Mamy majowe cz. VI - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-09, 09:00   #2281
bunnybe
Zadomowienie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

Melka mi tez dretwieja strasznie rece, najgorzej rano i najgorzej prawa, w ogóle prawa dlon i prawa stope mam bardziej spuchniete ale moja ginka twierdzi ze to "normalne" na tym etapie
Co do grubasnych rzeczy dla maluchow to ja traktuje je po macoszemu bo wole jednak ubieranie warstwowe tak by zawsze mozna bylo cos zdjac, u siebie mam podobnie nie znosze grubych swetrzysk, ale niczego nie wyrzucam ani nie sprzedaje, a nuz sie cos przyda
Kiwaczka jak masz sie stresować to jedz na ip, ja tylko dodam ze przy infekcji mialam tez zwiekszona ilosc wydzieliny wiec to moze byc to
Stary 2017-04-09, 09:00   #2282
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Decorail, to mnie się dzisisj tsk pierwszy raz zdarzyło. Ale one były faktycznie przesiusiane 😶 a odkąd nie śpię to już 4 wkladke mam. Mąż mówi że to na pewno dziecko i że mam nie panikować skoro skurczy brak.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 09:03   #2283
Melka88
Zakorzenienie

Mnie tez czasem kłuje w szyjce albo cewce np. kilkanascie razy danego dnia, czasem kilka, albo wcale. I szyja trzyma. To juz chyba nasze duze bobasy uciskaja.

U mnie wczoraj tez dosc mocno mokro bylo. Ale to wydzielina. Z tym, ze mnie cos świerzbialo lekko, wiec natamycyna poszla w ruch 😏

Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno

Edytowane przez Melka88
Czas edycji: 2017-04-09 o 09:12
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 09:03   #2284
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Kiwaczka - ja też co budzę się w nocy to mam mokro... przez wkładkę mi na wylot przemaka dosłownie...

Jestem wściekła na Tż - nie chcę już wchodzić w szczegóły, ale o sprzątanie poszło. Wyszedł obrażony do pracy, ja się popłakałam. Mam go serdecznie dość.
Nie płacz kochana, nie ma co stresować siebie i maluszka pójdzie do pracy to przemyśli co nieco

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 09:03   #2285
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Wbij dwa jajka więcej dla mnie to moje marzenie. Zjeść jajecznice.. Jak wrócę to będę jeść codziennie

Zapraszam bidulko Ty na tym szpitalnym jedzeniu tyle czasu

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 09:03   #2286
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Kiwaczka - ja też co budzę się w nocy to mam mokro... przez wkładkę mi na wylot przemaka dosłownie...

Jestem wściekła na Tż - nie chcę już wchodzić w szczegóły, ale o sprzątanie poszło. Wyszedł obrażony do pracy, ja się popłakałam. Mam go serdecznie dość.
Biedactwo nie przejmuj sie. Przejdzie mu i bedzie mu glupio

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2017-04-09, 09:08   #2287
bunnybe
Zadomowienie

Decorail a to zbój łachmyto z tego Twojego meza nie smutaj

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-09, 09:12   #2288
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Melka mi tez dretwieja strasznie rece, najgorzej rano i najgorzej prawa, w ogóle prawa dlon i prawa stope mam bardziej spuchniete ale moja ginka twierdzi ze to "normalne" na tym etapie
Co do grubasnych rzeczy dla maluchow to ja traktuje je po macoszemu bo wole jednak ubieranie warstwowe tak by zawsze mozna bylo cos zdjac, u siebie mam podobnie nie znosze grubych swetrzysk, ale niczego nie wyrzucam ani nie sprzedaje, a nuz sie cos przyda
Kiwaczka jak masz sie stresować to jedz na ip, ja tylko dodam ze przy infekcji mialam tez zwiekszona ilosc wydzieliny wiec to moze byc to
O to, to. Po spaniu wlasnie. Musze rece opuscic w dol, zeby krew doplynela. A za chwile to samo. Mnie tez gin mowil, ze to normalne. Ale strasznie nieprzyjemne, nawet jak klikam teraz to trace czucie.

Ja tez wole na cebulke, dlatego bralam rozpinane nie jest jakis kosmicznie gruby, ale taki cieplejszy. Moze zostawie

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2017-04-09, 09:17   #2289
bunnybe
Zadomowienie

Melka mi sie zdarza coraz czesciej ze cos mi leci z rak, tak jakbym miala je caly czas zgrabiałe kolana tez mnie bola jak siedze za dlugo w jednej pozycji, podziwiam kobiety których ostatnie miesiace ciazy przypadaja na upały, ja bym chyba oszalała
Stary 2017-04-09, 09:27   #2290
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Decorail, to mnie się dzisisj tsk pierwszy raz zdarzyło. Ale one były faktycznie przesiusiane 😶 a odkąd nie śpię to już 4 wkladke mam. Mąż mówi że to na pewno dziecko i że mam nie panikować skoro skurczy brak.

Ale niektórym kobietom sączą się wody a nie mają żadnych innych objawów porodowych. Czasami się zdarza, że pęknie pęcherz płodowy i sobie tak wody ciekną ale nie można tego ignorować. Ja bym pojechała sprawdzić.

Wysłane za pomocą mTalk
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 09:38   #2291
decorail
Zakorzenienie

Olewam już Tż - przyjdzie czas na nauczkę A teraz niech spada.

Kiwaczka - mnie to aż tak nie martwi, bo miałam tak wcześniej, a byłam ostatnio u gina i wszystko było ok - ale jak Ty się martwisz to sprawdź to A jaki kolor masz na wkładce?
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-09, 09:57   #2292
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Kurde nie wiem czy jechać na ip czy nie.. czuje że zaczynam wariować od tych mokrych wkładek

Wody plodowe podobno mają specyficzny zapach..? Może warto to sprawdzić. 😘 spokojnie, będzie na pewno wszystko dobrze!

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Anita, przeżyłam jakoś ale od razu padłam spać 😉

Z rana obudziłam się z majtkami mokrymi. Już myślałam że to to ale je powąchałam i był to raczej mocz. Wkładkę ubrałam. I co chwilę czuje mokro ale to nie to. Dzidzia musi mi na pęcherz napierać a dodatkowo mam antybiotyki zaaplikowane i się rozpuszczają. Byłam w dwóch aptekach pytać o papierki lakmusowe ale nigdzie ich nie ma..

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Z resztą z tego co czytałam yo by mi wyszedł zafałszowany wynik z powodu infekcji

Od antybiotyku możesz mieć wrażenie, że to woda leci.. Ja przy infekcji tak miałam. Wkładki mokre. A dziewczyny, którym odchodziły wody mówiły, że to nie jest takie delikatne tylko wkładka by przeciekła.. Odłożyłam antybiotyk i przeszło.

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez happiness__ Pokaż wiadomość
Ja czuję, że moja szyjka to mnie w konia robi i będzie robić do samego końca od grudnia mam objawy, które mogłyby świadczyć o jej skracaniu, jest krótka od początku, ale pozamykana na wszystkie spusty zobaczymy na następnej wizycie, ale jakoś mam wrażenie, że moja to żartownisia taka

Oby była żartownisią 😀 mnie tak od grudnia kuło 😊 a mamy kwiecień i rozwarcie 😂

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7270699 1]Zapraszam bidulko Ty na tym szpitalnym jedzeniu tyle czasu

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Dzisiaj dostanę obiad z domku od rodziców 😀 mam nadzieję, że przy nich nie urodze..

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość
O to, to. Po spaniu wlasnie. Musze rece opuscic w dol, zeby krew doplynela. A za chwile to samo. Mnie tez gin mowil, ze to normalne. Ale strasznie nieprzyjemne, nawet jak klikam teraz to trace czucie.

Ja tez wole na cebulke, dlatego bralam rozpinane nie jest jakis kosmicznie gruby, ale taki cieplejszy. Moze zostawie

A myślałam, że ja od tego leżenia i klikania w telefonie mam taki problem a to chyba normalne 😀😀

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 10:00   #2293
misja0181
Rozeznanie

Bry

Cytat:
Napisane przez mamaSmerfuni Pokaż wiadomość
Zapomnialam Wam napisac, ze pytalam wczoraj i gina i polozna o te wspomagacze przed porodem. Wszystko juz moge brac, liscie malin dwa razy dzkennie, w wiesiolka nie wierza, ale moge brac, nie zaszkodzi i polozna polecila mi do masazu, albo przynajmniej do smarowania masc nagietkowa, ponoc dziala cuda.

Milej niedzieli wszystkim, ja jade na dzialeczke

Też ostatnio pytałam ginki. Mówiła, że wiesiołka mogę już brać, liście malin trochę później, ale z takim uśmiechem mówiła, że to na jednych zadziała na innych nie i żeby sobie nie robić nadziei

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość

Byłam w toalecie no i wkładka w plamki a czop mi dalej odchodzi 😝 rodzice chcą dziś do mnie przyjechać a ja w stresie, że mogę przy nich rodzić. Nie chciałabym..
No ale mieć przyjadą. 😖💗

Nie stresuj się rodzicami nawet jak byś zaczęła rodzić to przecież nie będą z Tobą na porodówce pójdą sobie na miasto czy gdzieś i wrócą jak już będziesz po ciesz się, że wpadną bo pewnie coś dobrego przywiozą

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczęta!
MałaSylwia - przepiękny pokój!

U mnie wciąż nie ma kącika nawet - jeszcze łóżeczko niezamówione...
Eh. Poza tym raczej wszystko wyklikane, jeszcze brakuje skarpetek małych

To nawet chyba nie chodzi o zołzowatość z sypialnią - tylko o świadomość swoich potrzeb, takie w nich ugruntowanie. Nie będzie gościom dużo mniej wygodnie.

My raczej też nie udostępniamy naszej sypialni, chyba, że naprawdę nie da się inaczej (raz się zdarzyło), bo było tak dużo nocujących i potrzebna była taktowna konfiguracja ludzi śpiących ze sobą w jednym pomieszczeniu

Ja nie mam żadnego sweterka i nie planuję kupować.

Mnie czasem kłuje gdzieś w tamtych rejonach, jakby cewka albo ujście pochwy - dziwne i myślę, że to może być właśnie szyjka.

Wczoraj ogarnęliśmy kawał roboty w domu - walka o przestrzeń trwa.
Zrobiliśmy czystkę w piwnicy, w której spędziliśmy kilka godzin - wyszło z 6 dużych kartonowych pudeł.

W domu walczę z papierami (mam trochę takie domowe biuro) - ostatnio wyszło 8 segregatorów, wczoraj do wyjścia przygotowałam kolejne i to nie koniec. Mam mega determinację, żeby wreszcie te papierzyska solidnie przejrzeć - wyrzucić śmieci (np. po wczorajszym 1,5 godz. przeglądzie - 3 reklamówki śmieci), dobrze opisać to, co będzie przechowywane w piwnicy i dobrze zorganizowane to, co zostaje. Jeszcze sporo pracy przede mną.

Nie zrobiłam prasowania ciuszków, ale myślę, że jutro się tym zajmę. Mam już wolne komody.

Jeśli macie ochotę, to wrzućcie zdjęcia szuflad/szaf z ubrankami i akcesoriami - szukam inspiracji.
Oj i u mnie by się przydały takie porządki w piwnicy. Co do zdjęć poukładanych ubranek to milutek ostatnio wstawiała bardzo ładnie posegregowane w szufladach u mnie też będzie coś na ten styl. Póki co jeszcze organizuję miejsce na to wszystko.

Cytat:
Kurde nie wiem czy jechać na ip czy nie.. czuje że zaczynam wariować od tych mokrych wkładek

Jeśli miałoby Cię to uspokoić i masz w miarę "ludzkie" to IP to bym pojechała

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość

Ale mi rece dretwieja 😱 ratunku!!!

U mnie to samo :/ dzień w dzień jest gorzej :/ zaczynam się budzić w nocy z bólu we wtorek wizyta to o tym wspomnę, ale z tego co czytałam to nic się z tym nie robi, a po porodzie ma ustąpić. Tylko weź tu wytrzymaj do porodu jak rzeczy zaczynają lecieć z rąk wczoraj się podpisać na wniosku nie mogłam, tak nabazgrałam bez czucia :|

Cytat:

Bałwan jeden. Podaj adres to mu zaraz

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
U mnie właśnie też prawa strona. Dziecię mi leży akurat po tej stronie już od dawien dawna i jak coś mnie łapie to akurat po prawej. Rwa po prawej, zdrętwiała ręka tak samo.
Pocieszające jest to, że już niedługo

Wygoniłam moich chłopaków na zakupy, bo w lodówce pingwin. Przy okazji zażyczyłam sobie torcik tiramisu z biedronki
Piękne słoneczko dziś u nas mam nadzieję, że na dłużej już tu zagości i trochę zagrzeje powietrze, bo chłodu już mam dosyć. Biorę się za kolejne prasowanie (część 3) i przygotuję następną pralkę,. Może przed świętami skończę z tymi ciuszkami.
Miłej niedzieli
misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 10:09   #2294
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Doszłam do wniosku że nie jade 😛 ciągle mi lekarz, tż albo mama mówią że urodze przedecześnie i mi się już schiza włączyła 😡😂 do tego będę obserwować kopniaki. Jak mnie coś zaniepokoi to wtedy pojadę a teraz włączam luzzzz ☺

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 10:21   #2295
vikuniaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, chyba zle ocenilam siostre :P. Jest dla mnie kochana i wszystko jest ok, mawet nie myslala, zebysmy im dawali sypialnie.

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Nie czytalam Was, bo mam dwoe absorbujace dziewczynki w domu <3 i im smaze nalesniki . Doczytam pozniej!

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Milego dnia wszystkim! Nie rodzic tu beze mnie!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-09, 10:54   #2296
talusiax33
Zadomowienie

Dzień dobry 😙
Wczorajszy wieczór był dla mnie tragiczny.. znów złapał mnie taki ból głowy, myślałam że nie dam rady! Cała lewa część mnie bolała, przeciwbólowy nie pomógł, ja płakałam z bezsilności.. Odkryłam, że chyba zaczyna wychodzić mi ząb 8, na górze, bo cały ból idzie od dziąsła a mam nabrzmiałe i twarde. Dziś jest o niebo lepiej także chcemy jak najbardziej skorzystać z pięknej niedzieli ☉
Chce zrobić też muffinki z przepisu Kiwaczki bo jakoś nigdy nie mogę się za nie zabrać 😀 do jednych dodam czekoladę, do innych banana i jeszcze zrobię z truskawka - ciekawe jakie wyjdą.

Miłego dzionka wszystkim! 😍

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 11:09   #2297
fasolka124578
Rozeznanie

Hej dziewczynki
Dawno nie pisałam tutaj, na fb jakoś łatwej mi się ogarnąć
W środe byłam na usg i mały ma już 2700, co mnie troche zdziwiło, bo w poniedziałek miałam też jego pomiary w klinicę w której chce rodzic i tam mi ocenili na 2200. Chyba każde USG ma swój pomiar
Muszę jeszcze wybrać sie do endokrynolog, żeby zapytać o zażywanie Euthyroxu po porodzie. Ostatnio na wizycie już chcialam podpytać, ale nie powiedziała mi, bo stwierdziła że porozmawiamy sobie o tym na kolejnej. Kroi 140 zł za wizyte i pewnie dlatego tak chętnie chce się spotykać
Widzę w ogole dziewczyny, że gorąco tutaj na wątku i dzieje się . Zaglądam codziennie , żeby chociaż podczytać co u Was
fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 11:22   #2298
megan_86
Raczkowanie

Czesc dziewczyny!

Czytam Was na biezaco, ale jakos sie nie moge zebrac, zeby cos napisac Kibicuje Wam wszystkim i trzymam kciuki za pierwsze porody, bo wyglada na to, ze zaraz wor sie rozwiaze Zmotywalyscie mnie i tez juz spakowalam torby do szpitala, mimo ze termin na koniec maja.

Wrzucam zdjecia moich szuflad w komodzie Mam komode i pojemniki z Ikei i dostalam tyle ubranek i skarpetek po chrzesnicy, ze nawet mam oddzielna szuflade z przegrodkami na skarpetki

Wczoraj TZ skrecil tez lozeczko, bardzo jestem z niego zadowolona Porzadne, drewniane, bukowe, szuflada bardzo pojemna.
Jutro mam nadzieje odbierzemy nareszcie wozek (Bebetto Tito) - 7 tygodni na niego czekalismy i moze od razu kupimy materacyk. Planujemy taki grubszy, z lepszej pianki. Na SR polozna mowila, ze odradza wszystkie polaczenia, 2 w 1, 3 w 1 w materacykach (w sensie np pianka, lateks i kokos).

No i moja kochana siostra zrobila dla naszej Lenki takie same obrazeczki jak dla swojej corci Jak poprzesuwamy komode i lozeczko to zawiesimy je na scianie.

Dzis po poludniu jedziemy na kurs resuscytacji noworodka- to w ramach SR a jutro mamy sesje brzuszkowa.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szuflada.jpg (53,6 KB, 83 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szuflada2.jpg (59,9 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szuflada3.jpg (58,5 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lozko.jpg (58,3 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tancereczki.jpg (28,3 KB, 76 załadowań)
megan_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 11:25   #2299
decorail
Zakorzenienie

Podjęłam próbę spakowania torby - zmieściły się tylko moje rzeczy i ledwo ją dopięłam Idę szukać drugiej torby na dziecięce rzeczy... Żeby to wszystko zmieścić w jednej to bym musiała wziąć walizkę, w którą się na tygodniowe wakacje pakuję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-09, 11:34   #2300
Baambi
Zadomowienie

Bunny ja właśnie zabiorę ze sobą chyba babydream
no właśnie cieszy mnie że nie kąpią od razu, w sumie to nawet bym chciała żeby później niż 10/12 godzin.

Emilka ja już częściowo ( w sumie najgorsze) swoje papiury z pracy posegregowałam ;] a ja mam tego naprawdę spooooro bo są to prace plastyczne czy inne materiały do zajęć z dziećmi. I jeszcze ten sentyment do nich przeszkadza w skutecznym sortowaniu co potrzebne

Wody płodowe mogą sie chyba sączyć, nie muszą tak chlusnąć

Ja mam 2 sweterki rozpinane, jeden 56 i jeden 62

Mi też czasami drętwieją trochę dłonie ale bardziej dokucza mi obszar pod biustem, czasami wręcz czucie mi tam zanika drętwieje, piecze, a dzieje się tak po dłuższym siedzeniu.
Odpoczywam sobie jeszcze po wczoraj, ale zaraz się ruszam i zaczynam porządki
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 11:35   #2301
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Dzień dobry 😙
Wczorajszy wieczór był dla mnie tragiczny.. znów złapał mnie taki ból głowy, myślałam że nie dam rady! Cała lewa część mnie bolała, przeciwbólowy nie pomógł, ja płakałam z bezsilności.. Odkryłam, że chyba zaczyna wychodzić mi ząb 8, na górze, bo cały ból idzie od dziąsła a mam nabrzmiałe i twarde. Dziś jest o niebo lepiej także chcemy jak najbardziej skorzystać z pięknej niedzieli ☉
Chce zrobić też muffinki z przepisu Kiwaczki bo jakoś nigdy nie mogę się za nie zabrać 😀 do jednych dodam czekoladę, do innych banana i jeszcze zrobię z truskawka - ciekawe jakie wyjdą.

Miłego dzionka wszystkim! 😍

:tuli:

My wyjadamy resztki ptysi od teściowej i powoli zastanawiam się co by tu zrobić na święta.
Zostajemy we dwoje ( a raczej troje ) i chciałabym mimo tego, żeby było tak chociaż trochę świątecznie

Wczoraj uczyliśmy się zapinać i regulować fotelik na naszym tygrysku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 17819734_10210300519927149_758055554_o.jpg (119,6 KB, 73 załadowań)
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 11:35   #2302
megan_86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Mnie tam na ten moment cieszy fakt, że szyjka jest mocna, bo nie chcę urodzić przed ostatnim weekendem kwietnia... Tak bardzo się boję, że mój mąż nie zdąży dojechać. Ale starszą córkę przenosiłam o 3 dni, to mam nadzieję, że młodsza nie będzie chciała wyjść przed terminem, ehhh...
Mam podobna sytuacje Termin z OM wychodzi 26 maj, z USG 23 a moj TZ przylatuje dopiero 12 maja i zostaje ze mna do konca sierpnia. Jest co weekend, teraz jest od czwartku az do swiat, ale w maju ma jeszcze projekt w Szwajcarii. I moj najwiekszy koszmar, ze zaczne rodzic przed 12. Jestem w Wawie sama, w sensie moja rodzina 200 km stad, rodzina TZ w Austrii. Dlatego na tydzien przed przylotem TZ przyjedzie do mnie mama,zeby mi bylo razniej. Co prawda nie ma prawka, wiec na porodowke mnie nie zawiezie, ale w taksowce bedzie nam razem razniej Ale nie jestem pewna, czy chce ja miec przy porodzie.. I z tego powodu wykupuje tez polozna, pisalam juz kiedys o tym. Mam sie z nia spotkac za 2 tygodnie na podpisanie umowy.

I jeszcze komentarz do ustepowania miejsc, bo pamietam, ze o tym dyskutowalyscie. Ja mam dosyc pozytywne doswiadczenia. Dzis w kosciele byl tlum, ale mila Pani ustapila mi miejsca. W Rossmanie Pani poprosila do kasy, w Pepco tez mi sie to zdazylo, ze mnie wywolala z kolejki, to samo w Reserved. Nawet w aptece ostatnio bylo kilka osob, stanelam grzecznie w kolejce a Pani przede mna sie odwrocila, spojrzala na moj brzuch i przepuscila. W Medicover przed wizyta poszlam do toalety, przede mna kobitka w kolejce i tez mnie przepuscila No i z badaniem krwi tez mam pozytywne doswiadczenia w Medicover, juz dwa razy stawalam w dlugiej kolejce,zeby sie zarejestrowac do pobrania i mnie wywolywali z kolejki a potem odsylali do poloznej na pobranie bez kolejki. Tylko z komunikacja nie mam doswiadczenia, bo juz od kilku miesiecy nie jezdze metrem ani autobusem, tylko swoim autem
megan_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 11:41   #2303
Baambi
Zadomowienie

Megan ale ślicznie to wszystko wygląda pisz częściej do nas

Też powinnam się spakować:P ale nie mam jeszcze popranych wszystkich rzeczy, tzn koszul czy szlafroka

Dziewczyny a czy to układanie ubranek pionowo jest praktyczne? Bo mam wrażenie że przy wyjęciu paru sztuk reszta się może że tak powiem "położyć" w tej przegródce i zrobi się bałagan.
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 11:45   #2304
decorail
Zakorzenienie

Megan - pięknie masz w tych szufladach

Talusia - ósemki to złooo

Bambi - też mam to drętwienie pod biustem - nie lubię tego uczucia!

Ja zaraz spróbuję coś stworzyć w mojej komodzie

Ja ze złości posprzątałam toaletę i łazienkę gąbką Tż Co prawda i tak jest do wywalenia, ale jakoś mi to pomogło Zadzwonił przed chwilą przeprosić i zaprosił mnie wieczorem na kolację w ramach zadośćuczynienia - jestem jeszcze zła, ale do wieczora powinno mi minąć.
Stary 2017-04-09, 11:54   #2305
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Megan - pięknie masz w tych szufladach

Talusia - ósemki to złooo

Bambi - też mam to drętwienie pod biustem - nie lubię tego uczucia!

Ja zaraz spróbuję coś stworzyć w mojej komodzie

Ja ze złości posprzątałam toaletę i łazienkę gąbką Tż Co prawda i tak jest do wywalenia, ale jakoś mi to pomogło Zadzwonił przed chwilą przeprosić i zaprosił mnie wieczorem na kolację w ramach zadośćuczynienia - jestem jeszcze zła, ale do wieczora powinno mi minąć.
Jak postawi coś dobrego to można ewentualnie wybaczyć

A mi tato przywiózł gołąbki

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 11:59   #2306
decorail
Zakorzenienie

Camomiles - ewentualnie będę rozważać taką opcję

Swoją drogą wie chłop jak udobruchać kobietę w ciąży - JEDZENIEM.

Edytowane przez decorail
Czas edycji: 2017-04-09 o 12:06
Stary 2017-04-09, 12:00   #2307
talusiax33
Zadomowienie

Fasolka - O hej! ☺ pięknie synuś rośnie! Co do pomiarów też mi się wydaje, że co sprzęt to inaczej.. nigdy nie podadzą nam dokładnej wagi, to tylko tak orientacyjnie.

Megan - Ja też termin na koniec maja i na dniach mam zamiar spakować torby 😀 coby się nie martwić.
Jeju pięknie to wszystko wygląda 😍 malutka będzie mieć uroczyy pokoik!

Ja mam kilka sweterków na guziki bo wolę ubrać np na body z długim rękawkiem i ewentualnie móc szybko i łatwo ściągnąć ☺

Marta - Też pewnie będziemy ćwiczyć na misiu 😀 i jeszcze trzeba nauczyć się montować fotelik w samochodzie.

Mam wiadomość 😀 od 18 kwietnia w Lidlu będą dla dzieci body, dresiaki, bluzeczki z długim rękawem, getry ciążowe, biustonosze do karmienia

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-09, 12:09   #2308
decorail
Zakorzenienie

Talusia - ooo faktycznie! jeeeny - boję się iść do Lidla jeszcze nigdy nie byłam tak z samego rana, żeby udało mi się coś kupić
Stary 2017-04-09, 12:17   #2309
Melka88
Zakorzenienie

Megan, jaki porządek w komodzie ja nie mam takich organizerów, więc układam jeden na drugim. Może jeszcze uda się dokupić.

Decorail, znam te emocje, ale bardzo ładnie z jego strony, że przeprosił i zaprosił na jedzonko niewielu mężczyzn na to stać

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Stary 2017-04-09, 12:46   #2310
bunnybe
Zadomowienie

Ale wpadliśmy w porządkowy szał z mężem od rana odgraciliśmy pokój dziecięcy, pochowalismy zimowe kurtki, czapki i szaliki do pojemnika pod łóżkiem, poprałam ręczniki a teraz puściłam pierwszą pralkę z białymi ciuszkami, zrobiła się pogoda więc liczę że szybko poschną

Megan super obrazki i super porzadek w komodzie, ja nie mam organizerów i zastanawiam sie jeszcze czy ukladac poziomo czy pionowo

Bambi nam na sr mowili ze mozna w planie porodu w uwagach umiescic informacje ze prosimy by nie kapac dziecka w pierwszej dobie zycia

a wlasnie Dziewczyny piszecie plan porodu? Ja mam dzis zamiar wieczorem napisac swoj na podstawie tego formularza ktory dostalismy w sr, maz umowil sie z kolega na piwko bo w tygodniu nie ma kiedy wiec bede miala czas zeby nad tym przysiąść, moze tez spakuje torbe do szpitala mimo ze brakuje mi jeszcze stanika do karmienia i miniatur kosmetykow, no i jeszcze woda i jakies przekaski ale to moze kupie dzis

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości