![]() |
#2281 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ...:::Świnki Morskie:::...
to moze zadbaj teraz o to zeby nie lezala na mokrym? moze masz zla mate i zle siusie wsiąkaja? albo uszyjesz jej norke z polarku do lezenia?
#2282 |
Raczkowanie
|
już dawno miała uszytą norkę - sikała do niej, była cała mokra w przeciągu 1 dnia. ja się naprawdę bardzo staram, robię wszystko, żeby nie leżała na mokrym,ale gdy położę jej z tyłu szmatkę, też jest szybko zasikana. Być może mata ma za małe dziurki, może powiększę je np. nożem?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Zakorzenienie
|
nie, to nie bardzo cos da....
to moze wloz duzo sianka i czesto patrz czy nie ma mokro....
#2284 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny wszystkiego dobrego w Nowym Roku Wam i Waszym pociechom
![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
#2285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2286 |
Raczkowanie
|
wzajemnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2287 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam świnkę, ma ona 4-5 miesięcy i kicha:/ nie bardzo tylko troszke, ale słyszałam od wielu osób ze świnki zaczęły im kichać lekko, potem coraz bardziej i wkoncu zdechły;( ogólnie to nie mam z nią więcej zadnych problemów, zmieniam jej trociny raz na tydzien i nie smierdzi
![]() ![]() ![]() ![]() Jak ją kupiłam to na początku zrobiła się jej rana, poszłam z nią do weterynarza i dostała zastrzyk, potem przemywałam jej wodą utlenioną i po trzech tygodniach rana się zagoiła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2288 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieleczony katar moze przerodzic sie w cos powaznego, jednak zazwyczaj mija. świnki umierają, nie zdychają ![]() Cytat:
![]() jaka karme jej dajesz? mozesz podac firme? mozesz tez urozmaicic jej diete o pare innych warzyw Cytat:
![]() Moze pomyslisz nad klatka? a w ogole najlepiej nad towarzystem dla swinki, bo w samotnosci nigdy nie jest im dobrze
![]() |
#2289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
daje jej różne pokarmy, różnych mark, ale jada wszystkie ![]() ![]() ![]() Ona ma akwarium duże, a dlaczego świnkom jest niby lepiej w klatkach? Myślała o drugiej śwince, ale boje się, że trafie na parke, kiedyś moja kolezanka dokupiła świnke, chciała jego, pani w sklepie powiedziała, ze to on, a potem okazało sie, ze to ona;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | ||||
Zakorzenienie
|
kupujesz wit C w aptece w płynie dla niemowalkow. Juvit moze byc - kosztuje okolo 7zł, do tego strzykawke bez igły kosztuje 50 groszy.
Podajesz swince codziennie 5 kropelek za pomoca owej strzykawki do pyszczka. Codziennie, gdyz swinki nie syntetyzuja tej witaminy. Jesli swinka ma katar mozesz zwiekszyc do 10 kropli a pozniej, zwlaszcza zima kiedy brak swieżych warzyw 5 kropli codziennie. Do poidełka nie wlewamy - za szybko sie ulatnia. Cytat:
Chcesz jej dac nagrode daj warzywko. Takie sklepowe karmy typu Animals, Vitapol, Koliber nie sa zbyt odpowiednie ;/ ale najgorsze to te na wage ;/ Cytat:
Pamietj tylko ze zima wiekszosc jest sztucznie nawożona wiec uwazaj z podawaniem Cytat:
po drugie lepiej montuje sie rozne rzeczy w srodku np poidełko po trzecie lepszy kontakt ze swiatem po czwartke swinka sama moze wchodzic i wychodzic z klatki Cytat:
Sprzedawca nie nalezy zawsze ufac bo oni czesto sie nie znaja...moze masz kogos kto sie zna? lub po zakupie swinki od razu pojdziesz do weta na rozpoznanie? Przypominam tylko ze swinka musi miec STALY dostep do sianka, ZAWSZE i cos do ścierania ząbkow
![]() |
#2291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mówiac ze jada biszkopty mam na mysli kupione w sklepie zoologicznym. hmm właśnie ze moja swinka jest wybredna ![]() ![]() niestety moja swinka nie ma zabardzo mozliwości wychodzenia z klatki bo mam psa;/ hmm zastanawiam się nad zainwestowaniem w klatke, ale najpierw musze uskładać kase... ile mniej wiecej kosztowałaby taka większa klatka dla 2 świnek? ja mam świnke rozetke, może kupie drugą długowłosą albo zwykłą... to chyba bez znaczenia? fakt nie pomyślałam, że może czuc się sama samotna, świnke i klatke może kupie w połowie lutego... ale czy ta klatka naprawde gra tak wielką rolę? mam jeszcze jedno pytanie, czy świnką obcina sie pazurki? moja ma już dość długie... hmm witapol też kupuje... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2292 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
psa zamykasz w innym pokoju a swinka niech pobiega, bo co ma robic cale dnie sama i to jeszcze w akwarium ![]() dla 2 świnek minimum to klatka setka, na allegro są po okolo 99zł Cytat:
tak ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak świnke wypuszczam, a właściwie to chyba nawet jak kupie klatke i drzwiczki będą otwarte to nic się nie stanie, bo pies nie ma wstępu do mojego pokoju, a pokój jest zawsze zamknięty ![]() hmm widziałam, że tam gdzie dawałas zdjęcia swoich świnke w klatce miałas zamieszczona taką deseczke gdzie był pokarm. Kupiłas ją razem z klatką czy sama zamontowałaś? wiesh może czy swinki długowłose są droższe czy w takiej samej cenie? nie chciałabym ziębić mojej świnki idąc z nią do weterynarza, bo jest zimno:/ ale sama boje sie ruszac jej pazurków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2294 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aha ja za moją świnke płaciłam 30 zł ![]() ![]() Niestety nie mam ani 18 lat ani prawojazd, a nie wiem czy znajdzie się ktoś chętny żeby mnie podwieźć ![]() A na tych zdjęciach widziałam jeszcze, że zamiast trocin miałaś podkładke. Dlaczego? A wiesz moze czy kiedy świnka tak jakby cichutko mruczy to jest jej dobrze czy źle? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2296 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a dlaczego przy swinkach długowłosych zwariowałabys przy trocinach? to jakas różnica? to one siusiają w tą mate i potem ją myjesz? moze tez przezuce sie na coś takiego ![]() hmm jakby to opisać... kiedy ją głaskam to ona czasami tak cichutko jakby zamruczy, jak wibracja w tel ![]() ![]() a czy to normalne za za dwoma uszami nie ma włosków? czy inne świnki tez leciutko gryzą ? albo moja swinka czasami gryzie mi np sweter. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2298 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gryzienie swetra to cecha indywidulana jedne gryza inne nie ![]()
![]() |
#2299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwie świnki chyba nie potrzebują dwóch poidełek i miseczek? czy jak je puszczasz po domu, to nie gryzą kabli? niewiem bo moja uwielbia gryźć wszytsko co napotka na drodze;/ boje się żeby sobie krzywdy nie zrobiła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja za mate placilam 30zł za metr a pod nia piach. Miesiecznie wydaje 30zł na sam piach... to zalezy juz od samych swinek, czasami 1 miska wystarczy ![]() moje tez gryza kable dlatego pokoj dobrze zabezpieczylam
![]() |
#2301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak zabezpieczyłas pokój ja mam strasznie duzo kabli i nie da rady ich zabezpieczyc... ![]() czy jak ich nie zabepiecze to nie powinnam ich puszczać? ![]() a czy twoje świnki załatwiają ci się po pokoju czy wracają do klatki? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2302 | |
Zakorzenienie
|
na pewno, ja jak mowilam kupilam metr a po bokach musialam jeszcze obciąc bo byla za duza
![]() Cytat:
![]() Moje prosiaki, co tu kryć, siusiaja i bobkują wszedzie ![]()
![]() |
#2303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na moje jakies 30-40zl miesiecznie, o ile nie mniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak nadal boje sie kupic drugiej swinki... a jak mi weterynarz powie ze jest jeszcze za mała zeby to stwierdzic? do jakiego wieku rosną świnki? moja ma ok pół roku. urośnie jeszcze? ja mam rozetke, a one ogólnie są chyba mniejsze czy tak? jak ja puszczam świnke to ona się gdzies chowa i cały czas stoi w jednym miejscu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
do okolo roku jedna świnka nie ma za bardzo z kim sie gonic, bawic...lub nie oswoila sie do konca z Toba jeszcze...
![]() |
#2307 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2308 |
Zakorzenienie
|
jeśli ktoś sam umie to nie musi jechac do weta
![]()
#2309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2310 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.