|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
| Pokaż wyniki sondy: -- | |||
| - |
|
0 | 0% |
| - |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: plemniki a mycie rąk
Cytat:
|
|
|
|
|
#2282 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.2
Jestem w szoku czytajac wypowiedzi i komentarze niektorych dziewczyn:/
potem sie dziwic skad taka niewiedza w naszym kraju skoro polska mlodziez uzyskuje wlasnie takie odpowiedzi na swoje pytania ![]() gratulacje, wizazanki |
|
|
|
#2283 |
|
Zadomowienie
|
![]() Oj czepiasz się Wenedko wieeesz ![]() Co dla nas jest błahostką, dla innych urasta do rangi problemu ,eh:rol leyes:
"Kobiety są jak przekład: piękne nie są wierne, wierne nie są piękne." G.B.Shaw tu znajdował się podpis mojego ex-męża o treści: dokładnie, kochanie, dokładnie(znał moje hasło) więc...Tobie(skoro zgadzasz się z powyższym cyt.pana Shaw) pozostaje znaleźć sobie taką niepiękną!może Cię nie zdradzi |
|
|
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Książki to podstawa, moja droga ![]() Lenistwo się po prostu szerzy
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#2285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą, co to mało takich było, którzy myśleli, że internet wyprze czytanie, a tu zonk Książki żyją dalej i mają się dobrze
"Kobiety są jak przekład: piękne nie są wierne, wierne nie są piękne." G.B.Shaw tu znajdował się podpis mojego ex-męża o treści: dokładnie, kochanie, dokładnie(znał moje hasło) więc...Tobie(skoro zgadzasz się z powyższym cyt.pana Shaw) pozostaje znaleźć sobie taką niepiękną!może Cię nie zdradzi |
|
|
|
|
#2286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
A moze lepiej po prostu odpowiadać na takie pytania tak lub nie? A na pytania "dlaczego" odsylac do lektury?
Wiem, że można się nieźle pośmiać z niewiedzy, a czasem bezmyślności innych, ale czasami przekracza to wszelkie granice przywoitości. Choćby komentarz o dawaniu przykładu przez Wizażanki. Nie są z jednej gliny ulepione i są różne. Bywają ludzie, którzy zabierają się do czegoś gdy wiedzą co robią, a bywają kompletnie przeciwni. A czy mogę być w ciąży gdy biorę tabletki i spóźniłam się jednego dnia o 30 minut w braniu? I jak tu ręce mają nie opadać? Tylko nie wiem tylko kto jest winny takiej niewiedzy w Polskim społeczeństwie.
|
#2289 |
|
Wtajemniczenie
|
No wlasnie takie pytanie jakie przytoczylas jest oprostu smieszne.Na kazdych tabletkach jest przeciez obszerna ultka ktora nalezy dokladnie przyeczytac.Ja zanim zaczelam brac tabletki najpiew szukalam info na ich temat ,zeby wybrac te najodpowiedniejsze.Moze lepiej zadac sobie troche trudu i szukac info gdzie sie da niz potem zalowac.A niewiedza w Polskim spoleczenstwie to wina tzw zmowy milczenia no i rzadzenie przez kosciol.Dla mnie normalne sa reklamy prezerwatyw w telewizji czy gazetach i nie widze w tym nic strasznego ,lepiej jest uswiadamiac nastolatki.a czy w Polsce jest wychowanie seksualne w szkole czy nie?
|
|
|
|
#2290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam sie, ze pytania o mozliwosc zaplodnienia przez spodnie czy pocalunek budza groze. Moja sasiadka w wieku 20 lat nie wiedziala skad biora sie dzieci. Dziewczyna chodzila do szkoly specjalnej, wychowywala ja babcia, która nie dosc, ze nie uswiadomila jej, to dodatkowo nie wyrazila zgody, aby wnuczka uczestniczyla w zajeciach z wychowabia seksualnego, bo uznala je za cos gorszacego. Ta dziewczyna nie posiadala zadnej, nawet elementarnej wiedzy - myslala, ze jak kiedys wyjdzie za maz, to po prostu urodzi dziecko. Uswiadomilam ja, bo gdybym ja tego nie zrobila, to chyba chyba do tej pory nie wiedzialaby skad sie biora dzieci. Takie sytuacje sa naprawde przerazajace.
|
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Z jednej strony to mozna do tego podejsc troche z humorem moim zdaniem
) chociaz zadnych racjonalnych podstaw ku temu nie ma Ale z drugiej strony moim zdaniem (jak chcecie to mozecie mnie zlinczowac za to ) gdyby istnial faktycznie wpojony poglad"brak wiedzy o seksie/rozmnazaniu/mozliwosci zajsciu w ciaze/antykoncepcji - to wstyd" bylyby lepiej. Bo jedna z druga by sie nie przechwalala tylko tym jak "idzie na zywiol", "nie pozwalam mu konczyc we mnie" i obmyslanie jak tu "posmyrac chlopaka coby mu dobrze bylo", jakie pozycje, jak dobrze oral a moze anal...bo brak tej wiedzy to przeciez wstyd, no nie? ![]() Lucyy - naprawde straszne to co napisalas o tej dziewczynie . Moim zdaniem to jest wina rodziny bo to oni powinni jako pierwsi wytlumaczyc dzieciom takie rzeczy. Tyle, ze jakby przeprowadzic sonde to by sie okazalo, ze tak naprawde nikt w domu o seksie nie rozmawia.
|
|
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
Mam mała sugestie
A może napiszmyna forum,ze w ciąze nie zachodzi się przez spodnie, przez umyte palce, przez otwór gebowy, przez stringi, itd, itp![]() Może wtedy nie będzie podobnych sytuacji. To co dla nas jest oczywiste, dla innyych może być matrixem ![]() pzdr. |
|
|
|
#2293 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Testy ciążowe
Czesc mam podobny problem,mianowicie dwa tygodnie temu powinnam dostac okres-nie dostalam.Wczesniej czulam sie tak jak przed okresem-delikatny bol brzucha co zawsze oznaczalo ze za kilka dni mialam dostac okres.zrobilam dwa testy i oba byly negatywne.Dzis mierzylam temperature i mialam 37.8.Wczesniej slyszalam ze temperatura powyzej 37 moze oznaczac ciaze.Czy to prawda?Staramy sie o dzidzia juz dosc dlugo i nic.Do lekarza ide za tydzien w poniedzialek a to jeszcze tak dlugo....Czy te testy mogly sie mylic?No i ta temperatura?Czy wiecie co to moze oznaczac?Dzieki za odpowiedzi.
|
|
|
|
#2294 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkich serdecznie.
moja dziewczyna zarejestrowała się do ginekologa i tam ją poprosili o ubezpieczenie z zakładu pracy od rodziców. z racji swojego wieku (18) nie chce powiedzieć rodzicom że już "to" robi no i tu wynika problem... bo nie wie co ma zrobić z tym ubezpieczeniem. nie może powiedzieć że ją coś boli i chce iść do ginekologa bo w takich sytuacjach chodzi z mama prywatnie... byla już dwa razy na wizycie i cięgle ją pani recepcjonistka upomina o tym ubezpieczeniu.... co w takiej sytuacji zrobić? aha i czy w razie jak by zrezygnowała z tego ginekologa to mogą coś przysłać do domu żeby doniosła to ubezpieczenie? |
|
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest przeciez pelnoletnia i moze odpowiadac za siebie. Nie widze wiec problemu.Ubezpieczenie tak czy siak i tak musi doniesc, taki ma obowiazek, wiec nic dziwnego, ze recepcjonistka ja ciagle upomina. Nie sadze aby cokolwiek do niej przyslali.
|
|
#2296 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() Mam pytanie,moze glupie-nie krzyczcie wiec Biore anty a ze biore antybiotyk,wiem ze ich skutecznosc jest oslabiona.Nie kochalismy sie z TZ a poszlismy pod prysznic razem.Moj TZ mial wytrysk dokladnie w okolicach mojego biustu,staralam sie to splukac w miare oglednie zeby nic nie splynelo "w dół".Aczkolwiek trudno okreslic z jakim skutkiem bo wszedzie byla woda.Czy jest jakies ryzyko ciazy? Czy to tylko moje schizy? Dziekuje
|
|
|
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Traci wiem, że przytoczone pytanie było śmieszne. Takie miało być, by choć troche mogło zobrazować "cudowne poczęcie". Żadnym reklamom też nie jestem przeciwna, ale co zrobić skoro ojciec dyrektor jest kategorycznie nie? A rząd prorodzinny? Btw zanim zaczęłam brać tabletki to czytałam ile wlezie. Nie mam zwyczaju używać czegoś, o czym nie mam pojęcia nawet jak lekarz przepisuje. Lektura ulotki obowiązkowa, nie ważne czy przy tabletkach czy syropie na kaszel. Syntagma o tak, każda ma czasem schizy. Ale wydaje mi się, że w przypadku gdy poszło się na żywioł niz chłopak otarł się penisem ![]() Btw też miałam schizy zanim zaczęłąm brać anty. Nawet już wymyślałam imiona dla dzieci
|
|
#2298 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2299 |
|
Przyczajenie
|
[quote=traci;3950983]Jesli bierzesz tabletki anty i jednoczesnie zazywasz antybiotyk dla pewnosci lepiej jeszcze uzyc prezerwatywy.
Jasne ![]() Ale nie wspolzylismy ![]() Przy prysznicu staralam sie bardzo uwazac,ale wiadomo roznie to bywa.Wiec chcialam zapytac Was czy jest taka fizyczna mozliwosc. |
|
|
|
#2300 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dzisiaj jest u mnei już 37dc muszę poczekać jeszcze do dnia spodziewanej miesiaczki,czyli do 39 dc 21.03 ale test będzie jedynie wiarygodny po dniu spodziewanej,czyli po 21 |
|
|
|
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2302 |
|
Przyczajenie
|
Testy Ciazowe
Okres Spoznia Mi Sie 6dni. Robilam Test Wyszedl Ujemnie.cz Przyjmowanie Biseptolu Wplywa Na Wynik.boli Mnie Podbrzusze I Piersi
|
|
|
|
#2303 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Testy Ciazowe
aga a zapoznałaś się z regulaminem forum? albo z ulotką testu?
tak się składa że nie zakładamy nowych wątków jeśli wątek o danej tematyce już istnieje. a tak się składa że wątek o dokladnie takim samym tytule jak twój znajduje się na wierzchy bo... na 1szej stronie dla ułatwienia podaje linka http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=133622
|
#2304 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: antykoncpeja po stosunku?? wazne pyatnie prosze o odp!!
To napisz co sie dowiedzialas ... moze przyda sie komus na przyszłośc....
|
|
#2305 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Testy ciążowe
Drugi Test Tez Wyszedl Ujemny
|
|
|
|
#2306 |
|
Przyczajenie
|
a czy mi Ktos jeszcze odpowie
|
|
|
|
#2307 |
|
Zadomowienie
|
ehh dobra, ja teraz strzele kwasem, nie wiem czy temat należy do ciążowych i wogle mi głupio maxx..ale jakoś się ostatnio stresuje, chyba taki lek ciązowy
. no nie wiem, mój chłopak mówi mi że to w 100 % niemożliwe a ja coż..panikuje ![]() na wszelki wypadek wolałam zapytać bo jeśli to nie ciąża tylko coś innego to ja się pierwszy raz z tym spotykam. jak jestem chora to zawsze lepiej wiedzieć. no wiec tak. w zgodzie w kalendarzykiem+antykoncep cją w postaci prezerwatyw zdecydowaliśmy sie na nasz pierwszy raz. Wczesniej było tam jakieś picuś plastuś smyruś smyruś, ale nie wydaje mi się zeby po wsadzeniu palca do pochwy można bylo zajść w ciążę,, <no coż, jeśli się mylę to proszę o uświadomienie.> ogolnie byłam zadowolona że tak sobie wszystko zaplanowaliśmy żeby nie było wpadeczki..to było 26 dnia cyklu, okres spóźnił mi się 3 dni, ale byłam ostatnimi czasy chora <antybiotyki>, zestresowana, więc nic sobie z tego nie robiłam. no i po bólu jaki mu towarzyszyła stwierdzilam ze wszystko ok. 15 dnia cyklu <o ja głupia> byłam sobie u chłopaka. wydaje mi się ze nie mogło nic się wydarzyć, <ale właśnie nie wiem i się denerwuje > bo nie doszło do kontaktu jego nasienia z wiadomo czym..no w żaden sposób. a tu nagle 20 dnia cyklu zauważam krwawienie lekkie..oczywiście panika. myslałam ze to okres <wiadomo, antybiotyki>, ale jednak nie. oczywiście dzina dla mnie i ogolnie nie wiem czemu, zaczełam myslec ze to ciąża. oczywiscie buszowanie po internecie i bach, wszystkie objawy mi się zgadzają. (choć zapewne sobie to wmówiłam.) pobuszowałam po wizazu i dotarłam do tego że jest to coś takiego jak plamienie poowulacyjne, ponoć normalne , a u mnie zdarzyło się to po raz pierwszy. ![]() okres powinnam mieć za 3 dni. wyskoczył dziś. pokrwawiłam i przestałam:| rano był a teraz nie ma. juz oczywiście wpadłam w panikę, zdaje sobie sprawę że moze byc urojona i ze okres jeszcze przyjdzie .ehh, powiedzcie mi cokolwiek, co o tym myslicie.. idiotycznie czuje się pisząc ten post ale po prostu taki mam mętlik w głowie że sama nie wiem :/ multiwitaminka nie no mi się wydaje że to nie jest mozliwe..przeciez do srodka same nie wplyneły..roisz
Wild child. Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2007-03-19 o 20:00 Powód: post pod postem |
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
Pachnąca.. nie wydaje mi się skoro piszesz że nie było kontaktu nasienia z Twoim wnętrzem
(ale, dla pewności zapytam: tzn nie było go całkowicie w środku czy był ale gumka zabezpieczała?)Pewnie antybiotyki i stres taki skutek dały Zaparz sobie meliskę, zrelaksuj się Nie powinnaś być w ciąży ![]() A jak za miesiąc (przy nast miesiączce) będą problemy a dokładniej jeden duży- brak okresu, to zrób test. Ps. Skoro zaczynacie figofago to nie myślałaś o tabletkach?
|
|
#2309 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: DO DOKTORA: Przesunięcie okresu a ciąża
NIKT mi nie chce pomódz
![]() ![]() ![]()
|
#2310 |
|
Przyczajenie
|
Nio ja potwierdzam slowa poprzedniczki,spokojnie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
,eh:rol leyes: