|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
Pokaż wyniki sondy: czy leczyłaś kiedy panokcie i jaki dało to efekt | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
nie |
1 | 33,33% |
tak,ale zaprzestałam-nie chciało mi się |
1 | 33,33% |
wyleczyłam całkowicie. |
1 | 33,33% |
Głosujący: 3. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczanie paznokci- grupa wsparcia :)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2252 |
Rozeznanie
|
Połamane pazurki mi odrastają,ale nadal paznokcie się w każdą strone wyginają ;( Co mam zrobić żeby tak nie było?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2253 |
Raczkowanie
|
Ja też zaczęłam poważnie dbać o moje pazurki
![]() Kiedyś obgryzałam, ostatnio polegało to raczej na ciągłym bawieniem się nimi do tego stopnia, że zazwyczaj sama przyczyniałam sie do ich rozdwajania łamania. Któregoś dnia zaczęłam czytać ten temat i postanowiłam - KONIEC - teraz już od 2 tygodni łykam tabletki silica, wcieram w nie olejek wzmacniający z kilisa, maluję utwardzaczem z joko i jakimś kolorowym lakierem. Muszę sprawić sobie jeszcze odżywkę wzmacniającą z oriflame - jest naprawdę dobra - polecam. Na razie nie zapuszczam, poczekam aż sie wzmocnią, bo nie chce żeby się połamały do zera jak będą dłuższe. Utrzymuję długość tak ok 1- 1,5 mm. I powiem jedno - jestem z siebie dumna, bo mimo, że są teraz krótkie to moje dłonie wyglądają naprawdę na zadbane i nareszcie się ich nie wstydzę ![]() Mój cel - w maju idę na wesele - i na wtedy chce mieć śliczne swoje pazurki ![]() Wszystkim życzę powodzenia
![]() |
#2254 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2255 |
Rozeznanie
|
mam z 8 utwardzaczy i nic
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2256 |
Zakorzenienie
|
Może poprostu masz już takie paznokcie i nawet najlepsze odżywki nic nie pomogą
![]() 13stego minie miesiąć jak nie obgryzam! Jestem z siebie suuuper dumna! ![]() Pierwszy raz w życiu mogę postukać pazurkami o blat stołu ! ![]() Niedługo wyjdą za opuszek, jejejej x D A ja Wam dziewczyny idzie? wierzę , że tak samo dobrze jak mi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2257 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No niestety mnie nie idzie dobrze. Około 4 dni temu obgryzłam wszystkie co do jednego... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2258 |
Raczkowanie
|
No to ja też się przyłączam do grupy wsparcia ;D
![]() ![]()
![]() |
#2259 |
Zakorzenienie
|
pewno od pierwszego odc. słucham ich muzy, kupuję każdy nr jakiejś gazety z nimi, należę do oficjalnego klubu Poncha I Anahi w Polsce i napisalam do nich list z moimi fotami ktory zostanie jako album im podarowany ;p Moją ulubioną parą jest Mia i Miguel Mia-wymarzona przyjaciółka i idolka a Miguel- wymarzony facet ;>
a u mnie już 9 dni bez obgryzania ;> jupi jee ;p
![]() |
![]() |
#2260 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zapuszczanie paznokci...bardzo proszę o radę.
Cześć dziewczyny
![]() Jestem nową wizażanką ale ... postanowiłam się "udzielać" ![]() Moja historia z pazurkami jest dokładnie taka sama ![]() ![]() ![]() Przede wszystkim zaczełam używać odżywki firmy JOKO za jakieś 7.50 zł. I muszę przyznać, że jest rewelacyjna!! Nieduza cena, a skutki boskie.Paznokcie staja sie twarde jak tytan i szybciej rosna.Są lśniace i wygladaja niemal jak pokryte żelem ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki wizażanki.. bo dłonie kobiety to wizytówka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2261 |
Zakorzenienie
|
laza u mnie z Miguelem jest tak samo - ideał mężczyzny
![]() ![]() ![]() ![]() Mi mija już drugi dzień jak nie wziełam nawet palców do buzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zjedzmniebejbe ->> może załączysz fotki pazurków przed i po albo chociaż po ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2263 |
Zakorzenienie
|
ja nie obgryzam odkąd zaczelam je malowac :d
teraz mam ladny frenchyk wiec az zal mi skubac go ;d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2264 |
Wtajemniczenie
|
Laseczki, ja mogę powiedzieć, że jestem już wyleczona z obgryzania, paznokcie rosną, bardzo się wzmocniły, w ogóle się nie rozdwajają! Teraz moja pielęgnacja to malowanie ich od czasu do czasu odżywką Sally Hansen Nailgrowth Miracle ( naprawdę polecam! ) i używanie kremu do rąk.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2265 |
Zakorzenienie
|
jako ze tylko raz mi sie zdarzsylo i tylko jednego palca troszke obgryzc to licze dalej.
a to juz 44 dzien ![]() szkoda tylko ze nie ma sie czym pochwalic bo czesto sie lamia i nie wygladaja najlepiej. zlota SH cudow nie zdzialala, musze wrocic do Nail teka
![]() |
#2266 |
Zakorzenienie
|
a ja oststni ogryzłąm,ale juz nie obgryzam i mam nadzieje,ze wytrwam,ale lekko co urosły to sie pochaczyły i musiałam obciąć,musze jakas odzywke kupic,bo juz mi sie skonczyla
![]() |
#2267 |
Przyczajenie
|
tez łykam skrzyp ale strasznie dlugo musialam czekac na efekty twardych i zdrowych paznokci
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2268 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki ;* myslicie że ja mi urosną paznokietki z 1 cm tak mniej więcj to wtedy to biał ebędzie wyżej bo ja to mam od 3/4 opuszka i to brzydko wygląda a chciałbym mieć na końcu palca aby się zaczynało ;(
![]() |
![]() |
#2269 |
Raczkowanie
|
Hej! To mój pierwszy wpis w tym wątku, więc pozwolicie, że troszkę przybliże Wam stan moich paznokci. Kiedyś obgryzałam skórki, nigdy paznokci, zwyczaj skubania skórek został mi nadal. A ostatnio paznokcie obcięłam na zero, bo zaczeły odchodzić od łożyska...Co to może być...? Ich kształt jest mocno niezadowalający- dość małe, jedynie te na kciukach są szersze niż dłuższe i bardzo nieproporcjonalne...
Przeżywam męki zazdrości ![]() Mam nadzieję, że odrosną...Kiedyś na tym forum właśnie przeczytałam, że przy zapuszczaniu paznokci jest możliwe wydłużenie różowej części. U mnie jak na razie to się ona skraca... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba cierpliwosci. Mnie sie zlota SH skonczyla prawie, ciezko sie nia maluje, wiec kupilam z Lovely ten preparat: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=19218 Za niecale 5 zl - na cuda nie licze, a chcialam miec cos jako podklad pod lakiery, zwlaszcza ciemne. Ale kto wie, w koncu opinie ma dobre ![]() Sanetko szkoda, ze w Twoim przypadku sie nie sprawdzil, ale dobrze, ze masz juz swoj inny srodek, ktory na Ciebie dziala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2271 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2272 |
Rozeznanie
|
ehhh moje wszystkie połamane, a 2 obgryzione na dodatek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2273 |
Zakorzenienie
|
a smaruje olejkiem rycynowy i stosuję się do innych rad "babuni" z tego fajnego wątku ;> no paznokcie są mocne ładnie się błyszczą i to białe jest bielsze ;p przed chwilą była maseczka z oliwy, żółtka i cytryny
![]()
![]() |
![]() |
#2274 |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj kupilam sobie sliczny lekko rozowy lakierek Lancome. Paznokcie dosc krotkie,ale przynajmniej sie nie lamia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2275 |
Rozeznanie
|
Ja powracam do olejku rycynowego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2276 |
Wtajemniczenie
|
Ja dziś spałam z maseczką na łapkach ( Ziaja oliwkowa ). Rano super uczucie po zdjęciu rękawiczek - polecam.
![]() ![]() Ale uwaga, uwaga - paznokcie już wystają za opuszki. ![]() ![]() Trzymam kciuki jeszcze raz bardzo mocno i wierzę, że Wam też uda się wygrać z tym okropnym nałogiem ( ja z nim walczyłam ponad 12 lat !!! ). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2277 |
Zakorzenienie
|
Witam! Chciałam przyłączyć się do Was, dziewcznyki. Paznokcie obgryzałam od dziecka, nawet nie próbowałam przestać. Potem z wiekiem coraz mniej m isię to podobało, ale nałóg to nałóg - nie szło zwlaczyć. Próbowałam kilka razy przestać, bez efektów - dawałam radę maksymalnie tydzień. Aż tu nagle ze dwa tygodnie temu ze zdziwieniem stwierdziłam, że dawno nie miałam palucha w buzi, więcej, że mam jakieś "zaczątki" paznokciowe
![]() ![]() Muszę poświęcić jedno popołudnie na przeczytanie całego tematu, może znajdę tu jakieś dobre odżywki do paznokci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2278 |
Zakorzenienie
|
hey może załączysz zdj pazurków
![]() ![]() ![]() ech zdarł mi się jeden i go spiłowałam na strasznie krótko ;( dziewczynki co robicie gdy macie już dość długiego paznokcia a zadrze wam się tak krótko to wtedy co robicie.? piłujecie.? ja piłuje to miejsce ale ptoem paznokiec jest krzywy;( no i wychodzi że musze całego spiłować;( nie umiem opilowac zadartego miejsca ;( bo musze cały skrócic wtedy ;(
Edytowane przez laza Czas edycji: 2008-04-10 o 19:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2279 |
Zakorzenienie
|
Laza, oczywiście, że załączę, chociaż szału nie ma, bo za krótko nie obgryzam
![]() Edytowane przez Mini007 Czas edycji: 2008-08-01 o 16:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2280 |
Wtajemniczenie
|
Oto, jak rosną moje paznokcie. Mam nadzieję, że choć trochę Was to zmotywuje to rzucenia tego nałogu. Linia uśmiechu w stanie opłakanym, skórki tak samo, ale póki co, to stawiam na długość (
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.