![]() |
#2281 |
Raczkowanie
|
Dot.: Lumpeksy, ciuchlandy III
|
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Raczkowanie
|
c.d.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Raczkowanie
|
Śliczne ciuszki cherrylko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2285 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super jest ta z różyczką, z przewiązanymi ramiączkami i i wcześniejsza bluzeczka w paseczki, obie z trzeciego postu. ..... sylweczenka - Ja również uważam, że ta babka coś kręci i nie wierzyłabym w te jej gadki, że Allegro tak jej napisało... Sama się do nich zgłoś i zapytaj. Moim zdaniem 200zł, to nie jest znów takie nic, żeby tak sobie zmieniać decyzję według humoru! Uważam, że powinna zapłacić wszystko albo wcale. Wiem, że chodzi w sumie o pieniążki, ale ja bym się z nią na żadną mniejszą cenę nie umawiała, bo jeżeli ma być zgodnie z regulaminem, czyli że ona jest zobowiązana do kupna, to niech już będzie w 100% wszystko fair. Dobry sprzedający nie powinien pchać się moim zdaniem w takie układy.
![]() |
#2286 | |
Szara Eminencja
|
Cytat:
Chyba nic nie można zrobić... Tylko wystawienie odpowiedniego komentarza ale jeśli wystawisz negatywa to i ona Ci się odpłaci. Miałam podobną sytuacje. Pan wylicytował koszulke i powiedział że nie zapłaci bo wyjechał za granice ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2287 |
Zakorzenienie
|
No nie, znowu widzę masę pięknych ciuszków...
![]() ![]()
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety ta baba ma rację, możesz jedynie wystąpić o zwrot prowizji ( jest tam gdzieś nawet stosowny formularz) i wystawić jej soczystego negatywa!! Mnie też tak jedna baba zrobiła... ![]()
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2289 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
malgosinka zgadzam się z Tobą w pełni! EDIT: nie wiem czy Wy dziewczyny pamiętacie, była kiedyś taka sprawa, słynna bo toczył się o nią spór w sądzie a chodziło minowicie o auto. Pan wystawił jakiś drogi model jeepa na licytacje bez ceny minimalnej i ktoś to auto wylicytował za kwotę, która była śmiesznie niska w porównaniu do wartości autka...no i sprawa trafiła do sądu bo sprzedawca nie chciał sprzedać wygranemu auta, szczerze powiedziawszy nie pamiętam jaki był finał (sprzedawca chyba przegrał tą sprawę), ale pamiętajcie, że aukcje internetowe też podlegają prawy a policja ma specjalny oddział do walki z przestępczością internetową i zawsze można coś zrobić ot choćby postraszć odpowiednimi przepisami. p.s. A tak na koniec powiem Wam, że takie chamstwo wścieka mnie do żywego...i uważam, że jeśli tylko się da nie powinno przymykac się oka na takie sprawy, bo wtedy daje sie ludziom przyzwolenie na kolejne takie numery! Grrrrrrrrr EDIT: to od mojego TŻ rada: "to można korzystając z art 353 kc uważać umowę za zawartą,a nabywcę wezwać do zpełnienia świadczenia i wywiązania się tym samym z ciążącego na nim zobowiazania przez zapłacenie sumy za jaką zdecydował się nabyć towar" przydatny artykół ----> http://gu.com.pl/index.php?option=co...643&Itemid=143 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2290 |
Wtajemniczenie
|
Karalajna podziekuj Tz a ja barodz Tobie dzikuje. Napisalam jej mądrego maila, mam nadzieję, ze poskutkuje
![]() A czy ona ma prawo wystawic negatyny komentarz? Stan butów był opisany, dokładne zdjeice były. |
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
Wtajemniczenie
|
to moze ja wam przytocze cale maile
ONA Treść wiadomości: niestety to dla mnie za duza kwota za buty ktore sa juz podniszczone i uzywane nie wiedzialam jaka kwote maksymalna ma ustawiona drugi licytujacy i sie przelicytowalam(niektorzy ustawiaja taka kwote maksymalna zeby nikt nie dal rady ich przebic szkoda ze ta osoba nie ustawila 1000wtedy i ja bym go nie przebila) przepraszam ale chciala bym dojsc z pania do porozumienia i np.wystawi pani je jeszcze raz interesuje mnie kwota do 100zl.ewentualnie troche wiecej ale nie za duzo dlatego ze sa juz one podniszczone i to w bardzo widocznym miejscu wiec nie mowie ze ich nie kupie ani nie mialam zamiaru kupic tylko sie przelicytowalam i to sporo mam nadzieje ze dojdziemy do porozumienia tylko nie mam wysyłanych...ale jej odpisalam, ze za nowe dałam 160, ale wkradla sie pomylka bo dalam 260 no ale ona no widzi pani za 160 nowe a nie za 202,50 uzywane i juz podniszczone myslalam ze dojdziemy do porozumienia ale skoro pani chce sprzedac je drozej niz kupila i to w dodatku podniszczone to prosze bardzo wystawic jeszcze raz jesli chodzi pani o prowizje tak jak napisala mi pani w poprzednim mailu to przeciez moze pani wystapic do allegro o zwrot i wystawic mi negatywa dostanie pani zwrot bo nie bede sie sprzeciwiac ale nie musi pani odrazu straszyc kogos sadem przykro mi ze sa jeszcze tacy ludzie z ktorymi nie mozna dojsc do porozumienia bo chca sprzedac cos za cena ktora przewyzsza wartosc tego towaru napisala pani ile kosztuje mam tego maila wiec prosze nie pisac kolejnych ze sie pani pomylila i kosztowaly jednak 360,a nie posiada pani paragonu wiec trudno bedzie pani wmuwic mi ich prawdziwa cene i miejsce zakupu 200 zl. za uzywane buty to bardzo duzo przykro mi ze nie zdaje sobie pani sprawy z tego,moge dac ok150 mozemy ponegocjowac a jak nie prosze wysapic o zwrot prowizji nic pani przeciez nie straci zwroca ja pani bez problemu trzeba bylo wystawic je na kup teraz a nie robic problemy a jak by ktos je kupil za te 61 zl.to co tez by pani mu nie sprzedala bo za malo?to mysli pani ze znalazla pani naiwna i ze wcisnie mi poobcierane buty za tyle kasy a tej osobie jak by kupila za 61 zl.pewnie nawet by pani nie sprzedala i co pani mogla by sie wycofac no nie wiec niech mnie pani nie zastrasza prosze sie zastanowic nad moja propozycja mozemy ponegocjowac a jesli chce pani zalozyc sprawe do sadu to prosze bardzo tylko to tez kosztuje i nie wiadomo czy pani wygra bo tak sie sklada ze studjuje prawo wiec sie pani trafilo co?prosze sie zastanowic nad moja propozycja albo bedziemy sie ciagac latami po sadach za buty(smieszne)ale to swiadczy o tym jaka jest pani osoba czy zeruje pani na wykorzystywaniu naiwnosci i niewiedzy innych no ale pokaze pani jaka jest osoba w nastepnym mailu mam nadzieje ze jest pani jednak czlowiekiem i ponegocjujemy KOLEGA POWIEDZIAL MI ZE JEST KARA OD NIWYWIAZANIA SIE Z UMOMOY< TAK TEZ JEJ NAPISALAM i jeszcze jedno "600 zl.kary jest za takie cos"za jakie cos,ze odrazu mnie pani straszy sadem najpierw jesli osoba nie kupi zalicytowanego przedmiotu i tak pani napisze to pani zglasza sie po zwrot prowizji i wystawia negatywa dostaje pani ta swoja prowizje o ktora sie pani rozchodzi i moze sobie wystawic przedmiot po raz kolejny ale chyba sie pani pomylilo cos to wtedy idzie sie odrazu do sadu jesli kupi sie przedmiot i ta osoba nie chce go sprzedac z jakiegos tam powodu i rzeczywiscie takie sprawy wygrywaja w sadzie ale nie takie w ktorych widac wyraznie ze jest pani tak zachlanna na pieniadze ze nie wystapi o zwrot prowizji tylko odrazu straszy sadem ze niby chodzi tu o prowizji ja chce je kupic i sie dogadac a pani nie chce dojsc do porozumienia wiec bardzo mi przykro z tego powodu nie ma pani paragonu wiec nie udowodni pani a ja moge pania zaskarzyc ze naciaga pani ludzi i zastrasza wiec tez prosze sie zastanowic jesli chce sie pani ciagac latami po sadach za buty to juz samo to swiadczy o tym jak bardzo pani zalezy na tym aby kase wyciagnac od kogos za cos co nie jest warte tyle pieniedzy ale najpierw stara sie o zwrot prowizji i wystawia negatywa jesli dostanie pani prowizje a napewno tak bedzie wystawi sobie pani 2 raz i ktos kupi wiec prosze tak zrobic bo nikt odrazu nie skieruje takiej sprawy do sadu zwlaszcza ze chce dojsc do porozumienia a to pani nie chce czekam na odpowiedz,powiem pani jeszcze raz jesli pani nie bardzo sie orientuje ze po to wymyslili zwrot prowizji zeby sprzedajacy nie placili za cos takiego jesli ktos nie kupi jakijs rzeczy wtedy zawsze zostaje pani zwrocona prowizja a jak ktos nie chce sprzedac wylicytowanego przedmiotu to wtedy nie mozna juz nic zrobic i pozostaje sad bo wplacilo sie juz pieniadze na konto takiej osoby i nikt ich juz nie zwroci a ja chce dojsc do porozumienia wiec powinna pani wystawic negatywa i zglosic sie o zwrot prowizji bo pisala mi pani ze musi prowizje zaplacic i nie sprzeda taniej ale dobrze pani wie ze prowizje zwracaja wiec trzeba bylo napisac ze chodzi pani o to zeby za buty uzywane dostac wiecej pieniedzy niz pani na nie wydala jak byly nowe dogadalmysy sie, ze sprzedam je jej za 160, a nie za 200 zł ok.zgadzam sie i ciesze sie ze doszlysmy do porozumienia bo chcialam je kupic a zebym dostala kare musiala by pani wystapic o zwrot prowizji a potam podjac kolejne stosowne kroki a nie jest tak latwo z tego co wiem mogla bym prosic dane do przelewu W zwiazku z zaistniala sytuacja postanowilam napisac do samego allegro i przedstawic im problem,nie wiem skad pani wytrzasnela kare 600zl czy iles tam prosze przeczytac uwaznie co mi napisali nastepnie wystapic o zwrot prowizji i wystawic mi odpowiedni komentarz a nie zastraszac mnie jakimis bzdurami wyssanymi z palca,prosze mnie wiecej nie nekac i zrobic to co pani powinna jesli nie doszlo do sfinalizowania transakcji jesli pani nie wiedziala wczesniej co nalezy zrobic to teraz bedzie wszystko jasne > Dziękuję za kontakt. > > Uprzejmie informuję, że w momencie zakończenia aukcji między > Kontrahentami zostanie zawarta umowa kupna-sprzedaży, która obliguje > obie strony do finalizacji transakcji. > Aby zrezygnować z udziału w danej aukcji, może Pani kontaktować się ze > Sprzedającym. Być może uda się Państwu rozwiązać ten problem. > Wspomnę również, że w sytuacji, gdy nie dojdzie do finalizacji > transakcji, Sprzedający ma możliwość wystąpienia o zwrot prowizji do > serwisu Allegro. Zostanie Pani o tym powiadomiona i poproszona o > złożenie odpowiednich wyjaśnień. > > Wszystkie informacje na temat ewentualnych konsekwencji związanych z > niedopełnieniem transakcji, uzyska Pani na stronach Pomocy: Poradnik > Kupującego > Finalizacja transakcji - dokonanie zakupu > "Nie > sfinalizowałem transakcji. Czy poniosę konsekwencje z tego powodu?", > podaję bezpośredni odnośnik: > > http://www.allegro.pl/help_item.php?item=805 > > Przypominam, że obie strony zachowują możliwość wystawienia odpowiednich > komentarzy. > > Pozdrawiam serdecznie, > > -- > Wiktor Bielski |
![]() ![]() |
![]() |
#2292 |
Wtajemniczenie
|
jesli uda wam sie przez to przebrnąc, to bde pewlna podziwu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2293 |
Szara Eminencja
|
Ja przeczytałam ![]() Sorry jeśli zamotałam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2294 |
Zakorzenienie
|
Sylweczko szczerze mówiąc to jeśli chcesz liczyć na pomoc zespołu allegro to nie licz. Wielce piszą żeby w razie problemów pisać do nich ale oni zawsze odpisują... aby dojść do porozumienia między kupujących a sprzedającym. A przeiceż nie zawsze jest to możliwe - tak jak np. w Twoim wypadku. To ewidentnie wina kupującej, licytując zgadza się na cenę i warunki aukcji. Powinny być jakieś kary ze względu na niewywiazanie się z warunków zakupu/sprzedaży ale oczywiście nie ma
![]() Ciężka sprawa... |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 |
Raczkowanie
|
to ja dodam może troszkę moich zakupów z soboty
![]() 1.czerwone spodenki papaya - 4zł 2.brązowa bluzka top shop -2zł 3.żółta na szyję X.e - 3,5 zl 4 biała firetrap (chyba tak to sie pisze ) - 4zł 5 i 6.blady zielony ( dziwnie wyszedł) miss selfridge - 3 zł 7.beżowa bez metkowiec -3zł 8.brązowy koragin z koronka george- 4.5zł 9.long brązowy F&F -5zł 10. etui na okulary top shop -1zł 11 i 12 czarne buciki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2296 |
Raczkowanie
|
ciąg dalszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ..... Co do sprawy z Allegro, to śmieszny jest argument tej Pani, że nie wiedziała, jaką cenę maksymalną ustawił drugi licytujący... Skoro go przelicytowała, to musiała wpisać wyższą cenę, a chyba wiedziała, jakie cyferki wciska i że to jest jej maksymalna cena za te buty, więc ma taką cenę, jaką chciała mieć ![]()
![]() |
#2298 |
Raczkowanie
|
Malgosinka, deejaylukadziękuje za pozytywy
![]() Nasteczko tak chodziło mi właśnie o to centrum może się kiedy wybierzemy razem na łowy ![]() ![]() ![]() Ja tez sprzedawałam na allegro i na szczęście mam miło zakończone aukcje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Raczkowanie
|
Nifto =] widzę, że zakupy udane. Bardzo spodobały mi się czerwone spodenki, bluzeczka (blada zieleń) ale jak dla mnie to ona niebieska/turkusowa jest i oczywiście buciki - pierwsza klasa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2300 |
Raczkowanie
|
małgosinka i andrusiak dziękuje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2301 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
Rozeznanie
|
nofto cudne buciki.Ehhh ja sie ciesze ze moja aukcja wynosila ino 35zl
![]() ![]() a to moje z dzis spodnica i bluzeczka w musztardowym kolorze takie same elementy ma spodniczka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Wtajemniczenie
|
dzieczyny boze...chyba ustąpie...chociaz Pani sie posywa do argumentow ponizej pasa, ale zdjecia autentycznie dołączyla i chyba przestraszyla sie maila...boze...no dlaczeog ja mam takeigo pecha
dlatego prosze niech pani bedzie osoba ktora ma serce z przyczyn losowych nie stac mnie na te buty mam nadzieje ze kocha pani zwierzeta i okaze sie czlowiekiem mojej suczce wypadla macica wie pani co to znaczy zrobilam zdjecie specjalnie dla pani prosze sobie zobaczyc ja patrze na to codziennie i chce mi sie plakac do tego pani przysparza mi problemow o buty nie stac mnie na nie bo musze zaplacic za operacje moze juz wdala sie martwica i nie bedzie juz co ratowac bo caly czas krwawi operacja jest bardzo ciezka i trwa kilka godzin i kosztuje 400 zl. wiec prosze zrozumiec mam kupic buty i czekac az piesek zdechnie od kilku dni nie moze sie nawet zalatwic ma zdechnac bo nie bede miala na operacje czy pani moze byc czlowiekiem i skonczyc ten cyrk tak pani ciezko wystapic z prosba o zwrot prowizji prosze moze te zdjecia do pani przemowia i okaze pani troche serca prosze mnie juz nie dobijac bo nawet nie wiem czy przezyje tak pani ciezko zrobic cos o co ktos pania prosi dlaczego??piszac to w tym momencie placze ale pani tego chyba nie zrozumie bo nie ma pani zadnych ludzkich uczuc moze po tym szczerym mailu obudza sie one w pani |
![]() ![]() |
![]() |
#2304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Raczkowanie
|
sylweczenko..nie zazdroszcze sytuacji, i pewnie moglabys dac sobie spokoj i wystawic buty jeszcze raz, ale najgorsze jest to ze szlag Cie trafia jak ktos Ci pisze tak bzdurne i lekcewazace maile jak ta kobieta. Po pierwsze napisac ze studjuje sie prawo moze kazdy, a juz z tego jak sie wyraza w tych mailach na pewno nie wynika ze tak wlasnie jest ( zero jakiegokolwiek jezyka czy zwrotow prawniczych, wiec jak dla mnie jest to niemozliwe), zeby juz nie powiedziec ze ta osoba jest nieuczciwa i malo inteligentna, bo jak wytlumaczyc fakt, ze po zalicytowaniu czegos sie wycofuje i zada ceny o polwe mniejszej? dziecinada... po drugie, przynajmniej ja tak mam, ze niesamowicie wkurza mnie jak ktos mi wmawia cos na sile, tak jak ona wmawia Ci caly czas ze chcialas jej wcisnac zniszczone buty po drozszej cenie niz kupilas...no nerwy trace do takich osob, jednym slowem straszny babsztyl...sorki za taki "artykul" ale wkurzaja mnie takie typy
![]() a tak z ciekawosci jakie to buty byly?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Raczkowanie
|
teraz przeczytalam ten mail o sercu... rozumiem ze moze nie miec pieniedzy, ale kto w takiej sytuacji kazal jej licytowac te buty? a z tym zwierzakiem 9nawet jesli to jest prawda w co watpie bo jak osoba, ktora pisala do Ciebie te niesympatyczne maile wczesniej moze miec takie kochajace serce do zwierzakow? jakos nie chce mi sie w to wierzyc...) to tylko gra psychologiczna na Twoich uczuciach, ja bym wystawila jeszcze raz te buty, bo ta cala sprawa bedzie Cie wiecej nerwow kosztowac niz wystawienie ich ponownie, ale bym jej takiego maila napisala ze az by jej w piety poszlo
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2308 |
Rozeznanie
|
a z ciekawosci to jakie to byly buciki ze tak o nie walczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Zakorzenienie
|
moim zdanie ta babka, to jedna wielka sciema, licytowala dla zabawy, nawet sama stwerdzila ze licytowala bo chciala przebic-zobaczyc, czy cos w tym sensie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2310 |
Szara Eminencja
|
O matko...
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.