|
|
#2251 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: TŻówki nadal plotkują -część VII
Cytat:
Czy coś mi umknęło? ![]() Cytat:
Tylko po co kasza z mlekiem? Jako zapychacz? Ja na początku dawałam pojedyncze warzywa, pozniej owoce, każde podawałam przez dwa dni i obserwowałam małą. jeszcze na dniach chce żółtko do zupki dać.My już kupiliśmy fotelik, padło na axkid rekid. Braliśmy pod uwagę tylko foteliki RWF. i razem z fotelikiem dostaliśmy roczne ubezpieczenienie fotelika i dziecka.![]() Cytat:
![]() Cena masakra, za ta cene bym od chińczyka dwie najlepsze lampy kupiła.:P Masakra, masakra. A bardzo duzo rodzicow nie zwraca uwagi na to, co podają dzieciom. Bo skoro dla dzieci, to musi byc zdrowe. ![]() A wystarczy się troche zainteresować tematem. Cytat:
Mam przepis na biszkopciki i kisiel dla niemowląt. Niedługo bede testować. z budyniem sie wstrzymam, słyszałam, ze mleko roślinne można podać dopiero po roku czasu. Cytat:
Najlepszego!
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedys nie bylo udziwnionych milionow rodzajow kaszek, obiadkow i kazda z nas jest zdrowa ja sie wychowalam najpierw na kp a pozniej na kaszy mannej z krowiego mleka. Pamietam jeszcze te szklane butle i najlepiej kasza smakowala u dziadkow
![]() Czytalam ze mleko z kasza niby pozywniejsze i ze jak sie poda dziecku na noc to lepiej bedzie spac. Mojemu mlodszemu gotowalam zwykla manna na wodzie i dodawalam mm, ale szybko przestal chciec ja pic. Joie stages i stages ever sa tez spoko tylko one sa od urodzenia do 25kg albo do 36 i pewnie bardziej bede szukac czegos od 9kg do 36. Póki co to malego woze jeszcze w nosidle. Wazy dopiero 5kg. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2253 | |
|
Żona
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
Czekoladowa, a wiesz, że dzieci głownie budzą się w nocy nie na jedzenie, a po prostu potrzebują bliskości? I zapychanie kaszką nic nie da, i tak bedzie sie budzić. A w ogole, nie wyobrażam sobie sama sie zapchać czymś na noc, źle by mi się spało, a co dopiero takie maleństwo.
Ja, tak jak Nina, miałam alergie na białko mleka krowiego, i lekarze wtedy kazali mamie rozrzedzać mleko z wodą ![]() ![]() A dlaczego wozisz małego w nosidle, a nie gondoli? My juz nie śpimy od 6. poturlałyśmy się po łóżku, poprzytulałyśmy się, a teraz leżymy na macie.
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
Polly moj spi od godziny 18-19 po kapaniu i butli do godziny czasem nawet 4w lozeczku swoim. Czasem budzi sie 2 razy z glodu, czesto zasypia przy butli i odkladam go wtedy, a jak nie chce tak szybko spac to wtedy go biore do siebie do lozka i daje smoka plus pieluszke przy buzce . Klade go do lozeczka obok siebie i tak zasypiamy. Lubi sobie pogadac w nocy czasem.
Moj starszak przesypial cale noce jak skonczyl pol roku Nosidla uzywam do auta i wtedy kiedy np musze starszaka szybko wyprawic do przedszkola wtedy po prostu znosze, wpinam w stelaz i idziemy. Gondola sluzy nam do dalszych wyjazdow, do spania w gosciach i na dluzsze spacery. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2256 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Ty z Nina spisz? Czy ona w lozeczku? I Nina smoczkowa czy nie lubi smokow?
Ja mu przez jakis czas zageszczalam mleko bo ulewal strasznie, ale od jakiegos czasu przestalam i juz jest ok. Czasem uleje malo, a czasem wcale no i butle zmienilam, bo sie smoczkami jedynkami dlawil od TT. Teraz uzywan dr browna jedynek i maly je spokojnie, czasem nawet 150ml mleka wsunie. Z mm tez byly kombinacje bo Bebiko bylo bee, enfamil premium i ar byl tez bee i teraz daje hippa i normalnie je. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Czekoladowe_Serce Czas edycji: 2016-10-13 o 09:50 |
|
|
|
#2258 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! 😊
Polly, bratowa TŻa jest w ciąży i na przełomie grudnia / stycznia zostanę ciocią Michalinki. 😊 Co do wożenia dzieci w nosidłach - nie zagłębiałam się specjalnie w temat, ale czasami jak widzę (przede wszystkim w CH) dzieciątka w takich nosidłach w wózkach, to mam wrażenie, że na dłużej to mało wygodne. Ja bym chyba wolała już wziąć gondolę do bagażnika.
|
|
#2259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- testowalas juz ? ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
W CH spoko o ile ktos wpadł tylko na chwilke a nie na dłuższy shopping.Muszę się zainteresować dietą dla dzieciaczków, ale poki co nie mam do tego głowy, u mnie na razie w głowie kp, wyprawki, porod Polly gdzie sie edukujesz w tym temacie? Bo widzę , że ogarniasz
|
||
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wyszłam z rossmana
|
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2262 |
|
Zadomowienie
|
Ja wczoraj kupiłam podkład rimmel wake me up
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj wracam z nowym świeżakiem dla Antka - tym razem brokuł. 😃
|
|
#2264 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale super! My nosidło tylko do auta i np. Do lekarza lub na szybkie zakupy.:P Cytat:
W internetach. szukam przepisów, dużo mam z wątku marcowego też woli samodzielnie przygotowywać jedzenie dzieciom, wymieniamy się przepisami, informacjami. Czekam też aż Nina usiądzie i zaczniemy BLW, juz sie nie moge doczekać. Nina zazwyczaj zasypia w łóżeczku, budzi sie koło 2-3 i zabieram ją do siebie. Czasami tez razem zasypiamy w łóżku. Widzę ile razy się budzi, wystarczy sie przytulić i od razu zasypia.
|
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
Polly to u mnie rzadko sie budzi zeby tylko smoka dac no ale zdarza sie. Najczesciej budzi sie na jedzenie jednak bo cmoka i szuka butli . Jak zje o tej 2-3 to pozniej budzi sie o tej 5-6 a jak pierwsza pobudke bedzie mial kolo 4-5 to jeszcze dospimu do tej 7
Ogolnie tych pobudek w nocy jest max 2. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Czekoladowe_Serce Czas edycji: 2016-10-13 o 16:21 |
|
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
TŻówki nadal plotkują -część VII
U nas jest tylko jedna. Ale w szoku ostatnio byłam, bo wzielam młoda do łóżka, poszłam siku, wracam, a ona spi
![]() Dzisiaj pierwszy raz robię zupę z tego odpowiednika termomixa.:P zobaczymy jak nam wyjdzie.:P
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowa :Antybakteryjny puder z isany, podkład Royal skin z wibo i perfect tone z lirene. Wzięłam na próbę
|
|
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podala bys mi przykladowy jadlospis jaki sama stosowalas podczas diety? ![]() Mi siostra obiecala babycookera ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Czekoladowe_Serce Czas edycji: 2016-10-13 o 17:13 |
|
|
|
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zastanawiam się nad zestawem do hybryd. 😊 Szukam i już sama nie wiem co wybrać. 😜
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
Karola patrzylam ten wozek co polecilas od joie. Dla mnie za ciezki. Valco wazy 6-7kg.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
Ja jutro bym poszła, ale jakoś nie mogę sie ostatnio ogarnać z czasem. A chcialabym najpierw cos na kwc wybrac. Nie ludzie w ciemno kupować kolorówki. ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- a moj wozek juz do odbioru
Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2016-10-13 o 19:25 |
||
|
|
|
#2272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Od siebie polecam neoNail i Indigo. Byłam dzisiaj z tata na cmentarzu u dziadka, a teraz gotuje dla Niny zupki.:P zamrożę i bede miała spokoj na kilka dni.
|
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Listopadowaa;663546 71]Co to jest BLW?
QUOTE]Dla dziecka daje się zamiast papek normalny pokarm. No marchewke lub jakiejś kotleciki z warzyw i maluch sam je
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiła tylko, ze np. Chleb ciemny, makaron tez. Na składy oczywiscie zwracam wagę
|
|
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam wizażu na telu a większość dnia spędzam w pracy więc czasu brak
Po pracy dom/gospodarstwo itpBrak mi czasu na cokolwiek ![]() Rev wszystkiego najlepszego! Ja też październikowa, miałam w niedzielę 23 urodziny
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro czeka mnie sprzątanie ogrodu. Czas pochować zabawki Antka.
|
|
#2279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! 😊
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.

jeszcze na dniach chce żółtko do zupki dać.
za wagę! Świetnie, że już osiągnęłaś cel. 

z budyniem sie wstrzymam, słyszałam, ze mleko roślinne można podać dopiero po roku czasu. 

W CH spoko o ile ktos wpadł tylko na chwilke a nie na dłuższy shopping.