|
|
#2281 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy majowe cz. VI
Melka mi tez dretwieja strasznie rece, najgorzej rano i najgorzej prawa, w ogóle prawa dlon i prawa stope mam bardziej spuchniete ale moja ginka twierdzi ze to "normalne" na tym etapie
![]() Co do grubasnych rzeczy dla maluchow to ja traktuje je po macoszemu bo wole jednak ubieranie warstwowe tak by zawsze mozna bylo cos zdjac, u siebie mam podobnie nie znosze grubych swetrzysk, ale niczego nie wyrzucam ani nie sprzedaje, a nuz sie cos przyda Kiwaczka jak masz sie stresować to jedz na ip, ja tylko dodam ze przy infekcji mialam tez zwiekszona ilosc wydzieliny wiec to moze byc to
|
#2282 |
|
Wtajemniczenie
ski
|
Decorail, to mnie się dzisisj tsk pierwszy raz zdarzyło. Ale one były faktycznie przesiusiane 😶 a odkąd nie śpię to już 4 wkladke mam. Mąż mówi że to na pewno dziecko i że mam nie panikować skoro skurczy brak.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tez czasem kłuje w szyjce albo cewce np. kilkanascie razy danego dnia, czasem kilka, albo wcale. I szyja trzyma. To juz chyba nasze duze bobasy uciskaja.
U mnie wczoraj tez dosc mocno mokro bylo. Ale to wydzielina. Z tym, ze mnie cos świerzbialo lekko, wiec natamycyna poszla w ruch 😏 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
Edytowane przez Melka88 Czas edycji: 2017-04-09 o 10:12 |
|
|
|
#2284 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pójdzie do pracy to przemyśli co nieco Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2285 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zapraszam bidulko Ty na tym szpitalnym jedzeniu tyle czasu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przejmuj sie. Przejdzie mu i bedzie mu glupio ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
|
#2287 |
|
Zadomowienie
|
Decorail a to zbój łachmyto z tego Twojego meza
nie smutaj
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez wole na cebulke, dlatego bralam rozpinane nie jest jakis kosmicznie gruby, ale taki cieplejszy. Moze zostawieWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
|
#2289 |
|
Zadomowienie
|
Melka mi sie zdarza coraz czesciej ze cos mi leci z rak, tak jakbym miala je caly czas zgrabiałe
kolana tez mnie bola jak siedze za dlugo w jednej pozycji, podziwiam kobiety których ostatnie miesiace ciazy przypadaja na upały, ja bym chyba oszalała
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane za pomocą mTalk
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Olewam już Tż - przyjdzie czas na nauczkę
Kiwaczka - mnie to aż tak nie martwi, bo miałam tak wcześniej, a byłam ostatnio u gina i wszystko było ok - ale jak Ty się martwisz to sprawdź to |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2292 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- [1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7270699 1]Zapraszam bidulko Ty na tym szpitalnym jedzeniu tyle czasu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Dzisiaj dostanę obiad z domku od rodziców 😀 mam nadzieję, że przy nich nie urodze.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
||||
|
|
|
#2293 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Bry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nawet jak byś zaczęła rodzić to przecież nie będą z Tobą na porodówce pójdą sobie na miasto czy gdzieś i wrócą jak już będziesz po ciesz się, że wpadną bo pewnie coś dobrego przywiozą ![]() Cytat:
u mnie też będzie coś na ten styl. Póki co jeszcze organizuję miejsce na to wszystko. Cytat:
Cytat:
we wtorek wizyta to o tym wspomnę, ale z tego co czytałam to nic się z tym nie robi, a po porodzie ma ustąpić. Tylko weź tu wytrzymaj do porodu jak rzeczy zaczynają lecieć z rąk wczoraj się podpisać na wniosku nie mogłam, tak nabazgrałam bez czucia :|Cytat:
![]() Cytat:
Pocieszające jest to, że już niedługo ![]() Wygoniłam moich chłopaków na zakupy, bo w lodówce pingwin. Przy okazji zażyczyłam sobie torcik tiramisu z biedronki ![]() Piękne słoneczko dziś u nas mam nadzieję, że na dłużej już tu zagości i trochę zagrzeje powietrze, bo chłodu już mam dosyć. Biorę się za kolejne prasowanie (część 3) i przygotuję następną pralkę,. Może przed świętami skończę z tymi ciuszkami. Miłej niedzieli
|
|||||||
|
|
|
#2294 |
|
Wtajemniczenie
ski
|
Doszłam do wniosku że nie jade 😛 ciągle mi lekarz, tż albo mama mówią że urodze przedecześnie i mi się już schiza włączyła 😡😂 do tego będę obserwować kopniaki. Jak mnie coś zaniepokoi to wtedy pojadę a teraz włączam luzzzz ☺
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, chyba zle ocenilam siostre :P. Jest dla mnie kochana i wszystko jest ok, mawet nie myslala, zebysmy im dawali sypialnie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Nie czytalam Was, bo mam dwoe absorbujace dziewczynki w domu <3 i im smaze nalesniki . Doczytam pozniej!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Milego dnia wszystkim! Nie rodzic tu beze mnie! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2296 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry 😙
Wczorajszy wieczór był dla mnie tragiczny.. znów złapał mnie taki ból głowy, myślałam że nie dam rady! Cała lewa część mnie bolała, przeciwbólowy nie pomógł, ja płakałam z bezsilności.. Odkryłam, że chyba zaczyna wychodzić mi ząb 8, na górze, bo cały ból idzie od dziąsła a mam nabrzmiałe i twarde. Dziś jest o niebo lepiej także chcemy jak najbardziej skorzystać z pięknej niedzieli ☉ Chce zrobić też muffinki z przepisu Kiwaczki bo jakoś nigdy nie mogę się za nie zabrać 😀 do jednych dodam czekoladę, do innych banana i jeszcze zrobię z truskawka - ciekawe jakie wyjdą. Miłego dzionka wszystkim! 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2297 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
![]() Dawno nie pisałam tutaj, na fb jakoś łatwej mi się ogarnąć ![]() W środe byłam na usg i mały ma już 2700, co mnie troche zdziwiło, bo w poniedziałek miałam też jego pomiary w klinicę w której chce rodzic i tam mi ocenili na 2200. Chyba każde USG ma swój pomiar ![]() Muszę jeszcze wybrać sie do endokrynolog, żeby zapytać o zażywanie Euthyroxu po porodzie. Ostatnio na wizycie już chcialam podpytać, ale nie powiedziała mi, bo stwierdziła że porozmawiamy sobie o tym na kolejnej. Kroi 140 zł za wizyte i pewnie dlatego tak chętnie chce się spotykać ![]() Widzę w ogole dziewczyny, że gorąco tutaj na wątku i dzieje się . Zaglądam codziennie , żeby chociaż podczytać co u Was
|
|
|
|
#2298 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!
Czytam Was na biezaco, ale jakos sie nie moge zebrac, zeby cos napisac Kibicuje Wam wszystkim i trzymam kciuki za pierwsze porody, bo wyglada na to, ze zaraz wor sie rozwiaze Zmotywalyscie mnie i tez juz spakowalam torby do szpitala, mimo ze termin na koniec maja.Wrzucam zdjecia moich szuflad w komodzie Mam komode i pojemniki z Ikei i dostalam tyle ubranek i skarpetek po chrzesnicy, ze nawet mam oddzielna szuflade z przegrodkami na skarpetki ![]() Wczoraj TZ skrecil tez lozeczko, bardzo jestem z niego zadowolona Porzadne, drewniane, bukowe, szuflada bardzo pojemna.Jutro mam nadzieje odbierzemy nareszcie wozek (Bebetto Tito) - 7 tygodni na niego czekalismy i moze od razu kupimy materacyk. Planujemy taki grubszy, z lepszej pianki. Na SR polozna mowila, ze odradza wszystkie polaczenia, 2 w 1, 3 w 1 w materacykach (w sensie np pianka, lateks i kokos). No i moja kochana siostra zrobila dla naszej Lenki takie same obrazeczki jak dla swojej corci Jak poprzesuwamy komode i lozeczko to zawiesimy je na scianie.Dzis po poludniu jedziemy na kurs resuscytacji noworodka- to w ramach SR a jutro mamy sesje brzuszkowa. |
|
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
Podjęłam próbę spakowania torby - zmieściły się tylko moje rzeczy i ledwo ją dopięłam
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2300 |
|
Zadomowienie
|
Bunny ja właśnie zabiorę ze sobą chyba babydream
no właśnie cieszy mnie że nie kąpią od razu, w sumie to nawet bym chciała żeby później niż 10/12 godzin. Emilka ja już częściowo ( w sumie najgorsze) swoje papiury z pracy posegregowałam ;] a ja mam tego naprawdę spooooro bo są to prace plastyczne czy inne materiały do zajęć z dziećmi. I jeszcze ten sentyment do nich przeszkadza w skutecznym sortowaniu co potrzebne ![]() Wody płodowe mogą sie chyba sączyć, nie muszą tak chlusnąć Ja mam 2 sweterki rozpinane, jeden 56 i jeden 62 ![]() Mi też czasami drętwieją trochę dłonie ale bardziej dokucza mi obszar pod biustem, czasami wręcz czucie mi tam zanika drętwieje, piecze, a dzieje się tak po dłuższym siedzeniu.Odpoczywam sobie jeszcze po wczoraj, ale zaraz się ruszam i zaczynam porządki
|
|
|
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My wyjadamy resztki ptysi od teściowej i powoli zastanawiam się co by tu zrobić na święta. Zostajemy we dwoje ( a raczej troje ) i chciałabym mimo tego, żeby było tak chociaż trochę świątecznie ![]() Wczoraj uczyliśmy się zapinać i regulować fotelik na naszym tygrysku
|
|
|
|
|
#2302 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Termin z OM wychodzi 26 maj, z USG 23 a moj TZ przylatuje dopiero 12 maja i zostaje ze mna do konca sierpnia. Jest co weekend, teraz jest od czwartku az do swiat, ale w maju ma jeszcze projekt w Szwajcarii. I moj najwiekszy koszmar, ze zaczne rodzic przed 12. Jestem w Wawie sama, w sensie moja rodzina 200 km stad, rodzina TZ w Austrii. Dlatego na tydzien przed przylotem TZ przyjedzie do mnie mama,zeby mi bylo razniej. Co prawda nie ma prawka, wiec na porodowke mnie nie zawiezie, ale w taksowce bedzie nam razem razniej Ale nie jestem pewna, czy chce ja miec przy porodzie.. I z tego powodu wykupuje tez polozna, pisalam juz kiedys o tym. Mam sie z nia spotkac za 2 tygodnie na podpisanie umowy.I jeszcze komentarz do ustepowania miejsc, bo pamietam, ze o tym dyskutowalyscie. Ja mam dosyc pozytywne doswiadczenia. Dzis w kosciele byl tlum, ale mila Pani ustapila mi miejsca. W Rossmanie Pani poprosila do kasy, w Pepco tez mi sie to zdazylo, ze mnie wywolala z kolejki, to samo w Reserved. Nawet w aptece ostatnio bylo kilka osob, stanelam grzecznie w kolejce a Pani przede mna sie odwrocila, spojrzala na moj brzuch i przepuscila. W Medicover przed wizyta poszlam do toalety, przede mna kobitka w kolejce i tez mnie przepuscila No i z badaniem krwi tez mam pozytywne doswiadczenia w Medicover, juz dwa razy stawalam w dlugiej kolejce,zeby sie zarejestrowac do pobrania i mnie wywolywali z kolejki a potem odsylali do poloznej na pobranie bez kolejki. Tylko z komunikacja nie mam doswiadczenia, bo juz od kilku miesiecy nie jezdze metrem ani autobusem, tylko swoim autem
|
|
|
|
|
#2303 |
|
Zadomowienie
|
Megan ale ślicznie to wszystko wygląda
![]() Też powinnam się spakować:P ale nie mam jeszcze popranych wszystkich rzeczy, tzn koszul czy szlafroka Dziewczyny a czy to układanie ubranek pionowo jest praktyczne? Bo mam wrażenie że przy wyjęciu paru sztuk reszta się może że tak powiem "położyć" w tej przegródce i zrobi się bałagan. |
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
Megan - pięknie masz w tych szufladach
![]() Talusia - ósemki to złooo ![]() Bambi - też mam to drętwienie pod biustem - nie lubię tego uczucia! Ja zaraz spróbuję coś stworzyć w mojej komodzie ![]() Ja ze złości posprzątałam toaletę i łazienkę gąbką Tż Co prawda i tak jest do wywalenia, ale jakoś mi to pomogło Zadzwonił przed chwilą przeprosić i zaprosił mnie wieczorem na kolację w ramach zadośćuczynienia - jestem jeszcze zła, ale do wieczora powinno mi minąć.
|
|
|
|
#2305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mi tato przywiózł gołąbki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
Camomiles - ewentualnie będę rozważać taką opcję
![]() Swoją drogą wie chłop jak udobruchać kobietę w ciąży - JEDZENIEM. Edytowane przez decorail Czas edycji: 2017-04-09 o 13:06 |
|
|
|
#2307 |
|
Zadomowienie
|
Fasolka - O hej! ☺ pięknie synuś rośnie! Co do pomiarów też mi się wydaje, że co sprzęt to inaczej.. nigdy nie podadzą nam dokładnej wagi, to tylko tak orientacyjnie.
Megan - Ja też termin na koniec maja i na dniach mam zamiar spakować torby 😀 coby się nie martwić. Jeju pięknie to wszystko wygląda 😍 malutka będzie mieć uroczyy pokoik! Ja mam kilka sweterków na guziki bo wolę ubrać np na body z długim rękawkiem i ewentualnie móc szybko i łatwo ściągnąć ☺ Marta - Też pewnie będziemy ćwiczyć na misiu 😀 i jeszcze trzeba nauczyć się montować fotelik w samochodzie. Mam wiadomość 😀 od 18 kwietnia w Lidlu będą dla dzieci body, dresiaki, bluzeczki z długim rękawem, getry ciążowe, biustonosze do karmienia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
Talusia - ooo faktycznie! jeeeny - boję się iść do Lidla
jeszcze nigdy nie byłam tak z samego rana, żeby udało mi się coś kupić
|
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
Megan, jaki porządek w komodzie
Decorail, znam te emocje, ale bardzo ładnie z jego strony, że przeprosił i zaprosił na jedzonko niewielu mężczyzn na to stać
|
|
|
|
#2310 |
|
Zadomowienie
|
Ale wpadliśmy w porządkowy szał z mężem od rana
![]() Megan super obrazki i super porzadek w komodzie, ja nie mam organizerów i zastanawiam sie jeszcze czy ukladac poziomo czy pionowo ![]() Bambi nam na sr mowili ze mozna w planie porodu w uwagach umiescic informacje ze prosimy by nie kapac dziecka w pierwszej dobie zycia a wlasnie Dziewczyny piszecie plan porodu? Ja mam dzis zamiar wieczorem napisac swoj na podstawie tego formularza ktory dostalismy w sr, maz umowil sie z kolega na piwko bo w tygodniu nie ma kiedy wiec bede miala czas zeby nad tym przysiąść, moze tez spakuje torbe do szpitala mimo ze brakuje mi jeszcze stanika do karmienia i miniatur kosmetykow, no i jeszcze woda i jakies przekaski ale to moze kupie dzis
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.

pójdzie do pracy to przemyśli co nieco

to moje marzenie. Zjeść jajecznice.. Jak wrócę to będę jeść codziennie 
bidulko Ty na tym szpitalnym jedzeniu tyle czasu
nie smutaj 

nie jest jakis kosmicznie gruby, ale taki cieplejszy. Moze zostawie

drętwieje, piecze, a dzieje się tak po dłuższym siedzeniu.