Zdziwko polityczne - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-12-11, 17:03   #2281
MuchaLibre
I tak powiem

Dot.: Zdziwko polityczne

Ale jaka moja nieobecność? Przecież w tamtym wątku zasady są takie, że ja i reszta niedobrych Wizażanków możemy się tam wypowiadać. Tylko Wizażanki nie mogą na nasze argumenty odpowiadać. Gratuluję, same zamknęłyście sobie usta

Co do kryterium płci. Ciekawe jak można zinterpretować takie wypowiedzi?:

"No i nic, przyszli wizazowi mezczyzni, pokazali babom ich miejsce, gdzie nam do polityki."

"Przeciez widzisz, ze ego wizazowych panow nie przepusci takiej sytuacji, jak to, ze ktos nie chce z nimi rozmawiac.
I beda sie czepiac kazdej osoby, ktora laskawie zacytuje ich posta."
MuchaLibre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-11, 17:11   #2282
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MuchaLibre Pokaż wiadomość
Ale jaka moja nieobecność?
To było do Macintosh.

Cytat:
Co do kryterium płci. Ciekawe jak można zinterpretować takie wypowiedzi?:

"No i nic, przyszli wizazowi mezczyzni, pokazali babom ich miejsce, gdzie nam do polityki."

"Przeciez widzisz, ze ego wizazowych panow nie przepusci takiej sytuacji, jak to, ze ktos nie chce z nimi rozmawiac.
I beda sie czepiac kazdej osoby, ktora laskawie zacytuje ich posta."
Ponieważ nie ma "wśród Was" [aktywnych osób] ani jednej wizażanki (jednopostowce pomijam, bo nawet nicków nie kojarzę), to łatwo odnieść się do Was per "wizażankowie". Jak słusznie zauważyłeś, nie stanowicie homogenicznego organizmu, a znowuż trudno by było mówić o Was wymieniając wszystkich z imienia. Jeśli wolisz jakąś inną formę, bezosobowe "oni" - proszę bardzo, mi to tito
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-11, 17:26   #2283
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Ma PiS rozmach :

http://natemat.pl/225083,wladza-znal...lacje-z-sejmu#

Ja to dałbym Kolendzie Oscara za tę dramatyczną relację z sejmu z przed roku. Brakowało jej tylko hełmu na głowie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
_Bumblebee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-11, 17:50   #2284
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7960500 1]
Otóż dla Twojej wiadomości, Macintosh,[/QUOTE]

Chyba już ci się wszystko miesza przez to latanie między wątkami, bo walisz do mnie jakieś dziwne odezwy na podstawie słów, które w ogóle nie są moje Czy ja Ci gdzieś zarzuciłam seksizm ?

Dajcie sobie już spokój, serio.
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-11, 17:59   #2285
Konto usunięte

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7960697 6]Chyba już ci się wszystko miesza przez to latanie między wątkami, bo walisz do mnie jakieś dziwne odezwy na podstawie słów, które w ogóle nie są moje Czy ja Ci gdzieś zarzuciłam seksizm ?
[/QUOTE]

Geez, masz rację, walnęłam okropnego babola. Aż się sobą zażenowałam w tym momencie, przepraszam. Czas na grubsze denka
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-11, 18:02   #2286
MuchaLibre
I tak powiem

Dobra, a wracając do spraw politycznych. Co powiecie na moje argumenty dlaczego jestem za Izraelem? Przypomnę to co napisałem na eksperymentalnym:

Najśmieszniejsze jest to że narodowcy i szur prawica w sprawie Izrael-Palestyna przejęli po lewicy typowo marksistowską retorykę: Palestyńczycy jako wojujący proletariat, walczący z "syjonistycznym Izraelem" i "imperialistyczną Ameryką" .

Po pierwsze nie ma czegoś takiego jak "naród palestyński". Nazwa Palestyna pochodzi od Brytyjskiego Mandatu Palestyny istniejącego w 1922-1948 r. Wówczas wszyscy, którzy tam mieszkali byli nazywani "Palestyńczykami", zarówno Arabowie, Żydzi, Druzowie czy Ormianie.

Minister spraw wewnętrznych i bezpieczeństwa narodowego Hamasu, Fathi Hammad: "Chwała Allahowi, wszyscy mamy arabskie korzenie i każdy Palestyńczyk, w Gazie i w całej Palestynie może dowieść swoich arabskich korzeni – czy to z Arabii Saudyjskiej, z Jemenu, czy gdziekolwiek. Mamy więzy krwi. Gdzie jest wasze uczucie i miłosierdzie? […]

Osobiście, połowa mojej rodziny to Egipcjanie. Wszyscy tacy jesteśmy. Ponad 30 rodzin w Strefie Gazy nazywa się Al-Masri [“Egipcjanin”]. Bracia, połowa Palestyńczyków to Egipcjanie, a druga połowa to Saudyjczycy".

Zahir Muhsein, przywódca OWP w 1977 r. w wywiadzie dla holenderskiej gazety "Trouw":
"Naród palestyński nie istnieje. Stworzenie państwa palestyńskiego jest jedynie środkiem kontynuowania naszej walki przeciwko państwu Izrael. W rzeczywistości nie ma różnicy między Jordańczykami, Palestyńczykami, Syryjczykami i Libańczykami. Wszyscy jesteśmy jednym ludem, narodem arabskim. Tylko z przyczyn politycznych i taktycznych mówimy dzisiaj o istnieniu narodu palenstyńskiego".

Jak wymyślono naród palestyński:

Po drugie w Mandacie Palestyny powstało arabskie państwo czyli Jordania, które zajęło 77% całego mandatu, i po którym OWP nawet przejęło flagę, tylko usunięto gwiazdkę. Tyle w kwestii "poszkodowania Arabów"

Po trzecie Arabowie w Izraelu mają więcej praw i żyją na wyższym poziomie materialnym, niż w praktycznie jakimkolwiek kraju arabskim.

Jest ktoś w stanie wejść w polemikę?
Stary 2017-12-11, 18:17   #2287
Konto usunięte

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7960716 1]Geez, masz rację, walnęłam okropnego babola. Aż się sobą zażenowałam w tym momencie, przepraszam. Czas na grubsze denka [/QUOTE]

Przeprosiny przyjmuję, ale te bardzo nerwowe reakcje (eufemizm) są dla mnie przykre, nie ukrywam. Wyraziłam tylko swój pogląd, temat był dla mnie zamknięty, ale nie - najpierw mi trzeba dowalić w jednym wątku, po czym jeszcze przywlec to na drugi. Dlatego udaję się na polityczny detoks, odechciało mi się już wszelkich dyskusji na te tematy.

Jak na dłoni wyszło to, za co ja też krytykowałam pomysł na tamten wątek - takie rozwlekanie i odpisywanie na dwóch wątkach jednocześnie jest po prostu niepraktyczne. Sama widzisz.

Pozdrawiam.
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-12-11, 18:34   #2288
Konto usunięte

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7960757 6]Przeprosiny przyjmuję, ale te bardzo nerwowe reakcje (eufemizm) są dla mnie przykre, nie ukrywam. Wyraziłam tylko swój pogląd, temat był dla mnie zamknięty, ale nie - najpierw mi trzeba dowalić w jednym wątku, po czym jeszcze przywlec to na drugi. Dlatego udaję się na polityczny detoks, odechciało mi się już wszelkich dyskusji na te tematy.
[/QUOTE]

Zareagowałam nerwowo, bo taki tekst i to - jak byłam święcie przekonana - od Ciebie zdziwił mnie i dotknął do żywego.

Post powyżej, który błędnie zaadresowałam do Ciebie najchętniej bym edytowała, ale być może nie byłoby to uczciwe.

Post na wątku równoległym nie miał być atakiem na Ciebie, tylko ustosunkowaniem się do Twojego komentarza.

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7960757 6]Jak na dłoni wyszło to, za co ja też krytykowałam pomysł na tamten wątek - takie rozwlekanie i odpisywanie na dwóch wątkach jednocześnie jest po prostu niepraktyczne. Sama widzisz. [/QUOTE]

Nie uważam, aby to akurat miałam znaczenie. Spojrzałam na cytat w poście rudej i coś mi się przestawiło w oczach (sokolego wzroku to ja akurat nie mam). Taką samą pomyłkę mogłam zaliczyć gdziekolwiek.

Niemniej jednak raz jeszcze przepraszam i również pozdrawiam.
Stary 2017-12-11, 18:40   #2289
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Bumblebee_ Pokaż wiadomość
Ma PiS rozmach :

http://natemat.pl/225083,wladza-znal...lacje-z-sejmu#

Ja to dałbym Kolendzie Oscara za tę dramatyczną relację z sejmu z przed roku. Brakowało jej tylko hełmu na głowie.
Pozwolę sobie zacytować pierwszy komentarz, z którym się zgadzam "No. A polaczki się cieszą, że niezależne od władzy media dostały po dupie.". Cieszcie się dalej, pogadamy za 10 lat.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-11, 18:48   #2290
MuchaLibre
I tak powiem

Ale faktycznie takie gadanie na dwa wątki potrafi narobić zamieszania. Norine myślała, że Macintosh zarzuciła jej seksizm, ja cały czas myślałem że Norine w tym temacie pisze do mnie, a ona pisała do Macintosh. Trzeba przyznać że wyszły niezłe jaja
Stary 2017-12-11, 19:56   #2291
Konto usunięte

Cytat:
Ale faktycznie takie gadanie na dwa wątki potrafi narobić zamieszania. Norine myślała, że Macintosh zarzuciła jej seksizm, ja cały czas myślałem że Norine w tym temacie pisze do mnie, a ona pisała do Macintosh. Trzeba przyznać że wyszły niezłe jaja
Norine powtórzy jeszcze raz - to nie ma związku z takim czy innym wątkiem, bo ten sam błąd mogłam popełnić wszędzie. Patrzyłam na jedno słowo, a mój mózg zarejestrował inne. Wiem, że Wam zapewne się to nie zdarza, a mi niestety tak, no cóż.
Stary 2017-12-12, 02:12   #2292
michal100
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
Pozwolę sobie zacytować pierwszy komentarz, z którym się zgadzam "No. A polaczki się cieszą, że niezależne od władzy media dostały po dupie.". Cieszcie się dalej, pogadamy za 10 lat.
Jeszcze nie dostały,bo odwołać się mogą. Wątpię żeby utrzymała się ta kwota ostatecznie. Coś pewnie będą musieli zapłacić,ale na pewno nie aż tyle.
Stary 2017-12-12, 03:48   #2293
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez michal100 Pokaż wiadomość
Łatwo go krytykować teraz,ale wskaż mi chociaż 1 służbę bezpieczeństwa krajowego,która była by w stanie taki atak udaremnić.
Nawet w Wielkiej Brytanii i w FR samotnych wilków nie zatrzymali i przeprowadzili ataki a są to jedne z najskuteczniejszych jednostek na świecie. Taki zamach jest nie do zatrzymania,chyba że w służbach pracowałoby w samych stanach 10 razy więcej ludzi.
Problem nie leży w tym, że on nie wstrzymał ataku. Problem jest taki, że od roku już plecie bzdury, jak to jego ban na muzułmanach zapobiegnie takim atakom. A to idiotyzm. Dlaczego? Spójrzmy na listę kilku ostatnich ataków terorrystycznych w USA (pomijam terroryzm białych ekstremistów i ataki szaleńców bez religijnych motywów):

Masakra w San Bernardino - obywatel USA urodzony w Illinois
Masakra w Orlando - obywatel USA urodzony w Nowym Jorku
Atak ciężarówką na NYC w październiku - obywatel Uzbekistanu
Dzisiejszy atak w metrze - obywatel Bangladeszu

Żaden z tych krajów nie jest objęty durnym banem Trumpa. Historia pokazuje, że problemem nie jest imigracja z kilku krajów, a radykalizacja na terenie Stanów Zjednoczonych.

Stary 2017-12-12, 10:01   #2294
MuchaLibre
I tak powiem

A czy jak do USA przyjedzie więcej muzułmanów to ataków będzie mniej czy co? Bo nie czaję teraz Twojej logiki?
Stary 2017-12-12, 14:33   #2295
ruda_beksa
Zakorzenienie

Ciekawe że michał zamilkł w obliczu faktów

Cytat:
A czy jak do USA przyjedzie więcej muzułmanów to ataków będzie mniej czy co? Bo nie czaję teraz Twojej logiki?
Sam wiesz, że przekręcasz, ale dobra, odpowiem.

Imigracja postępuje tak jak dawniej - może będą ataki, może nie. Szklanej kuli nie mam. Żaden z ostatnich ataków terrorystycznych nie został dokonany przez obywateli krajów objętych banem, więc tego.

Ban na muzułmanów idzie dalej - tego typu jawna dyskryminacja podsyca poczucie skrzywdzenia i rozłamu, na którym żeruje ISIS. To poczucie (moja babcia/ciocia/narzeczona nie może przyjechać z Iranu, a by was cholera, Jankesi) tworzy świetny grunt dla radykalizacji, bo nagle rodzinny kraj staje się wrogi. I bum - wyhodowany kolejny terrorysta z zieloną kartą albo amerykańskim paszportem.

Cytacik:

"Isis hails Donald Trump’s Muslim immigration restrictions as a 'blessed ban'
Extremist social media channels delighted with new US President’s executive order, claiming it fulfils an al-Qaeda leader’s prediction that the West would eventually turn against its Muslim citizens"

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-12-12, 18:22   #2296
Wolfman
BAN stały

Cytat:
Ban na muzułmanów idzie dalej - tego typu jawna dyskryminacja podsyca poczucie skrzywdzenia i rozłamu, na którym żeruje ISIS. To poczucie (moja babcia/ciocia/narzeczona nie może przyjechać z Iranu, a by was cholera, Jankesi) tworzy świetny grunt dla radykalizacji, bo nagle rodzinny kraj staje się wrogi. I bum - wyhodowany kolejny terrorysta z zieloną kartą albo amerykańskim paszportem.
Jaka dyskryminacja muzułmanów? To, że Jankesi w przeciwieństwie do Zachodniej Europy nie rozdaje im zasiłków nie oznacza, że ich nie dyskryminuje. Nikt muzułmanom w USA nie odbiera praw obywatelskich, po prostu społeczeństwo ich nie akceptuje a każdy kraj ma prawo wybierać sobie, skąd ściąga imigrantów.

Może ma być tak jak na Zachodzie Europy, że głównymi klientami tamtejszych MOPSów to muzułmanie albo taksówkarzami są przeważnie muzułmanie, ponieważ państwa sponsorują im kursy i prawa jazdy?

Ja uważam, że muzułmanie powinni masowo przechodzić na chrześcijaństwo (ewentualnie ateizm), inaczej zamachy zamienią się w regularne bitwy. Bo nawet w cywilizowanych społeczeństwach jest pewna granica i znajdą się ludzie, którzy nie będą się bali bić z muzułmanami na ulicach.
Wolfman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-12, 18:53   #2297
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wolfman Pokaż wiadomość
Jaka dyskryminacja muzułmanów? To, że Jankesi w przeciwieństwie do Zachodniej Europy nie rozdaje im zasiłków nie oznacza, że ich nie dyskryminuje.
Zakaz wjazdu do USA dlatego, że pochodzisz z muzułmańskiego kraju jest praktycznie definicją dyskryminacji.

Cytat:
Ja uważam, że muzułmanie powinni masowo przechodzić na chrześcijaństwo (ewentualnie ateizm)
Mam nadzieję, że żartujesz, bo to, co proponujesz, jest chore.

Stary 2017-12-12, 20:12   #2298
Wolfman
BAN stały

Cytat:
Zakaz wjazdu do USA dlatego, że pochodzisz z muzułmańskiego kraju jest praktycznie definicją dyskryminacji.
Nie jest formą dyskryminacji. Jeśli stosunki z Rosją się oziębią, nie wpuszczanie Rosjan do Polski będzie dyskryminacją? Zamknąć granicy Ukraińcom też nie możemy, bo będzie to dyskryminacja Jankesi jak pozwalają Niemcom jeździć bez wiz, a Polakom z wizą, to też dyskryminacja? To ich kraj, mają prawo wybierać sobie gości.

Cytat:
Mam nadzieję, że żartujesz, bo to, co proponujesz, jest chore.
Praw nabytych nie można zabierać, czyli jak muzułmanin ma obywatelstwo jest "pozamiatane" (bo ja go jeszcze nie ma, to można go wydalić). Ale prawo można zmienić tak, że na przykład prawo wstępu do Europy mieliby tylko i wyłącznie chrześcijanie z Egiptu, zaś muzułmanie nie mieliby prawa wstępu.
Stary 2017-12-12, 20:12   #2299
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wolfman Pokaż wiadomość
A co jest nie tak z mieszkańcami Południa? Muszą na co dzień użerać się z Murzynami
Panie i panowie, jeśli ciekawi was, dlaczego powstał eksperymentalny wątek polityczny - oto świetny przykład. Chcemy dyskusji bez rasistowskiego świństwa.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-12-12, 20:16   #2300
Wolfman
BAN stały

Cytat:
Panie i panowie, jeśli ciekawi was, dlaczego powstał eksperymentalny wątek polityczny - oto świetny przykład. Chcemy dyskusji bez rasistowskiego świństwa.
Źle to ująłem, nie wszystkich miałem na myśli. Przecież bogatsi Murzyni wynoszą się do białych osiedli.
Stary 2017-12-12, 20:24   #2301
Konto usunięte

Cytat:
Przecież on dokładnie to samo wypisuje tam, tyle że tam jest "zakaz" żeby na to reagować i tak sobie kwitnie piękna rasistowska refleksja

Wyczytałam przed chwilą, że w związku ze zmianą na stanowisku Premiera i przerwie jednodniowej w działaniu rządu - w sensie, zamiany tej samej 'starej' ekipy ministrów na tą samą starą ekipę ale pod nowym Premierem - każdy z nich dostał po 30 tys odprawy.

A przed chwilą w Czarno na Białym na TVN24 wyliczyli, że Rydzyk w ciągu ostatnich dwóch lat działania podłej zmiany wydoił już publiczne środki na 73 miliony.
Stary 2017-12-12, 20:28   #2302
Konto usunięte

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7964064 6]Przecież on dokładnie to samo wypisuje tam, tyle że tam jest "zakaz" żeby na to reagować i tak sobie kwitnie piękna rasistowska refleksja
[/QUOTE]

Naprawdę wierzysz, że jakakolwiek Twoja, moja czy czyjakolwiek reakcja, cokolwiek cobyśmy nie napisały, zmieni myślenie tej osoby, odkryje ona nagle jakim złem jest rasizm? Nie.

Najlepsze co można w takiej sytuacji zrobić to nie pozwolić wciągać się w szambo i ignorować.

Zresztą pewien typ osobowości ignor czasem boli najbardziej.
Stary 2017-12-12, 20:43   #2303
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7964064 6]Wyczytałam przed chwilą, że w związku ze zmianą na stanowisku Premiera i przerwie jednodniowej w działaniu rządu - w sensie, zamiany tej samej 'starej' ekipy ministrów na tą samą starą ekipę ale pod nowym Premierem - każdy z nich dostał po 30 tys odprawy.[/QUOTE]

Bzdura. Nie powtarzaj nieprawdziwych informacji.
_Bumblebee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-12, 21:00   #2304
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Bumblebee_ Pokaż wiadomość
Bzdura. Nie powtarzaj nieprawdziwych informacji.
Faktycznie, Neumann ta łajza mnie w błąd wprowadził.
Stary 2017-12-12, 21:22   #2305
ruda_beksa
Zakorzenienie

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7964064 6]Przecież on dokładnie to samo wypisuje tam, tyle że tam jest "zakaz" żeby na to reagować i tak sobie kwitnie piękna rasistowska refleksja
[/QUOTE]

To już kwestia moderacji. Za taki wpis powinien być ost.

Stary 2017-12-12, 21:58   #2306
MuchaLibre
I tak powiem

To z jakiego kraju i z jakiej kultury przyjeżdżają ludzie jak najbardziej ma wpływ na bezpieczeństwo. Np. w Europie nie było problemu z islamskimi atakami, kiedy muzułmanie w Niemczech to byli głównie Turcy, a we Francji Kabylowie i Berberowie itd.
Stary 2017-12-13, 02:44   #2307
michal100
Zadomowienie

Cytat:
Problem nie leży w tym, że on nie wstrzymał ataku. Problem jest taki, że od roku już plecie bzdury, jak to jego ban na muzułmanach zapobiegnie takim atakom. A to idiotyzm. Dlaczego? Spójrzmy na listę kilku ostatnich ataków terorrystycznych w USA (pomijam terroryzm białych ekstremistów i ataki szaleńców bez religijnych motywów):

Masakra w San Bernardino - obywatel USA urodzony w Illinois
Masakra w Orlando - obywatel USA urodzony w Nowym Jorku
Atak ciężarówką na NYC w październiku - obywatel Uzbekistanu
Dzisiejszy atak w metrze - obywatel Bangladeszu

Żaden z tych krajów nie jest objęty durnym banem Trumpa. Historia pokazuje, że problemem nie jest imigracja z kilku krajów, a radykalizacja na terenie Stanów Zjednoczonych.
Nie zamilkłem. Nie mam teraz wiele czasu na odpisywanie,bo rok się kończy i w pracy wg szefostwa wszystko ma być już i natychmiast

Co do San Bernardino to zamachowiec był z pochodzenia Pakistańczykiem a nie Amerykaninem,ale to szczegół.
Plan Trumpa jest lepszy niż żaden plan. Samotnych wilków nie powstrzyma nikt.
Poza tym USA jako ojczyzna szatana dla co niektórych wyznawców religii "pokoju i miłości" jest najlepszym celem do ataku dla nich na całym świecie.
Diagnozę,że plan Trumpa zawiódł będzie można postawić dopiero,gdy uda się terrorystom atak grupowy. Póki co to pojedyncze ataki indywidualne.
PS
Swoją drogą to wg mnie atak grupowy na USA ze strony terrorystów nigdy się jeszcze nie udał.
11.09.2001r. w Nowym Jorku doszło do sabotażu a nie zamachu. To fizycznie niemożliwe żeby wojskowi popełnili taką masę błędów na raz jednego dnia.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-12-13, 18:11   #2308
MuchaLibre
I tak powiem

http://www.fakt.pl/wydarzenia/polity...la-pis/vz48z5j

Poparcie dla PIS wzrosło do 50%

Oby to była wina metodologii badania:
"W badaniu uwzględniono tylko odpowiedzi tych respondentów, którzy są zdecydowani oddać głos na określoną partię. Przy podawaniu wyników poparcia dla partii nie uwzględniono odpowiedzi niezdecydowanych."

Bo serio to się robi przerażające
Stary 2017-12-13, 18:14   #2309
Konto usunięte

Cytat:
Bo serio to się robi przerażające
och czyżby...
Stary 2017-12-13, 19:44   #2310
Luba
Zakorzenienie

Wlasciwie nie wim gdzie to pasuje, ale dla mnie to sprawa polityczna.

Pis chce ograniczyc subwencje na nauczanie jezyka kaszubskiego. Politycy Pis podwazaja status jezyka kaszubskiego, zaczynaja sie mamrotania, ze to nie jezyk.
Niby drobiazg. Ale niepokojacy. Zacznie sie tak jak za komuny, tepienie jezyka kaszubskiego, gwary slaskiej. Kolejny powrot do przeszlosci

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości