|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.VII PORODÓWKA
Kacperowa to niesamowite że to już dwa miesiące....
Arleta ja dzisiaj mojego ledwo czuje więc się cieszyłam z tego ktg. A na usg nornalnie ruszał się cały czas. A ja nadal ledwo czuje. Widocznie te ruchy delikatnkejsze dzisiaj. Może zbierają siłę na wielkie wyjście 😀😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2282 |
|
Konto usunięte
|
A i u nas co chwila deszcz lub burza. Nie da się nawet spacerować w tym tygodniu. A moja Ala ma po tacie - on też woli ciszę i brak ludzi wokół. Nie lubi harmidru.
|
|
|
|
|
#2283 |
|
Zadomowienie
|
Leze pod ktg. I nic
Mała się rusza, wszystko ok, ale zero skurczy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2284 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko śpi już 3 godzinę, jak na złość dzisiaj bo na 17 mieliśmy być na urodzinach mojej babci. A zanim się obudzi, zanim karmienie, przebieranie i dojazd 30 minut to się impreza skończy 😐
Jak chcę żeby tyle spała w normalny dzień to nie, akurat dzisiaj jak rodzice mają jakieś plany... Wrednota mała mi rośnie 😀 Jeszcze szlag mnie trafil bo odciagnęłam mleko, i szłam z butelką do lodówki, nie zakręcona. Zobaczylam papierek na szafce i chciałam wyrzucić i ☠☠☠.... całe mleko się wylalo na podłogę bo butelka wyslizgnela się z rąk 😭😭😭 Ja nie wiem co mnie podkusilo. Tyle lat mi żadne papierki na szafkach nie przeszkadzaly to dzisiaj zachciało mi się porządków 😠 To był znak żeby więcej nie sprzątać 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Vela ale musiało być szkoda 😢😢 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
Vela ja jakbym moje złote 50ml wylała chyba bym się pochlastala bo ciężko w ciągu dnia znaleźć czas odciągnąć a jak już znajdę to idzie tyle co nic.. nasz tez dziś sporo pospal bo chłodniej jest i tez myślałam ze wstanie ładnie nakarmię i pojedziemy na foodtrucki a on przez godz ciągnął jakby mu się nie chciało całował sobie cycusia a jak oderwałam to ryk i piąstki do buzi jeden drugi cyc i nic wiec spakowaliśmy go płaczącego do auta trudno i mam 90ml swojego mleka w butli jak coś mam nadzieje jednak ze pospi trochę w wózku i dam mu pozniej to mleko eh wyjście z noworodkiem to jest wyczyn a znajomi od godz nas męczą gdzie jesteśmy itp No cóż ciężko im to teraz będzie zrozumieć w szczególności ze dzieci nie maja
![]() Oj biedne nasze lipcoweczki współczuje wam na tej ostatniej prostej i niewiadomej życzę żeby zaczęło się z nienacka ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2287 |
|
Zadomowienie
|
Rozwarcie na opuszek, szyjka długa 2,5-3 cm. Szpital - wtorek godz. 10.00 i na samym wstępie balonik
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2288 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7511944 1]A i u nas co chwila deszcz lub burza. Nie da się nawet spacerować w tym tygodniu. A moja Ala ma po tacie - on też woli ciszę i brak ludzi wokół. Nie lubi harmidru.[/QUOTE] U nas to samo niestety :/ niby piękne słońce a mocny wiatr i deszcz co chwile :/ Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#2289 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no i to karmienie trwa parę minut a nie pół godziny - jak to było z Karolinką.Cytat:
![]() A ż z mlekiem Cię rozumiem, ja parę dni temu ledwo ledwo uciągnęłam 40ml w dniach kiedy miałam kryzys i postawiłam na ławie, po chwili machnelam łokciem i wylalam całą butelkę. Klęłam i płakałam ż 10 minut. Cytat:
|
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też wczoraj byl dzień ciapania farbami. Wykorzystałam to ze Konradek spał caluśki dzień po szczepieniu i nadrobilam czas z corcią. Całe popołudnie po żłobku chciałam się z nią bawić tylko ze...ona nie chciała
albo już zapomniała jak to się bawi z mama po tylu miesiącach przerwy, albo przyzwyczajona do żłobka woli młodsze towarzystwo. Trochę przykro mi było
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Syn mi dopiero padł po całym dniu niespania. Kimnął się tylko kilka razy dosłownie 5 min. Ciekawe ile teraz pośpi
![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
My zrobiliśmy małemu dzień dziecka od 18 do 22 najpierw food trucki a później ogródki piwne
trochę patologicznie No ale i zjadł z tej butli mojego 140 ml czyli nic z tych moich cycow nie pojadł tylko ciumkal eh ale zjadł tyle pewnie z pazerności potem ulał .. karmiłam go w wózku niw wyciągałam bo mega wiało i teraz śpi od 2 h .. i muszę odciągnąć bo cyce już nabrzmiałe No i na jutrzejszy spacer muszę coś mieć bo zostało chyba 60 .. ja tak na spacery wole dac moje z butli bo nie wiem jakbym miała karmić z cyca na tych ogródkach naprzyklad i jeszcze jak tak wiało :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2293 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ehhhh... Niby obiecalismy sobie w tym roku ze we wrzesniu polskie morze... Szkoda troche... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
Mlody ciagle by spal ale Ona Mu nie daje bo kiza, rmtrzyma za raczke, wszystko Mu opowiada... Ja sie rozplywam jak to widze... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nauczke zeby nie przechwalac😛 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi się wydaje że ten wtorek to za wcześnie jeszcze na szpital. Eh eh. Dzisiaj chyba wszystkie metody poszły w ruch. Było słodkie, pikantne, schody, spacer i jeszcze przytulanki przed nami. Nie wiem czy na poród pomoże ale mały tak się rozszalal że aż kilka razy podskoczulam z bólu jak w pęcherz dostałam. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2296 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
I w nocy też butla. 15 minut i śpimy dalej. Sen dla mnie zbyt cenny by siedzieć przy kp po 40 minut 😉 To widzę że nie tylko ja mam takie przygody z marnowaniem mleka. Trochę to pocieszające 😉 Całe szczęście siadlam i odciagnęłam za 10 minut kolejne 60 ml. Gdyby nie to to lecialyby chyba talerze ze złości... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet teraz jak jesteśmy sami w domu to też lubię na leżąco karmić, odpoczywam przy okazji i plecy nie bolą
|
|
|
#2300 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gorzej by było np w tym tygodniu bo strasznie wieje. Cytat:
||
|
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
Mój po tej butli z moim spał 4 h ale zjadł sporo a potem w nocy z cyca się najadal na pół h .. nie wiem jak się nazywam
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wczoraj był u nas mój brat. Położyłam Matyldę o 21 z myślą że tradycyjnie prześpi ciągiem 6-7 h i zamiast położyć się z nią to siedziałam z nimi. Wojtek wyszedł kolo 23, ja trochę ogarniałam mieszkanie i dziecko mi się obudziło radosne i wyspane. Wojowała do 3 prawie. Ja bez snu 21h byłam. Makabra, oczy to sobie taśmą chciałam podklejać. O dziwo teraz jakoś się wyspałam ale wyglądam jak po ostrej libacji Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
Lodówka nam padła mam mleka do wyrzucenia idę płakać
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2304 |
|
Zadomowienie
|
Hej, dziewczyny!
Pola jest juz na świecie 02.07.2017, 6:45, sn, 3450 g, 54 cm 😉 wszystko u nas w porzadku. Odezwę się później, jak odespie 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
No ja właśnie cycolenie znowu eh ..
Arletaa urodziła ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2306 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
|
#2307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2308 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Super! Gratuluję 😘😘😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z niecierpliwością czekam na opis
|
|
|
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane one już śmierdziało dziwnie i smakowało jak kiszka bo to już było starsze mleko odratowałam tylko dzisiejsze z nocy
mały tak grymasi co pół h chce pic jestem padnięta Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.

byłoby to spore ułatwienie dla nas w nocy i spacerach ha tez się boje ze mi cyce przewieje na dworze jak karmić będę ... 
no i to karmienie trwa parę minut a nie pół godziny - jak to było z Karolinką.
albo już zapomniała jak to się bawi z mama po tylu miesiącach przerwy, albo przyzwyczajona do żłobka woli młodsze towarzystwo. Trochę przykro mi było

trochę patologicznie No ale
i zjadł z tej butli mojego 140 ml czyli nic z tych moich cycow nie pojadł tylko ciumkal eh ale zjadł tyle pewnie z pazerności potem ulał .. karmiłam go w wózku niw wyciągałam bo mega wiało i teraz śpi od 2 h .. i muszę odciągnąć bo cyce już nabrzmiałe No i na jutrzejszy spacer muszę coś mieć bo zostało chyba 60 .. ja tak na spacery wole dac moje z butli bo nie wiem jakbym miała karmić z cyca na tych ogródkach naprzyklad i jeszcze jak tak wiało :/

04.10.2014