![]() |
#2281 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:)
milka super niunia,ale zabójczo wygląda w tym kapturku,super
![]() Mama tez super,niezła figurka ![]()
#2282 |
Zakorzenienie
|
Wenezja czyli jak Nadia tez to ma to musi byc to taka uroda maych panienek napewno nic powaznego , kamien spadl ci z serca i mi tez
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Milka slicznoooosia Alex , a figurke to masz ladna oj masz ![]() Kupilam malemu wczoraj kubek niekapek z rurka hehe od 9 miesiaca i strzal w dziesiatke nie kapie mi z zakretki a maly pije normalnie. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Zakorzenienie
|
Tak to badania na bioderka. Dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Zakorzenienie
|
Wenezja, Raniu ja tez myślę że to tylko gruczoły ale nie dziwi mnie Wasz strach
![]() ![]() Milka Alex jak zawsze śliczna ![]() ![]() ![]() Moja Ala to szatan wcielony, nie usiedzi minuty w spokoju. Dziś wypadała mi z fotelika ![]() ![]() ![]() ![]() Byłam na urodzinach siostrzenicy, zjadłam dwa kawałki tortu ![]() ![]() WIECZNA SZÓSTKA MĘCZENNIKÓW Magdulka - 33 dzień ćwiczeń (20 powtórzeń) 9 dni do końca ![]() Lucky - 31 dzień ćwiczeń (20 powtórzeń) 11 dni do końca ![]() Wenezja, ja - 9 dzień ćwiczeń ![]()
#2285 |
Rozeznanie
|
Raniu, odpisała mi lekarka
![]() 'Jeżeli guzek nie wychodzi poza otoczkę, nie ma powodu do zmartwienia, wyczuwa Pani po prostu gruczoł powiększony wskutek zatkania ujścia wydzieliną. Najczęściej objawy ze strony sutków występują u noworodków pod wpływem hormonów mamy, później wchłaniają się, ale widocznie jeden powiększony gruczołek został.' Uff... Boże, ale spanikowałam. Normalnie w jednej chwili przestałam racjonalnie myśleć. Mąż jak zwykle stwierdził, ze to nic niezwykłego i jak zwykle miał rację ![]() ![]() ![]() Ale jestem padnięta przez to zamieszanie. Nawet obiadu nie zrobiłam, bo jeść mi się odechciało ![]() ![]()
#2286 |
Zakorzenienie
|
Hej Doridee mala jeszcze sie nie przekreca ani nie pelza jak ja klade na brzuszku
![]() ![]() Raniu ja na twoim miejscu to bym chyba pogryzla ta pielegniarke za zle pobranie krwi. Heh cos mi sie przypomnialo jak bylam w ciazy to chodzilam na badania krwi klul mnie taki nie przyjemny i niedelikatny gosc. Co sie okazalo po porodzie przylazl do mnie na sale znowu na pobranie krwi... Nie dosc ze nie trafil to musial mnie znowu kluc a reke mialam poklita. razdziawa jedna jeszcze misie tamto nie pogoilo a ten dalej w to samo miejsce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2287 |
Zakorzenienie
|
Wenezja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Milka Alex już dawno powinna sie przekręcać ale skoro piszesz, ze 2 miesiące temu się przekręcała to może teraz jej się nie chce ![]() ![]() ![]()
#2288 |
Zakorzenienie
|
Doridee to widze ze urodzinki sie udaly jak dwa kawalki tortu wszamalas
![]() ![]() Milka ja to bym nie ufala do konca lekrace napewno bym skorzystala z opini innej lekarki Tak jak mowi Doridee tez niechce cie stresowac zebys nie panikowala moze to Alex uroda ale ja tam wole byc zawsze pewna.Zgobne jest to ze wczesniej sie przekrecala ale mimo wszystko lepiej to sprawdzic i nie zwlekac .Jest tyle chorob na swiecie schorzen itd ze lepiej to sprawdzic dziecko w wieku 8 miesiecy powinno byc jakms stopniu aktywne a ty piszesz ze ona tylko lerzy Miejmy nadzieje i wierze w to ze Alex to "malutki len" i daje jeszcze czas rodzicom na przygotowanie za maratonami za nia. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2290 |
Raczkowanie
|
wenezja dziękiiii tylko co z tym dalej robić? samo się wchłonie czy co?
Doridee szok chyba przezyłas,mi to sie takie upadki po nocach snią,szukam dziecka wtedy jak sie obudzę ![]() wiesz co mialam dwie nocki temu,ok 24 poszlam mala pocalowac do snu opuscilam barierkę od lóżeczka i poszlam spac mala sie obudzial ok 1 zaczela marudzic,ja do niej a tam barierka na dole,wylecialaby przez glupia matkę jak nic . Tyle ze byla rozespana i sidziala przecierala oczka,no i ekspresowo jestem jak poplakuje.Takze nawet takiemu sprawdzaczowi jak ja sie przytrafilo ![]() milka idz do lekarza spytaj co i jak z tym przekrecaniem bedziesz spokojniejsza,albo Alex sie niechce a napisz jeszce ile wazy moze jak jest pulpecik to nie ma tyle wigoru moj sposob od poczatku na mala to nie ograniczac jej,jak byla mala to caly czas bawila sie na macie,przekręcala,uwieszl a na nia nogi,teraz tez za nia tak nie latam i nie wolam ze tu nie tam nie bo sie przewrci czy cos podobnego,wszędzie lezie i sama sie juz uczy,ze szuflada czasami oznacza bol ![]() no chyba ze siedzi pod kontaktem wtedy nie pozwalam Dziewczyny zapomnialam wam o najwazniejszym napisać,spodziewamy sie kolejnego dzidziusia ![]()
#2291 |
Zakorzenienie
|
Rania o nie nie prawie mnie nabralas
![]() ![]() ![]() ![]() Aha kobitki zapomnialam wam powiedzic tez spodziewam sie kolejnego dzidziusia ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2292 |
Zakorzenienie
|
Raniu Alex wazy 8k640 a mierzy 72cm jak klade ja na brzuszku to nie bardzo che sie przemieszczac ;/
Zaraz jak sie zwie ten lekarz pediatra ? Bede musiala sie dowiedziec gdzie znajde dobrego pediatre musze napisc na drugim forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2293 |
Raczkowanie
|
monka spryciulo,pewnie ze pryma aprylis
![]() ![]() milka wydaje mi się ze to nie jest jakos specjalnie duzo,tzn nadwaga to to nie jest,więc lepiej spytaj lekarza no to dzionek zaliczony,był spacerek potem wizytacja niedzielno obiadowa u tesciów,wczoraj sobie posprzątałam i okna dopiero pomyłam,mąż zabrał małą do dziadków potem zrobił mega spacer to miałam duzo czasu bo przy małej nierealne cos zrobć,ach nie wiem co pisac rozespana jestem drzemnęłam sie jak małą usypiałam,wciągnę kolacyjkę lekką oczywiscie i spac idę papa
#2294 |
Rozeznanie
|
![]()
Raniu, zapytam w najbliższy piątek pediatrę o ten guzek. Gdzieś przeczytałam, że powinien się wchłonąć sam, ale i tak zrobię rozeznanie
![]() No a my dzisiaj na imieninach u teściowej balowaliśmy. Wypiłam drina i już świat staje się piękniejszy ![]()
#2295 |
Raczkowanie
|
Cześć, Babeczki. Czytam Wasze posty, ale nijak nie mam czasu popisać. Może jutro... Pozdrawiam!
![]() Aha! Dziś cały dzień karmiłam piersią ![]()
Idzie Grześ przez wieś, worek piasku niesie. A przez dziurkę piasek ciurkiem sypie się za Grzesiem ![]() "Piasku mniej, nosić lżej" - cieszy się głuptasek ![]() Wraca do dom, worek zrzuca, no a gdzie ten piasek? ![]() Nasze fotki: www.rzeka.net/mama |
![]() ![]() |
![]() |
#2296 |
Zakorzenienie
|
Raniu ja też staram się nie przesadzać z chronieniem małej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rozpoczęłam wczoraj akcje odzwyczajania od smoka, do tej pory Ala ssała tylko do spania, dawałam jej już odruchowo i stwierdziłam że czas aby ze smokiem sie pożegnać póki jeszcze nie jest uzależniona, jak na razie dobrze nam idzie ![]() ![]() Andrzej w kinie na "300" - ja nie chciałam isć bo nie lubię krwawych filmów, szczególnie w kinie ![]() ![]() Magdulka, Daria hop hop gdzie jesteście???? Cholera nie zerknęłam w licznik i zrobiłam dziś już 10 powtórzeń zamiast 8 ![]() WIECZNA SZÓSTKA MĘCZENNIKÓW Magdulka - 34 dzień ćwiczeń (20 powtórzeń) 8 dni do końca ![]() Lucky - 31 dzień ćwiczeń (20 powtórzeń) 11 dni do końca ![]() Wenezja, ja - 10 dzień ćwiczeń ![]()
Alicja ![]() Edytowane przez Doridee Czas edycji: 2007-04-01 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Raczkowanie
|
Raniu, Wenezjo współczuję, ależ miałyście przejścia, dobrze kochane, że się to jakoś dało wytłumaczyć
![]() Milko z małej Alex cudny aniołeczek ![]() ![]() Doridee mój synek też mi prawie wypadł dziś z fotelika, jak go na chwilkę zostawiłam w korytarzu, a jak chiałam go przypiąć, to się nie zgodził na to ![]() Nie zdałam wewnętrznego egzaminu, oblałam na pieprzonym łuku ![]() ![]() ![]() Zdjątka wrzucam z sobotniego wypadu na działkę, byłam z ku,pelką, która ma dziesięciomiesięcznego Oskarka, to ten większy ![]()
#2298 |
Raczkowanie
|
No i zdjęcia, bo mi cosik nie wyszło
![]()
#2299 |
Zakorzenienie
|
Alabamo fajnie Was widzieć
![]() ![]() ![]() ![]() Nie martw sie tym egzaminem - trening czyni mistrza ![]() ![]()
#2300 |
Zakorzenienie
|
Kukra tak dlugo pisalam ze az mnie wylogowalo do jasnej waskiej przekichanej cholery
![]() Rania bo ja tez chcialam taki kawal zrobic hehe ale nabralas mne nabralas pol posta gratulacji napisalam az sie ocknelam ![]() Daria ![]() Doridee no tesciowka troskliwa az nadto jak ci takimtekstem zapodala.Nie ma co sie dziwic takie babunie sa ![]() ![]() ![]() ![]() Alabama ja to bym nigdy w zyciu nie powiedziala ze on drobniutki , normalny bobasek , sliczny i przystojniacha nam rosnie .Trzmam kciuki za egzamin nielam sie przelam sie jak nie dzis to jutro Trzymamy kciuki za ciebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() czytam i czytam a nie mam czasu nic napisac ![]() ![]() Monka - głowy nie odcięłam ![]() ![]() współczuje Wam dziewczyny strachy o dzidzie, dobrze ze troche juz sie wyjasniło ![]() ![]() ja jestem z kategorii tych wrazliwych ale macie racje - dziecko musi nauczyc sie unikac bolu a zrobi to tylko uczac sie na bledach ... Maksiu dzis tylko o 3 butlach, nie zjadl zupki ani deserku... wczoraj tez mało zjadł, nie usprawiedliwiam juz tego zabkami bo ich nie widac. zobaczymy jak jutro. nie jest marudny wiec nie martwie sie jeszcze. wiecie co, ja to chyba nigdy juz chyda nie bede... pozostaje mi tylko vacustep. wczoraj nie cwiczylam i wlasciwie to chcialam olac cwiczenia juz calkiem z powodu braku motywacji no ale dzis pocwiczylam... 31 dzien. w ogole to mnie znow doly dopadaja... przedwiosenne. ja to chyba jetsem straszna maruda... ![]() papapa buziaki ![]()
#2302 |
Raczkowanie
|
aaaa, Maks smoczka nigdy nie ssał, po prostu nie chcuiał i już
![]() Alabama - nie marw się, to wcale nie jest nic dziwnego, ja zdałam za drugim razem i jestem jedna z lepszych wsrod znajomych, jeden to za 12 zdał ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2303 |
Zakorzenienie
|
Lucky a moze idz do lekarza na migreny cierpisz? czy cus? z czegos to sie bierze mnie zadko glowa boli jak wogole wiec ci nie doraze Tabletki jedz ale co ci bede mowic sama wiesz lepiej .
Napewno to zabki u mnie tez tak bylo nie jadl marudzil jeszcze jak w Polsce bylam a patz kidy zabki mu wyszly troche to trwalo No bo goraczki nie ma nie przesziebiony to co innego moze byc pamietaj ze to troche trwa te nieszczesne zabkowanie.A moj maly to wogule je tylko 3 razy mleko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2304 |
Zakorzenienie
|
Lucky co Ty mówisz.. Nie dołuj się
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2305 |
Raczkowanie
|
Doridee - kochana
![]() ![]() Monka - dzięki ![]() ![]() ![]() ![]() dobranoc, juz mi troche lepiej ![]()
#2306 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja zapomnialam napisac ze u nas byl totalny dzien kupy normalnie kupa kupa kupa kupa po koleji kupa ikupa nie bylo przczyszczenia byla normalna ale po 7 razie przestalam liczyc . |
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Zakorzenienie
|
Alabamo ucałuj swojego wczorajszego 8-miesięcznego solenizanta!!! Tymuś
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Monka ![]() ![]() ![]() ![]() Oglądałam w sobote "Mamo już jestem" na TVN Style, mówili m.in. o pielęgnacji pierwszych ząbków i raczkowaniu, no i tak o ząbki należy dbać od samego początku, przyzwyczajamy tym dziecko do codziennego nawyku higieny jamy ustnej ![]() ![]() ![]() Co do raczkowania to dobrze gdy dziecko przechodzi wszystkie etapy rozwoju ale zdarza sie, że raczkowanie pomija i o niczym to nie świadczy ![]() ![]() WIECZNA SZÓSTKA MĘCZENNIKÓW Magdulka - 35 dzień ćwiczeń (20 powtórzeń) 7 dni do końca ![]() Lucky - 32 dzień ćwiczeń (20 powtórzeń) 10 dni do końca ![]() Wenezja, ja - 11 dzień ćwiczeń ![]()
#2308 |
Raczkowanie
|
oooooooooooch
![]() ![]() ![]() Monka - już sie ciesze na ta sukienke ![]() ![]() ![]() ach, normalnie sie wzruszylam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a co do dnia kupy to tesciowa moja mowi ze przy zabkowaniu to jest normalne ![]() Doridee - mysle ze oduczenie smoka potrwa, ale sa sukcesy wiec super ![]() ![]() buziaki dla wszystkich, szczegolnie spoznione dla ... TYMUSIA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Milka - przypomnialo mi sie ze jak Maksiu byl ostatnio na szczepieniu, w lutym, to pani doktor mowila ze absolutnie sie nie ma przekrecac,mam go koniecznie uczyc siadac - co lekarz to obyczaj, nie przejmuj sie, kazde dziecko rozwija sie indywidualnie. corka mojej przyjaciolki w wieku Maksia juz dawno sie przekrecala i tez sie martwilam wiec troche Maksia "stymulowalam" do przekrecania, ciagnelam za raczke, przekladalam nozke, zachecalam go zabawka, w dwa dni sie nauczyl i teraz jak srubka sie kreci ![]() ![]() nie martw sie ![]() ![]()
#2309 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny!
Raniu Wenecja dobrze,że okazało się że to nic strasznego ![]() WSZYSTKIEGO NAJ NAJ DLA TYMUSIA ![]() Piszecie,że dziecka nie powinno się cały czas pilnować,macie racje ale u mnie nie jest tak łatwo bo nie dość że ja jestem straszna panikara to jeszcze na dodatek Emi mi się czasem zanosi jak płacze i nie może złapać oddechu! coś strasznego i za każdym razem jak się uderzy to ja drętwieje czy złapie oddech gdy płacze! dziewczyny z czego wy się chcecie odchudzać jak piszecie o swojej wadze to wpadam w kompleksy! zaraz lece się zwarzyć ![]() Doridee ja też staram się nie wciskać smoczka ale zazwyczaj bez niego Emi nie uśnie wieczorem! A i odgapiłam od Ciebie i kupiłam te puzle piankowe i przyznam że Emilka więcej się na nich rusza i raczkuje do tyłu ![]() miłego wieczorka wam życzę |
![]() ![]() |
![]() |
#2310 |
Raczkowanie
|
hej kobietki
![]() ![]() no i stało sie dzisja 1 dzien w pracy ![]() ![]() ale za to jak po niego poszłam to miał usmieszek od ucha do ucha ![]() no jeszcze dwa dni i tata bedzie w domku ![]() ![]() spóźnione zyczonka dla wszystkich milusińskich!!!!1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.