Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!! - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-10, 10:39   #2281
maladT
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!

Anisiu te wkładki laktacyjne bardzo fajna sprawa.Używam ich od 6tygodni,fakt,że tylko raz musiałam zmieniać z dnia na dzień.Tak wytrzymują mniej więcej 4dni.Jak zrobią się mokre a potem podeschną to ta watką czy coś tam robi się twarda i nie chce więcej wsiąkać wody.Ale uważam ten jakże zacny wynalazek za strzał w 10 bo nie wyobrażam sobie chodzić z chusteczkami w staniku.

Ja dziś od rańca na UMK.Niestety musiałam iść po wpisy,pogadać z kolesiem z angielskiego(to zaraz przede mną).Narazie siedzę i piszę do Was z biblioteki głównej,bo stwierdziłam,że do domu nie opłaca mi się śmigać na 30 minut więc tu poczekam. Moja mała dzisiaj plumka sobie tak jak zawsze czyli zbyt wielkiej aktywnowści nie ma.Kurcze okazało się,że dziś zaczynamy 26tydzień,czyli zostało tylko 14 do wielkiego dnia,który zapewne będzie prędzej niż termin.

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 10:44   #2282
Judi21_84
Zakorzenienie

Witajcie
Ja po śniadanku, siedzę z mokrymi włoskami i piszę
Fotki wózia zrobione, zrzucają się na kompa więc za niedługo będą.

Leonko masz piękny baniaczek I jaka zgrabniulka

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 10:44   #2283
maladT
Zakorzenienie

Wspaniale głowa mnie rozbolała.Wogóle idąc na uczelnię to dostałam takiego skurczu że myślałam że padnę.Nie podoba mi się to

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 10:47   #2284
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

MaladT, dzieki serdecze za info Milo wiedziec, ze trafilam w zakup.. chociaz poczytalam troche i znalazlam same pozytywne opinie

Jako ze jestem na chorobowym urlopie to troszke mlodemu robie zakupow, kupilam znow okrycie kapielowe i zastanawiam sie nad posciela do wozka

oto aukcje

http://www.allegro.pl/item338101753_...y_4baby_1.html

i moj zakup

http://www.allegro.pl/item338945830_...y_4baby_1.html

kolor kremowy

i mysle nad tym jeszcze

http://www.allegro.pl/show_item.php?...2+wys%C5%82any.
kolor blekit

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 11:01   #2285
dorbar
Wtajemniczenie

Hej Laseczki.
Jak Wasez samopoczucie w teki ponury dzień, przynajmniej u mnie tak jets.
Ja mam dobry humorek dzisiaj, dużo pozytywnej energii mam. Przynajmnije narazie.
Byłam już na spacerku, zjadłam śniadanko i niedługo do zusu, na zakupy i dentysty muszę jechać. Ale dzisiaj chyba tylko powiem jej żeby mi sparwdziła ząb który ostatnio robiła bo wydaje mi się, ze coś sie z nim stało i nie pozwole już jej narazie nic robić bo byłam skonsultować się u innego dentysty , który powiedział, ze nie mam żadnych ubytków
Nie wiem czy niektórzy dentyści specjalnie nam dziury robią bymy płacili.

Leonko wczoraj rozmawiałam z ojcem mojej dzidzi i nawet sie ucieszyłam że jego głoś usłyszałam. Więc może jak go zobacze to jednka serce mi szybciej będzie biło. Narazie to brakuje mi by facet mnie przytulił, pogłaskał mój brzuszek, powiedział coś do dzidzi itp...
Leonko ślicznie wyglądasz, bardzo zgrabnie.

Ja narazie zmykam.
Miłego dzionka. pa pa
Stary 2008-04-10, 11:04   #2286
dorbar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Saga Pokaż wiadomość
Dorbar a po USG nie dostajesz takiej kartki z wydrukowanymi pomiarami? U mnie trochę ciężko się w tym połapać, bo są tylko symbole, ale jest np. podana długość kości udowej, waga, itp.
Aha, a z tym pomiarem długości dziecka to też jest może być trochę mylące. Moja ginekolog powiedziała, że dziecko ma 16 cm długości (robiłam USG w 21 tyg), a po chwili dodała, że to tak mniej więcej - od głowy do pupy , a do tego trzeba doliczyć jeszcze długość nóżek. I długość nóżek też mierzyła tak mniej więcej, bo dziecko miało je podkulone. Więc w sumie wyszło jakieś 23-24 cm

Kasiulka czekam niecierpliwie na fotkę stokrotek . I na fotki wózeczka Judi .

Saga powiem Ci, ze dostaje zdjęcie i tam są jakieś pomiary, ale ja wcale się na tym nie znam. Musze to rozszyfrować
Stary 2008-04-10, 11:08   #2287
Judi21_84
Zakorzenienie

kochane zdjęcia będą po południu, nie wiem co się zaś stało, ale nie da się ich zrzucić na kompa Próbowąłam już dwoma aparatami i dalej nic. Przyjdzie mąż to zaraz karzę mu naprawiać tego złoma!!!!!

U nas pogoda jest jak w środku lata, około 20 stopni. BYłam na polku w koszulce i było mi ciepło Idzie wiosna: jupi: jeeeee

a co do ruchów to ja mojego już drugi dzień szturcham, bo malo się rusza, denerwuje mnie to. Znów go chyba idę puknąć gdzieś żeby mamusi odpowiedział, bo od rana prawie nic

Stary 2008-04-10, 11:12   #2288
Blueberryy
Przyczajenie

Witam Was Dziewczynki Od jakiegoś czasu podczytuję Was nałogowo (codziennie) i chciałabym się do Was przyłączyć Jestem w 27 tc, płci jeszcze nie znam Ale dzidziol kopie zdecydowanie jak facecik Za tydzień mam USG więc może ujawni swą tajemnicę Aha, jestem ze Śląska a dokładnie za niedługo przeprowadzam się do Gliwic do mojego TŻ-a Wiem, że kilka dziewczyn jest tutaj z Gl więc zawsze to jakoś raźniej Buziaczki i Pozdrawiam
Blueberryy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 11:14   #2289
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blueberryy Pokaż wiadomość
Witam Was Dziewczynki Od jakiegoś czasu podczytuję Was nałogowo (codziennie) i chciałabym się do Was przyłączyć Jestem w 27 tc, płci jeszcze nie znam Ale dzidziol kopie zdecydowanie jak facecik Za tydzień mam USG więc może ujawni swą tajemnicę Aha, jestem ze Śląska a dokładnie za niedługo przeprowadzam się do Gliwic do mojego TŻ-a Wiem, że kilka dziewczyn jest tutaj z Gl więc zawsze to jakoś raźniej Buziaczki i Pozdrawiam
witaj u Nas rozgość się

Stary 2008-04-10, 11:24   #2290
jowisz
Zakorzenienie

witaj Blueberry

Judi nie złość się, złość piękności, no wiesz poczekamy kilka godzin, luzik.

Ania super te kocyki, też o nich myślałam

ja też po zakupach, matko jakie to męczące oprócz tego co pokazuję kupiłam również nakładki silikonowe na cycki i wkładki laktacyjne

edit: Dziewczyny a co myślicie o zakupie używanego laktatora ? na razie wstrzymuję ten zakup jak mogę, na siebie żal kasy widzę, że na allegro sprzedają używańce ale sama nie wiem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 56 frotte.jpg (38,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pajac 62-68.jpg (46,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg avent.jpg (56,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg termometr.jpg (27,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wlosy.jpg (4,6 KB, 8 załadowań)
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 11:40   #2291
Judi21_84
Zakorzenienie

jowiszku, Anisiu zakupki super
a co do tego laktatora... sama nie wiem... czy to da się jakos tak konkretnie wyparzyć... hmmmm nie wiem co Ci doradzić.

Wiem że laktatory z aventu mają feler, siostra miała pożyczony od koleżanki i jest tam jakaś plastikowa część, która siostrze złamała się dwa razy, tej koleżance raz. Nowa część kosztuje 70 zł. Ale siostra mówiła że laktator super, gdyby nie ta felerna część. Teraz ma odciągać z baby ono, to już nie działa tak fajnie jak avent ale nic się nie łamie.

Stary 2008-04-10, 11:48   #2292
Blueberryy
Przyczajenie

Kobietki czy Wy tez macie skurcze łydek? Mnie ostatnio (we wtorek) taki strasznie bolesny skurcz złapał że myślałam że nie wytrzymam Od tego czasu nóżka mnie boli i troszke na nią utykam Tzn dziś jakby mi przechodzilo juz.. Boje się ze to cos powazniejszego..:/ Czy mialyscie cos takiego?
Leonka śliczny brzuszek masz
Stary 2008-04-10, 11:52   #2293
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Kobietki czy Wy tez macie skurcze łydek? Mnie ostatnio (we wtorek) taki strasznie bolesny skurcz złapał że myślałam że nie wytrzymam Od tego czasu nóżka mnie boli i troszke na nią utykam Tzn dziś jakby mi przechodzilo juz.. Boje się ze to cos powazniejszego..:/ Czy mialyscie cos takiego?
Leonka śliczny brzuszek masz
Pewnie brakuje Ci magnezu w organizmie, ja zaczęłam brać magnez i skurcze się skończyły Ale to tylko moje zdanie, zapytaj swojego lekarza napewno coś doradzi

Stary 2008-04-10, 11:55   #2294
Blueberryy
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
Pewnie brakuje Ci magnezu w organizmie, ja zaczęłam brać magnez i skurcze się skończyły Ale to tylko moje zdanie, zapytaj swojego lekarza napewno coś doradzi
No właśnie też podejrzewam, że to o magnez chodzi Ale masz racje, spytam swojego gina
Stary 2008-04-10, 11:58   #2295
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Witaj Bluberry,

Super ze jestes z Gliwic, zastanawiam sie w jaka czesc miasta sie przeprowadzasz? moze zdradzisz ulice? A noz widelec sie okaze ze jestesmy sasiadkami

Daj znac czy cie wpisac na liste mamusiek

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 12:02   #2296
djkika
Raczkowanie

GG do djkika

Elo Dziewczynki!
Wpadlam sie pochwalic bylam dzis na usg i nasz maluszek ma kilogram 24 cm i bedzie juz na pewno panem siusiakiem
pozdrawiam
djkika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 12:13   #2297
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djkika Pokaż wiadomość
Elo Dziewczynki!
Wpadlam sie pochwalic bylam dzis na usg i nasz maluszek ma kilogram 24 cm i bedzie juz na pewno panem siusiakiem
pozdrawiam
gratulacje

Stary 2008-04-10, 12:13   #2298
Blueberryy
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
Witaj Bluberry,

Super ze jestes z Gliwic, zastanawiam sie w jaka czesc miasta sie przeprowadzasz? moze zdradzisz ulice? A noz widelec sie okaze ze jestesmy sasiadkami

Daj znac czy cie wpisac na liste mamusiek
Tzn nie jest to centrum Gliwic Sośnica dokładnie Nio jasne że wpisać Tylko że ja jeszcze nie znam płci A jeśli chodzi o tp to 11 lipiec na imie mam Ewelina
Tak w ogóle to ja sie urodziłam w Gliwicach choć później w nich nie mieszkałam Dopiero TŻ-a poznałam z Gliwic no i jak się okazuje wracam na "stare śmiecie"
Stary 2008-04-10, 12:13   #2299
jowisz
Zakorzenienie

zgadnijcie dokąd się zaraz wybieram..

do spożywczego, w poszukiwaniu "słodkiej chwili"

djkika gratuluję, co cię tak mało. a imię wybrane ?
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 12:15   #2300
Blueberryy
Przyczajenie

DjKika Gratuluje dorodnego chłopczyka
Stary 2008-04-10, 12:17   #2301
djkika
Raczkowanie

GG do djkika
Smile Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
zgadnijcie dokąd się zaraz wybieram..

do spożywczego, w poszukiwaniu "słodkiej chwili"

djkika gratuluję, co cię tak mało. a imię wybrane ?
Imie wybraneJakub Blażej a malo mnie bo ostatnio duzo pracy matura itp:P postaram, sie nadrobic po 25 kwietnia
Stary 2008-04-10, 12:18   #2302
Saga
Raczkowanie

Witajcie ale dziś upał. Byłam dziś w aptece i kupiłam witaminy i magnez dla siebie i wapno dla mężucha - bo sezon alergika już się zaczął.

Anisiu fajne zakupy. Ten materiał termofrotte wygląda na super miękki, więc maluszek będzie pewnie zadowolony .

Jowisz - pajacyki cudne . A w kwestii używanego laktatora - jakoś nie jestem przekonana, ja jednak kupię nowy, tommee tippee (w tym zestawie z butelką i smoczkiem). Z drugiej strony jak chcesz kupić jakiś lepszy albo elektryczny, to może warto pomyśleć o używanym

Cześć Blueberry! I przy okazji - Judi słusznie pisze, te skurcze to z braku magnezu. Ale zapytaj jeszcze swojego lekarza.

Dorbarku - co do USG to HC to na pewno obwód główki, a FL to długość kości udowej. Waga u mnie jest oznaczona jako FW.
Na tej stronce http://www.urwis.pl/dzieci/24.html u dołu jest słownik USG i są wyjaśnione pozostałe symbole .

Zaraz biorę się za przegląd moich letnich ciuszków - ciekawe czy w cokolwiek z zeszłego roku uda mi się wbić
Saga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 12:35   #2303
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Dzień dobry Ciężaróweczki

Kasiu - nie bardzo rozumiem - czemu musiałaś czekac na wyniki glukozy? Ja miałam wynik od razu - kropla krwi z palca i wynik za 5 sekund! Dziwne
Asiula nie mam pojęcia u nas robią jakąś krzywą cukrową... albo to badanie po prostu tak się nazywa i pobierają więcej krwi niż tylko na ukłucie z palca.

Nio i dziołchy niestety... dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej tzn. nie jest źle. Bo norma jest do 139 a ja miałam 140 więc pani gieniowa powiedziała że na granicy, ale jednak powinno być mniej. Pocieszyła mnie, że nie będę brała najpewniej żadnych leków, ale dostanę jakąś zafajdaną dietę i mam ograniczać słodycze, choć czasem mogę zgrzeszyć Poza tym nogi mi nie puchną, ani nie mam nadciśnienia. Teraz mam się zapisać do diabetologa i pogadać z nim sobie. Poza tym dostałam skierowanie na morfologię i mocz i mam zrobić na 28 bo wtedy kolejna wizyta, więc następne kłucia się szykują nio jedno kłucie... brrrrrr. Dziś też miałam mierzone ciśnienie i ważona byłam co mnie lekko zszokowało i wiecie co... przez dwa tygodnie przybył mi 1 kg do przodu... to ja się chyba też zacznę z Wami martwić. Pani gieniowa mówiła, że ok mogłoby być nawet dwa kg i to jeszcze w normie.

Witaj nowa koleżanko Blueberry, widziałam Cię nie raz na pasku

Dziołchy zakupy macie wypasione, same śliczności

Martusia brzuszek przepiękny doskonale wyglądasz, mój jakoś się ostatnio zatrzymał jakiś mały mi się wydaje Ja chce mieć wielki baniak

Nio i chyba tak mi średnio wesoło teraz... ale mam nadzieję, że szybko przejdzie Na pewno

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 12:37   #2304
Sosnowa
Zakorzenienie

Witajcie Dziewczęta. Ale mi gorąco. Czy po zimie od razu musi być lato?
w gdzie wiosna :P?

Nie wiecie co z Marticią? Gdzieś zniknęla. Może coś przeoczyłam..
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 12:38   #2305
Blueberryy
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Asiula nie mam pojęcia u nas robią jakąś krzywą cukrową... albo to badanie po prostu tak się nazywa i pobierają więcej krwi niż tylko na ukłucie z palca.

Nio i dziołchy niestety... dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej tzn. nie jest źle. Bo norma jest do 139 a ja miałam 140 więc pani gieniowa powiedziała że na granicy, ale jednak powinno być mniej. Pocieszyła mnie, że nie będę brała najpewniej żadnych leków, ale dostanę jakąś zafajdaną dietę i mam ograniczać słodycze, choć czasem mogę zgrzeszyć Poza tym nogi mi nie puchną, ani nie mam nadciśnienia. Teraz mam się zapisać do diabetologa i pogadać z nim sobie. Poza tym dostałam skierowanie na morfologię i mocz i mam zrobić na 28 bo wtedy kolejna wizyta, więc następne kłucia się szykują nio jedno kłucie... brrrrrr. Dziś też miałam mierzone ciśnienie i ważona byłam co mnie lekko zszokowało i wiecie co... przez dwa tygodnie przybył mi 1 kg do przodu... to ja się chyba też zacznę z Wami martwić. Pani gieniowa mówiła, że ok mogłoby być nawet dwa kg i to jeszcze w normie.

Witaj nowa koleżanko Blueberry, widziałam Cię nie raz na pasku

Dziołchy zakupy macie wypasione, same śliczności

Martusia brzuszek przepiękny doskonale wyglądasz, mój jakoś się ostatnio zatrzymał jakiś mały mi się wydaje Ja chce mieć wielki baniak

Nio i chyba tak mi średnio wesoło teraz... ale mam nadzieję, że szybko przejdzie Na pewno

A no Tak jak pisałam - czytam Was nałogowo codziennie już od jakiegos czasu
Stary 2008-04-10, 12:43   #2306
Judi21_84
Zakorzenienie

Kasiulko nie martw się, wszystko bedzie dobrze.
No właśnie ja tez już wczoraj miałam pisać, ze marticia zniknęła.... Ciekawe....

Stary 2008-04-10, 12:48   #2307
djkika
Raczkowanie

GG do djkika

co do tej krzywej cukrowej to tez mam isc to zrobic obawiam sie tylko ze bede po tej wodzie z glugoza wymiotowac:P a tak ps to dziewczyny z gliwic jest w szpitalu ginekologiczno polozniczym bezplatna szkola rodzenia ide dzis obadac dokladnie wszystko i dam wam znac pozdrawiam
Stary 2008-04-10, 12:53   #2308
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczęta. Ale mi gorąco. Czy po zimie od razu musi być lato?
w gdzie wiosna :P?

Nie wiecie co z Marticią? Gdzieś zniknęla. Może coś przeoczyłam..

A u mnie od tygodna nie ma słońca tylko pada i pada

No a Matrica to jak skonczyla prace, to się pewnie teraz całymi dniami byczy i opala
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 12:54   #2309
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

LeoNa, ale masz fajny czubaty brzuś
Kristi, ja byłam dzis na glukozie. Miałam 75g i 3 pobrania na dziendobry bez glukozy po godzinie z glukozą i po 2 godzinach. Weź cytryne z sobą, bo zwymiotować po tym mozna.

Dziewczyny dziś w Lidlu są super dzieciowe rzeczy, zobaczcie na stronie lidla. Są przecudne kocyki dwustronne, frottka i cos puchatego. Gdyby nie to ze kocyków ci u mnie dostatek to kupiłabym, a ręce mnie swieżbiły zeby go i tak wziąć
Ale kupiłam Jasiowi Koszulke z kapturkiem i spodenki A sobie biustonosz do karmienia.

Mam 23 tydzien i bilans jest taki: 5-6kg do przodu (wg wagi pani dr.). Przy czym 3 kg dorobiam sie przez 2 tyg na garnku mamy, ktora stwierdziła ze jak na ciaze to kiepsko wygladam, a ze wagi nie miałam to leciało
Wg swoich obrachunków, przytylam 8-9kg.
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 12:54   #2310
wersta
Zakorzenienie

Kasiulko nic się nie martw, może dieta nie będzie taka zła i będziesz mogła od czasu do czasu wsunąć loda

No Martici juz kawał czasu nie widziałam, pewnie szaleje z nadmiaru wolnego

Jowisz przyjedź i zmuś mnie do zakupów. nawet nie wiem po co jest część rzeczy, które wklejacie
a laktator kupie nowy, bo brzydziłabym się użyć czyjegoś. przecież mleko to taki wytwór organizmu jak siki albo sperma
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości