Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:) - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-31, 18:32   #2281
Rania
Raczkowanie

Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:)

milka super niunia,ale zabójczo wygląda w tym kapturku,super
Mama tez super,niezła figurka
Stary 2007-03-31, 18:49   #2282
monka23
Zakorzenienie

Wenezja czyli jak Nadia tez to ma to musi byc to taka uroda maych panienek napewno nic powaznego , kamien spadl ci z serca i mi tez Ja tez zaraz najgorsze mysli mam , oszalalabym w domu jakbym miala czekac do poniedzialku.No zwariowalabym jakbym byla w waszej sytuacji.I lepiej isc do lekarza skontrolowac to a ta lekarka co Raniu mowisz to szczena mi opadla co ona myslala ze to pryszcz.Moglabym napisac ze "cale szczescie" ze to Nada ma ale glupio to zabrzmi ale z drugiej strony wiesz na czym stoisz juz przynajmniej czarnch mysli nie masz.Ciekawa jestem czy tez takie cus mialam musze mamuski zapytac.

Milka slicznoooosia Alex , a figurke to masz ladna oj masz

Kupilam malemu wczoraj kubek niekapek z rurka hehe od 9 miesiaca i strzal w dziesiatke nie kapie mi z zakretki a maly pije normalnie. Te wczesniejsze kubki mi kapaly i byl caly mokry a ja sie wkurzalam Ale ten jest git .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-31, 19:56   #2283
*milka*
Zakorzenienie

GG do *milka*

Tak to badania na bioderka. Dzieki jaka figorka heh po ciazy mam ciut wielsze bioderka buuu.
*milka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-31, 20:35   #2284
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Wenezja, Raniu ja tez myślę że to tylko gruczoły ale nie dziwi mnie Wasz strach Gdyby Ala nie spała pognałabym już oglądać jej sutki Dajcie znać jak czegoś się dowiecie.

Milka Alex jak zawsze śliczna Jak tam jej postępy motoryczne bo pamiętam, że ostatnio martwiłaś sie że sie nie przekręca tylko grzecznie leży Pewnie niejedna z nas ci w tym momencie zazdrości
Moja Ala to szatan wcielony, nie usiedzi minuty w spokoju. Dziś wypadała mi z fotelika Byłam pewna, ze ją przypięłam Szykowałam sie do wyjścia, nagle słyszę że coś spadło ale cisza... pomyślałam ze to butelka którą sie bawiła.. wchodzę do pokoju a ta leży jak długa ale cisza, zero płaczu Już myślałam że w szoku czy co.. ale chyba nie uderzyła sie tylko zdziwiona lekko była. Co prawda to nie wysoko ale i tak można sie poobijać

Byłam na urodzinach siostrzenicy, zjadłam dwa kawałki tortu Teraz idę umyć łazienkę i poćwiczyć. Jutro przyjeżdżają teście

WIECZNA SZÓSTKA MĘCZENNIKÓW
Magdulka - 33 dzień ćwiczeń (20 powtórzeń) 9 dni do końca
Lucky - 31 dzień ćwiczeń (20 powtórzeń) 11 dni do końca

Wenezja, ja - 9 dzień ćwiczeń (8 powtórzeń)
Stary 2007-03-31, 20:58   #2285
wenezja
Rozeznanie

Raniu, odpisała mi lekarka A więc...

'Jeżeli guzek nie wychodzi poza otoczkę, nie ma powodu do zmartwienia, wyczuwa Pani po prostu gruczoł powiększony wskutek zatkania ujścia wydzieliną. Najczęściej objawy ze strony sutków występują u noworodków pod wpływem hormonów mamy, później wchłaniają się, ale widocznie jeden powiększony gruczołek został.'

Uff... Boże, ale spanikowałam. Normalnie w jednej chwili przestałam racjonalnie myśleć. Mąż jak zwykle stwierdził, ze to nic niezwykłego i jak zwykle miał rację No cóż, zawsze panikuję, a jeśli chodzi o Emilkę, to już w ogóle... Też zapytam lekarki na kontroli o to. Zastanawiam się, co z tym dalej... Zniknie samo? Pozostanie tak? Grunt, że moje czarne wizje się nie sprawdziły

Ale jestem padnięta przez to zamieszanie. Nawet obiadu nie zrobiłam, bo jeść mi się odechciało Mąż miał przymusową głodówkę Ja padłam po tej histerii na kanapie i zasnęłam...
-,,Biedna Emilka marznie a ja tutaj leżę"
wenezja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-31, 21:54   #2286
*milka*
Zakorzenienie

GG do *milka*

Hej Doridee mala jeszcze sie nie przekreca ani nie pelza jak ja klade na brzuszku lekarka mi mowila ze to nie jej pora. Jeszcze 2 mies temu sama sie przekrecala a teraz nie wiem co jest....

Raniu ja na twoim miejscu to bym chyba pogryzla ta pielegniarke za zle pobranie krwi. Heh cos mi sie przypomnialo jak bylam w ciazy to chodzilam na badania krwi klul mnie taki nie przyjemny i niedelikatny gosc. Co sie okazalo po porodzie przylazl do mnie na sale znowu na pobranie krwi... Nie dosc ze nie trafil to musial mnie znowu kluc a reke mialam poklita. razdziawa jedna jeszcze misie tamto nie pogoilo a ten dalej w to samo miejsce ale bylam wsciekla. Zepsol mi humor jego widok.....wrrrrr
Stary 2007-03-31, 22:25   #2287
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Wenezja dobrze, że już po strachu Ala bardzo długo miała powiększone sutki od moich hormonów Jutro z tego wszystkiego obmacam ją i obejrzę dokładniej Śpij dobrze i spokojnie

Milka Alex już dawno powinna sie przekręcać ale skoro piszesz, ze 2 miesiące temu się przekręcała to może teraz jej się nie chce Ale ma już prawie 8 miesięcy.. nie chcę Cię niepokoić ale może porozmawiaj z innym lekarzem? Ja akurat bacznie obserwuję Alę pod tym kątem z powodu jej napięcia, którego już raczej nie ma ale czasem potrzebne są ćwiczenia aby zmotywować do prawidłowych zachowań... Nie wiem, nie jestem lekarzem ale jedno jest pewne, im szybciej sie reaguje i ćwiczy tym lepsze są efekty

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-04-01, 00:11   #2288
monka23
Zakorzenienie

Doridee to widze ze urodzinki sie udaly jak dwa kawalki tortu wszamalas ja uwielbiam torty tez zawsze tyle jem, jak nie wiecej.Cale szczecie ze Ali sie nic nie stalo po tym upadku i ze nie plakala dzielna babeczka z niej .Moj to panikara pomnie hehe ja czasem jak placze za czyms to mowie do niego A CO TY BABKA JESTES SISIUNIA TY MEZCZYZNA NIE BUCZ JAK BABA hehe nie pomaga dalej ryczy hehe.
Milka ja to bym nie ufala do konca lekrace napewno bym skorzystala z opini innej lekarki Tak jak mowi Doridee tez niechce cie stresowac zebys nie panikowala moze to Alex uroda ale ja tam wole byc zawsze pewna.Zgobne jest to ze wczesniej sie przekrecala ale mimo wszystko lepiej to sprawdzic i nie zwlekac .Jest tyle chorob na swiecie schorzen itd ze lepiej to sprawdzic dziecko w wieku 8 miesiecy powinno byc jakms stopniu aktywne a ty piszesz ze ona tylko lerzy Miejmy nadzieje i wierze w to ze Alex to "malutki len" i daje jeszcze czas rodzicom na przygotowanie za maratonami za nia. Namowiam cie zebys szla do innego lekarza nawet dla swietego spokoju .
Stary 2007-04-01, 01:50   #2289
monka23
Zakorzenienie

A Lucky to chyba glowe sprzedala jednak na allegroo i teraz nie ma czym patrzec zeby pisac hehe Dobrej nocki kobitki i ty Lucky bez glowa kobitko Ja to sie tylko zastanawiam jak ty bedzies patrzec czy cI uczniowie nie sciagaja No normalnie MARZENIE NAUCZYCIEL
Stary 2007-04-01, 09:47   #2290
Rania
Raczkowanie

wenezja dziękiiii tylko co z tym dalej robić? samo się wchłonie czy co?

Doridee szok chyba przezyłas,mi to sie takie upadki po nocach snią,szukam dziecka wtedy jak sie obudzę
wiesz co mialam dwie nocki temu,ok 24 poszlam mala pocalowac do snu opuscilam barierkę od lóżeczka i poszlam spac mala sie obudzial ok 1 zaczela marudzic,ja do niej a tam barierka na dole,wylecialaby przez glupia matkę jak nic . Tyle ze byla rozespana i sidziala przecierala oczka,no i ekspresowo jestem jak poplakuje.Takze nawet takiemu sprawdzaczowi jak ja sie przytrafilo

milka idz do lekarza spytaj co i jak z tym przekrecaniem bedziesz spokojniejsza,albo Alex sie niechce a napisz jeszce ile wazy moze jak jest pulpecik to nie ma tyle wigoru

moj sposob od poczatku na mala to nie ograniczac jej,jak byla mala to caly czas bawila sie na macie,przekręcala,uwieszl a na nia nogi,teraz tez za nia tak nie latam i nie wolam ze tu nie tam nie bo sie przewrci czy cos podobnego,wszędzie lezie i sama sie juz uczy,ze szuflada czasami oznacza bol juz z dystansem podchodzi
no chyba ze siedzi pod kontaktem wtedy nie pozwalam

Dziewczyny zapomnialam wam o najwazniejszym napisać,spodziewamy sie kolejnego dzidziusia
Stary 2007-04-01, 13:21   #2291
monka23
Zakorzenienie

Rania o nie nie prawie mnie nabralas hehehe nie wierze PRYMA APRYLIS hehe tez chcialam taki kawal dac ale na poczatku jak to przeczytalam to ci juz gratulacje pisze a za cwile no no no cos mi tu smierdzi hehe O ty o ty dobrze ze sie opamietalam.
Aha kobitki zapomnialam wam powiedzic tez spodziewam sie kolejnego dzidziusia .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-01, 13:51   #2292
*milka*
Zakorzenienie

GG do *milka*

Raniu Alex wazy 8k640 a mierzy 72cm jak klade ja na brzuszku to nie bardzo che sie przemieszczac ;/

Zaraz jak sie zwie ten lekarz pediatra ? Bede musiala sie dowiedziec gdzie znajde dobrego pediatre musze napisc na drugim forum
Stary 2007-04-01, 19:08   #2293
Rania
Raczkowanie

monka spryciulo,pewnie ze pryma aprylis

milka wydaje mi się ze to nie jest jakos specjalnie duzo,tzn nadwaga to to nie jest,więc lepiej spytaj lekarza

no to dzionek zaliczony,był spacerek potem wizytacja niedzielno obiadowa u tesciów,wczoraj sobie posprzątałam i okna dopiero pomyłam,mąż zabrał małą do dziadków potem zrobił mega spacer to miałam duzo czasu bo przy małej nierealne cos zrobć,ach nie wiem co pisac rozespana jestem drzemnęłam sie jak małą usypiałam,wciągnę kolacyjkę lekką oczywiscie i spac idę papa
Stary 2007-04-01, 20:39   #2294
wenezja
Rozeznanie

Talking Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:)

Raniu, zapytam w najbliższy piątek pediatrę o ten guzek. Gdzieś przeczytałam, że powinien się wchłonąć sam, ale i tak zrobię rozeznanie

No a my dzisiaj na imieninach u teściowej balowaliśmy. Wypiłam drina i już świat staje się piękniejszy
-,,Biedna Emilka marznie a ja tutaj leżę"
wenezja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-01, 20:41   #2295
Daria&Grześ
Raczkowanie

GG do Daria&Grześ

Cześć, Babeczki. Czytam Wasze posty, ale nijak nie mam czasu popisać. Może jutro... Pozdrawiam!
Aha! Dziś cały dzień karmiłam piersią
Wraca do dom, worek zrzuca, no a gdzie ten piasek?

Nasze fotki: www.rzeka.net/mama
Daria&Grześ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-01, 20:52   #2296
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Raniu ja też staram się nie przesadzać z chronieniem małej Czasem wręcz to niemożliwe, parę dni temu wyrżnęła fikołka do tyłu i mocno uderzyła główka o szafkę, aż guza miała, płaczu było co nie miara ale przecież nie będę za nią latać z poduszkami Zresztą słucham wypowiedzi na ten temat fachowców i niestety ale dziecko musi poznać co to ból i zagrożenia jakie czają sie zewsząd Mamusia przed wszystkim nie uchroni - niech sie uczy od małego Teściowa jest nadopiekuńcza i widzę jaki to ma skutek, szczególnie w stosunku 11 lat młodszej siostry Andrzeja Dziś już poprosiła abym owinęła czymś belki bo Alunia sie stuknie O nie nie, stuknie się raz, drugi i następnym razem będzie uważać

Rozpoczęłam wczoraj akcje odzwyczajania od smoka, do tej pory Ala ssała tylko do spania, dawałam jej już odruchowo i stwierdziłam że czas aby ze smokiem sie pożegnać póki jeszcze nie jest uzależniona, jak na razie dobrze nam idzie Wczorajszej nocy dostała tylko raz jak sie przebudziła i zapłakała ale zaraz go wypluła a dziś ssała podczas popołudniowej drzemki bo była rozdrażniona.. na noc już nie dostała i na razie śpi spokojnie A Wasze bąble ssą smoka?

Andrzej w kinie na "300" - ja nie chciałam isć bo nie lubię krwawych filmów, szczególnie w kinie Ostatnio oglądaliśmy "Piłę 3" i w końcu zasnęłam.... raczej trudno nie zasnąć gdy ogląda sie w 90% z zamkniętymi oczami

Magdulka, Daria hop hop gdzie jesteście????
Cholera nie zerknęłam w licznik i zrobiłam dziś już 10 powtórzeń zamiast 8

Magdulka - 34 dzień ćwiczeń (20 powtórzeń) 8 dni do końca
Lucky - 31 dzień ćwiczeń (20 powtórzeń) 11 dni do końca

Wenezja, ja - 10 dzień ćwiczeń (8 powtórzeń)

Edytowane przez Doridee
Czas edycji: 2007-04-01 o 22:09
Doridee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-01, 21:11   #2297
Alabama24
Raczkowanie

Raniu, Wenezjo współczuję, ależ miałyście przejścia, dobrze kochane, że się to jakoś dało wytłumaczyć te nasze maluszki to nasz cały świat i faktycznie, gdybym tak zauważyła coś niepokojącego u Tymcia, to bym oszalała.

Milko z małej Alex cudny aniołeczek i rzeczywiście figurka rewelka

Doridee mój synek też mi prawie wypadł dziś z fotelika, jak go na chwilkę zostawiłam w korytarzu, a jak chiałam go przypiąć, to się nie zgodził na to dobrze, że Ala nie płakała.

Nie zdałam wewnętrznego egzaminu, oblałam na pieprzonym łuku przez cały kurs go tłukłam, bo normalnie wciąż mi nie wychodziło...no i nie wyszło. Jutro mam poprawkę.Ale mam pasemka za to na poprawę humorku wpadła moja psiapsióła i mi zrobiła

Zdjątka wrzucam z sobotniego wypadu na działkę, byłam z ku,pelką, która ma dziesięciomiesięcznego Oskarka, to ten większy

(...)Im bardziej wzrok natężam, tym widzę mniej,
i woda schylona nad słońcem tym bliższe przynosi odbicie,
im dalszy od słońca oddziela ją cień...
J.P.II

Tymuś = szczęście
Alabama24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-01, 21:27   #2298
Alabama24
Raczkowanie

No i zdjęcia, bo mi cosik nie wyszło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT4468w.jpg (59,5 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT4483w.jpg (56,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT4485w.jpg (61,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT4446w.jpg (47,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT4412w.jpg (60,0 KB, 13 załadowań)

(...)Im bardziej wzrok natężam, tym widzę mniej,
i woda schylona nad słońcem tym bliższe przynosi odbicie,
im dalszy od słońca oddziela ją cień...
J.P.II

Tymuś = szczęście
Alabama24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-01, 21:36   #2299
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Alabamo fajnie Was widzieć Tymuś normalnie do schrupania Nie wygląda na takiego drobniutkiego Jedzonko na świeżym powietrzu, mmm - pewnie super smakowało
Nie martw sie tym egzaminem - trening czyni mistrza Następnym razem będzie lepiej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-01, 22:00   #2300
monka23
Zakorzenienie

Kukra tak dlugo pisalam ze az mnie wylogowalo do jasnej waskiej przekichanej cholery

Rania bo ja tez chcialam taki kawal zrobic hehe ale nabralas mne nabralas pol posta gratulacji napisalam az sie ocknelam

Daria

Doridee no tesciowka troskliwa az nadto jak ci takimtekstem zapodala.Nie ma co sie dziwic takie babunie sa .Nie ma co przesadzac z taka troskliwoscia i chronieniem dzieci az tak bo zamiast zrobic dobrze mozna tym krzywde wrzadzic .Jak mowilas dzieciaki musza nauczyc sie co mozna co nie co mozna dotknac a co nie itp.A o tym filmie nie slyszalam jakis nowy chyba.Ja dzis sobie pozyczylam see no evil straszny straszniutki hehe oby zwiaton zapowiada sie smacznie.A i pisz jak odzwyczajanie od smoka moj maly tez ciumka jak zasypia jak ci dobrze pojdzie moze i ja sie skusze

Alabama ja to bym nigdy w zyciu nie powiedziala ze on drobniutki , normalny bobasek , sliczny i przystojniacha nam rosnie .Trzmam kciuki za egzamin nielam sie przelam sie jak nie dzis to jutro Trzymamy kciuki za ciebie.
Stary 2007-04-01, 22:01   #2301
lucky blue rose
Raczkowanie

helo
czytam i czytam a nie mam czasu nic napisacwpadłam w amok sprzataniaa

Monka
- głowy nie odcięłam ale chyba wkrótce to zrobię bo boli mnie codziennie, juz mam dosc

współczuje Wam dziewczyny strachy o dzidzie, dobrze ze troche juz sie wyjasniło najwazniejsze to nie martwcie sie na zapas
ja jestem z kategorii tych wrazliwych ale macie racje - dziecko musi nauczyc sie unikac bolu a zrobi to tylko uczac sie na bledach ...
Maksiu dzis tylko o 3 butlach, nie zjadl zupki ani deserku... wczoraj tez mało zjadł, nie usprawiedliwiam juz tego zabkami bo ich nie widac. zobaczymy jak jutro. nie jest marudny wiec nie martwie sie jeszcze.
wiecie co, ja to chyba nigdy juz chyda nie bede... pozostaje mi tylko vacustep. wczoraj nie cwiczylam i wlasciwie to chcialam olac cwiczenia juz calkiem z powodu braku motywacji no ale dzis pocwiczylam... 31 dzien. w ogole to mnie znow doly dopadaja... przedwiosenne. ja to chyba jetsem straszna maruda... no nic uciekam.
papapa buziaki
Stary 2007-04-01, 22:04   #2302
lucky blue rose
Raczkowanie

aaaa, Maks smoczka nigdy nie ssał, po prostu nie chcuiał i już
Alabama - nie marw się, to wcale nie jest nic dziwnego, ja zdałam za drugim razem i jestem jedna z lepszych wsrod znajomych, jeden to za 12 zdał a dzis jest super kierowca głowa do góry za to super wyglądasz a Tymuś też
Stary 2007-04-01, 22:13   #2303
monka23
Zakorzenienie

Lucky a moze idz do lekarza na migreny cierpisz? czy cus? z czegos to sie bierze mnie zadko glowa boli jak wogole wiec ci nie doraze Tabletki jedz ale co ci bede mowic sama wiesz lepiej .
Napewno to zabki u mnie tez tak bylo nie jadl marudzil jeszcze jak w Polsce bylam a patz kidy zabki mu wyszly troche to trwalo No bo goraczki nie ma nie przesziebiony to co innego moze byc pamietaj ze to troche trwa te nieszczesne zabkowanie.A moj maly to wogule je tylko 3 razy mleko deserki jogurt obiadek .Nie mam juz dnia zeby wiecej mu wcisnac .
Stary 2007-04-01, 22:15   #2304
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Lucky co Ty mówisz.. Nie dołuj się Uważam, ze wyglądasz super i bardzo sexi Pamiętam Twoje zdjęcie zaraz po urodzeniu w domku, normalnie extra Chudość nie jest kobieca Jestem pewna, że to tylko kwestia czasu i zauważysz efekty ćwiczeń Głowa do góry Ja tam wierzę w Ciebie - chyba jako pierwsza skończysz Szóstkę Męczenników (nie wiem na którym dniu realnie jest Magdulka ale chyba za Tobą - jesteś THE BEST!!! )
Stary 2007-04-01, 23:32   #2305
lucky blue rose
Raczkowanie

Doridee - kochana dzieki za mile slowa i pocieszenie

Monka - dzięki aaa tam dla Ciebie tez to chyba migreny, ale nigy wczesniej 9tj przed ciaza) ich nie mialam... a Maksiu pewnie zabkuje... ma ta wielka kropke na dziaselku i czekamy on tez je 3 razy mleko ale do tego wlasnie deser i zupka zwykle dochodzi

dobranoc, juz mi troche lepiej
Stary 2007-04-01, 23:57   #2306
monka23
Zakorzenienie

Lucku bedzie lepiej bedzie ,kazdy ma swoje zle dni , dni dola , dni handry, dni ze czegos sie chce a tego sie nie ma nie martw sie nie jestes w tym sama ja tak mam czesto .A z zebolami cie pociesz bo jak bedzie to sukenka albo cos innego sie nalezy tobie od tz-eta , i nie ma opcji ze zawsze cos ci kupuje bo to ma byc na szczescie dla Maxia .Ja swojemu tz-towi wkrecam te tak z kazdym zabkiem a on tylo mi marudzi ze zaszemi kupje a ja mu oczywiscie ze to na lucky na zabki dla Kartala i dokoncze Doridee ZE JESTES THE BEST..... NAUCZYCIELKA z jaka mialam kiedkolwiek kontakt hehe szkoda ze wirtualnie hehe.
A ja zapomnialam napisac ze u nas byl totalny dzien kupy normalnie kupa kupa kupa kupa po koleji kupa ikupa nie bylo przczyszczenia byla normalna ale po 7 razie przestalam liczyc .
Stary 2007-04-02, 09:34   #2307
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Alabamo ucałuj swojego wczorajszego 8-miesięcznego solenizanta!!! Tymuś Ale te nasze dzieci już duuuże

Monka Ale Ci sie Kartal rozkupkał Ale to dobrze Co do smoka, Ala obyła się bez niego całą noc aż do teraz - położyłam ją na drzemkę i widzę, że bez smoka nie da rady.. ale nie jest źle jak na początek

Oglądałam w sobote "Mamo już jestem" na TVN Style, mówili m.in. o pielęgnacji pierwszych ząbków i raczkowaniu, no i tak o ząbki należy dbać od samego początku, przyzwyczajamy tym dziecko do codziennego nawyku higieny jamy ustnej Najlepiej używać szczoteczek i nakładek silikonowych bo są bardziej higieniczne, wystarczy sama woda albo rumianek Musze kupić Ali taka szczoteczkę
Co do raczkowania to dobrze gdy dziecko przechodzi wszystkie etapy rozwoju ale zdarza sie, że raczkowanie pomija i o niczym to nie świadczy Krążą poglądy, że nieraczkujące dziecko może mieć w przyszłości kłopoty intelektualne np. dysleksję ale ja podchodzę do tego z dystansem Fajnie gdy dzieciaczek raczkuje bo poznaje w ten sposób swoje ciało, uczy się zachować równowagę, jego ruchy są płynniejsze i stabilniejsze (głównie z tego powodu nie poleca się chodzików - dziecko zatraca w nim świadomość swojego ciała, nie czuje go).

Magdulka - 35 dzień ćwiczeń (20 powtórzeń) 7 dni do końca
Lucky - 32 dzień ćwiczeń (20 powtórzeń) 10 dni do końca

Wenezja, ja - 11 dzień ćwiczeń (10 powtórzeń)
Stary 2007-04-02, 12:03   #2308
lucky blue rose
Raczkowanie

oooooooooooch co ja bym bez was zrobiła
Monka - już sie ciesze na ta sukienke w ogole to mysle ze male zakupy dobrze by mi zrobily albo fryzjer, ale tu juz lepiej ostroznie bo przeciez ... ZAPUSZCZAM!!!!!
ach, normalnie sie wzruszylam jestem beksa swoja droga to ciekawe co bys mowila gdybym byla twoja nauczycielka hahaha historycą hahahaha właściwie to pisalam prace magisterska z historii starozytnej Brytanii .... nawet przesiedzialam w londynskiej bibliotece 2 miesiace wakacji
a co do dnia kupy to tesciowa moja mowi ze przy zabkowaniu to jest normalne

Doridee - mysle ze oduczenie smoka potrwa, ale sa sukcesy wiec super niektore dzieci baaardzo ciezko oduczyc i sa oporne wiec i tak super Ala sobie radzi
buziaki dla wszystkich, szczegolnie spoznione dla ... TYMUSIA samych radosnych dni dla niego i mamusi no i tatusia

Milka - przypomnialo mi sie ze jak Maksiu byl ostatnio na szczepieniu, w lutym, to pani doktor mowila ze absolutnie sie nie ma przekrecac,mam go koniecznie uczyc siadac - co lekarz to obyczaj, nie przejmuj sie, kazde dziecko rozwija sie indywidualnie. corka mojej przyjaciolki w wieku Maksia juz dawno sie przekrecala i tez sie martwilam wiec troche Maksia "stymulowalam" do przekrecania, ciagnelam za raczke, przekladalam nozke, zachecalam go zabawka, w dwa dni sie nauczyl i teraz jak srubka sie kreciponoc dobrze zeby dziecko jak najwiecej lezalo na kocyku lub macie a nie siedzialo w lezaczku czy foteliku.
nie martw sie daj znac co tam
Stary 2007-04-02, 16:19   #2309
madzia7
Raczkowanie

GG do madzia7

Witam dziewczyny!

Raniu Wenecja dobrze,że okazało się że to nic strasznego

WSZYSTKIEGO NAJ NAJ DLA TYMUSIA

Piszecie,że dziecka nie powinno się cały czas pilnować,macie racje ale u mnie nie jest tak łatwo bo nie dość że ja jestem straszna panikara to jeszcze na dodatek Emi mi się czasem zanosi jak płacze i nie może złapać oddechu! coś strasznego i za każdym razem jak się uderzy to ja drętwieje czy złapie oddech gdy płacze!

dziewczyny z czego wy się chcecie odchudzać jak piszecie o swojej wadze to wpadam w kompleksy! zaraz lece się zwarzyć

Doridee ja też staram się nie wciskać smoczka ale zazwyczaj bez niego Emi nie uśnie wieczorem! A i odgapiłam od Ciebie i kupiłam te puzle piankowe i przyznam że Emilka więcej się na nich rusza i raczkuje do tyłu

miłego wieczorka wam życzę
madzia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-02, 19:09   #2310
MaGdUlKa81
Raczkowanie

GG do MaGdUlKa81

hej kobietki jestem, jestem czytam Wasze posty codziennie ale juz brak mi sil na sklecenie czego kolwiek

no i stało sie dzisja 1 dzien w pracy Kuba w żłobku podobno plakał rano jak ciocia go zostawila
ale za to jak po niego poszłam to miał usmieszek od ucha do ucha
no jeszcze dwa dni i tata bedzie w domku

spóźnione zyczonka dla wszystkich milusińskich!!!!1
MaGdUlKa81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości