Majówki 2016 - część trzecia - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-21, 19:55   #2281
czekooladki
Zadomowienie

Dot.: Majówki 2016 - część trzecia

Tatuś już każdego wieczoru robił puk puk i wołał Alę przez mój pępek eh cudowne wspomnienia
Stary 2016-11-21, 19:56   #2282
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Rok temu o tej porze poczułam pierwsze ruchy mego dziecka o nieznanej jeszcze płci 😍 A dziś mała dziewczynka leży obok mnie macha łapkami i nóżkami przy karmieniu a ja się rozplywam Kiedy minął ten rok ja się pytam?!

W TV leciał Voice of Poland, gdy poczułam ruchy to najpierw mąż sprawdzał czy mi się nie przewidziało, a potem siostra się zachwycała i mówiła do brzucha "hej maluszku ciocia tu jest " To było takie delikatne ledwo wyczuwalne ahh.

A Wy pamiętacie ten dzień ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Aż mi się przypomniały te czasy nieśmiałego bulgotania w brzuchu ❤

Też pamiętam dokładnie ze poczułam jakoś pod koniec listopada. To był black friday, byłam na zakupach i wtedy coś mnie zaczęło gilgotac od środka. Juz wtedy przesadzilo się ze córcia tez będzie zakupoholiczka 😁
Wtedy też kupowałam pierwsze ubranka i wiedziałam juz ze to będzie dziewczynka bo sukieneczke kupiłam ☺

A tak na 100% ruchy poczułam niedługo później, w Mikołajki po zjedzeniu czekoladek które dostałam od męża. Ala dostała powera od cukru i wtedy juz nie dało się tych ruchów pomylić z czymkolwiek innym, wiedziałam że to moja dziecinka 😍

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 19:57   #2283
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anika1986 Pokaż wiadomość
Tak a propos, czy któraś miała problem z tym, że dziecko odmawia jedzenia z łyżeczki papek. Dziś drugi dzień walczyłam, ale krzyk zaczyna się już na etapie zakładania śliniaczka. Co ciekawe chrupki je normalnie - bierze sam do ręki i wkłada do buzi. Chleb dzisiaj próbowaliśmy i też. Łyżkę w sumie mi sam wyrywa i pustą wkłada do buzi. Jutro zamierzam mu dać dynię w kawałku i zobaczyć czy zje, bo nie mam pomysłu.
tak, Wojtul łychę twardo bojkotuje. już mu próbowałam dawać taką jak my jemy i też nie dał sobie włożyć jej do buzi. chrupa kukurydzianego w łapę weźmie i obćlamie, wczoraj to samo z brokułem. chciałam dać dziś kawałek banana, ale jak poczuł w ręku, że oślizgłe to rzucił ja nie walczę - nie chce to nie, podobno gotowość do rozszerzania diety objawia się tym, że właśnie dziecko samo otworzy dziób do łyżeczki i zgarnie zawartość.
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 20:01   #2284
monika2736
Rozeznanie

Ja poczulam pierwsze ruchy też w swieta wsumie w drugi dzien swiat jak miło wspominać to był cudowny czas, a teraz już jestesmy razem i zbliżają się wspólne święta
monika2736 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 20:02   #2285
Iwonia27
Zakorzenienie

Ja tez w listopadzie poczulam. Takie jakby pekajace babelki. Od razu bylam pewna ze to malenstwo. Teraz czasem tez czuje te babelki (tylko te sa z jelit) i az mi serce mocniej bije ze znow TO czuję...
Pamietam tez ze w swieta czulam juz mocniej maz tez i tak niziutenko prawie na wzgorku robila mi sie gulka. Lezelismy przytuleni u siebie przy choince glasialismy tą gulkę i rozmawialismy o tym jakie beda swieta 2016.
Zaraz sie wzruszę...
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 20:12   #2286
asiaczek
Zakorzenienie

Ja też poczułam w Wigilię wieczorem, jak leżałam przy choince. Tylko wtedy nie byłam pewna czy to mój maluszek. Bardzo mocne ruchy poczułam 1.01 nad ranem po soku malinowym z miodem. To był jakiś kosmos
piękne wspomnienia

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Mialavi, a jak Twoja bratanica?

Stary 2016-11-21, 20:13   #2287
AnneMariie
Zadomowienie

Mia, ale piekny temat zarzucilas nam na wieczor
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 20:15   #2288
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
️ szybko poczulas.

Tez pamietam, bylam pewna, ze to TO 24 grudnia rano
Cytat:
Napisane przez czekooladki Pokaż wiadomość
taaaak Alicja zapukała od tamtej strony brzuszka w wigilię - późno, ale tak efektownie, że aż tatuś poczuł jak przyłożył rękę - płakaliśmy oboje bo wiedzieliśmy od 22 grudnia (badania prenatalne) na 100%, że to nasza mała córeczka
O jaka piękna data cudowny prezent Wam dzieciaczki zrobiły
Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość
Ja też jakoś w święta pierwszy raz poczułam ruchy chociaż na początku myślałam ze to mi w brzuchu burczy
Kolejna świąteczna niespodzianka

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Aż mi się przypomniały te czasy nieśmiałego bulgotania w brzuchu ❤

Też pamiętam dokładnie ze poczułam jakoś pod koniec listopada. To był black friday, byłam na zakupach i wtedy coś mnie zaczęło gilgotac od środka. Juz wtedy przesadzilo się ze córcia tez będzie zakupoholiczka 😁
Wtedy też kupowałam pierwsze ubranka i wiedziałam juz ze to będzie dziewczynka bo sukieneczke kupiłam ☺

A tak na 100% ruchy poczułam niedługo później, w Mikołajki po zjedzeniu czekoladek które dostałam od męża. Ala dostała powera od cukru i wtedy juz nie dało się tych ruchów pomylić z czymkolwiek innym, wiedziałam że to moja dziecinka 😍
Czyli Ala będzie zakupoholiczka i po każdym szopingu będzie z mamą szła na ciacho !

Mi te ruchy z każdym dniem wydawały się takie wyraźne i mocne, a jak porównam z tymi poobijsanymi zebrami pod koniec to było jak trzepotanie skrzydel motyla
Cytat:
Napisane przez monika2736 Pokaż wiadomość
Ja poczulam pierwsze ruchy też w swieta wsumie w drugi dzien swiat jak miło wspominać to był cudowny czas, a teraz już jestesmy razem i zbliżają się wspólne święta
Teraz będą w święta moze uciekać przed nami
Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Ja tez w listopadzie poczulam. Takie jakby pekajace babelki. Od razu bylam pewna ze to malenstwo. Teraz czasem tez czuje te babelki (tylko te sa z jelit) i az mi serce mocniej bije ze znow TO czuję...
Pamietam tez ze w swieta czulam juz mocniej maz tez i tak niziutenko prawie na wzgorku robila mi sie gulka. Lezelismy przytuleni u siebie przy choince glasialismy tą gulkę i rozmawialismy o tym jakie beda swieta 2016.
Zaraz sie wzruszę...
Też często czuję takie ruchy w jelitach ! aż męża wołam że to dzidziuś - dziwne to bo nigdy przed ciążą nie czułam ruchu w jelitach. Chyba że jestem wyczulona bardziej

mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 20:16   #2289
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Rok temu o tej porze poczułam pierwsze ruchy mego dziecka o nieznanej jeszcze płci 😍 A dziś mała dziewczynka leży obok mnie macha łapkami i nóżkami przy karmieniu a ja się rozplywam Kiedy minął ten rok ja się pytam?!

W TV leciał Voice of Poland, gdy poczułam ruchy to najpierw mąż sprawdzał czy mi się nie przewidziało, a potem siostra się zachwycała i mówiła do brzucha "hej maluszku ciocia tu jest " To było takie delikatne ledwo wyczuwalne ahh.

A Wy pamiętacie ten dzień ?

Nieeee pamiętam totalnie. Ale wiem że bardzo szybko poczułam bo jakoś w 14 albo 16 tygodniu...

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 20:16   #2290
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Też pamiętam dokładnie ze poczułam jakoś pod koniec listopada. To był black friday, byłam na zakupach i wtedy coś mnie zaczęło gilgotac od środka.Juz wtedy przesadzilo się ze córcia tez będzie zakupoholiczka

A tak na 100% ruchy poczułam niedługo później, w Mikołajki po zjedzeniu czekoladek które dostałam od męża. Ala dostała powera od cukru i wtedy juz nie dało się tych ruchów pomylić z czymkolwiek innym, wiedziałam że to moja dziecinka
Hahah, wyznania zakupoholiczki w sumie racja, miała po kim Ala miłość odziedziczyć

Ja niestety nie potrafię dokładnie powiedzieć, kiedy poczułam ruchy... za umowną datę ustaliłam Sylwestra, ale wtedy jeszcze chyba nie byłam pewna, że to TO

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 20:22   #2291
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Ja też poczułam w Wigilię wieczorem, jak leżałam przy choince. Tylko wtedy nie byłam pewna czy to mój maluszek. Bardzo mocne ruchy poczułam 1.01 nad ranem po soku malinowym z miodem. To był jakiś kosmos
piękne wspomnienia

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Kolejna Wigilijna niespodzianka ! Widzę że sporo dzieciaczkow wybrało ta piękna datę

Dziekuje, że pytasz guzy na nóżkach ma nadal, zginęły jej te niby ugryzienia. Czuję się dobrze, nie widać żeby jej coś dolegalo.Jest pod kontrolą reumatologa bo w badaniach wyszło, że może to być takie podloze.

Stary 2016-11-21, 20:22   #2292
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Ja niestety jestem wyrodna matka i nie pamietam kiedy dokladnie poczulam ruchy. Cos kolo 16tc ale daty nie pamietam. Po 20tc byly wyrazniejsze. Kuksancow w zebra nigdy nie doswiadczylam, za to regularnie obrywalam w pecherz i wielokrotnie zle to sie dla mnie konczylo
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 20:24   #2293
zabciajs
Zakorzenienie

Ja nie pamiętam kiedy. Wiem, ze pozno poniewaz lozysko miałam z przodu.

Dziewczyny ponowie pytanie: czy sa tu tylko fanki pandory?
Poszukuje inspiracji na zawieszke do lańcuszka z data i imieniem. Ale raczej nie stópki chyba, ze jakieś mnie urzekną.
Stary 2016-11-21, 20:26   #2294
agassek
Zakorzenienie

Żabcia, sprawdź lilou. Nic innego nie znam.

Stary 2016-11-21, 20:31   #2295
Anika1986
Zadomowienie

Pamiętam, że pierwsze ruchy czułam jakoś w grudniu, ale kiedy dokladnie to nie
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 20:33   #2296
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Pediatra ci zlecił ten test? Nasz zalecił na próbę delicol. Mowił, że gdyby była poprawa to oznaczałoby, że to to.
No ale u nas to raczej nietolerancja papki cynkowej i chyba coś w mojej diecie. Odkąd żywię się powietrzem to kupki są dużo rzadsze. Iwonia,chyba pojadę do Ciebie po to cudowne powietrze

Coś Ty...pediatra to skserowala gotowe wyniki i jeszcze była
ciekawa dlaczego je zrobiłam...zrobiłam sama prywatnie.
Delicol też podawalam przed każdym kp.

Cytat:
Napisane przez majlla Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja wrócę jeszcze do tematu mokrej pieluchy . W nocy w ogóle zmieniacie ? Ja zmieniam 3x .
Nie zmieniamy. Chyba, że już obudzi się na karmienie 4-5

Co do ruchów to poczułam w grudniu...kilka dni przed amniopunkcja...ależ ja wtedy płakałam i z radości i z rozpaczy...

O co chodzi z tym blokowaniem, bo chyba mi coś umknęło...???

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 20:34   #2297
fablous
Zakorzenienie

W Sylwestra juz ostro buszowala bo tatuś dostał kopniaka prosto w usta jak składał życzenia i całował brzuszek 😄

Mia wspomnienie kopniakow w zebra tez mnie rozczula 😍 Albo jak dupenke wypinala i mi się brzuch z jednej strony większy robił. Ehh ale to były piękne momenty ❤
I nie pamiętam już żadnej zgagi, skurczy łydek, sapania, ociezalości. Tylko te cudne chwile

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Zabcia moja kolezanka ma zawieszke w kształcie wózka z wygrawerowanym imieniem z Lilou

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 20:35   #2298
czekooladki
Zadomowienie

Cytat:
piękne wspomnienia

sok malinowy, maliny, konfitura malinowa, dżem malinowy już na zawsze będą mi się kojarzyć z ciążą - przez kilka miesięcy jadłam wszystko co miało smak malin i prawie tylko to
Stary 2016-11-21, 20:36   #2299
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Mia, ale piekny temat zarzucilas nam na wieczor
Podróż w czasie
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Nieeee pamiętam totalnie. Ale wiem że bardzo szybko poczułam bo jakoś w 14 albo 16 tygodniu...

Ja byłam jakoś między 16 a 17 tc. Datę pamiętam dokładnie bo brat męża mial urodziny
A z Zuzia pamietasz?

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Ja niestety jestem wyrodna matka i nie pamietam kiedy dokladnie poczulam ruchy. Cos kolo 16tc ale daty nie pamietam. Po 20tc byly wyrazniejsze. Kuksancow w zebra nigdy nie doswiadczylam, za to regularnie obrywalam w pecherz i wielokrotnie zle to sie dla mnie konczylo
Też wcześnie Ja ostatnio oglądalam filmy z końcówki to aż się zdziwiłam że rozstępy mi się nie zrobiły po tych akrobacjach. Jakbym obcego polknela.
Uświadomiłas mi tym pęcherzem że w ciąży gorzej sypiałam niż teraz bo do łazienki wstawalam milion razy w nocy a do dziecka wstaje raz lub dwa 😂
Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Ja nie pamiętam kiedy. Wiem, ze pozno poniewaz lozysko miałam z przodu.

Dziewczyny ponowie pytanie: czy sa tu tylko fanki pandory?
Poszukuje inspiracji na zawieszke do lańcuszka z data i imieniem. Ale raczej nie stópki chyba, ze jakieś mnie urzekną.
Ja mam zawieszke dziewczynkę z lilou wygrawerowane data i imie.
Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Hahah, wyznania zakupoholiczki w sumie racja, miała po kim Ala miłość odziedziczyć

Ja niestety nie potrafię dokładnie powiedzieć, kiedy poczułam ruchy... za umowną datę ustaliłam Sylwestra, ale wtedy jeszcze chyba nie byłam pewna, że to TO

To Twoja Marysia będzie imprezowiczka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-21, 20:36   #2300
czekooladki
Zadomowienie

Cytat:
W Sylwestra juz ostro buszowala bo tatuś dostał kopniaka prosto w usta jak składał życzenia i całował brzuszek ��

Mia wspomnienie kopniakow w zebra tez mnie rozczula �� Albo jak dupenke wypinala i mi się brzuch z jednej strony większy robił. Ehh ale to były piękne momenty ❤
I nie pamiętam już żadnej zgagi, skurczy łydek, sapania, ociezalości. Tylko te cudne chwile

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Zabcia moja kolezanka ma zawieszke w kształcie wózka z wygrawerowanym imieniem z Lilou
... i czkawka ... teraz ma taką samą moja malutka Hubcia
Stary 2016-11-21, 20:38   #2301
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
O tak czkawka była cudowna !

Stary 2016-11-21, 20:42   #2302
czekooladki
Zadomowienie

Cytat:
O tak czkawka była cudowna !

zaraz się poryczę

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Chyba muszę się do kogoś przytulić, mąż w pracy ... hm idę obudzić Hubcię
Stary 2016-11-21, 20:45   #2303
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
zaraz się poryczę

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Chyba muszę się do kogoś przytulić, mąż w pracy ... hm idę obudzić Hubcię
Radzę Ci przemyśl te sprawę jeszcze !

Stary 2016-11-21, 20:52   #2304
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Ja też nie pamiętam kiedy dokładnie Wojtul zrobił się wyczuwalny, wiem, że mąż już twierdził, że czuje a ja jeszcze nic nie umiałam zlokalizować. A później to już razem zumbę tańczyliśmy
Pamiętam głównie szok, że w brzuchu jak hasał to wydawał się taki ogarnięty i silny jak gdzieś pod żebro przydzwonił a jak wylazł to był taki malutki, nieporadny robaczek i nic nie zostało z tych energicznych ruchów
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 20:53   #2305
ola0605
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
ja w żebra też nigdy nie oberwałam Maja też była dupką w dole
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 20:54   #2306
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
To Twoja Marysia będzie imprezowiczka
Po wczorajszej nocy nie mam wątpliwości, że tak będzie

Cytat:
A właśnie, miałam pytać czy Wasze dzieciaczki jeszcze tak często mają czkawkę...? U nas już nie codziennie, ale jeszcze dość często się pojawia...

Stary 2016-11-21, 21:09   #2307
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:

A właśnie, miałam pytać czy Wasze dzieciaczki jeszcze tak często mają czkawkę...? U nas już nie codziennie, ale jeszcze dość często się pojawia...

Prawie codziennie

Pora spać niech Wam się przyśnia kopniaki, czkawki i inne przyjemności 😘

Stary 2016-11-21, 21:13   #2308
zabciajs
Zakorzenienie

Mialavi pokaż jaką, poka poka
Oki, zaczynam buszować, dzieki.
Stary 2016-11-21, 21:18   #2309
ola0605
Zadomowienie

Cytat:

jeszcze z miesiąc temu miała z 3 razy dziennie, teraz już rzadko. Może z 2 razy w tygodniu
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-21, 21:42   #2310
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
spokojna Twoja kocia rozczochrana

aaaa tam, tak tylko pytam
wchodziłam tu zawsze z przyjemnością i po prostu chcę żeby tak zostało.
A tititi, ciekawa jestem, kto Ci podpadł? Jakaś nieskromna chyba jestem, bo założyłam, że nie ja

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
O wlasnie zostalam zbesztana od bezwstydnic. Za karmienie Zo na lawce w parku...

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Słoneczko przygrzało i już się obnaża
w parku, ech, nieprzyzwoita

Fotoksiążkę kiedyś robiłam w Fotojokerze, była ok, ale to było jakiś czas temu. Robiłam tam bo miałam jakiś kupon za kupno aparatu

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
A tak BTW 34 gosci oglądających nasz wątek?
Coooo? To same osoby, które się nie udzielają??

Cytat:
Napisane przez majlla Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja wrócę jeszcze do tematu mokrej pieluchy . W nocy w ogóle zmieniacie ? Ja zmieniam 3x .
Zmieniam raz, gdy nie zmieniałam rano był zazwyczaj przesikany. Przy pobudkach macam na bieżąco, czasem nie zmieniam, ale to raczej rzadkość.
Martwi mnie trochę, że tak dużo sika..

Cytat:

A propos odkładania na matę, to mnie tata ostatnio wkurzył znowu Marysia spędziła godzinę na macie, sama, to ojejku jejku, jaka kochana, jak już ładnie się sama bawi. Po czym zaczęła płakać, więc podeszłam do niej i wzięłam ją na ręce i komentarz "No bo tak ją nauczyliście, histerii" WTF?!?!?!

Tata miszcz

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości