![]() |
#2281 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wirtualna przyjaźń 4
A dzięki, w porównaniu do czasów covidu nocki są super
![]() Wysłane z mojego SM-A536B przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Robię kawkę i herbatkę. Macie chęć? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Aniu, wpadaj na zupki, serdecznie zapraszam. ![]() ===== Milka, dobrze pamiętasz, że Mania rok temu miała złamaną rękę. W czerwcu gips już jej zdjęli i ortopeda na obóz jechać pozwolił. W wakacje oczywiście będzie u nas. Na obóz też wybiera się. Jakoś tak na przełomie lipca i sierpnia. Powiem Wam jeszcze, że teraz rękę złamała wnusia mojej sąsiadki B. Prawą, więc zwolniona jest z pisania. Ach, ta druga klasa jakaś pechowa. Obie małe przyjaciółeczki na koniec tej klasy z gipsami na rękach. Mania rok temu, no a L. obecnie... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cyferciu, światełko jest, a Ciebie nie ma. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Tak ![]() Milka padłam wczoraj o 20,30 i usnęłam. Do 5 w łóżeczku ![]() ale czuję się wyspana. Emmi u Ciebie pawie, u mnie pies sąsiadów, ech... ------------ Dziewczyny z wielkim smutkiem piszę, chodzi o Budynia. Było już tak dobrze, kotek zdrowiał z dnia na dzień... i znowu łapka zaczęła boleć, czarnieje w pewnym odcinku, kotek leży cały czas w jednym miejscu... Wet od przedwczoraj codziennie. ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Adusia...jestem, pisze na raty. Klienci, telefony... Wiesz, jak to w pracy bywa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereńko,
czytam o biednym Budyńku, bardzo mi przykro. Strasznie przykro. ===== Tak wiem, praca... praca... |
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Zakorzenienie
|
Adusia
![]() --------- Dostałam ogromny pęczek kopru. Och jak pachnie, świeży najlepszy. Część zamrożę, a część: Umyty i osuszony pęczek koperku możemy przekroić na pół i włożyć do słoika, a potem zakręcić. Tak przygotowany koper możesz przechowywać w lodówce nawet do 3 miesięcy. Można też odciąć tylko końcówki kopru, a grube łodygi można zamrozić oddzielnie i dodawać je np. do gotowania ziemniaków. Zacytowałam dla przypomnienia. ---------------- ![]() ![]() ![]() ![]() Emmi dobrego dnia w pracy |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 |
4 pory roku i ja piąta
|
Pada drobny deszczyk. Ktoś mi mówił, że upały nadciągają. Dobrze, że mocniej podleje, dobrze nawodni to może dadzą radę. Niepokojąca jest tam pogoda. Porównując ją z dawniejszą to jest przeogromna zmiana.
Cyferko ![]() ![]() ![]() Adi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2287 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2288 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Dzisiejsza kawa godzinę wcześniej niż zwykle. Tak musi być, bo na dziewiątą umówiłam się z sąsiadką B. Obie do miasta jedziemy, trochę zakupów przed nami. ===== Cyfereczko, co u Budynia.........?? ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Emmi, wszystko OK. Trochę mniej mnie, bo popołudniami i wieczorami robimy sobie razem z MM-kiem seanse filmowe na dużym telewizorze. ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Tak, tak... upały nadciągają... takie afrykańskie... Już są w Grecji, no i sparaliżowały kraj. Synowa z synem od dwóch tygodni odpoczywają w Chorwacji. Ale oni mają domek dosłownie tuż przy samej plaży i morzu, więc ta wielka woda daje im trochę wilgoci i ochłody. |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Zakorzenienie
|
Hej Adusia
![]() U mnie zimno 13* Co u Budynia? Cóż mogę powiedzieć, dzieci bardzo oszczędne się zrobiły w informowaniu mnie ze szczegółami, a może wczoraj byli zajęci swoimi sprawami, tylko zdjęcia dostałam. Dzisiaj jeszcze nie odzywali się. Ma apetyt i korzysta z kuwety. Wnioskuję, że nie jest najgorzej. ---------- Adusia to udanych zakupów ![]() Biedna wnusia B...życzę jej szybkiego powrotu do sprawności, szkoda i to prawa ręka, ech. -------------- Ten weekend jesteśmy sami z Emkiem, także mniej stania przy garach. A może gołąbki ugotuję? Jeszcze nie było w tym sezonie młodej kapusty. ------------- Emmi niech piątunio szybko zleci. Ostatni weekend przed wakacjami. Łap termosik ![]() ![]() ![]() ----------------- Mila, a Ty masz wolne? Co tam u Ciebie? ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Na śniadanie mam naleśniki. Uwielbiam robić placki naleśnikowe ![]() Nie wiem, czy się chwaliłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2290 |
4 pory roku i ja piąta
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzień dobry. Emmi ![]() ![]() --------------- Dzisiaj kto miał być, to już był, tak myślę. Sporo maszyn wydałam , wszystkie urządzenia wrócą w poniedziałek. Dużym powodzeniem cieszy się wiertnica do ziemi...wierci w ziemi dołki ![]() Maszyna ułatwia stawiać ogrodzenie, sadzić drzewka itp... ------------ Co u Ciebie Emmi ? Jak się masz? Zawodowo już wkrótce będziesz odpoczywać ![]() Przyszły tydzień będzie szalony ![]() -------------- Dzieci są w tej chwili na wizycie u weta. Zobaczymy jakie wieści. ------------- Ranek był ponury, teraz wyszło słońce 16* Jak dla mnie to może tak być, a idealne to 23* ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2292 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2293 |
Zakorzenienie
|
Cześć Adusia
![]() Zakupy wczorajsze udane? |
![]() ![]() |
![]() |
#2294 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferuś,
oby Budyńkowi już się tylko poprawiało. Tyleż się chłopaczek nacierpiał. ❤️ Pogodę masz ponurą. A u nas niby mocno słonecznie i zupełnie bezchmurnie, ale jednak zimny wiatr bardzo powiewa. Nawet musiałam przed chwilą balkonowe drzwi zamknąć, bo lodowate powiewy na stopy mi leciały. ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cześć Cyfereńko !! ![]() Ach, bardzo udane. Obie z B. kupiłyśmy sobie śliczne letnie szale. Sąsiadka ma panterkę, a ja takie niekonkretne mazaje w moich ulubionych kolorach. Może pstryknę fotkę i Wam pokażę. Oprócz tego zakupiłam zaparzarkę do kawy. Bardzo mi potrzebna była, bo ostatnio potłukłam dzbanek do ekspresu, a dwa dni temu dzbanek do zaparzania herbaty. Buuu... ![]() Aaa... moja B. kupiła białe letnie spodnie tzw. rybaczki i do nich białą bluzeczkę w kolorowe poziome paseczki. Ona jest szczuplutka, więc może nosić tego typu rzeczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
O, to jest mój szal:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2296 |
Zakorzenienie
|
Adunia, tak bardzo biedny Budyń.
W lecznicy mieli spotkanie z dziwną panią ![]() Przyszła z kotkiem na wizytę do weta. Zaczęła się czepiać ![]() i krytykować, dlaczego dzieci przywiozły kota w transporterze, bo ona to na ramieniu swojego przynosi. Pouczyła ich, że nie zdają sobie sprawy, jaką krzywdę kotu robią ![]() po czym skwitowała, że ich kot i ich sprawa... Personel wyszedł się przywitać ,,,,nasz Budyń przyjechał ![]() Paniusia wywróciła oczami i mówi : - A cóż to za durne imię dla takiego pięknego kota, no coś podobnego,....Budyń!!! ![]() ![]() ![]() Dzieci nie wdawały się w dyskusję z panią, są grzeczne ;-) zapytały tylko jak jej kotek się nazywa. Z wielką wyniosłością powiedziała : Kotełła ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Adusia śliczne kolory. Ja wszystko lubię co kolorowe. Cieszę się że zakupy udane. |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferko,
dziękuję za miłe słowo skierowane do małej L. Tak, prawa ręka, bardzo niedobrze. Ale i tak miała wielkie szczęście, bo kość złamana tuż obok nadgarstka. Gdyby poszedł ten staw, to musiałaby przejść operację. ===== Czyli jesteś Naszą Królową Naleśników. ![]() My niezbyt często je jemy, ale Mania uwielbia, więc już niedługo i ja zacznę naleśniczki robić. ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Ech, paniusia dziwadło straszne. ![]() Dobrze, że dzieci nie wdały się w dyskusję. ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Dziękuję, jestem z tego szala bardzo rada. Często ubieram się całkowicie na czarno, ale do tej czerni lubię zakładać jakiś jeden mocno barwny element. Wczoraj po południu raz jeszcze skoczyłam do miasta i tak się właśnie ubrałam. Czarne buty, czarne spodnie, czarna bluzka, a na szyi luźno zarzucony ten szal. Naprawdę, świetnie się czułam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Zakorzenienie
|
Adusia no i fajnie, jak dobrze się w takim stroju czujesz to ok.
-------------- Adunia obejrzałaś "Gdzie śpiewają raki" obiecałaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyfereczko,
"Gdzie śpiewają raki". Kurczę blade, nic mi ten tytuł nie mówi. Obiecałam? Skleroza, skleroza, ciężka skleroza. ![]() Już sobie zapisuję. Dużym, drukowanym pismem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2300 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
O, zapisane. Leży obok mojego kalendarza-notesu. Teraz nie umknie z mojej dziurawej pamięci. Po południu odpalę duży telewizor i spełnię to co obiecałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Zakorzenienie
|
Adusia, Mania wtedy była, mogłaś zapomnieć.
Bardzo polecam ![]() Ja planuję jeszcze raz obejrzeć. |
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Ach, Maniuta była. To faktycznie mogło tak się stać, bo przy niej nie oglądam filmów. Cały wolny czas lubię Mani poświęcać. Jednak bardzo Cię Cyferuś przepraszam. Obiecałam i słowa nie dotrzymałam. Och, nie ładnie, nie ładnie.
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Ada, kończ kawkę, sobotnia robota czeka. Nie ma bata, samo się przecież nie zrobi. Jak posprzątasz, to w nagrodę obejrzysz sobie "Gdzie raki śpiewają". ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Ooo... już tytuł przekręciłam... powinno być "Gdzie śpiewają raki"... |
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
4 pory roku i ja piąta
|
Bardzo się cieszę, że pomysł na sobotni piknik spodobał się. Częściej musimy go organizować.
Widzę, że każda z nas zajęta. Ja jak poszłam w ,,wir prac" ogrodowych to tak naprawdę skończyłam mocno pod wieczór. Działaliśmy wszyscy, bo mnóstwo pracy. Wycinamy, przycinamy, mielimy na drobne rozdrabniarką do gałęzi. Dzisiaj też musimy działać mimo, że niedziela. Ale... ale!!! Już za chwilę... za chwileczkę... jeszcze tylko 5 dni i ... WAKACJE ![]() ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-06-16 o 06:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2304 |
4 pory roku i ja piąta
|
Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-06-16 o 06:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Emmi fantastyczne śniadanie ![]() ![]() Bardzo ciepły poranek, zapowiada się słoneczny i pogodny dzień. W naszych lasach pojawiły się wiosenne grzyby, powszechnie mało znane, aczkolwiek uznawane za kulinarne rarytasy się to smardze ![]() Doniósł mi o tym nasz pracownik, miłośnik zbierania grzybów ![]() szczegółowy gaduła, pamiętam te grzyby z dzieciństwa. -------------- Emmi praca w ogrodzie to syzyfy, ciągle trzeba robić. Niektórzy relaksują się podczas takich prac i odpoczywają. Super,że wszyscy działacie ![]() Mój mały ogródek w tym roku składa się z kilku skrzynek, mam je na tarasiku. Posadziłam kilka krzaczków pomidorów, lubczyk, szczypiorek, koper, bazylię. |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Zakorzenienie
|
Emmi zapytam majstra czy o tym wie
![]() nawet nie wiem czy je zbierał, czy tylko mówił mi o niech. Pamiętam, że znawcą grzybów jest TM ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cudnego dnia ![]() Biegnę do mamy, a potem nad wodę. Pa. |
![]() ![]() |
![]() |
#2308 |
4 pory roku i ja piąta
|
Cyferko
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Adi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cyferko ![]() Edytowane przez Emmi123 Czas edycji: 2024-06-16 o 08:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Witajcie !!
Jestem, jestem. Gdzie byłam? W łóżku byłam. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2310 |
🍀🌻jest jak jest🌻🍀
|
Cyferciu,
pięknie Ci dziękuję za przypomnienie. Film "Gdzie śpiewają raki" śliczny. Oboje z MM-kiem wczoraj obejrzeliśmy. No i to, zupełnie nieoczywiste, zakończenie. ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Emmi, ciekawa jestem jaka pogoda u Ciebie? U nas od kilku godzin pada drobny deszczyk. ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cyferko, widzę, że jesteś. Pewnie od mamy już wróciłaś, a nad wodę jeszcze nie pojechałaś. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.