|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wiem ze on ciąży nie czuje, ruchów dziecka itd ale chociaż trochę by mi pomógł... Nawet ręki do brzucha nie przyłoży. Raz pocałował brzuch i że dwa razy dotknął aby młodego poczuć. Z resztą u nas nie ma tematu dziecka... Ostatnio nie ma żadnego bo jak przychodzi włącza komputer a ja idę spać... Staram się zrozumieć to że może się boi, może ma obawy ale do jasnej cholery to niech powie! On jest facetem i powinien mnie wspierać. Tym czasem ja w weekend załatwiam wiertarke i w dupie mam że pewnie przykrece wszystko źle ale się nauczę... Mam dość... Jakbym była sama na jedno by wyszło... Sent from my E5603 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Proszę nie cytujcie bo usunę post, co mają potem obcy czytać... A wy to już nie obce ;-) Sent from my E5603 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Rozeznanie
|
furjatka wracaj prędko, chwilę Cię nie było i już z dziewczynek robią się chłopaki
![]() KPZ to jest strassznie przykre, że Twój Tż zabiera Ci radość z planowania rzeczy dla dzidzia. Ja rozumiem, że on jest starszy i uważa, że w temacie dzieci "wie lepiej" no ale kurdebele to jest wasze pierwsze dziecko, i chyba powinien chcieć dla niego jak najlepiej :/ Mój Tż też na początku ciągle mówił: po co, a na co, a wymyślasz. W sumie zmieniło się dopiero ostatnio - jak sam czuje ruchy, a teraz jak pierwszy raz w życiu był ze mną na USG to tak się wzruszył, że w końcu dzisiaj zgodził się kupić komodę na rzeczy dla dzidzia ![]() ![]() ebena niesamowicie zaskoczyłaś mnie tymi informacjami o wadze z usg. Co prawda mi dr też mówił, żeby nie zmieniać tp wpisanego w karcie, tylko być gotowym wcześniej, ale jakoś nie przemawiało to do mnie, Twoje przykłady dużo bardziej! magbes chyba mogę potwierdzić to co o cukrze mówisz. Im głodniejsza jestem rano, tym wyższy cukier mam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 |
@}-,-'-
|
KPZ kurcze, przykro mi. Zgadzam sie z babkami, że nie ma prawa zabierać Ci tej radości fochami o niewiadomo co. Moj TŻ tez nie rwie sie jakos strasznie do zakupów, ale jest świadom, że niedługo go to czeka i chce oglądnąc wszystko na żywo.
No i zwykle konkretne prezenty dostaje sie juz po urodzinach dziecka. Bez sensu czekać, co dostaniemy, a resztę dokupić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Zakorzenienie
|
KPZ to jest bardzo przykre, co piszesz.
![]() ![]() A jeśli chodzi o mojego Bąbla, to on od początku był większy o 2, 4, 7 dni na kolejnych usg. Natomiast mój cykl był dziwny i już tydzień przed planowana @ miałam na teście 2 kreski. Dlatego uwazam, że TP powinno być szybciej. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2256 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() KPZ ![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo fajny ten otulaczek! Nie bijcie za to pytanie, ale... w jakich sytuacjach on jest przydatny? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 |
Zakorzenienie
|
Konkardia do spania
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2258 |
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Na prawdę od razu lepiej czytając wasze posty
![]() Postaram się tak też uczynić czy z nim czy bez... Może mu się jeszcze odmieni... Sent from my E5603 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze a nie lepiej dzieciaczka w jakieś body albo pajace ubierać? Ostatnio coś o tym było... ehh... Masakra, ja się w ogóle nie znam na tych dzieciowych sprawach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mam taki otulacz, tylko gruby, na różowym misiu ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;65334521] Gratulacje! U nas tak było w poprzedniej ciąży, że z dziewczynki wyszedł chłopczyk ![]() [/quote] Dziękuję ![]() ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;65334521] Mi się sprawdził termin z tego pierwszego usg. A teraz wymiarowo dziec starxszy o prawie dwa tygodnie... [/QUOTE] Ale tp już pewnie zostaje? [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;65334521] Przykro mi, ale ci faceci chyba tak mają :-( zero zrozumienia, że my nie chcemy czekać do ostatnich dni![/QUOTE] Widzisz, nie wszyscy. I to nie powinien być poziom, do którego oni równają ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez NiEBiE Czas edycji: 2016-09-15 o 19:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Wtajemniczenie
|
Ale dostalam kopala w brzuch xD az sie wystarczylam ^^ pozniej TZta reke polozylam i moze po 10 min meczenia brzucha bach! Az TZ powiedzial, ze to bylo za mocno jak na dziecko, ze to byl jakis skurcz haha
Czekalismy na kolejnego kopniaka tak dla pewnosci, ale nic. I TZ teraz sam nie wiem czy to wg niego bylo dziecko czy nie Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
#2263 |
Rozeznanie
|
KPZ, ciężko coś doradzić. Mój też nie lubi zakupów, ale przynajmniej wykazuje zainteresowanie, jak mu pokazuję moje "łowy". Może pogadaj ze swoim i się podzielcie zakupami? Zleć mu wybór fotelika i może wózka (wszelkie pojazdy to zwykle domena facetów), daj np. miesiąc na zakupy i jak się nie wywiąże, to sama jeszcze zdążysz coś wybrać
![]() Ja po prenatalnych: będzie chłopak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() KPZ współczuję podejścia tżta, faktycznie przesadza. Mój w sumie też nie tryska entuzjazmem na myśl o dziecięcych ciuszkach ale przynajmniej nie przeszkadza tylko znosi dzielnie moje poczynania. Ja mojemu zwykle odpowiadam na jakiekolwiek fochy że jak mu nie pasuje to może iśc do mamusi ![]() Dzisiaj chyba mnie syn nakopal w bok bo czuję się cały dzień jakbym miała owulację z prawego jajca. Jutro mamy wizytę i podglądanko ![]() Edytowane przez Candid Czas edycji: 2016-09-15 o 19:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Zadomowienie
|
Konkardia puki co nie dziękuję żeby nie zapeszyc
![]() Zielona gratuluję. Macie imię? |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2268 | |
Rozeznanie
|
A gdzie tam! Dopiero zaczniemy nad tym myśleć
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Trochę uogolnie, ale mam wrażenie że większość facetów nie ma tego parcia na wicie gniazda i robbienie zakupow jak my, kobiety w ciąży. Mój mąż, zaangażowny ojciec i mąż, nie łapie, że ja muszę już robić wyprawkę, że non stop nawijam na ten temat i oczekuje jego zaangażowania i podniecania się tym tematem. Ale faktycznie ostatecznie wykazuje zainteresowanie i komentuje zakupy. A ostatnio nawet zaczął wyszukiwać ogłoszenia z wózkami, więc ogromny postęp ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2270 |
Zadomowienie
|
Uf nadrobilam 😀
NNIEBE gratuluję synka. ZIELONA Tobie także ☺ Ja mam chyba 2 rożki po córce więc one będą w użyciu.otulacz też mam Ale nie używałam. Niunia spala w polspiochach plus body na długi zawinięte w rozek. Ukladalam ja raz na jednym boku raz na drugim. I lepiej spala jak była ciasnej otulina bo inaczej te odruchy niemowlęce nachalnie łapkami nóżkAmi ja wybudzaly... a tak spala słodko i spokojnie. Swoją drogą muszę wytargac rzeczy po córce i przejrzeć co dla synka się prZyda 😊 Z wózków bardzo podoba mi się adamex barletta 😻 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2271 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Super ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny jestem oficjalnie na wypowiedzeniu ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2272 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.gloswielkopolski.pl/artyk...ista,id,t.html http://www.gloswielkopolski.pl/styl-...lista,9359550/ [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65290981]Byłam w mieście zrobić zakupy na urodziny kumpeli i w drodze powrotnej zasłabłam w autobusie... Na szczęście siedziałam, ale z przodu na tym miejscu na półtorej osoby, jeszcze jak przez mgłę słyszałam, że dwie stare baby dyskutują, że to miejsce dla inwalidy lub matki z dzieckiem, więc nie powinnam tu siedzieć - a siedziałam tak, że druga osoba mogła sobie też przycupnąć. Ale spoko, półprzytomna bladozielona ciężarna powinna wstać, bo to miejsce dla inwalidów albo matek z dziećmi.[/QUOTE] Ale wstyd... A matką z dzieckiem nie jesteś? Rozwala mnie to, że w większości takie starsze panie są takie pro-life i antyaborcja, a zwykła życzliwość względem ciężarnej to za dużo. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Gratuluję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kiedy widzę dziewczyny z korpo pomykające w ładnych szpilkach i dopasowanych kostiumach, jest mi smutno. Z drugiej strony oglądałam wczoraj wystąpienie bardzo mądrej kobiety coacha i mówiła, że nie można mieć wszystkiego (wbrew temu, co się mówi). Że sukces w życiu rodzinnym wymaga wyrzeczeń i to jest normalne. Z drugiej strony myślę, że nie mogło być lepszego czasu na dzieci, że trochę odrosną i będą bardziej samodzielne, a ja skupię się na nadrabianiu zaległości. Cytat:
Cytat:
Starszy urodził się w ciągu 2 dni (zaczęła się akcja porodowa), mniejszy prawie o pół kilo. Wcześniej pisałam, że co wizyta u ginekologa, to każdy widzi co innego. Trzymam się tego, co mówi moja lekarka, bo bym zwariowała. Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2274 | |||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ciekawe co na to mama z sukienkami ![]() No ale co miałaś córcię to twoje ![]() Ale czemu nie Emil? :chlip: takie ładne imię :P Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem co ci doradzić, bo sama chciałabym swojego odciągnąć od kompa, udaje się jak ma co innego do roboty np. remont, no bo sama bym nie dała rady nawet jakbym bardzo chciała. Ale skręcić szafkę? Dasz radę, weź wkrętarkę, można kupić za 40zł i działa. A do ściany przykręcisz później albo zawołasz jakiegoś sąsiada. O, to by była rada dla Ciebie, jak wołam kolegów lub sąsiada do zrobienia czegoś najlepiej jak TŻ jest w domu to od razu na niego działa (do tego jest bulwers że co ja robię, no ale działa ![]() Cytat:
Wiadomka, że na różowym ![]() ![]() ![]() Gratki! To teraz będziesz mi wybierać chłopięce ciuszki z lumpków? ![]() ![]() My też, my też ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ciekawe skąd się biorą te sny z kończynami wystającymi z brzucha. Nigdy wcześniej takiego snu nie miałam. A w ciąży już kilka razy. Do tego nie my jedne, już kilka razy takie sny tutaj były meldowane. Oj tam niesamowici, niesamowici byśmy byli, jakby nam wyszło coś od razu ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A lekarz fajny - mnie tak nikt jeszcze nie potraktował, oprócz jednej pasażerki komunikacji miejskiej :P Nie ma co ci być głupio, całe życie w ciąży nie będziemy, trzeba korzystać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja chciałam umowę do końca macierzyńskiego przynajmniej. Prawnie miałam do dnia porodu. Wynegocjowałam do końca sierpnia, czyli stanęliśmy z szefostwem w połowie drogi. Nie opylało im się, bo musza zapłacić za urlop wypoczynkowy i taka to była dla nich różnica, że do końca 2017 ich nie stać na zatrudnienie ![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2275 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Franek miał mieć grubo ponad 4 kilogramy. Na dwoch ostatnich usg wychodziła taka waga. Ginekolog stwierdził, że nie jest w stanie dokładnie określić, ale dziecko będzie duże. A urodził się mały Franio 3760 gr ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2276 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pequenina to powodzenia na wizycie. To połówkowe?
![]() |
#2277 | |
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;65342011]Podpisuję się rekoma i nogami pod tym co napisałaś! Wbrew temu co propaguje internet, blogi i fora to niestety rodzicielstwo to są również ograniczenia. Nie żałuję decyzji o dziecku, ale czasem zazdroszczę bezdzietnym znajomym luzu, wolnego czasu i swobody :/ Z dzieckiem jest już inaczej. Czasem się boję jak to będzie z dwójką
![]() Franek miał mieć grubo ponad 4 kilogramy. Na dwoch ostatnich usg wychodziła taka waga. Ginekolog stwierdził, że nie jest w stanie dokładnie określić, ale dziecko będzie duże. A urodził się mały Franio 3760 gr ![]() [/QUOTE] Ja też się boję, ale pocieszam się, że kiedyś będzie z górki ![]() Znam rodziców, którzy jeżdżą z maluchem po całym świecie - Ameryka Południowa, Północna, Europa - ale mają taki bezproblemowy typ dziecka, są artystami - więc poza pracą maksimum czasu poświecają dziecku. Ale też musieli w jakimś stopniu ograniczyć występy, inwestują w inne źródła dochodu. Córka bardzo radosna i szczęśliwa. Mam też koleżankę z dwójką dzieci - aktywny tryb życia, kuchenne cuda, zabawki handmade dla dzieci, kilka blogów - tyle, że na pewnym etapie jej maluchy sygnalizują, że mają niezaspokojoną potrzebę bliskości, kilka potrzeb wytłumionych - ona tego nie widzi i tłumaczy mi, że ona przecież wszystko robi. Duży chłopak ![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2278 |
Raczkowanie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;65340231]My mieliśmy na rzep i był beznadziejny! non stop się odklejał i ostatecznie zawiązywaliśmy na wierzchu pieluchą tetrową :p[/QUOTE]
Dzięki za opinię ![]() ![]() pequenina_ ja mam umowę na czas nieokreślony, tyle, że w UK a wracamy do Polski ![]() ![]() Dziewczyny kciuki na jutrzejszych badaniach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2279 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A to już dawno po porodzie :p Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2280 | ||||
@}-,-'-
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.