|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja :)
Cytat:
Ostatnio przetraciłam prawie 100zł, więc teraz pewnie zapowiada się długa przerwa.Zawsze jednak mogę liczyć na mamusię, która co sobotę wpada do miejscowej drogerii i zawsze jakieś cudeńko mi przynosi :P |
|
|
|
|
#2282 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy wśród tych Twoich zbiorów jest może diamentowy scrub do stóp Avonu i ten standardowy ichni scrub? Jeśli tak, to czy możesz porównać ich działanie. Cytat:
Cytat:
Co powiesz o maseczce Pełnia Blasku? Cytat:
Cytat:
A tak w ogóle to ja myślałam, że grubo przesadzam z kremami do rąk, których mam z 8 chyba, a tu widzę koleżankę po fachu I koleżanka jeszcze mazidła do stóp kolekcjonuje ![]() ![]() Pytanie to samo co do słonik - o scruby/peelingi do stóp Avonowe - możesz porównać te, co masz. |
|||||
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kosmetyków AVONu do stóp... Najbardziej lubię serię diamentową oraz Rajską Plażę. Przede wszystkim za zapach Jednak ten klasyczny jest równie dobry. Naprawdę, co jak co, ale kosmetyki do pielęgnacji stóp AVON ma pierwszorzędne i sądzę, że nigdy się ich nie wyrzeknę
|
|
|
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaraz poszukam :P |
|
|
|
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co prawda to prawda - Foot Works się Avonowi udał jak mało co
|
|
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Klasyczny jest słabszy od diamentowego - tak mi się przynajmniej wydaje. Ale nie można powiedzieć, że nie działa skutecznie
![]() Spróbować warto, ja popieram wszelakiem eksperymenty
|
|
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
Psycha, tak jak lubie twoja kolekcje kolorowki, tak tez spodobal mi sie zbior pielegnacji
Do bardzo podobnego daze. Tez mam Sensibio, wode Avene i male tubki Effeclar K (juz niedlugo zaczynam pierwsze kwaszenie). Suchy szampon Klorane jest na liscie zakupow, tak samo puder Dr Hauschka i oliwka Hipp (do peelingu kawowego), a teraz jeszcze zagielas mnie emulsja Emolium, bo zastanawialam sie nad Xerialine. Warto zamienic na ten polski produkt? Przyznaje, ze ja jestem nacjonalistka kosmetyczno-ubraniowo-zywieniowa i jak tylko cos wyszperam dobrego to zostaje przy rodzimym produkcie. Dlatego tak sie zastanawiam czy porzucic polski Oeparol na rzecz Emolium Czy on ma jakis zapach? Troche mnie juz drazni wszechobecny wiesiolek.
|
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam rozgrzewajacy scrub o zapachu kawy....oprocz zapachu w sam raz na zimowe wieczorki
|
|
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na opakowaniu emolium pisze ze emulsja jest bezzapachowa, mi troche pachnie, ale to zapach typowo apteczny, ktory chwile po aplikacji sie gubi.Z mocznikiem jest jeszcze Eucerin - 10%, Xerialine 1,5% ( wczesniej chyba napisałam ze ma 3%, pomyłka, jednak 1,5%) , Emolium - 3%. Emulsja do ciała Emolium kompleksowo pielęgnuje skórę suchą, bardzo suchą, ze skłonnością do atopii i atopową. Dzięki bogatej formule odżywia i regeneruje nadmiernie wysuszoną skórę, przywracając jej naturalną funkcję ochronną. Zapewnia wielopłaszczyznowe działanie: 1. Nawilża i wiąże wodę w skórze Mocznik (3%) współdziałający z hialuronianem sodu (1%) poprawiają stopień długotrwałego nawilżenia skóry, zmiękczają i uelastyczniają naskórek. 2. Dostarcza lipidy międzykomórkowe Trójglicerydy kwasów tłuszczowych - kaprylowego i kaprynowego (4%) uzupełniają niedobory lipidów w cemencie międzykomórkowym oraz ograniczają transepidermalną utratę wody. 3. Natłuszcza skórę Masło shea (4%), olej macadamia (3%) i olej parafinowy (5%) uzupełniają niedobory lipidów i odbudowują płaszcz hydrolipidowy wzmacniając barierę ochronną skóry. Dzięki lekkiej konsystencji Emulsja do ciała Emolium dobrze się rozprowadza i szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu na skórze. Preparat jest odpowiedni do pielęgnacji skóry dzieci i niemowląt powyżej 1. miesiąca życia. Otrzymał pozytywną opinię Centrum Zdrowia Dziecka. U mnie napewno zagosci na stałe
|
|
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Przekonalas mnie, po skonczeniu Oeparolu wezme Emolium. Eucerin cenowo przewyzsza nawet SVR, wiec odpuszcze. Dziekuje
|
|
|
|
#2292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne opinie maja w KWC, zatem cos w tym musi byc ![]() Na Eucerin są czesto promocje w superpharm; kremy z mocznikiem ogolnie są drogie, cena emolium w tej klasie wrecz zaskakuje
|
|
|
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o maseczki, to jeśli Avon i Oriflame Ci przypadły do gustu, to z Lirene będziesz na pewno zadowolona
|
|
|
|
|
#2294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rexonę kupiłam bardziej dla torebki fioletowej która była w zestawie kolor mnie użekł i postanowiłam ją mieć . Zapach pachnie pomiędzy kwiatowo a orzezwiająco ja czuje konwalie ja używam dezodorantu i jest ok moja siostra zagarneła kulkę więc o niej ne mogę się wypowiedzieć |
|
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
Psycha to moze troche pomoge - uzywalam calej serii Oeparol oprocz kremu poltlustego i pomadki wlasnie (z pomadek Agropharm mialam serie Buzi i jest to po prostu wazelina zapachowa). Ja zamawiam na stronie producenta (juz 3 razy), bo w aptekach trudno znalezc caly asortyment, ceny tam maja smieszne wrecz, przesylka 5,50 zl i realizuja zamowienia w ciagu tygodnia bez szmerania, dobrze pakuja w karton z mnostwem babli i odpowiadaja na maile. Polecam
Co do kosmetykow: - balsam - moj opis jest na KWC, swietne mleczko, gdyby nie zapach, ktory po roku juz mnie meczy zostalabym przy nim (zuzylam kilka butli) - krem nawilzajacy - tez recenzja na KWC, dzieki niemu pozbylam sie objawow wrozonego rogowacenia naskorka na ramionach, teraz mam skore gladka tak, ze niemowle moze sie schowac (kilka opakowan)- mleczko do demakijazu - dobrze zmywa, przyjene uczucie nawilzenia twarzy, kojarzy mi sie z taim pudrowym mlekiem - nie wiem jak to inaczej nazwac (jedno zuzyte) - tonik - taka woda wiesolkowa, ani ziei, ani grzeje ale pozwala zmyc resztki mleczka, nie podraznia (zreszta jak nic z tej serii), jeden zuzylam - krem do rak - wlasciowosci pielegnacyjne jak pierwszego lepszego kremu, wiec nie warto ze wzgledu na zapach, ktory go calkowicie dyskwalifikuje. jest intensywny, dlugo sie utrzymuje i nie ma mowy o uzyciu perfum przy nim (zmeczylam jeden) - zel pod oczy - dobry nawilzacz, mimo delikatnego zapachu nie drazni spojowek, blyskawiczne sie wchlania, nie pozostawia zadnej warstwy, duzy i wydajny, mam juz 2 opakowanie (pierwsze starczylo na 4 miesiace przy uzywaniu 2 razy dziennie), musze recenzje napisac. - krem pod oczy regenerujacy - podraznil mnie przy pierwszym uzyciu, przez zapach szczypaly mnie oczy - powderowal do bratowej, nie wiem jak jego wlasciwosci pielegnacyjne Ostatnio zamowilam tez mamie krem do rak aroniowy - jest lekki, raczej slabo nawilza, zapach znosny (cierpkie zielska) i nie tak intensywny jak wiesiolkowy. Edit. Sprawdzilam i na pierwsze dwa zamowienia mialam koszt przesylki 5,50 zl. Ostatnie mam na 8,00 zl, wiec chyba podniesli. |
|
|
|
#2296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekolandia ma serie Oeparol w ofercie wiec tam kupie, ceny podobne do tych u producenta ![]() Bardzo dziekuje za wyczerpujące informacje
|
|
|
|
|
#2297 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki. W takim razie skuszę się na Lirene, jak wykończę Freemana. |
|||
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
Ano widzisz
Ja po to właśnie ekseprymentuję, żeby wyselekcjonować te kosmetyki, które na stałe zagoszczą w moich zbiorach Dzięki temu przekonuję się na własnej skórze z czego korzystać warto, a z czego nie
|
|
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
Użyłam dopiero 1 raz. Maseczka ma dość gęsta konsystencję, nie przecieka przez palce, przyjemnie pachnie. Rozczesywanie po jej użyciu jest dziecinnie proste, włosy są gładkie i lśniące, ale nie oklapują za szybko(nie obciąża ich tak).
Mam włosy w dobrej kondycji wiec dla mnie takie odżywienie jest wystarczające. Generalnie produkty Pantene są dla mnie najlepszymi z takich ogólnodostępnych, nie fryzjerskich.
|
#2301 |
|
Wtajemniczenie
|
Hosenko jak wypróbujesz napisz jak się sprawuje tonik NUNO
|
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
Wypróbowałam go 2 razy - jest delikatny, nie sciąga skóry. A czy działa antybakteryjnie to nie napisze bo wylądował w kufrze z zapasami i czeka na swoją kolej.
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
Pachnie awokado ale ... właśnie - tylko pachnie awokado bo nie ma żadnych ekstraktów z niego
W sumie to nie ma co sie dziwić - za 10,90 to tylko "zapach" awokado. Masło szczerze mówiąc jest mocno srednie - tępo się rozmarowuje, nie zostawia tłustej miękkiej powłoczki - skóra jest tępa, a masło sie lekko roluje ![]() edycja: znalazłam na allegro: http://www.allegro.pl/item247000065_...e_zapachy.html
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten Whipped Cream jaki daje kolor na ustach? Mój Pink Lemon był delikatnie różowy, ale i w opakowaniu był częściowo różowy, a ten jest biały i się obawiam, żeby nie dawał zbyt chłodnego połysku... Mam się czego bać?
|
|
|
|
|
#2306 | |
|
Witchdoctor
|
Cytat:
![]() Czyli jednym słowem Ziajowe masła lepsze?
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj byłam w SP i się czaiłam na serię Nuno, bo na promocji, ale w końcu wziełam tylko peeling Calma
|
#2310 |
|
Zadomowienie
|
A co to jest to coś ostatniego na tym zdjęciu?
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=5319843 Jakie to mazidło?
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.

a że ja tam potrrafie przesiedziec nawet ponad godz to pewnie już ma mnie za jaksąś lekko stukniętą......kocham Rossmann i zawsze czekam na gazetke...jak jest coś ciekwego to jade...a teraz będę miala od pażdziernika po drodze na wydzial to nieraz zaszaleje....a najwięcej to z ograniczeniem (i to bardzo dużym) straciłam 60 zł

Ale teraz posłusznie zużywam wszystkie do końca i na razie nie kupuję nic nowego 

W sumie to nie ma co sie dziwić - za 10,90 to tylko "zapach" awokado. Masło szczerze mówiąc jest mocno srednie - tępo się rozmarowuje, nie zostawia tłustej miękkiej powłoczki - skóra jest tępa, a masło sie lekko roluje