![]() |
#2281 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Cytat:
![]() ![]() a wracając do tematu - jak na osoby, które zamiast u lekarzy odpowiedzi na swoje pytania poszukują na forach internetowych i nieraz im ślepo wręcz wierzą, jestem zdumiona jak mało z was poszukując odpowiedzi, a nie posiadając ulotki (swoją drogą - głupi zwyczaj z tym wyrzucaniem ulotek od leków) wbiło w google nazwę swoich pigułek (schering ma akurat strony www bardzo przyzwoite). aj dzieci 21 wieku... zaryzykuję stwierdzenie, że obecnie 98% pigułek ma ulotki dostępne w wersji online...
Pożądanie zadowoli się każdą, byle jaką. Ale dusza pragnie tylko jednej - jedynej, wybranej. (H. Sakutaro) wróciłam ![]() Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2009-05-26 o 22:44 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2282 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Tabletki YAZ biorę od 25 kwietnia(sobota) do dzisiaj. Minął już miesiąc kiedy mi dr ginekolog przepisała te cudeńka. Mam wypisane kilka recept na miesiące kolejne, aż do bodajże listopada. Tabletki są dostępne w dobrych aptekach, (generalnie w każdej już są). Ja kupuję tabletki w Gorzowie w parku 111 , płacąc za nie 38 zł . Jak chciałam kupić drugie opakowanie w aptece pobliskiej chcieli 47 zł. Efekty stosowania YAZ-u u mnie są następujące: Mam gładszą cerę, Czuję się codziennie naładowana pozytywną energią, Nie mam wysokiego NPM, Więcej pamiętam, bo muszę być na czas z tabletką, fajnie by było, żeby mi piersi urosły ![]() Mam B80 jak dobrze obliczyłam, ale chciałabym mieć większe. Słyszałam, że są ziołowe tabletki zawierające fitoestrogeny, które powiększają piersi o dwa rozmiary. Tabletka YAZ jest malutka, łatwo się ją połyka. Miałam po pierwszym opakowaniu bardzo obfity okres i na koniec tabletki 4 placebo bolał mnie jajnik. Ale wszystko przeszło po 2/3 tabletce z drugiego blistra. alu2102, mam te tabletki i jestem zadowolona jak na razie z nich, mimo iż dr przepisała mi je na uregulowanie cyklu, poprawę stanu skóry i przy okazji jako zabezpieczenie. ![]() Ciekawy ten system 24+4 ![]()
Nie ważne co się stanie...? Będzie dobrze. Takie moje zdanie. Wyznaję motto :Gdy coś ci się nie uda, pamiętaj, że to nauczka, ale zmobilizuję Cię to, że stać Cię na lepszy rezultat !! Szczerość podstawą, takt poszanowaniem, a kultura i ambicja celem. ;*** ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2284 |
Raczkowanie
|
Ależ tu się hałas zrobił
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to niespodzianka ![]() ![]()
![]() |
#2286 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj wzięłam 22 różową i nadal czuję się super! Pozdrawiam Was moje drogie wizażanki! ![]()
Dzień bez uśmiechu, to dzień stracony ![]() >60 59 58 57 56 55... < Edytowane przez Maargott Czas edycji: 2009-05-27 o 09:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2287 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2288 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2289 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Okres przyszedł do mnie wczoraj, o 12. :P Było dośc boleśnie.. w zasadzie, to nie miałam bolących miesiączek, a wczoraj było naprawde nieciekawie. Ale! Na złagodzenie bólu polecam okłady z ciepłej ręki TŻ na podbrzusze ![]() Krwawienie jest normalne, wszytsko idzie zgodnie z planem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj nabiera się nabiera ![]() ![]() ![]() No pomyślimy pomyślimy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2292 |
Raczkowanie
|
Sprawdzałam na liście leków, ale nie było Persenu. Czy ktoś wie jak ten i inne leki uspakajające (bez recepty) wpływają na tabletki?
A co do tej nieszczęsnej biegunki... Ciężko powiedzieć kiedy jest "ostra" :P Załóżmy że weźmiesz tabletkę i dostaniesz rozwolnienia... Jak można ocenić czy trzeba brać następną czy nie? Wiem, strasznie to głupie... :P No ale tak jest! |
![]() ![]() |
![]() |
#2293 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2294 |
Zadomowienie
|
wpływają te, które mają w swoim składzie wyciąg z dziurawca.
#2295 |
Przyczajenie
|
Czytałam sobie ten wątek o powtarzających sie pytaniach. Czy wy wiecie jaki to koszmar przeczytać 75 stron
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2297 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A po drugie ja jak potrzebuje jakiejkolwiek informacji to najpierw sama szukam, dopiero gdy jej nie znajduje lub mam z tym problemy to zwracam się z pomocą. Skoro mi zależy to wkładam w to najpierw jakiś wysiłek.Wydaje mi się to logiczne. Czy nie szybciej jest uzyc wyszykiwarki, poczytac wybrane posty z konkretną i odpowiedzią?? Przecież tak uzyskacie szybszą odpowiedź, niż czekanie aż ktoś odpowie na posta. A skoro ktoś na każdym kroku ma wątpliwości, jak stosowac, czy tabletki są skuteczne, czy może nie wpadłam itp. to może lepiej zasięgnąc rady lekarza, specjalisty. Bardzo współczuje tego koszmaru czytania 75 stron, widac zainteresowanie tematem ogromne. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2298 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chociaż mojego TŻ to zimny prysznic dziwnie pobudza ![]() ![]()
![]() |
#2299 |
Przyczajenie
|
Hej laseczki.
Ja od 6 dni biore Yaz i jak narazie nie narzekam. Wcześniej byłam na Ciprestcie ale nie polecam a wrecz odradzam <choc wiem, ze kazdy organizm inaczej reaguje na hormony> te tabsy C. dostałam po ciazy bo mialy mi poprawic cere i to zadzialalo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2300 |
Raczkowanie
|
![]() MARWARI do piwka chcesz soczku? tym razem pomalu,nie zakrztus sie! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
możemy poświętować . . . . bo zdałam dzisiaj egzamin ![]() a piwko bez soczku ![]() <zaraz wracam ide do lodówki po Gingersika> ![]()
![]() |
#2302 |
Raczkowanie
|
Koleżanka oblała teścik(znaczy się dobrze bo negatywny)
A Tobie Marwari gratuluję pozytywnego wyniku ![]() A swoją drogą mam nadzieję,że ten nasz wywód o powtarzających się pytaniach i namolne tłumaczenia odniosą sukces. Buziaki dla was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wiesz co mówią o nadziei? ![]()
![]() |
#2304 |
Raczkowanie
|
hehe no gratuluje zdanego egzaminu oraz negatywnego testu
![]()
#2305 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam!!! No to nieźle... Widzę, że śpicie jeszcze po świętowanku. Ja również gratuluję zdanego egzaminu Marwari... Miłego dnia kobietki !!!
![]()
#2306 |
Zadomowienie
|
no ładnie...
widzę, że mnie mega impreza ominęła ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- btw. wczoraj 2 placebo ( a raczej drugi dzień przerwy bo ich nie brałam ![]() ![]() wszystko jak w szwajcarskim zegarku - 3 okres na tabsach, 3 raz o tym samym czasie ![]() Drogi YAZie jesteś po prostu zaj*bisty! ![]() kocham ten komfort podczas stosowania cię ![]() ajć... życie jest piękne na tabsach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Raczkowanie
|
To ja tu widzę, że ominęła mnie impreza, której byłam współbohaterką
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2308 |
Przyczajenie
|
dziewczyny ratujcie, wzięłam tabletke różową o 16 jak zwykle, a okolo 17.30 wystąpiła u mnie biegunka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2310 |
Raczkowanie
|
No to teraz ja sie podziele wrazeniami. Jestem gdzies na 7. tabletce trzeciego opakowania. Polaczylam drugie z trzecim z zamiarem przesuniecia okresu, a wyszlo jak wyszlo, czyli okresu moze i nie mialam, ale juz chyba ósmy dzien mam plamienia. Nie sa juz bardzo obfite, ale sa i jezeli w ciagu kilku dni nie mina to sie wq,,, zdenerwuje. Moze to dlatego, ze to dopiero trzecia paczka i za wczesnie na laczenie ale niektore z Was tak robily i nie mialy niespodzianek, no coz, moje szczescie.
Co do cery, to nie zauwazylam wcale poprawy.. Wrecz jest gorzej, bo ile wczesniej mialam tam kilka malych pryszczy/ dosc ladna cere tak teraz mam te kilka malych pryszczy a raz w miesiacu wysypuje mnie porzadnie no i goi mi sie to okolo tygodnia ;/. Mam np tak, ze cera jest bardzo fajna przez tydzien, dwa, a potem przez jeden dzien nagle masakra sie robi. A nie jem czekolady, za to pije okropne drozdze znow, robie maseczki i inne cuda... Wrrr Jeden duuuzy plus to to, ze zeszlam z 64, w porywach 65kg do 58-59kg BEZ DIET. Jadlam jak wczesniej, tzn jak normalny czlowiek, nie jak w okresach glodzenia sie/obzerania. No ale wczesniej przy normalnym jedzeniu wazylam 64, a nie 58 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.