![]() |
#2281 |
I tak powiem
|
Dot.: Zdziwko polityczne
Ale jaka moja nieobecność? Przecież w tamtym wątku zasady są takie, że ja i reszta niedobrych Wizażanków możemy się tam wypowiadać. Tylko Wizażanki nie mogą na nasze argumenty odpowiadać. Gratuluję, same zamknęłyście sobie usta
![]() Co do kryterium płci. Ciekawe jak można zinterpretować takie wypowiedzi?: "No i nic, przyszli wizazowi mezczyzni, pokazali babom ich miejsce, gdzie nam do polityki." "Przeciez widzisz, ze ego wizazowych panow nie przepusci takiej sytuacji, jak to, ze ktos nie chce z nimi rozmawiac. I beda sie czepiac kazdej osoby, ktora laskawie zacytuje ich posta." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2282 | |
Konto usunięte
|
To było do Macintosh.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2283 |
Wtajemniczenie
|
Ma PiS rozmach
![]() http://natemat.pl/225083,wladza-znal...lacje-z-sejmu# Ja to dałbym Kolendzie Oscara za tę dramatyczną relację z sejmu z przed roku. Brakowało jej tylko hełmu na głowie. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2284 |
Konto usunięte
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7960500 1]
Otóż dla Twojej wiadomości, Macintosh,[/QUOTE] Chyba już ci się wszystko miesza przez to latanie między wątkami, bo walisz do mnie jakieś dziwne odezwy na podstawie słów, które w ogóle nie są moje ![]() ![]() Dajcie sobie już spokój, serio. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2285 |
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7960697 6]Chyba już ci się wszystko miesza przez to latanie między wątkami, bo walisz do mnie jakieś dziwne odezwy na podstawie słów, które w ogóle nie są moje
![]() ![]() [/QUOTE] Geez, masz rację, walnęłam okropnego babola. Aż się sobą zażenowałam w tym momencie, przepraszam. Czas na grubsze denka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2286 |
I tak powiem
|
Dobra, a wracając do spraw politycznych. Co powiecie na moje argumenty dlaczego jestem za Izraelem? Przypomnę to co napisałem na eksperymentalnym:
Najśmieszniejsze jest to że narodowcy i szur prawica w sprawie Izrael-Palestyna przejęli po lewicy typowo marksistowską retorykę: Palestyńczycy jako wojujący proletariat, walczący z "syjonistycznym Izraelem" i "imperialistyczną Ameryką" ![]() Po pierwsze nie ma czegoś takiego jak "naród palestyński". Nazwa Palestyna pochodzi od Brytyjskiego Mandatu Palestyny istniejącego w 1922-1948 r. Wówczas wszyscy, którzy tam mieszkali byli nazywani "Palestyńczykami", zarówno Arabowie, Żydzi, Druzowie czy Ormianie. Minister spraw wewnętrznych i bezpieczeństwa narodowego Hamasu, Fathi Hammad: "Chwała Allahowi, wszyscy mamy arabskie korzenie i każdy Palestyńczyk, w Gazie i w całej Palestynie może dowieść swoich arabskich korzeni – czy to z Arabii Saudyjskiej, z Jemenu, czy gdziekolwiek. Mamy więzy krwi. Gdzie jest wasze uczucie i miłosierdzie? […] Osobiście, połowa mojej rodziny to Egipcjanie. Wszyscy tacy jesteśmy. Ponad 30 rodzin w Strefie Gazy nazywa się Al-Masri [“Egipcjanin”]. Bracia, połowa Palestyńczyków to Egipcjanie, a druga połowa to Saudyjczycy". Zahir Muhsein, przywódca OWP w 1977 r. w wywiadzie dla holenderskiej gazety "Trouw": "Naród palestyński nie istnieje. Stworzenie państwa palestyńskiego jest jedynie środkiem kontynuowania naszej walki przeciwko państwu Izrael. W rzeczywistości nie ma różnicy między Jordańczykami, Palestyńczykami, Syryjczykami i Libańczykami. Wszyscy jesteśmy jednym ludem, narodem arabskim. Tylko z przyczyn politycznych i taktycznych mówimy dzisiaj o istnieniu narodu palenstyńskiego". Jak wymyślono naród palestyński: Po drugie w Mandacie Palestyny powstało arabskie państwo czyli Jordania, które zajęło 77% całego mandatu, i po którym OWP nawet przejęło flagę, tylko usunięto gwiazdkę. Tyle w kwestii "poszkodowania Arabów" Po trzecie Arabowie w Izraelu mają więcej praw i żyją na wyższym poziomie materialnym, niż w praktycznie jakimkolwiek kraju arabskim. Jest ktoś w stanie wejść w polemikę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2287 |
Konto usunięte
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7960716 1]Geez, masz rację, walnęłam okropnego babola. Aż się sobą zażenowałam w tym momencie, przepraszam. Czas na grubsze denka
![]() Przeprosiny przyjmuję, ale te bardzo nerwowe reakcje (eufemizm) są dla mnie przykre, nie ukrywam. Wyraziłam tylko swój pogląd, temat był dla mnie zamknięty, ale nie - najpierw mi trzeba dowalić w jednym wątku, po czym jeszcze przywlec to na drugi. Dlatego udaję się na polityczny detoks, odechciało mi się już wszelkich dyskusji na te tematy. Jak na dłoni wyszło to, za co ja też krytykowałam pomysł na tamten wątek - takie rozwlekanie i odpisywanie na dwóch wątkach jednocześnie jest po prostu niepraktyczne. Sama widzisz. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2288 |
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7960757 6]Przeprosiny przyjmuję, ale te bardzo nerwowe reakcje (eufemizm) są dla mnie przykre, nie ukrywam. Wyraziłam tylko swój pogląd, temat był dla mnie zamknięty, ale nie - najpierw mi trzeba dowalić w jednym wątku, po czym jeszcze przywlec to na drugi. Dlatego udaję się na polityczny detoks, odechciało mi się już wszelkich dyskusji na te tematy.
[/QUOTE] Zareagowałam nerwowo, bo taki tekst i to - jak byłam święcie przekonana - od Ciebie zdziwił mnie i dotknął do żywego. Post powyżej, który błędnie zaadresowałam do Ciebie najchętniej bym edytowała, ale być może nie byłoby to uczciwe. Post na wątku równoległym nie miał być atakiem na Ciebie, tylko ustosunkowaniem się do Twojego komentarza. [1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7960757 6]Jak na dłoni wyszło to, za co ja też krytykowałam pomysł na tamten wątek - takie rozwlekanie i odpisywanie na dwóch wątkach jednocześnie jest po prostu niepraktyczne. Sama widzisz. [/QUOTE] Nie uważam, aby to akurat miałam znaczenie. Spojrzałam na cytat w poście rudej i coś mi się przestawiło w oczach (sokolego wzroku to ja akurat nie mam). Taką samą pomyłkę mogłam zaliczyć gdziekolwiek. Niemniej jednak raz jeszcze przepraszam i również pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2290 |
I tak powiem
|
Ale faktycznie takie gadanie na dwa wątki potrafi narobić zamieszania. Norine myślała, że Macintosh zarzuciła jej seksizm, ja cały czas myślałem że Norine w tym temacie pisze do mnie, a ona pisała do Macintosh. Trzeba przyznać że wyszły niezłe jaja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2291 |
Konto usunięte
|
Norine powtórzy jeszcze raz - to nie ma związku z takim czy innym wątkiem, bo ten sam błąd mogłam popełnić wszędzie. Patrzyłam na jedno słowo, a mój mózg zarejestrował inne. Wiem, że Wam zapewne się to nie zdarza, a mi niestety tak, no cóż.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2292 |
Zadomowienie
|
Jeszcze nie dostały,bo odwołać się mogą. Wątpię żeby utrzymała się ta kwota ostatecznie. Coś pewnie będą musieli zapłacić,ale na pewno nie aż tyle.
![]() |
#2293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra w San Bernardino - obywatel USA urodzony w Illinois Masakra w Orlando - obywatel USA urodzony w Nowym Jorku Atak ciężarówką na NYC w październiku - obywatel Uzbekistanu Dzisiejszy atak w metrze - obywatel Bangladeszu Żaden z tych krajów nie jest objęty durnym banem Trumpa. Historia pokazuje, że problemem nie jest imigracja z kilku krajów, a radykalizacja na terenie Stanów Zjednoczonych.
![]() |
![]() |
#2294 |
I tak powiem
|
A czy jak do USA przyjedzie więcej muzułmanów to ataków będzie mniej czy co? Bo nie czaję teraz Twojej logiki?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2295 | |
Zakorzenienie
|
Ciekawe że michał zamilkł w obliczu faktów
![]() Cytat:
Imigracja postępuje tak jak dawniej - może będą ataki, może nie. Szklanej kuli nie mam. Żaden z ostatnich ataków terrorystycznych nie został dokonany przez obywateli krajów objętych banem, więc tego. Ban na muzułmanów idzie dalej - tego typu jawna dyskryminacja podsyca poczucie skrzywdzenia i rozłamu, na którym żeruje ISIS. To poczucie (moja babcia/ciocia/narzeczona nie może przyjechać z Iranu, a by was cholera, Jankesi) tworzy świetny grunt dla radykalizacji, bo nagle rodzinny kraj staje się wrogi. I bum - wyhodowany kolejny terrorysta z zieloną kartą albo amerykańskim paszportem. Cytacik: "Isis hails Donald Trumpâs Muslim immigration restrictions as a 'blessed ban' Extremist social media channels delighted with new US Presidentâs executive order, claiming it fulfils an al-Qaeda leaderâs prediction that the West would eventually turn against its Muslim citizens"
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2296 | |
BAN stały
|
Cytat:
Może ma być tak jak na Zachodzie Europy, że głównymi klientami tamtejszych MOPSów to muzułmanie albo taksówkarzami są przeważnie muzułmanie, ponieważ państwa sponsorują im kursy i prawa jazdy? Ja uważam, że muzułmanie powinni masowo przechodzić na chrześcijaństwo (ewentualnie ateizm), inaczej zamachy zamienią się w regularne bitwy. Bo nawet w cywilizowanych społeczeństwach jest pewna granica i znajdą się ludzie, którzy nie będą się bali bić z muzułmanami na ulicach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2297 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#2298 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2299 |
Zakorzenienie
|
Panie i panowie, jeśli ciekawi was, dlaczego powstał eksperymentalny wątek polityczny - oto świetny przykład. Chcemy dyskusji bez rasistowskiego świństwa.
![]() |
#2300 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2301 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wyczytałam przed chwilą, że w związku ze zmianą na stanowisku Premiera i przerwie jednodniowej w działaniu rządu - w sensie, zamiany tej samej 'starej' ekipy ministrów na tą samą starą ekipę ale pod nowym Premierem - każdy z nich dostał po 30 tys odprawy. A przed chwilą w Czarno na Białym na TVN24 wyliczyli, że Rydzyk w ciągu ostatnich dwóch lat działania podłej zmiany wydoił już publiczne środki na 73 miliony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2302 |
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7964064 6]Przecież on dokładnie to samo wypisuje tam, tyle że tam jest "zakaz" żeby na to reagować i tak sobie kwitnie piękna rasistowska refleksja
![]() [/QUOTE] Naprawdę wierzysz, że jakakolwiek Twoja, moja czy czyjakolwiek reakcja, cokolwiek cobyśmy nie napisały, zmieni myślenie tej osoby, odkryje ona nagle jakim złem jest rasizm? Nie. Najlepsze co można w takiej sytuacji zrobić to nie pozwolić wciągać się w szambo i ignorować. Zresztą pewien typ osobowości ignor czasem boli najbardziej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2303 |
Wtajemniczenie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7964064 6]Wyczytałam przed chwilą, że w związku ze zmianą na stanowisku Premiera i przerwie jednodniowej w działaniu rządu - w sensie, zamiany tej samej 'starej' ekipy ministrów na tą samą starą ekipę ale pod nowym Premierem - każdy z nich dostał po 30 tys odprawy.[/QUOTE]
Bzdura. Nie powtarzaj nieprawdziwych informacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2304 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2305 |
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7964064 6]Przecież on dokładnie to samo wypisuje tam, tyle że tam jest "zakaz" żeby na to reagować i tak sobie kwitnie piękna rasistowska refleksja
![]() [/QUOTE] To już kwestia moderacji. Za taki wpis powinien być ost.
![]() |
#2306 |
I tak powiem
|
To z jakiego kraju i z jakiej kultury przyjeżdżają ludzie jak najbardziej ma wpływ na bezpieczeństwo. Np. w Europie nie było problemu z islamskimi atakami, kiedy muzułmanie w Niemczech to byli głównie Turcy, a we Francji Kabylowie i Berberowie itd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2307 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do San Bernardino to zamachowiec był z pochodzenia Pakistańczykiem a nie Amerykaninem,ale to szczegół. Plan Trumpa jest lepszy niż żaden plan. Samotnych wilków nie powstrzyma nikt. Poza tym USA jako ojczyzna szatana dla co niektórych wyznawców religii "pokoju i miłości" jest najlepszym celem do ataku dla nich na całym świecie. Diagnozę,że plan Trumpa zawiódł będzie można postawić dopiero,gdy uda się terrorystom atak grupowy. Póki co to pojedyncze ataki indywidualne. PS Swoją drogą to wg mnie atak grupowy na USA ze strony terrorystów nigdy się jeszcze nie udał. 11.09.2001r. w Nowym Jorku doszło do sabotażu a nie zamachu. To fizycznie niemożliwe żeby wojskowi popełnili taką masę błędów na raz jednego dnia. ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2308 |
I tak powiem
|
http://www.fakt.pl/wydarzenia/polity...la-pis/vz48z5j
Poparcie dla PIS wzrosło do 50% ![]() Oby to była wina metodologii badania: "W badaniu uwzględniono tylko odpowiedzi tych respondentów, którzy są zdecydowani oddać głos na określoną partię. Przy podawaniu wyników poparcia dla partii nie uwzględniono odpowiedzi niezdecydowanych." Bo serio to się robi przerażające ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2309 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2310 |
Zakorzenienie
|
Wlasciwie nie wim gdzie to pasuje, ale dla mnie to sprawa polityczna.
Pis chce ograniczyc subwencje na nauczanie jezyka kaszubskiego. Politycy Pis podwazaja status jezyka kaszubskiego, zaczynaja sie mamrotania, ze to nie jezyk. Niby drobiazg. Ale niepokojacy. Zacznie sie tak jak za komuny, tepienie jezyka kaszubskiego, gwary slaskiej. Kolejny powrot do przeszlosci
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.