|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4
Cytat:
wdowa czyli sadzisz ze ciąża jest raczej wykluczona? plamienie było niewielkie, wystraszylam sie że może implantacyjne..
![]() |
#2282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawdę, przy stosowaniu się do ulotki jest bardzo małe ryzyko wpadki ![]() więc na razie się nie denerwuj, poczekaj do kolejnego opakowania i jeśli takie plamienie się powtórzy to skonsultuj to z ginekologiem no stress ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dziekuje Ci bardzo ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2284 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
niedawno spoźnił mi sie okres przeszlo dwa miesiące i przez kilka tygodni nawet mialma tak straszne wzdecie brzucha ze tez nie wiedzialm co to moze byc ... wzedcie brzucha tez jest obajwem nadejścia miesiączki a jak ci spoźnia sie to możliwe ze to sie nasila tak jak i mi ... mi przeszło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Przyczajenie
|
Słuchajcie, potrzebuje waszej opinii.
Od jakiś czterech dni mam strasznie obolałe piersi a w szczególności sutki, których najmniejszy dotyk doprowadza mnie do szału bo tak bardzo bolą. Od tygodnia mam humorki aż sama ze sobą nie wytrzymuje. Przyjmuje tabletki Cilest jestem w trakcie brania 12 tabletki, w poprzednim opakowaniu przez przypadek pominęłam dwie tabletki i miałam krwawienia przez 3 tyg :/ miałam robione USG transwaginalne (przez pochwę) 21.10.08r. i nic nie wykazało. Mam temp. 36,9. Proszę odpowiedzcie mi co o tym myślicie, piszcie na meila albo na forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 |
Zakorzenienie
|
krytyfanko - moim zdaniem to nie ciąża, ja chyba 3 tyg. przed okresem mialam tez takie objawy - ze sutki mnie strasznie bolały i mialam rozne nastroje.. balam sie ze to moz eciaza, a to na szczescie byl okres.. mysle ze jesli naal sie boisz to zrob test ciazowy jesli jeszcze nie robilas, ale mysle ze to USG powinno juz byc wiarygodne ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#2287 |
Zadomowienie
|
A u mnie jest tak ...@ spóźnia mi sie już 12 dni. BYłam z tym problemem u dwóch ginekologów...U pierwszego lekarza bylam zaraz po plamieniach ktore sie u mnie pojawily tydzien przed miesiaczka i trwaly 5 dni. Myślalam ze to moze objaw ciązy bo na okres sie nie zapowiadalo...a to plamienie komletnie nie przypominalo krwawienia miesiaczkowego..bez zadnych bolow brzucha i piersi.Nastepnie pojawily sie u mnie zawroty glowy trwaly chyba z tydzien..nie wiedzialam od czego to...myslalam ze moze ciaza bo okresu nadal nie bylo...lekarz powiedzial ze w tym miesiecu wogole nie mialam owulacji(normalne sa takie cykle bezowulacyjne???) Lekarz zapewnial mnie ze to normalne ale ja nie wierzylam nigdy tak nie mialam..Okres powinnam dostac 27-29 października a nie mam go do dzisiaj.3 listopada udalam sie do innego ginekologa...i akurat wtedy mialam owulacje..dlaczego wszystko sie tak przesunelo.Lekarka powiadziala ze jesli w ciagu kilku dni uprawialam seks bez zabezpieczenia to moge byc w ciazy bo mam dni plodne...noi zdarzylo sie..teraz zgodnie z zaleceniem lekarza czekam na okres...mowila ze za 10 12 dni powinien sie pojawic...czyli 15 powinien byc.Jestem ciekawa czy dostane.Co moze byc przyczyna takich zaburzen..moze to ciaza..nie wiem co myslec...doradzcie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2288 |
Przyczajenie
|
Dzięki Hammie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Zakorzenienie
|
chlopakowi nie musisz mowic ze robilas test
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2290 |
Rozeznanie
|
![]()
Niedawno pisałam tu na forum o tym, że spóźnia mi sie okres. chciałabym teraz podzielić się z Wami moim nie miłym doświadczeniem. Okres mam reguralny, od 7 miesięcy staram sie z narzeczonym o dzidziusia. ostatnio spózniał mi się okres o 12 dni, czułam powiększone piersi, bóle w jajniku itp..zresztrą napsiałam już wczesniej o tym
Poszłam do ginekologa pełna nadziei....siedząc na fotelu podczas badania usg dopochwowego usłyszłam: " mamy tu piekną sześciotygodniową ciąże" ...... pani doktor pokazywała mi pęcherzyk opisywała itp. za dwie minuty powiedziała: " ale czemu ten pęcherzyk jest w tym miejscu, on powinien byc na środku a nie w prawym rogu, czyżby był w szyjce macicy, oj nie dobrze" siedziałam cicho i czekałam na dalsze relacje.... " oj widzę tutaj dwie torbiele na jajniku lewym, ale ten pęcherzyk mnie przeraża, że w tym miejscu, prosze poczekac zawołam do konsultacji drugiego lekarza" przyszedł drugi lekarz usiadł przed ekranem i powiedział: " JA TU NIC NIE WIDZE! ale torbiele są, pani ma płyn owulacyjny, więc jest przed okresem, nie ma tu objawów ciązy, ścianki macicy nie powiększone, choć sama macica jest duża" Generalnie lekarze nie mogli się zdecydować czy tak czy nie. Pan doktor powiedział mi: "lepiej żeby pani nie była w ciazy bo to pozamaciczna i wtedy szybko na stół operacyjny" kazali mi zrobić natychmiast badanie krwi na beta HCV i skontaktowac się z nimi Polecam Centrum Damiana tam można poprosić takie badanie na cito kosztuje 45 zł i wyniki są za dwie godziny!!!! Zrobiłam to badanie wynik <1 więc nie jestem w ciąży!!!!! A okres dostałam następnego dnia! W skrócie mówiąc w jednej minucie dowiedziałam się, że jestem w ciazy, potem, że muszą mi ją usunąć a potem że nie jestem! Nie życze żadnej z Was dziewczyny takiej wizyty, uwierzcie ja widziałam na ekranie mojego dzidziusia a za chwile dowiedziałam się, że musza mi go odebrac. A potem okazało się że go nie ma!!!!! Mówię Wam jakiś absurd normalnie...no nic staramy się dalej.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
Zakorzenienie
|
BubiGirl współczuje takiej wizyty;/
koszmar;/
#2292 |
Rozeznanie
|
Niestety, czasem tak bywa:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2293 |
Zakorzenienie
|
Mi się okres spóźnia co prawda dopiero parę dni,ale
i tak na samą myśl jestem przerażona :/ Co prawda zabezpieczenie było w postaci prezerwatywy, nie pękła ani nic z tych rzeczy, więc prawdopodobieństwo ciąży- znikome . Ale chyba każda z nas wie jak wyobraźnia potrafi zadziałać w takiej chwili. Już sobie nawet wkręcam,że może jak się kochaliśmy [ doszło do wytrysku w gumce itd ] i pare minut później (ok.5-10) powtórka z rozrywki i to przez chwilke było bez gumki . Na samym początku, trwało to dosłownie z minutke-dwie [ i pózniej gumke załozylismy ] to mi już myśli przychodzą,że może plemniki po wczesniejszym stosunku zostały na członku .. ale przeciez to nie komandosi ![]() Więc sama sobie wkręcam a za chwilkę powtarzam ' to nie mozliwe ' O K R E S I E P R Z Y B Ą D Z
Świat jest mały. Ostatecznie wszyscy kiedyś spotkamy się w łóżku. ![]() Edytowane przez hejYou Czas edycji: 2008-11-10 o 18:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej nie myslec spokojnie czekac na okres. jesli zabezpieczenie bylo to o co chodzi w ogole ? ![]() ![]()
![]() |
#2295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałam tylko sprostować - wiem, że to literówka, ale dla uściślenia dla wszystkich - badanie, które robiłaś to poziom beta HCG |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2296 |
Raczkowanie
|
Witajcie forumowiczki
![]() Dzisiaj rano zrobiłam sobie test ciążowy i wyszedł pozytywny!!!! Jesteśmy z mężem bardzo szczęśliwi. To była nasza druga próba i chyba się udało. Mam nadzieję że ten test jest miarodajny gdyż nie mam jeszcze 100% potwierdzenia bo nie byłam jeszcze u lekarza. Mam nadzieję, że jeżeli jestem w ciąży to dzidzia będzie zdrowa. Obawiam się bo palę papierosy (ale zamierzam rzucić) piłam alkochol i brałam BIO CLA. Mam nadzieję że to nie zaszkodzi mojemu dziecku. Macie może jakieś doświadczenia które mogą się odbić na zdrowiu dziecka??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli staracie sie o dziecko to powinnaś brać pod uwagę, ze jesteś w ciąży,a tym samym bardziej o siebie dbać najważniejszy okres dla dziecka jest między 6 a 10 tygodniem ciąży i wtedy powinnaś na siebie szczególnie uważać nie martw się - teraz skoro już wiesz, że jesteś w ciąży dobrze się odżywiaj i bądź dobrej myśli |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i zdecydowanie przestań palić!
![]() |
#2299 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj zrobiłam test - Jedna kreseczka .
A okresu jak nie było tak dalej nie ma
#2300 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Przyczajenie
|
prosze o szybka pomoc!!
po 7-dniowej przerwie zapomnialam wziasc wczoraj tabletki, co mam zrobic??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2302 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: prosze o szybka pomoc!!
Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=101925
![]() |
#2303 |
Raczkowanie
|
Ostatnią miesiączkę miałam 7 października wiec jestem tak 2-3 tygodniu (o ile test się nie pomylił że jestem w ciąży) Teraz zamierzam nie palić bo wiem że z tego nic dobrego nie wyjdzie dla mojego dziecka ale to nie jest takie proste. Jeśli jest tak jak mówisz p4w że najważniejszy okres w rozwoju dziecka jest 6-10 tydzień to chyba jeszcze na szczęście nie zdążyłam mu zaszkodzić. Zaraz zrobę jeszcze jeden test bo mój mąż jest tak niecierpliwy że chce wiedzieć na pewno. Chociaż że bez potwierdzenia u lekarza to nigdy nie można być pewnym a ja już tak bardzo chcę tego dziecka!!! Także trzymajcie kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2304 |
Raczkowanie
|
Wziąć tabletkę najszybciej jak to możliwe i drugą normalnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Przyczajenie
|
Dot.: prosze o szybka pomoc!!
Pominięta 1 tabletka w pierwszym tygodniu
Powinna Pani przyjąć pominiętą tabletkę tak szybko, jak to możliwe, nawet jeśli oznacza to jednoczesne przyjęcie dwóch tabletek, a kolejne zażywać o stałej porze. Przez następne 7 dni trzeba stosować dodatkowe metody antykoncepcyjne (metody mechaniczne). Jeżeli w tygodniu poprzedzającym pominięcie tabletki utrzymywała Pani stosunki seksualne, istnieje możliwość zajścia w ciążę. Powinna Pani niezwłocznie poinformować o tym lekarza. czy to o to chodzi?? ja znalazlam ze pierwsza tabletke jak sie zapomnie to trzeba ja pominac i tak tez zrobilam. WIec prosze powiedz jak to w koncu? :/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Przyczajenie
|
:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Raczkowanie
|
Dot.: :/
Powinnaś przyjąć dwie tabletki. Jak ja kiedyś brałam tabletki to też czasem mi się zdażało zapomnieć i brałam dwie na raz i było zawsze wszystko dobrze. Także tak jak jest również napisane w ulotce to też tak przyjmij tabletkę. A jakie tabletki bierzesz???
|
![]() ![]() |
![]() |
#2308 |
Przyczajenie
|
Dot.: Test Pozytywny :(
witam wszystkich. Mam pytanie.. Uprawialam z swoim chlopakiem seks analny w drugim dniu okresu bez zabezpieczenia.. (;|) Nie skonczyl we mnie. W pochwie mialam tampona i jeszcze ze strachu trzymalam husteczke higieniczna pomiedzy odbytem a pochwa. Po tym lezalam na plecach, po jakims czasie wstalam i poszlam o lazienki sie wytrzec itd. Test zrobilam ponad 2 tyg od tego zdarzenia. I wykazal ze w ciazy nie jestem. W piatek dostalam okresu, ktory trwal 3 dni.. Potem przez jeden dzien mialam taka hmm.. krew zmieszana ze sluzem.. A pytanie brzmi: czy moge byc w ciazy? Jakie jest prawdopodobienstwo? I jak nie to co mi moze byc?
Ps. Mam zamiar powtorzyc test.. ale i tak sie bardzo boje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Przyczajenie
|
novynette... juz sama nie wiem... najwyZEJ TEN MIESIAC bede uwazac a juz nastepny zaczne normalnie, chyba takie rozwiazanie najlepsze...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2310 |
Zakorzenienie
|
Test zrobiłam dzisiaj, w ciąży nie jestem, ale mam problem z miesiączką. Zawsze była to 'tradycyjna' krew w normalnej ilości. tym razem od poniedziałku widzę tylko brązową, w małej ilości. Wczoraj popołudniu zaryzykowałam i nawet nie włożyłam tamponu tylko zwykłą wkładkę - czysto. Nie wiem co się dzieje. Biorę tabletki od paru lat i nigdy czegoś takiego nie miałam. Biorę tabletki na grzybicę paraprotex, ale to są ziołowe ... sama już nie wiem, czy któraś z Was miała coś takiego?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.