|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Skakanka VS tłuszcz :) 2
Hej
![]() Postanowiłam się do Was dołączyć. Od jakiegoś czasu czuję się ociężała, więc postanowiłam coś ze sobą zrobić. ![]() W lutym ćwiczyłam A6W, 8minut legs + buns, Tammie Lee i hula-hop. Z efektów byłam zadowolona, ale strasznie mi się podczas ćwiczeń nudziło. Oczywiście poddałam się po ponad miesiącu zmagań z sobą. Głupia ja byłam grrr Tym razem musi być inaczej, bo jak nie to Pierwszy dzień ze skakanką mam już za sobą. Jezuuu jaką ja mam słabą kondycję Po ok 5 minutach wysiadłam. Nie wiem, może z 200 podskoków zrobiłam.... kurde lipa Człowiek się zaniedbał, zero ruchu, wiecznie tylko komp i tv. Zaraz poczytam Wasze wcześniejsze posty i jeszcze bardziej się zmotywuję |
|
|
|
#2282 |
|
Raczkowanie
|
ojj no ja to zrobiłam troche przerwy ze skakanką... ale tu pożegnanie wakacji, tu jakas imprezka - czasu nie bylo. ale sumiennie dziś zabieram sie do pracy i juz 1200 skoków za mną i chwila przerwy i zaraz bede skakać znów
![]() ps. Witam nowe dziewczyny i życzę powodzenia
|
#2283 |
|
Zadomowienie
|
Ja wczoraj tylko 20 min a dziś nie będzie nic. Zaraz się szykować idę i na imrezkę..
%% oj chyba dziś zgrzeszę trochę, więc w sobote powrót do skakanki. ;D
|
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie zaliczyłam 20 min i zaraz wskakuję na stepper
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
Zaliczone 31 min - 4200 skoków. Wracam do łask. Jestem zadowolona, bo ostatnio się opuszczam, a formy nie chcę stracic.
|
|
#2286 |
|
Zadomowienie
|
Ja za moment idę zaliczyć 30 min skakania.
ale raczej będzie rekreacyjnie. Jakoś nie mam siły na interwały. CHociaz u mnie 'rekreacyjnie' i tak jest dość szybko. ;D
|
|
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj 17 min - 2200 skoków. Miało byc więcej, ale coś w łydce bolało, a poza tym jeszcze inne rzeczy robiłam
|
|
#2288 |
|
Rozeznanie
|
do tej pory nie skakałam regularnie więc nie bardzo mówić o efektach...
Od dzisiaj zaczynam, ale tak naprawdę! Zobaczę ile jestem osiągnąć przez tydzień zdrowej diety i codziennych ćwiczeń + skakania. Zacznę tak od ok 6-8 min, zobacze ile dam radę! Najbardziej zależy mi na wysmukleniu nóg i troszkę tłuszczyku też fajnie by było spalić A więc trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#2289 |
|
Zadomowienie
|
Dziś może poskaczę trochę, ale tak myślę, że raczej nie więcej niż 30 min. Tak 20-30 będzie ok. jutro może więcej..
|
|
|
|
#2290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio porzuciłam skakankę na rzecz roweru, ale dzisiaj postanowiłam się z nią przeprosić
![]() Było raptem 12minut De facto oderwałam nogi od ziemi 400 razy ![]()
|
|
#2292 |
|
Konto usunięte
|
U mnie dziś marne 10 minut
Ilości skoków nie liczyłam, bo słabiutko mi to idzie
|
|
|
|
#2293 |
|
Wtajemniczenie
|
Witanko z rana
))))Daaawno mnie tutaj nie było ![]() Dzisiaj skakałam na skakance zaledwie 25 min, bo.... zaczęły mi momentalnie puchnąć nogi, wyskakiwać żyłki i... odczuwałam ból po wewnętrznej stronie łydek. Ech.... chyba będę musiała zrezygnować na rzecz biegania...
|
#2294 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2295 |
|
Zadomowienie
|
Przeprosilam sie ze skakanka
To juz 4 tydzien regularnego skakania.I nie powiem zeby to nie mialo wplywu na moj bf. Dzis 10 min interwalowo. Podziwiam Was dziewczyny za 30 minutowki, ja po 10 padam. |
|
|
|
#2296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszcze kondycji jesli tak lepiej skakac 10 interwalowo niz 30 minut stalym tempem prawda? ukladam powoli swoj plan treningowy,jak to jest ze skakanka, codziennie,co drugi dzien? jak Ty vette skaczesz? ![]() btw.masz boska figure
W życiu chodzi o ludzi których spotykasz na swojej drodze i o wszystko co z nimi możesz stworzyć! Edytowane przez _Ewelka___ Czas edycji: 2009-09-08 o 12:58 |
|
|
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
ja skaczę czasem 30 min interwałowo, tzn skaczę średnio, a potem mega szybko, ale generalnie czasowo nie mierzę czasu, ale 30 min takiego wysiłku to całkiem dobry wysiłek
|
|
#2298 |
|
Zadomowienie
|
Ewelko Droga
Staram sie skakac co drugi dzien. Najczesciej rano, oczywiscie po sniadaniu. Jeszcze nie przekroczylam nigdy magicznej granicy 10 min. Sila nie rowna sie kondycja poza tym nie do konca lubie skakac, latac, fruwac....wole bardziej stabilne zajecia co bedzie w duecie ze skakanka w treningu? |
|
|
|
#2299 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny słuchajcie, tez ćwiczyłam dużo na skakance ale po długim czasie widziałam, że niewiele to daje - w moim przypadku nie zauważyłam żadnych zmian.
Lubię skakać na skakance ale no niestety zaczęlam ściągać różne fitnessy, ćwiczenia z torrentów i natknęłam się na fajny zestaw ćwiczeń, który wykonuje Mel B - ze słynnego Spice Girls. Wiecie jak te ćwiczenia dają po dupie? Tam są różne części, na nogi, pupę, brzuch itd. ale muszę powiedzieć, że ćwiczę od paru dni i nigdy nie czułam mięśni jak teraz. Rewelacja, ledwo nadążam za tą Mel B bo ona naprawdę ma siłę ale fajne te ćwiczenia. Szczególnie na pupę i nogi. Polecam ,też byłam źle nastawiona do takich typowych ćwiczeń ale chętnie się ćwiczy przy tej płytce. Jedynie co, to może trochę irytujący głos ma prowadząca ale to się da. (mute :P-haha) Wklejam zdjęcie jakby komuś znudziła się skakanka :P Ja ściągnęłam z Mininovej. http://www.mininova.org/search/ papap Kaśka |
|
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zalezy mi na umiesnieniu bo narazie musze spalic cwiczylam Tamilee i 8 min abs na brzuch przez kilka tygodni, miesnie sie wyrabialy ale pod warstewka tluszczu niestety mam zamiar wrocic do Tamilee i 8 min abs albo abs II (te pierwsze poziomy) i 8 minute buns i legs , w jeden dzien cwiczyc brzuch, w nastepny nogi i pupe nie wiem kiedy upchac skakanke
|
|
#2301 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja w piątek idę przeprosić skakankę, bo się strasznie zastałam.
-> zarypista mina xD
|
|
#2302 |
|
Zadomowienie
|
Mozesz codziennie jesli chcesz. Szybciej spalisz tluszcz.
Najpierw skacz, biegaj i rob wszystko zeby sie pozbyc tluszczu, potem silowy, tamilee, bunsy i inne zeby obudzic miesnie O diecie nie mowie bo to oczywiste. Ile chcesz zrzucic? |
|
|
|
#2303 |
|
Rozeznanie
|
2000 podskoków.
trochę mi zeszło... 30 min. ![]()
"The sun sets in the west Representing a new dawn Continue do your best and life goes on and on." G. licencjuszka resocjalizacji. przyszła pani mgr, psychoterapeutka i dancehall queen ![]() bo miłość jest silniejsza niż śmierć. http://www.nowakadriana.blog.int eria.pl/ |
|
|
|
#2304 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
Ja od wczoraj zaczelam skakac, wiec jestem z wami Skacze 500 szybkich skokow jak na mnie w 5 minut, jakies 5 minut przerwy i potem nastepne 500. Podczas robienia tych 500 przerwy sa tylko jak zahacze skakanka:P Myslicie ze to wystarczy, czy lepiej skakac dluzej a wolniej np. rowerkiem?
|
|
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
Po 2 godz. na rowerze udało mi się poskakać tylko 10 min
|
|
#2306 |
|
Raczkowanie
|
Teraz jak przeczytalam ile wy skaczecie to zauwazylam, ze te moje 1000 to malo:P Po tych 500 odpadam, ale po krotkiej przerwie mimo braku sil jade dalej. Mam nadzieje, ze niedlugo bedzie lepiej
A mam jeszcze pytanie co do rozciagania. Rozciagacie sie przed w trakcie i po? Czy tylko przed? I ile minut?
|
|
|
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrocily mi podczas wakacji i ciezko mi sie ich pozbyc, oczywiscie dieta jest ale widze ze bez cwiczen nie dam rady tak zrobie jak piszesz, musze zalatwic skakanke
|
|
#2308 |
|
Zadomowienie
|
To nie duzo, dasz rade
Tylko cierpliwosci i wytrwalosci. Trzymam kciuki. |
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
Jagoodka1989 jeśli chodzi o odp na Twoje pytanie to ja już się nie rozciągam. Kiedyś, teraz już nie. Ale jeśli jesteś początkująca to jak najbardziej musisz, ja się nie rozciągam, bo nie potrzebuję, znaczy się tylko PO robię różne takie, ale przed nie
Zdobyć świata szczyt to jest najważniejszy cel.. Edytowane przez Rozzz Czas edycji: 2009-09-09 o 16:50 |
|
|
|
#2310 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki, dzisiaj zakupiłam bieliznę wyszczuplającą. jak będę w niej skakać, to szybciej spalę tłuszcz, nie wiecie?
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:35.

Po ok 5 minutach wysiadłam. Nie wiem, może z 200 podskoków zrobiłam.... kurde lipa

%% oj chyba dziś zgrzeszę trochę, więc w sobote powrót do skakanki. ;D

De facto oderwałam nogi od ziemi 400 razy 

Ale dziś już trzeba..
-> zarypista mina xD