|
|
#2281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy czerwcowe 2018 r. - cz. II
Cytat:
teraz nawet nie wiem czy takie jeszcze są. Lubię te zwykłe z Auchan są pyszne, tanie i mają dobry skład.Do mnie wczoraj przyszedł Mikołaj bo dzisiaj mąż na naszym nowym mieszkaniu musi pilnować robotników i się nie zobaczymy pewnie. Marudziłam mu, że potrzebuję nowej sukienki na święta, który ukryje brzuszek bo mam same przylegające więc dostałam kasę żeby sobie ją kupić i rafaello Agugus90 uważaj na siebie w pracy, długi dzień Cię czeka
|
|
|
#2282 |
|
Zadomowienie
|
Hej
U mnie znowu powróciła migrena i mega mdłości i wymioty. A już 5 dni było lepiej Wczorajszy dzień cały przespałam. Jeszcze jak na złość mały się obudził z bolącym gardłem i całą buźke ma w jakichś dziwnych krostach/plamach nie wiem jak to nawet nazwać bo pierwszy raz coś takiego widzę. Skóra mu schodzi wokół tych wybroczyn. Wygląda strasznie. Jak tak dalej będzie to ja go wypisze z tego żłobka bo płacić 600zł żeby ciągle chorował i nie chodził to trochę słabo. Płakać mi się chce z tego wszystkiego Agnesssa bardzo się cieszę że u Was lepiej Fiole.... przytulam mocno Misiol wiem że u Was w pracy presja jest dość spora ale może jeszcze bys trochę odpoczęła? Opcja po świętach naprawdę wydaje się być rozsądniejsza. A szef i tak doceni że w ogóle wróciłaś. Mam nadzieję że lekarz odgórnie Ci nakarze jeszcze poleniuchować Agugus ciężki dzień przed Tobą więc życzę żeby minął szybko a wieczorna wizyta była udana Więcej nie pamiętam Kciuki za wszystkie wizyty
|
|
|
|
#2283 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Witam się po nieprzespanej nocy. Brzuch dał mi czadu. Ktoś dziś wizytuje? Za kogoś trzymać kciuki? Moja wizyta jutro... już nie mogę się doczekać. Wczoraj przyszła pierwsza rzecz dla dzidziusia - skarpetki ![]() Jak go jutro zobaczę to może w końcu uwierzę w tę ciążę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
Ja leżąc w szpitalu zamówiłam sobie segregator mamyginekolog, miałam taki problem ze znalezieniem grupy krwi w stresie itd, że doszłam do wniosku,że basta i porządek musi być. Wczoraj przyszedl,wszystko już uporządkowane
![]() Dostałam prezent na Mikołaja: najprawdopodobniej w piątek idę do domku! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2285 | |
|
Rozeznanie
|
Witam
Na Mikołaja to sama wczoraj kupiłam sobie 2 sukienki. Przypadkiem weszłam do jednego sklepu i były właśnie takie luźne, że trochę w nich pochodze. A że nie mogłam się zdecydować to wzięłam obie Cytat:
![]() Agnessa jeszcze trochę i napewno przytulisz swojego synka a krwawisz jeszcze? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2286 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wiadomo, jakiś katar się zdarzy, ale rok temu to tragedia. Idziecie do lekarza? Może to ospa? Mnie podczas ospy bardzo gardło bolało... Współczuję tych migren i mdłości. Umęczysz się Ja dziś też trochę gorzej, ale funkcjonuję. Tylko jakoś tak bez sił i z gulą w gardle. Co do pracy, no właśnie czuję presję. Nawet nie tyle ze strony szefa, co ludzi. I do tego przykro mi, że O. haruje, a ja w domu. Dobrze, że też już idzie na l4. Też odpocznie, bo teraz tam naprawdę młyn. Ale ja chyba po świętach wrócę. Poczekam, aż się całkiem skończy ten pierwszy trymestr i plamienia. I na wyniki UG. Mogę jeszcze przed sylwestrem wrócić, ale czuję, że potrzebuję jeszcze tych 2 tygodni. Cytat:
ale najważniejsze, że z dzidzią wszystko ok!Kusisz tym segregatorem
|
||||
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
marmoladka super, że najprawdopodobniej niedługo wyjdziesz!
Segregator od mamyginekolog też mam Szkoda, że przydaje się w taki sposób, no ale przynajmniej wszystko mam razem.
|
#2288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wczoraj zaprowadziłam małą do przedszkola, wróciłam i poszłam spać nie wiem, co się dzieje. Dziś też padam. Straszne to jest. Może jak wrócę do pracy, to się ogarnę i będę mogła robić tyle co Ty![]() My sobie nie robimy prezentów na Mikołajki. Ale córka w nocy się budziła i pytała, czy był już Mikołaj tylko ona w tym domu grzeczna była
|
|
|
|
|
#2289 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc koniec końców chyba sobie polecimy na Kanary w styczniu, jeśli nie będzie przeciwwskazań od lekarza Na spokojnie i do cywilizacji.A w kwestii informowania Zusu, to nie wiem, nie orientuję się, doczytam na ten temat ![]() Cytat:
ogromne kciuki za Was w dalszym ciągu Cytat:
Co będzie to i tak pokochacie jak swoje! ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie też segregator mamyginekolog to super sprawa
Mam i polecam. Swoją drogą dziewczyny nosicie cały czas przy sobie kartę ciąży ( bądź segregator, te które mają) ?? Co do jedzenia, w nocy na szczęście problemu nie mam, ale w ciągu dnia masakra.. Jak wracam z pracy to jestem tak głodna, że rzucam się na obiad jakbym tydzień nie jadła...
|
|
#2292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy któraś z mam na wątku ma krew Rh-, czy jestem rodzynkiem? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2294 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2296 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja Rh+, tata też Rh+, cała rodzina u nas. A do mnie przyszedł Mikołaj! I przyniósł mi takie super naklejki termiczne na paznokcie, z Manirouge. Jakaś nowość na rynku, alternatywa dla hybryd. Mam nadzieję, że moje słabe paznokcie pod nimi będą szczęśliwe, bo hybryda je wysuszała (a w zasadzie aceton). Teraz jak leżałam w domu to nie malowałam niczym i były super, od dawna nie miałam takich dobrych (myślałam,że to ciąża i brak sprzątania przede wszystkim), a ostatnio raz pomalowałam i jak zmyłam to od razu zaczęły się rozdwajać Także zaraz siadam i będę się uczyć to nakładać Podobno mają się trzymać 14 dni, ale ja na moich lipnych pazurkach daję im tydzień i będę zadowolona, bo lakiery trzymają się 2 dni ![]() Jadę dzisiaj do mojej popołudniowej pracy do której już nie wracam. Robię dla nich ciasto i zostawię karteczkę dla wszystkich, że to ode mnie i dzidzi z podziękowaniem za współpracę. Bardzo lubiłam tam pracować, ale praca w szpitalu ważniejsza, a już nie dam rady dalej do 20 pracować, więc z bólem serca ale muszę się z nimi pożegnać. Z reszą już i tak chyba mają kogoś na moje miejsce, także się nie muszę martwić. |
|
|
|
|
#2297 |
|
Konto usunięte
|
Ja grupę krwi wpiełam do karty ciąży więc jest zawsze pod ręką.
Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2017-12-06 o 10:05 |
|
|
|
#2298 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja zawsze u lekarza jestem mega zdenerwowana więc chociaż nie mam problemu ze znalezieniem tego co akurat potrzeba.Fajnie że w końcu pójdziesz do domu. Trzymam mocno kciuki żeby się nie rozmyślili do piątku Cytat:
Idziemy na 12.45 do przychodni. Ale bez przekonania. Znowu zapisze syrop na alergię . Będę nalegać na wymaz z tych ranek i badania krwi. Jak nie da skierowania to prywatnie zrobimy. Co do pracy to dobrze że jednak jeszcze nie wracasz. Te dwa trzy tygodnie nikogo w pracy nie zbawią a dla Ciebie i maluszka to jednak bardzo dużo. Cytat:
a to już 12tydzień. W piątek na wizycie mi założy dopiero. Będę nosić przy sobie na pewno. Nigdy nic nie wiadomo. Nawet jakieś omdlenie w sklepie czy na ulicy może się zdarzyć więc dobrze mieć dokumenty przy sobie.
|
|||
|
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie noszę w sumie nic ze sobą, co by świadczyło o tym, że jestem w ciąży... a może faktycznie powinnam.
Na razie trzymam wszystko po prostu w jednej teczce. Jakoś ta mamaginekolog wydaje mi się być lekko przereklamowana
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2301 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To dziwne, że ostatnio nie założył Ci karty ciąży. Teraz już dostaniesz na pewno
|
|
|
|
|
#2302 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój mąż A rh +
Edytowane przez aguchaw1 Czas edycji: 2017-12-06 o 10:14 |
|
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
Uff to dobrze ,że nie jestem sama. A no i mój chłop ma oczywiście RH+
![]() Bo w tym kontekście pytałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2305 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam rh -, tz rh+
Ginekolog mi ostatnio mówił że wskazany jest zastrzyk pomiędzy 28-30 tc, który niestety nie jest finansowany przez NFZ i kosztuje 500 zł😏 no i potem kolejny zastrzyk po porodzie ale ten już na kasę chorych. Robicie ten pierwszy? Ja będę robić, bo podobno ryzyko powikłań spada praktycznie do zera.. Co do Mikołajek, my dziś idziemy kupić tv i szafkę pod tv. Mamy jeszcze resztę kasy że ślubu i to ostatni wydatek będzie😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2306 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2308 |
|
Zadomowienie
|
Jedyne chrupki jakie jem to kukurydziane. Znacie któreś z solą? Teraz wszystkie bez, a tak bym takie lekko solone zjadła!
Pacia Pokaż kiecke obowiązkowo jak kupisz! Agugus trzymaj się dziś ![]() Ola dobrze, że masz możliwość się przespać a synek to faktycznie, ja jak chodzę po oddziałach to laryngologia pełna dzieci po 3-4dniach w żłobku dzieci chorują tam na potęgę Marmoladka cudne wieści ![]() ![]() w końcu! Byłam przeciwna trochę temu segregatorowi, a teraz sama nie wiem też mam bałagan Sweet pokazuj sukienki!!! Feliska też myślimy nad czymś w ciepłym kierunku, ale trza by sprawdzić gdzie ta ZiKa cała ![]() Natus nic nie nosze przy sobie odnośnie ciąży ![]() Pajeczyna i bardzo dobrze regeneruj się !Otoya pokaż skarpetki! Ja zaczęłam wierzyć po UG właśnie tego i Tobie życzę! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tym razem nic dla dzidziusia nie zdążyliśmy kupić, ale mamy kilka rzeczy z poprzedniej ciąży. Teraz się wstrzymywaliśmy
|
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja z nudów w szpitalu buszowałam na allegro, udało mi się taką kieckę wylicytować: http://m.asos.com/asos-maternity/aso...pe/prd/7140522 Spodobała mi się już wcześniej jak nie byłam w ciąży, przyda się też po. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.

Jak już zamieszkamy osobno, to TZ będzie musiał pamiętać, że nie ma Mikołajek bez kalendarza!
teraz nawet nie wiem czy takie jeszcze są. Lubię te zwykłe z Auchan są pyszne, tanie i mają dobry skład.
i się nie zobaczymy pewnie. Marudziłam mu, że potrzebuję nowej sukienki na święta, który ukryje brzuszek bo mam same przylegające więc dostałam kasę żeby sobie ją kupić i rafaello 
Wczorajszy dzień cały przespałam.

zwykle dusi mnie tygodniami 

nie wiem, co się dzieje. Dziś też padam. Straszne to jest. Może jak wrócę do pracy, to się ogarnę i będę mogła robić tyle co Ty
ogromne kciuki za Was w dalszym ciągu

Także zaraz siadam i będę się uczyć to nakładać
. Będę nalegać na wymaz z tych ranek i badania krwi. Jak nie da skierowania to prywatnie zrobimy.
a to już 12tydzień. W piątek na wizycie mi założy dopiero. Będę nosić przy sobie na pewno. Nigdy nic nie wiadomo. Nawet jakieś omdlenie w sklepie czy na ulicy może się zdarzyć więc dobrze mieć dokumenty przy sobie.

no i potem kolejny zastrzyk po porodzie ale ten już na kasę chorych. Robicie ten pierwszy? Ja będę robić, bo podobno ryzyko powikłań spada praktycznie do zera..
dzieci chorują tam na potęgę
też mam bałagan