|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zabieg Cosmelan-Pamietnik- Część VI
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- popatrz mam :Retin-ox Roca,Mat-chromo-Lierac,White Lucency-Shiseido,EL-Re nutrive...Absolue Lancoma podrzuciłam Buczusi do przetestowania..Całą serie La roche posay,Advanced EL,i Idealist..sama nie wiem...czego szukam..Mam buzie strasznie przesuszona po pigmanormie..tak jak Magda mowiła..z mieszanej pójdzie w susz..Siedze własnie z serum thalgo,ale ono tez nie nawilza najlepiej..chlodzi za to..Te La roche tez mi daly uczucie wysuszenia ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Nastepna sliczna czarnulka ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2282 |
Zakorzenienie
|
komplemenciara
![]() ![]() ![]() ps. nie umiem wysylac linkow ...siara wiem ale nie poradze ...musisz sobie Michellko w google nazwe tego Lancoma wrzucic ....lo siento ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Rozeznanie
|
Miszka pytałam go o Pigmanorm i wszystkie inne kremy z hydrochinonem i powiedział że w ciąży mogę o nich zapomnieć.
Mam urodzić zdrowego bobasa i do niego wrócić. Cosmelanu nie robiłam bo byłam na 3ech zabiegach fraxelu za 2500 każdy. Cosmelan to miał byc następny krok jak fraxel nie pomoże i jakis dodatkowy urlop żeby w pracy klientów nie straszyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Podczytuje Was tu czasami, jestem jeszcze z tej "starej ekipy", stosuje gdzies od 1 miesiąca serum mela Clear, ale...tylko na noc (choć w ulotce jest zalecenie, co by 2x dziennie), jednak serum ma kolor brązowy i nałozone rano na twarz daje tragiczny efekt i w związku z tym - skontaktowałam sie z dystrybutorem (myśląc, że cos jest nie hallo akurat z moim serum), pokazałam je równiez przedstawicielowi - okazałao się, że kolor jest własciwy, ale to serum zalecili mi absolutnie na noc). Zasugerowałam im zmiane info w ulotce.... to taka ciekawostka. ![]() ![]() ![]() Buziaczki dziewczęta ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Madzia gdzie Ty jesteś? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Rozeznanie
|
Rodze w połowie listopada więc jak dojde do siebie to od połowy grudnia ostro zaczynam z plamami.
Całkowita rekonstrukcje siebie będę musiała zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2290 |
Raczkowanie
|
[quote=Michell72;12072356]Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Michell! tak...Aurigi....stosuje - tak jak pisałam od miesiąca, ale zero efektów, mam jeszcze w lodówce 1 opakowanie - dam mu szansę - wg ulotki , efekt widoczy po 3 miesiącach ![]() ![]() ![]() Cosmelanu nie miałam, chcoć 2 lata temu sie nad nim zastanawiałam i wtedty trafiłam na ten pamietnik, zreszta na razie to mam za soba tak wiele mocnych zabiegów (3 x kwas trój Trójchlorooctowy i inne bajery), że skóre mam cieeeeeniutką....z odsłonietymi naczynkami, plus przebarwienia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2291 | ||
Zakorzenienie
|
[quote=Lekko plamiasta;12073297]
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2292 |
Rozeznanie
|
Tak pierwsze i nieplanowane
![]() Totalna wpadka więc zdziwienie maksymalne. Juz mam kręćka żeby za duzo nie przytyc ale lekarz zabronił mi kategorycznie siłowni (steperków,biezni itd) Ćwiczyc nie można, odplamiać też nie - normalnie nudy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2293 |
Raczkowanie
|
[quote=Michell72;12074397][quote=Lekko plamiasta;12073297]No cena powalajaca w porownaniu z innymi tej mela...Ale wstrzymam sie i poczakam co napiszesz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- oooo....tak....z takimi mazidłami to trzeba uważać latem ![]() ![]() Doskonale rozumiem męczarnie z filtrami, to taka już schiza, stosuje te 50+ od wiosny do jesieni, w zimie tylko w słoneczne dni.....bbbrrrrr ![]() ![]() no to może na tyle pisania....i tak za dużo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2294 | |
Zakorzenienie
|
[quote=Lekko plamiasta;12075137][quote=Michell72;12074397]
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2295 |
Raczkowanie
|
Do Buczki, Buczuś wiem, że już mało tu zaglądasz, ale może czasem podczytujesz, więc chciałabym Ci bardzo podziękować za polecenie pelethrokremu na naczynka.
Okazał się rewelacyjny, pomimo lekkiego wysuszania, naczynka pięknie się wchłonęły i nie ma ich ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2296 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie kobietki walczące z plamami
![]() ![]() ![]() Wiem że o wszystkim tu pisałyście, ale już mam oczy duże od tego czytania..... interesuje mnie kwestia filtrów - które można stosować pod makijaż i czy takie same nadają się na wyjście bez niego. Z góry dziękuję i będę do Was częściej zaglądać. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Aaa i kazdy filtr jest dobry ,jezeli nie nakladasz podkladu...Natomiast gdy chcesz sie pacnąc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Przyczajenie
|
do Michell72
dziękuję , gdybyś mogła mi jeszcze poradzić który z nich do suchej, wrażliwej i naczynkowej cery byłby najlepszy to byłoby cudnie... A co do retinolu - u mnie winowajcą był właśnie Roc, ale ja, przyzwyczajona do dobrej tolerancji słońca przez skórę, aplikowałam silniejsze filtry jak już wiedziałam, że spędzę na słońcu kilka godzin (raczej aktywność fizyczna niż opalanie). A tak to krem+ makijaż na wyjście lub sam krem, jak kręciłam sie po domu lub ogródku. I to był mój błąd. Znalazłam ostatnio dobrą aptekę i tam nie polecają retinolu na lato, chyba że na noc. Ale skoro stosujesz go już dłużej, rozumiem że z filtrami, i bez skutków ubocznych, to może nie ma co się bać. ![]() Edytowane przez arenka Czas edycji: 2009-04-29 o 15:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Uf sie zasapałam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2300 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor slicznotki
![]() marlenko pisalas,ze masz piegi.Czy tak bardzo Ci przeszkadzaja? Cosmelan raczej nadaje sie na wstretne plamiska.I do tego jest kosztowny. No dobra,po zabiegu cosmelan bedziesz 3 tygodnie(co najmniej) niezbyt atrakcyjnie wygladac.Takze siedzenie w domu wskazane.Piegi Ci znikna,ale po kilku miesiacach prawdobodobnie wroca ![]() Faktem jest ,ze ten zabieg jest odmladzajacy. Bedziesz po miesiacu zachwycona wygladem skory. Jezeli zdecydujesz sie na zabieg,to od razu kupp kilka litrow filtrow 50+ i maziaj twarz co trzy godziny. ollstarku ciesze sie,ze Ci pomogl ![]() Miszelko ![]() a wiecie,ze chanelka i lancome nie sa stabilne ![]() jedynusia ![]()
#2301 |
Przyczajenie
|
[quote=Michell72;12089616]
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() chyba tak zrobię, bo i cenowo jest przystępny, zastanawiałam się tylko nad tym czy nie lepsza byłaby emulsja, skoro ma ten sam filtr, a jej konsystencja jest lżejsza to może makijaż będzie lepiej się trzymał??? Robiłas czyms?thiospot?neostrada? pigmanorm?inne? Nie, jak na razie... na zimę mi zbladło i zapomniałam o problemie. a teraz naczytałam się na temat tych wszystkich specyfików, że skóra robi się cieńsza itp. więc mam cykora. Chociaż jak natknęłam się po raz pierwszy na wzmiankę o cosmolanie to byłam prawie zdecydowana, bez względu na koszty. Tak że chwilowo tylko ochrona, a jesienią biorę się do rzeczy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
Raczkowanie
|
Buczko, jak miło Cię widzieć na forum
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2303 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Ollastar poczytaj sobie o Chantarelle Red Stop,oraz Tołpy Huminea Rosacal.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2304 |
Raczkowanie
|
Miszelka, o chantarelle myślałam, pytałam nawet Madzię, bo go używała, ale zanim mi odpowiedziała to zniknęła z forum
![]() ![]() Teraz szukam właśnie czegoś na uspokojenie nadreaktywnej skóry, bo samych naczynek już nie mam ![]() ![]() ![]() ![]() A najchętniej znalazłabym coś, co jednocześnie wywabiałoby plamy z twarzy ![]() Edytowane przez ollastar Czas edycji: 2009-04-29 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Raczkowanie
|
Dzięki bardzo za podsunięte pomysły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Zakorzenienie
|
Hej kobiety!!! Witam i zapraszam na kawe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2308 |
Przyczajenie
|
Do Michell72
wygląda na to że wszystkie kobietki duszą i ciałem są już nieobecne, wiadomo weekend ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Raczkowanie
|
Jakie pustki na forum
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2310 |
Zakorzenienie
|
Wszyscy gdzies wyjezdzają..buuu..a ja mam dzieci chore i przymusowy weekhend w domku
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Arenko miłego wypadu poza miasto ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.