STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!! - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes > Służby mundurowe

Notka

Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-17, 10:30   #2281
rafal84
Rozeznanie

Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!

hehe Stranger mówię Ci jaki tam bałagan mają, szkoda słów..najlepsze to jak facet z kadr dzwonił poinformowac mnie o II etapie - zadzwonił, przedstawił się, po czym powiedział "chciałbym poinformować pana o II etapie rekrutacji, który odbędzie się w ....(tutaj tak z 5 sek przerwy) w Koszalinie (takim niepewnym głosem, po czym znowu kilka sekund przerwy)......tak tak w Koszalinie" hehe trochę się uśmiałem, bo facet w kadrach nie był do końca pewny gdzie ten egzamin ...i tak teraz sobie pomyślałem, że ten papierek z zaproszeniem nie dojdzie bo pewnie facet napisał w nim, że egzamin w Kętrzynie i pewnie nie zdąży go poprawić
Stary 2009-08-17, 10:52   #2282
Mariusz85
Raczkowanie

Z Warszawy
Mariusz85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 11:26   #2283
strangergirl
Zadomowienie

Rafał a może facet tylko chciał zbudować atmosferę grozy no wiesz niby że ty jeszcze nic nie wiesz a on cię zaskakuje że to już 2 etap na dniach. No więc ty wpadasz w panikę i szalejesz przez te ostatnie dni he he
Stary 2009-08-17, 11:28   #2284
Mariusz85
Raczkowanie

... a tak w ogóle to jak tam Wasza forma psychiczno - fizyczna ;p przed poniedziałkowymi zmaganiami ??
Stary 2009-08-17, 11:54   #2285
katiuszaaa
Rozeznanie

U mnie niestetytelefon nadal milczy!Zresztą to nic nowego
W tym tygodniu wyjeżdżam, więc jeżeli poinformują mnie o egzaminie pisemnie, to i tak się o tym nie dowiem...
Żałuje, że nie będę miała okazji Was poznać w najbliższym czasieAle może jednak uda nam się wylądować razem na szkoleniu
Życzę Wam POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!(Nie bedę pisać "połamania nóg")Trzymam za was kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
Przez najbliższy czas będę miała ograniczony dostęp do neta, więc niestety nie będę mogła być z Wami do końca (kurka, ale to zabrzmiało).
katiuszaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 12:03   #2286
Mariusz85
Raczkowanie

Katiuszaaa do końca dnia jeszcze zostało kilka godzin więc będę trzymał kciuki żeby zadzwonili. .... Aż się łezka w oku zakręciła po tych Twoich ostatnich słowach
Stary 2009-08-17, 12:07   #2287
hossAnna
Raczkowanie

GG do hossAnna

mój nastrój jest okropny...najpierw stres przed zaproszeniem na 2 etap a teraz przed egzaminami...strach mnie ogarnia na każdym kroku,bo mam uczucie,że nie dam rady na sprawnościówce

jeżeli ktoś bedzie jechal samochodem z warszawy to ja bardzo chętnie zabiore sie spowrotem.teraz jade juz w piatek
hossAnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 12:38   #2288
Mariusz85
Raczkowanie

Ja jadę 23 ale wracam dopiero 27 bo jeszcze do Karwi planujemy podróż

Też się stresuję ( zresztą chyba tak jak większość ) ale trzeba być dobrej myśli ...

Edytowane przez Mariusz85
Czas edycji: 2009-08-17 o 12:43
Stary 2009-08-17, 12:38   #2289
mek84
Przyczajenie

Katiusza widzę, że już przesadnie sprawdzają Twoją cierpliwość... Ludzie poradzicie sobie!!! jeśli TAK DŁUGO byliście w stanie wytrzymać tę niepewność, to nie ma innego wyjścia w każdym razie kibicuję Wam z całych sił
mek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 13:02   #2290
rafal84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez strangergirl Pokaż wiadomość
Rafał a może facet tylko chciał zbudować atmosferę grozy no wiesz niby że ty jeszcze nic nie wiesz a on cię zaskakuje że to już 2 etap na dniach. No więc ty wpadasz w panikę i szalejesz przez te ostatnie dni he he
hehe kto wie co oni tam kombinują ...
co do formy fizyczno-psychicznej to całkiem nieźle...myślę, że do sprawnościówki jestem gotowy (oczywiście często o wynikach decyduje dyspozycja dnia, więc bywa różnie) i jadę z nastawieniem, że będzie dobrze..najgorzej z wiedzą ogólną, niby coś tam wiem, ale wiedza jest bardzo rozległa więc może być różnie..z angolem też myślę, że jakoś sobie poradzę
Kurde Katiuszaaa co oni sobie jaja robią, muszą zadzwonić dzisiaj, poprostu muszą!!!
HossAnna, Mariusz bądźcie dobrej myśli a będzie dobrze ...na ćwiczonkach mocno zacisnąć ząbki i wydobyć z siebie ukryte pokłady sił ...
Stranger jeszcze takie pytanko - na wiedzy siadamy jak się tam ustawimy w kolejce, czy wg jakiejś listy?? hehe bo jeśli tak jak się ustawimy to mam taki apel do ludzi o "szerszej wiedzy" - siądźcie gdzieś blisko mnie
Stary 2009-08-17, 13:51   #2291
eleonore1
Rozeznanie

... nie do mnie pytanko ale podpowiem (mam przerwę w szlifowaniu testów na prawko)... w Kętrzynie było tak że podchodziło się do "kierownika sali" by wylosować numerek i zająć pierwsze wolne miejsce (co drugie) począwszy od dołu sali... ja z koleżanką zrobiłam numer i wystartowałyśmy do kolejki jako pierwsze żeby czym prędzej "uciec" na górę i zająć sobie przyzwoite miejsce takie które przyczyni się do pozytywnego zdania egzaminu, a tu zonk! zapraszam panie do miejsc na dole... wesoło było! przed nami siedziało grono pilnujących... więc radzę wybadać sytuacje w Koszalinie... generalnie nie bardzo jest sens rżnąć od kolegi z boku, no bo skąd możesz wiedzieć czy ten oto ma większą wiedzę i zakreśla prawidłowe odpowiedzi...

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

w każdym razie listy zadnej nie było a numerki są po to by wszystko odbywało się anonimowo... na języku jest podobnie z tym że osobno siadają zdający rosyjski, osobno niemiecki i angielski... a na końcu suahili
eleonore1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 13:58   #2292
rafal84
Rozeznanie

dzięki Eleonore ...no właśnie najgorsze jak "ten obok" też będzie z wiedzy tak "dobry" jak ja ...no cóż, liczę na odrobinę szczęścia
Stary 2009-08-17, 14:04   #2293
Mariusz85
Raczkowanie

Musimy dać radę ;] ... Jak to mówią Twarda bania i mocno zaciśnięte pięści a będzie dobrze ... Odnośnie wiedzy ogólnej to baardzo ciekawie to będzie wyglądać . Zgadza się Rafał trzeba być dobrej myśli a co do rżnięcia jak to napisała Eleonore to faktycznie nie opłaca się ...

Eleonore to ja Ci serdecznie współczuję :P bo prawko to podobno najgorszy i najbardziej stersujący egzamin ;] dla większości Polaków ( dla mniej był najgorszym jaki miałem do tej pory :p ) ...

Edytowane przez Mariusz85
Czas edycji: 2009-08-17 o 14:10
Stary 2009-08-17, 14:18   #2294
eleonore1
Rozeznanie

tak, tak , lepiej zaufać własnej intuicji i na te kilkadziesiąt minut rozgrzać szare komórki do czerwoności... pytania na wiedzy niby aż takie ciężkie nie są, ale... najgorzej jak czytasz pytanie i każda odpowiedź pasuje albo jest banalnie prosta ale Ty nie możesz sobie przypomnieć w którym to kościele dzwoniło... zobaczycie jaka Was ogarnie satysfakcja jak juz będziecie po wszystkim i jak ciśnienie zejdzie...

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

masz rację Mariusz z tym prawkiem... wolałabym miliona pytań testowych się nauczyć by tylko nie zdawać egz. praktycznego... stres jest megawielki... i choć tłumaczę sobie że to przecież nie koniec świata jeśli będę go zdawać po raz 195 ale cholera mnie już bierze... jutro czwarte podejście (i chyba nie ostatnie-optymistką niestety nie jestem)
Stary 2009-08-17, 14:20   #2295
Mariusz85
Raczkowanie

Hehe to prawda każda odpowiedź pasuje i nie wiadomo którą wybrać ... Gorzej jest jak żadna nie pasuje

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Eleonore a w jakim mieście zdajesz prawko ??
Stary 2009-08-17, 14:32   #2296
Kagu
Przyczajenie

wiem, że to głupie pytanie, ale czy na tych testach z wiedzy i jezyka obowiązuje już ten strój formalny na rozmowę???
i jeszcze jedno, jakich pytan spodziewać się na rozmowie, co może nas zaskoczyć?
Kagu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 14:39   #2297
Mariusz85
Raczkowanie

Kagu głupich pytań nie ma ;] ... Sam bym chciał to wiedzieć o co pytasz ale odnośnie tego stroju to wydaje mi się że na ogólną i język to ubiór galowy nie obowiązuje ;]
Stary 2009-08-17, 14:46   #2298
eleonore1
Rozeznanie

Kagu, nie jest obowiązkiem mieć na sobie strój oficjalny na egzaminach pisemnych, to wszystko zależy od kultury osobistej... bądź co bądź jest to egzamin dobrze jest być ubranym schludnie.. jednak nie popełni się gafy przychodząc tak jak się chodzi na co dzień... na rozmowę ubierzcie się stosownie, bardzo stosownie bo mogą Wam ująć punktów za brak odpowiedniego obuwia, garnituru, koszuli/bluzki z kołnierzykiem... co do rozmowy to juz tak nie męczą jak na tych wcześniejszych, tam już tylko przyznają punkty i pytają o bardzo ogólne rzeczy na które zna się odpowiedź bo dotyczą osoby pytanej... bywa że zapytaja kiedy jest święto SG i takie tam
Stary 2009-08-17, 14:47   #2299
aldialdi
Raczkowanie

mnie również dopadł już egzaminacyjny nastrój, z dnia na dzień chyba jeszcze się pogarsza bo termin się zbliża a moja wiedza..hmm..też chciałabym aby blisko mnie usiadł ktoś mądry
ja największe obawy mam przed wiedzą ogólną, bo pytania potrafia być nieprzewidywalne, tam może być wszystko! język spoko, nawet nie zaglądam do niego przed egzaminem, wf w zasadzie też, no tylko te pompki mi życ nie dają. Ćwiczę w wielkim bólu i czasem jak mam dobry dzień to niby wyduszę z siebie te 14 - 15 ale ogólnie marnie mi to idzie

ps. 1.Katiusza trzymam kciuki żeby sie do Ciebie odezwali!!
2. moje prawo jazdy też kosztowało mnie kupe nerwów, już zaczynałam tracić nadzieje, że ten szczęśliwy dzień w ogóle nadejdzie. A jednak udało sie w koncu. Powodzenia życzę
aldialdi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 15:10   #2300
Kagu
Przyczajenie

eleonore dzieki za wyczerpującą odpowiedź
Kagu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 15:33   #2301
Nika5
Przyczajenie

Siemka wszystkim!!! Mam małe pytanko czy ktoś wie jak jest na języku obcym tzn.czy osoba siedząca obok pisze np.ten sam język czy może inny...Czy jest mix ogólny ?

Do Katiuszy : wiem że gdzieś pisałaś już z jakiego oddziału jesteś ale ostatnim czasem zrobiłam się leniwa i nie chce mi się szukać jestem w tej samej sytuacji witaj w klubie!!! Ale ja jutro jade do oddziału i z***ie babe bo wszyscy co byli ze mną jadą 25 a u mnie amba fatima jak było to nima trzymaj się będzie dobrze
Nika5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 16:46   #2302
strangergirl
Zadomowienie

eh ... rozmarzyłam się . Na egzaminach było dokładnie tak jak napisała Eleonore. Na języku rozsadzali wg języka z tym że np 1 rząd angielskiego, potem rząd niemieckiego, znowu np 2 rzę dy angielskiego (najwięcej zdających) itd. U nas większość osób na pisemnych była w stroju galowym tym co na rozmowę. Jeden chłopak poszedł na rozmowę w dżinsach i odjęli mu punkty za to więc elegancja wskazana

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Eleonore z prawkiem to najważniejsze żebyś się wyrobiła do szkolenia ale jak sobie swoje egzaminy praktyczne przypomnę to mnie ciarki przechodzą
Stary 2009-08-17, 16:56   #2303
trident
Raczkowanie

Wszyscy Egzaminatorzy sa w mundurach reprezentacyjnych (galowych), wiec przyjscie w garniturze to raczej powinnosc, poza tym brak garnituru na rozmowie to conajmniej minus 1 punkt na wejsciu, jak ja zdawalem II etap, te osoby, ktore nie mialy garnituru szukaly mozliwosci pozyczenia ubioru od tych co juz skonczyli, wiec lepiej od razu sie ubrac na galowo i koniec.
trident jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 18:28   #2304
YASMINI
Raczkowanie

Oh kochani, jak wchodze na nasze to forum, to dopada mnie stresior... Opisy przebiegu egzaminu ( mimo ze bardzo przydatne) sprawiaja strasznie , ze zaczynam sie bac !!!

tak tak.. stres nadchodzi, to juz niedlugo, a moja wiedza ma wiele do zyczenia...nie mowiac o robieniu pompek!!
YASMINI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 19:40   #2305
Nika5
Przyczajenie

Jak bym pojechała 24 na 25(nadal wierze że pojadę) to jak ja was rozpoznam już tak się zastanawiałam bo patrze że co poniektóre osoby egzamin mają w poniedziałek z podlaskiego jadą na 25(wtorek) mam nadzieję że ja też się załapie jutro zobaczymy jak pójdzie moja rozmowa(w kadrach mają burdel na kółkach bo ludzi brakuje stąd te opóznienia ludzi wysłali na urlopy i nie dają rady i jest sraczka ...
Stary 2009-08-17, 21:11   #2306
fifiorek
Wtajemniczenie

życze wszystkim powodzenia
nie ma sie czym przejmować - uwierzcie mi ja jechałam na egzamin wyluzowana, wiedziałam że ogólny to pikuś, a angola coś tam powtórzyłam, a jak to przeszłam to fizyczny to była już formalność - tu akurat wie na co go stać - rachu ciachu i zdany na 6
oby i Wam poszło tak dobrze
teraz to bardzo miło wspominam... w przeciwieństwie do tego co sie aktualnie dzieje na szkoleniu to tamte dni były bardzo przyjemne
fifiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 21:56   #2307
hossAnna
Raczkowanie

GG do hossAnna

powiedz a co takiego sie dzieje na szkoleniu??
A gdzie zdawałas egzaminy??Koszalin??duzo osób nie zaliczylo sprawnosciówki??
hossAnna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-17, 22:38   #2308
maaadziaaaa
Przyczajenie

hej też jade 24 na 2 etap, może jest ktoś z lubelskiego??
maaadziaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-17, 22:41   #2309
rafal84
Rozeznanie

Witaj Madziu ..ja jestem z lubelskiego i jade 24 -tego na II etap
Stary 2009-08-17, 22:58   #2310
Nika5
Przyczajenie

Wy mi lepiej napiszcie jak się zgrać żeby zdać i jakiś przepis na uwieńczenie sukcesu...pozdrawiam i też trzymam kciuki za poniedziałkowców
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Służby mundurowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości