![]() |
#2281 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Cytat:
![]() ![]() Będzie dobrze ![]() ![]()
![]() |
#2282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Konto usunięte
|
Lena będzie dobrze! Tz pewnie pójdzie po rozum do głowy i wybierze Was zamiast mamusi. Też myślę że wyjdzie Wam to na dobre.
Mocne kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Zakorzenienie
|
Kurde, co tu tak cicho?
Majkela, Cierpliwość - meldować się! Zebrah też dawno nie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Konto usunięte
|
No wiadomo czemu tutaj tak cicho. Pod dzisiejszym postem na fb już 302 komentarze. Wielka, wielka szkoda, że prawie wszystkie dziewczyny wolą tam pisać. Super by było gdyby wszyscy tutaj wrócili
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2288 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2289 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda bo fajnie było ![]() Cytat:
![]() ![]() Mój mężu pognał na kręgle z kolegami a ja wcinam jaglankę z masłem ![]()
![]() |
#2290 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny. Jesteśmy z tz po rozmowie I on bardzo bardzo chce być z nami ale ma doła bo twierdzi że nie damy sobie rady na wynajmie. Oglądaliśmy mieszkania, fajne jest dwupokojowe 900zł plus opłaty czyli jakieś 1100 nam babka powiedziała. I on uważa że mając 4000 miesięcznie nie będzie nas stać na dobre życie. No ok może nie będzie jadal wolowinki co dzień ale bez przesady. Ja myślę że damy radę a Wy?
Od czerwca będzie ciężej bo będę musiała iść do pracy od razu po macierzyńskim. No i Franek pewnie do żłobka wtedy. Ehh zobaczymy jak będzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli jemu zależy na dobrym życiu to niech spyla do mamy. Z Wami ma być, razem. Myślę, że spokojnie za 4 tysie wyżyjecie. Licząc już z telefonami 1500 na opłaty+ 400 zł na paliwo zostaje 2 koła do rozdysponowania na pieluchy, mleka, szamke dla Frania i wasze jedzenie. Jeśli nie będzie wydawał milionów monet na auto ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2292 |
Konto usunięte
|
Tak Honcia, 302 komentarze wtedy były z tym, że tam raczej nikt elaboratów nie pisze.
Lena ja myślę, że spokojnie dacie radę wyżyć z takim budżetem. No wiadomo, że może bez szaleństw ale nie też jakoś pod kreską. A jaki spokój! Spokój jest bezcenny ![]() Jak ja urodziłam Igora to nie miałam już macierzyńskiego, kosiniakowego wtedy nie było ani 500+, tz zarabiał marnie i jeszcze kredyt spłacaliśmy. Po opłaceniu rachunków i kupnie mleka i pieluch na cały miesiąc zostawało nam zwykle 100-150 zł/tydzień. Nie było łatwo ale daliśmy radę, Wam też się uda. A obrotny chłop zawsze jakieś dodatkowe pieniążki do domu przyniesie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zamówiłam dla Marcelki rajstopki bambusowe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2295 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadza się, rok temu wiosna przeleżana, więc ta cieszy podwójnie. No facetom się tak chyba wydaje, że wszystko się samo w domu zrobi. W temacie wspólnego spania właśnie miałam Was doświadczonych pytać. Jak zaczął się okres intensywnego marudzenia w nocy okazało się, że wygodniej jest jak śpią z nami, bo czasem wystarczy pogłaskać po główce i się uspokajają. Później okazało się, że jednak w czwórkę na 140 cm niewygodnie i jednak ma się dwa razy więcej pobudek niż przy jednym dziecku, więc teraz śpimy osobno. W nurcie rodzicielstwa bliskości polecają spanie razem (pewnie jak ma się jedno dziecko, ale ok), ale nie piszą (choć w sumie jakichś książek nie czytałam) jak długo takie spanie razem będzie, bo w sumie jak się dziecko przyzwyczai to pewnie trochę można się bujać z tematem, a chciałabym pospać przytulona do męża. Macie może jakieś doświadczenia z tym związane? Choć widzę jeden plus spania razem dla takiej matki jak ja: jak widzisz jak łobuz słodko śpi to masz cieplejsze uczucia w stosunku do niego. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj ciężki dzień, Kinga od wczoraj ma gorączkę, wczoraj 37 z hakiem, dziś 39,1. Jakieś dwa tygodnie temu Dorcia miała trzydniówkę, a Kinia nie i może to to. Jutro chyba pójdziemy do lekarza, bo wszędzie piszą, żeby taką gorączkę z nim konsultować. Kinia płakała mi dzisiaj ponad godzinę strasznie, nie mogłam jej uspokoić, a wcześniej dostała czopka przeciwbólowego. Śliniła się trochę i wyrzucała smoka, więc pomyślałam, że to zęby, ale w książce piszą, że na zęby mniejsza gorączka, tak poniżej 38. Dobrze, że Dorcia czuła powagę sytuacji i się grzecznie bawiła, od 7mej rano do 13tej. Dopiero wtedy Kinga się uspokoiła i mogłam ją ululać, bo sama nie chciała zasnąć. No ale w między czasie spokojna Dorcia też chciała zjeść, zrobiła kupkę, a Kinga płakała, masakra. Po 40 minutach zadzwoniłam do męża, że chyba będzie musiał przyjechać, po godzinie, że niech przyjeżdża, ale za jakieś 10 minut się uspokoiła, tak nagle, jakieś 2 godziny po podaniu czopka, udało się odwołać męża, żeby nie przyjeżdżał.
![]() ![]() |
![]() |
#2296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie w Lidlu w ogóle jest chyba połowa asortymentu bo tych warzyw i owoców bio jak na lekarstwo ![]()
![]() |
#2297 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O kurdencja, to miałaś serio ciężko! Szacun, że nie uciekłaś z domu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale oczywiście raport będzie jak dotrą nabytki ![]() Spadam spać ![]() Kolorowych ![]()
![]() |
#2299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też uciekam spać, jutro jesteśmy z Marysią cały dzień same, więc muszę mieć siły na zabawy z tym moim małym szogunem ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale oczywiście raport będzie jak dotrą nabytki ![]() Spadam spać ![]() Kolorowych ![]()
![]() |
#2301 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam niedaleko sklepik firmy Mrofi. PL firma i całkiem fajne ubranka zdarza mi się tam kupić. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Maria podziwiam, że dałaś radę sama! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2302 |
Zadomowienie
|
Maria co do koktajlu ja zawsze robię szpinak, banan, pomarancza/ewentualnie sok pomarańczowy i jest mniam
![]() ![]() Trzymam kciuki za spokojną noc i dobre wieści od lekarza! Jakoś nie umiem być z Wami na bieżąco w pisaniu, wciąż pamiętam,ze po ostatnim elaboracie nie poodpowiadalam Wam :/ przepraszam N fb to ja się w ogóle nie nadaję Chciałam się pochwalić, że mój maly słonecznik zrobił babci prezent urodzinowy i od 15 sama siada ![]() ![]() Dziś kończy 8 miesięcy... W ciąży to jakoś wolniej leciało, nie sądzicie? Jeszcze mam pytanie do mam blw: Jakie i w jakiej postaci mięso podajecie dzieciom?
![]() |
#2303 |
Zakorzenienie
|
Brawo Esterka!
![]() Ja robię z indyka różnego rodzaju pulpeciki, np. takie mam sprawdzone: http://alaantkoweblw.pl/drobiowe-pul...oczatek-blw-2/ http://alaantkoweblw.pl/pulpety-jeczmienne/ Muszę coś z rybą w końcu pokombinować ![]() Jezu, dziś znowu pobudka przed 7 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2304 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Brawa dla Esterki za siadanie ![]() ![]() U nas w końcu normalna noc bez płacków i zrywania przez sen ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2305 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2306 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Honcia super, ze noc lepszs ![]() LENA dacie radę, o ile chce i nie będzie milionow na auto wywalal. My mniej mieliśmy a jeszcze kredyt i aplikacja męża... ![]() PIK PIK kciuki i czekamy na wieści ![]() Muszę policzyć ktory tydzień ma Gabi, bo za duzo sama sie teraz nie pobawi. Być moze to też wplyw zębów. Wczoraj nocka fajna, a dzisiaj co 1,5h pobudka i po 6 wstajemy! Nie dala się spacyfikowac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2307 |
Zakorzenienie
|
Elaine, czytałam akurat tą dyskusję o fotelikach i w pełni podzielam Twój nerw
![]() No właśnie, a tak z ciekawości... MariaFrancesca - Twoje dwie gwiazdy jeżdżą przodem czy tyłem? |
![]() ![]() |
![]() |
#2308 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie masz co narzekać z jedną tylko pobudką ![]() ![]() Cytat:
![]() A czy ktoś już wozi maluszka przodem?? To chyba jeszcze zdecydowanie za wcześnie...
![]() |
#2309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No są takie dziewczyny, które od początku wożą przodem do kierunku jazdy, z tego co zrozumiałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daj Marysi pogrzebać w szufladzie ze skarpetami, u nas działa ba jęczki ![]() ![]() Cierpliwość jak będziesz miała chwilkę to napisz mi proszę jak walczyliście z ciemieniuchą u Sary bo u M się pojawiła ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.