Lutówki 2017 ❤ cz. V - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-02, 13:51   #2281
MartaMagda
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. V

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
to to na pewno
gdybym nie dostawała dwójek (3paczki) to bym kazda inna kupiła
nie widze siebie 4-5dni po porodzie ganiajacej meza po sklepach po pieluszki
Właśnie tak chciałam zrobić, ale mam bon podarunkowy do Rossmana, więc chciałam go tam wykorzystać i pewnie wezmę jakieś Pampersy i Babydream na wypróbowanie.

Wzięło mnie w ogóle na planowanie zakupów i mam już wypełniony koszyk w Gemini, Rossmanie, na Allegro + kilka jeszcze rzeczy z Ikei, tylko budżet mi się na wszystko nie spina, ale czuję się spokojniejsza, kiedy mam już powybierane te rzeczy i je kupię stopniowo.

Nie ogarnęłam jeszcze kwestii gąbki do wanienki. Kupowałyście? Jeśli tak to gdzie?
Stary 2016-12-02, 14:00   #2282
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Nie ogarnęłam jeszcze kwestii gąbki do wanienki. Kupowałyście? Jeśli tak to gdzie?
U nas na sr kategorycznie zabronili wszelkich gąbek twierdząc, że to siedlisko bakterii
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 14:12   #2283
ferimori
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
Wlasnie przyjechala moja paczka z h&mZałącznik 6771526

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Świetny jest!

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
U nas na sr kategorycznie zabronili wszelkich gąbek twierdząc, że to siedlisko bakterii
Dokładnie, na początek pieluszka wystarczy, a później można plastikowe podstawki dokupić

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Byliśmy dziś w szkole rodzenia. Głównym tematem była pielęgnacja maluszka i zajęcia praktyczne z lalkami. Przebieranie kąpanie itp. Mój Tż chyba sie wstydził ale za to wypożyczyl jedną z lal i uznał że będzie ćwiczył w domu hahahahaha jak myślicie ile razy w ogóle zajmie sie ta lala hehe

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 14:36   #2284
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
Świetny jest!

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Dokładnie, na początek pieluszka wystarczy, a później można plastikowe podstawki dokupić

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Byliśmy dziś w szkole rodzenia. Głównym tematem była pielęgnacja maluszka i zajęcia praktyczne z lalkami. Przebieranie kąpanie itp. Mój Tż chyba sie wstydził ale za to wypożyczyl jedną z lal i uznał że będzie ćwiczył w domu hahahahaha jak myślicie ile razy w ogóle zajmie sie ta lala hehe

Zazdroszcze takiej sr.u mnie nic z tych rzeczy nie bedzie...

agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 14:43   #2285
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałam od położnej na warsztatach Mamo to ja, że na początek spokojnie można używać, jeśli się ją porządnie wysuszy i przy codziennym kąpaniu wyrzuci po 2 tygodniach.

A z tymi pieluszkami to jak? Kładzie się na nich dziecko na płasko i myje? No bo te plastikowe to dużo później, a do tego czasu to chyba zdążymy ogarnąć temat kąpieli

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość

U mnie w szkole rodzenia panowie już wiedzą, że do przewijania i kąpieli to oni będą najintensywniej ćwiczyć na zajęciach

Ale wypożyczenie bobasa to super sprawa! Myślę, że jak nie będziesz go obserwować to się oswoi i poćwiczy
Stary 2016-12-02, 15:05   #2286
ferimori
Zadomowienie

Cytat:
Słyszałam od położnej na warsztatach Mamo to ja, że na początek spokojnie można używać, jeśli się ją porządnie wysuszy i przy codziennym kąpaniu wyrzuci po 2 tygodniach.

A z tymi pieluszkami to jak? Kładzie się na nich dziecko na płasko i myje? No bo te plastikowe to dużo później, a do tego czasu to chyba zdążymy ogarnąć temat kąpieli

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

U mnie w szkole rodzenia panowie już wiedzą, że do przewijania i kąpieli to oni będą najintensywniej ćwiczyć na zajęciach

Ale wypożyczenie bobasa to super sprawa! Myślę, że jak nie będziesz go obserwować to się oswoi i poćwiczy
Zobaczymy, specjalnie ubralam ta lale żeby zobaczyć czy jak będę jutro na zajęciach tatus sie nią zainteresuje szkoda że nie płacze co dwie godziny np hehe

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 15:14   #2287
axn22
Zakorzenienie

Zazdroszcze takich 'dokładnych' sr U nas tylko jedne zajęcia były o opiece i ćwiczyliśmy wtedy kąpiel. Jestem na weekendówce 4-spotkaniowej więc dużo tam się wcisnąć nie da niestety..
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 15:43   #2288
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Ja bym wzięła zwykłą piżamę. Fakt, będzie pewnie trzeba te spodnie co chwilę ściągać ale mimo wszystko czułabym się bardziej komfortowo chodząc normalnie ubrana

Hmm jedna znajoma miała Bebetto Holland i sobie chwaliła, inna miała Camarelo Carera i też była bardzo zadowolona. Pooglądaj jeszcze Jane Muum, Anex Sport, X-Pulse. Wózek będzie bardziej do miasta czy w różny teren? Potrzebujesz dużej amortyzacji?
Raczej do miasta Ale wolałabym taki żebym w razie jakiegokolwiek wyjazdu np do lasu nie miala problemu z jazdą ale dzięki za te podpowiedzi jak pojadę do sklepu to się za nimi porozgladam i zobaczę jak się prowadzą

GAgnieszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 16:18   #2289
zuzkka
Zakorzenienie

Próbuje Was nadrobić po dniu w pracy

Escorpio coś nie tak że badania???

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Czasem chodzi też o zachowanie pracy. Są kobitki zachodzące w ciąże będąc jeszcze na macierzyńskim. Wiedzą np, że wrócą i od razu zostaną zwolnione. Starają się więc o kolejną ciążę i są z powrotem pod ochroną i z pensją na kolejny rok, dwa.

Czasem to po prostu wpadka, a jeszcze inne po prostu chcą mieć jak najszybciej z głowy
My też planujemy rok po roku dzieci Zobaczymy jak to wyjdzie
Dlaczego? Dzieci się wtedy super razem chowają i są że sobą bardziej związane. Mam kilka takich wzorów wśród znajomych i rodziny. Każdy mówi, że pierwsze 3 lata jest hardcore ale potem już bajka Jednak życie zweryfikuje czy plany nam się nie zmienią

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 16:35   #2290
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem, dawno bylam..
ale tam bylo na mniejsze objetosci,na pewno nie 3,6kg i 3l
moze i bylo taniej, ale jak ktos przegapil to teraz w tesco jest taniej niz wszedzie indziej (i ross ma/mial po 18zł, ale tez mniejsze pojemnosci)

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

kazdy slyszal cos innego wazne obserwowac swoje dziecko
moj szaleje w wolne dni, w pracy spał, choc po lunchu sie ruszał
wiec jka zauwazylam ze sie nie rusza to go pobudziłam troche - zadziałało wiec jestem spokojna
teraz 2gi dzien w domu na kanapie to bajlando co chwila

ja slyszalam ze 1 paczka to do szpitala...
przewija sie do karmienia w nocy, wiec z zalozenia co 3h...
ja chyba kupie 1x 1 i z 3paczki dwójek... zobacze

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

1 i 2 są podobne do siebie i nam polozna powiedziala ze 1 tylko do szpitala, mala paczka a pozniej spokojnie mozna 2
Z ta Lovela w Biedronce, chyba były pojemności polowe mniejsze. 1,8kg i 1,5l.

Cytat:
U mnie w tesco był tylko kolor, do białego to ze świecą szukać...
A płyn do płukania jaki kupujecie - też jakiś z Loveli?
Nie wiem czy kupować. Jesli juz to moze z Dzidziusia bym kupiła.

Cytat:
Wszystkie kupujecie Pampersy czy któraś woli np Dadę?
Jeśli Pampersy to białe czy zielone?
Ja kupilam jedna mała paczkę Dady. Chcialabym je przetestować bo wychodzą troche taniej niz Pampersy, a i tak aie je co chwile zmienia...

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Ja pierdziele, ale sie wkurzylam. Przejrzalam te ciuszki wszystkie jeszcze raz i kurde nic mi do niczego nie pasuje. Same jakies wieksze rozmiary (62, 68), 56 mam doslownie pare sztuk i to tez bez szalu. W dodatku rozpakowalam body ze Smyka (te z wielopaka) i rozmiar 56 to mam taki jak tych innych ciuszkow 62
Wychodzi na to, ze musze zaczynac wszystko od poczatku Teraz juz sama nie wiem co mam zamawiac...
Ja jeszcze ubranek nie przejrzałam, ale podejrzewam ze bedzie tak jak u Ciebie

Cytat:
Napisane przez Dynaa Pokaż wiadomość
Ja tez mam biale Pampersy.

Dziewczyny jakiej marki kosmetyki polecacie?

Płyn do kąpieli biore z Hipp i mydełko Bambino. Reszta to kosmetyki typowo apteczne - Linomag, Bepanthen, sól fizjologiczna itp. Nie ma co przesadzać.

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Escorpio - czasem lepiej zrobic badania i miec pewnosc, ze jest ok niz sie martwic wiec moze podejscie Twojej gin nie jest zle choc ja to bym sie przed szpitalm bronila rekami i nogami... ale to dlatego, ze mam juz jedno dziecko w domu a wtedy zupelnie inaczej wszystko wyglada...

W temacie pieluch - ja na poczatek planuje kupic mala paczke 1 bialych pampersow i duza paczke 2. Przy Asi te biale pampki byly dla mnie zbawieniem - maja taki zolty pasek, ktory zielenieje, jak dziecko zasika pieluche - dla mnie jako poczatkujacej mamy to bylo zbawienie informacyjne a tych pieluch czesto szlo duzo dziennie - czasem 2-3 z rzedu trzeba bylo zmieniac, jak poszla kupa w kilku czesciach... A i popieram wypowiedzi dziewczyn, zeby nie robic zbyt duzego zapasu. Raz, ze promocje sa co chwile, a dwa - faktycznie roznie dzieci toleruja pieluchy. Asia mogla nosic tylko pampersy, kazde inne konczyly sie odparzeniami A te zielone pampki sa teraz bardzo fajne - ale na poczatek i tak polecam biale

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Czuje sie wyrozniona
Nie chce mi sie siedzieć w szpitali, ale jak mi każą, to sie nie bede buntowała. W koncu nie o mnie chodzi tylko o moje dziecko.

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
Wlasnie przyjechala moja paczka z h&mZałącznik 6771526

Jaka fajna!
Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Dlaczego? Dzieci się wtedy super razem chowają i są że sobą bardziej związane. Mam kilka takich wzorów wśród znajomych i rodziny. Każdy mówi, że pierwsze 3 lata jest hardcore ale potem już bajka Jednak życie zweryfikuje czy plany nam się nie zmienią

Nie, mam nadzieje ze zle nie jest. Troche za mało wód mam no i mnie lekarka chce wybadać dokładnie
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 16:36   #2291
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:

Też tak chciałam, ale rzeczywistość mnie przerosła. Mam nadzieję, że u Was będzie inaczej powaliła mnie depresja poporodowa potem się gromadziło i gromadziło aż mnie całkiem zwaliło z nóg i dopiero po roku psychoterapii było lepiej.
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 16:49   #2292
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
podobno dzieciom pierze się w samym proszku, bez płynu do płukania, bo on się krótko spłukuje i nawet jak dla dzieci może podrażniać
Ja po płukaniu płynem włączyłam jeszcze jedno płukanie samą wodą. Bez płynu do płukania ciuszki nie były zbyt przyjemne w dotyku, bo u mnie bardzo twarda woda...

24/40
it's a boy.

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Dynaa Pokaż wiadomość
Ja tez mam biale Pampersy.

Dziewczyny jakiej marki kosmetyki polecacie?

Hipp.

24/40
it's a boy.

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Też polecam białe pampersy. U mnie często ponad 15 szt szło na początku.

24/40
it's a boy.

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Idę robić sernik z serkow wiejskich do tego konfiture z jagód usmaże.

24/40
it's a boy.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 16:54   #2293
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Ja po płukaniu płynem włączyłam jeszcze jedno płukanie samą wodą. Bez płynu do płukania ciuszki nie były zbyt przyjemne w dotyku, bo u mnie bardzo twarda woda...

24/40
it's a boy.

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Hipp.

24/40
it's a boy.

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

24/40
it's a boy.

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

24/40
it's a boy.
A ja leżę na kanapie a mąż z córką robią muffinki Dzisiejsze zadanie z kalendarza adwentowego. Wolałam wyjść z kuchni niż patrzeć co robią
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 16:58   #2294
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie tak chciałam zrobić, ale mam bon podarunkowy do Rossmana, więc chciałam go tam wykorzystać i pewnie wezmę jakieś Pampersy i Babydream na wypróbowanie.

Wzięło mnie w ogóle na planowanie zakupów i mam już wypełniony koszyk w Gemini, Rossmanie, na Allegro + kilka jeszcze rzeczy z Ikei, tylko budżet mi się na wszystko nie spina, ale czuję się spokojniejsza, kiedy mam już powybierane te rzeczy i je kupię stopniowo.

Ja mam hamaczek do wanienki. Gąbka zbiera bakterie i jest niezbyt higieniczna.

24/40
it's a boy.

Paulina
Stary 2016-12-02, 17:03   #2295
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam hamaczek do wanienki. Gąbka zbiera bakterie i jest niezbyt higieniczna.

24/40
it's a boy.
Mozna go zamontować na każdą wanienke? Gdzie go kupiłaś?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-02, 17:04   #2296
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Ja pierdziele, ale sie wkurzylam. Przejrzalam te ciuszki wszystkie jeszcze raz i kurde nic mi do niczego nie pasuje. Same jakies wieksze rozmiary (62, 68), 56 mam doslownie pare sztuk i to tez bez szalu. W dodatku rozpakowalam body ze Smyka (te z wielopaka) i rozmiar 56 to mam taki jak tych innych ciuszkow 62
Wychodzi na to, ze musze zaczynac wszystko od poczatku Teraz juz sama nie wiem co mam zamawiac...
Szczerze mówiąc ja teraz robiłam pranie i najfajniejsze są rzeczy z Next i HM na Allegro są takie paki używek, czasem super rzeczy!

Stary 2016-12-02, 17:07   #2297
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Mozna go zamontować na każdą wanienke? Gdzie go kupiłaś?

Chyba można. Ja mam w zestawie z wanienka fp.
Tu na allegro znalazłam http://allegro.pl/hamaczek-kapielowy...874299696.html

24/40
it's a boy.

Paulina
Stary 2016-12-02, 17:07   #2298
sQuaara
Zakorzenienie

donosze ze bylam w biedrze i mleczka do prania nadal 12zł
proszkow nie widzialam, ale nie szukalam specjalnie...
Stary 2016-12-02, 17:09   #2299
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

24/40
it's a boy.

24/40
it's a boy.
a ja wyprałam w samym proszku i są miękkie

Maluch mi sie trochę rozruszał, ale jest takim indywidualistą, że nie mogę. rano go zaatakowałam muzyką, światłem,oddychaniem przeponą i miał wszystkie moje wysiłki w pupci. dopiero po obiedzie się rozruszał...
zaraz mu dokoptuje murzynka, bo właśnie w piekarniku dochodzi

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

mam 1 małą paczkę pampersów białych, tych najmniejszych, jedną najmniejszych zielonych i jedną paczkę pampersów białych dwójek chyba 86 sztuk.
Stary 2016-12-02, 17:10   #2300
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Z ta Lovela w Biedronce, chyba były pojemności polowe mniejsze. 1,8kg i 1,5l.

Nie wiem czy kupować. Jesli juz to moze z Dzidziusia bym kupiła.

Ja kupilam jedna mała paczkę Dady. Chcialabym je przetestować bo wychodzą troche taniej niz Pampersy, a i tak aie je co chwile zmienia...

Ja jeszcze ubranek nie przejrzałam, ale podejrzewam ze bedzie tak jak u Ciebie

Płyn do kąpieli biore z Hipp i mydełko Bambino. Reszta to kosmetyki typowo apteczne - Linomag, Bepanthen, sól fizjologiczna itp. Nie ma co przesadzać.

Nie chce mi sie siedzieć w szpitali, ale jak mi każą, to sie nie bede buntowała. W koncu nie o mnie chodzi tylko o moje dziecko.

Jaka fajna!

Nie, mam nadzieje ze zle nie jest. Troche za mało wód mam no i mnie lekarka chce wybadać dokładnie
Aaj to dlatego! Pij pij jak przy kacu! Na pewno jest wszystko dobrze

Edytowane przez zuzkka
Czas edycji: 2016-12-02 o 17:14
Stary 2016-12-02, 17:10   #2301
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
A ja leżę na kanapie a mąż z córką robią muffinki Dzisiejsze zadanie z kalendarza adwentowego. Wolałam wyjść z kuchni niż patrzeć co robią
Haha moj syn gotuje ze mną. 🙈

24/40
it's a boy.

Paulina
Stary 2016-12-02, 17:12   #2302
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Też tak chciałam, ale rzeczywistość mnie przerosła. Mam nadzieję, że u Was będzie inaczej powaliła mnie depresja poporodowa potem się gromadziło i gromadziło aż mnie całkiem zwaliło z nóg i dopiero po roku psychoterapii było lepiej.
No to faktycznie nie dziwię się, że zmieniliście plany... Smutne to i liczę na tv, że tym razem będzie całkiem inaczej Ja też się nie upieram, że na 100% tak będzie bo sama nie wiem czy podołam i czy będę w stanie Życie pokaże

Stary 2016-12-02, 17:15   #2303
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
A w mojej Biedzie nie bylo

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 17:17   #2304
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
a ja wyprałam w samym proszku i są miękkie

Maluch mi sie trochę rozruszał, ale jest takim indywidualistą, że nie mogę. rano go zaatakowałam muzyką, światłem,oddychaniem przeponą i miał wszystkie moje wysiłki w pupci. dopiero po obiedzie się rozruszał.
U mnie bardzo twarda woda jest, pewnie dlatego... 😟
Super, że Max sie rozruszał. 🖒 Ostatnio jak mój synek malo się ruszał to odchodziłam od zmysłów.

24/40
it's a boy.

Paulina
Stary 2016-12-02, 17:17   #2305
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze mówiąc ja teraz robiłam pranie i najfajniejsze są rzeczy z Next i HM na Allegro są takie paki używek, czasem super rzeczy!

Next jest najlepszy

Cytat:
Dzieki az sie przejdę do Biedronki

Cytat:
Aaj to dlatego! Pij pij jak przy kacu! Na pewno jest wszystko dobrze

Juz nie wiem jak mam w siebie więcej wody wpychać. Maz był w szoku, bo wg niego caly czas pije. Ostatnio w restauracji wzielam litrowy dzbanek wody i sama go wypiłam
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-02, 17:19   #2306
mariea
Zakorzenienie

kiciulec, zuzka, właśnie dlatego nie ma co mieć planów, bo z depresją tak właśnie jest, że nie można jej przewidzieć i się na nią przygotować. mam nadzieję, że żadna z nas nie będzie musiała się z tym zmagać, a jeśli, to znajdzie pomoc odpowiedniego specjalisty. bo ja nie radzę sobie samej radzić z tym zagadnieniem.
my z Tż chcielibyśmy mieć kiedyś 2 dziecko, ale póki co na luzie, będzie to ok, a jak nie to też będzie w porządku. zobaczymy co nam los szykuje. ja jestem w takim szoku, że za ok 2 miesiące będę dla kogoś matką, że o 2 dziecku w ogóle nie myślę, bo już ta najbliższa perspektywa mnie zwala z nóg
Stary 2016-12-02, 17:20   #2307
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Next jest najlepszy

Dzieki az sie przejdę do Biedronki

Juz nie wiem jak mam w siebie więcej wody wpychać. Maz był w szoku, bo wg niego caly czas pije. Ostatnio w restauracji wzielam litrowy dzbanek wody i sama go wypiłam
Może w owocach jeszcze przemycaj Ja tak robię bo z piciem tak przeciętnie u mnie

Stary 2016-12-02, 17:22   #2308
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie bardzo twarda woda jest, pewnie dlatego... 😟
Super, że Max sie rozruszał. 🖒 Ostatnio jak mój synek malo się ruszał to odchodziłam od zmysłów.

24/40
it's a boy.
ja nie wiem co z tymi naszymi żukami. myślę sobie, jak mogę go nie czuć skoro ma już ok 1,5 kg. chyba nie tkwi tam nieruchomo kilka godzin. no i się irytuje, wkurzam, coś tam majstruje przy tym brzuchu, a on i tak poruszy się jak jemu się bedzie chciało. taki mi się egzemplarz trafił. już odliczam dni do wtorku i usg...
Stary 2016-12-02, 17:22   #2309
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
kiciulec, zuzka, właśnie dlatego nie ma co mieć planów, bo z depresją tak właśnie jest, że nie można jej przewidzieć i się na nią przygotować. mam nadzieję, że żadna z nas nie będzie musiała się z tym zmagać, a jeśli, to znajdzie pomoc odpowiedniego specjalisty. bo ja nie radzę sobie samej radzić z tym zagadnieniem.
my z Tż chcielibyśmy mieć kiedyś 2 dziecko, ale póki co na luzie, będzie to ok, a jak nie to też będzie w porządku. zobaczymy co nam los szykuje. ja jestem w takim szoku, że za ok 2 miesiące będę dla kogoś matką, że o 2 dziecku w ogóle nie myślę, bo już ta najbliższa perspektywa mnie zwala z nóg
Ja jestem jedynaczką, zabawa z dorosłymi jest średnio fajna dlatego zawsze chciałam mieć 3 dzieci Ale fakt, czekam co mi luty przyniesie

Jutro mam 8h szkoły rodzenia

Stary 2016-12-02, 17:26   #2310
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

spróbuj małymi łykami, a nie tak haustem na raz. podobno jak się pije duzo wody naraz to ona od razu idzie do wysikania i nic się nie przyswaja. ile w tym prawdy to nie wiem

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Ja jestem jedynaczką, zabawa z dorosłymi jest średnio fajna dlatego zawsze chciałam mieć 3 dzieci Ale fakt, czekam co mi luty przyniesie

Jutro mam 8h szkoły rodzenia

my na wstepie tez myslelismy o 3, Tż stwierdził, że musimy wszystkie wolne pokoje zapełnic, a to akurat na 3 dzieci a potem los sobie zakpił, ciążę straciłam, więc juz nie ma planów, idziemy na żywioł.
ale maraton z tą sr. ale chyba bym tak wolała niż tak jak my mamy po 2 godziny rozwleczone w czasie. jeszcze nam 2 spotkania zostały

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości