|
|
#2281 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tabletki NOVYNETTE - zbiorczy
Ja juz nowe opakowanie biopre od pol roku ale zdarzylo mi sie kupic te starse i tansze bylo;/ w ogole u mine w okolicy drogie sa te tabletki
|
|
|
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2283 |
|
Raczkowanie
|
a ja znów o te dni tygodnia;p podobnie-pierwszy raz z tabsami i mętlik w głowie;p
zaczęłam brać w piątek od pierwszej czyli poniedziałek. i już mi się pierdzieli:| ;p żeby przejść do odpowiedniego dnia, co powinnam zrobić?? można przeskoczyć 4 tabletki?? czy zrobić krótszą przerwę?? czy jeszcze jakoś inaczej?? bo by było wygodniej... i jeszcze coś wszędzie się pisze o przyzwyczajaniu się organizmu. co w tym czasie może się dziać?? jakieś krwawienia, bóle... co jeszcze?? ja mam trochę podwyższoną temperaturę. Może mieć to jakiś związek?? |
|
|
|
#2284 |
|
Raczkowanie
|
przeskakujesz na aktualny dzień tygodnia, a te przeskoczone tabletki, zostawiasz na koniec
Co do temperatury, może to taka krótkotrwała reakcja, jeżeli będzie to trwało dłużej lepiej idź do lekarza |
|
|
|
#2285 |
|
Przyczajenie
|
Miałabym takie pytanko
Bo w ulotce nie wspomniano o tym po jakim czasie te tabletki sa skuteczne Czy mam rozumiec ze jelsiwezme ja w 1 dniu okresu ktory wlasnie mi sie zbliza to juz bede zabezpieczona?Z góry dziekuje za pomoc
|
|
|
|
#2286 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
ale biorę narazie miesiąc i jak narazie nic takiego się nie dzieje.to zależy od organizmu
|
|
|
#2287 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za info
|
|
|
|
#2288 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pytalam o to moja ginekolog gdy zaczynalam brac tabletki powiedizlaa ze w ulotce jest tak zle organizm roznie reaguje i warto troche poczekac |
|
|
|
|
#2289 |
|
BAN stały
|
Mozecie mi wyjasnic jak to jest z kupneem tab w aptece internetowej? Mianowicie zamawiam anty w jakiejs tam aptece podaje adres apteki w ktorej chce odebrac i cena jest taka jaka podano w sieci nie zaleznie od tego czy dana apteka stacionarna ma lek w wiekszej/mniejszej cenie?Czy musze dodac/odjac roznice cenowa? Rozumiem ze recepte pokazuje przy odbiorze ?Czy nie jest to wymagane?Przepraszam za pytania po prostu jeszcze nigdy nie kupowalam lekow przez net i nie jestem zortientowana a jesli ma byc taniej czemu by nie sprobowac?Jesli macie sprawdzona apteke poprosze o adres.
|
|
|
|
#2290 |
|
Zadomowienie
|
czy alkohol ma duzy wplyw na dzialanie tabletek? nie chodzi mi o jakies duze ilosci, tylko czy te dwa piwa w sobotni wieczor moga zmiejszyc ich skutecznosc? ktos mi tak powiedział i wole sie skonsultowac :P
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
płacisz cenę jaka jest podana na stronie, nawet jeśli cena "normalna" jest wyższa. Po to to całe zamawianie przez internet, żeby zapłacić mniej receptę dajesz na miejscu od siebie polecam tę http://www.☠☠☠☠☠☠☠/ po prawej stronie jest "centrum pomocy" i tam dokładnie jest opisane co i jak po kolei slacha, alkohol nie ma wpływu na tabletki (chyba że doprowadzi do wymiotów w ciągu 4h po zażyciu) i oczywiście nie popijamy nim tabletek
What you're drinking? Rum or whiskey? Now won't you have a Double with me? I'm sorry I'm a little late I got your message by the way I'm calling in sick today So let's go out for old time's sake Edytowane przez Organzza Czas edycji: 2009-09-03 o 17:06 |
|
|
|
|
#2292 |
|
BAN stały
|
Organzza Bardzo Ci dziekuje;*
|
|
|
|
#2294 |
|
Raczkowanie
|
Nurtuje mnie jedna sprawa otóż czy podczas stosowania tabletek zawsze gdy jest przerwa musi wystąpić krwawienie?Skonczyłam już 2 opakowanie i podczas pierwszej przerwy wystąpiło krwawienie a teraz nie..już mam 5 dzień przerwy i nic czy mogę być spokojna?
|
|
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2296 |
|
Raczkowanie
|
Novynette a ciąża
Witam dziewczyny. Mam małą sprawę, mianowicie kilka lat brałam tabletki antykoncepcyjne Novynette, dokładnie 18 sierpnia wziełam ostatnią tabletkę i postanowiłam przerwać branie pigułek, ponieważ staramy się z mężem o dzidzię. Nie ukrywam, że kochaliśmy się często i bez zabezpieczenia. Tylko od kilku dni źle się czuję, rano nie mogę patrzeć na jedzenie, a wieczorem wręcz przeciwnie zjadłabym słonia, boli mnie brzuch w dolnej części i co najdziwniejsze humor mi się zmienia jak w kalejdoskopie. Czy to mogą być objawy ciąży, czy organizm może tak reagować na brak hormonów. Na test jest chyba zbyt wcześnie, a ginekolog powiedziała że USG coś wykarze dopiero po miesiącu. Co radzicie... Będe wdzięczna na porady i odpowiedzi
|
|
|
|
#2297 |
|
in love with life
|
Dot.: Novynette a ciąża
Raczej nie masz wyjscia i musisz poczekac. To moglyby byc wprawdzie objawy ciazy, ale skoro 18 sierpnia wzielas ostatnia tabletke tzn ze nie bierzesz ich dopiero 2 tyg, wiec na objawy ciazy to chyba troche za wczesnie. Bardziej bym sie sklaniala co do reakcji na odstawienie hormonow. Ale nie zalamuj sie, gdyz wszystko jest mozliwe. Zrob test za tydzien, powodzenia!!
|
#2298 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanko. Słyszałam, że po tabsach (biorę Novynette) poprawia się cera, a mi dalej i częściej wychodzą pryszcze na twarzy. (kiedyś było trochę i to ok 2 dni przed okresem). Myślicie, że powinnam zmienić tabletki?
z góry dzięki
|
|
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
raczej to nie objawy ciazowe, predzej od braku hormonow.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie! chyba to od odstawienia hormonow.. mysle ze to za szybko zebys byla juz w ciazy... chociaz w sumie to zalezy od organizmu.. ja po 4 miechach od odstawienia zaszłam.. powodzenia
|
#2302 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam do was pytanie:
Nie wiem czy przytrafilo wam sie cos takiego,ale wole zapytac. A wiec dzis pekla prezerwatywa,nie doszlo do wytrysku(ale przed wspolzyciem doszlo do wytrysku i moj chlopak sie umyl),czy jest jakies ryzyko zebym...no wiece...??,tak mi strasznie glupio oto pytac,ale jestem taka zestresowana ...To jest moje pierwsze opakowanie nowynette,a dokladnie wzielam 5 tabletek. W tym ze wczoraj wzielam tabletke(5) o godzine pozniej niz wszystkie pozostale.Dzisiaj wezme 6 tabletke.wiec jak?? Z gory dziekuje za odpowiedz
|
|
|
|
#2303 |
|
BAN stały
|
my chemical romance Mysle ze jestes zabezpieczona
Teraz ja mam dylemat mianowicie dzis mam pierwszy dzien krwawienia i teoretycznie wzielabym pierwsza tab ALE. Przed okresem stosowalam globulki dopochwowe i teraz z przyczyny wiadomo juz jakiej mam przerwe na 3-4 dni zostalo mi jeszcze 5 globulek i nie wiem czy zaczac brac tab anty czy wstrzymac sie z ich braniem do kolejnego miesiaca jak juz wykoncze opakowanie globulek, co myslicie?Na zadnym z lekow nie pisze ze nie wolno ich brac razem.Ale z drugiej str boje sie ze moge byc niedoleczona i okres na pierwszych anty sie wydluzy i to bedzie za duza przerwa z aplikacja tych globulek? |
|
|
|
#2304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no już lepiej się chyba chronić nie możesz (odliczając nawet pękniętą gume) |
|
|
|
|
#2305 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziekuje
|
|
|
|
|
#2306 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanie do kobiet, które to sprawdziły
![]() Wyjezdzam na 2 tyg w cieple kraje i w tym wlasnie czasie mam dostać okres Jedynym wyjsciem jest kontynuacja kolejnego opakowania tabletek. Czy w trakcie tego są jakieś upławy, plamienia i czy bankowo to zahamuje okres? |
|
|
|
#2307 |
|
Raczkowanie
|
hej ;] a ja mam takie pytanko, a mianowicie: biorę juz 4 opakowanie Novyneetek, tabsy zażywam regularnie o godz. 20, nigdy nie zdarzyło mi się żadnej pominąć, wiem że one nie dają 100% zabezpieczenia bo nic nie daje, ale przy sumiennym zażywaniu raczej prawdopodobieństwo ciąży jest nikle a wręcz niemożliwe. powiedzcie mi czy mogę być jakim cudem w ciąży??? bo ostatnio źle się czuje, kawa mi nie smakuje, podejrzewam ze to jakis wirus próbuje zmącić mój spokój, ale dla pewności chciałam kogoś zapytać
|
#2308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wszystko jest ok.
|
||
|
|
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2310 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() Obecnie jestem na drugim opakowaniu novynettek. Poza lekkimi mdłościami i bólami głowyinny skutek uboczny to taki, że moje libido spadło masakrycznie do zera. Na początku brania tabletek było wysokie, ale teraz zaczynam się wkurzać i nie tylko ja, mój mąż również. W związku z tym moje pytanie brzmi, co zrobić, aby moje libido podnieść, nigdy nie było jakieś nadzwyczaj wysokie ale teraz nie ma go wcale |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.

wszędzie się pisze o przyzwyczajaniu się organizmu. co w tym czasie może się dziać?? jakieś krwawienia, bóle... co jeszcze??
Bo w ulotce nie wspomniano o tym po jakim czasie te tabletki sa skuteczne
Nie dziwię Ci się, że się poplątałaś, ja też jak brałam pierwsze anty, to miałam mętlik w głowie i panikowałam z tymi dniami tygodnia 
) Syndi dla mnie też były dobre, cera się poprawiła, bóle zniknęły, ale przytyłam.. I teraz mam zmienione na Novynette z tego powodu

...To jest moje pierwsze opakowanie nowynette,a dokladnie wzielam 5 tabletek. W tym ze wczoraj wzielam tabletke(5) o godzine pozniej niz wszystkie pozostale.Dzisiaj wezme 6 tabletke.