![]() |
#2281 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 II
marti jeśli chcesz tą używaną to według mnie bardzo dobry pomysł. cena bardzo przystępna, a sukienusia elegancka. ja tam nie jestem zwolenniczkę strasznego strojenia dzieci, mój Kubek to do chrztu był najbiedniej ubrany w całym kościele
![]() zora - Witam! pokaż koniecznie aktualne zdjęcia synka. a porodu i komplikacji to CI strasznie współczuję. matko. to ja sie chyba cieszę, ze mnie od razu nacieli, 3 parcia i Kuba byl na swiecie, a byłyby dwa, gdyby nie to że był owiniety pempowina i troche go przytrzymała. a ta wanienka to kosmiczna ![]() ![]() Kasica zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka. katar to wstrętna rzecz!!! dla Atomówki tez oczywiście! znów cos jeszcze miałam napisać i znów niepamiętam :/ to chyba to niewyspanie:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Raczkowanie
|
http://i22.tinypic.com/2dch63b.jpg
http://i20.tinypic.com/2u5ero1.jpg przypominamy sie wam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Zadomowienie
|
Marti ja przejzałam jednego aukcje faceta co pokazywałaś jakąś sukienke dla Laury i nawet podoba mi sie to beżowe http://www.allegro.pl/item255522417_...al_80_a14.html
albo to tylko bez tej kamizelki http://www.allegro.pl/item255522413_...al_80_a10.html Zobacze jeszcze mam troche czasu. Ciezko cos znależć dla chłopac, bo dziewczynke jakos łatwiej ubrać. Albo mi sie tylko tak wydaje. Anulka, ja mam też prawie cały rok katar alergiczny i nie zdecydowałambym sie na kolczyć w nosie miedzy innymi z tego powodu. Powiało latem, dzieciaczki opalone....a tu zima idzie... Jedna Panią co wróciła z wakacji prosimy o napisanie jak było ![]() Co do nocy to ja właśniwie nie spałam dzisiaj. Tz w Pl i jestesmy sami. Nie wiem czy to znowu jakieś głupie zęby czy tak po prostu ale Olaf od 1 budził się co 15-30 min. Dałam mu przed snem Vibrucol i do 1 chyba działał a potem popłakiwał, pręzył sie. Katastrofa. Ja chyba zacznę kłaść sie z nim to do tej 1 sie wyspie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Zakorzenienie
|
Fajnie bylo, ale ten wyjazd wbrew zdrowemu rozsadkowi, bo moglismy zostac, a ja tydzien wolny od uczelni wykorzystac na nadrobienie, nadgonienie spraw na kolejne tygodnie, tym bardziej, ze juz do swiat kierat totalny i zero dnia wolnego;((
Bylismy na polnocy Holandii, bardzo ladne okolice, pogoda przecudna- slonecznie, choc zimno. Mam mase zdjec, ale pewnie znow wlepie z poslizgiem. W ramach kary za czterodniowy wyjazd musze teraz sie ostro spiac, zeby na poniedzialek wyrobic sie z wszystkim. Dlatego za wiele nie napisze, przejrzalam pobieznie wszystkie strony, jakie napisalyscie, ale nie mam sie kiedy odniesc do zawartosci, sorry. Jutro odjajczamy Sasze, trzymajcie kciuki, zeby wszystko poszlo dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Zadomowienie
|
Anulko witaj znow u nas!! Jesli masz ciagly katar, to kolczyc raczej odpada. Ale rozumiem Cie, ja tez jak sie na cos napale to ciezko mnie powstrzymac.
Malgogaj sukienke mam zamiar dzisiaj kupic, mi osobiscie takie rzeczy bardzo sie podobaja, ale w sklepie i na wieszakach, a nie na dzieciach. Ale ta sukienke akurat musze miec. Zaloze ja na wigilie antonowce, bedzie swiatecznie wygladac. Co do koloru to mam problem, ale tez mysle nad bordowa ![]() Ja tez mialam dzisiaj koszmarna noc. Jak wczoraj spala jak zaczarowana, to dzisiaj musiala sie odegrac. Pierwsza pobudka o 0.30, ale napila sie i spala. Kolejna pobudka o 2giej i tutaj juz noszenie, bujanie, usypianie do 4tej. Dobrze, ze chociaz humor miala dobry, gadala tata, tutu, tooo, tuuu itp. Trzeba ja bylo nosic bo inaczej jeczala strasznie (czyli 2 godziny spania mialam z glowy), kolejna pobudka o 5tej (placz jak przy zabijaniu swiniaka), dalam jej mleko i przysnela, ale juz o 5.30 kolejny krzyk - poprzytulalam ja i dzieki Bogu spala do 9.30, wiec chciaz troszke odespalam. Najbardziej jestem zla na siebie, bo przez pierwsze 1,5 godziny w nocy bylam spokojna i probowalam Antonowke uspic, ale po tym czasie myslalam, ze oszaleje i zaczelam sie denerwowac (zwyczajnie stracilam cierpliwosc) i mala zaczela plakac. Teraz mi jej zal, ze sie na nia wsciekalam. Ale ilez mozna 1,5 h lazenia po pokoju z 8,5kg dzieckiem to chyba lekka przesada. Kergoslup mnie dzisiaj boli na maksa i mam zakwasy na rekach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 |
Raczkowanie
|
malgogaj masz racje z tym katarem może to jest najwazniejsze przeciwwskazanie do tego kolczyka ?.Słuchajcie u mnie to samo z Roksaną sie dzieje ,to znaczy w nocy wstaje do niej z 5-6 razy i nie wiem co sie dzieje?
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2287 |
Zakorzenienie
|
Jezu, wspolczuje Wam tych nocnych pobudek! Nina- poza wyjatkowymi nocami, kiedy zdarzy jej sie raz obudzic z placzem (zeby? zle sny?), ale po wypiciu cieplej herbatki usypia- spi od 21.30 do 7.30 bez budzenia sie.
A propos zebow- wylazi jej dwojka kolejna. Mamy wiec dwie jedynki dolne, dwie gorne dwojki, jedna jedynke + szczerba ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2288 |
Raczkowanie
|
U nas kataru ciag dalszy, noc jak mozna bylo sie spodziewac bardzo ciezka, dzis jestem z Arturkiem w domu. Wszystkim bardzo dziekujemy za zyczenia zdrowka i zyczymy szybkiego powrotu do zdrowka Atomowce, ktora tak pieknie zasuwala z tym pudlem
![]() Simona, nie mialam cc, rodzilam naturalnie z nacieciem, ktore tak jak napisalam nie zagoilo sie super od razu, zrobila mi sie ziarnina. Najlepsze bylo to, ze pani z przychodni powiedziala mi ze to sie albo samo zagoi albo trzeba bedzie sciac nozem elektrycznym (brrr). Poszlam do mojej ginekolog (do tej z przychodni mialam blizej dlatego do niej chodzilam, no i w ciazy nie musialam placic za badania i wogole),ona mi to najpierw wypalila jakims kwasem (az sie poplakalam na fotelu) i dala globulki, kazala pokazac sie za pol roku, powiedziala, ze ten noz to ostatecznosc i ze potem to sie dlugo goi. No i na szczescie wszystko ladnie sie zagoilo ![]() Cleo my na sylwestra mamy impreze urodzinowa Arturka ![]() ![]() co do kolczyka w nosie, ja tez mam alergie, sezonowa na pylki i nie odwazylabym sie, zreszta mnie nigdy nie krecily takie rzeczy, w przeciwienstwie do mojej siostry, ktora nie raz musialam odwodzic od pomyslu zrobienia kolczyka w brwi lub kolejnego tatuazu (ma jeden fajny, a wg mnie to w zupelnosci wystarczy ![]() Zora ogromnie wspolczuje tych komplikacji po porodzie, co tu duzo gadac wg mnie naciecie powinno byc robione po prostu wtedy kiedy trzeba i to lekarz czy polozna powinni wiedziec, tylko ze do tego to trzeba troche myslec i obserwowac a tym mam wrazenie wiekszosc naszych lekarzy nie grzeszy... Kasia z odjajczaniem napewno wszystko bedzie dobrze, przypomnialo mi sie jak dawalam Czacze do sterylizacji, najgorsze bylo dla mnie podpisanie tego papieru, ze w razie jak sie cos stanie zwierzakowi podczas narkozy, eeeh. Na szczescie mamy tutaj taki super szpital weterynaryjny i mam do nich zaufanie, super lekarze tam sa. |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Zadomowienie
|
Znowu miałam pobudkę o 2 w nocy i musiałam małą zabarać do naszego łóżka. Boję się ,żeby nie zrobiło się tak jak u tej znajomej Zory co musi się z dzieckiem bawić od 2 do 4. Daję sobie jeszcze czas aż do wyrżniecia się tych cholernych ząbków. Mamy dopiwero 2 dolne jedynki.
Marti - obejrzałam wszystkie filmiki , rzeczywiście Laura bardzo dużo już umie, rozbawiło mnie ,że mówi tata jak prosisz żeby mówiła mama. Moja Ciutka też tak robi, dzieciom chyba łatwiej jest powiedzieć tata niż mama (tak sobie przynajmniej tłumaczę). Nie podobał mi się natomiast film z motylkiem, po co go tak męczyć??
#2290 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kocur z pobudkami nocnymi przechodzi wszelkie granice, ja juz naprawde nie mam sily. Juz jej w ogole nie klade do lozeczka bo potrafi sie budzic zanim ja pojde spac co pol godziny. Generalnie spi od 20 do 6-7 tylko ze te pobudki, no i zdarza sie ze mamy nocne przerwy w spaniu np od 3-4.30, albo mi wstaje o 5 i la fiesta. To sie chyba nigdy nie skonczy???? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
Zadomowienie
|
cleo - u mnie jest tak samo od kilku tygodni. Sądzę,że to ząbki
#2292 |
Zakorzenienie
|
Też chciałam na marti nakrzyczeć za tego motylka bo chyba bidulek nie przeżył...no ale u marti motylków pewnie masa a my w mieście jak motyla widzimy (zwłaszcza tak pięknego i dużego) to szczęki w dół, buziaki otwarte i oczy na 5zł z zachwytu....Znając moją Laurę zapewne by go zjadła - dziś wsadziła do buzi biedną biedronkę
![]() Anulko katar alergiczny może z powodu ciągłej wilgotności w nosie sprzyjać zakażeniu ranki i dłuższemu jej gojeniu. Jednak znam kilka osób, które sobie pomimo siennego kataru kolczyk zrobiły i żyją bez powikłań!A twoja córcia ma niezłe nunki! Atomówka to żadnego pchacza nie potrzebuje...silna kobietka, nie dość że posuwała pudło to jeszcze krzesło przestawiła z lekka! kasiu - właśnie miałam się spytać czy Sasza był już odjajczany. Bo my jak kupimy ruska to też faceta i też chcemy odjajczyć...no chyba, ze moja siostra zafunduje sobie kobitkę do niego to może o przychówku pomyślimy. Chociaż myśląc o znaczeniu terenu i innych dylematach wokół relacji damsko-męskich wolałabym naszego odjajczyć. Trzymam kciuki za szybką rekonwalescencję Saszy! Moja Sonia tez wysterylizowana już - niestety przy drugim porodzie były komplikacje zakończone cesarką i podjęliśmy decyzję o steryzlizacji. Sonia miała non stop ciąże urojone i wet nam doradził aby miała ze 2 mioty to jej przejdzie...No i na 2 miotach sie skończyło - w tym drugi o mało nie skończył sie jej śmiercią.... ![]() Dziewczyny zmierzyłam Laurę - ma 72cm, obwód główki 43, obwód klatki 42 - jutro wazymy.
#2293 |
Wtajemniczenie
|
Kasiu fajnie że wyjazd się udał
![]() a z tym spaniem to chyba jakiś taki okres. Kuba od jakiś 2, 3 tyg w swoim łóżeczku spi tylko do mniej więcej 12, czasem 1. a potem musze go brać do siebie do łóżka a i tak czasem śpi lepiej czasem gorzej. jak się go zostawia w łóżeczku to po uśpieniu go nie zdążę wrócić do łóżka a juz znó jest płacz. a jak spi ze mną to tez jest 500 zmian pozycji, łążenie po łóżku i drzemki tam gdzie akurat padnie. ale to w mniejszym lub większym stropniu udaje mi sie przesypiać:P |
![]() ![]() |
![]() |
#2294 |
Zakorzenienie
|
Co do nocnych wstawań do maluszków to wielu specjalistów mówi, ze to wina rodziców! Bo wstają na każde jęknięcie do dziecka i ono się przyzwyczaja. podobno dobrze jest dać dziecku w nocy zapłakać z 10 minut - potem dopiero podejść. Brzmi okrutnie ale może w tym tkwi metoda. Noc jest od spania a nie do skakania!
#2295 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2296 |
Zadomowienie
|
Hej
Marti mnie się ta kiecusia co wklejałas podoba http://allegro.pl/item251976026_chrz...owa.html#photo no ale cena wysoka niestety a to to jest własnie to co chciałabym założyć mojej córeczce-zakochałam się http://allegro.pl/item260512376__suk...80_.html#photo widzę że mamy podobny gust, mnie się te kiecuszki co Malgogaj wkleiła ni epodobają wcale ![]() Anulka ładne fotki-letnie klimaty ahhhhhhhhhhhh. Co do kolczyka w nosie bardzo mi się podobają takie małe cyrkonie ale z uwagi na mój katar alergiczny tez bym się nie zdecydowała, może to być uciązliwe Malgogaj mój Olaf miał włąsnie z krasnala garniturek do chrztu tyle ż eniebieski (był tylko ten, ja tez chciałam beżowy), wklejam foty, ten beret mi się wcale niepodoba dlatego go nie zakładałam, tylko do zdjęcia w domu |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi sie, ze kastracja troche Saszy pomoze psychicznie. To jest kot niewychodzacy i prawdopodobnie hormony wywoluja w nim jakies frustracje np. strasznie duzo miauczy w nocy. Terenu nie znaczy, ale siki jednak smierdza w kuwecie, a ostatnio pare razy zsikal sie na sterte ubran do prasowania, co tez moze byc forma 'znaczenia' (albo objawem, ze kot czuje sie samotny, co poniekad jest zrozumiale, stad mysl o kupieniu mu kolegi). Ma juz prawie dwa lata, wiec i tak pozno podjelismy decyzje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2298 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Raczkowanie
|
Czesc
Mam pytanie do dziewczyn ktore maja w miescie sklep H&M czy jest moze jeszcze taka czapeczka http://aukcja.interia.pl/show_item.php?item=260296646 tylko czapeczka i jaka jest cena,i bardzo jestem ciekawa jak wyglada ta sukieneczka o ktorej piszecie,tez szukam czegos ladnego na swieta i roczek Marysi ![]() Kamilko- koniecznie wklej zdjecia jak kupisz i napisz jaka jest cena |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2300 |
Zakorzenienie
|
http://www.allegro.pl/item259161311_...t_rozm_74.html http://allegro.pl/item260199023_mini...ztu_80_cm.html http://allegro.pl/item259531490_slic...iezniczki.html http://allegro.pl/item260489528_suki...iki_nowka.html http://allegro.pl/item260422057_eleg...u_rozm_80.html a tu ten co ci się najbardziej podobała ale uzywany http://allegro.pl/item257108341_supe...a_chrzest.html Mnie się bardzo podobaja te "toczki" na głowkę, które są w 2 aukcjach....
Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło ![]() ![]() Edytowane przez Aranka Czas edycji: 2007-10-25 o 13:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Zakorzenienie
|
taika - ja pamiętam te komplety z zeszego roku. Były też w wersji różowej ale czy są teraz to jakoś tak przypominając sobie wizualnie jakie wisiały czapki u mnie to nie było teraz takich....
#2302 |
Raczkowanie
|
Poniżej aktualne zdjęcia Bruna, w sumie takie pierwsze z brzegu bo mam straszn bałagan w zdjęciach. Muszę z tym w końcu zrobić porządek.
Na tym ostatnim zdjęciu moje dziecko gapi sie na telewizor. Zaczynam się tym troche niepokoić. W towarzystwie włączonego telewizora dla mojego syna nie istnieją jego rodzice, żadne zabawki ![]() Wasze dzieci też się tak zachowują? |
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Zakorzenienie
|
Czy te chińskie zestawy z H&M to to?
http://allegro.pl/item259711762_h_m_...plecik_80.html
#2304 |
Wtajemniczenie
|
ale fajny bobas;] a jakie ma uszy wyścigowe
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Zakorzenienie
|
moje dziecko jest po prostu genialne.napisalam dlugiego posta i podeszla mi pod nogi i zabawka prosto w przycisk do resetu
![]() po krotce za motylka przepraszamy.zgadza sie mamy ich mnustwo w domu ![]() na sukienke jestem juz zdecdowana.pelerynka...hm mm niby biala ale zakrywa cala kiecke bo to tylko do kosciolabiale dodatki i chyba bedzie ok ![]() jest jeszcze taka z tymze ona sie rozchodzi dosyc wysoko i nie wiem czy jest sens jak myslicie?? przepraszam ze tylko tyle ale musze sie pakowac a czas leci.a takiego posta wyprodukowalam ![]() http://allegro.pl/item258131787_chrz...enki_r_68.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Raczkowanie
|
Aranko-W sumie to przez Ciebie szukam czapeczki bez pompona,w ktoryms poscie napisalas ze przez pompon nie nalozysz kaptura,a ja madra mamusia
![]() ![]() marti86-Marysia miała taki płaszczyk tylko że rozowy swietnie sie sprawdzil zaraz znajde zdjecie to Ci wkleje,i dodam ze szybko sprzedalam na allegro za ladne pieniazki |
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Zadomowienie
|
Marti płaszczyk całkiem fajny no i ta kiecusia nr1 co wkleiła Aranka tez ok, jednak ten co Ty wkleiłas używany bomba,.
Zora no Bruno to wypisz wymaluj mój Olaf, dla niej nr 1 to tv,l a potem mama, najchętniej oglada reklamy jest wtedy jak zahipnotyzowany. Bruno robi ekstra minki, przypomina mi synka od kolegi |
![]() ![]() |
![]() |
#2308 |
Zadomowienie
|
Marti, jestem za tą samą sukieneczką, którą wybrałaś, każdy ma swój gust, ale dla mnie właśnie ta jest najfajniejsza i nietuzinkowa co najważniejsze. A co do rzeczy używanych; ja zaczełam poszukiwania po sklepach i klapa, nic co by mi się podobało a w jednym pani powiedziała, że nie będa już mieć polarkowych bo zmieniają sezon
![]() Wiktoria najadła się dzisiaj ziemi z kwiatka. Nie była to najohydniejsza rzecz jaką zjadła, ale nie przestanie mnie zadziwiać spryt dzieci z jakim dążą do poznawania rzeczy zabronionych. Poza tym znów mam tyły w czytaniu wię znów milczę na bieżące tematy ![]()
#2309 |
Zakorzenienie
|
Zora - Bruno przez te śmieszne uszka, ogromne oczyska i otwartego buziaka jest przesłodki!!!! Jak dzieciaczek z reklamy!
maszko -ja już nie chcę wnikać w szczegóły i nie chcę nawet myśleć co nasze dzieci wciągną do buzi jak za naszymi plecami....
Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło ![]() ![]() Edytowane przez Aranka Czas edycji: 2007-10-25 o 14:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2310 |
Wtajemniczenie
|
Kuba sie maniacko próbuje dobierać do kuwety kotów
![]() marti jeżeli ten płaszczyk z allegro to ten sam co miała Taika to bardzo ładny. chyba nie powinno byc Laurze zimno. ale moze dobrze obadać jak to jest w tym kościele, czy faktycznie nie lodownia straszna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.