|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dla miłośników BIEGANIA :)
Hej nowy sezon a ja nic nie moge zrobic bo zabilam swoje kolana chyba w tamtym roku..ilekroc wychodze pobiegac kolana bola nawet jak siedze - wtedy jeszcze bardziej..masakra...teraz biegam po trawie i wogole stram sie unikac asfaltu...
ale nic to nie daje bol potworny na drugi dzien po schodach nie moge zejsc..musze schodzic z wyprostowanymi kolanami haha..omega3 bralam w kapsulkach ...ale chyba zawsze stawy mialam do kitu.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2282 |
Zakorzenienie
|
Kiedys nienawidziłam biegania. Po kilku minutach ból mięśni, pieczenie w płucach i dość wszystkiego. W jakiejs angielskiej gazetce znalazłam 60s plan biegania, który stopniowo buduje formę. Na początku marsz przeplatany biegiem, po kilku tygodniach bieg przeplatany marszem. I teraz po prostu kocham biegać. W przyszłą niedzielę biore udział w British 5k London Run, zaraz potem zaczynam przygotowania do Human Race na 10km.
Jest tylko jeden problem. Boli mni noga, wewnetrzna strona piszczela - takie sprawia wrażenie i nie wiem czemu? Źle stawiam nogę? Buty? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2283 |
Zadomowienie
|
w wakacje super się biega........ biegam co dzień o 22 na osiedlowej bieżni hm do 3 kilometrów nie wysilam się (w szybkim tempie na sportowo) hehe nie biegam na wyścig tylko tak dla pasji POLECAM : P : P a jaka kondycja mm konkret
![]()
![]() |
![]() |
#2284 |
Wtajemniczenie
|
ja juz mam troche podrasowana kondykcje fitnessem - 3 razy w tyg po godz...
18lipca wylatuje na miesiac do paryza - zamierzam tam biegam codziennie - od ilu km zaczac? i jak to liczyc?
![]() |
#2285 |
Zakorzenienie
|
Ja kupilam sobie nową zabawkkę. Nike sportband. Fakt troche kosztowała ale monitoruje wszystko: dystans, czas, tempo, kalorie. A potem wszystko zgrywam na stron Nike+ i tam monitoruje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2286 |
Raczkowanie
|
Początkująca ma pytanie do biegających
![]() 1. Czy bierzecie ze soba wode? Jeśli tak to trzymacie ja caly czas w reku? jesli nie - jak wytrzymujecie bez?? 2. Co zrobic z mp3 gdy w spodenkach nie ma sie kieszonek? ![]() 3. Czy biegacie takze w miejscach do tego bezposrednio nieprzeznaczonych czytaj zwyklych chodnikach dla smiertelnikow? ![]()
![]() |
#2287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mp3 wkładam w stanik, z boku ![]() biegam normalnie po chodniku i wcale zle sie z tym nie czuje ![]()
![]() |
![]() |
#2288 |
Zakorzenienie
|
1. Mam taka butelke jak wudluzone O i wygodnie sie ja trzyma w trakcie biegu (gdy trzymam normalna, to jest za szeroka i dłoń szybko drętwieje).
2. Mam opaske na ipoda , na rzepa na ramię. Bardzo wygodna rzecz bo nie utrudnia ruchu a ipod sie nie rusza. Kosztuje niewiele 3. Nie powinnaś się wstydzić. Ludzie z reguły patrzą z budziwem na kogoś kto znajduje siłę na bieganie. Więc nie wstyd ale bądź dumna że chce ci się ruszyć tyłek i coś zrobić. To inni powinni sie wstydzić. Głowa do góry |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2289 |
Zakorzenienie
|
Ja biegam bez wody przy sobie.
Co do ludzi.. każdy spedza wieczór jak chce. Nie przejmowałabym się tak bardzo na Twoim miejscu, popatrzą, nadziwią się bo dla niektórych niemożliwością jest przebiec 10 metrów i pójdą dalej. Po prostu rób swoje ![]()
![]() |
![]() |
#2290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. ja słucham radia z komórki i kiedy zakładam spodnie bez kieszeni to komórka ląduje w rękawie bluzy ![]() ![]() 3.ja nawet jak nie biegam to nie patrzę się na ludzi, a jak biegam to biegnę sama ze sobą, coś sobie tam myślę, do kiedy biegnę, kiedy marsz itp ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2291 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2292 |
Rozeznanie
|
Ja też chętnie się przyłączę. Biegam co drugi dzień od początku wakacji. Zawsze zaczynałam wcześniej, ale jakoś w tym roku nie miałam czasu. Przerwę robię tylko zimą. Pozdrawiam wszystkich biegających
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2293 |
Wtajemniczenie
|
Coś tu cicho na tym wątku
![]() Ja postanowiłam włączyć do swojego planu treningowego bieganie jako aeroby i w czwartek idę sobie pobiegać ![]() ![]() Mam pytanie do tych dziewczyn które biegają już troche : jakie macie efekty po bieganiu ? Uda sie zmniejszają ? Bo nie będę ukrywać ale zależy mi troche żeby zgubić uda...
![]() |
![]() |
#2294 |
Zadomowienie
|
Przyłączam się do biegaczek
![]() ![]() Mój cel- utrata kilku kg, poprawienie formy i samopoczucia ![]() Tez kiedyś nie znosiłam biegania, aż tu nagle prawie pokochałam ![]() I z tego miejsca mam kilka pytań (jeśli się powtórzę to nie bijcie): 1. Z tego co wiem najefektywniej spala się tłuszcz przy 65-75% tętna maksymalnego. Ostatnio próbowałam mierzyć tętno ręcznie (ilość uderzeń przez 15 sekund x 4) i stwierdziłam w szoku, że biegam za szybko!! ![]() ![]() 2. Dziś biegałam 50 minut.....ile razy w tygodniu powinnam to powtarzać, żeby bieganie było najbardziej efektywne jeśli chodzi o spalanie tłuszczu? Codziennie chyba nie? Co drugi dzień? a może 2 dni i dzień przerwy i tak ciągle? Lub całkiem nieregularnie? 3. W szczególności zależy mi na utracie brzuszka, wiec oprócz biegania staram się też ćwiczyć w domu (8 minutes abs itp) Tylko właśnie nie wiem kiedy jest na to najlepszy czas: przed bieganiem, po, w odstępie kilku godzin, czy też w dniach w których nie biegam? 4. Co jeść przed i po bieganiu? Wiem że po aerobach białko, a przed? Musi coś być czy niekoniecznie? 5. I na koniec taki dość śmieszny problem ![]() ![]() To na razie tyle, jak coś wymyślę to się zjawie z kolejnymi zapytaniami.
![]() |
#2295 |
Raczkowanie
|
dzisiaj koło 21 pójdę biegać-troche sie wstydze, bo dawno nie biegałam i ogólnie troszke mnie przybyło, ale mam nadzieje, ze nikt mnie nie zobaczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe, nie ma sie czego wstydzic. to ludziom,ktorzy sie na Ciebie gapia powinno byc glupio,ze oni rzadko kiedy sie ruszaja dla swojego zdrowia ![]()
![]() |
![]() |
#2297 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Bieganie - prawda czy mit?
Cytat:
z góry dziękuje za odpowiedź.. ![]()
![]() |
![]() |
#2298 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny.. czy mogłybyscie mi cos doradzic?
Od 10 dni sie odchudzam. W tym celu biegam rano, z reg. jest to od tych 10 dni codziennie przerwę robie sobie w wypadku zlej pogody. I tu moje pytanie- biegam ok 20 minut w niezbyt szybkim tempie... czy to coś da? Nie jestem jakoś totalnie wypompowana po tych biegach- jedynie zgrzana i zmęczona. Czy powinnam za wszelka cene wydluzac ten czas? Czy pozwoli mi to schudnąć ( oprocz tego stosuje oczywiscie diete) ? Jak biegać by zrzucić troche ciałka? Chodzi mi o takie podstawowe informacje dla laika. Z czasem będę tą kwiestię zgłębiać. Przyjrząłm sie temu watkowie i znalazlam sporo ciekawych informacji ale jeśli to nei problem chcialabym żeby ktos mi to powedzial wszystko jednoznacznie i konkretnie. Z góry dziekuje Wam za odpowiedź. Ja jestem troche zielona ale już polubiłam bieganie.
Do połowy maja -> bedzie 75kg Do końca czerwca-> będzie 70kg ![]() "Odchudzanie ma jeszcze jedną zaletę - zawsze się udaje. Nie znam innej rzeczy, która - przy zachowaniu pewnych zasad - gwarantuje tak wysoki stopień powodzenia". (Charles Glass) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bieganie daje rewelacyjne efekty przy odchudzaniu, 20 min to jest okej dla osoby poczatkujacej,ale musisz do treningu wlaczyc cwiczenia silowe. Wtedy to wszystko bedzie mialo jakis sens. Proponuje robic to na zmiane, oczywiscie robiac przerwy na regeneracje. Co do diety i cwiczen to proponuje przejzec forum, a tutaj jest naprawde wszystko ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2300 |
Zakorzenienie
|
Moze ktos sie zna to mi pomoze. Biegam od kilku miesiecy, zaczelam powoli i stopnniowo zwiekszam dystans. Jestem teraz na 10km ale strasznie bola mnie lydki. Nie forsuje sie za bardzo, nie biegam szybko a i tak po przebiegnieciu okolo 2km czuje bol po wewnetrznej stronie lydek pod miesniem. Tak jakby pomiedzy miesniem a koscia. Masowalam, smarowalam, cieply prysznic i nic im nie pomaga, potem boli nawet pzry chodzeniu a w szczegolnosci przy wchodzeniu po schodach. Nie che zrezygnaowac z biegania (zwlaszcza ze mam wycig za 2 tygodnie) ale ten bol sie powtarza. Myslalam ze moze buty niedobre bo juz stare byly, wiec wydala sporo na dobre buty. Poszlam do profesjonalnego skepu gdzie pan najpierw pogonil mnie na biezni, filmowal stopy i to jak biegam i dopasowal odpowiednie obuwie. Potem myslalam ze moze dlatego ze przesiadlam sie z biezni na teren i podloze mi ju ztak ne amortyzuje, ale na bezni tez bola. Rozciagam sie przed, rozciagam sie po, co z nimi? Juz zaczelam brac magnez bo czytalam ze niedobor, ale ja niemam skurczy tylko bol. Help!!!!
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2301 |
Raczkowanie
|
bieganie
czy bieganie dobrze wplywa na miesnie posladkow i ud? bo czytalam ze biegacze nie maja rozwinietych miesni posladkow a mi bardzo zalezy na spaleniu tluszczu z tych okolic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2302 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: bieganie
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2303 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2304 |
Zakorzenienie
|
Rozwój mięśni a spalenie tłuszczu to nie to samo
![]() ![]()
![]() |
#2305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozwój mięśni zależny jest przede wszystkim od diety, a dopiero w dalszej kolejności od uprawianego sportu. Jeśli masz zamiar trenować bieganie długodystansowe lub uprawiać rekreacyjnie jogging, to mięśnie będą się raczej spalać, niż rosnąć. Na początku prawdopodobnie schudniesz, ale w dłuższej perspektywnie to rodzaj wysiłku, który sprzyja i katabolizmowi, i spowolnieniu metabolizmu, a więc nie sprzyja spalaniu tłuszczu. Jeśli będziesz biegać na krótkich dystansach i szybko (sprint), to mięśnie będą się rozwijać, co wspomoże spalanie tłuszczu (tylko do tego to już dobra kondycja jest potrzebna, ale z czasem się wyrobi ![]() Jak popatrzysz na biegaczy na dyst. do 200 metrów i porównasz ich sylwetki z maratończykami, to bardzo wyraźnie to zobaczysz.
![]() |
![]() |
#2306 |
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanko tego rzędu czy bieganie na powietrzu a na bieżni mechanicznej wpływa tak samo na odchudzanie?? bo na zdrowie i sprawdzenie się to na pewno nie, a ja biegam głównie po to żeby schudnąć, ale nie ukrywam że uwielbiam ten stan podczas biegu, jak czuję to rześkie powietrze i i podziwiam nature
![]() ![]() ![]() pozdrawiam
![]() |
#2307 |
Raczkowanie
|
Hej dawno mnie nie bylo pozdrawiam wszystkich wytrwalych,
znalazlam fajna stronke ALFABET BIEGACZA fajnie poczytac choc nawet jesli biegacie dlugo zawsze mozna sobie pewne rzeczy uzmyslowic ![]() ja np nie wiedzialam ze mam robic malutkie kroczki i im ich wiecej tym lepiej ![]() mowia ze przyzwoitosc to przynajmniej 75na minute ![]() ktos moze zweryfikowac? dzieki pozdro ![]() http://www.polskabiega.pl/Alfabet_biegacza_82.cms ps wraca sie do formy 1h 40 na biezni z tetnem 143 ![]() ![]() nawet sie nie jest glodnym po takim biegu! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2308 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2309 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() dzis lekko interwaly i solarium na poprawienie humoru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2310 |
Przyczajenie
|
Dot.: szukam osoby z katowic do biegania
chcialabym zaczac biegac ale razniej by bylo z kims?? moze ktos jest z okolic os.1000 lecia??dębu?kto chcialby ze mna biegac...pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.