![]() |
#2281 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III
Stella gratuluje wizyty
![]() ![]() angelajnaaa ja się wczoraj goliłam "na czuja" ![]() Cieszę się, że pogoda bardziej znormalniała i jest ciepło, ale nie ma aż takich upałów. Zdecydowanie mi lżej ![]() Wiecie co w piątek odbieram szczeniaczka, który docelowo zamieszka na wsi u mojej mamy. Jednak tydzień będzie z nami, bo mamy chwilowo nie ma. Pokupiłam mu już całą wyprawkę, śmialismy się z mężem, że robimy aktualnie dwie - dla synka i psiaka. Troche się tego tygodnia z takim maluchem obawiam tu w bloku, u mamy będzie sobie mógł zawsze swobodnie wybiec na podwórko, a tu ja będe z nim non stop po tych schodach łazić. Taki szczeniaczek pewnie dużo sika no i nie nauczony jest jeszcze niczego. Może być "zabawnie" ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mówicie że nie mam czym się martwić? Zobaczymy w poniedziałek, ale przedzwonie do cioci położnej jeszcze. ![]() Anka doczytałam o zmienie antybiotyku. Kurczę. No co ja mam Ci powiedzieć, pomodlimy sie za Was. I jesteśmy dobrej myśli ![]() Kto tam się golił na czuja?? Ja dziś korzystając z chwili czasu pomiędzy powrotem z miasta a wyjazdem na Malucha weszłam do wanny i zrobiłam porządek w końcu. Łatwo nie było, a nie chciałam.meza prosić w ramach niespodzianki. Mlody dziś śpi u babci, mamy wolną chatę ![]() Przy okazji z wanny wylazlam z siniakiem ktory do wizyty to mi się zielony zrobi. Nie wymierzylam w wylewkę od kranu. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2284 |
Zakorzenienie
|
alingles ja jechałam na czuja haha
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Zadomowienie
|
ALI ja całe życie na czują się gole
#2286 | ||
Zadomowienie
|
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt! Oby tak dalej!
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jest 19:30 a ja marze o pójściu spać. Upały wysysają ze mnie cała energie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2287 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt! Aż jestem ciekawa ile waży moje dziecko, bo podobno jest grubaskiem
![]() Kurcze mnie też ta dzisiejsza duchota wykończyła. W ogole od kilku dni popołudniami jestem jak dętka, a do tej pory było luks! I co nieprzyjemne dla mnie i otoczenia wróciło rozdrażnienie, humorki itp. Dziś na szkole rodzenia uczyłyśmy się przystawiania do piersi i ogólnie był temat kp, bardzo fajne zajęcia. Ania nosz kurde...A sio, odganiam od Ciebie tą złą passę! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2288 |
Rozeznanie
|
haha na czuja to ja bym się tak pozacinała pewnie ze szkoda gadać, ale kto wie co będzie za chwilę
![]() jakie rożki kupujecie ? I z jakiej stronki macie te kury do karmienia ? ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pieluche muslinowa do okrycia latem, a na jesień kocyk dwustronny bawełna, a druga strona minky. Po synku też mam takie puchate mięciutkie kocyki z mikrofibry. Ja już jakis czas na czuja muszę się golic, no nie mam wyjścia niestety ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2290 |
Rozeznanie
|
party_girl no ale ja sie właśnie zastanawiam bo ten rożek to mi sie bardziej kojarzy z usztywnieniem dla mnie /tż- żeby łatwiej było trzymać taka wiotką dzidzie.. no bo otulacz i woombie to wydaje mi się że nie wiele da :/
poczucie bezpieczeństwa dla maluszka bo to takie przylegające że ruszyć się za bardzo nie da ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ja się goliłam na czuja , ale kremem do depilacji, maszynką bym się nie odważyła, ała
![]() Yoona , ja też mam cellulit , wyglądam jak potwór, dosłownie jak gąbka ![]() ![]() Ja też źle znoszę teraz upały, narazie u nas jest optymalnie, ale powoli znowu nadchodzą gorące dni. Angiles, mi się też wydaje, że masz niski cukier, nie masz się co przejmować. Ja przestałam brać witaminy od jakiegoś czasu, więc może dlatego dzidziuś jest mniejszy rzeczywiście. Czy wy też tak macie, że na wieczór już ciężko wam chodzić i pobolewa was brzuch ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2292 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2293 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama nie raz widzac otyla kobiete zastanawialam się czy ustapic jej miejsca czy nie bo nie chcialam sprawic jej przykrosci gdyby odstajacy brzuch mial jednak nie byc ciąża. Współczuję tej ekspedientce, ktora na Ciebie trafiła. Cytat:
![]() Witam sie po mini wakacjach ![]() Przejechalismy dzis trase ponad 700 km, 8,5h w aucie ![]() Samą trasę znioslam super, czulam sie ekstra nic mi nie dolegalo ale po powrocie jeszcze zakupy, pranie, lekkie sprzatanie i teraz to juz jestem detka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2294 |
Zadomowienie
|
Aisza
![]() ![]() ![]() ![]() U mnie to różnie. Mam wrażenie, że w 5msc czułam się gorzej niż teraz. Wiadomo, że są dni kiedy muszę wieczorem się położyć bo czuje, że przesadziłam. Ale ostatnio jestem wiecznie na nogach, niby na L4 od stycznia a może pierwszy miesiąc leniuchowałam. Nawet brat mi powiedział, że z moimi ruchami nie wyglądam w ogóle na 7miesiąc i że zazdrości mi takiej energii. Ale tak jak pisałam popołudniami mam zjazd energetyczny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2296 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czemu przestałas brać witaminy ? ja sie właśnie zastanawiam nad słusznością ich brania ![]() gdzieś wyczytałam ze nie powinno się zmieniać / odstawiac witamin jak sie brało ale nie wiem ile w tym prawdy ![]() jak pochodzę wiecej to mam wrażenie ze mam cięższy i twardszy brzuch, dziś stałam przy kuchence od 9 do 13 i musiałam sie położyć bo właśnie trochę mnie pobolewał brzuch Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Zadomowienie
|
15km?! Chyba bym umarła, chylę czoła
![]() ![]() |
![]() |
#2298 | |
Zadomowienie
|
Melka wybierałaś się do Trójmiasta zdaję się? Tak się stało, że wylądowałam dzisiaj w Gdyni i mijałam jakąś laseczkę w ciąży a mój mąż stwierdził, że "ta Pani ma brzuszek na takim etapie jak ty" i od razu o Tobie pomyślałam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2299 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2300 |
Rozeznanie
|
Sylwia to u mnie na dzielnicy sie kręcisz kochana
![]() Edytowane przez Nicole03 Czas edycji: 2018-05-23 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2301 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2302 |
Rozeznanie
|
Kremy tez u mnie sie nie sprawdzają , kupilam plastry ale boje sie użyć 🙈🙈
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Rozeznanie
|
party_girl to dobrze z mowisz ze minky to zły pomysł bo ja wlsnsie już taki rożek wpakowalam do koszyka
![]() mi w sumie najbardziej dołączają plecy, ale to może dlatego też ze kiepsko sypiam i nie podchodzi mi materac w tym łóżku Nicole - ja kupiłam kiedyś wosk i te bibułki ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2304 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Wtajemniczenie
|
Rożek u nas też się nie sprawdził, ja chyba nie będę kupować go wcale. Naprawdę starcza na pierwsze dni życia, i wcale nie jest ciasny. Lepiej zawinąć w kocyk czy inny otulacz. W szpitalu u mnie tak umiejętnie zawijają te dzieciątka w pieluchy flanelowe , że dziecko jest sztywne jak mumia
![]() Angelajna, skończyła mi się paczka witamin i uznałam ,że już nie będę kupować w III trymestrze. Lekarz mówił ,że wg niego nie jest to konieczne. W ogóle ja nie mam zaufania do syntetycznych witamin,ale może dziewczyny pracujące w służbie zdrowia się wypowiedzą. Wyniki mam dobre, w pierwszej ciąży brałam tylko kwas foliowy i też było dobrze. Ja w ogóle nie lubię łykać żadnych tabletek, nawet ani jednej nospy nie zażyłam w tej ciąży ani żadnego apapu. Edytowane przez Aisza21 Czas edycji: 2018-05-23 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Nawiedzona PeMa
|
Ja się wczoraj poddałam i poprosiłam o pomoc męża. Na czuja już się nie odważę, nie ma głupich
![]() Ja mam wrażenie że jakoś teraz więcej energii mam, mimo że jak pochodzę dłużej to brzuch się robi twardy ale to chyba przez pogodę ![]() Do przykrywania mamy pieluszkę bambusową a na zimniejsze dni kocyk bawełniany tyle że jest duży i muszę jeszcze coś mniejszego wykombinować. A na noc zastnawiam się między woombie a śpiworkiem ![]() Aisza teraz mamy sezon na świeże warzywa, zaraz zaczną się owoce i jest to zdecydowanie lepsza suplementacja niż sztuczna ale z drugiej strony trochę gorzej przyswajalna. Zresztą aby wiedzieć czego nam brakuje trzeba by zrobić konkretne badania krwi ( oznaczenia witamin, jonogram). Mi dzisiaj doktorka przypomniała o witaminach i szczególnie o dha- ja biorę i uważam że warto ![]()
" Jeśli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość." ![]() 19/2017 7/2018 Edytowane przez Stella275 Czas edycji: 2018-05-23 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Zadomowienie
|
Ja dziś walczyłam z lusterkiem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2308 |
Wtajemniczenie
|
Angelajna masz ten phillips Lumea?? Zastanawiam się właśnie nad nim po ciąży albo na depilacji laserowej
![]() |
#2309 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja tez za lekami nie bardzo przepadam, w sumie biorę te witaminy bo biorę... teraz też myślę że mogłam nie brać chociaż jod i tak bym musiała ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez angelajnaaa Czas edycji: 2018-05-23 o 21:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2310 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja córka była duża, a w otulaczu tonęła, jak podrosła to i tak był trochę za luźny w okolicach rąk więc odruch Moro ją wybudzał. Poza tym żeby zmienić pieluszkę trzeba dziecko wypakować, woombie/tulik ma dwukierunkowy zamek. Po jakimś czasie nauczyła się uwalniać rączki i znowu spała bardzo niespokojnie. Czasem udawało mi się skuteczniej ją otulić flanelową pieluszką, tak jak robią położne w szpitalach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.