|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV
... a ja dalej robię nic w łazience /pranko/ i w kuchni wszystko co jest do zrobienia/...
![]() minisia- zazdraszczam nudy kropka- jaka zupka da Adiego?
#2282 |
Konto usunięte
|
nudno, więc wkleję Wam troszkę Maksia.
![]() 1. idę poskakać po kałużach. 2. bananek mniam, mniam. 3. tak mocno kocham kotka. 4. spacerkiem po ogródku. 5. "a kuku dziadku". |
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Zakorzenienie
|
Iwka zupka jarzynowa z kurczakiem..
kurcze chyba umyje podlogi skoro mam chwile na nicnierobienie..
#2284 |
Zakorzenienie
|
Hmmmm no to ciekawa sprawa, ze większości się nudzi
![]() lea fota spacerek po ogródku wymiata ![]() Hmmmmmm Hania śpi już 2 godzinki, zaraz będę ją musiała obudzić, zje obiadek, ubieramy się i wychodzimy ![]()
#2285 |
Zakorzenienie
|
lea35 boski chlopaki go kochamy bo kocha koty
![]() co do spania wstaje o 6:00 nadal ma dwie drzemki nie da się przestawić bo jak jedna jej wyrzucam i tak śpi tyle samo 1,5 h na popołudniowej pada o 8 ![]() ![]() Iwka Lea Pola leci do aparatu expresowo stąd też deficyt zdjeć na forum z naszje strony ![]() uciekam piekna pogoda u nas a ja musimy jeszcze siedziec w domu ![]()
![]() |
#2286 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9167360] Przebieram go zawsze w tym samym miejscu, zawsze mówię "idziemy na kanał" i on już czeka na zmianę pieluszki, a wczoraj to mnie zaskoczył. ![]() ![]() ![]() ![]() ja też nie. W piątek wieczorem się na TŻ obraziłam. ![]() ![]() ![]() "na kanał" ![]() ![]() ale twardzielka z Ciebie ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2287 |
Wtajemniczenie
|
lea- zapomniałam napisać, mój tż z a w s z e jest przekonany, że nic się nie stało i że wyolbrzymiam...
![]()
![]() |
#2288 |
Zakorzenienie
|
ogladacie supernianie?? ja tak
![]()
#2289 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale przed chwilą zjadłam wędzoną sielawkę a rybka lubi pływać, więc... ![]() ![]()
![]() |
#2290 |
Wtajemniczenie
|
Kropka ona mnie wkurza często, więc raczej nie oglądam
![]() właśnie wróciliśmy z pierwszego od tygodnia spaceru i czuję się sporo gorzej niż przed ![]() ![]() ![]()
#2291 |
Rozeznanie
|
Witajcie!
my cały weekend w rozjazdach mieliśmy, a że pogoda piękna to na dworze szaleliśmy do upadku. Tymek robi się coraz bardziej mami synusiem, wcześniej tak nie miał (zanim wróciłam do pracy), chce bym kładła się do niego, jak zasypia i rankiem buerzemy go do naszego łózka. Tuli się pięknie, ale niestety czasem gryzie. a poza tym coś się poprzestawiał, bo teraz śpi, jeszcze bez kolacji, to drzemka mu się przeciągnęła. aż się boję jak będzie wyglądał wieczór bo mam dużo pracy... Buziaki dla chorych maleństw!
#2292 |
Zakorzenienie
|
ajanna moj dzidz tez sie głaszcze albo bije sobie brawo
![]() ![]() kropka byliśmy na spacerku a chciałam zobaczyc, musze na powtórkę trafić ![]() lea czy Maks tak łazi z tym kotkiem wszedzie ![]() ![]() ![]() ![]() barwa u nas jest to samo ![]() ![]() z braku laku oglądam taniec ![]() ogladacie Mam Talent ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2293 |
Wtajemniczenie
|
co do super niani to mam mieszane uczucia, działa schematycznie, ale widać schematy się sprawdzają. Programy jednak -jak dla mnie- wielce pouczające szczególnie w zakresie błędów rodzicielskich.
lea- maks słodki kanciu- jakie apuś ma śliczne oczęta ![]() barwa- i weronka się mamina robi, po powrocie z pracy praktycznie cały czas spędza uczepiona mojej nogi, tęsknią maluszki za nami... Dziewczyny macie jakiś sprawdzony sposób na zajady.Mam w jednym kącikui nic nie pomaga / wit.B, lanolina, wit.a itp./ ajanno- oby chłopcm choróbsko nie wróciło..., oj ciesz się wakacjami , ciesz!!!! Nie żeby w kontekscie ajanny, ale ja na wczasy zagraniczne nie pojechałabym z werką /mimo tego, że dzieci mają wielki rabat- do 2 lat płacą podobno 200zł za wszystko/. Po ostatnich- nie powiem udanych wakacjach z Werką twierdzę,że niewiele się mój dzień wakacyjny różnił od zwykłego / wstawanie, karmienie, przewijanie, zbawa- tyle że w innym miejscu/ I takie wakacje w ciepłych krajach marzą mi się :spanie leżenie i klasyczne nicnierobienie...I nawet zwidzać nie muszę, i się zaprzyjaźniać z sąsiadami z pokoju obok, i balować do rana...nie muszę...
#2294 |
Zakorzenienie
|
iwka Adrian nie bawi się zadnym innym pluszakiem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny dajcie jeszcze raz przepis na ta kukułczankę ( bo był jak mnie nie było i nie moge odszukac ![]() teraz racze się koniakiem jajecznym made by babcia Tzta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2296 |
Rozeznanie
|
Iwka - na zajady słyszałam, że dobrze robi posmarowanie masłem, mojemu TŻowi pomogło kiedyś.
wiecie co - mamy problem z kąpielami ostatnio. Tymek uwielbiał wodę i wannę, a teraz panicznie się boi, nie da się go namówić na kąpiel, krzyczy i wtula się. najgorsze jest to, że nic się nie wydarzyło, co mogłoby go wystraszyć. przypominam sobie, że niania mówiła, że kąpała go w któryś dzień do połunia po kupce, to jedyna poszlaka... jutro rozmowa. jak go teraz przekonać, że kąpiel nie jest beeee???
#2297 |
Wtajemniczenie
|
barwa- a nie zmieniłaś mu płynu do kąpieli. Nam po wlaniu Oillatum, który zabielił wodę Weronka też nie chciała się kąpać i jak ma za dużo piany to też się czuje niepewnie.
xantia- nam gdyby ktoś zaproponował wczasy zagramaniczne też bym pojechała z Werką ![]()
#2298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2299 |
Zakorzenienie
|
Kanciu ogladalam wczorajszy mam talent. fajny program.. najfajniejsza ta kaskaderka
![]() kanciu buciki i spodnie wklejam teraz a kurteczke jak wyschnie ![]() + moje tipsy na ostatnim ![]() DSCN2238.jpgDSCN2239.jpgDSCN2243.jpg DSCN2242.jpg
#2300 | |||||||
Rozeznanie
|
Witajcie z wieczora !!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja się do niego piszę. Właśnie chciałam go zaproponować ![]() My też. Kacper biegał co chwilę do innych urządzeń, bo był pierwszy raz na takim placu bo zawsze bawi się na placu przed domem. Cytat:
Cytat:
A dzisiaj na placu zabaw zbił dziewczynkę. Powiedziałam mu żeby ją przeprosił teraz i zrobił moja, moja. I zrobił. Dziewczynka go też przytuliła i tak słodko wyglądało. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9167360]A najlepsze jest to, że on mysli, ze nic takiego się nie stało. ![]() Haha to tak jak u nas zawsze. Ja oglądam wszystko gdzie się pośmiać idzie czyli wszytskie show i różne inne tańce. Cytat:
Co do zabaw w kałuży to Kacpi też ostatnio się w niej bawił i miał wielką frajdę. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Wtajemniczenie
|
Felicjańska powinna odpaść, ale cóż...
Odmeldowuję się do jutra. Mam jeszcze kilka wypracowań do spr. Spokojnej nocki!
#2302 |
Rozeznanie
|
a co do allegro, to ja sie wziełam na sposób i patrze tylko na aukcje z mojego miasta i odbieram osobiście i nie płacę za przesyłkę.
ja wam wkleję jeszcze kilka zdjęć za chwile EDIT: no to wklejam 1. jem sam widelcem !! 2. w kałuży 3. tak wyglądam po harcach w kałuży (mam dysortografię więc nie wiem jak się to pisze). 4,5,6 na placu zabaw Edytowane przez katia21 Czas edycji: 2008-09-28 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2303 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ajanna, ja też gaduła jestem , więc gadam z TŻ, ale tylko w "służbowych" sprawach. ![]() A "superniani" nie lubię. ![]() Moje siostrzenice miały taki okres, gdy miały jakieś 5 lat, że były nie do wytrzymania, strasznie upierdliwe i złośliwe, po prostu niegrzeczne!!! Jak moja siostra ustawiała je do pionu, to nie raz usłyszała tekst" "wcale nie jesteśmy takie niedobre!! możemy być jeszcze gorsze, np. jak ta dziewczynka w ostatnim odcinku superniani!!" ![]() Więc jedno wiem na pewno- nie pozwolę Maksowi takiego programu oglądać, bo potem wykorzysta to przeciwko mnie!! Cytat:
![]() kochana Xantiu, jestem bardzo ciekawa dlaczego zmieniłas avatar?? chyba jak długo znam Cię na forum, ani razu tego nie zrobiłaś. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A w domu ma kilka zabawek, które kocha, w zależności od dnia, raz łazi cały dzien z małpka, raz z misiem, raz z krówką. A naj, naj, naj.. ulubieńcem jest nasz rudy (prawdziwy) kot. ![]() Byliśmy u brata TŻ, pooglądać fotki z ich wojaży. Było dość przyjemnie. ![]() Teraz TŻ przysnął przed TV (i bardzo dobrze, będę mieć spokojna noc ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2304 | |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9174422]Kanciu, tego kotka dorwał ostatnio u mojej młodszej siostry i w czasie całej wizyty go nie porzucił. A ten kotek, jak sie go głaszcze, to miauczy, mruczy, rusza łapkami... więc jest tym bardziej fajny.
![]() A w domu ma kilka zabawek, które kocha, w zależności od dnia, raz łazi cały dzien z małpka, raz z misiem, raz z krówką. A naj, naj, naj.. ulubieńcem jest nasz rudy (prawdziwy) kot. ![]() o to Adrian tez tak psu naszemu ![]() dzis lazil za nim z pedzelkiem i laskotal go po glowie ![]() z zabawek nr 1 jest teletubis ktorego dostal ostatnio od ciotki, tez taki chodzacy i spiewajacy.. brzydki taki ale Adi go lubi ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2305 |
Rozeznanie
|
lea - ja też bo tz poszedł do pracy hehe
jeszcze 2 fotki z placu zabaw i 3 z urodzin prabaci i pradziadka Kacpra którzy na co dzień się nim zajmują. Na trzecim zdjęciu to właśnie oni. |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() kurcze, mój też mógłby na zmiany pracować, to przynajmniej kilka nocy bym miała spokojnych. ![]() Ale Kacperek elegancko wystrojony na Urodzinakch pradziadków!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9174422]kochana Xantiu, jestem bardzo ciekawa dlaczego zmieniłas avatar?? chyba jak długo znam Cię na forum, ani razu tego nie zrobiłaś[/quote]
Bo ja stała w uczuciach jestem ![]() A tak naprawdę, to dziś stałam się wreszcie pełnoletnia ![]() Zmiana fotki - szczególnie dziś mi go brakuje ![]() szklanki pełnej niż pustej... Zgodnie z zapowiedziami, rzucam palenie... Proszę o wsparcie w dokonaniu tego ![]() ![]()
![]() |
#2308 |
Konto usunięte
|
Xantia, kochana
![]() ![]() ![]() kopać Cię nie będę, ty silna babka jesteś, więc i bez tego szybko rzucisz!! Właśnie miałam Ci złożyć życzenia zanim Twój post wskoczył, bo spojrzałam na Twój opis na gg... ![]() Wszystkiego co najlepsze, najsłodsze, najradośniejsze, najmilsze.
Bądź zawsze sobą, bo taką Cie kochamy!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Rozeznanie
|
No to jeszcze ja zdążę złożyć życzonka urodzinowe Xantii i spóźnione barwie Xantia - bo tak to jest z facetami. Z nimi źle ale bez nich jeszcze gorzej czasami. Trzymam mocno kciukasy za twój sukces. Ja też trochę popalam, ale tylko czasem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2310 |
Wtajemniczenie
|
Xantia wszystkiego najlepszego! spełnienia marzeń - tych o niepaleniu i tych większych
![]() Barwa spróbujcie wykąpać się razem - powinno zadziałać ![]() Iwka jednak liczę, że odpocznę - zero gotowania, zero sprzątania i TŻ cały czas z nami, więc wypadnie 1 os. na bobasa - czyli 2 x więcej niż zwykle ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.