![]() |
#2281 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
hej
![]() ![]() ![]() ![]()
#2282 |
Zadomowienie
|
BLOND PRINCESKA jestem pod wrażeniem Twojej urody. Typowa, piękna Słowianka. Twój mąż jest szczęściarzem. Ma przepiękną żonę. I oczywiście wyglądałaś przepięknie. Ciąża jak najbardziej Ci służy.
![]() Dziewczyny Wam też tak w nocy gorąco? Śpię przy otwartym oknie, bo inaczej bym się udusiła. U nas dzisiaj ciepło, choć pochmurnie. Zaraza idę na występ mojej Oleńki. Przedszkolaki idą w pochodzie wiosennym i pod Domem Kultury zaśpiewają wiosenne piosenki. Mam nadzieję, że się nie rozpada. MAM DO WAS PYTANIE. MOŻE WZBUDZĘ NIM JAKIEŚ KONTROWERSJE, ALE JESTEM CIEKAWA WASZEJ OPINII. JAKIE MACIE ZDANIE NA TEMAT SZCZEPIEŃ? SZCZEPICIE, NIE SZCZEPICIE, JAK TO U WAS WYGLĄDA I BĘDZIE WYGLĄDAŁO JAK SIĘ NASZE MALEŃSTWA URODZĄ?
#2283 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeszcze przed porodem pójdę do zaufanego mi pediatry, który leczył mnie od najmłodszych lat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Zadomowienie
|
Ja na pewno zaszczepie na te obowiązkowe, co do reszty to będę myśleć, poszukam informacji, porozmawiam z moim lekarzem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Rozeznanie
|
Poli230- No właśnie nie. Dzisiaj od rana juz jest czysto wiec moze to faktycznie podrażnienie po tej luteinie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 |
Zakorzenienie
|
ja nie wiem czy będę szczepić.. na pewno na obowiązkowe
![]() ![]() jest któraś z Was pod opieką alergologa?
#2287 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczynki 😘
Trochę mnie nie było. Weszłam w II trymestr i zamiast napływu energii, wróciły mi mdłości z podwójną siłą ![]() Blond princesska wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia! 😊 Cieszę się, że wszystko się Wam tak cudnie udało 😊 Marta współczuję przeżyć. Dobrze, że wszystko się wyjaśniło. Też miałam na ostatnim usg nisko łożysko położone. Ale ponoć do 20tyg się przemieszcza, więc staram się jeszcze nie denerwować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2288 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jestem przed 30, na usg wyszło wszystko super a mimo to mój lekarz zlecił mi badania z krwi i to na NFZ ( do jakiejś przychodni )chociaż ciąże prowadzi mi profesor z prywatnego szpitala i robie tam wszystko prywatnie. Stwierdził ze on zawsze robi takie badania tym bardziej jak na usg jest wszystko ok. A ze ja jestem po poronieniu to podobno łapie sie na jakiś program ze to jest refundowane. Powiem wam szczerze ze nie jestem fanka tych badań i trochę jestem zła... bo z tego co wiem ( jesli coś zle mówię to mnie poprawcie) to w tych badaniach chodzi tylko o takie choroby których i tak sie nie leczy w życiu płodowym ...a po za tym będe sie cieszyć z każdego dzieciątka... jedynie na co czekam w tych badaniach to to czy łożysko jest wydolne bo to podobno wychodzi z pappa i tu faktycznie można sie poratować .... do tego często te wyniki wychodzą fałszywie dodatnie... moim zdaniem niepotrzebne stresy... wyniki bedą jutro. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Zadomowienie
|
Ja również dziękuję za zaproszenie do Klubu
![]() ![]() BlondPrinceska- piękne zdjęcia ![]() ![]() Co do szczepień, ja córcię szczepiłam i dzidzię tez zamierzam szczepić wg kalendarza szczepień.
AMELKA 02.02.2014 ![]() ![]() NATALKA 04.09.2017 ![]() ![]() Edytowane przez Asik1604 Czas edycji: 2017-03-21 o 09:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#2290 |
Zakorzenienie
|
Kasia, stres jest na pewno, ale jak wyniki będą dobre, to odetchniesz. Ja tam bym była zadowolona
![]() Mnie w 1 ciazy wyszła na ostatnim usg stulejka. Po urodzeniu lekarze się jej niedopatrzyli, aż do teraz. No i czeka nas zabieg. Princesska, mogę prosić o zaproszenie? Merci! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
_/\"/\_ (=^.^=)(") (,("')("') Edytowane przez lilka_vanilka Czas edycji: 2017-03-21 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2291 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
też mnie to czeka na początku kwietnia. To niesamowite ile człowiek ma rzeczy... nawet starając się nie gromadzić pierdół, sporo kartonów się uzbiera... ![]() Cytat:
Ja bym chciała przełożyć szczepienie z pierwszej doby na później, bo nikt mi nie zagwarantuje, że dziecko od urodzenia jest zdrowe i gotowe na szczepienie. Co do pozostałych, to odwlekam jakoś ten temat, żeby bardziej się w niego zagłębić. Z jednej strony w internecie trąbią o tych wszystkich niezgłaszanych NOPAch, podejrzeniach autyzmu poszczepiennego, z drugiej, w internecie każdy pisze co chce i zazwyczaj pisze się złe rzeczy, o dobrych nie wspomina. Nie znam dobrego pediatry, który rzeczowo podejdzie do tematu. Lekarz to lekarz, podpowiada to, czego nauczuła go szkoła medyczna, a szkoła medyczna, uczy, że należy szczepić. Poza tym koncern farmaceutyczny musi jakoś działać... (Tak na marginesie, jestem prerażona tym, ile ludzie pieniędzy zostawiają w aptekach na leki, które nie są im potrzebne. A mało który lekarz powie o diecie, wodzie bogatej w minerały, suplementacji... leczymy objawy, a nie szukamy przyczyn...) Rozpisałam się :P wracając do tematu, jeszcze nie wiem. Mam znajomych, którzy są przeciwnikami szczepień, swoich dzieci nie szczepią, albo odwlekają szczepienia (dokładnie nie wiem, bo tylko raz o tym wspominali i próbowali nas namówić na nieszczepienie). A teraz boje się ich odwiedzać, bo wyszedł mi wątpliwy wynik na różyczkę (mimo, że ją przechodziłam i byłam szczepiona w dzieciństwie) i lekarz kazał unikać dzieci w wieku przedszkolnym. No i teraz mam taki dylemat, bo ich dzieci stanowią dla mnie potencjalne zagrożenie w ciąży... ciężki temat. Cytat:
Ja byłam ostatnio u alergologa ze 2-3 lata temu, a po tabletki w kryzyowych momentach w okresie wiosenno-letnim chodziłam do rodzinnego. Teraz już zaczynam mieć katar, ale póki co obserwuje się. BLOND PRINCESKA pięknie wyglądałaś! Taka wiosenna panna młoda ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2292 |
Konto usunięte
|
Dzieci są największym zagrożeniem chorobowym dla nas ciężarnych, nie tylko przez choroby takie jak różyczka ale zwykłe przeziębienie.
Mój gin powiedział żeby unikać małych smarków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaszczepiłam też na rotawirusy, co się przydało przy jelitówkach. Jeśli dziecko chodzi do żłobka, to naprawdę warto zaszczepić. Przekonał mnie przypadek nieszczepionej na rota dziewczynki w rodzinie. Ma już 7 lat, a wciąż łapie infekcje, jelitówki, dwa razy szpital.. Dostałam też kasę od dziadków na pneumokoki, więc też zaszczepiliśmy. W tej ciąży będziemy się zastanawiać nad pobraniem komórek macierzystych.
![]() |
#2294 | |
Wtajemniczenie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;72086066]Dzieci są największym zagrożeniem chorobowym dla nas ciężarnych, nie tylko przez choroby takie jak różyczka ale zwykłe przeziębienie.
Mój gin powiedział żeby unikać małych smarków ![]() Dlatego właśnie zrezygnowałam z pracy ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2295 |
Zakorzenienie
|
poli - no ja mieszkałam w jednym miejscu 5 lat, więc mam rzeczy od groma.. Boje się tej przeprowadzki
![]()
#2296 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poproszę o zaproszenie to klubu ![]() Chociaż na przyszłość jestem, jak coś za grupa na fb. Do klubu nie da rady wejść przez aplikację i zdjęcia na fb łatwiej dodać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2297 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miłej i spokojnej wycieczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do szczepień, nie wdrążałam się w temat, ale raczej będę szczepić ![]() Cytat:
![]() No ja się trochę zaczęłam obawiać bo mam w sumie 17t, także nie ma wiele czasu na podniesienie. Najgorzej, że pytałam lekarza czy ma ta jakieś zagrożenia to powiedział, że dla ciąży nie, ale dla porodu owszem i wtedy jest cc. Ucieszyłam się aż, a potem poczytałam w necie i mina mi zrzędła. Czekam na rozwój wydarzeń i już przestałam się negatywnie nastawiać. poli - z tymi rzeczami to racja ![]() ![]() Pies wlazł pod kołdrę i liże mi palce u lewej stopy, ale mi przyjemnie ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Rozeznanie
|
My tez szczepimy, Stas szedł zgodnie z kalendarzem szczepień, refundowanymi. Pierwsze szczepienia miał na 5 dobę. Oprócz gorączki po szczepionce na Odrę świnkę i różyczkę więcej powikłań nie miał. Do skojarzonych nie jestem przekonana.
Od tego roku obowiązkowo szczepią na pneumokoki ale czytałam ze szczepionka refundowana jest jedna z gorszych wiec pewnie tą zakupimy sami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2299 |
Zakorzenienie
|
_kornelia - a musiałaś pokazywać jakieś kwitki od laryngologa, mieć morfologie, jakieś wymazy? bo ja idę pierwszy raz i dostałam taka rozpiske że musze wziąć ze sobą...
![]() |
#2300 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;72081411]Ja na pewno nie będę szczepić od razu po urodzeniu i nie na wszystko co jest w kalendarzu szczepień. Jeszcze przed porodem pójdę do zaufanego mi pediatry, który leczył mnie od najmłodszych lat ![]() Jak już coś podpowie, to daj proszę znać. ![]() Cytat:
![]() |
#2301 |
Wtajemniczenie
|
My będziemy szczepić.Ale szczepionki 5 czy 6 w 1 nie wchodzą w grę.Kurczę dziewczyny macie wrażliwe sutki?Mi normalnie aż skórka schodzi.Jeden sutek lekko popękał.Chyba muszę nosić jakieś delikatniejsze biustonosze.Wiem że tak może być przy karmieniu.Widocznie ja jakaś wrażliwa.Staram się nawilżać cały czas i jest lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam napisać wrażenia po spaniu z poduszką, jest cudownie! Nie spodziewałam się, ze tak dobrze może się z nią spać, idealnie się dopasowuje
![]() ![]() ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Zakorzenienie
|
maluchna - musiałaś mieć do alergologa jakieś badania porobione? albo musiałaś iść najpierw do laryngologa?
![]() |
#2304 |
Zadomowienie
|
Poszłam prywatnie, prosto "z ulicy", bez żadnych badań.
#2305 |
Zakorzenienie
|
aaa... bo ja na NFZ idę, oczywiście muszę mieć jakieś dokumenty od laryngologa, morfologie, wymazy.... masakra..
![]() ![]() ![]()
#2306 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Zakorzenienie
|
kornelia - to straszne
![]() ![]() co się ze mną dzieje ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2308 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Magda ;)
|
lilka_vanilka wysłałam już wcześniej zaproszenie, ale poszło jeszcze raz
![]() alla83 też wysłałam drugi raz, nie wiem gdzie to się wyświetla, może dziewczyny coś podpowiedzą ![]() maluchna30 jeju kochana jesteś ![]() ![]() Co do okna to ja bym zamarzła, śpię przy zamkniętym ![]() A szczepienia, naprawdę nie mam pojęcia, muszę się zgłębić w ten temat i poczytać jakieś sprawdzone źródła. _kornelia zaproszenie do klubu poszło ![]() marttb też kupiłam tę poduchę w kauflandzie i jest cudowna ![]() ![]() Dziękuję dziewczyny za przemiłe komentarze ![]() Wstawcie jakieś swoje fotki, jestem ciekawa jak wyglądacie ![]() A wycieczka udana, zaraz wstawię zakupy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2310 |
Magda ;)
|
Zakupy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.