Panny Młode 2019 cz. 2 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-08, 10:09   #2281
mila1122
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2019 cz. 2

Cytat:
Napisane przez zuykot Pokaż wiadomość
Hejo wszystkim 😊 ⚘⚘
My robimy w parafii mojego Tż, bo ja jestem z daleka a i tak cała rodzina jest z lubelskiego (moja i jego). Jeżeli jest to Twoja parafia od małego i jesteś do niej przywiązana to ja bym na Twoim miejscu tam robiła. No chyba, że jest to dość spory problem logistyczny.. 🤔A co do zdania rodziców - przestałam się tym przejmować od kiedy ustalaliśmy listę gości (choć w sumie temat jeszcze jest otwarty &#128514 i mój tato zaczął wyszukiwać rodzinę, o której nawet nie miałam pojęcia, że istnieje do tej pory 😉

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
No wlasnie nie jestem do niej przywiazana. Byłam tam tylko kilka razy, bo rodzice przeprowadzili sie jak poszłam na studia, wiec w ogole nie jestem przywiazana. Odleglosc miedzy sala a kosciolem to 30km, wiec jakby zrobic gdzies blizej to byłoby latwiej pewnie dla ludzi też. Przejechac 5 km a 30km to jest jednak roznica.
mila1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 10:18   #2282
mariamarysienka
Zakorzenienie

My weźmiemy ślub w parafii Tż, bo jest tylko 3 km od sali, a z mojego kościoła jest ponad 20 i jest dość skomplikowana droga. Szkoda mi tylko organisty, bo u nas jest rewelacyjny, a u Tż beznadziejny i jeszcze zdziera kasę jak nienormalny

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 10:40   #2283
Emilcia96
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rybcia34 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
A mi się sny ślubne nie śnia może dlatego że teraz ciąża bardziej zyje.
W ten weekend jedziemy patrzeć na salę

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Zjadłabym wszystkie!

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Matko kochana! Ty się tak nie stresuj, wszystko będzie...nie tak jak zaplanowałaś bo tak od a do zet się nie da! Ale uwierz mi będzie najpiękniej, lepiej niż sobie wyśniłaś bo będziesz to przeżywać z mężem !

Jak wrócę z kolokwium to dzwonię potwierdzić sale, do dwóch fotografów dzwoniłam ale chyba wybiorę takiego za 1400zl co prawda nie ma w ofercie albumu ani fotoksiazki, ale to możemy sami zrobic. Drugi ma ale 1700 kosztuje. A zdjęcia tak samo ładne .
A z Dj gadamy dziś mamy już zalatwione- zagrają nasi kumple cieszy mnie to bardzo!

Cytat:
Napisane przez mila1122 Pokaż wiadomość
No nam ksiadz tez powiedzial ze rok przed, ale że mam dosc chodliwy miesiac (lipiec) to troche sie obawiam. Nie mam pojecia na która godzine waham się pomiedzy 15 a 16, ale chyba 15 lepiej bo zanim sie dojdzie do miejsca to wesele zacznie sie pewnie ok 18.

Bierzecie ślub w parafii tam gdzie są Wasi rodzice? Moi rodzice 5 lat temu się przeprowadzili i teraz chodzą do innego koscioła niż ten gdzie ja sie wychowywałam i z tym obecnym nie jestem specjalnie zwiazana i zastanawialam sie czy nie zrobic gdzies blizej budynku weselnego. Chociaz juz widze reakcje mamy na te wiadomosc...
Moi rodzice brali ślub na Mazurach, potem przeniesli się do małopolski i tu już zostali, więc ciężko żebym miała 650km od domu ;D

40/2017
8/2018

12.12.2015 M
17.12.2017
02.05.2019
Emilcia96 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 10:56   #2284
mila1122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilcia96 Pokaż wiadomość
Jak wrócę z kolokwium to dzwonię potwierdzić sale, do dwóch fotografów dzwoniłam ale chyba wybiorę takiego za 1400zl co prawda nie ma w ofercie albumu ani fotoksiazki, ale to możemy sami zrobic. Drugi ma ale 1700 kosztuje. A zdjęcia tak samo ładne .
A z Dj gadamy dziś mamy już zalatwione- zagrają nasi kumple cieszy mnie to bardzo!

Moi rodzice brali ślub na Mazurach, potem przeniesli się do małopolski i tu już zostali, więc ciężko żebym miała 650km od domu ;D

Boze dziewczyny gdzie Wy znajdujecie fotografow/kamerzystow za 1500zł, ja szukam i najtaniej to 2-3 tysiace za jedna usluge...;/

Bardziej zalezy mi na ladnych zdjeciach, z filmow to moglabym miec tylko jeden krotki film/teledysk, bo wiem ze i tak nie bede ogladac 60mn filmow za czesto:P
Stary 2018-01-08, 11:00   #2285
zuykot
Rozeznanie

Cytat:
Boze dziewczyny gdzie Wy znajdujecie fotografow/kamerzystow za 1500zł, ja szukam i najtaniej to 2-3 tysiace za jedna usluge...;/

Bardziej zalezy mi na ladnych zdjeciach, z filmow to moglabym miec tylko jeden krotki film/teledysk, bo wiem ze i tak nie bede ogladac 60mn filmow za czesto:P
Ja mam to samo. Ci fotografowie, którzy mnie interesują po 3-4tys. + trzeba doliczyć kamerzystę?! Ale wolę dać więcej i być w pełni zadowolona z efektów 👌

...przypadkowe zdarzenia są bliznami losu. Nic jednak nie dzieje się przypadkowo, Danielu. Jesteśmy marionetkami naszej nieświadomości.
Carlos Ruiz Zafón – Cień wiatru
M.
zuykot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 11:06   #2286
PixieDust
Zadomowienie

Cytat:
No nam ksiadz tez powiedzial ze rok przed, ale że mam dosc chodliwy miesiac (lipiec) to troche sie obawiam. Nie mam pojecia na która godzine waham się pomiedzy 15 a 16, ale chyba 15 lepiej bo zanim sie dojdzie do miejsca to wesele zacznie sie pewnie ok 18.

Bierzecie ślub w parafii tam gdzie są Wasi rodzice? Moi rodzice 5 lat temu się przeprowadzili i teraz chodzą do innego koscioła niż ten gdzie ja sie wychowywałam i z tym obecnym nie jestem specjalnie zwiazana i zastanawialam sie czy nie zrobic gdzies blizej budynku weselnego. Chociaz juz widze reakcje mamy na te wiadomosc...
My nie bierzemy ani w mojej parafii, ani w Tż tylko w parafii na wsi, skąd pochodzi mój tato. Proboszczem jest tam mój znajomy ksiądz, który uczył mnie przez kilka lat i z którym mam kontakt do dzisiaj. No i na plus, bo okazało się, że stamtąd mamy jeszcze bliżej do sali )

All you need is faith, trust and a little pixie dust

34/2018

W tym roku przebiegłam : 108,6 km
PixieDust jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 11:16   #2287
mila1122
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam to samo. Ci fotografowie, którzy mnie interesują po 3-4tys. + trzeba doliczyć kamerzystę?! Ale wolę dać więcej i być w pełni zadowolona z efektów 👌

No tak, ale wiesz dla mnie jest ważne czy zapłacę 4-5 tys za wszystko czy 8tysiecy Nie chcialabym szaleć z cena, bo wesele i tak widze ze jest bardzo drogie, a 3 tysiace to dosc sporo jakby się zastanowić.

Dla mnie najważniejsze sa zdjecia, z filmu moglabym praktycznie zrezygnowac -moze jakis kilkuminutowy teledysk ( ale boje sie ze pozniej bede zalowac).

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-01-08, 11:21   #2288
zuykot
Rozeznanie

Cytat:
No tak, ale wiesz dla mnie jest ważne czy zapłacę 4-5 tys za wszystko czy 8tysiecy Nie chcialabym szaleć z cena, bo wesele i tak widze ze jest bardzo drogie, a 3 tysiace to dosc sporo jakby się zastanowić.

Dla mnie najważniejsze sa zdjecia, z filmu moglabym praktycznie zrezygnowac -moze jakis kilkuminutowy teledysk ( ale boje sie ze pozniej bede zalowac).
Chyba prawie każdy liczy pieniądze. To nie podlega kwestii.. Napisałam tylko, że te zdjęcia, które mi się podobają chodzą w takich cenach u mnie. Dla mnie fotograf też jest najważniejszy i wole wydać na niego niż np zatrudniać dekoratora sali. Poza tym sporo rzeczy chcemy robić sami 😊 a na fotografa miałam odłożone pieniążki zanim Tż się oświadczył, więc... 😂

...przypadkowe zdarzenia są bliznami losu. Nic jednak nie dzieje się przypadkowo, Danielu. Jesteśmy marionetkami naszej nieświadomości.
M.
Stary 2018-01-08, 11:27   #2289
mila1122
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba prawie każdy liczy pieniądze. To nie podlega kwestii.. Napisałam tylko, że te zdjęcia, które mi się podobają chodzą w takich cenach u mnie. Dla mnie fotograf też jest najważniejszy i wole wydać na niego niż np zatrudniać dekoratora sali. Poza tym sporo rzeczy chcemy robić sami 😊 a na fotografa miałam odłożone pieniążki zanim Tż się oświadczył, więc... 😂

A no to pewnie, moze moglabys mi na priv wyslac namiary na tego fotografa, moze mi tez by sie spodobal i przyjechał do mnie?
Stary 2018-01-08, 11:27   #2290
rybcia34
Zakorzenienie

Cytat:

Mam tak samo.

Stary 2018-01-08, 11:38   #2291
zuykot
Rozeznanie

Cytat:
A no to pewnie, moze moglabys mi na priv wyslac namiary na tego fotografa, moze mi tez by sie spodobal i przyjechał do mnie?
Wysłane

M.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-08, 11:43   #2292
leleczka
Wtajemniczenie

Dziewczyny, ale pędzicie
A ja dzisiaj znalazłam dziewczynę, która zrobi nam Candy bar. Miałam jeszcze z tym poczekać, ale całe szczęście, że napisałam bo już są rezerwacje na 2019. A jutro jedziemy do barmana ☺
Także już się zaczęło

Stary 2018-01-08, 12:13   #2293
zuykot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez leleczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale pędzicie
A ja dzisiaj znalazłam dziewczynę, która zrobi nam Candy bar. Miałam jeszcze z tym poczekać, ale całe szczęście, że napisałam bo już są rezerwacje na 2019. A jutro jedziemy do barmana ☺
Także już się zaczęło

No to brawo My także zastanawiamy się nad słodkim stołem ale ze względu, że siostra mojego tż i w sumie ja też robimy bardzo dobre ciastka to chyba zaangażujemy się sami w to

Ja natomiast mam odzew do PM z okolic Lublina. Szukam przyzwoitego dj-a/ wodzireja. Nie orientuję się wgl w tych sprawach. Może któraś z Was poradzi??

M.
Stary 2018-01-08, 12:13   #2294
karolinaaa92
Zakorzenienie

My jesteśmy z tej samej parafii i tutaj bierzemy ślub.

W lutym przy naszej sali otwierają salon kosmetyczny, więc na pewno się umówię, bo jak się sprawdzi, to mam na miejscu makijaz I paznokcie. może jeszcze fryzjera tam złapie.

♥ i że Cię nie opuszczę... - 18.05.2019

karolinaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 12:20   #2295
mariamarysienka
Zakorzenienie

Cytat:
No to brawo My także zastanawiamy się nad słodkim stołem ale ze względu, że siostra mojego tż i w sumie ja też robimy bardzo dobre ciastka to chyba zaangażujemy się sami w to

Ja natomiast mam odzew do PM z okolic Lublina. Szukam przyzwoitego dj-a/ wodzireja. Nie orientuję się wgl w tych sprawach. Może któraś z Was poradzi??
Ja mam Pedro Electro - słyszałam, że niezastąpiony Nasi przyjaciele, którzy biorą ślub tydzień po nas też go wynajęli. Podobno Dj Jacky też jest super.

Odnośnie słodkiego stołu, to ja też mam ogromną ochotę zrobić sama z pomocą kuzynek Tż, ale wiem, że to marzenie ściętej głowy Będziemy mieli sporo roboty z dekoracjami, więc nie damy rady. Z drugiej strony myślałam o tym, żeby część rzeczy zamówić, a część zrobić wcześniej, bo np. jakieś bezy, makaroniki czy kruche ciasteczka mogą spokojnie stać te dwa tygodnie i wystarczy tylko udekorować dzień przed. Pomyślimy. Ostatnio przeraziły mnie koszty takiego ładnego słodkiego stołu, bo za same mini pavlovy o średnicy 5 cm musiałabym zapłacić 8 zł za sztukę, gdzie robiąc je samemu wyszłoby może 1,50 zł za sztukę.

I love you
I will
I do
Stary 2018-01-08, 12:25   #2296
Emilcia96
Zadomowienie

U mnie na sali jest stolik z deserami, zamiast ciast. Ale jak się uda to z niego zrezygnujemy i kupimy ciasta osobno. U kuzyna było tak, że nie piekli ciast na sali i sami w domu robiliśmy ale to było bardzo pracochlonne

40/2017
8/2018

12.12.2015 M
17.12.2017
02.05.2019
Emilcia96 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 12:25   #2297
leleczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Ja mam Pedro Electro - słyszałam, że niezastąpiony Nasi przyjaciele, którzy biorą ślub tydzień po nas też go wynajęli. Podobno Dj Jacky też jest super.

Odnośnie słodkiego stołu, to ja też mam ogromną ochotę zrobić sama z pomocą kuzynek Tż, ale wiem, że to marzenie ściętej głowy Będziemy mieli sporo roboty z dekoracjami, więc nie damy rady. Z drugiej strony myślałam o tym, żeby część rzeczy zamówić, a część zrobić wcześniej, bo np. jakieś bezy, makaroniki czy kruche ciasteczka mogą spokojnie stać te dwa tygodnie i wystarczy tylko udekorować dzień przed. Pomyślimy. Ostatnio przeraziły mnie koszty takiego ładnego słodkiego stołu, bo za same mini pavlovy o średnicy 5 cm musiałabym zapłacić 8 zł za sztukę, gdzie robiąc je samemu wyszłoby może 1,50 zł za sztukę.

Przeszło mi przez głowę żeby samej zrobić i nawet świadkowa proponowała mi pomoc, ale wiem ile byłoby stresu i nerwów z tym także odpuszczam i biorę kogoś kto robi to profesjonalnie ☺

Stary 2018-01-08, 12:49   #2298
PixieDust
Zadomowienie

U mnie moja mama wzięła się za zrobienie ciast na wesele, ale ona akurat uwielbia piec i dorabia sobie w ten sposób, więc nawet nie brałam pod uwagę kogoś innego

34/2018

Stary 2018-01-08, 12:52   #2299
leleczka
Wtajemniczenie

My akurat ciasta mamy w cenie talerzyka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-08, 12:53   #2300
_Pixie_
Zadomowienie

Cytat:

Ja miałam tak samo, ale przekopałem internet wzdłuż i w szerz i udało się znaleźć satysfakcjonujące foto za 2000. Wiem, że będę w pełni zadowolona z efektów. Na kamerze mi nie zależało, ale i tak znalazłam ekstra za 2000, tyle, że nie mieli terminu, teraz mam za 1400 a film też mi się podobał i facet powiedział, że możemy wybrać muzykę itp.
Cytat:
Napisane przez leleczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale pędzicie
Także już się zaczęło

My też zastanawiamy sie, ale nad słodkim stołem z fontanna czekoladowa, to akurat oferuje sala więc w zależności od funduszy weźmiemy lub nie.

U nas ostatnio temat upominków dla gości. Co planujecie? U mnie zwykle jest ciasto + wódka, ale wódki nie chcemy dawać, bo wg mnie to żaden upominek i myślałam ciasto + coś innego, tylko nie mogę się zdecydować co.

_Pixie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 12:56   #2301
PixieDust
Zadomowienie

Pixie, My też rezygnujemy z 0,5l dla gości. Będzie pewnie gadane, ale mam to gdzieś. Wódki będzie na weselu pełno, na poprawinach też nie zabraknie. Planujemy zrobić domowe nalewki, kupić takie małe buteleczki po 200 ml i tak je dać gościom. Na ostatnim weselu takie dostaliśmy, mogę Wam wysłać zdjęcia jak to wygląda bo jeszcze nie wypiliśmy

34/2018

Stary 2018-01-08, 12:59   #2302
zuykot
Rozeznanie

Ja to jestem w sumie przerażona jak Wy piszecie o tym, że planujecie jakieś detale na swoje wesela a ja jeszcze się nawet nad salą waham 😂 Wiem, że większość rzeczy potrzebuje żeby je wcześniej zaklepać ale jakoś nie mam jakiegoś określonego planu jak działać. Jak myślę o jednej rzeczy to zaraz mi druga i trzecia przychodzi do głowy i nagle nachodzi tyle pomysłów, że mnie to przerasta i się poddaję 😉 i nic mi nie pomaga to, że mam organizer ślubny. Narazie jestem przed pisaniem pracy mgr i myślę, że dopiero po magisterce zacznę ostro działać 😊a do tego czasu bedę przekopywać Internet i zapisywać linki 😂😉

M.
Stary 2018-01-08, 13:00   #2303
_Pixie_
Zadomowienie

A sami robicie nalewki? Bo to też był nasz pierwszy pomysł, ale jak ciotka Tż powiedziała ile z tym zamieszania i jak wychodzi finansowo to zrezygnowaliśmy tym bardziej, że robilibyśmy pierwszy raz i nie byłoby pewności, że się uda.

_Pixie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 13:07   #2304
zuykot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PixieDust Pokaż wiadomość
Pixie, My też rezygnujemy z 0,5l dla gości. Będzie pewnie gadane, ale mam to gdzieś. Wódki będzie na weselu pełno, na poprawinach też nie zabraknie. Planujemy zrobić domowe nalewki, kupić takie małe buteleczki po 200 ml i tak je dać gościom. Na ostatnim weselu takie dostaliśmy, mogę Wam wysłać zdjęcia jak to wygląda bo jeszcze nie wypiliśmy

A ja nie spotkałam się z tym aby gościom dawać wódkę w prezencie... Ciasto, cukierki albo jakies inne prezenciki to tak.

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez _Pixie_ Pokaż wiadomość
A sami robicie nalewki? Bo to też był nasz pierwszy pomysł, ale jak ciotka Tż powiedziała ile z tym zamieszania i jak wychodzi finansowo to zrezygnowaliśmy tym bardziej, że robilibyśmy pierwszy raz i nie byłoby pewności, że się uda.

Jak macie możliwość to może jakieś małe dżemiki/powidła? Mi się podobają takie rzeczy. Jest trochę roboty ale na pewno mniej jak przy robocie swojej nalewki.

M.
Stary 2018-01-08, 13:08   #2305
agus1315
Zakorzenienie

My zarezerwowaliśmy w końcu fotobudkę napisałam do dekoratorów i do jednej pani robiącej zaproszenia, ale kazała mi wrócić w lipcu, bo póki co nie robi nowych wzorów Może do tego czasu sama je zrobię

A co do Candy baru, to my zamówimy ciasta z sali i właścicielka mówiła, że zawsze je wystawiają na jakiś stolik więc tylko dokupię parę dekoracji na ali i gotowe

A co dać gościom to sama nie wiem... myślałam, żeby zrobić samodzielnie świeczki, ale zobaczymy jak to wyjdzie. Podoba mi się za to pomysł z małymi sukulentami w doniczkach
Stary 2018-01-08, 13:08   #2306
PixieDust
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Pixie_ Pokaż wiadomość

Sami
Cytat:
A ja nie spotkałam się z tym aby gościom dawać wódkę w prezencie... Ciasto, cukierki albo jakies inne prezenciki to tak.

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Jak macie możliwość to może jakieś małe dżemiki/powidła? Mi się podobają takie rzeczy. Jest trochę roboty ale na pewno mniej jak przy robocie swojej nalewki.

U mnie w regionie (centrum) odkąd pamiętam zawsze na pożegnanie na poprawinach każdy dostawał ciasta+ 0,5l

34/2018

Stary 2018-01-08, 13:14   #2307
rybcia34
Zakorzenienie

Cytat:

U nas mama będzie moja piekła na pewno, na siostry weselu ciasta zrobiły furrorę a i ciocia poproszę bo ma mega talent żeby kilka zrobiła

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Ja to jestem w sumie przerażona jak Wy piszecie o tym, że planujecie jakieś detale na swoje wesela a ja jeszcze się nawet nad salą waham Wiem, że większość rzeczy potrzebuje żeby je wcześniej zaklepać ale jakoś nie mam jakiegoś określonego planu jak działać. Jak myślę o jednej rzeczy to zaraz mi druga i trzecia przychodzi do głowy i nagle nachodzi tyle pomysłów, że mnie to przerasta i się poddaję i nic mi nie pomaga to, że mam organizer ślubny. Narazie jestem przed pisaniem pracy mgr i myślę, że dopiero po magisterce zacznę ostro działać a do tego czasu bedę przekopywać Internet i zapisywać linki

I tak też rob. W końcu w czymś się zaliczasz i będziesz szła w ta stronę do konca. Też tak mialam. Teraz mam wyprawke na głowie która żyje pełną parą. Ślub za rok ale na szczęście wiemy czego chcemy! Oboje z tżtem jesteśmy bardzo zorganizowani i nieważne kiedyś się czymś zajmiemy to i tak będzie cudnie

Ja jeszcze o detalach nie mysle. Narazie wiem jaki chcemy tort ale nie wiemy kto to upiecze, teraz otworzyli nową cukiernie u nas i myślę,że na urodziny zamówię tam tort żeby skosztować.
Salę wiemy jak chcemy ustroic ale nie wiemy komu to powierzymy.
Nie próbowaliśmy z sali która nam się podoba jedzenia. Jak będzie średniej jakości to mamy problem. Wtedy zaczną się schody

Zaproszeniami i upominkami dla gości zajmę się pod koniec roku. A pół roku przed zaczynamy wysyłać.

Dodatkowo wiemy,że chcemy księgę gości z wykorzystaniem polaroidu. Każdy gość będzie musiał zrobić sobie focie (czy to w trzy osoby, parami, jak woli) i przykleić z życzeniami dla nas czy też miłym/ śmiesznym slowem

Stary 2018-01-08, 13:21   #2308
Likable
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w swojej parafii, gdzie rodzice teraz mieszkają

Likable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 13:22   #2309
zuykot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rybcia34 Pokaż wiadomość
U nas mama będzie moja piekła na pewno, na siostry weselu ciasta zrobiły furrorę a i ciocia poproszę bo ma mega talent żeby kilka zrobiła

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

I tak też rob. W końcu w czymś się zaliczasz i będziesz szła w ta stronę do konca. Też tak mialam. Teraz mam wyprawke na głowie która żyje pełną parą. Ślub za rok ale na szczęście wiemy czego chcemy! Oboje z tżtem jesteśmy bardzo zorganizowani i nieważne kiedyś się czymś zajmiemy to i tak będzie cudnie

Ja jeszcze o detalach nie mysle. Narazie wiem jaki chcemy tort ale nie wiemy kto to upiecze, teraz otworzyli nową cukiernie u nas i myślę,że na urodziny zamówię tam tort żeby skosztować.
Salę wiemy jak chcemy ustroic ale nie wiemy komu to powierzymy.
Nie próbowaliśmy z sali która nam się podoba jedzenia. Jak będzie średniej jakości to mamy problem. Wtedy zaczną się schody

Zaproszeniami i upominkami dla gości zajmę się pod koniec roku. A pół roku przed zaczynamy wysyłać.

Dodatkowo wiemy,że chcemy księgę gości z wykorzystaniem polaroidu. Każdy gość będzie musiał zrobić sobie focie (czy to w trzy osoby, parami, jak woli) i przykleić z życzeniami dla nas czy też miłym/ śmiesznym slowem

Widzę duże pokrewieństwo myśli 😊 jakbyś mi to z ust wyjęła. Praktycznie wszystko wiem jak chcę mieć zrobione lecz na wybór podwykonawców przyjdzie jeszcze czas 😎
Taki sam mam pomysł jeżeli chodzi o księgę gości. Bardzo mi się to podoba 😊😊

M.
Stary 2018-01-08, 13:24   #2310
mariamarysienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus1315 Pokaż wiadomość

A co dać gościom to sama nie wiem... myślałam, żeby zrobić samodzielnie świeczki, ale zobaczymy jak to wyjdzie. Podoba mi się za to pomysł z małymi sukulentami w doniczkach
Też o tym myślałam Równocześnie te sukulenty pełniłyby rolę winietek, ale zorientuję się, jaki to może być koszt. Raczej nie chcę na prezenty dla gości wydać dużo kasy i nie chcę się przy tym narobić. Jak coś, to zawsze standardowe ciasto na pożegnanie

Cytat:
Ja to jestem w sumie przerażona jak Wy piszecie o tym, że planujecie jakieś detale na swoje wesela a ja jeszcze się nawet nad salą waham Wiem, że większość rzeczy potrzebuje żeby je wcześniej zaklepać ale jakoś nie mam jakiegoś określonego planu jak działać. Jak myślę o jednej rzeczy to zaraz mi druga i trzecia przychodzi do głowy i nagle nachodzi tyle pomysłów, że mnie to przerasta i się poddaję i nic mi nie pomaga to, że mam organizer ślubny. Narazie jestem przed pisaniem pracy mgr i myślę, że dopiero po magisterce zacznę ostro działać a do tego czasu bedę przekopywać Internet i zapisywać linki

Spokojnie Myślę, że to jest bardziej gadanie dla zabicia czasu, bo czymś musimy się zająć do momentu wybierania sukni Nikt na pewno nie będzie już teraz w rzeczywistości zajmować się takimi drobiazgami.

Cytat:
Napisane przez PixieDust Pokaż wiadomość
Sami

U mnie w regionie (centrum) odkąd pamiętam zawsze na pożegnanie na poprawinach każdy dostawał ciasta+ 0,5l

Wow, to pewnie sporo więcej wódki trzeba dokupić? U nas zdarza się dać najbliższej rodzinie wódkę na pożegnanie, tak samo jak dla zespołu czy fotografa.

I love you
I will
I do
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości