prawie tydzien mija od postanowienia zeby cwiczyc, a tylko raz sie potruchtalam z wozkiem. Dzis musze powtorzyc. Veronigue dobrze ze juz lepiej i juz po chrzcinach ![]() U mnie chrzciny beda 9 pazdziernika. I to podwojne, razem z moim bratankiem, ktorego bede chrzesna ![]() ![]() Stresuje sie troche tymi chrzcinami, wyjazdem do polski, jestem ciekawa jak Gabrys zareaguje na lot samolotem i potem tak dluga jazde samochodem. Na nowe miejsca, nowe lozeczka, i pelno poniekad "obcych" ludzi, bo w sumie wszystkich bedzie widzial pierwszy raz. A ze to marudka czasami i nie zawsze chce byc noszony to zobaczymy. Jeszcze miesiac do wyjazdu .
#2266 |
Zadomowienie
|
Radena sprobuj do takich zapuekanych nalesnikow robic beszamel dodatkiem tartego sera
![]()
#2267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to Marysia imprezowiczka ![]() Ja przytyłam w tej ciąży 20 kg, zostało mi jeszcze ok 4 do wagi sprzed. Ale ogólnie po pierwszym porodzie moje ciało szybciej do siebie doszło, mimo, że wtedy miałam na plusie 22 kg. Nie wiem czy to różnica między SN czy CC, czy fakt, że jednak byłam młodsza te 4 lata ![]() Teraz jeszcze brzuszek mam, na upartego jak bym założyła coś mega obcisłego to mogę udawać, że znów jestem w ciąży ![]() Dwa tygodnie po porodzie SN na uczelnie jechałam już w spodniach sprzed ciąży i nie wyglądałam jakbym dopiero co urodziła dziecko. A teraz prawie 2,5 m-ca po CC i owszem wcisnę ![]() ![]() Nadal mam 2 cm w biodrach więcej niż przed ciążą. Nie wspomnę już o rozstępach, które mi zmasakrowały brzuch. Ale szczerze mówiąc, nie czuję się jakoś zle z tym wszystkim. Mężowi się nadal podobam ![]() A od września zamierzam zacząć ćwiczyć brzuch, chociaż nie wiem czy to coś da, bo wydaje mi się, że to po prostu skóra tak mi się podczas ciąży naciągnęła (w obwodzie brzucha przybyło mi 40 cm) i będzie ciężko się tego pozbyć Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-08-16 o 10:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie orientujecie się jak długo ta linia jest widoczna? Może to trzeba jakimś kremem na przebarwienia potraktować? Cytat:
Tak mnie wkurzyla,bo brała małej rączki i sobie przykladala do ust, a Baś potem rączki do buzi pakuje,jeszcze coś gadala,że ma bakterie w żołądku i jadła tylko rosół. Nosz kufa!!! Powiedziałam jej,że ma tak nie robić, bo Baś te rączki do buzi, a potem przy niej od razu małej rączki umylam. A miałam ochote nią potrzasnac mocno!!! ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- No właśnie o czymś takim myślałam na następny raz;-) |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że już Laura zdrowa. A jak z Twoją ósemką? Usunięta? Fajnie, że się odezwałaś ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
![]() wkurza mnie takie coś, że o jeju ![]() Albo jak obcy ludzie gdzieś na mieście, w sklepie się zachwycają dzieckiem i dotykają jego rączek swoimi rękoma, które trzymali cholera wie gdzie ![]() ![]() a pozniej, tak jak piszesz, dziecko te rączki wkłada do buzi |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2270 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]() |
#2271 |
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki. Wieczorem napisze jak u Nas.... bo musze ochłonąć. Jedynie co powiem to zyje w PO☠☠☠☠☠☠☠ONYM KRAJU!!
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2272 |
Zakorzenienie
|
Śliweczka mnie geny nie uratowały bo moja mama i sis nie mają a ja mam. Wszystko przez powikłania z pierwszej ciąży
Ania przytulam Justyna dacie radę z podróżą Mój dziś o dziwo przejechał w ciszy te 10min autem od mojej mamy. Zauważyłam że musi widzieć co się wokół niego dzieje. Będę patrzeć przy następnej podróży czy moja teoria jest słuszna Edytowane przez fiazo Czas edycji: 2016-08-16 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
Veronique
![]() ![]() Dżanet, a jak tam u Was? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | ||
Ania
|
Co do rozstępów- mój brzuch jest cały w paski, dosłownie- to zniosę.
Ale zauważyłam, że na piersi jednej mam takie mini.. mam nadzieję, że zniknie- bo tego już nie zaakceptuje.. Co do paska na brzuchu- ja go w ogóle nie miałam, ani wypukłego pępka:P no ale brzuch wielki... Cytat:
![]() a co do teściowej- co ludzie mają z tym, że zaraz trzeba drugie? ![]() Niech mi tylko moja coś powie- a w sumie nie powie, bo jej nie widuje całe szczęście:P a ona czwórkę dzieci rok po roku.. między dwójką niecały rok. No później chwila przerwy i jeszcze trójka.. Cytat:
przeszłyście swoje, ale było minęło! Odzywaj się częściej! Radena- ja tego też nie lubię,ludzie nie zdają sobie sprawy, że dziecko bierze rączki do buzi?? Masakra, a tam najwięcej zarazków przecież. Ania- ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | |||||
Zakorzenienie
|
Wow
![]() Cytat:
![]() Przy kp szybko lecą kg ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hania ma dzień marudny! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Weronika strasznie mi przykro, że spędziłas z Mała tyle czasu w szpitalu.Niech teraz będzie już tylko dobrze z nerkami! Odzywaj się jeśli tylko możesz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2277 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzieciaki na fb wszystkie super! Udany mamy rocznik i "miesiecznik" ![]() ![]()
![]() |
#2278 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2279 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;64209836]Lepiej
![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Rewelacyjne wieści!!! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2280 |
Konto usunięte
|
Tylko wciąż nurtuje mnie pytanie skąd to pierunstwo się wzięło... muszę dorwać lekarza
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:24.